Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 12 aug 2021, 11:01 a ty uzavries post "trvas na svojich pomylenych predstavach" a tu napises, ze daky vyskum, mohol viest ku SARS2 a preto je Fauci vrah :D
ked si odmyslis tu jednu vetu od Paula o 4M obetiach (co bolo z jeho strany netaktne), tak slo o platenie vyskumu GOF americkymi obcanmi, to bolo dokazane
ze je to pre teba konspiracia, nuz... :)
ale ja neviem ci mas problem s citanim ty, alebo co ti to je: mas presne cislo zaockovanych. ti maju protilatky. premorenie je tvoj konstrukt a pocet uzdravenych je odhad. tak sa podme bavit o realnych cislach a nie to co sa komu prisnilo. hlavne ze rucis "rozbi ma datami" a tu odmietas data a davas na pocity.
su to oficialne data NHS, ktorych sa budem drzat
vid vyssie a prezi si vypocet. protilatky ma urcite 75% ludi. 90% je zbozne zelanie a preto ho nie je mozne pouzit. potom som uz len aplikoval tvoje kontanty, ktore su zavazne situaciu zhlasuju.
aj keby to bolo len 75 %, co nie je, ale len pre tuto matematicku ulohu to skusim pouzit, vychadza to na 52200 potencialnych umrti
stale o rad menej ako tvoje "vypocty"
kazdy, kto sa pozrie na pocet umrti doteraz, musi priznat, ze vyssie desattisice su nerealne, pokojne si zi v tom dystopickom svete, ale ostatnych s tym neotravuj, ze pol miliona moze zomriet, tak urcite :D
ano. to aj kardiolog ci zubar. ale nie su virologovia, mikrobiologovia, vakcinologovia ani epidemiologovia. preto je uplne jedno co narozpravaju novinam. uz rozumies?
zjavne ty nerozumies, ze clovek, ktory sa denne stretava s vyskumom v danej oblasti, pre nasu diskusiu relevantnej, je schopny posudit zavaznost dostatocne
a nechces uz skoncit s tymi slamenymi panakmi? ak lekar povie "taky krvny obraz/take RTG pluc" sme si ani nevideli predstavit a ja ho citujem neznamena, ze som si to vymyslel ja. to skutocni lekar, ktori maju skutocnych pacientov videli kazdu jednu sluzbu. to je realita a nie vypocitat 0.003. sa s tym uz konecne zmier.
ak to povie lekar pre jednotky pripadov, tak mu nemam dovod neverit
nie su to ale tvoje apokalyticke cisla, nikdy neboli, nikdy nebudu, uz sa s tym konecne zmier
takze priznavas, ze nie ja, ale ty a tvoj pristup budu moct za zbytocne umrtia ludi, lebo sa im nedostane vakcina?
nie, precitaj si to znova
neockovanim nerizikovych ludi a namiesto toho ockovanim rizikovych ludi by bolo zachranenych nasobne viac rizikovych ako je potencialne mnozstvo umrti u nerizikovych, nesuhlasis?
o tych tvojich takze som uz raz hovoril, zase sa to presne vyplna
je negativny vyvoj patogenov dobry?
pre tie jednotky pripadov nie, pre ostatne je irelevantny
SARS2 nie je biologicka zbran.
to netvrdim
premorenie nefunguje: nie je na to konsezus obornikov
ale funguje, ako pri ostatnych chorobach, je to totiz uplne logicke
data ukazuju, ze premorenie nema slubovany dopad
ale ma, kratkodobe vykyvy nie su relevantne, btw to ani vakcinacia :)
0.003 je konstanta vypocitana priskoro, je realne ovela vyssia.
mas lepsiu?
len lekari na oddeleniach vidia skutocnost a nie niekto, kto si len cosi vypocita.
lekari na oddeleniach su ovplyvneni len svojim okolim, realne nezavisle data neukazuju pohromu
mas presny breakdown
Dunning-Kurger
Kruger jackb, Kruger
ked si v strese, tak robis vela preklepov :smt006
a este: heh, clovek, co nema zakladne znalosti o vyrokovej logike, logike ako takej, logistike, sposobe testovania, epigemiologii, zivotnom cykle virusov, imunite a desiatkach dalsich oblasti, ide druhych oznacovat za DK, :lol:
je mi jasne, ze ty to nevidis, ale ostatni ano, prosim, nestrapnuj sa
dozadujes sa dat, ked ich dostanes, tak vrieskach o dakych odhadoch.
ty si nejake za posledny tyzden poskytol?
keby to tak opisali aj lekari z covidovej nemocnice, urcite by si mal pravdu. takto zase nemas.
kde tam mam najst protiargument?
ty mas?
ty si tvrdil, ze sa to deje :)
starysomar napísal: 12 aug 2021, 11:03Ani ja nemám nejakú hodnotu, no viem o niekoľkých prípadoch, kedy ľudia umreli zbytočne a mať ich kam prijať - s vysokou pravdepodobnosťou mohi žiť.

Život sú (aj) ľudia, nie len percntá a čísla, pane.
ano, jednotky, max desiatky, pripadov to byt mohli
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 12 aug 2021, 11:41 ked si odmyslis tu jednu vetu od Paula o 4M obetiach (co bolo z jeho strany netaktne), tak slo o platenie vyskumu GOF americkymi obcanmi, to bolo dokazane
ze je to pre teba konspiracia, nuz... :)
dakujem, neodmyslim. su ine dokazy, ako len papieriky pana Paula, ktory klamal pred Senatom o tom, ze Fauci pomocou SARS2 zabil 4 miliony ludi?
su to oficialne data NHS, ktorych sa budem drzat
zrazu. ked dotanes informacie o vyhodnocovani testu, tak rozhadzujes rukami-nohami "NHS baaaaad". tak bud beries oficialne data, alebo nie.
kedze NHS prekticky nerobi testovanie na pritomnost protilatok pre siroku verejnost a vydava len odhady, tak su to len odhady. realne data su zaockovanost a uzdraveni v nemocnici za poslednych 6 miesiacov.
aj keby to bolo len 75 %, co nie je, ale len pre tuto matematicku ulohu to skusim pouzit, vychadza to na 52200 potencialnych umrti
stale o rad menej ako tvoje "vypocty"
kazdy, kto sa pozrie na pocet umrti doteraz, musi priznat, ze vyssie desattisice su nerealne, pokojne si zi v tom dystopickom svete, ale ostatnych s tym neotravuj, ze pol miliona moze zomriet, tak urcite :D
britska vlada klame v moznostve zaockovani? aky by to malo zmysel?

zjavne ty nerozumies, ze clovek, ktory sa denne stretava s vyskumom v danej oblasti, pre nasu diskusiu relevantnej, je schopny posudit zavaznost dostatocne
je lekarka, alebo robi aspon v relevantnej oblasti? ani jedno. to co si mysli a nahovara pre bludweby je preto irelevantne.
ak to povie lekar pre jednotky pripadov, tak mu nemam dovod neverit
nie su to ale tvoje apokalyticke cisla, nikdy neboli, nikdy nebudu, uz sa s tym konecne zmier
ake apokalipticke cisla? interpretacia toho co lekar povie?
nie, precitaj si to znova
neockovanim nerizikovych ludi a namiesto toho ockovanim rizikovych ludi by bolo zachranenych nasobne viac rizikovych ako je potencialne mnozstvo umrti u nerizikovych, nesuhlasis?
o tych tvojich takze som uz raz hovoril, zase sa to presne vyplna
nie. ak by ludia ako ty, ktori hladaju dovody preco neockovat robili pravy opak, mohla byt miera zaockovania v prvom svete ovela vyssia a rozvojove krajiny uz mohli mat slubene vakciny.
okrem toho, nie je toto defekacia do vlastnej dutiny ustnej: vraj len ludia na 50 su ohrozeni. a co krajiny, kde je ludi na 50 len statisticky malo? preco im chces dat vakcinu a ohrozovat "svojich ludi"?
pre tie jednotky pripadov nie, pre ostatne je irelevantny
takze ako je to s vakcinou, ktora ma za nasledok negativny vyvoj patogenov?
to netvrdim
nie. len sen. Paul, ktory o tom hovori pred Senatom je tvoj zdroj.
ale funguje, ako pri ostatnych chorobach, je to totiz uplne logicke
hej, na oddeleniach lekari a sestry vidia, ze SARS2 je ako ine choroby. preto je uplne logicke, ze tak isto na tom bude aj s dlhodobou imunitou.
ale ma, kratkodobe vykyvy nie su relevantne
su. lebo ak by premorenie fungovalo ako pri inych chotobach, neboli by vykyvy.
mas lepsiu?
ty si tu matematik, nie ja :)
lekari na oddeleniach su ovplyvneni len svojim okolim, realne nezavisle data neukazuju pohromu
takze krvny obraz ci RTG pluc su neobjektivne a len to co si niekto v kancelarii vypocit je realne a objektivne. ja som ta o tu tabulku pre kazdy urgent pocas druhej vlny ziadal.

