Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Hmm škoda. Postupom času nachádzam stále nejaké malé chybičky a neviem sa rozhodnúť, či mi viac vyhovuje ios alebo android 😀
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

vyckaj casu :D Na androide v principe spravis hocico chces, je to otvoreny system. iOS je uzavrety a vela veci nespravis. Ja ked som zacinal som chcel vela veci robit ako na androide a sralo ma to, ale casom som sa na to vykaslal a zistil som, ze vela veci vlastne ani nepotrebujem.. :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je sila zvyku, ludia su velmi prisposobivi, zvyknu si na vsetko, nakoniec aj na ios :D

ale takuto funkcionalitu moc nechapem, z pohladu bezpecnosti je asi lepsie mat cely telefon zaheslovany, nie len konkretne aplikacie a ked uz to mas tak aky zmysel ma raz sa autentifikovat na odblokovanie a potom druhy krat aby si sa dostal do aplikacie?
jedine ked nechces aby ti frajerka pozerala messenger, ale aj na to je jednoduche riesenie, nedavaj frajerke odblokovany telefon do ruky :D
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Alebo ak sa bojíš toho, že dáš niekomu odomknutý telefón, že "na pozri si tieto mapy" a nechceš aby zbehol do inej aplikácie tak sa dá nastaviť v prístupnosti že bude telefón zamknutý len na danú aplikáciu a teda nedostane sa preč z tej appky akurát tak
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

aacid napísal: 10 mar 2021, 13:09 to je sila zvyku, ludia su velmi prisposobivi, zvyknu si na vsetko, nakoniec aj na ios :D

ale takuto funkcionalitu moc nechapem, z pohladu bezpecnosti je asi lepsie mat cely telefon zaheslovany, nie len konkretne aplikacie a ked uz to mas tak aky zmysel ma raz sa autentifikovat na odblokovanie a potom druhy krat aby si sa dostal do aplikacie?
jedine ked nechces aby ti frajerka pozerala messenger, ale aj na to je jednoduche riesenie, nedavaj frajerke odblokovany telefon do ruky :D
Hej, tiež mi došlo, že mať zablokovaný telefón a potom od blokovať appky rovnakým spôsobom moc zmysel nemá :D. Je to len zvyk z mladých čias, kedy ukážeš mobil známemu a ten ti ho prelustruje z hora na dol :D Ale není to nič čo by mi trebalo k životu.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

ahojte

je tu majitel iphone 12 ktorý ma problém s mrznutím a následním restartovaním mobilu?

mám 12tku asi mesiac a nepravidelne mrzla na cca 30 sekund a nasledoval restart. Po dnesnej aktualizacii mi uz zamrzla najmenej 6 krat.

dakujem za kazdu radu
dasti555
Professional
Professional

Sprav backup do iCloud-u a restore cez iTunes. Následne nahraj backup naspäť z icloudu.

Ideálne riešenie ani ten backup neobnovovať (tj. aplikácie, rozloženie plochy, nastavenia) sa neprenesú naspäť a tým úplne vylúčiš problém so SW.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tak po vcerajsich updatoch uz funguje odomnutie telefonu s Face ID vdaka Apple Watch ked je nasadena ruska. Snad to takto funguje aj v Apple Pay a zivot bude opat o nieco jednoduchsi
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

v apple pay to nefunguje na mobile, ale je to jedno, ked mas hodinky, mozes platit nimi..
jackb
Redeemer
Redeemer

budem musiet zacat :)
tiez som zvedavy, ci tu novu feature pustia tretim stranam ako bankam a podobne, lebo do internet bankingu som musel stukat kod, pochopitelne.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

jackb napísal: 27 apr 2021, 15:18 budem musiet zacat :)
tiez som zvedavy, ci tu novu feature pustia tretim stranam ako bankam a podobne, lebo do internet bankingu som musel stukat kod, pochopitelne.
Mňa nepustí slsp appka do vnútra bez toho aby som ukázal face. Nedá mi ani možnosť kódu. Čo je podľa mňa dobre.
jackb
Redeemer
Redeemer

to urcite ano, len to moze byt neprekticke ked je potrebne urobit prevod alebo ju inak pouzit a nie je situacia na ukazanie tvare.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

