Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
ano, je rovnako nizke a v sucasnosti je irelevantne
rozdiel nie je, riesit to je zbytocne, dolezity je len dopad nakazenia seba a inych
pri nakazeni deti - viz predchadzajuci post
pri nakazeni ich rodicov - drviva vacsina ma mierny priebeh
pri nakazeni ich starych rodicov - uz mali byt davno zaockovani
samozrejme, vieme kolko mrtvych predavaciek z Lidlu nasli pod pokladnami, ze ano...
je jun 2021, treba to reflektovat
rozdiel nie je, riesit to je zbytocne, dolezity je len dopad nakazenia seba a inych
pri nakazeni deti - viz predchadzajuci post
pri nakazeni ich rodicov - drviva vacsina ma mierny priebeh
pri nakazeni ich starych rodicov - uz mali byt davno zaockovani
samozrejme, vieme kolko mrtvych predavaciek z Lidlu nasli pod pokladnami, ze ano...
je jun 2021, treba to reflektovat
a prosim ta, ten pomer na vsetkych vyliecenych v CR? mame dlhodobe data na to, co sa stalo s detskymi telami pocas nakazenia sa?beardie napísal: 03 jún 2021, 10:18 tie 4 deti boli uplne zdrave alebo mali len tak mimochodom 3./4. stadium rakoviny alebo inej tazkej choroby?
kvoli 4 detom sa ma znicit vzdelanie celej generacie deti? tak nejak?
trochu nepomer
tu este Data bez patosu, akurat tiez o detoch tak chorych, ze musia byt hospitalizovane. vsetky su z detskej onkologie? poprosim, to o niceni vzdelania celej generacie si uz konecne nechat pre seba. nechcem nikomu nicit nic a opakujem to cele mesiace.
ja viem, ze matka nie si. len ma uprimne mrzi, ze arugmentujes ako by si ezomatkou bol.nevytahuj to na mna, nie som biomatka, len viem rozmyslat, analyzovat vstupy a podla toho sa zariadit
mas dlhodobe data na to, co sa v detskom tele stane, ked sa nakazi covidom? a ked skonci na JISke?rozhodne nesuhlasim, neumyvanie ruk ci nenosenie ruska ma na zivot deti nulovy vplyv, preto je ockovanie deti proti covidu zbytocnost
fascinuje ma tvoje rozmyslanie, su jasne data o vekovej skupine deti, presne vieme preco zomreli na covid, vieme, ze dopad je nulovy a ty zacnes "argumentovat" umyvanim ruk a nosenim rusok pocas vyucovania
realita > pocity :facepalm:
co hovoris na udaje MZ CR a na Data bez patosu?
ano, aj robim facepalm ked je pocit viac, ako udaje, ktore su dokonca v tabulke.
autor clanku miesa piate cez deviate a ty si pochutnavas na tomto salate. ziadny veponizovany virus nenikol. takze za 16 mesiacov sa nezmenilo nic. stale je to hoax. o neopatrnom pracovnikovi nehovoril nikto z konspiracnej sceny. to autor si vymyslel nepriatela, ktoremu dal KO a oblieva ludi okolo sampusom.zase tvoje konstrukty, nic z toho sa v clanku nepise, ale vytvaras si virtualneho oponenta, ktoremu davas KO a tvaris sa vitazoslavne
este stale si nepochopil, o com clanok bol
takze znova - precitaj si ten clanok, potom napis, mozno budem chciet odpisat
plus ma desi, ked relativne seriozne medium tvrdi, ze siritelia konspiracii ako Trupm, Blaha ci Pekova mozu mat pravdu. ale to sme tu mali uz ked nam boti doniesli dake hladne spravy a vraj tam bola pravda. ak tito ludia ci "media" budu co i len udavat presny cas potvrdeny atomovymi hodinami, tak to nebude pravda. statisticky klamu tak casto, ze cira je hlupost verit im v comkolvek a mrhanie casom fack-checkovat to.
mas link na cesky rozhlas, aj citaciu z neho. aj to, ze sa ti to nepaci a nesuhlasis s tym je nazor.prijaty zakon bol neustavny, takze bol neplatny
znova moj post: Najvyssi spravny sud oznacil plosne zatvorenie restauracii, skoliek a skol za nezakonne
znova ti to napisem, bud reaguj na to, co sa tam pise, alebo sa neobtazuj, v tomto poste si opat ukazal, ze nevies citat s porozumenim a odpisujes len preto, aby si odpisal
mame info o jednotkach detskych postcovidakov, som presvedceny, ze to vysumi ako u 99 % ostatnych - po par tyzdnoch im nic nebudejackb napísal: 03 jún 2021, 11:19 a prosim ta, ten pomer na vsetkych vyliecenych v CR? mame dlhodobe data na to, co sa stalo s detskymi telami pocas nakazenia sa?
neviem, su?tu este Data bez patosu, akurat tiez o detoch tak chorych, ze musia byt hospitalizovane. vsetky su z detskej onkologie?
keby aj boli uplne zdrave, ma zmysel, kvoli 36 detom hospitalizovanym pocas 1 tyzdna, co bolo maximum, zatvarat vsetky skoly?
vieme, kolko z nich zomrelo, btw, nemyslim si, ze by sa cisla lisili od chripkovych pandemii, tie su inak pre deti smrtelnejsie ako v pripade covidu
hej? lebo o 2 posty dozadu si to schvalovalpoprosim, to o niceni vzdelania celej generacie si uz konecne nechat pre seba. nechcem nikomu nicit nic a opakujem to cele mesiace.
lebo pretlacana realita je taka, ze ak nebude dieta zaockovane, tak nebude moct chodit do skoly, musis si totiz spojit tie 2 nezavisle premenne a aplikovat ich na realny svet, vies?budu deti disciplinovane nosit nieco na tvarach? nie. budu si disciplinovane umyvat ruky? nie. budu dodrziavat odstup od inych? nie. takze liek je nutne podat najma im.
to je tvoj problem, sledujes ciastkove informacie, ale nie si schopny ich spojit do celku a ten potom aplikovat na pritomnost
dobreja viem, ze matka nie si. len ma uprimne mrzi, ze arugmentujes ako by si ezomatkou bol.
no lenze ty tym datam z tabulky pripisujes vlastnosti, ktore nemajumas dlhodobe data na to, co sa v detskom tele stane, ked sa nakazi covidom? a ked skonci na JISke?
co hovoris na udaje MZ CR a na Data bez patosu?
ano, aj robim facepalm ked je pocit viac, ako udaje, ktore su dokonca v tabulke.
vieme co sa deje s detskym telom - mozu mat postcovid, nevieme ale, co sa moze stat po dlhej dobe, v tom sa s tebou zhodnem
lenze po aplikacii vakciny si tie tela v nicom nepomozu, je jasne, ze raz sa covidu vystavi kazdy jeden clovek, zato neoverenej vakcine nie
predstav si, ze aj po miernom priebehu covidu u ludi moze nastat postcovid, tomu ani vakcina nezabrani - vedel si to?
comu teda aplikacia vakciny zdravemu dietatu pomoze?
stale nechapes, mal si 3 pokusy, nestacilo, znova to citat nemusisstale je to hoax
ked Fico povie, ze 2+2=4, tak sa budes hadzat o zem a vrieskat, ze to nie je pravda?
podobnemas link na cesky rozhlas, aj citaciu z neho. aj to, ze sa ti to nepaci a nesuhlasis s tym je nazor.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 7 min 28 sek:
co z toho vyplyva?11:34 ZSSK a SAV odoberali vzorky z vlakov či pokladníc, aby zistili, či sa tam nachádza koronavírus. Železnice hovoria, že všetkých 187 vzoriek bolo negatívnych. Železničná spoločnosť sa tak snaží ukázať, že cestovanie vlakom je bezpečné. Cestujúcich, ktorí môžu šíriť vírus, však nepreverovali.
snad ano. a to aj v pripade tych deticiek, ktore su hospitalizovane v case, ked sa vsetko otvara.beardie napísal: 03 jún 2021, 13:43 mame info o jednotkach detskych postcovidakov, som presvedceny, ze to vysumi ako u 99 % ostatnych - po par tyzdnoch im nic nebude
ja tiez neviem ci su/boli z onkologie. ak sa si dobre pamatam, existuje nieco ako chripkove prazdniny. takze sa skoly regione zatvaraju pre par deti, ktorym staci teply caj a paralen. v CR su deti cela desatina vyliecenych z covidu.neviem, su?
keby aj boli uplne zdrave, ma zmysel, kvoli 36 detom hospitalizovanym pocas 1 tyzdna, co bolo maximum, zatvarat vsetky skoly?
