Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 29 jún 2021, 17:19 k hustote zaludnenia som dodal hodnoty pre velke mesta
napriek tomu, ze tie svedske mesta maju podobnu hustotu ako britske mesta, dopad bol rozdielny - vo Svedsku je menej mrtvych v prepocte na jednotku obyvatelstva, i ked mali menej zakazov
ano, maju podobnu hustotu. ako sme si ukazali, podstatny faktor su kultura a zvyky. z toho sa ty vysmievas. dakujem, ze pouzivas ten minuly cas.
ano, sposob zivota v Manause je neporovnatelny so zivotom v Manchestri
to vysvetlenie s farbami ti malo pomoct pochopit akym sposobom boli tie grafy konstruovane a co maju zobrazovat
nemyslim si, ze si pochopil, co presne maju tie tvoje "hotspoty" zobrazovat, pripadne mozno ano, ale chybne z toho dedukujes premorenie
ano, zivot v nich je odlisny. no virus sa do jedneho vratil, do dalsieho sa opatovne vracia. mna preto zaujima, preco to premorenie nastalo v Brazilii a ani po vyse roku v Manchasteri nie a nie. lebo Braziliu aj Indiu malo zachranit to presytenie virusom.
takze posledny polrok diskutujes v akej roli? lebo doteraz si sa vedel vyjadrit k vsetkemu bez problemov, zrazu zacinas mat blok?
ked sa k problemu vyjadril odbornik, tak som ho citoval. ak je mozne ma vobec povazovat za odbornika na cokolvek, tak epidemiologia, virologia ani mikrobiologia to nie su.
ja som tie dovody vysvetlil, mozes si to dohladat a skopirovat sem, kde ich oznacujem za nedostudovanych idiotov? rad by som si to pozrel (nehovorim, ze som to nenapisal, len sa mi to nechce hladat, rad ti dam za pravdu, ak to sem skopirujes)
taktiez by ma zaujimalo, ci mas este proti zltacke protilatky, alebo uz nie, ale tvoje telo je stale schopne efektivne proti tejto nakaze bojovat, budem rad, ak odpovies
ked tak nad tym premyslam, preco si sa dal proti zltacke ockovat? ved by si ju prekonal a mal by na cely zivot istotu, ze sa ti protilatky vytvoria...
pozri, podla tvojho ockovacieho centra, moje telo nie je schopne sa efektivne zltacke branit, lebo som nedostal booster shot. podla mojho slovenskeho obvodaka aj britskeho ockovacieho centra moje telo je schopne sa jej branit a nepotreboval som booster imunity. tak si hod mincou.
nie som si uplne isty, kde kto co pisal o greckom ucitelovi, ale hodnota IFR pre covid 0,3-0,4 je bezne akceptovana
spochybnujes ju? je to viac alebo menej? rad sa poucim
"in the meta-analysis of Ioannidis [4] estimated population-averaged IFRs range from 0.02% to 0.86% with a median IFR of 0.26%."
ano, pan ucitel Ioannidis v juli 2020 po prvej vlne vypocital IFR a to sa povazuje za dogmu. nasledky druhej vlny su irelevantne. "studia", ktora sa sirila tweetom, a ktorou sa zastresuju kotleby a bludweby je dogma. kto vie ci uz konence vysla aj ako print, alebo plna autorskych poznamok na serveroch WHO...
tema je o covide, ak otvoris novu o stredovekom more, tak sa mozem pokusit dohladat IFR aj pre tu chorobu, suvis s covidom ale nevidim
dookola opakujes, ze umrtnost je nizka, preto nie je dovod na panika. v ramci trendu ignoracie faktov a predstieranej neschopnosti spajat viac javov do jedneho ignorujes, ze mame opatrenia, informovanost, hygienu a medicinu na urovni, lebo zijeme v 21. storoci. preto by bolo pre objektivnost fajn, ak by ludia ako ty zobrali tu najhorsiu epidemiu - ospravedlnujem sa, ako nou nie je stredoveky mor, a prepocitali by jej IFR na 21. storocie so vsetkym co mame a pouzivame voci SARS-CoV-2.
ohrozene skupiny je mozne rozpoznat podla ich smrtnosti, tie tabulky sem boli pridane viackrat
su to ludia nad 60 rokov a tazko chori, vratane mladsich, spochybnujes to?
nespochybnujem. len co v pripade, ze na oddeleni zomrie o jedno dieta viac ako by malo? to ti celu predikciu znici. takze bud je to len vestenie, alebo musia lekari vykazovat mrtvych tak, aby pieskove babovky vestcom neburali.
neviem kto z nas je viac zavrety doma, aby nahodou nenakazil nesusceptibilnu cast populacie, ktore pravdepodobne podla tvojich vlastnych slov uz covidom presla...
asi ty. lebo ja nepozorujem, ze by som bol zavraty doma a hlavne, aby pricionou bolo nenakazenie nerizikovej casti populacie. btw, hadaj aka cast populacie je v UK najviac nakazena indickou mutaciou? odpovedat nemusis.
takze nejake info, ze vsetci z nich umreli, nebudu?
mali "aspon" vsetci z nich tazky priebeh?
otravovali lekarov na JISkach
nie, ta veta nebola o covide, keby si ten text necital s krvavymi ocami, pochopil by si to
a o com si v teme o covide pisal ak nie o premoreni nim?
kratkodobo stupal, ano, ale momentalne ma Florida uz 2 tyzdne jednociferne pocty mrtvych, CA osciluje medzi 22 a 28 mrtvymi
ked som ja pozoroval stupanie, tak si ma hrubo dourazal. ked to kratkodobe stupanie vidis ty, je to fajn.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 47 min 15 sek:
dalsia nerealisticka predstava padla
Spoiler
Očkovanie mRNA vakcínami nechráni človeka len pol roka. Imunita môže pretrvať roky
Preočkovanie nemusí byť nevyhnutné.

Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/22692099/ockova ... -roky.html

Vakcíny od spoločností Pfizer - BioNTech a Moderna spúšťajú v tele človeka dlhodobú imunitnú reakciu. Zaočkovaného môžu pravdepodobne chrániť pred covidom nielen šesť mesiacov, ako sa doteraz predpokladalo, no dokonca až niekoľko rokov.

S takýmito povzbudivými výsledkami prišla nová štúdia publikovaná v časopise Nature, na ktorú upozornilo aj slovenské ministerstvo zdravotníctva či biochemik a vedec Pavol Čekan.

Ako by situácia mohla vyzerať v prípade iných typov vakcín, než sú mRNA, je zatiaľ otázne.

Môže imunita pretrvať celý život?
Očkovanie väčšinou vakcín prebieha dvakrát. Až potom sa človek stáva proti novému koronavírusu dostatočne odolný. Ako dlho však účinky vakcíny dokážu človeka chrániť, je stále predmetom výskumov.

Štúdia vedcov z Washingtonskej univerzity v St. Louis, ktorí sa detailnejšie pozreli na fungovanie mRNA vakcín, naznačujú, že možno hovoriť o rokoch.

Imunita, ktorú ľudia po podaní vakcíny od spoločnosti Moderna alebo Pfizer - BioNTech nadobudnú, by mala byť natoľko silná, že by preočkovanie posilňovacími dávkami nemuselo byť nevyhnutné.

Zároveň však upozorňujú, že to zrejme nebude platiť pre všetky prípady.

Štúdia totiž počítala len s aktuálne známymi mutáciami koronavírusu. Ak by sa objavil nový variant, ktorý sa bude od pôvodného kmeňa zásadne líšiť, opätovnému očkovaniu sa zrejme nevyhneme.

Výnimkou môžu byť aj seniori, osoby so slabým imunitným systémom, ako aj tí, ktorí užívajú lieky na potlačenie imunity. U nich sa očakáva, že účinnosť vakcín proti covidu nebude taká trvácna.

Najlepšie výsledky by mohli dosiahnuť ľudia, ktorí už pred očkovaním koronavírus raz prekonali. Tí by pravdepodobne nemuseli podstúpiť preočkovanie treťou posilňovacou dávkou vôbec. A to ani vtedy, ak by vírus výrazne zmutoval.

Washingtonským vedcom sa totiž podarilo zistiť, že imunitné bunky u osôb, ktoré sa z covidu vyliečili, vedeli rozpoznať vírus aj po ôsmich mesiacoch od infekcie.

Zároveň sa už v minulosti potvrdilo, že imunitné B-bunky, ktoré sú zodpovedné za zapamätávanie si patogénov, pokračovali v dozrievaní a posilňovaní aj rok po prekonaní ochorenia.

Na základe týchto zistení sa odborníci nazdávajú, že by imunita vyliečených ľudí, mohla byť po očkovaní dvoma dávkami mRNA vakcíny dostatočné silná, aby pretrvala nielen niekoľko rokov, ale možno aj celý život.

Momentálne však nie je jasné, či by aj samotné očkovanie mohlo mať podobne dlhotrvajúce účinky.

Tréning imunitných B-buniek
Po prekonaní covidu, ako aj po očkovaní dochádza v lymfatických uzlinách k vzniku takzvaného zárodočného centra. Ide o akýsi výcvikový tábor, kde sa imunitné B-bunky trénujú v rozpoznávaní genetických sekvencií vírusu a jeho variantov.

Čím dlhšie sa tieto bunky cvičia, tým je pravdepodobnejšie, že budú schopné lepšie obrániť organizmus pred reálnym patogénom.

Takéto zárodočné centrá vznikajú v pľúcach osôb, ktoré covid už raz prekonali. Po očkovaní ich zas možno nájsť v lymfatických uzlinách v podpazuší.

Pre lepšie pochopenie trvania imunity sa vedci rozhodli odobrať vzorky z lymfatických uzlín od štrnástich ľudí. Všetci podstúpili očkovanie vakcínou od Pfizeru v dvoch dávkach.

Ukázalo sa, že počet pamäťových B-buniek, ktoré rozpoznávajú prítomnosť koronavírusu, u nich ani po opakovanom testovaní neklesol. Aj po pätnástich týždňoch od prvého zaočkovania bolo zárodočné centrum vysoko aktívne.

"Skutočnosť, že imunitné reakcie pokračovali takmer štyri mesiace po očkovaní, sú veľmi dobrým znamením," potvrdzuje pre New York Times imunológ a hlavný autor štúdie Ali Ellebedy.

Efektivita zárodočných centier zvyčajne vrcholí jeden až dva týždne po očkovaní a potom slabne. Po štyroch až šiestich týždňoch je účinok zanedbateľný. V tomto prípade sa to však nepotvrdilo. Zárodočné centrá stimulované mRNA vakcínami trénovali imunitné bunky aj po mesiacoch.

Väčšina toho, čo odborná verejnosť dosiaľ vedela o pretrvávaní zárodočných centier, bola založená na zvieracích výskumoch. Štúdia vedcov z Washingtonskej univerzity je prvou svojho druhu, ktorá ukazuje, čo sa deje po očkovaní u ľudí.

Aj keď výsledky naznačujú, že osoby, ktoré pred očkovaním prekonali covid, budú oproti zaočkovaným ľuďom bez predchádzajúcej skúsenosti s ochorením vo výhode, posilňovacia dávka, by mohla mať na imunitu podobný účinok. Dokonca o niečo lepší.

Imunitné B-bunky vyvolané očkovaním by totiž mali byť o čosi rozmanitejšie, čo naznačuje, že vakcíny by mohli chrániť človeka pred rôznymi variantmi koronavírusu lepšie než nadobudnutá imunita po prekonaní ochorenia. Na potvrdenie tejto teórie však bude potrebné vo výskume pokračovať.

Takisto je otázne, ako dlho bude trvať imunita po vakcínach, akými sú AstraZeneca, Johnson & Johnson či ruský Sputnik V, ktoré neboli súčasťou tejto štúdie.

