Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa harrison314 »

Lebo podla tohto clanku to skor vyzera, ze system funguje ako ma https://www.aktuality.sk/clanok/889928/ ... bude-diat/ (len ked niekto zada zle rodne cislo sposobi to problem hned dvom ludom). Len casom (podla dostupnosti vakcin a ich pouzitelnosti pre vekovu skupinu) sa tie pravidla menia a to zo dna na den. Takze pokojne ta preregistracia mohla byt len nahoda, co mi pride pravdepodobnejsie (kedze si ti ludia zo systemu nezmiznu, ale len zmenili preferovane miesto).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Úplne na začiatku spustenia čakačky, bol tento problém - bolo to aj oficiálne spomínané. Ak sa niekto zaregistroval hneď pár hodín po spustení čakačky, (ja som zaregistroval 2x 70+ osoby), nechcel im prísť termín. Medzitým spustili Pfizer pre 60+ a všetci 60+ v mojom okolí boli hneď zaočkovaní na tých istých očkovacích miestach ako som ja registroval tie dve 70+ osoby, ktoré ešte stále nemali termín. Tak som im len nanovo priradil opätovne tie isté očkovacie miesta a za cca 1-2 dni im konečne prišiel termín.

V súčasnosti som tento problém nezaregistroval...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Vyskúšam to a uvidíme. :D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Som v zahraničí a mám možnosť si vybrať Astru alebo Pfizer. Sú nejaké dôvody prečo si vybrať jednu alebo druhú vakcínu? Alebo je to jedno?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

lukas9206 napísal: 13 máj 2021, 14:07 Som v zahraničí a mám možnosť si vybrať Astru alebo Pfizer. Sú nejaké dôvody prečo si vybrať jednu alebo druhú vakcínu? Alebo je to jedno?
Pokial niesi zena uzivajuca antikoncepciu tak je to viac menej jedno.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A ak mas do 40 rokov tak z vakciny Pfizer by si mal mat slabsie vedlajsie ucinky (horucka, bolesti svalov...). A predbezne boli pri Pfizer potvrdene aj dalsie pozitivne vlastnosti - zabranuje asymptomatickemu prenosu choroby a chrani zatial pred vsetkymi znamymi mutaciami.
Je mozne, ze to plati aj pre AZ ale este to nebolo potvrdene datami.
brm
Darca
Darca

Gothar, len silnejšie vedľajšie účinky z vakcín sa v prípade Pfizera môžu presunúť na druhú dávku. O dva týždne začnú dostávať druhú Pfizerku mladí 20-30-40nici - uvidíme, či sa tie správy o mladých zdravotníkoch z januára potvrdia.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Mate niekto skusenosti s Modernou? Je to na principe Pfizeru.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

obaja rodicia - len bolest ramena (2 dni) a mierna spomalenost ako pri nevyspani (1 den)
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

zajtra pride k nam mobilna ockovacia ambulancia, a v rozhlase hlasili ze zaockuju aj doprovod osobam nad 60 rokov, tak zajtra idem na Pfizzer, vek 32.
brm
Darca
Darca

Správy z Lancetu a Science: kombinovanie vakcín ukázalo častejšie vedľajšie účinky; vedci žiadajú vyšetrenie pôvodu korony
https://dennikn.sk/2390907/spravy-z-lan ... du-korony/
Výsledky

Skúmaných 830 ľudí rozdelili do štyroch skupín: buď dostali obe dávky od zhodného výrobcu, alebo sa výrobcovia striedali.

Podávali vakcíny od AstraZenecy a Pfizer-BioNTechu.

Ak účastníci dostali prvú aj druhú dávku od AstraZenecy, 11 osôb zo 112 (10 percent) reportovalo horúčku. Ak najprv dostali vakcínu od AstraZenecy a potom od Pfizer-BioNTechu, horúčku hlásilo 37 osôb zo 110 (34 percent).

Ak ľudia dostali prvú aj druhú dávku od Pfizer-BioNTechu, 24 osôb zo 112 (21 percent) nahlásilo horúčku. No ak najprv dostali vakcínu od Pfizer-BioNTechu a potom od AstraZenecy, na horúčku sa sťažovalo 47 osôb zo 114 (41 percent).

„Podobný nárast sa pozoroval aj v prípade zimnice, únavy, bolesti hlavy, bolesti kĺbov, malátnosti a bolesti svalov,“ píšu autori štúdie v Lancete.

