Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Ak si dobre pamatam tak ta sterilita bola zamerna
Ale uz neviem dovod.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dovod bol, ze chceli podu tej slabsej civilizacie na polnohospodarske pouzitie.
Ku covidu - konspiratori veria, ze vakciny su naschval tak vyrobene, aby bolo nutne caste preockovanie.
S tym, ako su teraz vsade v mode rekurentne platby - mesacne, rocne predplatne - namiesto trvalej licencie - by som sa ani moc necudoval. Zial, az cas ukaze, ako to naozaj je.
Ku covidu - konspiratori veria, ze vakciny su naschval tak vyrobene, aby bolo nutne caste preockovanie.
S tym, ako su teraz vsade v mode rekurentne platby - mesacne, rocne predplatne - namiesto trvalej licencie - by som sa ani moc necudoval. Zial, az cas ukaze, ako to naozaj je.
Vieš podložiť tie straty spoločností Pfizer alebo AstraZeneca pred covidom?Blastbit napísal: 15 máj 2021, 12:58Tí výrobcovia vakcín si pekne prídu na svoje je to aj biznis žial.Kedysi boli velmi stratový teraz velmi ziskový ale to aj firmy mimo farmaceutickeho priemyslu.
brm - skor som to zachytil v TV. Napr Sputnik stoji takmer 20 dolarov a Astrazeneca necelé 1,2 eura, vidieť kto chce na tom ryžovať.
Hlavne na tých rozvojových krajinách v ktorých vládnu kadejaký celoživotný totalitný hnupi, ktorým je jedno čím daju očkovať ludí.
https://slovensko.hnonline.sk/2338533-b ... la-ma-cena
https://ekonomika.sme.sk/c/22520013/kor ... fizer.html
https://finweb.hnonline.sk/skola-invest ... -na-istotu
Alebo vyrobcovia zdravotnickeho materialu ako napríklad rúška,respiratori. Ved kolký ludia na svete by ich pravidelne potrebovali.
V SR pár tisicok ludí a nie niekolko milionov. Určitý druh priemyslu bol v strate, asi mu chceli pomocť aj vdaka covidu.
Doteraz sa nevie jeho pôvod stále to zistuju ale ak zistia ze to je naozaj biologická zbraň ktorý má plniť určitý učel som zvedavý co potom.
Zoberme si aj také Korejske automobilky, najmä Kia, tá má zisky.Ale hlavne západné automobilky maju vysoké straty.
https://www.aktuality.sk/clanok/859599/ ... isty-zisk/
Hlavne na tých rozvojových krajinách v ktorých vládnu kadejaký celoživotný totalitný hnupi, ktorým je jedno čím daju očkovať ludí.
https://slovensko.hnonline.sk/2338533-b ... la-ma-cena
https://ekonomika.sme.sk/c/22520013/kor ... fizer.html
https://finweb.hnonline.sk/skola-invest ... -na-istotu
Alebo vyrobcovia zdravotnickeho materialu ako napríklad rúška,respiratori. Ved kolký ludia na svete by ich pravidelne potrebovali.
V SR pár tisicok ludí a nie niekolko milionov. Určitý druh priemyslu bol v strate, asi mu chceli pomocť aj vdaka covidu.
Doteraz sa nevie jeho pôvod stále to zistuju ale ak zistia ze to je naozaj biologická zbraň ktorý má plniť určitý učel som zvedavý co potom.
Zoberme si aj také Korejske automobilky, najmä Kia, tá má zisky.Ale hlavne západné automobilky maju vysoké straty.
Rozvojove krajiny zatial nemaju nic. Spoliehaju sa, ze im bohate krajiny daruju vakciny. Ked si zoberies, ze taka Brazilia a Argentina (co su velmi bohate krajiny) maju zatial maximalne Sputnik... India, co je farmaceuticka velmoc, tak maju zatial prd. Tlacia na OSN, aby "bohate krajiny" uvolnili patenty na vakciny a mohli ich hned vyrabat v Indii a dalsich krajinach, ktore na to maju kapacity.
Pfizer bol v pluse aj pred pandemiou. Modru pilulku si skusal niekedy (aj ked existuje indicke generikum)?
Kia bude mat rovnako problem ako vsetky ine automobilky, kvoli mikrocipom.