Ellebedy sa nazdáva, že imunitná odpoveď po inom type vakcíny zrejme nebude mať takú trvácnosť, ako sa to ukázalo v prípade mRNA vakcín.
Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/22692099/ockova ... -roky.html
pred menej ako 24 hodinami si vypisoval, ze vakcinacia je zbytocna, lebo len ked sa clovek nakazi, jeho imunita sa nauci ako bojovat s celym virusom a nie len jednym druhom proteinov. takze takze si si vitazoslavne zbural vlastnu pieskovu babovku. dobra praca.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 29 jún 2021, 18:28 ano, maju podobnu hustotu. ako sme si ukazali, podstatny faktor su kultura a zvyky. z toho sa ty vysmievas. dakujem, ze pouzivas ten minuly cas.
ignorujme priebeh sirenia v beznej populacii, ignorujme hustotu obyvatelstva, ignorujme vekovu strukturu obyvatelstva, za vsetko moze (ne-)kavickovanie
ak je podstatny faktor kultura a zvyky, tak sa dalej nemusime bavit
ano, zivot v nich je odlisny. no virus sa do jedneho vratil, do dalsieho sa opatovne vracia. mna preto zaujima, preco to premorenie nastalo v Brazilii a ani po vyse roku v Manchasteri nie a nie. lebo Braziliu aj Indiu malo zachranit to presytenie virusom.
ty mylne predpokladas, ze z Brazilie odisiel a vratil sa
realita je taka, ze tam zostal a vo ficovom hlase daval "ja nikam neodchadzam, pan prezident"
mozno pre teba prekvapenie, ten virus tam zostava a zostane aj v buducnosti, ak by sa aj nejakym zazrakom podarilo eradikovat ho v nejakej konkretnej oblasti, tak sa tam vrati, je to pre boha respiracny virus

dalej mylne predpokladas, ze v Manchestri neexistuje premorenie istej casti obyvatelstva, to je samozrejme opat nespravne chapanie reality
ten virus postupne premoruje celu danu oblast, az na alarmistov zavretych doma na HO nakupujucich raz za tyzden v ruske a rekreujucich sa mimo civilizacie, ze nikoho nezabija je vysledok premorenia a vakcinacie susceptibilnej casti obyvatelstva
som si isty, ze podobne ako vo Svedsku, aj v UK je premorenie na celkom vysokej urovni, data samozrejme ovplyvnuje ockovanie, takze uz nikdy nezistime aka cast obyatelstva bola prirodzene premorena a akej sa vytvorila imunita vdaka ockovaniu, ak take data spred konca decembra 2020 zozenies, tak sa podel, daju mi za pravdu

Manaus sa daval za pripad apokalypsy, denne sme boli bombardovani obrazkami, realita je IFR 0,4 %, nic nezvycajne
India detto

P.S.: pise sa to Manchester, ako tie nohavice

ked sa k problemu vyjadril odbornik, tak som ho citoval. ak je mozne ma vobec povazovat za odbornika na cokolvek, tak epidemiologia, virologia ani mikrobiologia to nie su.
99,9 % tvojich vyjadreni v tejto teme su tvoje vyjadrenia, nie vyjadrenia epidemiologa, ci virologa, ak tvrdis, ze nim nie si
ked tak nad tym premyslam, preco si sa dal proti zltacke ockovat? ved by si ju prekonal a mal by na cely zivot istotu, ze sa ti protilatky vytvoria...
lebo dopad, ako vieme, je trosku iny, specificky pre mladych zdravych ludi
x-krat opakovane => adekvatne opatrenia na velkost hrozby

dal som sa ockovat kvoli sluzobke do Indie, bolo to povinne

uz mas imunitu voci zltacke alebo este stale u teba prevazuju protilatky v krvi?
planujem sa ta to pytat dovtedy, az kym nenapises nieco relevantne
pozri, podla tvojho ockovacieho centra, moje telo nie je schopne sa efektivne zltacke branit, lebo som nedostal booster shot. podla mojho slovenskeho obvodaka aj britskeho ockovacieho centra moje telo je schopne sa jej branit a nepotreboval som booster imunity. tak si hod mincou.
nechces si znova precitat tu nasu diskusiu? lebo som tam pisal o booste kvoli tomu, ze som mal zrychlene prve 3 davky
to si uz urcite vytesnil, pripadne nevies citat s porozumenim
ano, pan ucitel Ioannidis v juli 2020 po prvej vlne vypocital IFR a to sa povazuje za dogmu. nasledky druhej vlny su irelevantne. "studia", ktora sa sirila tweetom, a ktorou sa zastresuju kotleby a bludweby je dogma. kto vie ci uz konence vysla aj ako print, alebo plna autorskych poznamok na serveroch WHO...
mozes poskytnut ine hodnoty?
ten "ucitel" z Grecka:
John P.A. Ioannidis
Departments of Medicine, of Epidemiology and Population Health, of Biomedical Data Science, and of Statistics and Meta-Research Innovation Center at Stanford (METRICS), Stanford University, Stanford, CA, USA
dookola opakujes, ze umrtnost je nizka, preto nie je dovod na panika. v ramci trendu ignoracie faktov a predstieranej neschopnosti spajat viac javov do jedneho ignorujes, ze mame opatrenia, informovanost, hygienu a medicinu na urovni, lebo zijeme v 21. storoci. preto by bolo pre objektivnost fajn, ak by ludia ako ty zobrali tu najhorsiu epidemiu - ospravedlnujem sa, ako nou nie je stredoveky mor, a prepocitali by jej IFR na 21. storocie so vsetkym co mame a pouzivame voci SARS-CoV-2.
stale nevidim dovod, bavime sa o covide v rokoch 2019-2021, hypoteticke situacie su irelevantne, k tym sa uchylujme az ked budes akceptovat nasu realitu, potom pokojne
nespochybnujem. len co v pripade, ze na oddeleni zomrie o jedno dieta viac ako by malo? to ti celu predikciu znici. takze bud je to len vestenie, alebo musia lekari vykazovat mrtvych tak, aby pieskove babovky vestcom neburali.
nie, ziadnu predikciu mi to neznici, pretoze to, ze jedno dieta naviac umrie tu znamena, ze jedno dieta nezomrelo hentam
chces definiciu statistiky alebo su tieto ubohe pokusy niecim inym ako odvratit diskusiu do sraciek, ako to robis bezne?
asi ty. lebo ja nepozorujem, ze by som bol zavraty doma a hlavne, aby pricionou bolo nenakazenie nerizikovej casti populacie.
pockaj, nebol si to ty, kto vyplakaval, ze opatrenia sa maju uvolnit az ked bude zaockovanych 80 % naroda?
btw, hadaj aka cast populacie je v UK najviac nakazena indickou mutaciou? odpovedat nemusis.
mladi, ma to na nich nulovy dopad, vsade sa hovori o priznakoch podobnych nadche ci prechladnutiu
svet sa kvoli tomu ide zrutit, minimalne u alarmistov urcite, neustale pocuvame kolko novych pozitivne testovanych sa tu a tam vyskytlo, dopad na spolocnost nolovy
otravovali lekarov na JISkach
ked si tak dobre informovany, tak ocakavam, ze sem dodas anamnezy, vek a dopad na jednotlive osoby
alebo nie, zase to bolo len uhybanie pred normalnou reakciou na moje vety:
presne kvoli ludom ako si ty nechapajucim IFR, sposob prenosu, dopad, rizikove skupiny, atd
ty si typicky pripad cloveka, kvoli ktoremu by sa premorenie nemohlo uskutocnit, pretoze reagujes len na medialne podnety bez schopnosti zamysliet sa nad realitou a dosledkami
zase si si vymyslel panaka a poslal diskusiu do prec, skvele
a o com si v teme o covide pisal ak nie o premoreni nim?
reagoval som na "vrchol cynizmu a neetickosti" v spolocnosti, kde je dovolene obcanom vytvorit si podmienky pre rakovinu pluc a hrubeho creva, cirhozu pecene, pripadne vyplnenie zil/tepien tukom, bez zavahania, kontext jackb, kontext
ked som ja pozoroval stupanie, tak si ma hrubo dourazal. ked to kratkodobe stupanie vidis ty, je to fajn.
samozrejme, lebo som ti x-krat povedal, ze mas sledovat trendy, nie kratkodobe vykyvy
iba debil bude 2-dnovy narast po 2-mesacnom poklese interpretovat inak ako lokalny extrem
pred menej ako 24 hodinami si vypisoval, ze vakcinacia je zbytocna, lebo len ked sa clovek nakazi, jeho imunita sa nauci ako bojovat s celym virusom a nie len jednym druhom proteinov. takze takze si si vitazoslavne zbural vlastnu pieskovu babovku. dobra praca.
pred menej ako 24 hodinami som ti vysvetloval zaklady ziskanej imunity, ocividne to opat nepadlo na urodnu podu

urcite budes vediet odcitovat, kde pisem, ze vakcinacia je zbytocna :D
poprosim, skus nevytrhat tri slova z kontextu, ale skus sa nad nim celym zamysliet

nebavis ma
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 jún 2021, 19:05 ignorujme priebeh sirenia v beznej populacii, ignorujme hustotu obyvatelstva, ignorujme vekovu strukturu obyvatelstva, za vsetko moze (ne-)kavickovanie
ak je podstatny faktor kultura a zvyky, tak sa dalej nemusime bavit
ano, to vsetko veselo ignorujes a vidis len premorenie a menej opatreni ako v UK pocas jesennych a zimnych mesiacov.
strukturu mrtvych na covid zo Svedska si videl, o klime si mozes citat... takze pre teba kultura, ktora primarne znamena, ze Svedom stacia odporucania, aby ich dodrziavali ked v UK to ludia musia dostat prikazom a sekudnarne travenie volna na vlastnych chatach, ktore je v UK vzacne a vo Svedsku bezne su uplne zanedbatelne a treba sa z toho len vysmiat.
ty mylne predpokladas, ze z Brazilie odisiel a vratil sa
realita je taka, ze tam zostal a vo ficovom hlase daval "ja nikam neodchadzam, pan prezident"
mozno pre teba prekvapenie, ten virus tam zostava a zostane aj v buducnosti, ak by sa aj nejakym zazrakom podarilo eradikovat ho v nejakej konkretnej oblasti, tak sa tam vrati, je to pre boha respiracny virus
nepredpokladam. ten pan, ktory pracoval pre Pfizer pre Reflex neodpovedal co sa stalo, tak som sa slusne opytal aspon teba. dakujem za odpoved
dalej mylne predpokladas, ze v Manchestri neexistuje premorenie istej casti obyvatelstva, to je samozrejme opat nespravne chapanie reality
ten virus postupne premoruje celu danu oblast, az na alarmistov zavretych doma na HO nakupujucich raz za tyzden v ruske a rekreujucich sa mimo civilizacie, ze nikoho nezabija je vysledok premorenia a vakcinacie susceptibilnej casti obyvatelstva
som si isty, ze podobne ako vo Svedsku, aj v UK je premorenie na celkom vysokej urovni, data samozrejme ovplyvnuje ockovanie, takze uz nikdy nezistime aka cast obyatelstva bola prirodzene premorena a akej sa vytvorila imunita vdaka ockovaniu, ak take data spred konca decembra 2020 zozenies, tak sa podel, daju mi za pravdu
som rad, ze pripustas ze aj UK mala sancu premorit sa. lebo do teraz si predstieral obraz, ze v UK tomu bolo a je systematicky branene.
na to, ze mam WFH sa prosim stazuj v Kalifornii. raz do tyzdna by som robil velky nakup aj z kancelarie a chodil by som tam, kde je najmenej ludi aj keby ziadny virus nezatvaral ludi doma. je super, ze vakcina funugje tak ako by mala - minimum hospitalizacii, da sa povedat, ze minimum umrti.
Manaus sa daval za pripad apokalypsy, denne sme boli bombardovani obrazkami, realita je IFR 0,4 %, nic nezvycajne
India detto
to je o 0,1% viac ako bolo vypocitane na cely svet pred rokom. v pripade Indie ci Brazilie to znamena stovky tisic ludskych zivotov.
99,9 % tvojich vyjadreni v tejto teme su tvoje vyjadrenia, nie vyjadrenia epidemiologa, ci virologa, ak tvrdis, ze nim nie si
ano, na zaklade precitania/vypocutia si odbornikov.
lebo dopad, ako vieme, je trosku iny, specificky pre mladych zdravych ludi
x-krat opakovane => adekvatne opatrenia na velkost hrozby