Prípady krvných zrazenín sa nevyskytli v žiadnom zo sledovaných prípadov.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

lukas9206 napísal: 13 máj 2021, 14:07 Som v zahraničí a mám možnosť si vybrať Astru alebo Pfizer. Sú nejaké dôvody prečo si vybrať jednu alebo druhú vakcínu? Alebo je to jedno?
Pokym netrpis nejakymi ochoreniami zrazanlivosti krvi, pripadne nejakym autoimunitnym ochorenim tak je to jedno, akurat EU objednala AZ zatial iba na tento rok, pfizerom sa bude ockovat aj na dalsi rok a minimalne ku koncu roka asi budu ockovat uz aj tretou bustovacou davkou.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dcéra (30) má autoimunitný problém (HLA-B27), dali jej Comirnaty.
Mierna bolesť v okolí vpichu, inak nič.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mojho známeho známa ide na tretiu dávku Pfizera. Kto vie, či to končí treťou dávkou, alebo este buduci rok pojde na dalšie očkovanie.
brm
Darca
Darca

Z akého dôvodu? Nevytvorili sa jej protilátky? Ešte som nezaregistroval, žeby sa prví zaočkovaní už začali preočkovávať treťou dávkou.. hovorili že do roka treba preočkovať, pri nej ešte nemohlo prejsť ani pol roka.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

brm - začiatkom tohto roka dostala 2 dávky Pfizeru, robí v nemocnici a ze jej prisiel mail aby sa dostavila na 3. dávku v Septembri.
Ci sa jej protilatky nevytvorili to neviem.Už dobrý mesiac o tom viem, že sa hovorí ze Pfizerom sa má aspon 3x očkovať. Takže u tej baby sa to len potvrdilo, že to nebude len nejaká fáma.
brm
Darca
Darca

Aha, takže až na september - tak to potom áno, to je jasné. Som myslel, že teraz najbližšie dni ide na tretiu dávku.

V apríli boli články v každých novinách, že pfizer doporučuje tretie preočkovanie do roka, čiže to bolo isté od začiatku. Len termíny ešte neboli jasné.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

vakciny posobia v 2 smeroch:
- chrania pred nakazenim
- zarucuju lahky priebeh choroby, ak sa uz clovek nakazi

mna zaujima, ze co sa stane ak casom vyprcha ta ucinnost voci nakazeniu, ten lahky priebeh ostava? uz su nejake informacie o tom?

totiz, niektori ludia maju problem s tym, ze by sa mali zacat ockovat teraz proti covidu kazdy rok. Celkom fajn argument by vsak bol, ze staci sa zaockovat teraz (2x) a potom uz budu ochraneni voci tazkemu priebehu. Samotne nakazenie, ked bude mat lahky priebeh, sa da uz prirovnavat k chripke (s predpokladom, ze sa zaockovali vsetky rizikove skupiny aspon 1. kolom (2 davky))
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

proti niektorym chorobam sa ockuje kazde 3 roky, niektore ockovania mozu byt dozivotne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

V seriale Hviezdna Brana bola časť v ktorej vyspelá civilizacia poskytla menej vyspelej civilizacii vakcinu proti nejakej chorobe. Chorobu to porazilo, menej vyspelá civilizacia neumierala už na tú chorobu. Lenže vakcina sposobila sterilitu toho obyvatelstva z dlhodobeho hladiska. Dufajme ze v tomto prípade to tak nebude, že vakcíny budu po 10 rokoch od prveho pichnutia sposobovat potiaže v inej časti tela :)
Teraz k téme - očkovanie proti covidu 3 x ročne a pri iných virusoch to postačí raz za kolko 10 rokov? Aj to sú virusy ktoré sposobuju ochorenia vážnejšie ako covid. Tí výrobcovia vakcín si pekne prídu na svoje je to aj biznis žial.Kedysi boli velmi stratový teraz velmi ziskový ale to aj firmy mimo farmaceutickeho priemyslu. Covid+hospodárska kriza je výborný nastroj ako ludí vydierať naprieč roznymi vládami sveta.
Ale nie som proti očkovaniu, viem co je to ležať s tazkým zapalom pluc,priedušiek,priedušnice, že bolesť vystreluje k srdcu,41 horučky,bolesti celeho tela,nechutí jesť nielen nemocničná strava ale aj klasická ktorá by inak chutila,že clovek si musí dávat inhalator na usta a byť na hadičkách, nie je to taká romantika a tú sposobuje aj covid, len nikto nevie kým to nedostane.
Napísať odpoveď