Sulíka.Mek napísal: 03 jún 2021, 8:33 ... som zvedavy, koho budu brat na zodpovednost za to - moj tip je, ze nikoho, ako vzdy.
Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Ak je Sputnik niekoho nebakel, tak len a len Matovicov. Uz vidim ako sa bude ohanat, ze tu vladla antikampan proti nemu a Sputniku, ze vdaka tomu zomrelo vela ludi.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Prave citam tony komentarov o tom, ze nizky zaujem o Sputnik je sposobeny antikpanov. Co ma prekvapuje, kedze ludia co po nom najviac tuzili tak maju otvorenu mysel a kaslu na nejake zapredane informacie statu a Dennika N, oni pocuvaju Infovojnu a Slobodny vysielac... takze akosi ten argument nechapem.heker napísal: 03 jún 2021, 9:08 Ak je Sputnik niekoho nebakel, tak len a len Matovicov. Uz vidim ako sa bude ohanat, ze tu vladla antikampan proti nemu a Sputniku, ze vdaka tomu zomrelo vela ludi.
Najprv si Matovič vymyslí, že 500,000 Slovákov chce Sputnik a keď sa do čakárne prihlási 3000 ľudí, tak je to akože výsledok antikampane a už obviňuje ľudí, ktorí za to môžu.
Proste porucha osobnosti.
Matovic zase len zneuzil osvieteneho ducha Krajciho a nejakym sposobom ho donutil popisat zmluvu s rusmi.
Dalsia vec je max vek zaockovanych 60 rokov, preco je u sputnika takato hranica, pritom u ziadnej inej vakciny nie je, ani u AZ, tam sa skôr odporuca prave po 60r, pritom je to vakcina zalozena na podobnom principe. V madarsku vraj zaockovali sputnikom milion ludi bez vekoveho ohranicenia. Mi vraj postupujeme podla odporucani vyrobcu, v madarsku teda isli proti odporucaniam vyrobcu? Pokial to samozrejme tak bolo.
Vcera Matovic k poctu prihlasenych na sputnik argumentoval antikampanou, no zabudol dodat ze teraz je na jej cele.
Inac uz mi konecne pridelili termin na tuto sobotu, pfizer a priamo v ZA, takze termin prideleny skor ako v okrese bez oc.
Dalsia vec je max vek zaockovanych 60 rokov, preco je u sputnika takato hranica, pritom u ziadnej inej vakciny nie je, ani u AZ, tam sa skôr odporuca prave po 60r, pritom je to vakcina zalozena na podobnom principe. V madarsku vraj zaockovali sputnikom milion ludi bez vekoveho ohranicenia. Mi vraj postupujeme podla odporucani vyrobcu, v madarsku teda isli proti odporucaniam vyrobcu? Pokial to samozrejme tak bolo.
Vcera Matovic k poctu prihlasenych na sputnik argumentoval antikampanou, no zabudol dodat ze teraz je na jej cele.
Inac uz mi konecne pridelili termin na tuto sobotu, pfizer a priamo v ZA, takze termin prideleny skor ako v okrese bez oc.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja som si v deň otvorenia registrácie vyklikal celé Slovensko.brm napísal: 02 jún 2021, 22:29Čiže ak som to správne pochopil, v čakárni v Turčianskych Tepliciach vo vekovej kategórii 30-34 nečaká 54 ľudí, ale v skutočnosti až 184 ľudí. Lenže z tých 184 ľudí až 179 ľudí je zaregistrovaných na viac ako 1 okres - rekordman je jeden človek so 42 okresmi.
druhu davku budes mat tiez tam? ci este nevies?
Pravdepodobne tam pôjde aj na druhú dávku. Teraz kamarát z MI vozí rodičov do KE na druhú dávku AZ, hoci medzitým už aj v MI je zriadené VKOC, ktoré dávalo AZ.
V čakárni sú inak aj druhodávkoví čakatelia rozhodení na rôzne okresy. Som myslel, že aspoň toto bude jasné, ale nie.
