Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Ano. U toho torxu to je asi fakt kvoli lepsiemu prenosu sily ale predpokladam ze vyroba je drahsia.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nechcem zakladať samostatnú tému, skúsim sem.
Budem sa sťahovať do iného bytu v BA, sú to len 2 ulice od aktuálneho bývania (asi 500 metrov) a uvažujem, ako presťahovať PC stôl. V podstate všetko ostatné si viem presťahovať svojpomocne osobným autom okrem toho jedného stola. Nikoho s dodávkou v okolí nepoznám a nerád by som kvôli jednému kusu nábytku platil sťahovákov.
Rozmýšľam, či nie je nejaká FB skupina, kde by som zohnal nejakého "sťahováka" za lacnejšie, nenapadá niekoho nejaká možnosť?
Ja by som to pokojne vzal aj peši, možno by som nejakého brigádnika ukecal na to, že by mi to pomohol odniesť tých 500 metrov za 20-30 eur :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ak máš niekoho kto má skateboardy alebo niečo také daj si ten stol na to a odvezieš to, my sme to tak riešili ked sme z bytu do bytu prevážali stol cez mesto. Ja som to s otcom tak vyriešil nech si myslí kto chce čo chce, odviezli sme to na doske co mala koliečka.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Veď popros kamaráta, spolubývajúceho, kolegu. Ak to nespraví pre kamoša zadarmo, tak za dvacku hej. Ale neviem po čom idú v BA najlacnejšie prenájmy, ale za dvacku máš bežne dodávku na 3 hoďky. :D Mňa ak by kamoš poprosil, že niesť stôl 500 metrov, tak mu sám tú dvacku dám na stôl nech si požičia dodávku alebo vlečku, že či mu ne*ebe.

Ak napr. chceš preniesť celý byť v aute na viac krát, tak zober dodávku a odvez to naraz.

Blastbit: no na to by som sa pozrel.... Neviem či BA má všade bezbariérové ulice, ale to každý prechod, každá cesta, každý výmol viac roboty ako keby ste ten stôl mali niesť...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Uplna normálka co sa mam zato hanbiť ze si stôl takto preveziem ku segre ktorá býva dokonca skoro kilometer :) Sak v BA nech si pozrie google mapy a nech ide takou trasou kde teda až tak moc ludí nechodí a je čo najmenej schodov a podobne.
Hensym
VIP
VIP

Ak ideš ten kilometer po rovnej ceste tak OK. Ale kilometer cez BA na doske s kolieskami jednoducho nedáš. A ak hej, vynaložíš 10x viac energie a síl, ako keby si to niesol rukami (a dal si pár krát pauzu), nehovoriac o tom že si nevážiš svoje peniaze, čas, ani nábytok.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dal by som si inzerat na Bazos do sluzieb ze potrebujes odvoz dodavkou odkial kam a uvidis ze ludia sa rychlo ozvu, v Ba je mrte ludi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym
No išli sme cez centrum mojho mesta ktoré býva plné ludí, išli sme aj dole podjazdom aj hore do kopca. Do toho ešte schody. Sak sme si robili pauzy, teda kvoli otcovi sa robili. Mladý Muffi zavolá mladého kamoša nech si najdu ideálnu trasu na mape a nech skusia isť tadial. Mna nic ine nenapadá ako inak ten stôl odniesť 500 m cez BA. Sak bežne bud stahováci alebo napchať to do auta alebo na strechu auta to drbnuť ale zviazať nejako.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Hensym - s takými vecami kamarátov ani kolegov zo zásady neotravujem, lebo tiež nemám rád, keď potom niekto odo mňa čosi také chce :D
Čo som pozeral požičanie dodávky tak som videl iné ceny, než 20 € na 3 hodiny.
No skúsim zrejme ten bazos, možno sa ktosi ozve, najlepšie by asi bolo keby som našiel niekoho s dodávkou aj na ostatné veci, nech nemusím otáčať osobákom na 5x.
Hensym
VIP
VIP