vieme, kolko z nich zomrelo, btw, nemyslim si, ze by sa cisla lisili od chripkovych pandemii, tie su inak pre deti smrtelnejsie ako v pripade covidu
cim som 2 posty a cele mesiace schvaloval zatvarenie skol?hej? lebo o 2 posty dozadu si to schvaloval
lebo pretlacana realita je taka, ze ak nebude dieta zaockovane, tak nebude moct chodit do skoly, musis si totiz spojit tie 2 nezavisle premenne a aplikovat ich na realny svet, vies?
to je tvoj problem, sledujes ciastkove informacie, ale nie si schopny ich spojit do celku a ten potom aplikovat na pritomnost
mas pravdu, to som ja. ked ty vidis len jediny dovod a tie dalsie ignorujes v jeho prospech to je spravne. nemat vestecku gulu a nevidiet ake deti kam nebudu moct ist je uz neschopnost spajat a aplikovat. mozno skus pohlad na to co prezentujes ty skor ako ustanovis sud nad inym. co ty na to?
fakt so netusil, ze postcovid moze byt aj z mierneho pribehu. ja som vlastne bol proti premorovaniu len z principu.no lenze ty tym datam z tabulky pripisujes vlastnosti, ktore nemaju
vieme co sa deje s detskym telom - mozu mat postcovid, nevieme ale, co sa moze stat po dlhej dobe, v tom sa s tebou zhodnem
lenze po aplikacii vakciny si tie tela v nicom nepomozu, je jasne, ze raz sa covidu vystavi kazdy jeden clovek, zato neoverenej vakcine nie
predstav si, ze aj po miernom priebehu covidu u ludi moze nastat postcovid, tomu ani vakcina nezabrani - vedel si to?
comu teda aplikacia vakciny zdravemu dietatu pomoze?
aplikacia vakciny proti SARS-CoV-2 pomoze dietatu tak ako kazda ina vakcina - bude mat protilatky a lahsi pribeh ochorenie. napriklad sa znizi sanca, ze namiesto mesiaca vyucovania vymeska len jeden ci dva tyzdne.
ja som to prebehol ocami, lebo ked niekto zacne clanok menom Orwell tak sa na 99% ukaze ze nema ani hmliste tusenie o koho islo.stale nechapes, mal si 3 pokusy, nestacilo, znova to citat nemusis
ked Fico povie, ze 2+2=4, tak sa budes hadzat o zem a vrieskat, ze to nie je pravda?
Blaha halucinoval, ze covid je americka zbran uvarena v Cine. Trump, ze je to cinska zbran (teda ked nevrieskal, ze je to len soplik, ktory vylieci savo do zily). Ake konkretne vidiny mala Pekova neviem. Viem len to, ze ta tiez videla veponizovany virus. Takze vytvarat zavery "ved ten Trump mal pravdu" je mimo reality, lebo on ju pravdu nemal a zistanie, ze si nikto v labaku nedaval pozor na tom nic nemeni.
po tom ako Fico pocital plochu svojej terasy vo vztahu k pristatiu vrtulnika, tak moze to 2+2 ukazovat aj na prstoch, aj tak sa na to radsej opytam matematika.
mozem ja, prosim?Autoeditácia príspevku po 2 hod 7 min 28 sek:
co z toho vyplyva?
ze ked si niekto mysli, ze cestovat vlakom je dobry napad, tak nech to urobi. ak sa nakazi od ineho cloveka, nemal by ale ziadat stat o zaplatenie liecebnych nakladov. tak ako nikto kto pojde na koncert ci festival kym nebude preockovanych (oboma davkami) aspon 80% dospelych.
ignoracia velkosti dopadu na danu skupinu obyvatelstva ako obvykle nulova, nema zmysel sa opakovat, ideme dalejjackb napísal: 03 jún 2021, 18:25 snad ano. a to aj v pripade tych deticiek, ktore su hospitalizovane v case, ked sa vsetko otvara.
pamatas si zle - prvy odkaz v gugli:ja tiez neviem ci su/boli z onkologie. ak sa si dobre pamatam, existuje nieco ako chripkove prazdniny. takze sa skoly regione zatvaraju pre par deti, ktorym staci teply caj a paralen. v CR su deti cela desatina vyliecenych z covidu.
Spoiler
Kto, kedy a ako vyhlasuje „chrípkové“ prázdniny
Opatrenia pre prípad pandémie chrípky pre naše základné a stredné školy sa riadia usmernením č. 15/2005-R. To hovorí v zásade o tom, že v období medzi 15. novembrom a 15.aprílom riaditeľ školy sleduje chorobnosť žiakov na škole. V prípade, že táto dosiahne 10%, je jeho povinnosťou zistiť, či príčinou neprítomnosti žiakov v škole je ochorenie na chrípku. Informácie by mali podať ako triedny učitelia, tak pediatri v obvode.
Následne by sa vo zvýšenej miere mali realizovať hygienické opatrenie, zabraňujúce šíreniu chrípkového vírusu:
Každé dieťa by malo mať v triede vlastný uterák, mydlo, vreckovky,
V triede by sa malo vetrať po každej vyučovacej hodine,
Riaditeľ školy zabezpečí umývanie podláh najmenej 2x denne,
Mala by sa vo zvýšenej miere kontrolovať hygiena detí pri šk. stravovaní – teda umývanie rúk pred jedlom ...
Nuž – opatrenia, ktoré by sa mali realizovať a v prípade, že sa aj realizujú, ešte nie je istota, že to do nejakej miery riziko vzniku pandémie zníži. V záujme zníženia rizika by vedenie školy malo zverejniť informáciu o zvýšenej chorobnosti tak, aby bola dostupná rodičom detí – aby sa vedeli zariadiť a prípadným príznakom ochorenia venovali zvýšenú pozornosť.
Ak chorobnosť žiakov na škole dosiahne 20%, je riaditeľ školy povinný informovať o tejto skutočnosti regionálny úrad verejného zdravotníctva a konzultovať s ním ďalší postup. Mal by zároveň zrušiť všetku krúžkovú činnosť, ktorá sa v priestoroch školy realizuje.
K prerušeniu výchovno-vzdelávacieho procesu – teda k udeleniu „chrípkových“ prázdnin – obvykle dôjde, ak chorobnosť žiakov dosiahne 30% v troch, po sebe nasledujúcich dňoch. Je vždy ale na základe rozhodnutia príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva.
Ak pominú dôvody prerušenia VVP, regionálny úrad VZ opätovne musí vydať rozhodnutie o ukončení prerušenia prevádzky školy. Dĺžka prerušenia býva rôzna, od 3 do 7 dní, prípadne aj dlhšie. Prerušenie činnosti školy sa týka žiakov, nie učiteľov. Tí by mali byť v škole s tým, že riaditeľ školy im určí činnosť.
Opatrenia pre prípad pandémie chrípky pre naše základné a stredné školy sa riadia usmernením č. 15/2005-R. To hovorí v zásade o tom, že v období medzi 15. novembrom a 15.aprílom riaditeľ školy sleduje chorobnosť žiakov na škole. V prípade, že táto dosiahne 10%, je jeho povinnosťou zistiť, či príčinou neprítomnosti žiakov v škole je ochorenie na chrípku. Informácie by mali podať ako triedny učitelia, tak pediatri v obvode.
Následne by sa vo zvýšenej miere mali realizovať hygienické opatrenie, zabraňujúce šíreniu chrípkového vírusu:
Každé dieťa by malo mať v triede vlastný uterák, mydlo, vreckovky,
V triede by sa malo vetrať po každej vyučovacej hodine,
Riaditeľ školy zabezpečí umývanie podláh najmenej 2x denne,
Mala by sa vo zvýšenej miere kontrolovať hygiena detí pri šk. stravovaní – teda umývanie rúk pred jedlom ...
Nuž – opatrenia, ktoré by sa mali realizovať a v prípade, že sa aj realizujú, ešte nie je istota, že to do nejakej miery riziko vzniku pandémie zníži. V záujme zníženia rizika by vedenie školy malo zverejniť informáciu o zvýšenej chorobnosti tak, aby bola dostupná rodičom detí – aby sa vedeli zariadiť a prípadným príznakom ochorenia venovali zvýšenú pozornosť.
Ak chorobnosť žiakov na škole dosiahne 20%, je riaditeľ školy povinný informovať o tejto skutočnosti regionálny úrad verejného zdravotníctva a konzultovať s ním ďalší postup. Mal by zároveň zrušiť všetku krúžkovú činnosť, ktorá sa v priestoroch školy realizuje.
K prerušeniu výchovno-vzdelávacieho procesu – teda k udeleniu „chrípkových“ prázdnin – obvykle dôjde, ak chorobnosť žiakov dosiahne 30% v troch, po sebe nasledujúcich dňoch. Je vždy ale na základe rozhodnutia príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva.