Aktualne su 2 velmi pravdepodobne verzie. Ta prva je "nahoda" na trhu so zvieratami v Cine (niekolko virusov uz tak vzniklo). A ta druha verzia je zanedbanie bezpecnostnych opatreni v labaku vo Wuhane, kde vyvoj koronavirusov sledovali v lab. podmienkach a uz pred pandemiou tam zistili vazne problemy v bezpecnostnych opatreniach. Ak vo vojenskom labaku vyvijaju "dalsie stadia" virusu a jeho mutacie, to neznamena, ze vyvijaju biologicke zbrane a pouziju ich na vlastne obyvatelstvo, vyvijat to mohli, aby sledovali do akej podoby sa virus moze vyvinut a ake protilatky/lieky na to funguju. Tiez som si myslel, ze su to konspiracie, ale ked som pocul, na com vsetkom preukazatelne pracovali v labaku vo Wuhane a ake problemy s bezpecnostou tam mali uz davno pred pandemiou, tak to by bola strasne obrovska nahoda, keby im "pacient nula" vznikol prave vo Wuhane na trhu so zvieratami nahodnym preskocenim z netopiera na dalsieho zivocicha XY a potom na cloveka. Ovela pravdepodobnejsia verzia je, ze tam nejaky zamestnanec labaku nieco zanedbal a odtial sa to rozsirilo.
Pfizer bol v pluse aj pred pandemiou. Modru pilulku si skusal niekedy (aj ked existuje indicke generikum)?
Kia bude mat rovnako problem ako vsetky ine automobilky, kvoli mikrocipom.
Aktualne su 2 velmi pravdepodobne verzie. Ta prva je "nahoda" na trhu so zvieratami v Cine (niekolko virusov uz tak vzniklo). A ta druha verzia je zanedbanie bezpecnostnych opatreni v labaku vo Wuhane, kde vyvoj koronavirusov sledovali v lab. podmienkach a uz pred pandemiou tam zistili vazne problemy v bezpecnostnych opatreniach. Ak vo vojenskom labaku vyvijaju "dalsie stadia" virusu a jeho mutacie, to neznamena, ze vyvijaju biologicke zbrane a pouziju ich na vlastne obyvatelstvo, vyvijat to mohli, aby sledovali do akej podoby sa virus moze vyvinut a ake protilatky/lieky na to funguju. Tiez som si myslel, ze su to konspiracie, ale ked som pocul, na com vsetkom preukazatelne pracovali v labaku vo Wuhane a ake problemy s bezpecnostou tam mali uz davno pred pandemiou, tak to by bola strasne obrovska nahoda, keby im "pacient nula" vznikol prave vo Wuhane na trhu so zvieratami nahodnym preskocenim z netopiera na dalsieho zivocicha XY a potom na cloveka. Ovela pravdepodobnejsia verzia je, ze tam nejaky zamestnanec labaku nieco zanedbal a odtial sa to rozsirilo.
Blastbit.. nikde sa tam nepíše, že boli veľmi stratový. Farmaceutické firmy nikdy netreli biedu. Áno, vakcíny im určite pomohli, ale aj bez vakcín mali miliardové zisky. Aj modrá tabletka je podľa mňa už len kvapka v mori, keďže už je k dispozícii kopec iných liekov so sildenafilom.
Na pandémii už zarábali výrobcovia mydiel, dezinfekcií, liehu, toaletných papierov, mrazených polotovarov, múky, látok, gumičiek, rúšok, respirátorov, PCR/Ag testov, remdesiviru, ivermektínu, bromhexínu, truhiel a urien, sklenených ampuliek, injekčných striekačiek, mrazničiek.... v blízkej dobe príde liek priamo na liečbu covidu, ktorého výrobca sa tiež pekne nabalí.
Po očkovaní stratia svoj biznis výrobcovia antikoncepcie, ale určite to čoskoro nahradia zvýšeným dopytom po liekoch proti pohlavným chorobám, prekvitať začnú klonovacie centrá.
Ak by nebola pandémia, nabaľujú sa aerolínky, cestovky, hoteliéri..
Furt sa niekto nabaľuje.
