Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa ephramko »

Asi záleží od toho, ako aktívni budú lekári...či budú aktívne ponúkať vakcínu pacientom, ktorí napr. len prídu po recept alebo s niečím iným, či budú obvolávať pacientov a pozývať ich...alebo nebudú aktívni a zaočkujú len pacienta, ak sa sám pacient začne pýtať na očkovanie (a takí ľudia už asi sú zaočkovaní).
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Vcera 2. davka pfizeru, pocas dna sa bolest v ramene stupnovala, na noc chladivy obklad, rano lepsie, uvidime co dnes ci sa to zhorsi alebo sa to zacne postupne zlepsovat. Dnes rano dosiel na mail aj digitalny COVID preukaz sam od seba.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mne tiež to prišlo cez sms predvčerom ten covid preukaz s covid passom a ten kod, aj ked som neni očkovaný. Niektorí členovia rodiny sú zaočkovaný a im ešte nič neprišlo, mojej očkovanej mame to prišlo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi to zadávajú brigádnici ručne :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

to cislo, ten “covid pass” ti bol prideleny uz pri testovani, to nie je cislo certifikatu ani nic podobne. pod tymto cislom si ty ako osoba evidovana v NCZI
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Skrátka to pošlu kazdemu bezohladu ci je ci neni očkovaný ale je v systeme NCZI lebo som bol na AG testy v ktorých moje udaje baba písala do pocitacu a nie na papier. Výsledok o teste prisiel cez sms, cize ako aj tieto covid preukazy a kod k tomu. Zrejme v predstihu to poslali asi aby aj mna nalakali sa očkovat :D Ludia sa davaju primarne očkovat len aby mohli dovolenkovať kade tade a potom sem dalsie mutácie doniesť.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Blastbit napísal: 30 jún 2021, 13:24Zrejme v predstihu to poslali asi aby aj mna nalakali sa očkovat :D Ludia sa davaju primarne očkovat len aby mohli dovolenkovať kade tade a potom sem dalsie mutácie doniesť.

Presne pre toto to robíme.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ironická odpoved porozumel som. Ale je rozdiel ist do chorvatska a rozdiel na dovolenku kdesi do Indie. Hlavne riadne kontrolované hranice aj letiská, nech si dovolenkari pockaju na kontroly každý jeden. Nie aby sa to tu zase rozosralo s mutaciami len kvoli nim, lebo sa chceli čvachtať vo vode a okusiť miestnu exotiku so všetkým čo k tomu patrí.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

V nedeľu o 12:30 druhá dávka Moderny. Večer mierna únava. V noci okolo 01:00 som sa zobudil, bolelo ma asi všetko... Viac som asi nespal ako spal. Okolo 9tej ráno som sa konečne odhodlal vstať z postele, no stále silná bolesť hlavy, kĺbov, únava. Prirovnal by som to ku chrípke spojenej so silnou opicou :) O 11tej som šiel znova spať a zobudil som sa o 16tej. To mi už bolo celkom fajn a dokázal som fungovať. Na druhý deň som bol fit na 100%.

Potvrdenie o očkovaní (digitálny Covid pass EU) nabehlo v utorok do appky od VŠZP.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 30 jún 2021, 13:24 Ludia sa davaju primarne očkovat len aby mohli dovolenkovať kade tade a potom sem dalsie mutácie doniesť.
Pokiaľ viem, tak zatiaľ všetci Slováci s indickým variantom boli bez očkovania a tak cestovali...takže by si mohol prestať šíriť tú paniku o tom, ako tu zaočkovaní roznášajú choroby a radšej by si si mohol zopakovať teóriu pravdepodobnosti. Keď ideš v noci na bajku po ceste a máš reflexnú vestu, svetlá, odrazky, tak máš tiež šancu, že ťa zrazí nejaký debil, ale tá šanca je výrazne nižšia, ako keď v noci ideš na bajku bez svetiel a si v čiernom.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

ephramko- sak o tom vravim aby nezaočkovaný sedeli na riti a nebehali kade tade, toboz nie kdesi na Maledivy,India,Sri Lanka,Zanzibar a pod.
No ale aj očkovaný možu chytiť covid delta alebo aj prípadne dalšie mutácie a byt roznášači, ale ide o to do akej destinácie pojdu.
Jo sak ja suhlasim na tom príklade len trošku čitať s porozumením.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Potýkal sa niekto s tým, že sa nemohol prihlásiť do Zmeny očkovania? :hmm:
Zadám RČ aj PIN, ktorý som dostal vo viacerých emailoch a nič.
" Nesprávne identifikačné údaje alebo PIN. Prosím overte si údaje "
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

podla toho, co citam v novinach, ockovanie sice bude nepovinne, ale asi tak nepovinne ako bolo celoslovenske sparanie sa v nose
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Slováci sú majstri v oje*** systému, takže tieto najnovšie opatrenia schvaľujem. Ľudia precestovali pol sveta a potom sa tvárili, že však len prišli z Viedne (zo zelenej krajiny) a pod. Výnimky pre pendlerov budú zrušené, lebo už nie sú potrebné. Dnes každý kto chce, sa môže dať zadarmo zaočkovať. Ak sa niekto nechce dať zaočkovať, nech ide pri vstupe do krajiny pekne do karantény a nech sa testuje... Roznášať infekčnú chorobu nie je základné ľudské právo. A ešte to spravili celkom benevolentne, že je tu možnosť domácej karantény. Sú krajiny, kde človek ide do hotelu a všetko si platí.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

neviete, ci je mozne absolovovat prvu davku v zahranici (Holandsko) a druhu na Slovensku? Nikde to neviem zistit, infonlinky pretazene ...