dal som sa ockovat kvoli sluzobke do Indie, bolo to povinne

uz mas imunitu voci zltacke alebo este stale u teba prevazuju protilatky v krvi?
planujem sa ta to pytat dovtedy, az kym nenapises nieco relevantne
dopad zltacky na mladych je iny ako na starsich. dakujem, nevedel som.
aj si aspon zavrcal nieco o autoritativnych praktikach?
no mozes mi tuto Catch 22 opakovat kolko chces. ani jedna opat nie je "spravna", lebo na kazdu mas protiargument.
nechces si znova precitat tu nasu diskusiu? lebo som tam pisal o booste kvoli tomu, ze som mal zrychlene prve 3 davky
to si uz urcite vytesnil, pripadne nevies citat s porozumenim
moje vakcinacne centrum pise, ze v niektorych pripadoch je nutna aj stvrta davka no inak je vysledok celozivotna imunita pre vacsinu ockovanych.
tvoje nie. tak ti hovorim, hod si mincou.
mozes poskytnut ine hodnoty?
ten "ucitel" z Grecka:
John P.A. Ioannidis
Departments of Medicine, of Epidemiology and Population Health, of Biomedical Data Science, and of Statistics and Meta-Research Innovation Center at Stanford (METRICS), Stanford University, Stanford, CA, USA
"To rabóta tvaja", ako odpovedal Kolja Loukovi.
Ja som pisal o greckom ucitelovi, lebo pan Ionnidis je americky Grek a je ucitel na Stanforde. nie profesor ako ho budweby a rozne nackovske zoskupenia prezentuju. lebo tam nedoslo na rozdiel medzi profesorom na Slovensku a v UK ci v US.
stale nevidim dovod, bavime sa o covide v rokoch 2019-2021, hypoteticke situacie su irelevantne, k tym sa uchylujme az ked budes akceptovat nasu realitu, potom pokojne
dovod je ten, ze ak by mal pan Ioannidis tu najlepsi sklenenu gulu na svete SARS-CoV-2 by mal IFR len 0,3% tak to nemusi nutne znamenat, ze to je taky banalny virus, ale mame prostriedky preco je to tak malo. predpokladam, ze tak isto to dopadne aj v pripade stredovekeho moru, ked sa opatreniam, ktore vtedy neboli no teraz su pridaju relevantne hodnoty.
nie, ziadnu predikciu mi to neznici, pretoze to, ze jedno dieta naviac umrie tu znamena, ze jedno dieta nezomrelo hentam
chces definiciu statistiky alebo su tieto ubohe pokusy niecim inym ako odvratit diskusiu do sraciek, ako to robis bezne?
ale ked vypocitas, ze zomrie X deti a zomrie X+1, tak si to vypocital zle.
pockaj, nebol si to ty, kto vyplakaval, ze opatrenia sa maju uvolnit az ked bude zaockovanych 80 % naroda?
myslis ukoncit postupne a racionalne rozvolnovanie opatreni? to vymysleli SAGE pre britsku vladu.
mladi, ma to na nich nulovy dopad, vsade sa hovori o priznakoch podobnych nadche ci prechladnutiu
svet sa kvoli tomu ide zrutit, minimalne u alarmistov urcite, neustale pocuvame kolko novych pozitivne testovanych sa tu a tam vyskytlo, dopad na spolocnost nolovy
zle. dopad to ma ten, ze deti idu domov a nie su v skole. a prazdniny sa v Anglicky nezacinaju 1.7.. takze dopad to ma. a ten najhorsi pre ich buducnost. a kvoli nim ludia nemozu travit zaciatok leta tak ako sa od marca tesili a musia tri tyzdne cakat.
ked si tak dobre informovany, tak ocakavam, ze sem dodas anamnezy, vek a dopad na jednotlive osoby
alebo nie, zase to bolo len uhybanie pred normalnou reakciou na moje vety:
zase si si vymyslel panaka a poslal diskusiu do prec, skvele
lebo to bezne najdes v novinach :smt006
jasne, ze sa premorenie nemoze realizovat, lebo kazda ludska bytost ma pravo na ochranu zdravia. preto ju ako stat nemozes nedobrovolne
nakazit. preto tu je ockovanie.
reagoval som na "vrchol cynizmu a neetickosti" v spolocnosti, kde je dovolene obcanom vytvorit si podmienky pre rakovinu pluc a hrubeho creva, cirhozu pecene, pripadne vyplnenie zil/tepien tukom, bez zavahania, kontext jackb, kontext
prosim ta, ako sa rakovinou pluc nakazi jeden clovek od druheho?
viem co mam robit, aby som obmedzil sance rakovinovym genom prejavit sa. preco sa povazuje za zlocin, ked to robim aj vo vztahu k virusu SARS-CoV-2?
samozrejme, lebo som ti x-krat povedal, ze mas sledovat trendy, nie kratkodobe vykyvy
iba debil bude 2-dnovy narast po 2-mesacnom poklese interpretovat inak ako lokalny extrem
ano, to su tie vase sklenene gule. vidis narast, no vies, ze to bude pokles ci oscilacia. to je super skill. blahozelam.
pred menej ako 24 hodinami som ti vysvetloval zaklady ziskanej imunity, ocividne to opat nepadlo na urodnu podu
najdes mi to, prosim, od cloveka, ktory ma imunologiu ako day job a hovori, ze je lepsie chorobu prekonat ako sa proti nej ockovat. dakujem.
urcite budes vediet odcitovat, kde pisem, ze vakcinacia je zbytocna :D
poprosim, skus nevytrhat tri slova z kontextu, ale skus sa nad nim celym zamysliet
ked si telo samo vytvori protilatky, tak sa nauci rozpoznavat vsetky casti virusu, nie len specificky spike protein a preto je ziskana imunita lepsia, minimalne na neprilis zmutovane varianty
ak si ma telo vytvarat kvalitnejsie protilatky ako po ockovani, tak to ockovanie ma zmysel aj tak. vsak?
nebavis ma
vzajomne
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

jackb napísal: 29 jún 2021, 21:05 Ja som pisal o greckom ucitelovi, lebo pan Ionnidis je americky Grek a je ucitel na Stanforde. nie profesor ako ho budweby a rozne nackovske zoskupenia prezentuju. lebo tam nedoslo na rozdiel medzi profesorom na Slovensku a v UK ci v US.
Professor of Medicine/Health Research & Policy/Biomedical Data Science/Statistics, Stanford University

https://scholar.google.com/citations?us ... AAAJ&hl=en
https://profiles.med.stanford.edu/john-ioannidis

351875 citácií, dost brutal

z toho jeho druha najcitovanejsia praca publikovana v Journal of clinical epidemiology
jackb
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal: 29 jún 2021, 22:01 Professor of Medicine/Health Research & Policy/Biomedical Data Science/Statistics, Stanford University

https://scholar.google.com/citations?us ... AAAJ&hl=en
https://profiles.med.stanford.edu/john-ioannidis

351875 citácií, dost brutal

z toho jeho druha najcitovanejsia praca publikovana v Journal of clinical epidemiology
aleeee! ved to mas na tom Stanfordskom webe: Academic Appointments. ucitel.

ako, po styroch mesiacoch epidemie vytvorit dogmu kolko ludi zomrie to je sarlatanstvo na urovni citania z cajovych listkov.
DEVZYO1G
Addict
Addict

a pod tym :

Professor, Medicine - Stanford Prevention Research Center
Professor, Epidemiology and Population Health

predpokladam ze vies ako funguje vedecky vyskum a publikacna cinnost - a ze su podmienkou profesury ...

a inak pozri aky paper este publishol:
Forecasting for COVID-19 has failed

https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub

ty vidis dogmu, no ide len o vedecku publikaciu - to ze bohuzial ani mainstreamove media nedokazu spracovat a efektivne komunikovat to ako funguje uncertainty vo vede a co vlastne znamenaju vysledky a zavery vedeckych studii a publikacii je uz druhy problem ... vlastne, s tym maju vo vseobecnosti problem aj samotni vedci.

Autoeditácia príspevku po 10 min 53 sek:
kazdopadne, kludne sa jeho publikacie po case mozu ukazat ako irelevantne a jeho zavery ako nespravne, a z toho prave prameni autorita vedy, nie je to krasne?

https://en.wikipedia.org/wiki/Falsifiability
jackb
Redeemer
Redeemer

DEVZYO1G napísal: 29 jún 2021, 23:30 a pod tym :

Professor, Medicine - Stanford Prevention Research Center
Professor, Epidemiology and Population Health

predpokladam ze vies ako funguje vedecky vyskum a publikacna cinnost - a ze su podmienkou profesury ...

a inak pozri aky paper este publishol:
Forecasting for COVID-19 has failed

https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub

ty vidis dogmu, no ide len o vedecku publikaciu - to ze bohuzial ani mainstreamove media nedokazu spracovat a efektivne komunikovat to ako funguje uncertainty vo vede a co vlastne znamenaju vysledky a zavery vedeckych studii a publikacii je uz druhy problem ... vlastne, s tym maju vo vseobecnosti problem aj samotni vedci.

Autoeditácia príspevku po 10 min 53 sek:
kazdopadne, kludne sa jeho publikacie po case mozu ukazat ako irelevantne a jeho zavery ako nespravne, a z toho prave prameni autorita vedy, nie je to krasne?

https://en.wikipedia.org/wiki/Falsifiability
Som oboznameny s tym, ake su vsetky podmienky profesury na Slovensku aj s tym, ze kazdy kto v UK ci US cokolvek uci moze byt oslovovany profesor. coho vseteho je profesorom pan Ioannidis som si pozeral ked sa jeho pre-print siril cez nazi weby a daky slovensky obskurny "lekarsky mesacnik" tvrdil, ze im dal rozhovor. Prave pre mnozstvo "profesur" trvam na tom, ze je skor ucitel ako profesor "slovenskeho typu".
dakujem, ten clanok o predpovedani si precitam rano.

problem je v tom, ako sa informacie podavaju. jeho 0.3% sa berie ako posvatne a kotleby na tom cisle postavili knihu, ak nie dve. hlavne preto, ze je to "Stanfordsky profesor", nesmie sa o nicom co pise pochybovat. necitim sa specialista na obsah, no cely clanok pre buletin WHO mi prisiel formalne sity horucou ihlou a velmi skoro spracovany. ani cakanie s publikovanim v printe tomu nepomahalo.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Mas naozaj divne kritéria na posudzovanie expertízy … človeka zo svätej Alžbety kde človek získa phd skôr ako Mgr považuješ za odborníka …
A niekoho kto ma publikačnú činnosť a impact factor o akom by sa profesorovi “slovenského typu” ani nesnívalo zase nie ..

A vlastne, nie je to tak trochu naopak? Veď tu na Slovensku sa kadejaký učiteľ na odbornej strednej škole necháva oslovovať profesor :D

Ano, to problem je .. ale nemyslím si že to je je problém profesora alebo jeho vedeckej práce. Ta sa veľmi ťažko sa posudzovať podľa toho na akých stránkach ju zdieľajú, aj ked to do istej miery môže byt smerodajne. Tipujem to však na dezinpretaciu a neschopnosť interpretovať závery vedeckej prace … čo bohužiaľ nie je problém len alt-news ale aj bežného mainstreamu a bežného človeka …

Veď to vaše handrkovanie s beardiem je toho príkladom- sledujem len zbežne, no v podstate sa hádate o tom aké dáta zbierať, kde ich zbierať, ako ich interpretovať a aké opatrenia na ich základe politicky presadzovať .. úplne legitímna diskusia, ktorá beží a bežala dávno pred covidom, moc toho nevyriešite ...