Na pandémii už zarábali výrobcovia mydiel, dezinfekcií, liehu, toaletných papierov, mrazených polotovarov, múky, látok, gumičiek, rúšok, respirátorov, PCR/Ag testov, remdesiviru, ivermektínu, bromhexínu, truhiel a urien, sklenených ampuliek, injekčných striekačiek, mrazničiek.... v blízkej dobe príde liek priamo na liečbu covidu, ktorého výrobca sa tiež pekne nabalí.
Po očkovaní stratia svoj biznis výrobcovia antikoncepcie, ale určite to čoskoro nahradia zvýšeným dopytom po liekoch proti pohlavným chorobám, prekvitať začnú klonovacie centrá.
Ak by nebola pandémia, nabaľujú sa aerolínky, cestovky, hoteliéri..
Furt sa niekto nabaľuje.
-
starysomar
Hardcore addict
Také divné, že za prácu je odmena 
vo vseobecnosti vyvijanie novych liekov je pre firmy velmi draha vec. Stava sa, ze aj 5rokov leju velke peniaze do vyskumu a nasledneho testovania na paciantoch a na konci im z nejakych dovodov FDA /v Usa/ liek neschvali . Su to pre firmu vyhodene peniaze a moze to byt pre spolocnost aj osudove. My ako laici mame tendenciu vidiet iba tie uspesne a schvalene lieky ze kolko zarabaju ale nevidime ovela viacej bolo takych ktore z nejakych pricin ako lieky zlyhali.
-
daniel.daniel
Medium Star
vcera rano som dostal prvu davku Pfizer, doopeda som bol unaveny, potom som pol hodinku zdriemol a uz som fungoval normalne. A tiez ma bolela ruka pri zdvihani, dnes je to podstatne lepsie.
Autoeditácia príspevku po 39 min 36 sek:
pre porovnanie 2019 vs 2020, BMW -23% , Skoda -50%, Daimler +50%, , VW -50%. Fiat-chrysler -57%, PSA -32%
takze o akych stratach hovoris?
Autoeditácia príspevku po 39 min 36 sek:
clanok dost onicom, kedze zdvojnasobeny zisk bol za 4Q 2020 oproti prvym trom kvartalom. A na konci clanku je porovnanie roku 2019 vs 2020 kde cisty zisk klesol o 18%.Blastbit napísal: 15 máj 2021, 22:13 Zoberme si aj také Korejske automobilky, najmä Kia, tá má zisky.Ale hlavne západné automobilky maju vysoké straty.
pre porovnanie 2019 vs 2020, BMW -23% , Skoda -50%, Daimler +50%, , VW -50%. Fiat-chrysler -57%, PSA -32%
takze o akych stratach hovoris?
Jezis Blasbit, ked ty veris tymto vymyslom o tom ako je virus umelo vyrobeny, aby sa nabalili ludia z farmapriemyslu, tak si na urovni niekde medzi Kotlebom, Harabinom a casopisom Zem a vek. Kazda akcia plodi reakciu. Ze pracu nasli firmy a ludia pri siti rusok, vyrobe dezinfekcnych prostriedkoch alebo zarobili vyrobcovia, tak to je logicke. Z opacnej strany ludia v cestovnom ruchu a gastro sektore prisli o pracu - od casnikov, kucharov, dodavatelov masa, ovocia a potravin, vodici aut prepravujucuch tento tovar, upratovacky, ale aj ludia prepojeni na cestovny priemysel - napriklad vyrobcovia aj predajcobia suvenirov, mesta za dan z ubytovania, benzinove pumpy v okolii destinacii, ale aj dialnicny/mytny system.
ephramko, brm - myslel som zrovna Tadzikistan a podobné krajiny, možno aj Venezuelu, nie zrovna Argentinu,Braziliu. Tak nemyslel som zrovna minusovú stratu, síce boli v plusových čislach ale vdaka covidu je viacero gigantov natom lepsie než pred covidom. Aj miliardari ako Bezoš má ovela vyššie zisky vdaka hospodársko-covidovej kríze než mal predtým.
daniel.daniel - sak práve niektoré automobilky mali straty a iné zisky hlavne tie azijske. Oni sa vždy vedia nejako vysporiadať s roznymi krizami ako aj s epidemiami, ale väčšina sveta veru nie a toho sú si tí aziati vedomý.
heker - chvalabohu ja mam Kotlebu a Harabina v žaludku, zato čo tu sposobili aj oni svojimi rečami aj skutkami s covid situaciou v SR.