Vo včerajšej čakárni sú už iba 3 takí ľudia, ktorí majú rozhodené siete po celom Slovensku - všetci z vekovej skupiny 20-24 čakajúci na Pfizer/Moderna. Pravdepodobne títo "celoslovenskí"okamžite dostávajú termíny a teda dlho sa v čakárni neohrejú.
A ešte dvaja ľudia si dali celé Slovensko na Sputnika, jeden z vekovej kategórie 60-64, druhý z kategórie 35-39 - obaja s diagnózou.
V čakárni sú inak aj druhodávkoví čakatelia rozhodení na rôzne okresy. Som myslel, že aspoň toto bude jasné, ale nie.
Vo včerajšej čakárni sú už iba 3 takí ľudia, ktorí majú rozhodené siete po celom Slovensku - všetci z vekovej skupiny 20-24 čakajúci na Pfizer/Moderna. Pravdepodobne títo "celoslovenskí"okamžite dostávajú termíny a teda dlho sa v čakárni neohrejú.
A ešte dvaja ľudia si dali celé Slovensko na Sputnika, jeden z vekovej kategórie 60-64, druhý z kategórie 35-39 - obaja s diagnózou.
hej, ale pre ich vyliecenie treba zakaz pristupu na konspiracne stranky a pomoc psychologabrm napísal: 03 jún 2021, 13:11A ešte dvaja ľudia si dali celé Slovensko na Sputnika (...) - obaja s diagnózou.
Môžu to byť psychiatrickí pacienti, tí tiež patria medzi prioritizovaných s diagnózou...
Je to skoda ak ten Sputnik prepadne. Napriek vsetkemu verim tomu, ze to je normalna funkcna vakcina, kopec rusofilov by sa tym zaockovat mohlo.
Darovat to asi nedarujeme nikde, lebo nestihneme, na 99% sa to bude musiet vyhodit.
Ja som dostal Pfizera, skoro mesiac po tom, ako som sa registroval. Registroval som sa hned par hodin po tom, ako to otvorili pre vsetkych. NFS v BA. Celkom dost vedlajsich ucinkov som mal z toho. Takze odporucam aj ostatnym ktorych to este len caka, aby ste si radsej nic neplanovali, nie ze na druhy den, ale idealne na x dni po tom. Pekne len doma odpocivat a nic nerobit.
Darovat to asi nedarujeme nikde, lebo nestihneme, na 99% sa to bude musiet vyhodit.
Ja som dostal Pfizera, skoro mesiac po tom, ako som sa registroval. Registroval som sa hned par hodin po tom, ako to otvorili pre vsetkych. NFS v BA. Celkom dost vedlajsich ucinkov som mal z toho. Takze odporucam aj ostatnym ktorych to este len caka, aby ste si radsej nic neplanovali, nie ze na druhy den, ale idealne na x dni po tom. Pekne len doma odpocivat a nic nerobit.
-
mirak2
Hardcore addict
Ked chcete pre porovnanie situaciu v rakuskom Tirolsku: Ockovanie populacie tu prebieha hrozne pomaly. Mozno je to preto, ze je vacsi zaujem ako v niektorych dezolatskych castiach Slovenska, no na rozdiel od tych slovenskych, tirolski dezolati pravidelne organizuju demonstracne pochody mestom proti ockovaniu. Momentalne by mali byt ockovani seniori, ludia s diagnozami a samozrejme ludia z infrastruktury. Z beznej populacie su teraz ockovani 40tnici. Ja som bol zaregistrovany v cakarni uz od marca. Avsak kolegovia a kolegyne, aj taki, co su mladsi ako ja, uz boli ockovani, tak som sa ich pytal, ze co a ako a povedali, ze vyuzili loophole, lebo robime vo firme, ktoru vlastni tirolska nemocnica a tym padom spadame pod zdravotnictvo, takze dostavame termin skor ako bezna populacia. Tak som si minuly tyzden zmenil zamestnanie v cakarni z IT na zdravotnictvo a uz o 2 dni som dostal smsku s terminom na tento tyzden. Dnes som bol ockovany Pfizerom vo vakcinacnom centre tu v Innsbrucku a musim povedat, ze organizacne to tam funguje super. Termin o 14:45, vosiel som do centra o 14:40, ihlu som dostal o 15:00 a 15:20 som siel von (mohol som skor, ale pozeral som hokej na telefone
). Co je divne je, ze druhy termin nemam o 4, ale o 6 tyzdnov. Netusim preco.