a este: heh, clovek, co nema zakladne znalosti o vyrokovej logike, logike ako takej, logistike, sposobe testovania, epigemiologii, zivotnom cykle virusov, imunite a desiatkach dalsich oblasti, ide druhych oznacovat za DK, :lol:
je mi jasne, ze ty to nevidis, ale ostatni ano, prosim, nestrapnuj sa
ale ja nikomu nenahovaram, ze tie znalosti mam, ani to, ze som odbornik ci mam kapacitu rozumiet ako funguje testovanie, epidemiologia, evolucia virusu ci nie. odbornika na to zo seba robis ty a este urazas skutocnych odbornikov, ktory ja citujem, lebo nim nie som. to je DK u teba, kamarat, a nie u mna. ale ja fajn, ze si schopny priznat, ze ta to vsemajsterstvo uplne dostalo a pre seba si profesor vsetkeho.
ty si nejake za posledny tyzden poskytol?
vidis, a to je ten problem. ze este aj urcujes co data su a co nie. ty odmietnes citat, pozerat a pocuvat a ja ti mam stale nieco predkladat, aby si to vyhodnotil: nemam cas, nechce sa mi, neotravuj. tak aku mas predstavu o diskusii na zaklade dat, ked vsetko zhadzujes zo stolu?
kde tam mam najst protiargument?
lekari maju pravdu a nie ty :)
ty si tvrdil, ze sa to deje :)
takze v Manaus ani nezomreli, ani neboli v nemocniach. vlastne sa tam nic nestalo a vsetko si vymysleli zapredane media?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 aug 2021, 12:15 dakujem, neodmyslim.
v pohode :)
zrazu. ked dotanes informacie o vyhodnocovani testu, tak rozhadzujes rukami-nohami "NHS baaaaad". tak bud beries oficialne data, alebo nie.
kedze NHS prekticky nerobi testovanie na pritomnost protilatok pre siroku verejnost a vydava len odhady, tak su to len odhady. realne data su zaockovanost a uzdraveni v nemocnici za poslednych 6 miesiacov.
samozrejme, ze to beriem ako oficialne data:
1. lebo su oficialne vydane NHS
2. koresponduju s ocakavanymi hodnotami premorenia, ktore je napr vo Svedsku priemerne na 70 %
britska vlada klame v moznostve zaockovani? aky by to malo zmysel?
to nikto netvrdi, len si musis pouzit i informaciu B - premorenie a taktiez informaciu C - prirodzenu imunitu
to su desiatky percent populacie, ktorych ignorujes a virtualne posielas do hrobu
je lekarka, alebo robi aspon v relevantnej oblasti?
ano, robi v relevantnej oblasti, skuma presne to, co tvrdi a je v tom odbornicka
ake apokalipticke cisla? interpretacia toho co lekar povie?
ty si blabolil o 50 % smrtnosti a 30 % dlhodobom covide, to je podla mna dost apokalypticke
napriek tomu, ze to povedal nejaky lekar, nikde sa to nestalo a nikdy sa to nikde nestane
v takom Svedsku uz nie je excess mortalita od decembra (s vynimkou 2 tyzdnov)
excess SW_UK.jpg
nie. ak by ludia ako ty, ktori hladaju dovody preco neockovat robili pravy opak, mohla byt miera zaockovania v prvom svete ovela vyssia a rozvojove krajiny uz mohli mat slubene vakciny.
nie, lebo je ich len konecne mnozstvo, nemozu byt na 2 miestach naraz
skusim uplne primitivne jednoducho:
- mas 10 krabiciek
- vies, ze urcite potrebujes 5 krabiciek pre oblast A
- ty sa ale snazis pouzit pre oblast A 8 krabiciek, 6 ich pouzijes, 2 su v sklade
- pre oblast B zostavaju len 2 krabicky
- keby si nenutil ockovat viac ako je nevyhnutne potrebne, mohla by mat aj oblast B 5 krabiciek

hovori ti nieco Paretov princip? tu sa to hodi ako rit na serbel
okrem toho, nie je toto defekacia do vlastnej dutiny ustnej: vraj len ludia na 50 su ohrozeni. a co krajiny, kde je ludi na 50 len statisticky malo? preco im chces dat vakcinu a ohrozovat "svojich ludi"?
logicky, v krajinach, kde je nizsi priemerny vek dozitia, tak tam budu ohrozenejsi aj mladsi ako 60-nici v rozvinutych krajinach
co presne to vyvracia?
takze ako je to s vakcinou, ktora ma za nasledok negativny vyvoj patogenov?
vakciny mozu sposobit, ze sa niektore patogeny negativne vyvijaju, to ale neznamena, ze by sa nemalo ockovat
mam ti to nakleslit alebo ti to stacilo vysvetlit 3x?
nie. len sen. Paul, ktory o tom hovori pred Senatom je tvoj zdroj.
k tomu som sa vyjadril dostatocne
hej, na oddeleniach lekari a sestry vidia, ze SARS2 je ako ine choroby. preto je uplne logicke, ze tak isto na tom bude aj s dlhodobou imunitou.
bezny respiracny virus, ktory ma relativne vysoku rychlost sirenia a mierne vyssiu smrtnost ako chripka, rizikove skupiny su obezni, stari a chori ludia, v com je iny ako ine choroby?
su. lebo ak by premorenie fungovalo ako pri inych chotobach, neboli by vykyvy.
vykyvy su sposobene (ne-)presnostou dat a sezonnymi vplyvmi, nic neobvykle
ty si tu matematik, nie ja :)
ak chces pouzit argumentum ab auctoritate, tak nie je vhodne spomenut mna ako autoritu v pripade, ak mas iny nazor
takze krvny obraz ci RTG pluc su neobjektivne a len to co si niekto v kancelarii vypocit je realne a objektivne. ja som ta o tu tabulku pre kazdy urgent pocas druhej vlny ziadal.
samozrejme, objektivne su, objektivne je ale takych pripadov relativne malo
znova asi musim vysvetlit pre vsetkych ostatnych jasne: ja nespochybnujem, ze ma na niektorych ludi covid devastacne vplyvy, ja tvrdim, ze tych ludi nie je tolko, kolko alarmisti podsuvaju

cize to iste, co som napisal pred 2 tyzdnami:
ja nerozporujem, ze na niektorych ludi moze mat covid devastacne ucinky, ale tych ludi nie je tolko, kolko alarmisti podsuvaju
mas taku deravu pamat alebo si neschopny porozumiet tej vete?
ale ja nikomu nenahovaram, ze tie znalosti mam, ani to, ze som odbornik
z tej pozicie casto vystupujes, resp sa snazis argumentovat, ja to zo seba nerobim, ja len rozporujem tie nepravdy, ktore su sirene, pripadne prinasam iny pohlad, ktory je ignorovany
vidis, a to je ten problem. ze este aj urcujes co data su a co nie. ty odmietnes citat, pozerat a pocuvat a ja ti mam stale nieco predkladat, aby si to vyhodnotil: nemam cas, nechce sa mi, neotravuj. tak aku mas predstavu o diskusii na zaklade dat, ked vsetko zhadzujes zo stolu?
k JISkam na Floride som napisal, ze sa vyjadrim, zbytok si nejak skusal podlozit?
vies, u mna to funguje trochu inak ako u teba, ze vidis nejake cislo a drbnes ho sem, nie, ze si jednoducho citatelny, si uplne priehladny
ja si musim pre vytvorenie nazoru nastudovat kontext, lokalne vplyvy, zmeny, atd, to chvilu trva, bezne ti venujem aspon hodinu denne, neocakavaj odomna viac
lekari maju pravdu a nie ty :)
data?
ked sa to dialo tak casto, urcite to vies podporit nejakymi cislami
znova, ak ti to nie je jasne, ja nespochybnujem, ze kratkodobo mohli byt nemocnice obsadene a niektori pacienti museli byt presuvani, ale nedialo sa to tak casto, ako sa snazis nahovorit
suvisi to aj so vyznamnym zanedbanim prednemocnicnej liecby, co je dokazane
takze v Manaus ani nezomreli, ani neboli v nemocniach. vlastne sa tam nic nestalo a vsetko si vymysleli zapredane media?
tvrdim, ze smrtnost v Manuase sa blizi bezne znamemu IFR, to je pravda

zase tie tvoje takze - napisem "A", ty napises "takze B?", ja napisem, nie "iba A", ty zase, "takze B?" - fakt jak ta drbnuta britska feministka