Napriklad pri 2009/10 H1N1 WHO dlho riesilo kedy a ako spravne klasifikovat toto ochorenie ako pandemiu - a co by z takej klasifikacie malo vyplyvat.

https://journals.sagepub.com/doi/full/1 ... 2713492559
Spoiler
The classification of novel disease events is central to public health action surrounding them. Drawing upon the sociology of scientific classification, this article examines the role and contestation of the World Health Organization’s Pandemic Alert Phases, as applied to the spread of 2009/10 H1N1 Influenza. The analysis of World Health Organization texts, including policy documents, public statements and epidemiological documents, has been utilized to examine the Organization’s actions and public narratives around the event of H1N1. Analytically, the functional role of such classificatory schemes and the social construction of scientific classifications are examined. It is argued that in understanding the World Health Organization’s 2009/10 application of the Pandemic Alert Phases, the critical limitation of the functions served by the classificatory scheme led to the breakdown of its construction. This case study highlights the importance of classification for the successful production of scientific ‘facts’, the constructed nature of classificatory systems and the potential for contestation that arises when such classifications do not adequately fulfil their functional roles.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja neviem, ci si videl aspon jeden z Krcmeryho zivotopisov, ale on svoju profesuru nema zo Svatej Alzbety. Na Slovensku je najlepsi odbornik na epidemie a tropicku medicinu.
Neuvedomujem si, ze by som spochybnoval odbronost pana Ioannidisa. Ja upozornujem na to, ze on je ucitel a nie profesor. Co je v prostredi byvalej CSFR diametralne velky rozdiel :)
Ano, kazdy Mgr ci snad aj Bc sa na akejkovek slovenskej ci ceskej strednej skole dava oslovovat profesor.

Tak ako v pripade zistenia, ze SARS-CoV-2 mohol byt neopatrne vyneseny z Wuchnskeho labaku neznamena, ze Trumpovia, Pekove a Blahovia mali pravdu ked hlaucinovali o biologickych zbraniach, aj sa citia byt na koni a ziadaju ospravedlnenie, tak tie to, ze jeden univerzitny ucitel vytvori metastudiu, ktora sa siri cez socialne siete namiesto vedeckej tlace, neznamena, ze by sa nieco malo menit.
DEVZYO1G
Addict
Addict

takze zase je slovensko progresivnejsie ako zbytok sveta, my sme uz impact factor davno opustili :D

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01759-5
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 jún 2021, 21:05 ano, to vsetko veselo ignorujes a vidis len premorenie a menej opatreni ako v UK pocas jesennych a zimnych mesiacov.
strukturu mrtvych na covid zo Svedska si videl, o klime si mozes citat... takze pre teba kultura, ktora primarne znamena, ze Svedom stacia odporucania, aby ich dodrziavali ked v UK to ludia musia dostat prikazom a sekudnarne travenie volna na vlastnych chatach, ktore je v UK vzacne a vo Svedsku bezne su uplne zanedbatelne a treba sa z toho len vysmiat.
dobre, teraz to porovnaj s FL vs CA
domcek z karat sa zosunul, mozes si zacat vymyslat nejake dalsie irelevantne dovody :)

nepredpokladam. ten pan, ktory pracoval pre Pfizer pre Reflex neodpovedal co sa stalo, tak som sa slusne opytal aspon teba. dakujem za odpoved
rado sa stalo
som rad, ze pripustas ze aj UK mala sancu premorit sa. lebo do teraz si predstieral obraz, ze v UK tomu bolo a je systematicky branene.
urcite tomu bolo branene viac ako vo Svedsku, Floride ci inych miestach, kde boli obmedzenia vyrazne menej restriktivne
na to, ze mam WFH sa prosim stazuj v Kalifornii. raz do tyzdna by som robil velky nakup aj z kancelarie a chodil by som tam, kde je najmenej ludi aj keby ziadny virus nezatvaral ludi doma. je super, ze vakcina funugje tak ako by mala - minimum hospitalizacii, da sa povedat, ze minimum umrti.
uvedom si uz prosim, ze nie si bezny reprezentant krajiny, z HO moze robit len par percent obyvatelstva, ostatni sa musia z baraku dostat von denne a stretavat sa s inymi ludmi
to je o 0,1% viac ako bolo vypocitane na cely svet pred rokom. v pripade Indie ci Brazilie to znamena stovky tisic ludskych zivotov.
a?
ano, na zaklade precitania/vypocutia si odbornikov.
uz pol roka nie si schopny tych odbornikov pochopit a utekas k nizkopudovym alamistickym vyjadreniam
kde je tych tvojich 50 % mrtvych?
kde su tie desattisice nakazenych s postcovidom?
dopad na nerizikove skupiny?
dopad zltacky na mladych je iny ako na starsich. dakujem, nevedel som.
aj si aspon zavrcal nieco o autoritativnych praktikach?
dopad zltacky nie je taky, ze 60 % ludi ma ziadne alebo mierne priznaky a dalsich 30 % to vie vylezat doma s cajom a paralenom
uvedom si konecne rozdielny dopad na populaciu, kto je susceptibilny a aka je smrtnost vratane celozivotneho dopadu
no mozes mi tuto Catch 22 opakovat kolko chces. ani jedna opat nie je "spravna", lebo na kazdu mas protiargument.
nie, spravna je len jedna
clovek ma najskor v krvi protilatky, tie zacnu klesat, ale T- a B-lymfocyty sa naucia reagovat na dany typ ohrozenia, i ked je mnozstvo protilatok v krvi nulove, telo vie vdaka imunite proti chorobe bojovat
tak je to u vsetkych chorob, len podla teba je SARS-CoV-2 niecim specificky a popiera standardne spravanie sa, co samozrejme nevies podlozit
uz vies rozdiel medzi protilatkami a imunitou?
moje vakcinacne centrum pise, ze v niektorych pripadoch je nutna aj stvrta davka no inak je vysledok celozivotna imunita pre vacsinu ockovanych.
tvoje nie. tak ti hovorim, hod si mincou.
nechces si naozaj skontrolovat, co hovori to moje?
lebo mam taky pocit, ze presne to iste, co tvoje, ale zase potrebujes odporovat, lebo ... lebo musis odporovat

Ja som pisal o greckom ucitelovi
pises sprostosti, viz dev vyssie, ten ti to snad vysvetlil dostatocne
dovod je ten, ze ak by mal pan Ioannidis tu najlepsi sklenenu gulu na svete SARS-CoV-2 by mal IFR len 0,3% tak to nemusi nutne znamenat, ze to je taky banalny virus, ale mame prostriedky preco je to tak malo. predpokladam, ze tak isto to dopadne aj v pripade stredovekeho moru, ked sa opatreniam, ktore vtedy neboli no teraz su pridaju relevantne hodnoty.
pre ludi pod 60 je to banalny virus, to hovoria data o smrtnosti
IFR je hodnota akceptujuca vsetky vstupy, vratane casoveho hladiska

ale ked vypocitas, ze zomrie X deti a zomrie X+1, tak si to vypocital zle.
takze znova
"ze jedno dieta naviac umrie tu znamena, ze jedno dieta nezomrelo hentam", od toho su priemery
zatazovat ta rozptylom alebo smerodajnou odchylkou ta nebudem
myslis ukoncit postupne a racionalne rozvolnovanie opatreni? to vymysleli SAGE pre britsku vladu.
nerozvolnili iba kvoli hrozbe, ktora ma nulovy dopad na mladu a zaockovanu populaciu

zle. dopad to ma ten, ze deti idu domov a nie su v skole. a prazdniny sa v Anglicky nezacinaju 1.7.. takze dopad to ma. a ten najhorsi pre ich buducnost. a kvoli nim ludia nemozu travit zaciatok leta tak ako sa od marca tesili a musia tri tyzdne cakat.
na zaklade viacerych krajin, statov a oblasti vieme, ze dopad na deti je nulovy
zakazovat detom chodit do skoly kvoli hrozbe, ktora ma na ne nulovy vplyv, je chobotina najvyssieho ranku

lebo to bezne najdes v novinach :smt006
jasne, ze sa premorenie nemoze realizovat, lebo kazda ludska bytost ma pravo na ochranu zdravia. preto ju ako stat nemozes nedobrovolne
nakazit. preto tu je ockovanie.
ty si toho slameneho panaka doniesol, tak si ho obhaj
zaciatok nasej diskusie na tuto temu:
"kedze na korona virus je mozno zomriet a na ovcie kiahne nie, tak robit covid parties, ked si rozdame virus je nezmysel. kto si pamata, ako dopadli anglicki a americki pubertaci, ktori verili v premorenie a v to, ze "ako mladi su voci virusu prirodzene imunni"? museli ich obskakovat ludia v skafandroch."
zomreli teda, ci nie?
tak nejak predpokladam, ze mas aspon nejaky bulvarny clanok, ktory by vyssie spomenute dianie reportoval

prosim ta, ako sa rakovinou pluc nakazi jeden clovek od druheho?
pasivne fajcenie sa tomu hovori
viem co mam robit, aby som obmedzil sance rakovinovym genom prejavit sa. preco sa povazuje za zlocin, ked to robim aj vo vztahu k virusu SARS-CoV-2?
rob co chces, ale neotravuj ostatnych :)
ano, to su tie vase sklenene gule. vidis narast, no vies, ze to bude pokles ci oscilacia. to je super skill. blahozelam.
najdes mi to, prosim, od cloveka, ktory ma imunologiu ako day job a hovori, ze je lepsie chorobu prekonat ako sa proti nej ockovat. dakujem.
hledej smudlo
ak si ma telo vytvarat kvalitnejsie protilatky ako po ockovani, tak to ockovanie ma zmysel aj tak. vsak?
pre rizikove skupiny logicky ano
vzajomne
tak uz neodpisuj, je to jednoduche
ver ale, ze ja budem tvoje apokalypticke sprostosti vyvracat aj nadalej
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ale veď Kubo nebuď taký etatista :)
Etatizmus škodí tebe aj tvojmu okoliu. :)

Soráč, dnes sa nezmožem na nič iné než len na podryp.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... e-40364910
Potřebujeme uplatnit myšlenku zacházení s covidem jako se chřipkou,“ řekl zdroj z kabinetu, „až nastane 19. červenec, bude nových případů velmi mnoho, možná až 30 nebo 40 tisíc za den, ale to není důvod nepokračovat vpřed, když počty hospitalizovaných a mrtvých zůstávají na relativně nízkých úrovních
Ukazuje sa, že vačšia rýchlosť šírenia delta varianty je dokonca výhodou. Čím rýchlejšie sa to prevalí, tým skorej bude pokoj :)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covi ... sie-168595
Namísto denních počtů nakažených by singapurská vláda ráda přesedlala na monitorování „vážných případů, pacientů na jednotkách intenzivní péče a plicní ventilaci“.
Prefízlovaný Singapur :shock:
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 jún 2021, 12:03 dobre, teraz to porovnaj s FL vs CA
zase? opat ti budem musiet vysvetlovat co sposobuje rozdielnu klimu na opacnych stranach US? skutocne?
urcite tomu bolo branene viac ako vo Svedsku, Floride ci inych miestach, kde boli obmedzenia vyrazne menej restriktivne
urcite menej restriktivne ako v CR ci v SR: vid test a povinnost respiratoru, ked ides sam na prechadzku do lesa :)
uvedom si uz prosim, ze nie si bezny reprezentant krajiny, z HO moze robit len par percent obyvatelstva, ostatni sa musia z baraku dostat von denne a stretavat sa s inymi ludmi
e? ty si ma napadal za to, ze mam WFH. ako by to bolo moje rozohdnutie a teraz na mna utocis, ze respektujem to, co sa odo mna ziada? si skutocne v poriadku, alebo len utocis preto, ze ti to robi radost?
ked som chcel od kazdeho aby robil s domu? pojdes uz niekam s tymi slamenymi panakmi, prosim?
a?
stovky tisic ludskych zivotov. stovky tisic zamestnancov a zakaznikov.
uz pol roka nie si schopny tych odbornikov pochopit a utekas k nizkopudovym alamistickym vyjadreniam
kde je tych tvojich 50 % mrtvych?
kde su tie desattisice nakazenych s postcovidom?
dopad na nerizikove skupiny?
akych odbornikov? teba? kardiologa, onkologa?
prosim si vyjadrenie epidemiologia s desatrociami praxe, ktory povie: ano, musime kazdeho cloveka nakazit virusom, lebo tak sa to robi, do psej matere.
dopad zltacky nie je taky, ze 60 % ludi ma ziadne alebo mierne priznaky a dalsich 30 % to vie vylezat doma s cajom a paralenom
uvedom si konecne rozdielny dopad na populaciu, kto je susceptibilny a aka je smrtnost vratane celozivotneho dopadu
ty si pisal, ze zltacka ma mat specificky dopad. pytal som sa na to, aky.
nie, spravna je len jedna
clovek ma najskor v krvi protilatky, tie zacnu klesat, ale T- a B-lymfocyty sa naucia reagovat na dany typ ohrozenia, i ked je mnozstvo protilatok v krvi nulove, telo vie vdaka imunite proti chorobe bojovat
dakujem.
tak je to u vsetkych chorob, len podla teba je SARS-CoV-2 niecim specificky a popiera standardne spravanie sa, co samozrejme nevies podlozit
places na zlom hrobe. ked odbornici s praxou tvrdia, ze sa protilatky po polroku nevytvoria, tak urcite vedia preco.
nechces si naozaj skontrolovat, co hovori to moje?
lebo mam taky pocit, ze presne to iste, co tvoje, ale zase potrebujes odporovat, lebo ... lebo musis odporovat
tvoje trvalo na preockovani.
pises sprostosti, viz dev vyssie, ten ti to snad vysvetlil dostatocne
je to grecky ucitel, ktory vyvestil 0,3% po styroch mesiacoch pandemie? ano.
pre ludi pod 60 je to banalny virus, to hovoria data o smrtnosti
IFR je hodnota akceptujuca vsetky vstupy, vratane casoveho hladiska
no teraz ten mor vs rok 2021. ci nahodou aj to nebude len banalna choroba, ktoru vylieci kazdy obvodak sirospektralnymi ATB.
takze znova
"ze jedno dieta naviac umrie tu znamena, ze jedno dieta nezomrelo hentam", od toho su priemery
zatazovat ta rozptylom alebo smerodajnou odchylkou ta nebudem
zle. musis brat rovnaky meter. ak by som taku chybu urobil ja, nadavas mi tu. ak sa o jedno dieta pomyli statistik, tak je to fajn. nemalo by byt.
nerozvolnili iba kvoli hrozbe, ktora ma nulovy dopad na mladu a zaockovanu populaciu
zle. ako je to uvedene nizsie.
na zaklade viacerych krajin, statov a oblasti vieme, ze dopad na deti je nulovy
zakazovat detom chodit do skoly kvoli hrozbe, ktora ma na ne nulovy vplyv, je chobotina najvyssieho ranku
detom nikto nezakazuj chodit do skoly. oni tam nechodia, lebo su chore. takze virus ma na ne dopad v tom, ze sa nemozemu zustastnovat na vzdelavacom procese. nie pre to, ze im niekto zavrie skolu. nemozu tam pre chorobu.
moze chore dieta ostat samo doma? nie. takze je tam s jednym s rodicov. takze uz v ekonomike chybaju zmestnanci a zakaznici.
skusis aspon teraz pozerat na cele spektrum dopadov, alebo sa budes krutit ako kolotoc len okolo dopadu na zdravie?