Ak pominú dôvody prerušenia VVP, regionálny úrad VZ opätovne musí vydať rozhodnutie o ukončení prerušenia prevádzky školy. Dĺžka prerušenia býva rôzna, od 3 do 7 dní, prípadne aj dlhšie. Prerušenie činnosti školy sa týka žiakov, nie učiteľov. Tí by mali byť v škole s tým, že riaditeľ školy im určí činnosť.
vyzadovanim nezmyselnych nariadeni, ktore nemaju dopad na zdravie danej skupinycim som 2 posty a cele mesiace schvaloval zatvarenie skol?
ale teda inak, s vedomostou o priebehu po prvej a druhej vlne - myslis si, ze bolo spravne zavriet vsetky skoly bez vynimky a nepostupovat podla zauzivanych epidemiologickych nariadeni, viz vyssie?
zatial sa potvrdzuje vacsina toho, co som tvrdil ja - pravy opak tvojich 50 % mrtvych ci postcovidakov, dozivotne nasledky velkej skupiny ludi, dopad aj na vekove rocniky pod 60 rokov, atdco ty na to?
tak mi teda povedz, ako zariadis, aby postcovid nebol, kedze ho moze dostat aj plne zaockovany clovekfakt so netusil, ze postcovid moze byt aj z mierneho pribehu. ja som vlastne bol proti premorovaniu len z principu.![]()
lebo o tom hovorim od zaciatku, kazdy jeden clovek sa postupne k tomu virusu dostane
to je presne ten tvoj boj proti veternym mlynom - zbytocny, kontraproduktivny, nezmyselny
a co postcovid? uz ho moze mat? tentokrat to uz nevadi?aplikacia vakciny proti SARS-CoV-2 pomoze dietatu tak ako kazda ina vakcina - bude mat protilatky a lahsi pribeh ochorenie. napriklad sa znizi sanca, ze namiesto mesiaca vyucovania vymeska len jeden ci dva tyzdne.
citanie s porozumenim sa s prebiehanim ocami vylucujeja som to prebehol ocami
fabulujes o Pekovej, o Blahovi - presne tie veci, na ktore som ta X-krat upozornil
bud reaguj na pisane, alebo nereaguj vobec - slamenymi panakmi len zasieras diskusiu
ako to zabrani postcovidu?ze ked si niekto mysli, ze cestovat vlakom je dobry napad, tak nech to urobi. ak sa nakazi od ineho cloveka, nemal by ale ziadat stat o zaplatenie liecebnych nakladov. tak ako nikto kto pojde na koncert ci festival kym nebude preockovanych (oboma davkami) aspon 80% dospelych.
@Mek @heker - bola moja odpoved na vase otazky akceptovatelna?
chcem totiz diskutovat aj s niekym dalsim, lebo tuto s jackbom sa uz moznosti vycerpali
@wladas @blastbit? ktokolvek?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Sorry za neskorsiu odpovedbeardie napísal: 04 jún 2021, 10:29 @Mek @heker - bola moja odpoved na vase otazky akceptovatelna?
chcem totiz diskutovat aj s niekym dalsim, lebo tuto s jackbom sa uz moznosti vycerpali
Prave v tom to je, ze vakcina pomaha aj proti sireniu. Treba sireniu co najviac zabranit, lebo sirenim rastie moznost vzniku nebezpecnejsich mutacii.beardie napísal:samozrejme, rovnako ako mozu covid prenasat vsetci zaockovani
vakcina sluzi na zmiernenie priebehu, nesluzi na obmedzenie sirenia, aj ked i tomu pomaha
Vsak to, ze maju byt, ale nie su - to je slovenska realita. Je kopa starych ludi, ktori uz pomaly ani z domu nevychadzaju, lebo nevladzu. Auto nemaju a do okresneho mesta sa trepat nevladzu. Alebo sa im iba nechce, ale to je uz iny pripadbeardie napísal:ved ohrozene skupiny uz maju byt davno zaockovane
Riesenim su pojazdne ockovacie miesta, ale s poriadnou informovanostou, nech o tom ludia vedia. Nedavno mi kamos z Vazca hovoril, ze im malo prist pojazdne ockovacie miesto do dediny, ale nedokazal z nikoho vypacit informacie o tom, co, ako a kedy bude, ako a kde sa zaregistrovat a pod. Proste flakarina, ako vsetko. Tak sa na to vykaslal, zaregistroval mamu do Popradu a odviezol ju tam autom.
Dalsim riesenim by bolo ockovanie u obvodneho lekara. Najnovsie informacie su, ze Pfizer vydrzi mimo mraznicky dlhsie, nez sa myslelo. Len opat, kym sa to na Slovensku stane realitou, este pretecie vela vody...
presne tak. pocet mrtvych zacal klesat, tebe to staci na otvaranie. to, ze deti su stale medzi hospitalizovanymi ignorujes, lebo ved nezomieraju, preto ta to netrapi. takze to ty ignorujes dopad (ne)opatreni na skupinu.beardie napísal: 04 jún 2021, 10:29 ignoracia velkosti dopadu na danu skupinu obyvatelstva ako obvykle nulova, nema zmysel sa opakovat, ideme dalej
liecia sa priznaky chripky parelenom a cajom? ano. zatvara sa kvoli nej skola? ano.pamatas si zle - prvy odkaz v gugli:
takze j sa som sice nenapisal, ze sa skoly maju zavriet, teba sa zda, ze som to napisal uz niekolko mesiacov a preto ma z toho obvinujes. a ja vraj spinim diskusiu slamenymi panakmi.vyzadovanim nezmyselnych nariadeni, ktore nemaju dopad na zdravie danej skupiny
ale teda inak, s vedomostou o priebehu po prvej a druhej vlne - myslis si, ze bolo spravne zavriet vsetky skoly bez vynimky a nepostupovat podla zauzivanych epidemiologickych nariadeni, viz vyssie?
povies nam uz konecne ako je zaroven mozne nakazit sa na pracovisku no nemozne nakazit sa v skole? v com je tento respiracny virus tak zazracny?
a ku tomu si dospel po tom... co sa postcovid sklonuje priblizne od januara a ty si kazdu jednu studiu ci kazde interview znegoval, ze sa ti to nepaci a preto su to lzi. ved cakaj na dlhodobe udaje.zatial sa potvrdzuje vacsina toho, co som tvrdil ja - pravy opak tvojich 50 % mrtvych ci postcovidakov, dozivotne nasledky velkej skupiny ludi, dopad aj na vekove rocniky pod 60 rokov, atd
a ja prave o tom hovorim od zaciatku - kazdy ma robit vsetko preto, aby sa ku tomu virusu nikdy nedostal. nie je postcovid, ked ten virus nikto nedostane ak nebude blbec a bude dodrziavat zauzivane epidemiologicke nariadeniatak mi teda povedz, ako zariadis, aby postcovid nebol, kedze ho moze dostat aj plne zaockovany clovek
lebo o tom hovorim od zaciatku, kazdy jeden clovek sa postupne k tomu virusu dostane
to je presne ten tvoj boj proti veternym mlynom - zbytocny, kontraproduktivny, nezmyselny
dalsi slameny panak? neprekonavas svoj vlastny rekord? skusis aj reagovat na to, co som napisal?a co postcovid? uz ho moze mat? tentokrat to uz nevadi?
pytal si sa na to, ako dietatu pomoze ockovanie, ja som odpovedal.
tak co robit s tym, ked hned na uvod je ten clanok necitatelny?citanie s porozumenim sa s prebiehanim ocami vylucuje
fabulujes o Pekovej, o Blahovi - presne tie veci, na ktore som ta X-krat upozornil
bud reaguj na pisane, alebo nereaguj vobec - slamenymi panakmi len zasieras diskusiu
nefabulujem. vsetci traja halucinovali o viruse ako umelo vytvorenej zbrani. zistanie, ze niekto nahodou, nevedome vyniesol virus, ktory skodil len zvieratam nemeni nic na tom, ze vsetci traja klamali a ich tvrdenia ostavaju lzami. takze ked autor clanku pise, ze zrazu je aj Trumpovo tvrdenie pravda, tak tiez klame.
necestovanie vlakom, ci ockovanie?ako to zabrani postcovidu?![]()
beardie - @blastbit? ktokolvek?
No zrovna ja som ten najpovolanejší na takuto diskusiu
Oproti tebe niesom nič, ani inteligentne ani vzdelaním,len co som sa tu zhovadil.
Aj ked moje nazory boli laické do určitej miery ale zase čerpal som informácie aj od vedcov Ciampor,Cekan,Klempa,Bukovsky,potom taký jeden silnejší postavou v okuliaroch nespomeniem si na meno.
Ked uz odborníci maju rozdielne nazory na Covid,premorenie,ohrozené/neohrozené skupiny ludí na očkovanie, atd, ja už nemám fakt čo dodať.
No zrovna ja som ten najpovolanejší na takuto diskusiu
Aj ked moje nazory boli laické do určitej miery ale zase čerpal som informácie aj od vedcov Ciampor,Cekan,Klempa,Bukovsky,potom taký jeden silnejší postavou v okuliaroch nespomeniem si na meno.
