Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa harrison314 »

uNfEiL napísal: 01 júl 2021, 1:15 Dúfam že toto je joke

https://slovensko.hnonline.sk/4344668-m ... alny-bonus

Ach jaj. To očkovanie musí byť fakt legit.
Na jednej strane chapem, ze chcu nejaku inspirovat ludi aby sa dali ockovat. Na druhej strane, ked to spravi Matovic, tak to bude ludom skor na smiech a zas na to doplatia (znevyhodnenym) ty co sa dali ockovat - teda ti poriadni.

Ved aj tak najlepsou odmenou za ockovanie je predsa imunita.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Údajne aj už zaočkovaní majú spadať do lotérie, čiže tu zvýhodnenie nebude.

Jedine môžeš prísť o rozdelenie si bonusu za sprostredkovanie.

Ale súhlasím, že ak to prezentuje antivaxer Matovič, je to na smiech.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ved to.
Myslim, ze ovela viac pomohol Legvarskeho prihovor, sice to bol klasicky prihovor, ale aspon rozumny, bez obvinovania a podobnych veci, na ktore sme si pri Matovicovi uz zvykli.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tam mala byť aj špeciálna prémia 1 milión pre toho, kto presvedčí Matoviča, aby sa nechal zaočkovať Sputnikom. :D

Osobne by som radšej prijal, keby ľuďom dali nejaký vitamínový balíček, stravné lístky alebo preplatili cestovné na očkovanie. Proste ako keď idete darovať krv.

Mňa tým Matovič akurát nasral. Lebo do včera ako minister financii blokoval zvýšenie príspevku na opatrovanie ZŤP osôb a na osobnú asistenciu. Vypočítal, že zvýšenie, ktoré navrhol Krajniak by za 2 roky stálo štát cca. 14 miliónov eur a vraj na to štát nemá peniaze. Ale 2 milióny týždenne na posranú lotériu (ktorá podľa mňa bude mať nulový efekt na zaočkovanosť) sa zrazu našli. Matovič namiesto toho, aby podporil ľudí, ktorí sa starajú o ľudí s hendikepom za úplne smiešne peniaze (menej ako minimálka) a šetria tak veľké peniaze štátu (ústavná starostlivosť je XYkrát drahšia), tak zase prišiel s geniálnym nápadom, ako ďalšie milióny spláchnuť do záchoda...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Mne sa v tom vidi, dalsi tunel pre nasich ludi, jeden bol antigenove "ockovanie", kde istej trnavskej firme stupol obrat 100x, plus si spravili ryzu na momkach a teraz vidi dalsiu prilezitost v "random" zrebovani kazdy tyzden uliat z rozpoctu 2mil eur.

Napr. taky Greci zaviedli kampan na ockovanie prispevkom pre vekovu kategoriu 18-25 rocnych(takych tam maju vyse 900tisic), kde je nizky zaujem a kazdemu daju prispevok 150€ na cestovanie po grecku, vyplacany bude do smartfonu, pripadne na fyzicku predbytu platobnu kartu a mozu to pouzit na cestovanie, pripadne navstevu muzei a dalsich zariadeni v ramci grecka, plus k tomu ako bonus dostanu neobmedzene mesacne data.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ked nevedia ako urobit správne kampaň na očkovanie bez chaosu aj nátlaku, tak to robia cez biznis.
Mna by teraz zaujimala iná vec. Niekto si dá pichnut Pfizera a druhu dávku može dostať aj od Moderny. Alebo niekto si pichne Modernu a druhu dávku mu možu dať Astrazenecu..suhlasili by ste stým aby vam kombinovali očkovacie látky ktoré funguju na inom principe?
Kedže uz by ste mali nejaký ten termin kedy uz treba podat druhu dávku vakciny ale oni vam povedia ze vas zaočkuju 2 x inou vakcinou.
https://www.aktuality.sk/clanok/904113/ ... nsko-vaha/
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 01 júl 2021, 9:37 Mna by teraz zaujimala iná vec. Niekto si dá pichnut Pfizera a druhu dávku može dostať aj od Moderny. Alebo niekto si pichne Modernu a druhu dávku mu možu dať Astrazenecu..suhlasili by ste stým aby vam kombinovali očkovacie látky ktoré funguju na inom principe?
Kedže uz by ste mali nejaký ten termin kedy uz treba podat druhu dávku vakciny ale oni vam povedia ze vas zaočkuju 2 x inou vakcinou.
https://www.aktuality.sk/clanok/904113/ ... nsko-vaha/
To je odborna otazka, preco sa pytas na nazor beznych ludi?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harisson - ma zaujima váš nazor, lebo niekto to štastie asi bude mať ze 1 x dostane Pfizer a 2 x mu daju Astrazenecu reku či by ste vy na niečo také pristupili lebo by vás uz tlacil druhý termin očkovania. Prijali by ste to alebo odmietli? Zatial SR váha ale oni sa prisposobia tomu že povie velký "brat" z Nemecka.
retkvic
Addict
Addict

