Ockovanie Covid-19
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
Re: Ockovanie Covid-19
29r , zaregistroval som sa 30.4 a mesto som si vybral len Nitra. Vcera som si pridal Levice a Zlate Moravce a o polnoci mi prisiel termin na buduci tyzden do Siah, co je dost od veci ale aspon mam termin
. 30r co cakate v NR , skuste Levice a Sahy 
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mňa pichli 1. mája v Prešove Astrou. Mám 30r. Nemám slovenské zdravotné poistenie.
Dnes v noci mi prišiel pozývací email na Modernu na nedeľu 23.5. v Spišskej n. V.
Nejaké vysvetlenie, čím to je ?
Z emailu nijak nevyplýva to, či je to druhý termín (a inou vakcínou) alebo nesprávny prvý termín.
AD/ B je správne. Nesprávne mi pridelilo nový prvý na Modernu. Vyriešené telefonátom na infolinku. Vraj v systéme vidno, že som Astru dostal a budem pozvaný zase na Astru. Teda, dúfam
Dnes v noci mi prišiel pozývací email na Modernu na nedeľu 23.5. v Spišskej n. V.
Nejaké vysvetlenie, čím to je ?
Z emailu nijak nevyplýva to, či je to druhý termín (a inou vakcínou) alebo nesprávny prvý termín.
AD/ B je správne. Nesprávne mi pridelilo nový prvý na Modernu. Vyriešené telefonátom na infolinku. Vraj v systéme vidno, že som Astru dostal a budem pozvaný zase na Astru. Teda, dúfam
33 rokov, ziadna diagnoza. Zaregistrovany v NR, SA, ZM a HC odkedy sa dalo zaregistrovat - cca 3 tyzdne. Neviem presne. Doteraz ziadny termin. Zena 36r registrovana tiez cca 3 tyzdne len v NR - doteraz ziadny termin. Jej sesternica 26 rokov, zaregistrovana tento tyzden, dnes dostala termin v SA. Tak snad sa niekedy na Vianoce 2025 dockame...
Animorph - áno tiež mám ten pocit, že to dáva asi všeliako... Neostáva asi nič iné iba čakať, prípadne skúsiť si dať čo najviac okresoch, ak to je možné. V tých menších väčšinou dostaneš termín skôr. Ja som si dal Sabinov, Prešov, Košice a nakoniec mi vyšiel Prešov a priateľke Sabínov
Dnes som bol zaočkovaný, dostal som pfizer. Ruka boli celkom dosť, momentálne sa to asi ešte stále zhoršuje, ale dá sa to v pohode zvládnuť...
Pred tým som už ochorenie aj prekonal, tak možno aj preto, hneď ta bolesť (začalo cca tak 5 min po pichnutí)
Dnes som bol zaočkovaný, dostal som pfizer. Ruka boli celkom dosť, momentálne sa to asi ešte stále zhoršuje, ale dá sa to v pohode zvládnuť...
Animorph, aj ostatní - zaregistrujte sa aj v Žiari nad Hronom, väčšinou posielajú termín ešte v ten deň, prípadne mne došiel termín na druhý deň. Samozrejme na tretí deň mi volali z BA, že či môžem prísť ako náhradník 
Tak včera ráno mám za sebou očkovanie Modernou aj ja, nemal som žiadne vedľajšie účinky, ani bolesť ruky. V určitých polohách cítim na tanom mieste taký "tlak", ale bolesťou sa to nazvať nedá ani z ďaleka, ani ma to nijako obmedzuje. 
Švagriná horšie, tá na druhý deň rukou nevie ani pohnúť.
Švagriná horšie, tá na druhý deň rukou nevie ani pohnúť.
Si mlady seplak, pri druhej bude daco podla mna.
Môže byť, veď je sa nechválim, ani nič. Skôr čudujem, lebo bolo už viacero mojich rovesníkov (medzi 25 a 30), a aj mladší kamaráti/bratranec tesne po 20-ke a mali aj horúčky aj bolesti, ale chápem že je to úplne individuálne, každé telo je iné.