P.S.:
umrtia na covid v UK a SE, su to absolutne, nie relativne cisla na 1M obyvatelov
deaths SW_UK.jpg
relativne hodnoty v druhom grafe: Slovensko je na tom podobne (dobre) ako Svedsko, Izrael podobne (zle) ako UK
deaths sw_uk_is_sk.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 aug 2021, 14:06 samozrejme, ze to beriem ako oficialne data:
1. lebo su oficialne vydane NHS
2. koresponduju s ocakavanymi hodnotami premorenia, ktore je napr vo Svedsku priemerne na 70 %
ad 1): ale oficialne vydane informacie o testoch, karantene a diagnosti nepozujes za zdroje
ad 2): tam je ten problem. ty ocakavas, nieco co nie je a hladas dokaz tam kde to nie je.
to nikto netvrdi, len si musis pouzit i informaciu B - premorenie a taktiez informaciu C - prirodzenu imunitu
to su desiatky percent populacie, ktorych ignorujes a virtualne posielas do hrobu
ad B) na tom sa vedci nezhodli a nikde vo svete sa neukazalo.
ad C) kolko ich je? tisicina?
ano, robi v relevantnej oblasti, skuma presne to, co tvrdi a je v tom odbornicka
https://www.muni.cz/en/people/18705-irena-koutna
relevantna oblast? ktora z vyssie uvedeneho?
ty si blabolil o 50 % smrtnosti a 30 % dlhodobom covide, to je podla mna dost apokalypticke
napriek tomu, ze to povedal nejaky lekar, nikde sa to nestalo a nikdy sa to nikde nestane
zle. preto, ze to povedal lekar, ktory sa o covidovych pacientov stara, tak to pravda je. end of story.
v takom Svedsku uz nie je excess mortalita od decembra (s vynimkou 2 tyzdnov)
pripomenme si, ze na prelome rokov si kazdeho kto postol excess mortalita hrubo urazal. chces si ti urazky precitat do zrkadla? ospravedlni sa ludom, ktori mali pravdu a tebe sa to nepacilo?
nie, lebo je ich len konecne mnozstvo, nemozu byt na 2 miestach naraz
skusim uplne primitivne jednoducho:
- mas 10 krabiciek
- vies, ze urcite potrebujes 5 krabiciek pre oblast A
- ty sa ale snazis pouzit pre oblast A 8 krabiciek, 6 ich pouzijes, 2 su v sklade
- pre oblast B zostavaju len 2 krabicky
- keby si nenutil ockovat viac ako je nevyhnutne potrebne, mohla by mat aj oblast B 5 krabiciek
nie. ja nikoho do nicoho nenutim.
ak by si neodradzal od ockovania splechmi ludi, ktori nie su z odboru, uz mohlo byt tych zaockovanych viac a mohli sa vakciny poslat tam, kde su potrebne.
hovori ti nieco Paretov princip? tu sa to hodi ako rit na serbel
nie, nic mi to nehovori.
logicky, v krajinach, kde je nizsi priemerny vek dozitia, tak tam budu ohrozenejsi aj mladsi ako 60-nici v rozvinutych krajinach
co presne to vyvracia?
tvoje tvrdenie, ze virus nezmutuje tak, aby v krajinach, kde sa ludia nedozivaju vysokeho veku napadal a zabijal tych mladsich.
vakciny mozu sposobit, ze sa niektore patogeny negativne vyvijaju, to ale neznamena, ze by sa nemalo ockovat
mam ti to nakleslit alebo ti to stacilo vysvetlit 3x?
rats. takze oni sa patogeny vyvijaju negatvine? ved life cycle patogenov predsa je, ze degraduju na co najvacsie banality. a kto cituje, ze to tak nie je, klame. :shock:
to si sa musel takto velmi strelit do nohy?
k tomu som sa vyjadril dostatocne
ano, US si vyfakturovali vyvoj SARS2 a ludia, ktori to zdielaju nesmu byt banovani.
banovani musia byt vedci, ktorych nazor sa nam nepaci.
bezny respiracny virus, ktory ma relativne vysoku rychlost sirenia a mierne vyssiu smrtnost ako chripka, rizikove skupiny su obezni, stari a chori ludia, v com je iny ako ine choroby?
vyse roka ignorujes lekarov alebo sa im vysmievas a teraz ti mam pisat co vsetko pozorovali co hovori "nie, nie je to za ziadnych okolnosti kaslik"?
vykyvy su sposobene (ne-)presnostou dat a sezonnymi vplyvmi, nic neobvykle
sezonnymi vlyvmi? ved si sa z kilmy a pocasia vysmieval. tak skus byt konzistentny.
ak chces pouzit argumentum ab auctoritate, tak nie je vhodne spomenut mna ako autoritu v pripade, ak mas iny nazor
ja sa nikomu do remesla nehrabem. tvoje je metematika. tak si vyrataj ake je IFR v auguste 2021.

samozrejme, objektivne su, objektivne je ale takych pripadov relativne malo
znova asi musim vysvetlit pre vsetkych ostatnych jasne: ja nespochybnujem, ze ma na niektorych ludi covid devastacne vplyvy, ja tvrdim, ze tych ludi nie je tolko, kolko alarmisti podsuvaju
cize to iste, co som napisal pred 2 tyzdnami:
mas taku deravu pamat alebo si neschopny porozumiet tej vete?
tak su objetivni, alebo nie su? maju ich pacienti vysledky, ktore predtym neboli pozorovane?
z tej pozicie casto vystupujes, resp sa snazis argumentovat, ja to zo seba nerobim, ja len rozporujem tie nepravdy, ktore su sirene, pripadne prinasam iny pohlad, ktory je ignorovany
ale prosim ta. ty tu vysvetlujes ako sa vyvija virus, lymfocity a vsetko mozne a niektori veria, ze si profesor vsetkeho. nie si. to je len ten strasny DK. preto nemozes rozprovat to, co lekari na oddelenie alebo relevatni odbornici povedia. covid nie je je umenie, preto je "iny pohlad" len cira loz. sa s tym zmier.
k JISkam na Floride som napisal, ze sa vyjadrim, zbytok si nejak skusal podlozit?
vies, u mna to funguje trochu inak ako u teba, ze vidis nejake cislo a drbnes ho sem, nie, ze si jednoducho citatelny, si uplne priehladny
ja si musim pre vytvorenie nazoru nastudovat kontext, lokalne vplyvy, zmeny, atd, to chvilu trva, bezne ti venujem aspon hodinu denne, neocakavaj odomna viac
tak co si mrncal o 16 minutach? nestacilo uz pri "10k na JISkach" napisat: "aha, tak s tym premorenim Floridy som nemal pravdu. sorry."
ake lokalne vyplyvy ty chces studovat, ked vzdy ked dake dostanes, tak sa z nich vysmievas?
data?
ked sa to dialo tak casto, urcite to vies podporit nejakymi cislami
znova, ak ti to nie je jasne, ja nespochybnujem, ze kratkodobo mohli byt nemocnice obsadene a niektori pacienti museli byt presuvani, ale nedialo sa to tak casto, ako sa snazis nahovorit
suvisi to aj so vyznamnym zanedbanim prednemocnicnej liecby, co je dokazane
medicina, nie matematika. ti ludia chcu zachranovat zdravie a zivoty a nie po 12 hodinach behania spisovat kolko z ich pacientov malo taki krvny obraz a kolko z nich dostalo taku liecbu.
tvrdim, ze smrtnost v Manuase sa blizi bezne znamemu IFR, to je pravda

zase tie tvoje takze - napisem "A", ty napises "takze B?", ja napisem, nie "iba A", ty zase, "takze B?" - fakt jak ta drbnuta britska feministka
tak napis ako to je. pises, ze nemali excessive mortality, ani nemocnice nemali plne, tak ako to teda bolo?
P.S.:
umrtia na covid v UK a SE, su to absolutne, nie relativne cisla na 1M obyvatelov
to vazne? hore: 90% ma imunitu, nemoze zomriet na SARS2. dole: vyssia umrtnost ako vo Svedsku.
ine posty: kto hovori, ze v UK budu zomierat je sialeny alarmista, ktory popiera ockovanie. a potom graf.
tak kto je alarmista? a kde su tie percenta prirodzenej imunity a imunity po prekonani?
relativne hodnoty v druhom grafe: Slovensko je na tom podobne (dobre) ako Svedsko, Izrael podobne (zle) ako UK
aj tu sa premorenie stratilo? aleob staty na "S" ho maju lepsie a ostatne horsie? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar napísal: 12 aug 2021, 11:03Ani ja nemám nejakú hodnotu, no viem o niekoľkých prípadoch, kedy ľudia umreli zbytočne a mať ich kam prijať - s vysokou pravdepodobnosťou mohi žiť.
Niekde som videl porovnania umrti na onkologickych oddeleniach a tam bol citelny narast.
Blastbit napísal: 12 aug 2021, 11:10 Najhoršie je to preťaženie nemocníc, na kolko nám chýbaju tisice zdravotníkov.
Samozrejme. Ale kedze uz umrelo dost starych a ohrozenych ludi tak keby 3. vlna bola rovnako silna tak by nemalo umriet viac, ba vyrazne menej. Ak sa do toho pripocita este aspekt % zaockovanosti tak to pojde este dole.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tretiu vlnu predpokladám "logicky" podstatne slabšiu u nás.
K tým úmrtiam - infarkty atd.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 aug 2021, 16:11 ad 1): ale oficialne vydane informacie o testoch, karantene a diagnosti nepozujes za zdroje
povazujem to za zdroje, ktore ale nemusia byt plne pravdive, ako sme si ukazali na priklade, v ktorom sme skumali, kto je a kto nie je chory
je totiz rozdiel administrativne niekoho oznacit za choreho ci zdraveho a mat data zozbierane z celej populacie a vyhodnotit ich
pre zmenu prveho staci upravit proces a aktualizovat web, druhe je realita
ad 2): tam je ten problem. ty ocakavas, nieco co nie je a hladas dokaz tam kde to nie je.
pretoze pouzivam logicke myslenie a analyzu a data predpoklady podporuju, to je o tom vedeckom skumani, kedy si najskor polozis vedecke otazky a potom vyhodnocujes hypotezy na zaklade dat, ktore su dostupne
ad B) na tom sa vedci nezhodli a nikde vo svete sa neukazalo.
- preto uz Svedsko vymrelo, vlastne nie, ludia sli na svoje vikendove chaty, jasne
- preto sa po nasyteni oblasti pocet pripadov masivne znizuje
- atd
ad C) kolko ich je? tisicina?
neviem, ale spolu s A a B uz tvoria vacsinu populacie
https://www.muni.cz/en/people/18705-irena-koutna
relevantna oblast? ktora z vyssie uvedeneho?
histologia - vyskum tkaniv
konkretne pracuje v Centre buněčného a tkáňového inženýrství v nemocnici U svaté Anny v Brně
celkom nerozumiem tvojej obsesii jej osobou, mal by si spochybnovat data, nie ju
vies, ten priklad s Ficom a 2+2
zle. preto, ze to povedal lekar, ktory sa o covidovych pacientov stara, tak to pravda je. end of story.
naozaj sa chces odkazovat na nejakeho lekara, ktory tvrdi, ze niekde bola ci bude 50% smrtnost alebo 30% post-covid pandemia? od koho mas to cislo?
ked je to pravda, kde na svete sa to vyskytlo?
ked mi ukazes taku oblast, az potom to bude end of story
pripomenme si, ze na prelome rokov si kazdeho kto postol excess mortalita hrubo urazal. chces si ti urazky precitat do zrkadla? ospravedlni sa ludom, ktori mali pravdu a tebe sa to nepacilo?
mohol by si tie posty najst? aby som ich skontroloval a pripadne sa tym ludom, ktorych som eventualne urazil, ospravedlnil?