Ten model bol skor navrhnuty pre posilnenie obranischopnosti ak si dostal prvu davku od AZ, nie naopak. Teda ak si mal prvy krat Modernu, ako druhu davku nedostanes AZ, ale naopak. Najcistejsia vakcina je Pfizer, Moderna je zalozena na rovnakom principe, ale musia jej vstreknut asi 3x take mnozstvo ako pri pfizery, lebo ta latka co obsahuje tie lipidy ma asi vecsi retazec, je stabilnejsia pri vyssich teplotach, no na ukor mnozstva, preto sa pfizer musi chladit na take nizke teploty, lebo ten lipid je nestabilnejsi, no je ho potrebne radovo mensi objem.

Plus nechapem tu otazku, od cloveka co sa nedal zaockovat, riesit fiktivne teoremy, co keby, ak by... zaujima ma vas nazor...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak napríklad v Cine, čo maju tie vakciny chcu alebo to možno aj urobili, že ich nakombinovali do jednej spoločnej dávky pre väčšiu učinnosť.
Jednoducho sme v SR máš pocit žeby sme zvládali očkovaciu strategiu? Je to jedna z ich úvah a nie je to moja úvaha, mna len zaujimal váš nazor na to.
retkvic
Addict
Addict

Daj sa zaockovat, daju ti modernu, pfizer, mozno aj jj, ale ten si skor setria pre osady a mas pokoj, mozes ist aj na dovolenku bez platenych testov a karanteny pri navrate, to co robia v cine je dane tym ze je ich strasne velka masa, a ked zistili, ze jedna vakcina ma nizky ucinok, tak ich skombinovali/podobne ako to urobili v tebou spominanom francuzsku nemecku, kde mali miliony ludi zaockovanych prvkou davkou AZ, plus ked je vakcin malo, tak sa spoja aby to stacilo, nedavno som sa pozeral na statistiky ockovania a neviem ci to bol preklep, ale udajne uz maju v cine vyse 72% zaockovanych, co sa na jednej strane da pochopit rezimom, ale ako to percento je ohromne, nato ze na zaciatku roka mali iba nieco cez 10%.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 01 júl 2021, 9:37suhlasili by ste stým aby vam kombinovali očkovacie látky ktoré funguju na inom principe?
podla vysledkov studii, nemusi to byt zly pristup
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Oddnes končia Momky antigenoveho testovania. Nezaočkovaný ludia sa budu povinne testovat PCR testom, ktorý si budu sami hradit stojí cca 60 eur prípadne viac a musia sa nim preukazovat vsade kam prídu. Najnovšia informácia zdroj - Plus jeden deň prvá strana na lavo dole.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 01 júl 2021, 10:22 Oddnes končia Momky antigenoveho testovania. Nezaočkovaný ludia sa budu povinne testovat PCR testom, ktorý si budu sami hradit stojí cca 60 eur prípadne viac a musia sa nim preukazovat vsade kam prídu. Najnovšia informácia zdroj - Plus jeden deň prvá strana na lavo dole.
A ľudia, ktorí doteraz po internetoch vypisovali, že sa testovať nenechajú, lebo sú tam nanočipy a covid...zrazu sa teraz na internetoch rozčulujú, že chcú testy zadarmo. :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas pravdu im sa nedá vyhovieť len očkovacia strategia mala byt poriadne vysvetlená najmä vedcami a nie politikmi,hercami,spevákmi a podobne a nerobit nieco dobrovolne nasilu a pritom je to jasný nátlak na práva občanov. Jediné výnimky ktoré sa nebudu musiet ockovat budu tí ludia co maju choroby ale zdravý ludia budu do toho donutený. Ale je fakt pravda ze kolký sa daju očkovať nie kvoli zdraviu, ale kvoli tomu aby mohli ist na dovolenky a ze to je hlavná motivácia u nich. Ale kto uz by chcel platiť neustále 60 eur zato ze si nechá prešpárať hrdlo a nos. Tak sa dá radšej teda očkovať aj ked vie, že virus moze stále chytiť, ale chápem hlavná motivácia vlády je, aby neboli plné nemocnice a také tlaky na zdravotnikov aké boli. Lebo vela zdravotnikov sa otvorene vyhraza ze odidu zo SR pracovat inde alebo pojdu na dochodky.
No a štat nemoze fungovať bez zdravotnikov,lekarov to neexistuje.
retkvic
Addict
Addict

