Ahoj, ako Ryan spominal ked ti spravia tu kalibraciu TV, moze sa stat ze podla sondy budu farby presne nakalibrovane a ty si zato zaplatis, ale ked sa pozries na obraz tak ho budes chciet hned prestavit, lebo tie farby ti nebudu sediet. Skus si pozriet stranku https://www.rtings.com/tv a tam si najst presny typ tvoj TV a skoro ku kazdemu TV co tam spravia recenziu tam daju aj vysledky po kalibracii spolu s hodnotomi a postupom ako si to moze bezny clovek nastavit na svojom TV. Rozumiem ze kazdy kus TV rovnakeho typu moze mierne lisit v kalibracnych hodnotach, ale podla hodnot na tejto stranke si myslim ze si vies sam dost dobre nastavit hodnoty, ktore sa blizia hodnotam vystupu z kalibracnej sondy a plus jemne si to doladis podla svojich preferencii. Osobne sa mi to osvedcilo a podla tejto stranky som nastavil uz par televizorov k spokojnosti.Daniel9911 napísal: 15 máj 2021, 11:18 Ahojte, ako nie je to ohľadom kúpy TV ale, službách + čo ponúkajú predajne. Zaujíma ma hlavne to ich nastavenie farieb čo ponúkajú za príplatok 40 euro, že to urobia v sklade. Ja som ich vždy odmietol s tým, že ak by som aj chcel také nastavenie, tak to sa má robiť priamo doma u zákazníka, lebo tam sú zase iné svetelné podmienky ako u nich v "sklade". čo si o tom myslíte ?
Kúpa TV
Re: Kúpa TV
-
Ryan Giggs
VIP
Rtings je kanadska stranka. Ak tam aj maju modely s rovnakym oznacenim, moze to byt uplne iny TV ako to co sa predava u nas. Cize nastavovat TV podla toho, je metoda pokus-omyl.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Existuje niečo lepšie v cene do 1200€ ako LG OLED55CX?
-
Ryan Giggs
VIP
Do 1200€ sa da kupiť Panasonic TX-55HZ980E, aj Philips 55OLED855. A za nejakych 60€ naviac aj Sony 55A8.
Všetko su to lepšie TV.
Všetko su to lepšie TV.
nemas trochu pomylene? ty asi myslis apple tv plus, nie apple tv, ci? apple tv plus je streamovacia sluzba ktora ma appku a musi mat verziu na konkretny OS telky.FANTOM092 napísal: 16 máj 2021, 11:22 Tak Apple Tv podporuje len Samsung, Lg a Sony. Este pozerám tento Samsung, obraz by mal byt uz kvalitnejsi.
https://www.alza.sk/50-samsung-qe50q64ta-d5791479.htm
apple tv je krabicka ktoru cez hdmi zapojis do akejkolvek telky.
takze ak ti ide o apple tv plus, tak preco sa limitovat na konkretne telky, preco nekupit tu co ti odporucil Ryan a dokupit k nej apple tv?
-
Ba-Yo
Light Professional
Mohol by si to, prosím ťa, rozviesť? Ten LG má 120Hz obrazovku a pripojenie HDMI 2.1, VRR.Ryan Giggs napísal: 16 máj 2021, 20:53 Do 1200€ sa da kupiť Panasonic TX-55HZ980E, aj Philips 55OLED855. A za nejakych 60€ naviac aj Sony 55A8.
Všetko su to lepšie TV.
-
Ryan Giggs
VIP
Slovom lepsi TV, ja vzdy chapem obraz.
V com konkretne maju lepsi obraz? Vsetky OLED panely pre TV aj tak vyraba LG.
-
Ryan Giggs
VIP
Kvalita obrazu primarne zavisi od kvality obrazoveho procesora a prislusnych obvodov.
Panel ma na kvalitu obrazu podstatne mensi vplyv. Cize to, ze maju vsetky panel od LG, neznamena ze je to rovnake.
Panel ma na kvalitu obrazu podstatne mensi vplyv. Cize to, ze maju vsetky panel od LG, neznamena ze je to rovnake.
-
PhYs0c
King
Ryan, čo so SONY telkou po 2 rokoch, kde vypršala licencia na android? Tzn. aplikácie ako youtube, chrome, google play... absolútne nič nejde.
Aká licencia na android? Ja som kúpil Sony s androidom v 2015 a stále funguje všetko.
-
Ryan Giggs
VIP
Nemam informaciu o tom, žeby kdekoľvek u čohokoľvek s androidom vypršala nejaka licencia. Navyše ak by sa niečo take stalo, tak ti to TV oznami. Mam tiež model z 2015 a všetko funguje.