Oni sú tí posledný ktorým by som pritakával nejaké ich reči.
Prečo si myslíš, že je uplne vylúčené to, že covid nesluži ako nastroj na zotročovanie ludí - vydieranie typu ak sa nezaočkujes nemozes ist do sveta, alebo nepojdes na test tak nemozes do práce a ze zaujmové skupiny na tom nebohatnu? Naša vláda nam chce kukat do učtov chcu vedieť kolko maju slováci našporených penazí, bolo to tu niekedy v existencii v SR nieco taketo?
Biznisy v SR aj po svete a stým suvisia aj tie veci čo som už písal vyššie, v roku 2030 možme predvídať zase niečo podobné.
daniel.daniel - sak práve niektoré automobilky mali straty a iné zisky hlavne tie azijske. Oni sa vždy vedia nejako vysporiadať s roznymi krizami ako aj s epidemiami, ale väčšina sveta veru nie a toho sú si tí aziati vedomý.
heker - chvalabohu ja mam Kotlebu a Harabina v žaludku, zato čo tu sposobili aj oni svojimi rečami aj skutkami s covid situaciou v SR.
Oni sú tí posledný ktorým by som pritakával nejaké ich reči.
Prečo si myslíš, že je uplne vylúčené to, že covid nesluži ako nastroj na zotročovanie ludí - vydieranie typu ak sa nezaočkujes nemozes ist do sveta, alebo nepojdes na test tak nemozes do práce a ze zaujmové skupiny na tom nebohatnu? Naša vláda nam chce kukat do učtov chcu vedieť kolko maju slováci našporených penazí, bolo to tu niekedy v existencii v SR nieco taketo?
Biznisy v SR aj po svete a stým suvisia aj tie veci čo som už písal vyššie, v roku 2030 možme predvídať zase niečo podobné.
Pretoze o covide boli rozne studie, analyzy a vedci sa zhoduju, ze je tu prirodne vytvoreny virus z niecoho - zrejme z netopiera. To, ze daka ceska medicka povie, ze ma znaky z laboratoria, pricom ine celosvetove laboratoria tvrdia o viruse prirodneho povodu bez zasahu technologiami, tak verim tym laboratoriam, ktore sa to snazili aj podlozit, vysvetlit a neslo o jedno laboratorium. Ak by aj bol umelo vytvoreny, tak urcite nie s tym dovodom, aby nas slovenska vlada mohla vydierat a nazerat do uctov, nemozes do prace alebo nemozes cestovat. Trosku sa vrat do reality, prestan prehanat a konspirovat.
Hlavne sa vrat k teme ockovania a nezasieraj tuto temu konspiraciami o vydierani vladou alebo povodov virusu. Toto je tema o ockovani.
Hlavne sa vrat k teme ockovania a nezasieraj tuto temu konspiraciami o vydierani vladou alebo povodov virusu. Toto je tema o ockovani.
Rozkaz šéfe
https://najmama.aktuality.sk/clanok/319 ... 1621170954
Presne čo som písal pred pár týždnami, mesiacmi sa aj potvrdilo,ohladom Astrazenecy a celkovo očkovania,zase.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/319 ... 1621170954
Presne čo som písal pred pár týždnami, mesiacmi sa aj potvrdilo,ohladom Astrazenecy a celkovo očkovania,zase.
Zdravím, pýtam sa v mene kolegu, bol zaočkovaný 1. dávkou Astrou pred 28-mimi dňami. Treba v jeho prípade vyplniť príjazdový formulár do ČR? Bude cestovať z pondelka na utorok budúci týždeň. Vďaka.