Ked uz odborníci maju rozdielne nazory na Covid,premorenie,ohrozené/neohrozené skupiny ludí na očkovanie, atd, ja už nemám fakt čo dodať.
ano, pomaha, ale uplne mu nezabraniMek napísal: 04 jún 2021, 10:46 Prave v tom to je, ze vakcina pomaha aj proti sireniu. Treba sireniu co najviac zabranit, lebo sirenim rastie moznost vzniku nebezpecnejsich mutacii.
covid sa postupne rozsiri komplet vsade, takze tie mutacie, ak vzniknut maju, vzniknu aj tak, je to len otazka casu
ved prave toto je dolezite uvedomit si - ak nejaka babicka z domu nevychadza, tak sa nema ako nakazitVsak to, ze maju byt, ale nie su - to je slovenska realita. Je kopa starych ludi, ktori uz pomaly ani z domu nevychadzaju, lebo nevladzu. Auto nemaju a do okresneho mesta sa trepat nevladzu.
ak chodi raz za tyzden do obchodu a nikam inam, tak sa to da vyriesit donaskou sprostredkovanou obecnym uradom
nevidim ale dovod, aby sa zbytok dediny obmedzoval kvoli 3 babickam - rozumies, co tym chcem povedat?
hej, to je zial problem, ale nepripisujem mu velku rolu, ak niekto chce dlho umrierat v bolestiach, preco by sme mu to nemali umoznit?Alebo sa im iba nechce, ale to je uz iny pripad
plne suhlasim, toto pada na hlavu ministerstva zdravotnictva a vlady, je to banda neschopakovRiesenim su pojazdne ockovacie miesta
samozrejme, ze to zlahcujem (neignorujem!)jackb napísal: 04 jún 2021, 10:57presne tak. pocet mrtvych zacal klesat, tebe to staci na otvaranie. to, ze deti su stale medzi hospitalizovanymi ignorujes, lebo ved nezomieraju, preto ta to netrapi. takze to ty ignorujes dopad (ne)opatreni na skupinu.presne tak. pocet mrtvych zacal klesat, tebe to staci na otvaranie. to, ze deti su stale medzi hospitalizovanymi ignorujes, lebo ved nezomieraju, preto ta to netrapi. takze to ty ignorujes dopad (ne)opatreni na skupinu.
ak je pocas najhorsieho obdobia hospitalizovanych 1,3 % deti a z celkoveho poctu hospitalizovanych ludi je pocet umrti medzi detmi v danom tyzdni 0,3 ‰ (promile, nie percento - slovom 1 dieta), tak nepovazujem za adekvatne riesit to, to su presne tie konkretne dopady, ktore ty nie si schopny akceptovat, to jedno dieta mohlo byt zrazene autom pred barakom, ale nevidim, ze by si zakazoval premavku na verejnych komunikaciach, napriek tomu, ze sposobuje viac smrti
musis si uz konecne zacat davat do pomeru vplyvy jednotlivych opatreni a ich dopad na spolocnost, ak su umrtia v danej skupine v promile, tak to mozes celkom jasne zanedbat
na Slovensku su vo volnom predaji substancie, ktore priamo zapricinuju smrt tisicom ludi rocne a statu to viacmenej nevadi - uz konecne zacnes bojovat proti salamam, udenemu masu, cigaretam a alkoholu?
a nevytahuj na mna, ze to ti ludia konzumuju dobrovolne, prave naopak, davaju to svojim detom (salama) alebo ich indoktrinuju pri fajceni a piti chlastu
krasneliecia sa priznaky chripky parelenom a cajom? ano. zatvara sa kvoli nej skola? ano.
znova teda opakujem - dopad na smrtnost deti ma chripka vacsi ako covid
takze ano, ked to prezeniem, covid u deti mozes liecit iba cajom, paralen netreba, lebo z covidu sa vedia vyliecit jednoduchsie
tam ide o tu suslednost, ak vyzadujes, aby boli napriklad vsetci otestovani alebo zaockovani alebo aby dodrziavali nariadenia, ktore nie je mozne realne dodrziavat a budes to vyzadovat pre vstup do skoly, tak je jasne, ze chces, aby boli skoly zavrete, ina moznost nie jetakze j sa som sice nenapisal, ze sa skoly maju zavriet
keby si nebol roztrzity ignorant, tak by si si vsimol ten moj post na zaciatku tejto strany, kde ti na to odpovedampovies nam uz konecne ako je zaroven mozne nakazit sa na pracovisku no nemozne nakazit sa v skole? v com je tento respiracny virus tak zazracny?
takze znova, kedze si sa tomu narocky vyhol:
s vedomostou o priebehu po prvej a druhej vlne - myslis si, ze bolo spravne zavriet vsetky skoly bez vynimky a nepostupovat podla zauzivanych epidemiologickych nariadeni, viz vyssie?
samozrejme, ze som to znegoval, lebo sa v nich nepisalo to, co si ty tvrdila ku tomu si dospel po tom... co sa postcovid sklonuje priblizne od januara a ty si kazdu jednu studiu ci kazde interview znegoval, ze sa ti to nepaci a preto su to lzi. ved cakaj na dlhodobe udaje.
bud to boli ludia, ktori mali uz pred postcovidom tazke zdravotne komplikacie, alebo u tych ludi postcovid odoznel a zostal len u miziveho percenta pripadov po dlhej dobe (3+ mesiace)
pisat, ze som to odignoroval, napriek tomu, ze som kazdu jednu zhodnotil, je od teba nevhodne
nemozem za to, ze nie si ochotny akceptovat moju analyzu, ale nepredostries nic na podporu svojich argumentov - predovsetkym preto, lebo ziadne dalsie nemas
viackrat som ti vysvetlil, ze je nerealne nevystavit sa mu v nejakom bode v casea ja prave o tom hovorim od zaciatku - kazdy ma robit vsetko preto, aby sa ku tomu virusu nikdy nedostal.
ak na tom stale trvas, tak si snilek odtrhnuty od reality, pripade clovek preferujuci totalitne nariadenia, obe moznosti su neakceptovatelne
ty si odpovedal na A, ja sa ta pytam na B, pretoze je rovnako podstatne ako to Adalsi slameny panak? neprekonavas svoj vlastny rekord? skusis aj reagovat na to, co som napisal?
pytal si sa na to, ako dietatu pomoze ockovanie, ja som odpovedal.
takze, ak sa dieta naockuje a tvrdis, ze postcovid nie je dobry pre jeho zivot, ako tomu chces zabranit, okrem izolacie toho dietata?
stale si nepochopil, o com ten clanok boltak co robit s tym, ked hned na uvod je ten clanok necitatelny?
je naozaj fascinujuce ako sa krutis a zakryvas podstatu miesto toho, aby si to ignoroval a nevyjadril sa
ten clanok som postol pre vsetkych, nemusis reagovat na vsetko, co sem hodim
viem, ze mas tu potrebu, ale naozaj nemusis, davam ti svoje povolenie
v podstate obenecestovanie vlakom, ci ockovanie?
budes ochotny vratit sa k beznemu zivotu napriek tomu, ze mozes svojim zitim niekomu postcovid privodit? i ked bude 80 % populacie preockovanej?
Autoeditácia príspevku po 8 min 59 sek:
diskusia je obojsmerna, obe strany sa mozu niecomu priucit
minimalne moze diskuter zlepsit svoje argumentacne schopnosti
v diskusii nejde o vyhru, ide o posun dalej link na ten web, odkial je obrazok, celkom peknych 10 bodov ako diskutovat: https://fs.blog/2014/10/the-ten-golden- ... -argument/
beardie
Cim viac ludí bude diskutovat tým viac bude nazorov na celé strany a mne sa to fakt nechce čitať a rozmyslať nad každou vetou
Ja rád viac stručnejsie, jasné diskusie, nie moc na dlhé strany a vidím že sa tu aj tak zase len doťahujete,osočujete
Esteze je ten covid a očkovanie, inak by tu bolo asi mrtvo alebo čo, ale xy tém a najviac tu riešime covid,očkovanie,Terepina
Cim viac ludí bude diskutovat tým viac bude nazorov na celé strany a mne sa to fakt nechce čitať a rozmyslať nad každou vetou
Ja rád viac stručnejsie, jasné diskusie, nie moc na dlhé strany a vidím že sa tu aj tak zase len doťahujete,osočujete
Esteze je ten covid a očkovanie, inak by tu bolo asi mrtvo alebo čo, ale xy tém a najviac tu riešime covid,očkovanie,Terepina
Ze to pises prave ty co zvyknes pri banalnej teme namiesto vety napisat sloh.
Casto sa mi stava ze tie litanie radsej preskocim.