Plus malo kto co sa este nedal zaockovat premysla v konotaciach, ze nie len nemocnice a zdravotnici budu v prdeli, ale cela krajina bude v prdeli, budu sa opatovne obmedzovat prevadzky, zatvarat, lockdownovat, dalsi kolotoc zadlzovania krajiny a neviem co este, ekonomika pojde ta tam a dotkne sa to vsetkych ovela viac nez terajsie "nutenie" do ockovania. Aj ten vlak bol na zaciatku vnimany ako pekelny stroj a dnes sa nad tym uz nikto nepozastavi.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Blastbit napísal: 01 júl 2021, 10:35Mas pravdu im sa nedá vyhovieť len očkovacia strategia mala byt poriadne vysvetlená najmä vedcami a nie politikmi,hercami,spevákmi a podobne
Od vedcov sú terabajty článkov o očkovaní, máš toho plný internet..... lenže čitateľa Plus1 nezaujíma, čo povedal nejaký sorosom podplatený vedec, on chce si niečo prečítať, čo povedala internetová socka..... takže preto taká kampaň a taký výsledok očkovania na Slovensku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

brm- to viem ze aj vedcov a tak to má byt, ale najhoršie je ked sa robia kampane od politikov,hercov a podobne na očkovanie, skrátka reklama. Tak sak ja suhlasim očkovacia kampaň je tu aká je ja len píšem co sa najnovšie rieši a teraz aj na tlačových besedách.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

v odbornej literature sa vaccine acceptance / hesitancy riesi pomerne dlho, nie je to ziadny novy problem, akurat v kontexte covidu spolocenska izolacia + socialne media narobili dost sarapaty

napriklad etnograficke studie ukazali ze prijatelnost vakcin zalezi do istej miery od kontextu, hlavne od pomeru medzi "kampanou a beznou rutinou (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10574240/)

preto si myslim ze spravnou cestou je prave spravit z ockovania beznu rutinu, co sa da dosiahnut tym ze sa bude dat ockovat v lekarnach/u obvodneho lekara - kde pri beznej navsteve a konzultacii s lekarom dostane moznost sa zaockovat .. bez celeho toho hromadneho ritualu, vdaka ktoremu ma tolko internetovych hrdinov voci tomu odpor.

Plus na slovensku si myslim ze ludia su uz znechuteny z takychto masovych kampani, hlavne kvoli plosnemu testovaniu .. neviem ci si pamatate, ale to prve kolo bolo pomerne pozitivne vnimane, bol to taky disforicky ritual, kde kusok spolocneho nekomfortu mal potencial priniest nieco dobre - celkovo som tam vnimal pozitivny sentiment, bol to hit na socialnych mediach, tanceky, selficka ... bola to doslova celkospolocenska udalost. Problem nastal ked sa v tom nelogicky pokracovalo a ludia zostali znechuteni ... preto teraz akakolvek masivna kampan, hlavne zo strany vlady nema sancu uspiet.
retkvic
Addict
Addict

DEVZYO1G napísal: 01 júl 2021, 12:01 Problem nastal ked sa v tom nelogicky pokracovalo a ludia zostali znechuteni ... preto teraz akakolvek masivna kampan, hlavne zo strany vlady nema sancu uspiet.
Na tom bude urcite kus pravdy, no netreba to hned zatracovat, ja stale nevnimam masivnu ockovaciu kampan a to je vyse pol roka od jej spustenia, a dodnes som ju nijak nezaznamenal, ano zaznamenal som taku vlaznu kampan, par hercov, jedneho stareho co hovori vsak neondite sa a druheho co spomenie chladnicku a potom premostia na mraziaky, niekde v suterene nejakeho tmaveho skladu, pripadne az skoro agresivne vyjadrovanie niektorych odbornikov, ze im hlava stoji z toho preco sa ty ludia nedaju zaockovat.
Ak by sa mali inspirovat ako sa robi totalna antikampan, tak nech navstiva webstranky dennika hnedej strany, tam uz to beru smrtelne vazne, nie ako vlada a vsetky media.
Posledne co som pozeral spravy pred par dnami na markize, tak puskarova plus este jeden moderator tam spytovali jedneho vedca, alebo niekoho co ma na starosti veci okolo ockovania, taky mladsi chalan, pavelka, alebo tak niak sa volal a obaja sa ho v priamom prenose pytali preco by sa mali dat ludia vlastne zaockovat, ked sa pomali nikto nechce a mi prislo, ze nech ich radsej nechaju tak.
Napísať odpoveď