Pred vstupom do ČR vyplniť príjazdový formulár, vzdialeným prístupom ho poslať príslušnej krajskej hygienickej stanici a predložiť doklad o jeho vyplnení na vyžiadanie pri hraničnej alebo pobytovej kontrole.
https://plf.uzis.cz/
https://plf.uzis.cz/
https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/o ... iach#cesko
Výnimky
Výnimky pre vstup do ČR, u ktorých nie je potrebné vyplniť príjazdový formulár a predložiť výsledky PCR alebo antigénového testu:
pracovníkov medzinárodnej dopravy,
tranzit cez územie ČR do 12 hodín, pre osoby tranzitujúce pozemnou cestou platí povinnosť pred vstupom na územie ČR disponovať písomným potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín alebo RT PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín.
odôvodnené neodkladné cesty do a z ČR do 12 hodín, sú obmedzené za účelom: výkonu podnikateľskej činnosti a obchodné cesty, obstaranie základných životných potrieb, zdravotná starostlivosť, neodkladné úradné záležitosti, pohreby.
deti mladšie ako 5 rokov
cezhraniční pracovníci, žiaci alebo študenti, ktorí za účelom výkonu práce alebo vzdelávania pravidelne aspoň 1x do týždňa prekračujú hranicu
občania EÚ/SR, ktorí nemajú klinické príznaky ochorenia COVID-19, prekonali ochorenie COVID-19 a absolvovali izoláciu v stanovenom rozsahu z dôvodu pozitívneho výsledku RT -PCR testu a to podľa pravidiel ČR alebo iného členského štátu EÚ, pričom od prvého pozitívneho výsledku RT PCR testu uplynulo aspoň 14 dní, nie však viac ako 90 dní (potrebné predložiť potvrdenie od lekára v ČR alebo EÚ o absolvovaní izolácie po pozitívnom RT-PCR teste)
Osoby, ktoré boli očkované na území Českej republiky a ktorým bol vystavený certifikát Ministerstva zdravotníctva ČR, môžu po uplynutí 14 dní od úplného ukončenia očkovania cestovať z oranžových a červených krajín EÚ – platí povinnosť pred vstupom vyplniť Príjazový formulár
Od 15. mája 2021 okrem osôb očkovaných na území ČR sa výnimka týka i osôb očkovaných na Slovensku, v Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Maďarsku a Slovinsku. Ak sú tieto osoby držiteľmi potvrdenia o vykonanom očkovaní môžu po uplynutí 22 dní od prvej dávky očkovania cestovať z krajín EÚ+ so stredným a vysokým rizikom nákazy bez nutnosti podstupovať testovanie a bez obmedzenia pohybu na území ČR – platí povinnosť pred vstupom vyplniť Príjazový formulár
Uvedené pravidlá sa vzťahujú na príchod cudzincov, ako aj na návrat českých občanov a rezidentov späť do ČR.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 31 min 31 sek:
Takto je to, info z prvej ruky...
Autoeditácia príspevku po 1 deň 5 hod 56 min 14 sek:
Bude dobré počkať minimálne do jesene na očkovanie. Bude viac mutácií a nové vakcíny.
Výnimky
Výnimky pre vstup do ČR, u ktorých nie je potrebné vyplniť príjazdový formulár a predložiť výsledky PCR alebo antigénového testu:
pracovníkov medzinárodnej dopravy,
tranzit cez územie ČR do 12 hodín, pre osoby tranzitujúce pozemnou cestou platí povinnosť pred vstupom na územie ČR disponovať písomným potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín alebo RT PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín.
odôvodnené neodkladné cesty do a z ČR do 12 hodín, sú obmedzené za účelom: výkonu podnikateľskej činnosti a obchodné cesty, obstaranie základných životných potrieb, zdravotná starostlivosť, neodkladné úradné záležitosti, pohreby.
deti mladšie ako 5 rokov
cezhraniční pracovníci, žiaci alebo študenti, ktorí za účelom výkonu práce alebo vzdelávania pravidelne aspoň 1x do týždňa prekračujú hranicu
občania EÚ/SR, ktorí nemajú klinické príznaky ochorenia COVID-19, prekonali ochorenie COVID-19 a absolvovali izoláciu v stanovenom rozsahu z dôvodu pozitívneho výsledku RT -PCR testu a to podľa pravidiel ČR alebo iného členského štátu EÚ, pričom od prvého pozitívneho výsledku RT PCR testu uplynulo aspoň 14 dní, nie však viac ako 90 dní (potrebné predložiť potvrdenie od lekára v ČR alebo EÚ o absolvovaní izolácie po pozitívnom RT-PCR teste)
Osoby, ktoré boli očkované na území Českej republiky a ktorým bol vystavený certifikát Ministerstva zdravotníctva ČR, môžu po uplynutí 14 dní od úplného ukončenia očkovania cestovať z oranžových a červených krajín EÚ – platí povinnosť pred vstupom vyplniť Príjazový formulár
Od 15. mája 2021 okrem osôb očkovaných na území ČR sa výnimka týka i osôb očkovaných na Slovensku, v Nemecku, Rakúsku, Poľsku, Maďarsku a Slovinsku. Ak sú tieto osoby držiteľmi potvrdenia o vykonanom očkovaní môžu po uplynutí 22 dní od prvej dávky očkovania cestovať z krajín EÚ+ so stredným a vysokým rizikom nákazy bez nutnosti podstupovať testovanie a bez obmedzenia pohybu na území ČR – platí povinnosť pred vstupom vyplniť Príjazový formulár
Uvedené pravidlá sa vzťahujú na príchod cudzincov, ako aj na návrat českých občanov a rezidentov späť do ČR.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 31 min 31 sek:
Takto je to, info z prvej ruky...