nejaky relevantny komentar k zapornej excess mortalite v SE?
ak by si neodradzal od ockovania splechmi ludi, ktori nie su z odboru, uz mohlo byt tych zaockovanych viac a mohli sa vakciny poslat tam, kde su potrebne.
nemohli, lebo mnozstvo vakcin je konecne
fakt si to nepochopil ani na zaklade toho primitivneho vysvetlenia? ked mas 10 spolu a 8 niekde pouzijes, nemozes dodat 5 inde
mozno len nerozumiem, co chces povedat, skus znova
nie, nic mi to nehovori.
doporucujem dostudovat, zide sa
tvoje tvrdenie, ze virus nezmutuje tak, aby v krajinach, kde sa ludia nedozivaju vysokeho veku napadal a zabijal tych mladsich.
mozno zmutuje, ale pre dane populacie by mal mat vyznamny vplyv i uz ten nezmutovany
o co ide v tejto casti diskusie? stracam prehlad
rats. takze oni sa patogeny vyvijaju negatvine? ved life cycle patogenov predsa je, ze degraduju na co najvacsie banality. a kto cituje, ze to tak nie je, klame. :shock:
to si sa musel takto velmi strelit do nohy?
napisal som niektore
taktiez, ze sa budu lepsie sirit este neznamena, ze budu smrtnejsie, musis tieto 2 vplyvy rozlisovat
aj delta sa siri rychlejsie, ale smrtnejsia podla dat nie je, prave naopak
ano, US si vyfakturovali vyvoj SARS2
to je tvoje vyjadrenie, ja pisem, ze US dotovali vyskum GOF, nemuseli dotovat priamo vyvoj SARS2, to mohla robit priamo cinska strana
banovani musia byt vedci, ktorych nazor sa nam nepaci.
staci, ak nebude davany medialny priestor tym, ktori boli viackrat usvedceni z lzi, nieto moznost rozhodovat
vyse roka ignorujes lekarov alebo sa im vysmievas a teraz ti mam pisat co vsetko pozorovali co hovori "nie, nie je to za ziadnych okolnosti kaslik"?
mozes, ale ja ti na to odpoviem, ze opatrenia neboli adekvatne, inak by sa SVK nedostalo do top 10 (?) na svete v celkovom pocte umrti
sezonnymi vlyvmi? ved si sa z kilmy a pocasia vysmieval. tak skus byt konzistentny.
ja som konzistentny, o vplyve pocasia som pisal uz davno a taktiez som aj predikovat zaciatok dalsej vlny na koniec septembra, cize hned, ako sa zacne horsit pocasie (cize +- 2 tyzdne)
ja sa nikomu do remesla nehrabem. tvoje je metematika. tak si vyrataj ake je IFR v auguste 2021.
aktuane docasne bude samozrejme vyrazne nizsie ako na zaciatku, ked medzi ludmi neboli premoreni, zaockovani a rizikovi zivi ti, ktori medzicasom zomreli
dolezite su hodnoty pri vystaveni populacie virusom, z logickych dovodov
tak su objetivni, alebo nie su? maju ich pacienti vysledky, ktore predtym neboli pozorovane?
su ovplyvneni len svojim okolim, realne nezavisle data neukazuju taku pohromu, aku sme mohli kazdy den v telke sledovat
tak co si mrncal o 16 minutach? nestacilo uz pri "10k na JISkach" napisat: "aha, tak s tym premorenim Floridy som nemal pravdu. sorry."
ake lokalne vyplyvy ty chces studovat, ked vzdy ked dake dostanes, tak sa z nich vysmievas?
- nebudem ti okamzite venovat dalsich 16 minut, ak ich nemam, ale skusim sa k tomu dostat neskor, vycuc s konkretnym casom by ale pomohol
- k clanku o Floride som sa este nedostal, uz som ti vysvetlil, ze z jednoho precitaneho clanku sa nedaju robit zavery, ako to rad robis ty, spomenute data musia byt podlozene inymi
medicina, nie matematika. ti ludia chcu zachranovat zdravie a zivoty a nie po 12 hodinach behania spisovat kolko z ich pacientov malo taki krvny obraz a kolko z nich dostalo taku liecbu.
chcu/nechcu, musia a aj to robia
na zaklade ich dat vidime, ze opatrenia boli neadekvatne
ze boli v niektorych oblastiach horsie vysledky este neznamena, ze boli take zle vsade
tak napis ako to je. pises, ze nemali excessive mortality, ani nemocnice nemali plne, tak ako to teda bolo?
nemyslim si, ze som niekedy pisal o excess mortalite v spojitosti s Manausom, pripomen
to vazne? hore: 90% ma imunitu, nemoze zomriet na SARS2. dole: vyssia umrtnost ako vo Svedsku.
ine posty: kto hovori, ze v UK budu zomierat je sialeny alarmista, ktory popiera ockovanie. a potom graf.
tak kto je alarmista?
mozu a zomierat aj budu, ale urcite nie pol miliona, ako si si vybajil, nikto neocakaval nulu
alarmista si samozrejme ty, lebo tvoje predikcie nevychadzaju z realnych dat a nevyplnuju sa, prave naopak a neustale prinasas negativne spravy, ktore musim krotit, vysvetlovat a davat na spravnu mieru
a kde su tie percenta prirodzenej imunity a imunity po prekonani?
viz to podtym
aj tu sa premorenie stratilo? aleob staty na "S" ho maju lepsie a ostatne horsie? :D
tazko povedat, aktualne nizke hodnoty, hlavne pocas leta, nemusia nic znamenat, pockal by som s hodnotenim minimalne do konca decembra, aby boli spriemerovane kratkodobe vplyvy a potom porovnal tieto 4 krajiny znova
prvy pohlad hovori, ze prirodzene ziskana imunita je kvalitnejsia ako vakcinacia, ale mozem sa mylit, dal som to sem skor ako zaujimavost

Autoeditácia príspevku po 4 min 5 sek:
wladas napísal: 12 aug 2021, 17:24 Niekde som videl porovnania umrti na onkologickych oddeleniach a tam bol citelny narast.
samozrejme, ked stat a zdravotnictvo prestalo poskytovat liecebne sluzby uz u prvej instancie - obvodnych lekarov
vysetrenia cez telefon sa robia fakt blbo, ale rontgeny ci sono, to uz je uplne nerealne
Samozrejme. Ale kedze uz umrelo dost starych a ohrozenych ludi tak keby 3. vlna bola rovnako silna tak by nemalo umriet viac, ba vyrazne menej. Ak sa do toho pripocita este aspekt % zaockovanosti tak to pojde este dole.
presne tak, plati moja predpoved o 2k umrtiach na SVK
to len jackb strasi s UK, ze im tam zomrie 4-nasobok ludi v porovnani s predchadzajucou vlnou, napriek 90% premorenosti a zaockovanosti dospelych
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

wladas - ale máme cca 1 milion dochodcov, vela ich je nezaočkovaných, može to byť v 3 vlne pre nich aj horšie a viac umrtí starých ludí.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 aug 2021, 18:08 povazujem to za zdroje, ktore ale nemusia byt plne pravdive, ako sme si ukazali na priklade, v ktorom sme skumali, kto je a kto nie je chory
je totiz rozdiel administrativne niekoho oznacit za choreho ci zdraveho a mat data zozbierane z celej populacie a vyhodnotit ich
pre zmenu prveho staci upravit proces a aktualizovat web, druhe je realita
prve dva fakty. druhe su odhady. sloveso zozbierat je velmi odvazne, kedze testy na protilatky si nemoze dat siroka verejnost u NHS urobit. ci svoje vysledky posuvaju sukromnici dalej, nevieme.
pretoze pouzivam logicke myslenie a analyzu a data predpoklady podporuju, to je o tom vedeckom skumani, kedy si najskor polozis vedecke otazky a potom vyhodnocujes hypotezy na zaklade dat, ktore su dostupne
ano. a vo vedeckom vyskume sa opries o konsezus a nie o vykriky do tmy. co keby si sa objektivne pozrel na data, ktore tvoju hypotezu o premoreni rozporuju
- preto uz Svedsko vymrelo, vlastne nie, ludia sli na svoje vikendove chaty, jasne
- preto sa po nasyteni oblasti pocet pripadov masivne znizuje
- atd
vidis a to je prave ono. mas svoju hypotezu, ziadne ine vysvetlenie neprichadza do uvahy.
opakujem, bude vedecky konsezus, mozme sa bavit o premoreni. do vtedy je to zbozne zelanie
neviem, ale spolu s A a B uz tvoria vacsinu populacie
vzhladom na kratkodobu zivotnost B by som si tym isty nebol. nevieme ci imunita vytvori dost protilatok proti SARS2 aj rok a viac po infekcii. to je cely problem.