lebo teba zaujima len IFR. to, ze chore dieta nebude v skole, nie preto, ze mu niekto brani, ale preto ze je chore a okrem toho jeden z jeho rodicov nemoze pre chorobu dietata do prace (ak neberieme 10 dnovu karantenu celej domacnosti do uvahy), ta uz netrapi. nikto neumiera, nemeni sa graf, je fajn. kiez by bolo.
ty si toho slameneho panaka doniesol, tak si ho obhaj
zaciatok nasej diskusie na tuto temu:
"kedze na korona virus je mozno zomriet a na ovcie kiahne nie, tak robit covid parties, ked si rozdame virus je nezmysel. kto si pamata, ako dopadli anglicki a americki pubertaci, ktori verili v premorenie a v to, ze "ako mladi su voci virusu prirodzene imunni"? museli ich obskakovat ludia v skafandroch."
zomreli teda, ci nie?
tak nejak predpokladam, ze mas aspon nejaky bulvarny clanok, ktory by vyssie spomenute dianie reportoval
nezomreli tupe deti, zomrel niekto kto potreboval tu postel a tych ludi v skafandroch.
pasivne fajcenie sa tomu hovori
a rakovinou pecene? tym, ze do punocveho kolaca davam rum?
rob co chces, ale neotravuj ostatnych :)
ved ty si chcel, aby som ludi otravoval prevenciou rakovin, tak co je zase? :D
lebo rovnako by si ty reagoval pri Kalifornii ci UK. preco klames sam sebe, ked si jednoznacne zaujaty?
hledej smudlo
aj modre z neba chces? lebo ziadny pricetny imunulog take vyjadrenie nedal.
pre rizikove skupiny logicky ano
takze rizikovym su dobre aj tie menej kvalitne protilatky?
ver ale, ze ja budem tvoje apokalypticke sprostosti vyvracat aj nadalej
neboj sa. ja budem tvoje neeticke halucinacie odstrihnute od reality oponovat stale.

Autoeditácia príspevku po 11 min 44 sek:
novinky su skvely bludweb. vedia, ze "certikaty o vakcinacii sa zrusia" skor ako to vie BBC :D ale o "kvalitach" tohoto "media" som pisal uz v nej teme, kde uzivatel linkoval len clanky z neho a uz podla linku to boli dalsie lzi tak to nemalo zmysel ani len otvorit a nie to este komentovat. a za cely ten cas sa nic nezmenilo.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Holandanom vyslo IFR 1%

zaroven k opatreniam:

On the basis of the estimated reproduction number before the start of control measures (≈2–2.5), and model simulations in absence of control, it is expected that the epidemic would have infected 75%–80% of the population by early June 2020. This range is ≈14 times the 5.5% (22) seroprevalence found in May 2020. Assuming the same estimated infection-fatality rate, this rate would have resulted in 9,554 × 14, or 134,000, excess deaths if no control measures had been in place. This value is 0.78% of the population of the Netherlands.

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/27/2/20-2999_article

(vs realny pocet covid umrti v Holandsku: 17k)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 jún 2021, 13:50 zase? opat ti budem musiet vysvetlovat co sposobuje rozdielnu klimu na opacnych stranach US? skutocne?
vies, keby som porovnaval Illinois alebo Severnu Dakotu s juznymi horucmi statmi, tak ok, asi by som rozdielnost klimy akceptoval, ale CA vs FL? fakt? to je podobna sprostost ako ze Svedi sli na vikendove chaty a odrezali sa od spolocnosti, nechodili nakupovat, do spolocnosti, medzi ludi
sorry, ale toto nie je relevantny argument
ty si asi budes mysliet, ze som ignorant, ale toto pre mna nie je podlozenie takeho obrovskeho rozdielu medzi statmi, 1/3 mrtvych naviac kvoli tomu, ze Svedi sli na chalupy, to je nonsens
urcite menej restriktivne ako v CR ci v SR: vid test a povinnost respiratoru, ked ides sam na prechadzku do lesa :)
netahaj CZ/SK, porovnanie SE vs UK v case druhej vlny vychadza jasne v prospech SE, aj ked sa na hlavu postavis
e? ty si ma napadal za to, ze mam WFH. ako by to bolo moje rozohdnutie a teraz na mna utocis, ze respektujem to, co sa odo mna ziada? si skutocne v poriadku, alebo len utocis preto, ze ti to robi radost?
diskusia bola o premorenosti v Manause vs v Manchestri, v Manause robi z HO zanedbatelne promile ludi, v Manchestri ich bude radovo viac
to moze mat vplyv na (ne-)sirenie
stovky tisic ludskych zivotov. stovky tisic zamestnancov a zakaznikov.
davam to do pomeru s chorobami, ktore su beznejsie a nie su kvoli nim take masivne obmedzenia zivotov ludi
pri covide boli implementovane bezprecedentne prisne opatrenia, ktore sa ukazovali od zaciatku ako nevhodne
akych odbornikov? teba? kardiologa, onkologa?
prosim si vyjadrenie epidemiologia s desatrociami praxe, ktory povie: ano, musime kazdeho cloveka nakazit virusom, lebo tak sa to robi, do psej matere.
tabulku WHO ako sa vysporiadat s respiracnymi chorobami som sem daval viackrat, je to dostatocne relevantne?
ty si pisal, ze zltacka ma mat specificky dopad. pytal som sa na to, aky.
vacsi ako covid

dakujem.
places na zlom hrobe. ked odbornici s praxou tvrdia, ze sa protilatky po polroku nevytvoria, tak urcite vedia preco.
napises dakujem a v momente to znegujes dalsou vetou, kedy je jasne, ze si to nepochopil
tvoje trvalo na preockovani.
aha, a ten boost v tvojom je co?
je to grecky ucitel, ktory vyvestil 0,3% po styroch mesiacoch pandemie? ano.
nonsens
no teraz ten mor vs rok 2021. ci nahodou aj to nebude len banalna choroba, ktoru vylieci kazdy obvodak sirospektralnymi ATB.
netusim a ani ma to nezaujima, nie je to topic tejto temy
zle. musis brat rovnaky meter. ak by som taku chybu urobil ja, nadavas mi tu. ak sa o jedno dieta pomyli statistik, tak je to fajn. nemalo by byt.
jedno dieta statistiku nerobi
zle. ako je to uvedene nizsie.
detom nikto nezakazuj chodit do skoly. oni tam nechodia, lebo su chore. takze virus ma na ne dopad v tom, ze sa nemozemu zustastnovat na vzdelavacom procese. nie pre to, ze im niekto zavrie skolu. nemozu tam pre chorobu.
moze chore dieta ostat samo doma? nie. takze je tam s jednym s rodicov. takze uz v ekonomike chybaju zmestnanci a zakaznici.
skusis aspon teraz pozerat na cele spektrum dopadov, alebo sa budes krutit ako kolotoc len okolo dopadu na zdravie?
dalsi priklad, ze tvoje posty nereflektuju realitu
1. detom bolo zakazovane chodit do skoly napriek tomu, ze dopad na ne bol nulovy => skoly boli zavrete niekolko mesiacov
2. ked sa skoly otvorili, deti boli neustale testovane (najskor denne, potom PO/ST/PI), ak bolo dieta pozitivne testovane (pozor, nemylit s chorym!), cela trieda bola poslana domov => dopad nulovy, deti nemohli chodit do skoly

toto su jasne priklady, kedy bolo miesto umoznenia detom chodit do skoly nanutene nechat ich doma

samozrejme, s malymi detmi museli zostat doma aj rodicia, problem je, ze keby chodili normalne do skoly, nic by sa nestalo, nic nic nic
lebo teba zaujima len IFR. to, ze chore dieta nebude v skole, nie preto, ze mu niekto brani, ale preto ze je chore a okrem toho jeden z jeho rodicov nemoze pre chorobu dietata do prace (ak neberieme 10 dnovu karantenu celej domacnosti do uvahy), ta uz netrapi. nikto neumiera, nemeni sa graf, je fajn. kiez by bolo.
viz vyssie, zbytocne prisne obmedzenia veduce k zbytocnym ekonomickym stratam
ty si presne ten typ cloveka, co to podporuje, kvoli tebe a tebe podobnym sli ekonomiky zbytocne do sraciek
nezomreli tupe deti, zomrel niekto kto potreboval tu postel a tych ludi v skafandroch.
podloz to
je to mozne, ze ked prinesies do diskusie jeden konkretny priklad, tak ta v nom budem machat az kym nedokazes, ze to malo dopad na spolocnost
a rakovinou pecene? tym, ze do punocveho kolaca davam rum?
napriklad tym, presne

ved ty si chcel, aby som ludi otravoval prevenciou rakovin, tak co je zase? :D
tak to rob proporcionalne k poctu rocnych umrti v pomere ku covidovym umrtiam
nikde tu nevidim temu, kde by si mal dvojnasobok postov a bojoval proti rakovine pluc
lebo pomer umrti covid vs rakovina pluc by mal byt +- taky
lebo rovnako by si ty reagoval pri Kalifornii ci UK. preco klames sam sebe, ked si jednoznacne zaujaty?
ty si tu bluznil o konci sveta v Manause, ja som od zaciatku tvrdil, ze je to akceptovatelna hodnota, kedze som sa na tie cisla pozrel a zhodnotil ich
takze rizikovym su dobre aj tie menej kvalitne protilatky?
logicky ano
neboj sa. ja budem tvoje neeticke halucinacie odstrihnute od reality oponovat stale.
tesim sa
zatial sa vsetky tvoje armageddonove predpovede vyznamne odlisuju od reality