PS: co povazujem za lepsie je, ze Rakusania maju tzv. Impfpass, co je v podstate mala knizocka, do ktorej dostavaju potvrdenia, ze ake vakciny a kedy a od koho dostali. A maju ju vsetci, co niekedy dostali nejaku vakcinu.
PS: co povazujem za lepsie je, ze Rakusania maju tzv. Impfpass, co je v podstate mala knizocka, do ktorej dostavaju potvrdenia, ze ake vakciny a kedy a od koho dostali. A maju ju vsetci, co niekedy dostali nejaku vakcinu.
Tak v KE no Ostrovského to funguje omnoho lepšie... si objednaný na 15:35, vojdeš dnu o 15:25, o 15:30 máš Pfizerku v sebe a 15:45 odchádzaš (mnohí odchádzali aj bez čakania)... 
To len na Slovensku dávajú druhý Pfizer po 4 týždňoch, všade v civilizovanom svete to naťahujú na tých 6 týždňov..
To len na Slovensku dávajú druhý Pfizer po 4 týždňoch, všade v civilizovanom svete to naťahujú na tých 6 týždňov..
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
V Sahach to je tiez super. 4 dni pred ockovanim mi prisiel mail s predvyplnenymi papiermi co sa tam odovzdavaju. Cas som mal 15:25 a este mi v maily napisali ze ak mam termin po 15:10 tak kludne mozem prist o hodinu skorej, ze to tam uz byva najmenej ludi
A tak aj bolo, prisiel som 14:35 a nikto tam necakal , 14:37 som uz bol zaockovany.
Keby som druhu davku nestihal, tak asi mozem v pohode po preobjednani prist neskor, nie?
V pribalovom letaku je za sa ma davat pfizer po 21 dnoch, v USA sa tiez dava po 21 dnoch.brm napísal: 03 jún 2021, 20:00 Tak v KE no Ostrovského to funguje omnoho lepšie... si objednaný na 15:35, vojdeš dnu o 15:25, o 15:30 máš Pfizerku v sebe a 15:45 odchádzaš (mnohí odchádzali aj bez čakania)...
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... -shot.html
ropman... zároveň tam máš:
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pi ... 33863.html
Ale niekde som zachytil informáciu, že čím dlhšie obdobie od druhej dávky, tým vyššia účinnosť vakcíny...
Slovenský príbalový leták dokonca hovorí o 2 týždňoch!You should get your second shot as close to the recommended 3-week or 4-week interval as possible. However, your second dose may be given up to 6 weeks (42 days) after the first dose, if necessary. You should not get the second dose early. There is currently limited information on the effectiveness of receiving your second shot earlier than recommended or later than 6 weeks after the first shot.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pi ... 33863.html
Ale niekde som zachytil informáciu, že čím dlhšie obdobie od druhej dávky, tým vyššia účinnosť vakcíny...
-
Mek
Addict
Ano, bolo to aj v spravach. Na zapade sa to tak uz robi, ale kym to prevezme Slovensko, tak uz bude po celej vakcinacii.
(paralela vid ockovanie starsich ludi Astrou)
(paralela vid ockovanie starsich ludi Astrou)
Slováci odmítají Sputnik, zdráhá se očkovat i propagátor Matovič...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... oj=otvirak
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... oj=otvirak
Mna to praveze tiez napadlo, co by sa stalo ak by som neprisiel na druhy termin pfizeru v stanoveny cas? Teraz pojdem na prvu davku a pravdepodobne mi daju druhu davku za 28 dni, da sa potom nejako preobjednat? Bude sa to povazovat za nejake porusenie niecoho, ak sa rozhodnem pockat este dalsi tyzden dva po 28 dni?