Tip pre čakateľov - stav čakárne po okresoch. Mapa je vraj priebežne aktualizovaná:
https://datawrapper.dwcdn.net/rOLs1/9/
https://databezpatosu.sk/stav-cakarne-p ... ivna-mapa/
https://datawrapper.dwcdn.net/rOLs1/9/
https://databezpatosu.sk/stav-cakarne-p ... ivna-mapa/
-
aviceN
Guru
Uz cca 2+ tyzdne cakam normalne v poradovniku, no vcera vecer som dostal tip, ze sa mam regnut na www.nahradnici.sk, dnes mi slecna volala a uz mam 1. davku pfizeru v sebe, zatial len tlak v bode vpichu, snad to tam aj konci.
Keby som mal vrtulník, tak si spravím výlet do Sobraniec alebo Stropkova. 
Tak to uz sa mi zda zbytocne velmi dalekoThe napísal: 21 máj 2021, 18:04 Animorph, aj ostatní - zaregistrujte sa aj v Žiari nad Hronom, väčšinou posielajú termín ešte v ten deň, prípadne mne došiel termín na druhý deň. Samozrejme na tretí deň mi volali z BA, že či môžem prísť ako náhradník![]()
Mozno ma dopad na rozdelovanie terminov aj poistovna... Ako ked sa manzelka objednavala na nejake vysetrenie a prva vec, co sa jej opytali bolo, ze v akej je poistovni. Odpovedala, ze VSZP a sestricka jej oznamila, ze pacientov VSZP uz tento mesiac neberu, ale da jej termin na iny mesiac...
Inak tí, čo tam čakajú na 1. dávku AZ...to je čo sakra? 
-
hojko
Site Admin
The: Ziar nad Hronom som mal vyklikany, ale neprisla mi pozvanka skoro dva tyzdne. Predbehla ich Banska Bystrica.
Data bez patosu..., neviem ako a odkial maju tie data, ani s akym opozdenim, no v kosiciach a okoli caka na pfizer/modernu 11-76 ludi, to ako vazne? Sobrance 1, Gelnica 1.
To už su všetci v Košicoch zaočkovany?
A ako mozu cakat na prvu davku AZ, ked sa nou prva davka neockuje, to tych ludi nepreklopilo na pfizer/modernu?
To už su všetci v Košicoch zaočkovany?
Včera v TN na Nove po 19:41 bolo, že vo FRA sú PCR testy zdarma a vo Švédsku stoja okolo 275 eur.
Ja som to teraz narychlo hodil do Excelu a asi je v KE naozaj nizsi zaujem. Percento zaockovanych je porovnatelne s ostatnymi krajmi. Vynimkou je iba Bratislava, ale tam to moze byt vyssie aj kvoli tomu, ze tam kvoli praci byva vela ludi, ktori nie su prihlaseni na trvaly pobyt.retkvic napísal: 21 máj 2021, 23:01 Data bez patosu..., neviem ako a odkial maju tie data, ani s akym opozdenim, no v kosiciach a okoli caka na pfizer/modernu 11-76 ludi, to ako vazne? Sobrance 1, Gelnica 1.
To už su všetci v Košicoch zaočkovany?A ako mozu cakat na prvu davku AZ, ked sa nou prva davka neockuje, to tych ludi nepreklopilo na pfizer/modernu?
Kód: Vybrať všetko
Kraj Počet o.1. davka %
Bratislavský 677024 246631 36,4
Trnavský 565324 164359 29,1
Prešovský 827028 219835 26,6
Košický 802092 207562 25,9
Banskobystrický 643102 164725 25,6
Nitriansky 671508 166905 24,9
Trenčiansky 582567 143020 24,5
Žilinský 691136 168667 24,4Re: Ockovanie Covid-19
retkvic.. údaje sú z webu Inštitútu zdravotných analýz, ktorý patrí priamo pod Ministerstvo zdravotníctva:
https://github.com/Institut-Zdravotnych ... accination
Ale čo tak sledujem v KE v mojom okolí, každý kto chcel, už asi naozaj dostal vakcínu - ale ešte je tu dosť váhačov, ktorí na niečo čakajú a postupne sa prihlasujú. A ako píše Gothar, netreba zabúdať, že polovica východu (ale aj stred a sever) býva a pracuje v Bratislave alebo okolí. A taký CPčkar pracujúci v BA-TT-NR určite nepôjde na vakcínu do miesta svojho trvalého bydliska do Sobraniec.