ale musim sa ospravedlnit a prezrel som si svoj vypocet znovu. 50+ tisic to malo vyjst. ako si cteny citatel vsimol, matematik nie som. ospravedlnujem sa, ze tu bola cely dne zla hodota pre banalnu chybu.
histologia - vyskum tkaniv
konkretne pracuje v Centre buněčného a tkáňového inženýrství v nemocnici U svaté Anny v Brně
celkom nerozumiem tvojej obsesii jej osobou, mal by si spochybnovat data, nie ju
vies, ten priklad s Ficom a 2+2
ja nemam obsesiu nou. ty ju opakovane davas ako neomylny zdroj. a ako uvadza, nepracuje s vakcinami, jej odbor nie je imunologia, tak preco musime mat jej pocity ako dogmu?
na jar dala jediny ciselny udaj "7-8 mesiacov". ziadne udaje o velkosti kohorty. nic. pri ockovani este vagnejsie vyjadrenie. tak co tam spochybnovat. hlavne: nie je to z jej odboru.
ak ma bude trapit 2+2, tak sa opytam cloveka, ktory studoval matematiku a nie oprava traktorov na JRD.
naozaj sa chces odkazovat na nejakeho lekara, ktory tvrdi, ze niekde bola ci bude 50% smrtnost alebo 30% post-covid pandemia? od koho mas to cislo?
ked je to pravda, kde na svete sa to vyskytlo?
ked mi ukazes taku oblast, az potom to bude end of story
potom napises, ze to je anecdotal evidence a preto to nie je argument :)
mna spravy z prvej linie zaujimaju, lebo len tie opisuju realitu. nic ine.
mohol by si tie posty najst? aby som ich skontroloval a pripadne sa tym ludom, ktorych som eventualne urazil, ospravedlnil?
12.1. si "zotieral" Hensyma tabulkou, ktora nema zdroj v oficialnych datach ale je z FB dakej infuencerky, ktora mi na otazku, kde to zobrala neodpovedala. ja viem Fico a 2+2. lenze ked sa chceme bavit, potrebujeme zdroje, nie to co sa nam paci
nejaky relevantny komentar k zapornej excess mortalite v SE?
je potrebny? ukazali sme si, ze dochodcov zomrelo viac, ako si aj ty sam cakal. takze ako si tym sam pisal "nema kto zomierat". ku tomu este menej ludi na cestach...
nemohli, lebo mnozstvo vakcin je konecne
fakt si to nepochopil ani na zaklade toho primitivneho vysvetlenia? ked mas 10 spolu a 8 niekde pouzijes, nemozes dodat 5 inde
mozno len nerozumiem, co chces povedat, skus znova
preco je mnozstvo vakcin konecne? ved sa stale vyrabaju lebo je dopyt.
mozno zmutuje, ale pre dane populacie by mal mat vyznamny vplyv i uz ten nezmutovany
o co ide v tejto casti diskusie? stracam prehlad
ide o dve veci -
1) mladsia populacia. z pozorovania v 1. svete by mali byt v pohode.
2) zla hygiena, nedostatocna zdravotna starostlivost. to si napisal, ze to problem nie je, lebo to im dava lepsiu prirodzenu imunitu
tak preco je po par dnoch tak nutne poslat im vakciny hned ked sa hned v dvoch oboch bat nemusia. tam citim velky rozpor.