Čo konkretne znamena "nič nejde"? Nespusti sa, zamrzne? Ako dlho to nejde, stalo sa to z ničoho nič?
Skušal si vymazať cache, odpojiť TV z elektriny?
Čo konkretne znamena "nič nejde"? Nespusti sa, zamrzne? Ako dlho to nejde, stalo sa to z ničoho nič?
Skušal si vymazať cache, odpojiť TV z elektriny?
Rodicia chcu kupovat novu telku (50") cenovo do 550 EUR. Len na klasicke pozeranie TV + YouTube. Mate niekto skusenosti s LG NanoCell? Napr. https://www.datart.sk/televizor-lg-49nano81-cierna.html ?
Pripadne radsej nejaky Samsung? Vdaka za tipy.
Pripadne radsej nejaky Samsung? Vdaka za tipy.
-
Ryan Giggs
VIP
Philips 50PUS8505, alebo Hisense 50U7QF.
-
nejakymarko
Addict
Páni nejaká 65ka? Štandardné použitie - šport, Netflix, YouTube…
Dá sa za cenu cca 700€ zohnať už niečo použiteľné?
Ďakujem
Ďakujem
Poprosím radu aj ja. Chcel by som kúpiť TV a akurát pozerám, že NAY dáva desať % zľavu a aj po prebehnutí heurekou zisťujem, že majú dobré ceny tak možno je aj správna doba.
Hľadám teda nejaký 75" TV, na značke nezáleží a cenovo by som sa celkom rád zmestil do 1100€. V podstate moja jediná podmienka je, aby nebol hlbší ako 35 cm so stojanom (úzky stolík pod TV) a možno keby mal port USB 3.1, čo ale nie je nutne podmienka
A zároveň by som sa rád aj poradil ohľadom toho, či sa oplatí si priplatiť za HDMI 2.1 alebo za 100Hz. Chcem aby mi TV vydržal dlho ale zároveň neviem, či tieto technológie budú mať pre obyčajného človeka, čo si len občas pustí netflix a občas zahrá hru na xboxe, nejaký reálny význam. Aký je váš názor?
Ďakujem
Hľadám teda nejaký 75" TV, na značke nezáleží a cenovo by som sa celkom rád zmestil do 1100€. V podstate moja jediná podmienka je, aby nebol hlbší ako 35 cm so stojanom (úzky stolík pod TV) a možno keby mal port USB 3.1, čo ale nie je nutne podmienka
A zároveň by som sa rád aj poradil ohľadom toho, či sa oplatí si priplatiť za HDMI 2.1 alebo za 100Hz. Chcem aby mi TV vydržal dlho ale zároveň neviem, či tieto technológie budú mať pre obyčajného človeka, čo si len občas pustí netflix a občas zahrá hru na xboxe, nejaký reálny význam. Aký je váš názor?
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Najlacnejsie co tam za nieco stoji je Sony 75XH9096 za 1350€.
samozrejme za lepšiu kvaliu by som si kludne priplatil, ale nad 1500€ by som isto už nechcel ísť a ani nie je podmienka, aby som to kupoval v nay.Ryan Giggs napísal: 02 jún 2021, 21:22 Usb 3.1 (koniec koncov aj 3.0) je na televizore celkom k nicomu.
Ak chces co najlepsi obraz , tak je 100 Hz viacmenej nutnost. Co sa tyka hdmi 2.1, tiez to nie je nieco co by clovek musel mat. Ono su tam tie datove toky aj tak obmedzene. A ani hier na konzoly nejako masivne pribudat nebude. Skor to ma vyznam u PC.
Kazdopadne pri 75" a rozpocte 1100€ to je aj tak nedosiahnutelne. To je uplny lowend, kde taka vybava nehrozi.
V nay ani za tu cenu nemaju nic pouzitelne. V tej cene su tam len 3 modely.
-
Ryan Giggs
VIP
Autoeditácia príspevku po 5 min 33 sek:
Za 750€ Philips 70PUS7805 alebo Hisense 65U7QF.nejakymarko napísal: 02 jún 2021, 20:46 Páni nejaká 65ka? Štandardné použitie - šport, Netflix, YouTube…
Ďakujem
VdakaRyan Giggs napísal: 02 jún 2021, 21:34 Najlacnejsie co tam za nieco stoji je Sony 75XH9096 za 1350€.
Za 750€ Philips 70PUS7805 alebo Hisense 65U7QF.