Autoeditácia príspevku po 1 deň 5 hod 56 min 14 sek:
Bude dobré počkať minimálne do jesene na očkovanie. Bude viac mutácií a nové vakcíny.
Mozno mi budete vediet poradit, ako je to prosim s terminom druhej davky (teraz asi iba pfizer)? Dava sa presne o 31 dni alebo o mesiac, ale "zaokruhlene" na rovnaky den ako prva davka? Teda, ak mam termin napr. 20. jun v nedelu, dostanem termin 2. davky 18. jul v nedelu alebo 20. jul utorok?
Ked niekto nemoze z nejakeho dovodu ist na prideleny 2. termin, preplanuju to + - par dni hore dole? Zaujima ma to len hypoteticky, keby som napr. kvoli praci nemohol, tak na co sa pripravit.
Ked niekto nemoze z nejakeho dovodu ist na prideleny 2. termin, preplanuju to + - par dni hore dole? Zaujima ma to len hypoteticky, keby som napr. kvoli praci nemohol, tak na co sa pripravit.
Bolo to na 28. deň, tj. presne 4 týždne. Čiže ak ťa zaočkujú v nedeľu 20. júna, druhú dávku by si mal dostať v nedeľu 18. júla - ak sa dovtedy nič nezmení.
Ale nedávno to myslím zmenili, len to teraz neviem nájsť. Druhú dávku môžeš dostať najskôr na 28. deň, ale môže sa to natiahnuť maximálne na 42. deň, tj. 6 týždňov. Vraj v tomto intervale ti môže prísť sms s termínom druhej dávky. Mne bolo povedané, že ak mi na 28. deň nepríde sms, mám prísť s papierom o prvom očkovaní na očkovacie centrum a oni ma zaočkujú. Ale neplatí to na všetkých očkovacích centrách, niekde striktne žiadajú sms a teda ju treba čakať alebo sa dotazovať na NCZI.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 16 min 44 sek:
Shooty vždy dokáže všetko dokonale vystihnúť:
https://dennikn.sk/autor/shooty/
Ale nedávno to myslím zmenili, len to teraz neviem nájsť. Druhú dávku môžeš dostať najskôr na 28. deň, ale môže sa to natiahnuť maximálne na 42. deň, tj. 6 týždňov. Vraj v tomto intervale ti môže prísť sms s termínom druhej dávky. Mne bolo povedané, že ak mi na 28. deň nepríde sms, mám prísť s papierom o prvom očkovaní na očkovacie centrum a oni ma zaočkujú. Ale neplatí to na všetkých očkovacích centrách, niekde striktne žiadajú sms a teda ju treba čakať alebo sa dotazovať na NCZI.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 16 min 44 sek:
Shooty vždy dokáže všetko dokonale vystihnúť:
https://dennikn.sk/autor/shooty/
Spoiler
Do dovery som poslal cestne prehlasenie (nepozaduju ani lekarsku spravu) a pridali ma na ten zoznam na prednostne ockovanie, takze to funguje. Ale uz mi to netreba lebo som bol zaockovany v nedelu ako nahradnik. Inak som po pfizeri nemal ziadne vedlajsie ucinky.
-
daniel.daniel
Medium Star
co sa tyka druhej ockovacej davky, tak sms prisla znamemu presne po 4tyzdnoch, nedoriesene bolo ze sms prisla 16 hod pred ockovanim, co mi pride dost neskoro.