napisal som niektore
taktiez, ze sa budu lepsie sirit este neznamena, ze budu smrtnejsie, musis tieto 2 vplyvy rozlisovat
aj delta sa siri rychlejsie, ale smrtnejsia podla dat nie je, prave naopak
na zaklade coho predpokladas, ze SARS2 je ako ine a nie ako niektore? daky presny fakt, studia a tak.
to je tvoje vyjadrenie, ja pisem, ze US dotovali vyskum GOF, nemuseli dotovat priamo vyvoj SARS2, to mohla robit priamo cinska strana
super. zaciatok bol, ze veponizovany SARS2 je konspiracia. dal si video, v ktorom senator tvrdi, ze za neho museli zaplatit americki danovi poplatnici. co je este vacsia konspiracia. takze je neviem kam tym chces ist.
staci, ak nebude davany medialny priestor tym, ktori boli viackrat usvedceni z lzi, nieto moznost rozhodovat
co tvoji neodbornici, ktori ludi odhovaraju od ockovania alebo od dodrziavania opatreni? ideme im stavat oltariky?
mozes, ale ja ti na to odpoviem, ze opatrenia neboli adekvatne, inak by sa SVK nedostalo do top 10 (?) na svete v celkovom pocte umrti
a nebolo to pre miesanie sa politikov do prace vedcom a tym padom demotivacia dodrziavat opatrenia? opat najdes jedno vysvetlenia a ine nehladas.
ja som konzistentny, o vplyve pocasia som pisal uz davno a taktiez som aj predikovat zaciatok dalsej vlny na koniec septembra, cize hned, ako sa zacne horsit pocasie (cize +- 2 tyzdne)
preto si sa vysmial, ked som pripomenul, ze teraz je v Australii zima a moze to by jeden z dovodov preco tam musia zatvarat. aj ked pre jednotkych chorych ci pozitivne testovanych
aktuane docasne bude samozrejme vyrazne nizsie ako na zaciatku, ked medzi ludmi neboli premoreni, zaockovani a rizikovi zivi ti, ktori medzicasom zomreli
dolezite su hodnoty pri vystaveni populacie virusom, z logickych dovodov
a od zaciatku pandemie a hlavne vratane druhej vlny?
su ovplyvneni len svojim okolim, realne nezavisle data neukazuju taku pohromu, aku sme mohli kazdy den v telke sledovat
pockaj, ked ty vypocitas IFR ta ta ovplyvnuje co konkretne? lebo vysledky krvneho obrazu ci pozorovanie pacienta su tie najobjektivnejsie a nicim neovplyvnene fakty.
- nebudem ti okamzite venovat dalsich 16 minut, ak ich nemam, ale skusim sa k tomu dostat neskor, vycuc s konkretnym casom by ale pomohol
- k clanku o Floride som sa este nedostal, uz som ti vysvetlil, ze z jednoho precitaneho clanku sa nedaju robit zavery, ako to rad robis ty, spomenute data musia byt podlozene inymi
nemusis venovat 16 minut. preto som ti dal linky od Dr Campbella... jeden z nich je NCBS. 0:00 - 0:30 sa hovori o SARS2 na Juhu. Potom cela reportaz 2:30 - 8:50. Dr Campbell o US a detoch hovori 2:54 - 10:20. Potom zacina o detskom post/long covide, ale ked ty neveris, ze ho mozu mat dospeli, tak dalej pocuvat nemusis.
chcu/nechcu, musia a aj to robia
na zaklade ich dat vidime, ze opatrenia boli neadekvatne
ze boli v niektorych oblastiach horsie vysledky este neznamena, ze boli take zle vsade
ak je to poznacene, tak v systeme. oni to nedrzia v hlave. takze cisla stylu: 74,555789% pacientov na ventilacii sme museli podat aj liek A.
nemyslim si, ze som niekedy pisal o excess mortalite v spojitosti s Manausom, pripomen
ved to. nasiel si cez meeting aktualne data, ukazal si ich. takze nie je excess mortality, teraz neboli ani excesivne hospitalizacie. tak co sa tam stalo?
mozu a zomierat aj budu, ale urcite nie pol miliona, ako si si vybajil, nikto neocakaval nulu
alarmista si samozrejme ty, lebo tvoje predikcie nevychadzaju z realnych dat a nevyplnuju sa, prave naopak a neustale prinasas negativne spravy, ktore musim krotit, vysvetlovat a davat na spravnu mieru
vyssie som sa za pol miliona ospravedlnil.
chyba bola v zapisani konstanty a nie v datach, kedze len 75% je to relevantne cislo. ano, krotis pozorovania lekarov v nemocnici prepocitanim na milion obyvatelov, aby to nevyzeralo tak zle.
tazko povedat, aktualne nizke hodnoty, hlavne pocas leta, nemusia nic znamenat, pockal by som s hodnotenim minimalne do konca decembra, aby boli spriemerovane kratkodobe vplyvy a potom porovnal tieto 4 krajiny znova
prvy pohlad hovori, ze prirodzene ziskana imunita je kvalitnejsia ako vakcinacia, ale mozem sa mylit, dal som to sem skor ako zaujimavost
nie nie. ak je UK premorena, ako tvrdis, nemala by mat tak vysoke umrtia. ved "kto tam nie je ockovany, ten virus prekonal". prirodzena imununita je kratkodoba, nic nevime o tom, ci sa vytvori dost protilatok pri dalsom strete s infekciou ked ich hladina vyrazne poklesne.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 aug 2021, 19:28 prve dva fakty. druhe su odhady. sloveso zozbierat je velmi odvazne, kedze testy na protilatky si nemoze dat siroka verejnost u NHS urobit. ci svoje vysledky posuvaju sukromnici dalej, nevieme.
som presvedceny, ze su z oficialnych zdrojov, inak by ich NHS nepouzivala
+- suhlasia s prepokladmi a s hodnotami v inych krajinach
ano. a vo vedeckom vyskume sa opries o konsezus a nie o vykriky do tmy. co keby si sa objektivne pozrel na data, ktore tvoju hypotezu o premoreni rozporuju
objektivne sa na ne pozeram a stale mi ukazuju, ze je vacsia pravdepodobnost, ze vysledky odrazaju premorenie ako naopak
vidis a to je prave ono. mas svoju hypotezu, ziadne ine vysvetlenie neprichadza do uvahy.
opakujem, bude vedecky konsezus, mozme sa bavit o premoreni. do vtedy je to zbozne zelanie
premorenie je fakt pre vsetky ostatne choroby, je extremne nepravdepodobne, ze by neplatilo pre covid, co je respiracny virus velmi podobny inym bezne pritomnym respiracnym virusom
vzhladom na kratkodobu zivotnost B by som si tym isty nebol. nevieme ci imunita vytvori dost protilatok proti SARS2 aj rok a viac po infekcii. to je cely problem.
v tom pripade su vsetci rizikovi v prdeli, lebo vakcinacia zjednodusene povedane nerobi nic ine ako nakazenie sa, len delikatnejsim sposobom (a aj to je prilis velke zjednodusenie, pretoze telo si vie vytvorit imunitu na vsetky sucasti virusu, nie len na 2-3 z jeho zloziek)
ale musim sa ospravedlnit a prezrel som si svoj vypocet znovu. 50+ tisic to malo vyjst. ako si cteny citatel vsimol, matematik nie som. ospravedlnujem sa, ze tu bola cely dne zla hodota pre banalnu chybu.
:smt023
ja nemam obsesiu nou. ty ju opakovane davas ako neomylny zdroj.
spomenul som ju asi 2x
nepracuje s vakcinami, jej odbor nie je imunologia, tak preco musime mat jej pocity ako dogmu?
histologia skuma vzorky, ona zistuje, ci vo vzorke je alebo nie je CD8+ a CD4+ T-lymfocyt
podla jeho mnozstva je schopna zhodnotit, ci by sa telo vedelo alebo nevedelo branit
nic viac, nic menej
nechapem, co ta na tom neustale znepokojuje
potom napises, ze to je anecdotal evidence a preto to nie je argument :)
mna spravy z prvej linie zaujimaju, lebo len tie opisuju realitu. nic ine.
anecdotal evidence je s opisom reality v protiklade
jedno sa viaze na 1 pripad, realita sa viaze na vsetky pripady
12.1. si "zotieral" Hensyma tabulkou, ktora nema zdroj v oficialnych datach ale je z FB dakej infuencerky, ktora mi na otazku, kde to zobrala neodpovedala.
pozrel som si svoje posty v tejto teme zo dna 12.1. a vulgarizmy smerovali len na teba, jeden, ze prinasas antivax kokotiny a potom ze nemas pisat ako debil, ale ako clovek
to su tie "hrube urazania"? nenechaj sa vysmiat
je potrebny? ukazali sme si, ze dochodcov zomrelo viac, ako si aj ty sam cakal. takze ako si tym sam pisal "nema kto zomierat". ku tomu este menej ludi na cestach...
uz ich vela nezomrie, lebo uz zomreli
ak sa budu integraly roznych obdobi rovnat, znamena to, ze nezomrel nikto naviac => nulova excess mortalita
to nepredpokladam, ale ocakavam, ze rozdiely nebudu take vyznamne
preco je mnozstvo vakcin konecne? ved sa stale vyrabaju lebo je dopyt.
fakt mi das tuto otazku?
no asi lebo vyroba tovaru nejaky cas trva a neda sa vyrobit nekonecne mnozstvo za kratky okamih
zase logistika 101?
ide o dve veci -
1) mladsia populacia. z pozorovania v 1. svete by mali byt v pohode.
2) zla hygiena, nedostatocna zdravotna starostlivost. to si napisal, ze to problem nie je, lebo to im dava lepsiu prirodzenu imunitu
tak preco je po par dnoch tak nutne poslat im vakciny hned ked sa hned v dvoch oboch bat nemusia. tam citim velky rozpor.
dobre vies, ze so svojou predstavou som smeroval k nam pribuznym krajinam, napriklad na Ukrajinu, tu som aj konkretizoval
povazujem to z tvojej strany za dalsi uhybny manever a manipulaciu
na zaklade coho predpokladas, ze SARS2 je ako ine a nie ako niektore? daky presny fakt, studia a tak.
empiria s jednotlivymi variantami
super. zaciatok bol, ze veponizovany SARS2 je konspiracia. dal si video, v ktorom senator tvrdi, ze za neho museli zaplatit americki danovi poplatnici. co je este vacsia konspiracia. takze je neviem kam tym chces ist.
nie, video bolo o plateni GOF americkymi obcanmi, tych 4M obeti spomenul Paul nevhodne, aj to som uz pisal
nespominal som nic o veponizovani SARS2, iba o plateni GOF, prestan zase manipulovat, si ubohy
co tvoji neodbornici, ktori ludi odhovaraju od ockovania alebo od dodrziavania opatreni? ideme im stavat oltariky?
nemyslim si, ze by som mal nejakych "neodbornikov", ktori by odhovarali od ockovania, skor hovoria rovnako ako ja, ze vakcinacia mladej populacie nie je taka dolezita, ako sa vsade hovori, pripadne, ze by ockovanie nemalo byt povinne
a nebolo to pre miesanie sa politikov do prace vedcom a tym padom demotivacia dodrziavat opatrenia? opat najdes jedno vysvetlenia a ine nehladas.
aha, takze vedci uz za nic nie su zodpovedni, mozu za to politici? :D
nie, za nastavenia su od zaciatku zodpovedni niektori vedci, i kvoli tomu sme na zaciatku zavreli vsetko, co malo vo vysledku sice len 28 obeti, ale populacia sa pocas najvhodnejsej casti roka nepremorila, co vyustilo k 12k umrtiami, casti z nich zbytocnych
preto si sa vysmial, ked som pripomenul, ze teraz je v Australii zima a moze to by jeden z dovodov preco tam musia zatvarat. aj ked pre jednotkych chorych ci pozitivne testovanych
nie, australsky kontext bol, ako musim znova zopakovat, o nemoznosti zabranit sireniu respiracneho virusu
dalsia manipulacia z tvojej strany, uz tretia v tejto odpovedi
a od zaciatku pandemie a hlavne vratane druhej vlny?
dolezite su hodnoty pri vystaveni populacie virusom
vysledky krvneho obrazu ci pozorovanie pacienta su tie najobjektivnejsie a nicim neovplyvnene fakty.
vysledky jednoho pacienta su vsetko, len nie objektivny fakt relevantny pre celu populaciu
nemusis venovat 16 minut. preto som ti dal linky od Dr Campbella...
jeho video ma 16 minut, raz sa k tomu dostanem, neotravuj tolko
ak je to poznacene, tak v systeme. oni to nedrzia v hlave. takze cisla stylu: 74,555789% pacientov na ventilacii sme museli podat aj liek A.
presne tie data su bezne dostupne, pretoze sa vzdy musia zapisat na kartu pacienta, ze ich nikto nespracovava ci nepublikuje, to uz nie je moj problem, existuje na to urad, ktory si asi neplni svoju povinnost
ved to. nasiel si cez meeting aktualne data, ukazal si ich. takze nie je excess mortality, teraz neboli ani excesivne hospitalizacie. tak co sa tam stalo?
virus presiel populaciou s vysledkami, ktore boli ocakavatelne
chyba bola v zapisani konstanty a nie v datach, kedze len 75% je to relevantne cislo. ano, krotis pozorovania lekarov v nemocnici prepocitanim na milion obyvatelov, aby to nevyzeralo tak zle.
anecdotal evidence realite nepomaha, prave naopak
nie nie. ak je UK premorena, ako tvrdis, nemala by mat tak vysoke umrtia.
UK mala vyrazne prisnejsie opatrenia ako Svedsko, takze by mala byt menej premorena, co ale neznamena, ze nebola premorena
hodnota premorenia je spektrum, nie je to binarna hodnota
ved "kto tam nie je ockovany, ten virus prekonal".
pravdepodobne ano
prirodzena imununita je kratkodoba, nic nevime o tom, ci sa vytvori dost protilatok pri dalsom strete s infekciou ked ich hladina vyrazne poklesne.
imunita nie su protilatky, bolo by vhodne to asi po 2 mesiacoch vysvetlovania pochopit, inak si len za hlupaka
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 aug 2021, 20:18 som presvedceny, ze su z oficialnych zdrojov, inak by ich NHS nepouzivala
+- suhlasia s prepokladmi a s hodnotami v inych krajinach

