US: nemocnice sa detmi plnia - nespochybnujem
na covid zomrelo 400 deti, pricom pocas beznej chripkovej sezony moze zomriet az do 200 deti (teraz uz zaciname druhu sezonu covidu alebo sme stale v prvej?) - to nie je cislo, pre ktore by mali byt nasadene take opatrenia, ktore sme videli
este spomenul hodnotu 1,8 % z 1400 deti, ktore mali symptomy aj 56 dni od zaciatku choroby - nespomenul ake symptomy, moze byt problem, nemusi
celkove hodnoty pre cele staty: hospitalizacia deti sice stupa, ale maximum detskej hospitalizacie je 0,4 na 100000 obyvatelov (aktualne), minimum hospitalizacii ludi nad 70 bola 1,24 na 100k (28.6.'21), v sucasnosti 7,89, historicke maximum 19,50
neprikladal by som tomu prehnanu vahu
celkove hodnoty pre Floridu: posledne 2 tyzdne bud prestali reportovat umrtia alebo ludia prestali zomierat, pricom rast pozitivne testovanych pokracuje, divne
chvilu by som pockal (tak 2 tyzdne a vratil sa k tejto diskusii), je mozne, ze to bol len lokalny extrem (podobne ako v Indii v marci, ked sa virus dostal medzi strednu triedu, ktora sa dovtedy vedela aspon ciastocne izolovat)
UK: v peakovom tyzdni bolo 278 hospitalizacii deti s covidom - vyjadril sa, ze je na posudeni kazdeho, ci je to vysoke cislo, na tych 15M, ci kolko si ich spomenul v niektorom z minulych postov, nepride mi to ako prehnane vysoke cislo
co ale poznamenal, ze deti stratili pocas lockdownu imunitu kvoli izolacii a nakazili sa beznymi chorobami - RSV a norovirus
prehliadol som nieco podstatne?
Autoeditácia príspevku po 16 hod 49 min 53 sek:
priznavam, bol som optimista, realita je horsia
YTD mame:
1 davkou 42,71 %
2 davkami 38,63 %
som sklamany hlavne kvoli nedostatocnemu ockovaniu 60+ a nahananie cisiel mladymi