ano, na to je tam pin.. resp. kod zamku, ktory ked zadas tak ides dalej. nevidim v tom problem :D
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Kto vlastní Airtags? Ako ich hodnotíte s odstupom času?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja, funguju fajn, mam na motorke ale len.. ako “gps tracker”.. penazenka a kluce zatial nie..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, mám po sto rokoch iPhone a mám pár otázok, možno nejaké časom pribudnú. Niečo som skúšal aj Googliť, ale radšej píšem sem.
  1. Klávesnica - mám slovenskú aj anglickú, v slovenskej mi prekážajú (pre mňa) zbytočné klávesy na dĺžeň a mäkčeň, ktoré nikde nevyužijem. Uvítal by som miesto toho klávesy na celú šírku (ako to má EN). Tiež mi chýba bodka/čiarka na hlavnej "strane" klávesnice, tie používam X krát vo vete a písať to cez ten prepínač je otravné. Viem, že bodka sa dá písať dvoma medzerami. Tá bodka tam niekedy je, niekedy ale nie (asi podľa toho aký je input). Dá sa toto nejako prispôsobiť?
  2. Dismiss notifikácií -v prvom rade, existuje možnosť ako pohodlne dismissnúť tú notifikáciu tak, že ju swipnem prstom niekam preč, ako to má Android? Tu sa mi zdá, že to musím robiť na dva krát. Swipe doľava a tapnúť na "Vyčistiť", alebo 2x swipe doľava. Niekedy zafunguje keď rýchlo swipnem doľava až na hranu obrazovky, ale to sa mi zdá skôr ako taký "bug" a nie zámerná featurka.
  3. Notifikácie na lockscreen - obrovský nezvyk oproti Androidu. Keď mi príde notifikácia na lockscreen (napr. messenger a zmeškaný hovor) a potom odomknem telefón, odvtedy už na tom lockscreene nie je, a uvidím ju len v tom notifikačnom centre (tj. nevidím tie notifikácie automaticky keď zodvihnem fon do ruky aby som pozrel čas, a ujde mi tak veľa vecí ktoré som si "odložil" na neskôr - napr. zavolať naspäť alebo odpovedať na správu, lebo zabudnem že tam tie notifikácie boli zašité). Dá sa toto spraviť inak? Alebo vysvetlí mi niekto logiku tohto? Lebo takto je ten lockscreen v 90% času prázdny.
  4. Notifikačná LED dióda - mám XS a tá LED dióda tam "je" (viem že je to len niekoľko svietiacich pixelov displeja v skutočnosti), ale neprišiel som vôbec na to čo má značiť. Zapne sa napr. keď fotím, svieti na zeleno alebo oranžovo. Android ju využíva na hlásenie notifikácií (napr. mobil na stole, vidíš že bliká, vieš že tam je správa/hovor a pod.), dá sa to nejako spraviť aj tu?
  5. Ukladanie hesiel - Android ma vždy po zadaní hesla niekde na webe vyzval, či chcem to heslo uložiť. Ak som dal áno, tak ma pri každej ďalšej návšteve vyzval na zadanie hesla cez odtlačok prsta. iPhone ma úplne ignoruje, zadávam hesla do rovnakých stránok a appiek dookola odznova, pričom tú default appku na heslá nastavenú mám a reálne tam nejaké 2-3 heslá aj uložené sú. Robím niečo zle?
A otázka do pléna - čítam, že sa pri nových iPhonoch šušká o always on displeji - myslíte, že v rámci updatu príde táto feature aj na staršie modely s OLED-om, alebo skôr nie?

Díky :)
dasti555
Professional
Professional

1. Myslím, že sa to nijak nedá spraviť proste apple rozhodnutie.
2. Počas klasického používania keď na teba vybehne len potiahni hore notifikáciu "odkiaľ prišla". V notifikačnom centre /lockscreene keď potiahneš doľava tak buď na 2x potiahnuť / alebo potiahnuť a kliknúť alebo ako si napísal na 1 "veľké potiahnutie" až po okraj obrazovky.
3. je ale len do momentu kedy otvoriš danú aplikáciu, pri zapnutej siri tak pri zmeškanom hovore ťa upozornení že si mal zmeškaný hovor či chceš zavolať naspäť (ale nespoliehal by som sa na to). Respektíve možno musíš potiahnuť hore po displeji a vtedy sa ti rozrolujú aj "staré" notifikácie.
4. Je to len na informovanie o tom ktorá appka používa kameru/mikrofón nedá sa nastaviť ako notifikačná dióda.
5. Ak máš zapnutú iCloud kľúčenku (neviem či to je nutné) a používaš safari tak ti navrhuje heslo aj ukladá (spýta sa či chceš uložiť). Určite tie heslá ukladá a navrhuje dačo musíš robiť inak než apple zamýšľal. Nepoužívaš inkognito režim v safari? Vtedy ignoruje akékoľvek zadané heslá. Ak používaš inú appku na prezeranie webu tak to je už čisto záležitosť toho prehliadača.

Bonusová. Šušká sa to už od iPhonu X :D Skôr si myslím, že ale ak príde tak to bude špeci featura toho modelu kedy budú využívať "LTPO oled" ako na hodinkách.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k 1., nevies si uz aj na iphone nahodou nainstalovat inu klavesnicu? swiftkey napr?
dasti555
Professional
Professional

Vieš ale mne osobne to príde úplne nepohodlné keďže vždy keď píšeš nejaké heslo ti to prepne naspäť do iOS klávesnice asi kvôli tomu aby náhodou to tretia strana nejak netrackovala.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

3. ako píše dasti stare, resp už videne notifikacie vyvoláš na lockscreene potiahnutím hore, pokiaľ si už medzi tým danú appku neotváral.
5. pri uložených heslách (či web cez safari, alebo appky) len tuknem do polička mail/nick a na klavesnici mi vybehne vyplnenie loginu, potvrdením touchID
Napísať odpoveď