Hej to suhlasím, ale na komplexný jeden problém ktorý sa nedá popísať 2 vetami už som bol tak trochu prinutený napísať viacej aby to ten dotyčný pochopil. Napr banálna tema je zrejme Terepinova.wladas napísal: 04 jún 2021, 11:49 Ze to pises prave ty co zvyknes pri banalnej teme namiesto vety napisat sloh.Casto sa mi stava ze tie litanie radsej preskocim.
Este k téme aby som nebol OT - pravdu máte všetci - beardie,jackb,Mek,atd, svojim sposobom len každý z ineho uhla pohladu.
kto najde v tomto obrazku chybu?
manipulacia Nkom
Autoeditácia príspevku po 9 min 59 sek:
este jeden komentar na ockovanie z ineho pohladu
drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie, ak to niekto popiera, tak je hlupak
spolocnost je nutena ockovat sa v co najvacsej miere, i ked to pre vacsinu spolocnosti nie je potrebne
pocet vakcin je ale limitovany, nie su ich nekonecne mnozstva, zdroje su obmedzene
ak teda niekto bojuje za vacsiu preockovanost nerizikovych skupin a zaroven nuti spolocnost spotrebovavat vakciny, ktore by mohli byt pouzite ucelnejsie, nepriamo zabija ohrozene skupiny v inych krajinach, ktore nie su tak vyspele, ako napriklad Slovensko
do konca leta bude na Slovensku zaockovany minimalne milion ludi, ktori to nepotrebuju
ak by sa tieto vakciny presunuli do inych krajin (najlepsie nam pribuznych), napriklad na Ukrajinu, ci Balkan, a pouzili sa na vakcinaciu preukazatelne rizikovych skupin, mohli by realne zachranit desiatky tisic ludi
namiesto toho sa tlaci k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat do zahranicia k moru
to je chore
v podstate aj ja nepriamo mozem za smrt babicky na Ukrajine v zime 2021/2022, lebo moja vakcina, dana zdravemu tridsiatnikovi, ju mohla zachranit
je mi luto, ze som sa do toho nechal socialnou bublinou a medialnou hysteriou dotlacit
Autoeditácia príspevku po 9 min 59 sek:
este jeden komentar na ockovanie z ineho pohladu
drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie, ak to niekto popiera, tak je hlupak
spolocnost je nutena ockovat sa v co najvacsej miere, i ked to pre vacsinu spolocnosti nie je potrebne
pocet vakcin je ale limitovany, nie su ich nekonecne mnozstva, zdroje su obmedzene
ak teda niekto bojuje za vacsiu preockovanost nerizikovych skupin a zaroven nuti spolocnost spotrebovavat vakciny, ktore by mohli byt pouzite ucelnejsie, nepriamo zabija ohrozene skupiny v inych krajinach, ktore nie su tak vyspele, ako napriklad Slovensko
do konca leta bude na Slovensku zaockovany minimalne milion ludi, ktori to nepotrebuju
ak by sa tieto vakciny presunuli do inych krajin (najlepsie nam pribuznych), napriklad na Ukrajinu, ci Balkan, a pouzili sa na vakcinaciu preukazatelne rizikovych skupin, mohli by realne zachranit desiatky tisic ludi
namiesto toho sa tlaci k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat do zahranicia k moru
to je chore
v podstate aj ja nepriamo mozem za smrt babicky na Ukrajine v zime 2021/2022, lebo moja vakcina, dana zdravemu tridsiatnikovi, ju mohla zachranit
je mi luto, ze som sa do toho nechal socialnou bublinou a medialnou hysteriou dotlacit
ako sa z beardieho stal konzument bludwebov: mainstreamove media klamu. ze je to dielo osoby, o ktorej je clanok a vsade ona sama udava zdroje, to si vsimnut neslobodno. len pistat o lzivych mediach.
neviem kto je autor "ineho pohladu" ale je nepricetne hlupy, dovolim si povedat, ze by mu Koncer povedal aj nieco o dotykani sa neba.
aj brm tu dal tabulku o tom, ako sa "neda zomriet na korona virus, ked som mladsi ako 60". a kedze snad vsade okrem strednej Europy riadia ockovanie vedci, tak ti vedia, preco je nutne ockovat vsetkych. ak niekto sikovni IT, neznamena, ze je lekar ci mikrobiolog. on by si im nedal sparat to PC ani do telefon a tak by pracu mohol nechat odbornikom aj on.
ziadne tlacenie "k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat" nie je. je to dalsia z lzi a fabulacii v tom vypotku. ockovanie je dobrovolne. to, ze niekto je egoistcky debil a musi chodit tri krat za leto k moru, je jeho chyba. bez ockovania mohol ist do stanu na Liptovsku Maru. ani by ho nic nikam netlacilo, a aj by sa zrekreoval.
prosim ta, kde si taku zmes hluposti nasiel?
neviem kto je autor "ineho pohladu" ale je nepricetne hlupy, dovolim si povedat, ze by mu Koncer povedal aj nieco o dotykani sa neba.
aj brm tu dal tabulku o tom, ako sa "neda zomriet na korona virus, ked som mladsi ako 60". a kedze snad vsade okrem strednej Europy riadia ockovanie vedci, tak ti vedia, preco je nutne ockovat vsetkych. ak niekto sikovni IT, neznamena, ze je lekar ci mikrobiolog. on by si im nedal sparat to PC ani do telefon a tak by pracu mohol nechat odbornikom aj on.
ziadne tlacenie "k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat" nie je. je to dalsia z lzi a fabulacii v tom vypotku. ockovanie je dobrovolne. to, ze niekto je egoistcky debil a musi chodit tri krat za leto k moru, je jeho chyba. bez ockovania mohol ist do stanu na Liptovsku Maru. ani by ho nic nikam netlacilo, a aj by sa zrekreoval.
prosim ta, kde si taku zmes hluposti nasiel?
autorom som samozrejme ja, inak by som to odlinkoval 
nepisem, ze klamu, ale zavadzaju a manipuluju
faktograficky je to spravne, ano, 1,6 % z pozitivne testovanych k danemu datumu mohlo zomriet
realita je ale samozrejme ina - v danej dobe bolo covidom nakazenych nasobne viac ludi a teda tych 1,6 % je nasobok realnej smrtnosti
ak si teda niekto menej znaly pozrie obrazok, tak mu vyjde, ze z 1000 ludi by ich 16 malo zomriet, v najhorsej moznej realite (tvoj oblubeny Manaus) zomreli z 1000 ludi len styria
nikdy som nic take nenapisal, nemyslim si to a je to samozrejme klamstvo
ty si uz tak obmedzeny, ze sa uchylujes k takymto priamym svinstvam, zacalo ti pekne sibat
nepisem, ze klamu, ale zavadzaju a manipuluju
faktograficky je to spravne, ano, 1,6 % z pozitivne testovanych k danemu datumu mohlo zomriet
realita je ale samozrejme ina - v danej dobe bolo covidom nakazenych nasobne viac ludi a teda tych 1,6 % je nasobok realnej smrtnosti
ak si teda niekto menej znaly pozrie obrazok, tak mu vyjde, ze z 1000 ludi by ich 16 malo zomriet, v najhorsej moznej realite (tvoj oblubeny Manaus) zomreli z 1000 ludi len styria
napisem ti to priamo, taketo zavadzanie si strc do ritijackb napísal: 04 jún 2021, 15:22aj brm tu dal tabulku o tom, ako sa "neda zomriet na korona virus, ked som mladsi ako 60".
ty si uz tak obmedzeny, ze sa uchylujes k takymto priamym svinstvam, zacalo ti pekne sibat
A ak by sme nebrali do uvahy "k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat" tak fakt si myslis ze je fabulovanie dat vakciny radsej menej vyspelym krajinam nez mladym?
Skus to rozvinut. Lebo mne je uplne jedno kde tato teoria alebo zamyslenie sa bolo spomenute. Mne to pride ako celkom logicke.