Narýchlo som kukol a za 35€ je ich v BA kvantum, buď spomínané 3 hod., alebo pol dňa a podobne (nuž, veru BA nie je stredné slovensko, ale nie je to až taká pálka). Niekde po FB sa možno budú dať aj lacnejšie. Podľa mňa nie veľa, keď to vezmeš v pomere k ušetrenému času a vyriešenému problému o stolom. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

do dodavky na 2x narves vsetko a mas vybavene. Mne osobne by sa teda nechcel na nejakych kolieskach posuvat v tomto teple stol pol kilometra..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Len 500m sa v pohode dá zvládnuť za pár minút, hlavne ak je to len stôl a nie nejaká 150kg skriňa alebo mega sedačka. Horšie by bolo kebyže sa sťahuješ z Dúbravky do Vajnor :D Videl som už takto ľudí prenášať nábytok aj v električke.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko

na tych Ba rozbitych cestach / chodnikov tlacit stol na malickych kolieskach bude urcite fajnovy zazitok :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nie tlačiť. Normálne to dvaja dvihnete a odnesiete.

Tuto pri nás taký ujo chodí s káričkou a zadarmo vyprace aj pivnicu, keď si tie veci môže nechať alebo odniesť do zberu. :D Ten by ti za 20ku určite ten stôl odniesol aj sám. Však tých 20€ je možno celý jeho zárobok za deň, čo dostane za kovy v zbere.
Hensym
VIP
VIP

Už dlhšie ma zaujíma, prečo sú motokáry/karting také drahé. Bol som už na viacerých, od západu po východ, je to s kamošmi riadna sranda (nič závodné ani profi), a ten cenový priemer je asi tých 1€/minúta, väčšinou jazdíme tak 2-3x po 8 minút, čiže to až tak lacné nie je.

Pritom, čo mám skúsenosť, tak tie motokáry nemôžu byť až také drahé, servis tých motorčekov tiež nie, a tie haly sú vo väčšine prípadov totálne schátrané, mimo centra, jednoducho low-cost.

Lebo za tých 25 minút, čo pojazdíme na tej motokárke sa dá na väčšine územia SR prenajať auto na 24 hod., kto určil takéto ceny a prečo? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ponuka / dopyt. Ludi to proste bavi tak cena je vysoko. Si pamatam ked som bol sopliak (cca 23r spat) a jedine motokary co boli v sirokom okoli boli v Ivanke pri Dunaji. Cenu si nepamatam ale viem ze uz vtedy to bola palka.

Ono sa to ale nezda ale taka prevadzka lacna nie je. Gumy treba menit. Cistit pravidelne drahu od vrstvy stop po gumach. Ludi zaplatit. Atd atd.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hensym

mam pocit, ze je to ciastocne z dovodu realtivne malej konkurencie. A naklady na prenajom haly asi nebudu uplne male, lebo aj ked to byva niekde na periferii, na metráž je to stale velka plocha. Ja som na tom bol iba raz, a bolo to fajn, ale neviem si predstavit ze by som takto chodil pravidelne, az take zabavne mi to nepripada.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim, ako vie googlemaps ze na tom a tom kilometri je dopravna nehoda a zaroven kolona dlhá toľko a toľko?
Do akej miery su dane informacie spoľahlivé?
Dik
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Z historických dát a keďže Google kúpil waze, tak tieto aktuálne informácie o doprave získava práve zo sociálnej navigácie waze, kde konkrétne udalosti zadávajú užívatelia online
Hensym
VIP
VIP

Nehody nahlasujú ľudia, Google to zrejme ťahá z "cudzích" databáz (Waze je v tomto #1).
Čo sa týka kolón, tam to Google Maps počíta plne automaticky. Jednoducho ak je na nejakej ceste maximálna 130-ka, a autá idú 60, zobrazí to oranžový pás s kolónou. Ak tam autá idú priemerne <10km/h, zobrazí to červený pás so stojatou kolónou. Na Waze to vedia ľudia nahlasovať aj ručne (čiže Google si to asi tiež potiahne), ale konkrétne kolóny sa dajú spoľahlivo určovať aj automaticky.
Napísať odpoveď