Nepopularne nazory

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nepopularne nazory

Príspevok od používateľa lukas9206 »

mirak2 napísal: 14 jún 2021, 11:03 Rezen s ryzou sa da jest, ale potrebujes k tomu nieco, co to spravi menej suche a to nieco rozhodne nie je kecup. Rakusania by ta za take daco zavreli do basy. Rovnako ako za hocijaku omacku na rezni (co radi robia Nemci, ze na vyprazany rezen zadrbu smotanovu omacku). Aby to nebolo suche staci pokvapkat rezen citronovou stavou (toto je take vyborne vylepsenie, ze sa cudujem, ze to na Slovensku nerobia bezne) a dat si k reznu kompot alebo brusnice (dzem/lekvar). Pripadne ryzu pomiesat s hraskom.
Neviem či je to len na severe Nemecka, ale tuna veľmi letí aj rezeň a k tomu špagety s paradajkovou omáčkou.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to sa vola chicken parmigiano a do sveta to rozniesli Taliani a podla nazvu je to kuracie, original wiener schnitzel ma byt z telacieho
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

co som si vsimol, tak je velky rozdiel medzi olivami. Niektore druhy su pre mna ok ale niektore uplne nepozivatelne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 15 jún 2021, 10:11 to sa vola chicken parmigiano a do sveta to rozniesli Taliani a podla nazvu je to kuracie, original wiener schnitzel ma byt z telacieho
Taliani poznaju daco ako trojobal a vysmazanie? :)

@gogo - presne tak. Nebolo to tak davno co som mal nejake kvalitnejsie na vahu (tusim priamo od taliana) a ina dimenzia.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Tie spagety s reznom sa volaju Piccata alla milanese, rezen po taliansky sa vola piccata. Uz som to jedol a prekvapujuco to nie je uplna chobotina. Skusil som googlit chicken parmigiano a to vyzera byt nieco ine, tam vyzera, ze je dolezity aj ten syr na rezni, co je tiez trochu mimo mojho chapania.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

wladas napísal: 15 jún 2021, 10:48 Taliani poznaju daco ako trojobal a vysmazanie? :)
Samozrejme. Pork milanese, trojobal múka, vajce, strúhanka + parmezán +petržlen.

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hahaha aká hejterská téma :D

Playstation je de facto už mŕtva platforma a nezvládla prechod na nové formy predaja obsahu.

Futbal je nudný.

Diesel patrí do lodnej dopravy a poľnohospodárskej techniky.

Horkýže Slíže sú vyčerpaná skupina starych dedkov, ktorý zabudli že ťahá na 50ku.

Hojko forum je dosť za zenitom.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mirak2 napísal: 15 jún 2021, 11:14 Tie spagety s reznom sa volaju Piccata alla milanese, rezen po taliansky sa vola piccata. Uz som to jedol a prekvapujuco to nie je uplna chobotina. Skusil som googlit chicken parmigiano a to vyzera byt nieco ine, tam vyzera, ze je dolezity aj ten syr na rezni, co je tiez trochu mimo mojho chapania.
cital som, ze maso obalovane v parmezane je prechodca rezna. jedna historicka v rozhovore o historii jedla hovorila, ze to bol povodny recept a struhanka/vajcia prisli ako obmena v nemecku alebo rakusku, ked skusali recept a nemali vhodny tvrdy syr na obalovanie. ale odkial to mala neviem, na internete som podobnu zmienku nenasiel.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ananas patri na pizzu

smartphony su po designovej stranke na hovno. som za oldschool numericku netouchovu klavesnicu a male rozmery (vyska ~10cm). ked si obcas z nostalgie zapnem nejaky SEK610i a skusim pisat SMSku, pise sa mi na tom stale lepsie ako teraz (po 8 rokoch pouzivania) na touch displejoch
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Som za povinné očkovanie proti Covidu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ja nie - každý, kto chce, má "právo umrieť naň" (len keby nevzal zo sebou - alebo mimo seba) - aj nevinných... Kolegovi dvaja tak umreli a sám sa nevie dostať aj z postcovidových syndrómov od januára.
No som za nedrbanie do práva žien rozhodnúť o potrate a za "nestaranie sa" v žiadnej forme do štvorpercentných, teda homosexuálov (hoci ich nemusím).
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Nechcel som sem prispievať (vysvetlenie nižšie), ale keďže táto téma je konečne niečo nápadité a niečo čo sa dá čítať a kde sa dá "oslobodiť" tak reku dobre.

Slovenčina je trash jazyk.
A čítať slovenské fóra je utópia. Ak porovnám napr. Hojko s Redditom tak to akoby som porovnával slovenskú kinematografiu s Hollywoodom. Určite padne klasická otázka - tak načo tu chodíš? Presne kvôli takejto téme.