objektivne sa na ne pozeram a stale mi ukazuju, ze je vacsia pravdepodobnost, ze vysledky odrazaju premorenie ako naopak
premorenie nie je.
premorenie je fakt pre vsetky ostatne choroby, je extremne nepravdepodobne, ze by neplatilo pre covid, co je respiracny virus velmi podobny inym bezne pritomnym respiracnym virusom
super, tak daj tri studie, ktore dokazuju, ze premorenie SARS2 je fakt.
v tom pripade su vsetci rizikovi v prdeli, lebo vakcinacia zjednodusene povedane nerobi nic ine ako nakazenie sa, len delikatnejsim sposobom (a aj to je prilis velke zjednodusenie, pretoze telo si vie vytvorit imunitu na vsetky sucasti virusu, nie len na 2-3 z jeho zloziek)
ani nie. lebo ked naucis protilatky znicit virus presne mierenou ranou, nemusi telo produkovat zbytocne vela protilatok, aby sa branilo virusu zas a znovu
spomenul som ju asi 2x
ale jej vysledkami mavas casto.
histologia skuma vzorky, ona zistuje, ci vo vzorke je alebo nie je CD8+ a CD4+ T-lymfocyt
podla jeho mnozstva je schopna zhodnotit, ci by sa telo vedelo alebo nevedelo branit
nic viac, nic menej
nechapem, co ta na tom neustale znepokojuje
a co robi taky imunolog? nevies?
anecdotal evidence je s opisom reality v protiklade
jedno sa viaze na 1 pripad, realita sa viaze na vsetky pripady
preco je jedno Svedsko priklad pre cely svet? :)
pozrel som si svoje posty v tejto teme zo dna 12.1. a vulgarizmy smerovali len na teba, jeden, ze prinasas antivax kokotiny a potom ze nemas pisat ako debil, ale ako clovek
to su tie "hrube urazania"? nenechaj sa vysmiat
ja a antivax? :D
hrobe urzanie je nazyvanie cloveka klamarom, ked ani nevies ci mas pravdu
to nepredpokladam, ale ocakavam, ze rozdiely nebudu take vyznamne
ja by som bol po tom januari opatrny. tiez si ocakaval a vidis.
fakt mi das tuto otazku?
no asi lebo vyroba tovaru nejaky cas trva a neda sa vyrobit nekonecne mnozstvo za kratky okamih
zase logistika 101?
to ja nespochybnujem, lenze vyroba vakciny netrva cele roky.
dobre vies, ze so svojou predstavou som smeroval k nam pribuznym krajinam, napriklad na Ukrajinu, tu som aj konkretizoval
povazujem to z tvojej strany za dalsi uhybny manever a manipulaciu
ja nie som jasnozrivy, aby som vedel na co myslis.
empiria s jednotlivymi variantami
takze dokaz nemas.
nie, video bolo o plateni GOF americkymi obcanmi, tych 4M obeti spomenul Paul nevhodne, aj to som uz pisal
nespominal som nic o veponizovani SARS2, iba o plateni GOF, prestan zase manipulovat, si ubohy
takze aky zmysel malo postovat to video? ved si tvrdil, ze vypustenie SARS2 z labaku nie je konspiracia a ludia boli banovani nepravom. lenze toto video nedokazuje opak.
nemyslim si, ze by som mal nejakych "neodbornikov", ktori by odhovarali od ockovania, skor hovoria rovnako ako ja, ze vakcinacia mladej populacie nie je taka dolezita, ako sa vsade hovori, pripadne, ze by ockovanie nemalo byt povinne
nie? post2382660.html#p2382660
a bola to snad pani doc. Koutna, ktora tvrdila, ze "mladi, chcu ist na kulturu, do restauracie, tak preco by sa mali ockovat" este v zime.
aha, takze vedci uz za nic nie su zodpovedni, mozu za to politici? :D
nie, za nastavenia su od zaciatku zodpovedni niektori vedci, i kvoli tomu sme na zaciatku zavreli vsetko, co malo vo vysledku sice len 28 obeti, ale populacia sa pocas najvhodnejsej casti roka nepremorila, co vyustilo k 12k umrtiami, casti z nich zbytocnych
keby pocas pandemie bola vlada odbornikov, nepoviem, ale konzilium odbornikov je poradny organ politikov. v strednej Europe zachranili prvu vlnu. potom na nich zacali politici kaslat a uz je "best in CoVID". odporucali odbornici premorovanie? nie. tym, ze politici urobili chaos v pravidlach, ludiach ich nedodrziavali, lebo netusili co plati a co nie a tak 12k zomrelo. co alebo kto ludom branil premorovat sa (ak by to bolo nieco, co funguje)?
nie, australsky kontext bol, ako musim znova zopakovat, o nemoznosti zabranit sireniu respiracneho virusu
dalsia manipulacia z tvojej strany, uz tretia v tejto odpovedi
a tych 28 ludi na Slovensku v prvej vlne zomrelo len vdaka comu? nie nahodou zatvoreniu hranic?
dolezite su hodnoty pri vystaveni populacie virusom
nestacilo vystavenie a umrtia v druhej vlne?
vysledky jednoho pacienta su vsetko, len nie objektivny fakt relevantny pre celu populaciu
a opat: ale vysledky Svedska su pravidlo pre zvysok sveta.
jeho video ma 16 minut, raz sa k tomu dostanem, neotravuj tolko
ja som ti napisal time stamps ako si chcel, tak nebrbli.
presne tie data su bezne dostupne, pretoze sa vzdy musia zapisat na kartu pacienta, ze ich nikto nespracovava ci nepublikuje, to uz nie je moj problem, existuje na to urad, ktory si asi neplni svoju povinnost
a kde to su bezne dostupne?
virus presiel populaciou s vysledkami, ktore boli ocakavatelne
ludia nemuseli do nemocnic a nikto nezomrel, novinari na mieste nereportovali, ale pisali dobrodruzne romany?
anecdotal evidence realite nepomaha, prave naopak
hej, ked vsetko prepocitas na populaciu planety, tak to je uz realita.
UK mala vyrazne prisnejsie opatrenia ako Svedsko, takze by mala byt menej premorena, co ale neznamena, ze nebola premorena
tak preco pocitat s premorenim, ked ako pises, UK ani len nemohla byt premorena :D
normalne Schrödingerovo premorenie.
zabudas na to, ze UK otvorila uz na konci marca a Svedi presunuli festivaly na buduce leto.
pravdepodobne ano
takze by mala byt menej premorena
mam si hadzat mincou?
imunita nie su protilatky, bolo by vhodne to asi po 2 mesiacoch vysvetlovania pochopit, inak si len za hlupaka
a co je tam zle? clovek je imunny voci reinfekcii po prekonani relativne kraty cas, lebo mu klesne hladina protilatok a nevieme nic o tom, ci ich imunitny system vytvori dost pri dalsej infekcii. len chytas za slovicka, aby si udrzoval konflikt.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 aug 2021, 22:03 premorenie nie je.
a slniecko nie je zlte, okej
super, tak daj tri studie, ktore dokazuju, ze premorenie SARS2 je fakt.
mas ban na gugl?
ani nie. lebo ked naucis protilatky znicit virus presne mierenou ranou, nemusi telo produkovat zbytocne vela protilatok, aby sa branilo virusu zas a znovu
take vakciny nemame
ale jej vysledkami mavas casto.
ani nie, urcite menej casto ako ty nejakym lekarom z Brazilie
a co robi taky imunolog? nevies?
nieco podobne
preco je jedno Svedsko priklad pre cely svet? :)
pretoze v jednom Svedsku je 10,3 M obyvatelov, z toho 7 M premorenych, zbytok na chatach alebo mrtvi
ja a antivax? :D
hej, pisal si o antivax sprostostiach, tvoje slova:
vakcnina je nastroj genocidy zo strany Demokratickej strany? Plus podpora masoveho sirenia virusu pocas utoku na Capitol je no-no.
hrobe urzanie je nazyvanie cloveka klamarom, ked ani nevies ci mas pravdu
to slovo som v ten den nepouzil
ja by som bol po tom januari opatrny.
v poriadku, bud
to ja nespochybnujem, lenze vyroba vakciny netrva cele roky.
trva mesiace az roky, preto nemaju vsetky krajiny EU dostatok pre vsetkych svojich obcanov (nie, ze by to bolo treba) a objednavaju sa aj dostatocne mnozstva pre 3. davky, ktore budu dorucene az v roku 2022
ja nie som jasnozrivy, aby som vedel na co myslis.
jasne som o Ukrajine pisal, dohladaj si to a nauc sa citat s porozumenim
takze dokaz nemas.
empiria
dohladaj si rychlost sirenia povodneho virusu a porovnaj s rychlostou sirenia alfy az delty + porovnaj dopad
verim, ze to zvladnes

takze aky zmysel malo postovat to video? ved si tvrdil, ze vypustenie SARS2 z labaku nie je konspiracia a ludia boli banovani nepravom. lenze toto video nedokazuje opak.
nie, ja som tvrdil, ze ludia boli banovani za to, ze hovorili, ze US si platili vyskum GOF v Cine, chces odkaz na ten moj post alebo prestanes zavadzat sam od seba?

nie? post2382660.html#p2382660
a bola to snad pani doc. Koutna, ktora tvrdila, ze "mladi, chcu ist na kulturu, do restauracie, tak preco by sa mali ockovat" este v zime.
ktora veta z toho hovori nieco ine ako:
"nemyslim si, ze by som mal nejakych "neodbornikov", ktori by odhovarali od ockovania, skor hovoria rovnako ako ja, ze vakcinacia mladej populacie nie je taka dolezita, ako sa vsade hovori, pripadne, ze by ockovanie nemalo byt povinne"
keby pocas pandemie bola vlada odbornikov, nepoviem, ale konzilium odbornikov je poradny organ politikov. v strednej Europe zachranili prvu vlnu. potom na nich zacali politici kaslat a uz je "best in CoVID". odporucali odbornici premorovanie? nie. tym, ze politici urobili chaos v pravidlach, ludiach ich nedodrziavali, lebo netusili co plati a co nie a tak 12k zomrelo. co alebo kto ludom branil premorovat sa (ak by to bolo nieco, co funguje)?
prvy odkaz v gugli, dokonca povolanim priamo epidemiolog, nie, ze by som s nim vzdy suhlasil, ale niektore jeho vyjadrenia rozporovat nemozno
Epidemiológ a člen českej poradnej skupiny COVID Rastislav Maďar hovorí, že premorovanie v českej populácii prebieha takmer neustále, pretože existuje reťazec bezpríznakových nákaz.
Je premorenie spoločnosti správne rozhodnutie?