Autoeditácia príspevku po 15 min 42 sek:
jackb napísal: 30 jún 2021, 13:50novinky su skvely bludweb. vedia, ze "certikaty o vakcinacii sa zrusia" skor ako to vie BBC :D ale o "kvalitach" tohoto "media" som pisal uz v nej teme, kde uzivatel linkoval len clanky z neho a uz podla linku to boli dalsie lzi tak to nemalo zmysel ani len otvorit a nie to este komentovat. a za cely ten cas sa nic nezmenilo.
maju to z Daily Mail
Chris Whitty has backed 'freedom day' going ahead on July 19 as he told the Cabinet it should aim to 'get as much open this summer as possible before winter'. The Chief Medical Officer reportedly signalled his support for lifting the remaining coronavirus curbs next month as he briefed Cabinet ministers on Monday. Mr Whitty said the winter period is likely to be 'much more difficult' but sources claimed he had been 'cautiously optimistic'. The scientist's backing for easing restrictions represents a massive boost to Boris Johnson ahead of the final stage in his lockdown exit roadmap and comes after ministers have struck a significantly more bullish tone in recent days on reopening. Senior Government figures have stressed that the nation must now learn to live with coronavirus amid growing hopes of a return to something close to normal life. Those hopes have further increased after it was revealed that ministers are set to shelve plans for the mandatory use of 'Covid certification' after July 19. Meanwhile, it has been claimed that fully-vaccinated Brits will no longer have to self-isolate for 10 days after contact with a positive Covid case, with the quarantine requirement replaced with daily testing.
to sa ti asi tiez nebude pacit

BBC nema v sekcii covid okrem 1 bezvyznamneho clanku nic novsie ako 17 hodin az 1 den

Autoeditácia príspevku po 3 min 48 sek:
DEVZYO1G napísal: 30 jún 2021, 14:06 Holandanom vyslo IFR 1%
chcel si napisat, ze ak by neboli ziadne opatrenia, tak by sa IFR mohlo dostat k 0,78 %
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 jún 2021, 14:40 vies, keby som porovnaval Illinois alebo Severnu Dakotu s juznymi horucmi statmi, tak ok, asi by som rozdielnost klimy akceptoval, ale CA vs FL? fakt? to je podobna sprostost ako ze Svedi sli na vikendove chaty a odrezali sa od spolocnosti, nechodili nakupovat, do spolocnosti, medzi ludi
sorry, ale toto nie je relevantny argument
ty si asi budes mysliet, ze som ignorant, ale toto pre mna nie je podlozenie takeho obrovskeho rozdielu medzi statmi, 1/3 mrtvych naviac kvoli tomu, ze Svedi sli na chalupy, to je nonsens
si uplny ignorant. Kalifornia a Florida maju odlisnu klimu, aj ked beznemu cloveku sa zda, ze ani nahodou. "ved su na juhu". a to je len nieco co si kazdy clovek odcita z atlasu. ako tam funguje pocasie pocas roka a preco mali v Kalifornii horisu zimu by chcelo mat cas a chut studovat si regionalnu klimu.
s tym slamenym panakom, ze len odchod na chalupy zachranil Svedov chod do kelu. ja som to uvideol na vysvetlenie toho, preco hustota zaludnenia vo svedskych mestach nehra ulohu. aj to je stale jeden z mnohych faktorov.
netahaj CZ/SK, porovnanie SE vs UK v case druhej vlny vychadza jasne v prospech SE, aj ked sa na hlavu postavis
no ano, nemoct ist mimo vlastnej obce (aj ked to nikto nikdy a nikde nekontroloval) je urcite prisnejsie ako moct ist na filmovy festival pre jedineho ucastnika v kinosale. ano, Svedsko malo pocas druhej vlny menej prisne oparenia ako UK.
diskusia bola o premorenosti v Manause vs v Manchestri, v Manause robi z HO zanedbatelne promile ludi, v Manchestri ich bude radovo viac
to moze mat vplyv na (ne-)sirenie
nie. ty si Manaus vs Manchester obratil na to, ze ja si dovolujem robit z domu, chodit na nakup len raz za tyzden a vonku tam kde nie su davy ludi.
samozrejme, ked musi viac ludi do prace fyzicky, je vacsia sanca na sirenie. to som nikdy spochybnoval.
davam to do pomeru s chorobami, ktore su beznejsie a nie su kvoli nim take masivne obmedzenia zivotov ludi
pri covide boli implementovane bezprecedentne prisne opatrenia, ktore sa ukazovali od zaciatku ako nevhodne
28 ludi v SR a 300 v CR je zly vysledok na poriadne opatrenia?
tabulku WHO ako sa vysporiadat s respiracnymi chorobami som sem daval viackrat, je to dostatocne relevantne?
vid reakciu vyssie.
napises dakujem a v momente to znegujes dalsou vetou, kedy je jasne, ze si to nepochopil
ty robil dakych panakov o zazracnosti virusu. kedze nie som odbornik, musim sa spoliehat na tych, ktori su. a ked oni vidia dovod, preco sa neda na tvorbu protilatok spoliehat po polroku, tak ho musim vidiet aj ja. easy.
aha, a ten boost v tvojom je co?
otazka je, preco my ho odmietli podat. odpoved moze byt, ze ten boost sa podava len zriedkavo. napriklad, ak by som siel robit na marocke ci mexicke infekcne odd.
nonsens
ze je to grecky ucitel, ze vyvestil tvoju dogmu, alebo ze to polo v juli 2020?
netusim a ani ma to nezaujima, nie je to topic tejto temy
malo by ta to zaujimat, lebo tu prezentujes, ze nie je dovod na paniku pri tomto viruse. chcem, aby si dokazal, ze vdaka vsetkemu co ako ludstvo mame by nebol problem ani mor. nic ine.
jedno dieta statistiku nerobi
nie? uz si aj sudicka, ze vies ze to decko by nevynaslo univerzalny liek na rakovinu? alebo ak zomrelo dievca, kolko novych ludi mohlo dat spolocnosti? zase nedomyslas veci do dosledkov.
dalsi priklad, ze tvoje posty nereflektuju realitu
1. detom bolo zakazovane chodit do skoly napriek tomu, ze dopad na ne bol nulovy => skoly boli zavrete niekolko mesiacov
2. ked sa skoly otvorili, deti boli neustale testovane (najskor denne, potom PO/ST/PI), ak bolo dieta pozitivne testovane (pozor, nemylit s chorym!), cela trieda bola poslana domov => dopad nulovy, deti nemohli chodit do skoly

toto su jasne priklady, kedy bolo miesto umoznenia detom chodit do skoly nanutene nechat ich doma

samozrejme, s malymi detmi museli zostat doma aj rodicia, problem je, ze keby chodili normalne do skoly, nic by sa nestalo, nic nic nic
mal si na obed halucinogenne masko z pytona?

ja pisem o tom, co sa deje teraz v UK a ty ides zakazovanie skol, dake testovania a nanutenie...

Delta ide po detoch. tie su chore, nechodia do skoly. ich rodina musi ostat 10 dni doma. ak nie rovno cela trieda. skoly zatvorene nie su, no deti su doma a nie na vyucovani. takze ake ma delta dopady? strasne a to nikto nemusi zomriet. musis sa s tym zmierit.
viz vyssie, zbytocne prisne obmedzenia veduce k zbytocnym ekonomickym stratam
ty si presne ten typ cloveka, co to podporuje, kvoli tebe a tebe podobnym sli ekonomiky zbytocne do sraciek
ako vidis, tak aj bez opatreni su dopady na sucastnu aj buducu ekonomiku katastroficke. hlavne, ze ludia ako ty by otvarali bez ladu skladu a hadzali sa o zem, ked sa ma ockovat niekto kto je mladsi.
podloz to
je to mozne, ze ked prinesies do diskusie jeden konkretny priklad, tak ta v nom budem machat az kym nedokazes, ze to malo dopad na spolocnost
detsko z covid party bolo na JIS. preto na JIS nemohol byt normalny dospely clovek. bez pristrojov zomrel. co na tom chces dokazovat?
tak to rob proporcionalne k poctu rocnych umrti v pomere ku covidovym umrtiam
nikde tu nevidim temu, kde by si mal dvojnasobok postov a bojoval proti rakovine pluc
lebo pomer umrti covid vs rakovina pluc by mal byt +- taky
fajciari musi v CR ist na cigu z hospody do zimy a mrazu. aky zakon je proti prenasacov covidu? ak by bol, tak bude vresk, ze to je fasizmus. tak prosim. ked je raz niekto blbec a zapali si pred detmi ci nefajciarmi, je to iste co roznasac covidu. kvoli tomu roznasacovi covidu ale pomrie ci pride do financnych problemov viac ludi.
ty si tu bluznil o konci sveta v Manause, ja som od zaciatku tvrdil, ze je to akceptovatelna hodnota, kedze som sa na tie cisla pozrel a zhodnotil ich
ja som parafrazoval Brazilacov samotnych, dostal si moznost ich pocuvat.
co povedat o cloveku, ktory vidi pokles v Kalifornii ci v UK a halucinuje z toho pohromu? tiez si zasluzi cely den hrubych urazok?
logicky ano
uz sme Sparta, kde su rizikovi ludia druhej kategorie?
tesim sa
zatial sa vsetky tvoje armageddonove predpovede vyznamne odlisuju od reality
moje? myslis, ze som Hesso Jasterak a vestim z pexesa?
ked odbornici povedia priamo alebo pre hodnoverne media, ze moze byt pruser, tak to sem zdielam. takze nie moje predpovede.
maju to z Daily Mail
to sa ti asi tiez nebude pacit

BBC nema v sekcii covid okrem 1 bezvyznamneho clanku nic novsie ako 17 hodin az 1 den
Daily Mail je bulvar. tak ako novinky. takze nie nepaci sa mi zdroj a ten text neberiem vazne. hodnoverny zdroj alebo rovno zaznam v White Hall, inak su to halucinacie.

a ako Holandanom mohlo vyjst tak vysoke IFR, ked moze byt maximalne 0,4? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 jún 2021, 15:30 si uplny ignorant. Kalifornia a Florida maju odlisnu klimu, aj ked beznemu cloveku sa zda, ze ani nahodou. "ved su na juhu". a to je len nieco co si kazdy clovek odcita z atlasu. ako tam funguje pocasie pocas roka a preco mali v Kalifornii horisu zimu by chcelo mat cas a chut studovat si regionalnu klimu.
tie rozdiely nie su take vyznamne, ako sa domnievas
s tym slamenym panakom, ze len odchod na chalupy zachranil Svedov chod do kelu. ja som to uvideol na vysvetlenie toho, preco hustota zaludnenia vo svedskych mestach nehra ulohu. aj to je stale jeden z mnohych faktorov.
to bol tvoj ultimatny argument
ano, Svedsko malo pocas druhej vlny menej prisne oparenia ako UK.
skvele, niekam sa dostavame
nie. ty si Manaus vs Manchester obratil na to, ze ja si dovolujem robit z domu, chodit na nakup len raz za tyzden a vonku tam kde nie su davy ludi.
samozrejme, ked musi viac ludi do prace fyzicky, je vacsia sanca na sirenie. to som nikdy spochybnoval.
nie, diskusia naozaj zacala pri premorenosti Manausu a Manchestru, dohladaj si to, je to o 1-2 strany dozadu
urcite, to vidime vsetci
ostatne choroby ta nezaujimaju napriek tomu, ze na ne umiera nasobne viac ludi
28 ludi v SR a 300 v CR je zly vysledok na poriadne opatrenia?
ANO
pocas dobreho pocasia sa mala krivka SPLOSTIT, nie vynulovat
koniec jari a leta malo byt to jedine obdobie, kedy nemalo byt nic zavrete
hrach o ignoranstku stenu nechapajucu suvislosti
ty robil dakych panakov o zazracnosti virusu. kedze nie som odbornik, musim sa spoliehat na tych, ktori su. a ked oni vidia dovod, preco sa neda na tvorbu protilatok spoliehat po polroku, tak ho musim vidiet aj ja. easy.
nechapes suvislostiam a kontextu, je to uplne marne
otazka je, preco my ho odmietli podat. odpoved moze byt, ze ten boost sa podava len zriedkavo. napriklad, ak by som siel robit na marocke ci mexicke infekcne odd.
alebo ked nedodrzis bezny ockovaci kalendar, ako napriklad ja
takze z tvojho hadzania sa o zem vyplynulo, ze som mal pravdu, ok, v pohode, rad som vysvetlil
ze je to grecky ucitel, ze vyvestil tvoju dogmu, alebo ze to polo v juli 2020?
on je asi tak ucitel ako ty kopac do zeme
malo by ta to zaujimat, lebo tu prezentujes, ze nie je dovod na paniku pri tomto viruse. chcem, aby si dokazal, ze vdaka vsetkemu co ako ludstvo mame by nebol problem ani mor. nic ine.
presne tak, pri tomto viruse nie je dovod na paniku, maju sa dodrziavat bezne epidemiologicke opatrenia, nic viac, nic menej
nie? uz si aj sudicka, ze vies ze to decko by nevynaslo univerzalny liek na rakovinu? alebo ak zomrelo dievca, kolko novych ludi mohlo dat spolocnosti? zase nedomyslas veci do dosledkov.
napriek covidu je na zemi za rok 2020 o 80 mega ludi viac, jeden z nich ich urcite zastupi

ja pisem o tom, co sa deje teraz v UK a ty ides zakazovanie skol, dake testovania a nanutenie...