No nie ale fakt ruku na srdce. Neviem ako vy, ale keď čítam komentáre ako sa poniektorí snažia byť nasilu inteligentne vtipní, cítim sa trápne za nich. Na reddite prevláda skôr inteligentný sarkazmus, ktorý je podľa mňa o dosť vtipnejší. To "podľa mňa" som musel podčiarknuť lebo v dnešnej dobe vyjadriť svoj názor bez toho aby ťa ukameňovali je snáď nemožné. Vidno to všade na všetkých soc. sieťach, ale vidno to aj tu. Niekto si povie SVOJ VLASTNÝ názor, ktorý nikomu nenúti a koniec. Skončil. Príde menšia skupinka a "pekne názorne" mu ukáže kde si ten svoj názor môže prezentovať.

Toľko odo mňa. Pevne verím že sem príde niekto extrémne chytrý, ktorý len potvrdí moje slová. A síce v tejto téme si to asi nedovolí, aj keď ho to bude žrať :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Suhlasim s tebou. Napr najaktivnejsi jackb. Ked este nakladal hughitovy tak to bolo ako tak adekvatne. Ale od kedy uz nema toho fackovacieho panatak tak je to ako v 3.cenovej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

uNfEiL

ale tak vsetci asi chapeme, ze porovnavat svetovy Reddit s lokalnym hojkom nema zmysel. To je ako keby si vyjadril prekvapenie nad tym ze Fk Senica ma nižšiu kvalitu ako Bayern Mnichov. Ja chodim skoro stale na Hojko a v pripade potreby na Reddit a tak mi to vyhovuje.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Áno ja ťa chápem a súhlasím. A ja tým samozrejme netvrdím že za to môže sám Hojko. To vôbec. A bol to iba príklad.

Pretože fórum "urobia fórumom" iba sami ľudia. To znamená že "kvalita" ľudí vo fóre vypovedá o celkovej kvalite fóra (akéhokoľvek). Čo zase znamená že sme menej "kvalitní" ako iné štáty. Ale áno viem... Porovnávať iba hrstku ľudí je vo svojej podstate irelevantné. Ale tak chápeš moju pointu. Sme mentálne úplne inde (nižšie) ako ostatné krajiny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

uNfEiL

internetove forum ma tu vyhodu, ze si mozes citat to co chces a reagovat nemusis na vsetko. Sme rozni a to co povazuje jeden za nezaujimave ci nezmysel, je pre druheho mozno dolezite alebo zaujimave. Napriklad teraz je tu vraj na fore cca 550 ludi ktori si nieco citaju- to nie je malo a znamena to ze hojko ma stale co ponuknut. Dolezita je ta moznost slobodneho rozhodnutia kazdeho z nas, comu cas a energiu venovat budeme a comu nie.
Ak niekto ma oblubeny Reddit je to ok, ak ma druhy clovek rad Hojko, je to tiez ok.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uNfEiL napísal: 20 jún 2021, 11:09Pretože fórum "urobia fórumom" iba sami ľudia.
ked mas na nejakom fore 30 aktivnych prispievatelov, tak sa diskusia nema kam posunut

odkedy sa vsetci presunuli na FB, tak celkovo fora upadli
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

- udrziavat kazdy jeden jazyk je zbytocne. Minimalne v ramci EU by sa mal zaviest len jeden jazyk a ten vyučovať od mala deti.

- mali by sa zlegalizovať všetky drogy.

- dochodok by sa mal naviazať na počet vlastných narodených detí (v primeranom koeficiente).

- nevoľníctvo v ktorom boli aj obyvatelia územia slovenska, bolo svojimi obmedzeniami a brutalitou pre nevoľníkov po väčšinu času tvrdší ako otroctvo černochov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja len musim k tomu reznu s ryzou: dobre spraveny rezen bude stavnaty a lahodny. ryza tiez vie byt vlacna a nie sucha. ale odhliadnuc od toho, moze byt najlepsi rezen na svete aj najlepsie spravena ryza na svete aj tak sa mi k tomu budu pytat kysle uhorky :D

nepopularny nazor:
fora su skratka technologia minulosti. skostnatele a zastarale. aj napriek tomu ze tu boli pokusy (nodeBB) tak nevidim ziadnu realnu vyhodu oproti slacku alebo discordu, tam mozes robit vsetko co na fore a este 10x viac.
hojko zije len vdaka komunite skostnatelych hejterov co maju potrebu po veceroch vypisovat ranty :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Jj , súhlasím, hlavne nejaké všeobecné ako je hojko...

Čaká ich to isté ako IRC.
Napísať odpoveď