chcem sa zaockovat co najskor, no potrebujem sa cez leto odstahovat, teda prave medzi prvou a druhou davkou...

Autoeditácia príspevku po 16 min 50 sek:
viem, ze naopak to ide ... v Holandsku viem dostat aj druhu davku ak som prvu dostal inde .. akurat dopatrat sa k takejto informacii na Slovensku je neprekvapivo nemozne.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Andi_Cibula napísal: 30 jún 2021, 15:17 Potýkal sa niekto s tým, že sa nemohol prihlásiť do Zmeny očkovania? :hmm:
Zadám RČ aj PIN, ktorý som dostal vo viacerých emailoch a nič.
" Nesprávne identifikačné údaje alebo PIN. Prosím overte si údaje "
Ja som mal podobny problem. Predpokladam ze mas zdravotne poistenie v CR. Ked som namiesto RC vybral "Iny identifikacny udaj" a ako hodnotu som zadal RC tak to potom islo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

DEVZYO1G napísal: 30 jún 2021, 16:57 viem, ze naopak to ide ... v Holandsku viem dostat aj druhu davku ak som prvu dostal inde .. akurat dopatrat sa k takejto informacii na Slovensku je neprekvapivo nemozne.
Akurát sa to rieši, lebo sa začali sťažovať Slováci, ktorí sa dali očkovať v zahraničí (mimo EU), že sa nevedia na Slovensku dostať k certifikátu aj keď dostali v EU registrovanú vakcínu. Jednotlivé krajiny majú teraz 6. týždňové prechodné obdobie, aby si nastavili systémy a spojili to s tým EU systémom. Potom už by si NCZI malo vedieť v EU systéme pozrieť a overiť, že si prvú dávku dostal v Holandsku. Prípadne im zavolaj alebo napíš. Je dosť možné, že si ani neuvedomujú, že takýto problém tu je.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Volat skusam kazdy den, zatial bez uspechu ... nie je to nic surne, chcel som len taku moznost vyuzit po tom ako som zistil, ze v Holandsku to je mozne, resp. maju na to ustanovene guidelines. To ze si to Slovensko neuvedomuje ma uprimne ani neprekvapuje .. a vlastne, ak si predstavim ake komplikacie s tym mozu byt, asi sa na to vykaslem uplne a dam sa zaockovat oboma davkami az na Slovensku.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 30 jún 2021, 14:22 No ale aj očkovaný možu chytiť covid delta alebo aj prípadne dalšie mutácie a byt roznášači, ale ide o to do akej destinácie pojdu.
Kazdy moze byt prenasacom, zaockovany, nezaockovany. Len ak si neockovany, tak mas vyrazne vyssie riziko tazsieho priebehu a virus sa v tebe ako neockovanom mnozi ovela viac ako u zaockovaneho. Preto aj ten prenos je hlavne medzi nezaockovanymi, ako je to napr. v uk, kde sa vyrazne siri cez deti pod 12 rokov. Kedze vsak skoro 70% populacie je zaockovanaˇ(u dochodcov sa to blizi 100%) a deti na covid neumieraju skoro vobec, tak su relativne za vodou/doslova :)

Dobre napady mal cekan v podcaste dennikan,

kde mal napad na zapojenie medikov, co maju teraz prazdniny a vyuzit ich na ockovanie po regionoch, lebo najvecsou slabinou je prave nedostupnost vakcin k ludom a treba ich presviedcat hlave face to face, nie z radia, alebo tv. Tolko dochodcov stale nie je zaockovanych a je to aj kvoli razovitosti slovenska, kysuce, horehronie, povazie na hranici s ceskom, rudohorie, severovychod slovenska, juzne regiony, proste vsade to maju ty ludia daleko a hlavne nemaju ten osobny kontakt s vakcinaciou.
Darmo, ze ma nejakeho obvodneho 30-50km daleko, ktoreho nevidel niekolko rokov, naposledy lengvarsky spominal, ze sa do toho zatial zapojilo okolo 80 lekarov a pribuaju dalsi...pomaly.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Dúfam že toto je joke

https://slovensko.hnonline.sk/4344668-m ... alny-bonus

Ach jaj. To očkovanie musí byť fakt legit.
Napísať odpoveď