Delta ide po detoch. tie su chore, nechodia do skoly. ich rodina musi ostat 10 dni doma. ak nie rovno cela trieda. skoly zatvorene nie su, no deti su doma a nie na vyucovani. takze ake ma delta dopady? strasne a to nikto nemusi zomriet. musis sa s tym zmierit.
rymicka a kaslicek nie su choroby
prestan s tym alarmizmom, nutenie deti zostat doma kvoli nadche je zhovadilost
ako vidis, tak aj bez opatreni su dopady na sucastnu aj buducu ekonomiku katastroficke. hlavne, ze ludia ako ty by otvarali bez ladu skladu a hadzali sa o zem, ked sa ma ockovat niekto kto je mladsi.
tie dopady su umelo vynutene
detsko z covid party bolo na JIS. preto na JIS nemohol byt normalny dospely clovek. bez pristrojov zomrel. co na tom chces dokazovat?
ze boli JISky plne, takze nezostalo miesto pre normalneho dospeleho cloveka
zatial predvadzas len spekulacie coby keby, doteraz si ale len nepostol ten bulvarny clanok, kde sa o takejto situacii pise, ale sucitim s tebou a predpokladam, ze sa nejaki ludia nakazit mohli

fajciari musi v CR ist na cigu z hospody do zimy a mrazu. aky zakon je proti prenasacov covidu? ak by bol, tak bude vresk, ze to je fasizmus. tak prosim. ked je raz niekto blbec a zapali si pred detmi ci nefajciarmi, je to iste co roznasac covidu. kvoli tomu roznasacovi covidu ale pomrie ci pride do financnych problemov viac ludi.
povinne karanteny pre ludi, ktori su pozitivne testovani, nie chori? nestaci taketo obmedzovanie?
ja som parafrazoval Brazilacov samotnych, dostal si moznost ich pocuvat.
strach a alarmizmus, na realitu sa treba pozerat s odstupom
co povedat o cloveku, ktory vidi pokles v Kalifornii ci v UK a halucinuje z toho pohromu? tiez si zasluzi cely den hrubych urazok?
o pohromach tu pises len ty
uz sme Sparta, kde su rizikovi ludia druhej kategorie?
ludmi druhej kategorie sa stavaju nezaockovani, napriek tomu, ze v drvivej vacsine pripadov ziadnu apokalypsu nesposobuju
moje? myslis, ze som Hesso Jasterak a vestim z pexesa?
ked odbornici povedia priamo alebo pre hodnoverne media, ze moze byt pruser, tak to sem zdielam. takze nie moje predpovede.
ak by si im neveril, tak by si to sem nepostoval
ta 50% smrtnost bol urcite tvoj konstrukt, nikto pricetny by taku blbost nenapisal
Daily Mail je bulvar. tak ako novinky. takze nie nepaci sa mi zdroj a ten text neberiem vazne. hodnoverny zdroj alebo rovno zaznam v White Hall, inak su to halucinacie.
takze ked to dnes v BBC bude, tak sa ospravedlnis?
a ako Holandanom mohlo vyjst tak vysoke IFR, ked moze byt maximalne 0,4? :D
pretoze nevies citat s porozumenim, nevyslo im, iba by ho predpokladali
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 jún 2021, 15:50 tie rozdiely nie su take vyznamne, ako sa domnievas
rozdiely v klime a v pocasi medzi vychodnym a zapadnym pobrezim su vyznamne.
a kedze oboje maju dopad na sirenie respiracnych ochoreni maju velmi dopad na rozdiely v umrtnosti v Kalifornii a na Floride.
to bol tvoj ultimatny argument
nebol, to ty si ho z neho urobil.
nie, diskusia naozaj zacala pri premorenosti Manausu a Manchestru, dohladaj si to, je to o 1-2 strany dozadu
naozaj zacala. potom si sa mi zacal posmievat:
beardie napísal: 29 jún 2021, 19:05 ten virus postupne premoruje celu danu oblast, az na alarmistov zavretych doma na HO nakupujucich raz za tyzden v ruske a rekreujucich sa mimo civilizacie, ze nikoho nezabija je vysledok premorenia a vakcinacie susceptibilnej casti obyvatelstva
urcite, to vidime vsetci
ostatne choroby ta nezaujimaju napriek tomu, ze na ne umiera nasobne viac ludi
co ty vies co mna zaujima a co voci tomu robim :D
ANO
pocas dobreho pocasia sa mala krivka SPLOSTIT, nie vynulovat
koniec jari a leta malo byt to jedine obdobie, kedy nemalo byt nic zavrete
hrach o ignoranstku stenu nechapajucu suvislosti
lenze sirsie suvislosti nechapes ty, ako si tu kazdy moze precitat. alebo im rozumies no aby si ukazal svoju nadradenost, tak sa z nich vysmievas.
nechapes suvislostiam a kontextu, je to uplne marne
tak ako v pripade premorenia: z akeho dovodu nie je konsenzus odbornikov na tom, ze ho treba aplikovat? z akeho dovodu je konsenzus na tom, ze "polroka a dost"? mas na to racionalny dovod?
on je asi tak ucitel ako ty kopac do zeme
predpokladam, ze okrem pisania tych prac, ktore maju obrovsky impact, tak aj uci. cize je ucitel. tym, ze je to na univerzite oslovuju ho profesor.
presne tak, pri tomto viruse nie je dovod na paniku, maju sa dodrziavat bezne epidemiologicke opatrenia, nic viac, nic menej
tak preco proti nim vystupujes? a co ten mor, teda? tiez kaslik a pupaciky?
napriek covidu je na zemi za rok 2020 o 80 mega ludi viac, jeden z nich ich urcite zastupi
... a teba ide rozliat na kolomaz ked si prirovnany ku diktatorovi

rymicka a kaslicek nie su choroby
prestan s tym alarmizmom, nutenie deti zostat doma kvoli nadche je zhovadilost

tie dopady su umelo vynutene
to nie je alarmizmus. to je situacia v Anglicku prave teraz. aj ked sa ti nepaci. to ci maju chori ostat doma, alebo byt v skole je rozhodnute doktormi mediciny. musis sa stazovat u nich a nie zvalovat nutenie deti byt doma na mna.
ze boli JISky plne, takze nezostalo miesto pre normalneho dospeleho cloveka
zatial predvadzas len spekulacie coby keby, doteraz si ale len nepostol ten bulvarny clanok, kde sa o takejto situacii pise, ale sucitim s tebou a predpokladam, ze sa nejaki ludia nakazit mohli
je moj problem, ze si pre rokom nezachytil, ze sa to v US ci v UK dialo?
povinne karanteny pre ludi, ktori su pozitivne testovani, nie chori? nestaci taketo obmedzovanie?
je cestovanie vlakom bez rusky na tvari rovanko "vseobecne ohrozenie" ako zapalit si vo vlakovom zachode?
strach a alarmizmus, na realitu sa treba pozerat s odstupom
ano. strach a alarmizmus ked brazilsky lekar povie, ze im horzi pruser. dobre.
o pohromach tu pises len ty
pre teba bol pokles v UK ci Kalifornii dokaz toho, ako je tam priserne zle.
ludmi druhej kategorie sa stavaju nezaockovani, napriek tomu, ze v drvivej vacsine pripadov ziadnu apokalypsu nesposobuju
a co takto sa vratit tu teme a kvalite protilatok pre rizkovych?
ak by si im neveril, tak by si to sem nepostoval
ta 50% smrtnost bol urcite tvoj konstrukt, nikto pricetny by taku blbost nenapisal
samozrejme. kto som, aby som neveril odbornikom? :)
myslis 50% smrnost po tom co vytvoria krvne zrazeniny? ci v dosledku postcovidu, najma depresii - priamych, ci nepriamych?
takze ked to dnes v BBC bude, tak sa ospravedlnis?
za co? ze je to bulvar? to je pravda. ze zdielaju nieco, co nie je oficalne stanovisko? to tiez robia.
pretoze nevies citat s porozumenim, nevyslo im, iba by ho predpokladali
len aby sa tvojej dogme nic nestalo :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 jún 2021, 16:28 rozdiely v klime a v pocasi medzi vychodnym a zapadnym pobrezim su vyznamne.
a kedze oboje maju dopad na sirenie respiracnych ochoreni maju velmi dopad na rozdiely v umrtnosti v Kalifornii a na Floride.
mozno su podstatne podla teba, ale v objektivnej realite nie su
existuje iny dopad, ktory ma vacsi vplyv - premorenie
samozrejme, hladaj si zastupne dovody, ale tento jeden je jasny
nebol, to ty si ho z neho urobil.
bol to tvoj jediny "argument", ktory ti zostal po tom, co som vsetky ostatne vyvratil
naozaj zacala.
ano, zase som mal pravdu
potom si sa mi zacal posmievat:
budem v posmievani sa ti pokracovat
co ty vies co mna zaujima a co voci tomu robim :D
samozrejme vychadzam len z tvojej aktivity na fore, ku kovidu mas stovky prispevkov, k ostatnym chorobam, ktore maju neporovnatelne viac umrti, jednotky
si zmanipulovany mediami a tvojou socialnou bublinou
lenze sirsie suvislosti nechapes ty, ako si tu kazdy moze precitat. alebo im rozumies no aby si ukazal svoju nadradenost, tak sa z nich vysmievas.
tazko si ma argumentacne rozbil
tak ako v pripade premorenia: z akeho dovodu nie je konsenzus odbornikov na tom, ze ho treba aplikovat?
hovorim, medialna a socialna bublina, musis opustit kabinetnych odbornikov a zacat pocuvat aj druhu stranu, rozsiri ti to obzory
z akeho dovodu je konsenzus na tom, ze "polroka a dost"? mas na to racionalny dovod?
asi 10x si za poslednych par stran ukazal, ze spojeniu slov "polroka a dost" nerozumies, snazil som sa ti to viackrat vysvetlit, i na opakovanych prikladoch
predpokladam, ze okrem pisania tych prac, ktore maju obrovsky impact, tak aj uci. cize je ucitel. tym, ze je to na univerzite oslovuju ho profesor.
presne tak, aj ty sa raz za cas potknes a zakopnes do zeme, preto si kopac
tak preco proti nim vystupujes?
vystupujem proti NEADEKVATNYM opatreniam vzhladom na velkost hrozby
musis byt asi mentalne spomaleny, ak nie si schopny zapamatat si tuto jednoduchu vetu
ak slovam neadekvatny, opatrenie, hrozba a velkost nerozumies, staci napisat, rad ti to vysvetlim ci uz ja osobne, alebo ta odkazem na slovnik slovenskeho jazyka a slovnik cudzich slov
to nie je alarmizmus. to je situacia v Anglicku prave teraz. aj ked sa ti nepaci. to ci maju chori ostat doma, alebo byt v skole je rozhodnute doktormi mediciny. musis sa stazovat u nich a nie zvalovat nutenie deti byt doma na mna.
ja budem aj bez tvojho dovolenia komentovat vsetko, co uznam za vhodne
sice situaciu v UK sledujem len sprostredkovane, ale nezachytil som nic okrem zvysujuceho sa poctu pozitivne testovanych, ziadne masivne narasty v poctoch hospitalizacii ci umrtiach sa nekonaju
je moj problem, ze si pre rokom nezachytil, ze sa to v US ci v UK dialo?
nic konkretne, ako som predpokladal
ak si to chces pred pasivnymi sledovatelmi diskusie vyzehlit, musis spravit nasledovne:
1. dodat clanok, kde sa o tomto pripade pise
2. dodat info o tom, kolko z nich bolo hospitalizovanych
2b. pomohlo by zistit aj detaily o ich zdravotnom stave, ale nie je to nevyhnutne
3. dolezity je casovy udaj, kedy sa to stalo - ak to bolo v dobe, kedy boli nemocnice prazdne, tak je dopad na spolocnost nanajvys hypoteticky
4. dopad na ludi - smrtnost

