Ockovanie Covid-19
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Ockovanie Covid-19
To si píš, že im to príde sakra vhod 
Neda mi nereagovat, lebo mam dost podobnu skusenost:) Ked som bol mladsi, tak ihly a najma odber krvi nikdy nebol najoblubenejsi ukon, ale tak od cca 20r.+ uz to bolo v pohode, pocity na odpadnutie neboli, normalne som fungoval.
Termin ockovania som mal poobede, dovtedy sme boli par hodin na slnku, to tiez velmi nepomohlo. Samotne ockovanie ako vravis ani nebolo citit, siel som do cakarne, dal casovac na mobile a cakal. Po 5 minutach mi zacinalo byt zle, tak som sa ponahlal do auta, ze mi je len teplo, ze zapnem klimu, napijem sa vody a prejde to. Uz si len pamatam ako vravim priatelke, ze neviem co zo sebou robit, ze mi je dost zle:) Uz len viem ako je okolo mna pri aute dost ludi - doktori, sestricky a nasadam (ale uz prebraty, sam) na vozik
Samozrejme si neodpustili poznamky, kde som sa ponahlal z cakarne:) Tlak najprv nemeratelny(nizky), dalsie merania sa to zlepsovalo. Napil som sa vody, polezal chvilu v ordinacii a bolo dobre. Co sa tyka vedlajsich ucinkov, prvy den hlava a cca 2 dni bolest ramena, inak nic zavazne. Prislo mi zvlastne, ze injekcie a odbery som predtym zvladal uz uplne normalne, ale aj tak mi napravdepodobnejsie vychadza, ze to bude reakcia na ten vpich ihly a nie samotnu ockovaciu latku. Priatelka bola den po mne a bez problemov (tiez tam, ale v ordinacii lezal podobny pripad ako ja:). Samotne vedlajsie ucinky mala podobne.
Ockovacia latka Moderna (Spikevax), do dvoch tyzdnov ma caka druha davka, tak uvidime co sa bude diat:)
Termin ockovania som mal poobede, dovtedy sme boli par hodin na slnku, to tiez velmi nepomohlo. Samotne ockovanie ako vravis ani nebolo citit, siel som do cakarne, dal casovac na mobile a cakal. Po 5 minutach mi zacinalo byt zle, tak som sa ponahlal do auta, ze mi je len teplo, ze zapnem klimu, napijem sa vody a prejde to. Uz si len pamatam ako vravim priatelke, ze neviem co zo sebou robit, ze mi je dost zle:) Uz len viem ako je okolo mna pri aute dost ludi - doktori, sestricky a nasadam (ale uz prebraty, sam) na vozik
Ockovacia latka Moderna (Spikevax), do dvoch tyzdnov ma caka druha davka, tak uvidime co sa bude diat:)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mato55002 - Nie si v tom sám.
Skoro presne tak ako si to popísal sa mi stávalo v mladších rokoch tak každý druhý odber / očkovanie.
Teraz sa mi to stáva tak každé tretie až štvrté.
Najprv farebné zrnenie pred očami, znižuje sa volume, potom nastane tma a hluchota, ale to väčšinou ešte stihnem sestre povedať "je mi zle".
Potom sa ocitnem na lehátku s podvihnutými nohami pri zapnutom ventilátore. Po pár minútach je to preč a odchádzam po vlastných s úsmevom na tvári.
Nič si z toho nerob.
AD) Ako si to tak počítam, tak sa mi to už viackrát po sebe nestalo, takže možno ma to čaká pri druhom kolečku Astry.
Skoro presne tak ako si to popísal sa mi stávalo v mladších rokoch tak každý druhý odber / očkovanie.
Teraz sa mi to stáva tak každé tretie až štvrté.
Najprv farebné zrnenie pred očami, znižuje sa volume, potom nastane tma a hluchota, ale to väčšinou ešte stihnem sestre povedať "je mi zle".
Potom sa ocitnem na lehátku s podvihnutými nohami pri zapnutom ventilátore. Po pár minútach je to preč a odchádzam po vlastných s úsmevom na tvári.
Nič si z toho nerob.
AD) Ako si to tak počítam, tak sa mi to už viackrát po sebe nestalo, takže možno ma to čaká pri druhom kolečku Astry.
Tak je teplo. Už som videl bežne v takomto počasí odkvecnúť ľudí na zástavke alebo na skúške v škole.
Teplo, stres, málo vody a je to...
Po vakcíne by si skôr mal vysoký tlak alebo arytmiu.
Andi, keď si to takto dopredu sám povieš, že tam odpadneš...tak uvidíš, že sa ti to fakt stane. Psychika je sviňa.
Po vakcíne by si skôr mal vysoký tlak alebo arytmiu.
Andi, keď si to takto dopredu sám povieš, že tam odpadneš...tak uvidíš, že sa ti to fakt stane. Psychika je sviňa.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
mato55002: Ty budes prvy clovek, ktory moze ako vedlajsie ucinky uviest: hrca na hlave 
Dolezite je sa pred tym napit tekutin, aby pripadne neprislo cloveku blbo. Tiez som siel na prvu davku v teple a bez tekutin, navyse som siel na nespravne miesto, lebo mladsich ockovali na inom mieste, na opacnej strane nemocnice, takze som aj trochu meskal, injekciu som ani necitil a cakaren bola o poschodie vyssie, asi po tretej minute v cakarni ma zrazu oblial studeny pot a trochu taky pocit na odpadnutie, ale po chvili sa to stratilo, mne sa to napr. stava iba pri ockovani, pri odberoch mi to nic nerobi.