Vies dat nejaky logicky protiargument?
vidis a mne zalezi na zivote a jeho kvalite kazdeho. ci je to babka, alebo dieta. takze ak by zomrela co i len jedna babka alebo jedine dieta z dovodu komunitneho sireniu virusu, treba to okamzite zastavit.beardie napísal: 04 jún 2021, 11:35 samozrejme, ze to zlahcujem (neignorujem!)
ak je pocas najhorsieho obdobia hospitalizovanych 1,3 % deti a z celkoveho poctu hospitalizovanych ludi je pocet umrti medzi detmi v danom tyzdni 0,3 ‰ (promile, nie percento - slovom 1 dieta), tak nepovazujem za adekvatne riesit to, to su presne tie konkretne dopady, ktore ty nie si schopny akceptovat, to jedno dieta mohlo byt zrazene autom pred barakom, ale nevidim, ze by si zakazoval premavku na verejnych komunikaciach, napriek tomu, ze sposobuje viac smrti
musis si uz konecne zacat davat do pomeru vplyvy jednotlivych opatreni a ich dopad na spolocnost, ak su umrtia v danej skupine v promile, tak to mozes celkom jasne zanedbat
ziadna smrt nie je zanedbatelna. mrzi ma, ze asi budes musiet vyskusat na vlastnej kozi ake to je, ale aj ty na to raz prides. aj ked tym skaredsim sposobom.
statu to nevadi. je spotrebna dan z tabaku a chlastu. ludia krmia deti kadecim, davaju im zly priklad. a co keby tak za ich nasledne liecenie platili? a kolkokrat som spomenul, ze tym tisicom umrtiam sa da predchadzat aj preventivou a uvedomovanim si genetickej predispozicie?na Slovensku su vo volnom predaji substancie, ktore priamo zapricinuju smrt tisicom ludi rocne a statu to viacmenej nevadi - uz konecne zacnes bojovat proti salamam, udenemu masu, cigaretam a alkoholu?
a nevytahuj na mna, ze to ti ludia konzumuju dobrovolne, prave naopak, davaju to svojim detom (salama) alebo ich indoktrinuju pri fajceni a piti chlastu
dobre. tak nesmieme deti ockovat proti tomuto virusu, lebo mame tabulku. a proti comu ich este prestaneme ockovat? konkretne napady?krasne
znova teda opakujem - dopad na smrtnost deti ma chripka vacsi ako covid
takze ano, ked to prezeniem, covid u deti mozes liecit iba cajom, paralen netreba, lebo z covidu sa vedia vyliecit jednoduchsie
toto je uz snad urovni prokuratora Urvalka. napisal som, ze so za zatvorenie skol? nie. tak ta poprosim, aby si mi cele mesiace nepripisoval, ze chcem detom brat vzdelanie. za kladne vybavenie dakujem.tam ide o tu suslednost, ak vyzadujes, aby boli napriklad vsetci otestovani alebo zaockovani alebo aby dodrziavali nariadenia, ktore nie je mozne realne dodrziavat a budes to vyzadovat pre vstup do skoly, tak je jasne, ze chces, aby boli skoly zavrete, ina moznost nie je
pri predchadzani dalsej vlny a dalsim umrtiam: ked sa teda nemozno nakazit na pracovisku, ani ked im je skola, MHD ci Lidl, kde sa nakazilo tych 12 tisic ludi, ktori aj zomreli? kde sa nakazili ti, ktori ich nakazili v domacnosti?keby si nebol roztrzity ignorant, tak by si si vsimol ten moj post na zaciatku tejto strany, kde ti na to odpovedam
na toto by malo zmysel odpovedat, len keby si bol ochotny opustit svoju dogmatiku. ty veris, ze bezpriznakovy prenos je skor nestastna nahoda ako pravidlo. takze napisat, ze ked dieta domov donesie chripku, alebo anginu, tak to nezabije rodicov ci prarodicov nedostane do nemocnice, alebo do krematoria zmysel nema. ty veris, ze vsetko je v pohode.takze znova, kedze si sa tomu narocky vyhol:
s vedomostou o priebehu po prvej a druhej vlne - myslis si, ze bolo spravne zavriet vsetky skoly bez vynimky a nepostupovat podla zauzivanych epidemiologickych nariadeni, viz vyssie?
2/3 z ludi mali problemy len po covide a tomu sa vyhybas. a bolo to viac ako stvrtroka. ani stvrtroka po lieceni sa z virusu neboli v poriadku. aky dopad do ma na ich ekonomicku situaciu a psychicke zdravie? (ak na neho nemal dopad samotny virus?) smrt na postcovid nemusi by ani tromboza, ani nic prirodzene. niektori, to ze prisli o pracu a stabilitu jedoducho neutiahnu.samozrejme, ze som to znegoval, lebo sa v nich nepisalo to, co si ty tvrdil
bud to boli ludia, ktori mali uz pred postcovidom tazke zdravotne komplikacie, alebo u tych ludi postcovid odoznel a zostal len u miziveho percenta pripadov po dlhej dobe (3+ mesiace)
pisat, ze som to odignoroval, napriek tomu, ze som kazdu jednu zhodnotil, je od teba nevhodne
nemozem za to, ze nie si ochotny akceptovat moju analyzu, ale nepredostries nic na podporu svojich argumentov - predovsetkym preto, lebo ziadne dalsie nemas
a ku tomu este ONS vydali update, ze postcovid hlasi milion ludi v UK. teda 1/5 z tych, ktori sa nakazili.
ale totalitarne nariedenia, ked opakujem, ze mne sa ta svedska cesta a kultura paci: dobrovolne budem robit vsetko preto, aby si som sa nenakazil. nemusi mi to nikto z televizora hovorit co nesmiem robit. ved pred 15 mesiacmi mi uz raz povedali co by som robit mal. staci.viackrat som ti vysvetlil, ze je nerealne nevystavit sa mu v nejakom bode v case
ak na tom stale trvas, tak si snilek odtrhnuty od reality, pripade clovek preferujuci totalitne nariadenia, obe moznosti su neakceptovatelne
ak dieta pride kvoli nakaze a rekonvalescencii o dalsi cas v skole, tak je este viac stratene. a ked bude mat poskodene zdravie, bude to ovela dlhsie, ako ked ma to zdravie poskodene patdesiatnik.ty si odpovedal na A, ja sa ta pytam na B, pretoze je rovnako podstatne ako to A
takze, ak sa dieta naockuje a tvrdis, ze postcovid nie je dobry pre jeho zivot, ako tomu chces zabranit, okrem izolacie toho dietata?
dal som si ten clanok precitat cez text-to-speech ku praci a nemyslil som sa. "Zle media krivdili Trumpovi, ze virus je z labaku a teraz pisu, ze naozaj je". Ale ten Trump bliakal, ze je to zbran. Teraz sa pise o neopatrnosti. Ak autor nevidi rozdiel mozno by mal zvazit karieru pisania pre medialny portal.stale si nepochopil, o com ten clanok bol
je naozaj fascinujuce ako sa krutis a zakryvas podstatu miesto toho, aby si to ignoroval a nevyjadril sa
ten clanok som postol pre vsetkych, nemusis reagovat na vsetko, co sem hodim
viem, ze mas tu potrebu, ale naozaj nemusis, davam ti svoje povolenie
nie svojim zitim, svojim vedomim neopatrnym spravanim. da sa zit bezny zivot a nebyt neohladuplny debil v rovnakom case. vid reakcia na halucinacie o ockovani 60- a rekreovani sa.v podstate obe
budes ochotny vratit sa k beznemu zivotu napriek tomu, ze mozes svojim zitim niekomu postcovid privodit? i ked bude 80 % populacie preockovanej?
Autoeditácia príspevku po 10 min 6 sek:
zle. obvinujes Nko, ze zavadza ci manipukuje. nie. autorka tych ilustracii na svojich socialnych sietach vytvara obraz najhorsej moznej reality a aj to len pre tych, ktori tam nevidia tie zdroje.beardie napísal: 04 jún 2021, 15:37 nepisem, ze klamu, ale zavadzaju a manipuluju
napisem ti to priamo, taketo zavadzanie si strc do riti
tak si autorom, alebo nie si?drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie
pod 64 rokov (lebo take kategorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%. je to drviva vacsina, ktora nezomrie? ak by ich bolo 0,3% nepoviem.
Autoeditácia príspevku po 4 min 17 sek:
ak je hlavny dovod na prekotne rozvolnovanie opatreni starost o stav ekonomiky, tak je dolezite urdrzat ludi na pracovisku a zakaznikov v prevadzach. chory clovek nepracuje a nenakupuje.wladas napísal: 04 jún 2021, 15:41 A ak by sme nebrali do uvahy "k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat" tak fakt si myslis ze je fabulovanie dat vakciny radsej menej vyspelym krajinam nez mladym?
Skus to rozvinut. Lebo mne je uplne jedno kde tato teoria alebo zamyslenie sa bolo spomenute. Mne to pride ako celkom logicke.