nech sa paci, mas tu manual, obhaj sa

ak by ich z tej skupiny zomrelo neproporcne viac, povedzme o rad viac, ako v pripade beznej populacie, tak to moze mat nejaky dopad na spolocnost, ak nie, tak nastalo nepriame premorenie, co je v podstate moj ciel

od zaciatku sme pocuvali, ze krivka sa ma splostit, nie vynulovat
to o splostovani krivky ma svoj vyznam, ma priamy suvis s premorenim

je cestovanie vlakom bez rusky na tvari rovanko "vseobecne ohrozenie" ako zapalit si vo vlakovom zachode?
vzhladom na vsetky tie testy, pocas ktorych bolo vo vlakoch zaistenych presne 0 pozitivnych vzoriek, ano, fajcenie vo vlaku ma vacsi dopad
ano. strach a alarmizmus ked brazilsky lekar povie, ze im horzi pruser. dobre.
nastala tam apokalypsa? nie, nenastala
prehanal? s odstupom casu mozeme hodnoverne napisat, ze ano
budem ho za to odsudzovat? nie, nebudem, jeho socialna bublina bola pravdepodobne ochromena a je mozne, ze niektori jeho blizki zomreli
nezaujata objektivna realita ukazala konecne cisla
pre teba bol pokles v UK ci Kalifornii dokaz toho, ako je tam priserne zle.
i rast i pokles boli predpokladatelne, covid sa nesprava inak ako ine bezne respiracne choroby, kratkodobe narasty ci poklesy maju na trendy vplyv limitne sa bliziaci k nule vzhladom na velke mnozstvo prvkov v sume
a co takto sa vratit tu teme a kvalite protilatok pre rizkovych?
hned ako pochopis rozdiel medzi protilatkami a imunitou
samozrejme. kto som, aby som neveril odbornikom? :)
myslis 50% smrnost po tom co vytvoria krvne zrazeniny? ci v dosledku postcovidu, najma depresii - priamych, ci nepriamych?
je uplne jedno na zaklade coho, realita je o 2 rady smerom nadol
za co? ze je to bulvar? to je pravda. ze zdielaju nieco, co nie je oficalne stanovisko? to tiez robia.
nie, ze mali pravdu napriek tomu, ze je to bulvar, ak sa to potvrdi ako pravda
len aby sa tvojej dogme nic nestalo :)
znic ma datami
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 jún 2021, 18:23 mozno su podstatne podla teba, ale v objektivnej realite nie su
existuje iny dopad, ktory ma vacsi vplyv - premorenie
samozrejme, hladaj si zastupne dovody, ale tento jeden je jasny

bol to tvoj jediny "argument", ktory ti zostal po tom, co som vsetky ostatne vyvratil
je to velmi dolezite, lebo premorenie ma minimalny dopad. lebo je hlavne v tvojej hlave.
ziadne argumenty si nevyvratil. mozno v partii puberiakov by to fungovalo, ale mas na viac.
ano, zase som mal pravdu
budem v posmievani sa ti pokracovat
len v tom, ze zacala. len preco si tam zamiesal mna a tahal to do OT vies len ty.
samozrejme vychadzam len z tvojej aktivity na fore, ku kovidu mas stovky prispevkov, k ostatnym chorobam, ktore maju neporovnatelne viac umrti, jednotky
si zmanipulovany mediami a tvojou socialnou bublinou
jasne. kvoli rakovine sa mozem stretavat s rodinou, mozem cestovat kam chcem. kvoli virusu a hlavne kvoli ludom, ktori siria rovnake a este vacsie blbosti ako ty, nemozem.
a jasne, ze ked mam vo svojom okoli odbornikov, pytam sa ich. preco by ma trapil aky ma pohlad na virus cloveka, ktory v tej oblasti nema odbornost? velmi casto sa to dozviem cez socialnu siet a ostane mi smuto.
tazko si ma argumentacne rozbil
presne ako ty mna tvojim pubertalnym a vlugarnym vystupovanim.
hovorim, medialna a socialna bublina, musis opustit kabinetnych odbornikov a zacat pocuvat aj druhu stranu, rozsiri ti to obzory
ako ty - davat za pravdu sharebotom roznych bludwebov? no taaak.
asi 10x si za poslednych par stran ukazal, ze spojeniu slov "polroka a dost" nerozumies, snazil som sa ti to viackrat vysvetlit, i na opakovanych prikladoch
takze netusis preco to je, len sa ti to nepaci. a preto to pre nas musi byt dolezite. aj to je pristup.
vystupujem proti NEADEKVATNYM opatreniam vzhladom na velkost hrozby
musis byt asi mentalne spomaleny, ak nie si schopny zapamatat si tuto jednoduchu vetu
ak slovam neadekvatny, opatrenie, hrozba a velkost nerozumies, staci napisat, rad ti to vysvetlim ci uz ja osobne, alebo ta odkazem na slovnik slovenskeho jazyka a slovnik cudzich slov
fakt? takto reagujes ked si vymyslis co je adekvatne a co nie? lebo napriklad si si nasiel obraztek, kde sa pise, ze Track and Trace sa neodporuca ani nahodou. a aha:
https://www.who.int/publications/i/item ... f-covid-19
Overview
Contact tracing is a key strategy for interrupting chains of transmission of SARS-CoV-2 and reducing COVID-19-associated mortality. This document provides updated guidance on how to establish contact tracing capacity for the control of COVID-19, and how to prioritize contact tracing activities in different settings
budes tak laskavy a inym uzivatelom, ktori po anglicky nevedia prelozis aspon prvu vetu v citacii, prosim?
ja budem aj bez tvojho dovolenia komentovat vsetko, co uznam za vhodne
sice situaciu v UK sledujem len sprostredkovane, ale nezachytil som nic okrem zvysujuceho sa poctu pozitivne testovanych, ziadne masivne narasty v poctoch hospitalizacii ci umrtiach sa nekonaju
ved je super, ze pocty hospitalizacii a umrti nestupaju. no aj tak to ma negativny dopad na ekonomiku.
nic konkretne, ako som predpokladal
ak si to chces pred pasivnymi sledovatelmi diskusie vyzehlit, musis spravit nasledovne:
1. dodat clanok, kde sa o tomto pripade pise
2. dodat info o tom, kolko z nich bolo hospitalizovanych
2b. pomohlo by zistit aj detaily o ich zdravotnom stave, ale nie je to nevyhnutne
3. dolezity je casovy udaj, kedy sa to stalo - ak to bolo v dobe, kedy boli nemocnice prazdne, tak je dopad na spolocnost nanajvys hypoteticky
4. dopad na ludi - smrtnost

ak by ich z tej skupiny zomrelo neproporcne viac, povedzme o rad viac, ako v pripade beznej populacie, tak to moze mat nejaky dopad na spolocnost, ak nie, tak nastalo nepriame premorenie, co je v podstate moj ciel

od zaciatku sme pocuvali, ze krivka sa ma splostit, nie vynulovat
to o splostovani krivky ma svoj vyznam, ma priamy suvis s premorenim
staci tento a preklikas sa, alebo dam viac? https://www.independent.co.uk/news/worl ... 98216.html

Skotsko: mladi ludia boli egoisticki blbci, prisili reginalne semafori. OI sa zavreli kadernictva, puby len na bookovanie stola pre sest ludi
https://www.heraldscotland.com/news/187 ... dmissions/
druha vlna bola, vies si vypocitat kolkych ludi zabila aj tolko ludi prislo o pracu medzi novembrom a koncom marca.
https://www.bbc.co.uk/news/newsbeat-54056771

este?

jasne, ze ma suvis s premorenim. lebo na nestastie obyvame planetu s osobami, ktore maju radost z toho, ked sa inymi nakazia virusom a su chori a nemozu sa v lete tesit zo zivota. ked sa podarilo krivku vynulovat, malo sa urobit vsetko v ludskych silach, aby sa virus uz nikdy nevratil a ziadne lockdowny by neboli nutne. ale nieee.
vzhladom na vsetky tie testy, pocas ktorych bolo vo vlakoch zaistenych presne 0 pozitivnych vzoriek, ano, fajcenie vo vlaku ma vacsi dopad
myslis testy, ktore si zaplatili ZSR? tak ako si tie testy v lietadlach zaplatila Asociacia Aerolinii? no taaak!
nastala tam apokalypsa? nie, nenastala
prehanal? s odstupom casu mozeme hodnoverne napisat, ze ano
budem ho za to odsudzovat? nie, nebudem, jeho socialna bublina bola pravdepodobne ochromena a je mozne, ze niektori jeho blizki zomreli
nezaujata objektivna realita ukazala konecne cisla
prave ten lekar v Brazilii zazil objektivnu realitu. ak je pocet umrti vysoky, ty ho prepocitas na milion, na celu planetu a uz je to malo a nikto sa cisla neboji. jemu zomrel niekto z rodiny a on oznamoval rodinam, ze niekto kto rano zil uz nie je. to len ti lekari mali tu odpornu realitu a nie ty, ktory si pokrutis cisla, aby ostali pekne.
i rast i pokles boli predpokladatelne, covid sa nesprava inak ako ine bezne respiracne choroby, kratkodobe narasty ci poklesy maju na trendy vplyv limitne sa bliziaci k nule vzhladom na velke mnozstvo prvkov v sume
preto si na mna opakovane maval tym, ako je Kalifornii ci v UK zle? :)
hned ako pochopis rozdiel medzi protilatkami a imunitou
ved si mi to vysvetlil. len este potrebujem vediet, preco renomovany vedci robia "zakladnu chybu" :)
je uplne jedno na zaklade coho, realita je o 2 rady smerom nadol
ako som si drzo dovolil predpokladat, museli by sa tie trombozy zapisat pod covid a nie pod kardio a samovrazda ako nasledok depresie tiez pod covid a nie pod psychiatricke choroby. kedze ja nevyucujem a nenam potvrdene korene v Grecku, nebudem vestit kedy a ako sa tieto umrtia odrazia, no odrazia sa.
nie, ze mali pravdu napriek tomu, ze je to bulvar, ak sa to potvrdi ako pravda
tak ja dam tomu cas do zajtrajsieho poludnia, kedy si pustim Six O'Clock New podcast ci sa o niecom tak prelomovom ako je zrusenie covid pasov naozaj zavedie. ak by to bola pravda, tak bude este vacsi problem cestovat dalej do inych sucasti Spojeneho kralovstva. snad taka blbost neprejde.

\\celkovo to mas tak ako ked Hladne Spravy, ci Blhos Dlha, alebo Oranzovy muz nieco zdielaju. nikdy sa neukaze, ze mali pravdu. oni do tych halucinacii idu tak hlboko, ze sa nikdy cele nepotvrdia ako pravda.
znic ma datami
ved uz 0,4% je velka refromacia z dogmy o 0,3%. takmer 0,8% to je hereza. mam pocit, ze data ti znicili tu primarnu pieskovu babovku.
prosim, vypocitaj IFR moru, ktory by v zime 2019-2020 zasiahol svet. musim pozriet na Workshop pre Plague Inc na tento scenar ako tazko to pojde...

\\neodolal som, pustil som si tie Spravy o siestej. v 02:26 som sa z chuti zasmial. toto je link z metadat, do tyzdna nebude zit. alebo v oblubenej podcastovej aplikacii.
http://open.live.bbc.co.uk/mediaselecto ... 9n0kw3.mp3
Napísať odpoveď