Majú vôbec Sobrance vo svojom okrese očkovacie centrum? Podľa oficiálnych údajov z IZA (link vyššie) k 10.5. až 13 okresov vrátane Sobraniec nemali očkovacie centrum v okrese. Čiže by ma zaujímalo, ak si dá niekto zaočkovať iba v Sobranciach, kde mu príde termín. Na východe (+juh+stred+sever) sa podľa mňa zaočkovanosť zvýši až mobilnými očkovacími jednotkami alebo ak začnú očkovať aj všeobecní lekári vo svojich ambulanciách. Stará babka z valala odrezaného od sveta určite nepôjde 50-100km po vakcínu.
https://github.com/Institut-Zdravotnych ... accination
Ale čo tak sledujem v KE v mojom okolí, každý kto chcel, už asi naozaj dostal vakcínu - ale ešte je tu dosť váhačov, ktorí na niečo čakajú a postupne sa prihlasujú. A ako píše Gothar, netreba zabúdať, že polovica východu (ale aj stred a sever) býva a pracuje v Bratislave alebo okolí. A taký CPčkar pracujúci v BA-TT-NR určite nepôjde na vakcínu do miesta svojho trvalého bydliska do Sobraniec.
Majú vôbec Sobrance vo svojom okrese očkovacie centrum? Podľa oficiálnych údajov z IZA (link vyššie) k 10.5. až 13 okresov vrátane Sobraniec nemali očkovacie centrum v okrese. Čiže by ma zaujímalo, ak si dá niekto zaočkovať iba v Sobranciach, kde mu príde termín. Na východe (+juh+stred+sever) sa podľa mňa zaočkovanosť zvýši až mobilnými očkovacími jednotkami alebo ak začnú očkovať aj všeobecní lekári vo svojich ambulanciách. Stará babka z valala odrezaného od sveta určite nepôjde 50-100km po vakcínu.
Spoiler
Počet očkovacích centier v okresoch k 10.5.2021:
Vývoj zaočkovanosti podľa trvalého bydliska:
Tiez som si to hodil do excelu, lebo mi to nedalo, a tie udaje su fakt asi pravdive, no vypovedna hodnota je skôr o tom, kto s trvalym pobytom v danom okrese je na cakacej listine na 1 -2 davku, nehovori to vsak nic o tom kolko ludi je aktualne prihlasenych v tom ktorom okrese na 1-2 davku.
Napr. Kosicky kraj ma k 20.5 podla tej grafiky z data bez patosu spolu cakajucich ludi na prvu davku celkovo 1143, no zaockovanych bolo v kosickom kraji podla nczi v ten isty den prvou davkou 2091.
Podla tych poctov ockovacich centier na okresy co tu dal brm vychadzaju kosice ako najlepsie miesto na zaockovanie, plus cely kosicky a presovsky kraj.V okoli Ziliny to nevyzera moc ruzovo, napr ja mam zakliknutu Bytcu a Kysucke Nove Mesto a ani v jednom z tychto okresov nie je ockovacie centrum, plus bohvie kolko ludi zo Ziliny si to zakliklo tiez.
Napr. Kosicky kraj ma k 20.5 podla tej grafiky z data bez patosu spolu cakajucich ludi na prvu davku celkovo 1143, no zaockovanych bolo v kosickom kraji podla nczi v ten isty den prvou davkou 2091.
Podla tych poctov ockovacich centier na okresy co tu dal brm vychadzaju kosice ako najlepsie miesto na zaockovanie, plus cely kosicky a presovsky kraj.V okoli Ziliny to nevyzera moc ruzovo, napr ja mam zakliknutu Bytcu a Kysucke Nove Mesto a ani v jednom z tychto okresov nie je ockovacie centrum, plus bohvie kolko ludi zo Ziliny si to zakliklo tiez.
Po kolkych dnoch sa ockuje 2. davka pfizeru? Jedinu relevantnu informaciu som nasiel v pribalovom letaku ze to ma byt 21 dni:
https://www.sukl.sk/buxus/docs/COMIRNAT ... cienti.pdf
https://www.sukl.sk/buxus/docs/COMIRNAT ... cienti.pdf