Vies dat nejaky logicky protiargument?
no tu chceme, otvorit ekonomiku v den, ked zacne pocet obeti klesat a zaroven odmietame ockovanie a hladame na to najobskurnejsie dovody. akoby: nechcem, aby ma rameno bolelo, je mi zle z ihiel nestacilo, treba to hrotit do krajnosti.
beardie ja sa ti cudujem ze tolko vydrzis s nim debatovat. Vsak nedokaze na uplne primitivnu otazku odpovedat a len ju obkeca bordelom aby bol pocit ze odpovedal. Mohol by ist do politiky 
ja viem, uz sa opakujesjackb napísal: 04 jún 2021, 16:05 vidis a mne zalezi na zivote a jeho kvalite kazdeho. ci je to babka, alebo dieta. takze ak by zomrela co i len jedna babka alebo jedine dieta z dovodu komunitneho sireniu virusu, treba to okamzite zastavit.
snad len UK vs SE, nic viac z mojej strany nie je treba
hej, preto si si vybral jedinu medialne pretlacanu a komplet vsetky ostatne ignorujes, hlavne tie, ktore maju nasobne vyssiu smrtnostziadna smrt nie je zanedbatelna.
prestan tu vyplakavatmrzi ma, ze asi budes musiet vyskusat na vlastnej kozi ake to je, ale aj ty na to raz prides. aj ked tym skaredsim sposobom.
ze sa nieco nepekne stalo v tvojom okoli je sice smutne, ale ventiluj si to inde
dobre, pisem si, covid zly zly, salamy, cigarety a alkohol dobre, lebo dane do rozpoctu, okstatu to nevadi. je spotrebna dan z tabaku a chlastu. ludia krmia deti kadecim, davaju im zly priklad. a co keby tak za ich nasledne liecenie platili? a kolkokrat som spomenul, ze tym tisicom umrtiam sa da predchadzat aj preventivou a uvedomovanim si genetickej predispozicie?
nie, nic ine nie je naraz zbytocne a medialne pretlacanedobre. tak nesmieme deti ockovat proti tomuto virusu, lebo mame tabulku. a proti comu ich este prestaneme ockovat? konkretne napady?
ak budes presadzovat nerealne nariadenia pre deti, cim priamo zabranis ich pristupu do skoly, tak je jedina logicka moznost, ze ich tam asi nechcestoto je uz snad urovni prokuratora Urvalka. napisal som, ze so za zatvorenie skol? nie. tak ta poprosim, aby si mi cele mesiace nepripisoval, ze chcem detom brat vzdelanie. za kladne vybavenie dakujem.
este o 4 posty vyssie si pisal cosi o umyvani ruk, respiratoroch, odstupoch a neviem com vsetkom, ako keby to malo niecomu pomoct alebo nieco zhorsit
ked ti napisem, ze aj po zaockovani vsetkych budu mat deti identicky dopad na sirenie covidu v spolocnosti, tak ty odpovies cim?
nicim, len sa hadzes o zem, nemas na to argument
takze znova, dopad covidu na deti je viacmenej nulovy, mensi ako chripka
ak by boli hypoteticky vsetky zaockovane, budu sirit virus do svojho okolia rovnako a to uz z principu spravania sa imunity v ich telach (rozdiel v jednotkach percent, zanedbatelna hodnota)
takze uz mozu ist do skoly aj bez ockovania?
skus ano/nie, nie litanie okolo
nakazili sa pri vykonavani svojich beznych zivotovpri predchadzani dalsej vlny a dalsim umrtiam: ked sa teda nemozno nakazit na pracovisku, ani ked im je skola, MHD ci Lidl, kde sa nakazilo tych 12 tisic ludi, ktori aj zomreli? kde sa nakazili ti, ktori ich nakazili v domacnosti?
je jedno kde - aj doma, aj v praci, aj v obchodoch, aj pri navstevach, v podstate vsade, dolezite ale bolo, ze nakazili rizikovu skupinu, ktora nebola vhodne izolovana
dalsej vlne sa da predist ockovanim rizikovych skupin a riadenym premorenim vsetkych ostatnych (z ekonomickeho hladiska je nevhodne a nespravne ockovat vsetkych tych, ktori nie su ohrozeni), podobne ako sa mohlo umrtiam v prvej a druhej vlne predist izolaciou rizikovych skupin a riadenym premorenim vsetkych ostatnych, opakujem to uz pol roka, nemozes si to niekam zapisat? uz to pochopili vsetci ostatni
spytam sa na to, ci si myslis, ze by mali byt skoly otvorene, ty odpovies o bezpriznakovom prenosena toto by malo zmysel odpovedat, len keby si bol ochotny opustit svoju dogmatiku. ty veris, ze bezpriznakovy prenos je skor nestastna nahoda ako pravidlo. takze napisat, ze ked dieta domov donesie chripku, alebo anginu, tak to nezabije rodicov ci prarodicov nedostane do nemocnice, alebo do krematoria zmysel nema. ty veris, ze vsetko je v pohode.
takze v podstate neodpovies, asi preto, lebo by to pokazilo ten tvoj narativ a musel by si priznat, ze mam pravdu, ok, akceptujem
bezpriznakovy prenos je mozny, ale malo pravdepodobny, na to su studie
ono je to celkom logicke, virus sa musi nachadzat v kvapocke slin alebo sopla, inak sa nemoze sirit, clovek, ktory dycha v pokoji, zo seba nevyda vacsie mnozstvo aerosolu a teda aj ked je pozitivny, nemoze nakazit nikoho ineho len svoje bezprostredne okolie, na aerosolove kvapocky totiz vplyva gravitacia, ak nie su unasane vetrom, ktory je ale zase dostupny len vo vonkajsich priestoroch a tam sa nasytenost vzduchu jasne redukuje
to je aj dovod, preco ani po X testoch nebolo mozne najst zbytky virusov na povrchoch vo vlakoch, zariadeni, v obchodakoch, atd, ten virus tam viacmenej nie je, len zlomkove mnozstva
v podstate, kym ti niekto nenakasle do xichtu, tak mas velmi malu sancu dostat to
a dovetok ako obvykle - ak nie si rizikova skupina, tak je to irelevantne
hej, obcasna bolest hlavy a svalov, wow, koniec sveta2/3 z ludi mali problemy len po covide a tomu sa vyhybas. a bolo to viac ako stvrtroka. ani stvrtroka po lieceni sa z virusu neboli v poriadku.
5 mega ludi sa nakazilo v UK? fakt?aky dopad do ma na ich ekonomicku situaciu a psychicke zdravie? (ak na neho nemal dopad samotny virus?) smrt na postcovid nemusi by ani tromboza, ani nic prirodzene. niektori, to ze prisli o pracu a stabilitu jedoducho neutiahnu.
a ku tomu este ONS vydali update, ze postcovid hlasi milion ludi v UK. teda 1/5 z tych, ktori sa nakazili.
ano, to su oficialne cisla z krajiny, kde sa netestovala cela populacia a testovali sa len ti s priznakmi (dobre si to pamatam, ze), takze o bezpriznakovych, ktory je 60+ percent ani nevedia, takze realne nakazenych su nasobky
ale ok, ver si tym oficialnym piatim milionom, v pohode, ignoruj realitu
vacsi dopad na ekonomiku mali obmedzenia a opatrenia voci covidu ako nasledky covidu
pochop uz, ze nejde o teba, ty mozes robit co uznas za vhodne, lenze problem teba a alarmistov ako si ty je ten, ze riadite zivoty ostatnych, mala hlucna mensina diriguje vacsinuale totalitarne nariedenia, ked opakujem, ze mne sa ta svedska cesta a kultura paci: dobrovolne budem robit vsetko preto, aby si som sa nenakazil. nemusi mi to nikto z televizora hovorit co nesmiem robit. ved pred 15 mesiacmi mi uz raz povedali co by som robit mal. staci.
nie, nepride o dalsi cas a nie, nebude viac stratene, a nie, nebude mat poskodene zdravieak dieta pride kvoli nakaze a rekonvalescencii o dalsi cas v skole, tak je este viac stratene. a ked bude mat poskodene zdravie, bude to ovela dlhsie, ako ked ma to zdravie poskodene patdesiatnik.
covid nie je ebola, pod 60 rokov ovplyvnuje zanedbatelne percento ludi, prestan pretlacat narativ, ze covid je smrtelna choroba pre vsetkych, ktori su mu vystaveni, nie je!
omg, stale nic, ja uz fakt neviemdal som si ten clanok precitat cez text-to-speech ku praci a nemyslil som sa. "Zle media krivdili Trumpovi, ze virus je z labaku a teraz pisu, ze naozaj je". Ale ten Trump bliakal, ze je to zbran. Teraz sa pise o neopatrnosti. Ak autor nevidi rozdiel mozno by mal zvazit karieru pisania pre medialny portal.
ako zabranis asymptomatickemu prenosu od seba k niekomu inemu, ak budete obaja zaockovani?nie svojim zitim, svojim vedomim neopatrnym spravanim. da sa zit bezny zivot a nebyt neohladuplny debil v rovnakom case.
ak aj ten prenos nastane, komu bude vadit?
ak Nko napise v svojom clanku, ze smrtnost je 1,6 %, tak manipuluje a zavadzazle. obvinujes Nko, ze zavadza ci manipukuje. nie. autorka tych ilustracii na svojich socialnych sietach vytvara obraz najhorsej moznej reality a aj to len pre tych, ktori tam nevidia tie zdroje.
to je nasobok reality
vyjadril som sa dost jasne, precitaj si to znova, ak si to nepochopiltak si autorom, alebo nie si?