Pocul som aj o takych co mali alergicku reacki a spuchla im tvar a jazyk, a miesto vpichu ich po chvili bolelo ako ked cloveka pcihne osa, alebo vcela, vtedy by chcelo asi povedat o tom pri druhej davke, alebo zostat dlhsie v cakarni.
Pocul som aj o takych co mali alergicku reacki a spuchla im tvar a jazyk, a miesto vpichu ich po chvili bolelo ako ked cloveka pcihne osa, alebo vcela, vtedy by chcelo asi povedat o tom pri druhej davke, alebo zostat dlhsie v cakarni.
https://svet.sme.sk/c/22689751/delta-vz ... vinne.html
Este by som doplnil 44 nových infikovaných delta variantom, všetci boli očkovaný. Zdroj- správa na TA3.
Mám dve otázky - Ktorou vakcinou sa v Izraeli očkovalo? Može 2x očkovaný človek byť znovu širitelom covidu voci ludom čo niesu očkovaný?
Este by som doplnil 44 nových infikovaných delta variantom, všetci boli očkovaný. Zdroj- správa na TA3.
Mám dve otázky - Ktorou vakcinou sa v Izraeli očkovalo? Može 2x očkovaný človek byť znovu širitelom covidu voci ludom čo niesu očkovaný?
pfizer
pozri sa na to z fyzikalneho hladiska - na slizniciach mas virus, ktory sa tam replikuje, ked kasles alebo kychas, tak sa virus dostane z tela von a leti, az kym nezasiahne ineho cloveka alebo nepadne na zemMože 2x očkovaný človek byť znovu širitelom covidu voci ludom čo niesu očkovaný?
vakcina sposobuje, ze sa virus na slizniciach mnozi pomalsie, uplne tomu ale zabranit neda
a teda odpoved na tvoju otazku - samozrejme, ze ano
siri sa to logicky aj na ludi, ktori ockovani su, ide len o dopad sirenia
Okej díky za odpovede, počkáme na jeseň, na opatrenia vlády starej či mozno buducej. Ci reku očkovaný budu naozaj mať len mierny priebeh a neskončia v nemocnici aj tak na plucnej ventilacii a bohvie kolko este mutacii vznikne. V tomto pol roku ich bolo päť a kolkokrát ročne pojdu na preočkovanie aj tí co uz su na 2 x očkovaný.
nejakych 98 % zaockovanych ma maximalne mierne priznaky, potreba hospitalizacii je podstatne nizsia po ockovani (alebo premoreni), postupne budu vsetky varianty konvergovat k nadchovym priznakom
Tak to by bolo super, hlavne aby neboli plné nemocnice, len asi bude treba castejsie sa chodiť očkovať aj v buducom roku.
nemocnice sa urcite budu trochu zaplnat, lebo v zime nebudu cele rizikove skupiny zaockovane
Ako spomínal beardie, očkovanie ti výrazne pomôže v tom, že bude oveľa nižšia šanca, že po nakazení sa u teba vôbec objavia nejaké symptómy choroby.
Zrovna pred 2 týždňami sa v NBA vyskytol prípad, že Chris Paul bol testovaný pozitívne na koronu napriek tomu, že bol zaočkovaný. Týždeň bol v karanténe, nemal žiadne symptómy, takže po uplynutí karantény znovu nastúpil do playoff zápasov. Bol teda pozitívny, ale to neznamená, že bol zároveň aj chorý.
Zrovna pred 2 týždňami sa v NBA vyskytol prípad, že Chris Paul bol testovaný pozitívne na koronu napriek tomu, že bol zaočkovaný. Týždeň bol v karanténe, nemal žiadne symptómy, takže po uplynutí karantény znovu nastúpil do playoff zápasov. Bol teda pozitívny, ale to neznamená, že bol zároveň aj chorý.
len update z predchadzajucej strany ohladne EU digitalneho preukazu. V noci prisiela sms s COVID-19-PASS. V systeme som potom nasiel obe ockovania. Platnost preukazu je 1rok.
Inak zaujimavostou je ze ako som pisal ze mi prisiel mail ze som nebol 2 dvoch terminoch a ze mi zrusili registraciu, tak mi dnes prisla sms s terminom na druhu davku
aj ked ju uz mam za sebou. Tak som termin zrusil. Asi sa PD VKOC nerozprava z bojnickou nemocnicou.
uprimne, cakal som, ze to je s tymi vyssimi rocnikmi horsie, i ked by som preferoval 80+ % pre vek 60 a viac miesto deciek a mladych
skor je problem v tom, ze v cakarni je tych 60+ malicko, takze sa da predpokladat, ze okrem vynimiek typu babicka z lazov tych starsich sa az tak vela uz dat ockovat nechce
Od 75+ to podla mna preto tak pada ze tam uz je problem s mobilitou. Stat kasle na mobilne ockovania a toto je vysledok.
ano, zial, to je tiez pravda
-
starysomar
Hardcore addict
Vcera som v pohode stiahol ten preukaz, hoci mi ho nic neponuklo.
Aj ja som dnes stiahol, ale až tak v pohode to nebolo. Na verifikačnú sms som čakal 5min, na verifikačný email 5min, na email s certifikátmi asi 3 hodiny. Ale je to doma!
Od 1.7. majú začať očkovať vybraní všeobecní lekári.. uvidíme, čo to spraví s %...
Od 1.7. majú začať očkovať vybraní všeobecní lekári.. uvidíme, čo to spraví s %...
-
starysomar
Hardcore addict
Moj odhad - nic moc.