veta "drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie" nie je to iste ako "neda zomriet na korona virus, ked som mladsi ako 60", preto som ti to aj reportol, lebo sprosto klames, az sa ti z papule prasi, je to jediny sposob, ako mozes odpisat, nezostali ti uz jedine argumenty, si ubohy
dalsi priklad, ze zase nie si schopny vnimat realitupod 64 rokov (lebo take ketegorie maju na ceskom webe) je tych mrtvych na covid 10%. je to drviva vacsina, ktora nezomrie? ak by ich bolo 0,3% nepoviem.
aj ty si si to vsimol? nie som sam?wladas napísal: 04 jún 2021, 16:28 beardie ja sa ti cudujem ze tolko vydrzis s nim debatovat. Vsak nedokaze na uplne primitivnu otazku odpovedat a len ju obkeca bordelom aby bol pocit ze odpovedal. Mohol by ist do politiky![]()
mozes ist s tymi slamenymi panakmi niekam? prosim.beardie napísal: 04 jún 2021, 17:01 hej, preto si si vybral jedinu medialne pretlacanu a komplet vsetky ostatne ignorujes, hlavne tie, ktore maju nasobne vyssiu smrtnost
prestan tu vyplakavat
ze sa nieco nepekne stalo v tvojom okoli je sice smutne, ale ventiluj si to inde
nevyplakvam, neventilujem.
na rakoviny, na ktore sa ani zomierat nemusi zomieraju ludia najma preto, lebo ingoruju preventivu. aj nezhubny nador sa da v skorom stadiu operovat clovek ma desiatky rokov zivota pred sebou. len sa o tom nadore musi vediet.
dalsi slameny panak, lebo neschopny argumentovat si ostal len ty sam.dobre, pisem si, covid zly zly, salamy, cigarety a alkohol dobre, lebo dane do rozpoctu, ok
do februara 2020 sa tak casto hovorilo o rodicoch, ktori odmietaju dat deti ockovat "lebo su zdrave a vidia, ze maju skvelu imunitu"nie, nic ine nie je naraz zbytocne a medialne pretlacane
v tej smernici o chripke, nie je tam cosi o umyvani ruk, ked su moje poziadavky tak strasne nerealne a "branim pristupu do skoly"?ak budes presadzovat nerealne nariadenia pre deti, cim priamo zabranis ich pristupu do skoly, tak je jedina logicka moznost, ze ich tam asi nechces
este o 4 posty vyssie si pisal cosi o umyvani ruk, respiratoroch, odstupoch a neviem com vsetkom, ako keby to malo niecomu pomoct alebo nieco zhorsit
ked ti napisem, ze aj po zaockovani vsetkych budu mat deti identicky dopad na sirenie covidu v spolocnosti, tak ty odpovies cim?
nicim, len sa hadzes o zem, nemas na to argument
ak hladas loz, tak toto je dalsia z tvojich.
dalsia loz. mas oficialne stastiky, ze tak ako su deti medzi hospitalizovanymi, su aj medzi obetami. takze nie je pravda, ze to nema na ma "viacmenej nulovy dopad"takze znova, dopad covidu na deti je viacmenej nulovy, mensi ako chripka
ak by boli hypoteticky vsetky zaockovane, budu sirit virus do svojho okolia rovnako a to uz z principu spravania sa imunity v ich telach (rozdiel v jednotkach percent, zanedbatelna hodnota)
nietakze uz mozu ist do skoly aj bez ockovania?
takze 12 tisic ludi si v obchode ci pri nasteve nechalo nakaslat do tvare?nakazili sa pri vykonavani svojich beznych zivotov
je jedno kde - aj doma, aj v praci, aj v obchodoch, aj pri navstevach, v podstate vsade, dolezite ale bolo, ze nakazili rizikovu skupinu, ktora nebola vhodne izolovana
dalsej vlne sa da predist ockovanim rizikovych skupin a riadenym premorenim vsetkych ostatnych (z ekonomickeho hladiska je nevhodne a nespravne ockovat vsetkych tych, ktori nie su ohrozeni), podobne ako sa mohlo umrtiam v prvej a druhej vlne predist izolaciou rizikovych skupin a riadenym premorenim vsetkych ostatnych, opakujem to uz pol roka, nemozes si to niekam zapisat? uz to pochopili vsetci ostatni
ockovanie je jedine spravne riesenie. riadene premorenie je protiustavne, lebo odobera cloveku pravo na ochranu zdravia, lebo politik rozhodnodne bez vedomia a suhlasu obcana o tom, ze sa musi nakazit viruspom. toto si niekam zapis.
takze skoly pre teba nie su pracovisko. virus to vie a vyhne sa im. dobre.spytam sa na to, ci si myslis, ze by mali byt skoly otvorene, ty odpovies o bezpriznakovom prenose
takze v podstate neodpovies, asi preto, lebo by to pokazilo ten tvoj narativ a musel by si priznat, ze mam pravdu, ok, akceptujem
toto som nikdy nerozporovalbezpriznakovy prenos je mozny, ale malo pravdepodobny, na to su studie
ono je to celkom logicke, virus sa musi nachadzat v kvapocke slin alebo sopla, inak sa nemoze sirit, clovek, ktory dycha v pokoji, zo seba nevyda vacsie mnozstvo aerosolu a teda aj ked je pozitivny, nemoze nakazit nikoho ineho len svoje bezprostredne okolie, na aerosolove kvapocky totiz vplyva gravitacia, ak nie su unasane vetrom, ktory je ale zase dostupny len vo vonkajsich priestoroch a tam sa nasytenost vzduchu jasne redukuje
to je aj dovod, preco ani po X testoch nebolo mozne najst zbytky virusov na povrchoch vo vlakoch, zariadeni, v obchodakoch, atd, ten virus tam viacmenej nie je, len zlomkove mnozstva
v podstate, kym ti niekto nenakasle do xichtu, tak mas velmi malu sancu dostat to
a dovetok ako obvykle - ak nie si rizikova skupina, tak je to irelevantne
ako pri vsetkom odmietani ofcialnych stanovisk, napis prosim email ONS a zacni ho HOW DARE YOU?! urcite zmenia grafy o udaje, ktore nemaju nicim podlozene.5 mega ludi sa nakazilo v UK? fakt?![]()
ano, to su oficialne cisla z krajiny, kde sa netestovala cela populacia a testovali sa len ti s priznakmi (dobre si to pamatam, ze), takze o bezpriznakovych, ktory je 60+ percent ani nevedia, takze realne nakazenych su nasobky
ale ok, ver si tym oficialnym piatim milionom, v pohode, ignoruj realitu
mozes mi opisat, ako riadim zivot inych ludi, ked idem na vylet na miesto, kde mam istotu, ze tam nikto nebude a dostanem sa tam sposobom, aby som nikomu nesposoboval diskomfort? nemyslis si, ze skor egoizmus, aky to podporujes je sposob akym riadi tvoja cielovka zivoty inym?pochop uz, ze nejde o teba, ty mozes robit co uznas za vhodne, lenze problem teba a alarmistov ako si ty je ten, ze riadite zivoty ostatnych, mala hlucna mensina diriguje vacsinu
chces povedat, ze vazne choroby, ktore dieta prekona nemaju na neho v neskorsom veku ziadny dopad? a vies to po menej ako dvoch rokoch, od kedy robi SARS-CoV-2 problemy ludom?nie, nepride o dalsi cas a nie, nebude viac stratene, a nie, nebude mat poskodene zdravie
covid nie je ebola, pod 60 rokov ovplyvnuje zanedbatelne percento ludi, prestan pretlacat narativ, ze covid je smrtelna choroba pre vsetkych, ktori su mu vystaveni, nie je!
asi ma slovo "ohladuplnost" iny vyznam.ako zabranis asymptomatickemu prenosu od seba k niekomu inemu, ak budete obaja zaockovani?
ak aj ten prenos nastane, komu bude vadit?
toto si si tiez reportol?ak Nko napise v svojom clanku, ze smrtnost je 1,6 %, tak manipuluje a zavadza
to je nasobok reality
autorka obrazku/jej zdroj to tak uvadza. nie Nko.lebo sprosto klames, az sa ti z papule prasi
ja len preco sa negujes.vyjadril som sa dost jasne, precitaj si to znova, ak si to nepochopil
"nie som proti zatvaranie skol" pre teba opakovane znamena: "chces detom brat ich buducnost svojim totalitarnym sposobom".veta "drviva vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie" nie je to iste ako "neda zomriet na korona virus, ked som mladsi ako 60", preto som ti to aj reportol, lebo sprosto klames, az sa ti z papule prasi, je to jediny sposob, ako mozes odpisat, nezostali ti uz jedine argumenty, si ubohy![]()
tak si asi si zacni nahlasovat aj to, lebo aj to su lzi a poriadne ubohe.
cely cas si pytas data. dostanes data, nepacia sa ti a este aj hrubo urazas. a potom este rozhodujes o tom, kto vie diskutovat a kto nie. c'mondalsi priklad, ze zase nie si schopny vnimat realitu