Je to prirodzenejšia forma než držať populáciu v prísnej karanténe.
Rovnako máme v populácii reťazec bezpríznakových nákaz, o ktorom vlastne nevieme. Takže premorovanie prebieha neustále. Bude sa diať aj potom, čo začneme uvoľňovať karanténne opatrenia. Musíme ale robiť všetko preto, aby sme ochránili zraniteľnú časť populácie.

Už som navrhoval všeobecne aj kolegom, aby sa používal výraz prirodzená imunizácia populácie. Predsa len dochádza k prirodzenému vytvoreniu protilátok bez toho, aby to niekoho zasiahlo nejako zdravotne.

Dosiahnuť určitú kolektívnu imunitu, ktorá môže byť 60 až 70 percent. A keď toľko ľudí chorobu prekoná s tým, že buď nemajú vôbec žiadne príznaky alebo len mierne, tak to potom chráni aj zvyšok populácie. Napriek tomu sa musíme snažiť, aby premorené neboli imunitne oslabené osoby. Keď už deti pustíme do škôlok a škôl, bude dochádzať k premorovaniu medzi nimi a ich rodičmi. Rodiny len nesmú ísť k starým rodičom, aby ich neohrozili.
a tych 28 ludi na Slovensku v prvej vlne zomrelo len vdaka comu? nie nahodou zatvoreniu hranic?
nie, vdaka prisnemu lockdownu
nestacilo vystavenie a umrtia v druhej vlne?
cast populacie uz bola premorena, takze v podstate nie
a opat: ale vysledky Svedska su pravidlo pre zvysok sveta.
nie, skor smerovanie
s niektorymi ich nariadeniami nesuhlasim, tak som sa vyjadril viackrat, ale principy mali dobre
ja som ti napisal time stamps ako si chcel, tak nebrbli.
postupne, teraz som si zahral csko a dotu, este idem napisat jeden clanok a mozno zajtra pocas vytvarania nadhodnoty kapitalistovi sa k tomu dostanem
a kde to su bezne dostupne?
spytaj sa NCZI, ktori ich maju zbierat
v jednotlivych nemocniciach ale urcite su
ludia nemuseli do nemocnic a nikto nezomrel, novinari na mieste nereportovali, ale pisali dobrodruzne romany?
museli ist do nemocnic a mnohi tam aj zomreli
a?
IFR je pre celu populaciu, vratane lokalnych specifik
hej, ked vsetko prepocitas na populaciu planety, tak to je uz realita.
ano, presne tak sa vypocitavaju globalne hodnoty
ak by ludia obyvali viacero planet, tak by bolo vhodne zahrnut i tie, samozrejme akceptujuc lokalne specifika

tak preco pocitat s premorenim, ked ako pises, UK ani len nemohla byt premorena :D
nic take nepisem, zavadzas a manipulujes, je velmi smutne, aky si ubohy
moje slova boli:
uz to tam vidis alebo mam pisat zase nieco o debiloch?
zabudas na to, ze UK otvorila uz na konci marca a Svedi presunuli festivaly na buduce leto.
nemam nejak extra problem s dodrziavanim navrhnutych doporuceni WHO, kam sa pocitaju aj obmedzenia masovych akcii
z 24 akcii na tejto prvej stranke su zrusene 2, vsetky su planovane na najblizsie dni, na dalsich stranach na dalsie tyzdne, mozes si spravit statistiku, kolko ich je zrusenych
kedze nie si matematik, tak ti s tym pomozem, spolu ich tam je spomenutych asi 155, z toho zrusene 3, to mi nepride ako nieco hrozostrasne
mam si hadzat mincou?
ak ti to pomoze, pokojne
tie vyjadrenia su dostatocne jasne, ak chapes kontextu a slova z neho nevytrhavas
a co je tam zle? clovek je imunny voci reinfekcii po prekonani relativne kraty cas, lebo mu klesne hladina protilatok a nevieme nic o tom, ci ich imunitny system vytvori dost pri dalsej infekcii. len chytas za slovicka, aby si udrzoval konflikt.
problematika bola viackrat dostatocne vysvetlena, odkaz sa na moje predchadzajuce posty :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo si to nepišete na FB alebo sukromne správy? Ved sa nikdy nedohodnete, beardie toto neni zasieranie temy tieto vaše litánie o ničom?
K téme - Izrael preočkuje kvoli delta variantu opäť celu populáciu kedže 6 mesačná učinnosť vakcín nepostačuje a narastá tam počet infikovaných.
beardie
Redeemer
Redeemer

diskutujeme o covide v teme o covide, pride mi to adekvatne
ze su to litanie o nicom, to sa zhodneme
Blastbit napísal: 12 aug 2021, 22:57K téme - Izrael preočkuje kvoli delta variantu opäť celu populáciu kedže 6 mesačná učinnosť vakcín nepostačuje a narastá tam počet infikovaných.
asi ten fajzer nebude az taka vyhra, ale preukazatelne znizil napor na nemocnice, takze jeho prinos je neoddiskutovatelny
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Sak píšete k veci ale aj tak casto aj do seba navážate a je to celé komplikované na čítanie. V Izraeli asi pouzivali aj Johnson a Johnson ci nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Pfizer mal Izrael ako case study, okrem toho sa tam ockuje Modernou
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 12 aug 2021, 22:55 a slniecko nie je zlte, okej
ja by som to zltou nenazval
mas ban na gugl?
ja mam hladat clanky na podporu tvojich hypotez? :D
take vakciny nemame
a ako si vysvetlujes funguvanie mRNA vakciny ty?
ani nie, urcite menej casto ako ty nejakym lekarom z Brazilie
akym lekarom z Brazilie? :D
nieco podobne
preto ho pcuvajme ked sa hovori o imunite.
pretoze v jednom Svedsku je 10,3 M obyvatelov, z toho 7 M premorenych, zbytok na chatach alebo mrtvi
a premoreni su dokedy?
hej, pisal si o antivax sprostostiach, tvoje slova:
ze sa nehanbis takto odporne klamat a vytrhavat slova z kontextu
jackb napísal: 12 jan 2021, 21:47 Kim Iverson sice vyzera dobre, ale ako zdroj?
Vo Svedsku "nikto navyse nezomrel" ale fotka pani, ktora ma nieco s jazykom ako dokaz, ze vakcnina je nastroj genocidy zo strany Demokratickej strany? Plus podpora masoveho sirenia virusu pocas utoku na Capitol je no-no.
Plus dalsie veci, ktore su OT v tejto teme.
Kim Inverson je ta infuencerka, od ktorej je ten obrazok s tabulkou. na svojej stranke zdiela,"vakcina je genocia zo strany Demokratickej strany" a podporovala superspreader event pri utoku na Capitol. ta zdroj relevatnych informacii nikdy byt nemoze.

ospravedlnis sa za lzi na moju osobu?
trva mesiace az roky, preto nemaju vsetky krajiny EU dostatok pre vsetkych svojich obcanov (nie, ze by to bolo treba) a objednavaju sa aj dostatocne mnozstva pre 3. davky, ktore budu dorucene az v roku 2022
takze minule leto sa dokoncil vyvoj a vakciny sa zacali schvalovat. kde sa tam stratili roky na vyrobu?
jasne som o Ukrajine pisal, dohladaj si to a nauc sa citat s porozumenim
pred mesiacmi!
empiria
dohladaj si rychlost sirenia povodneho virusu a porovnaj s rychlostou sirenia alfy az delty + porovnaj dopad
verim, ze to zvladnes
tak isto ako v pripade studii - preco mam ja dohladavat, ze ty mas pravdu? :D
nie, ja som tvrdil, ze ludia boli banovani za to, ze hovorili, ze US si platili vyskum GOF v Cine, chces odkaz na ten moj post alebo prestanes zavadzat sam od seba?
tak co tu tahas OT?
ktora veta z toho hovori nieco ine ako:
"nemyslim si, ze by som mal nejakych "neodbornikov", ktori by odhovarali od ockovania, skor hovoria rovnako ako ja, ze vakcinacia mladej populacie nie je taka dolezita, ako sa vsade hovori, pripadne, ze by ockovanie nemalo byt povinne"
takze ten konkretny clanok je podpora ockovania. v paralelnej realite urcite ano.
prvy odkaz v gugli, dokonca povolanim priamo epidemiolog, nie, ze by som s nim vzdy suhlasil, ale niektore jeho vyjadrenia rozporovat nemozno
preco na tom nie je v odbornych kruhoch konsezus? preco ma opoziciu v Iniciative Sníh? okrem toho, je to 7.4. 2020 ked sa o viruse nevedelo skoro nic a tieto zbozne zelanie boli na mieste. ale nie v auguste 2021 ked vidime, ze to nefunguje.
nie, vdaka prisnemu lockdownu
a ten navrhol kto?
cast populacie uz bola premorena, takze v podstate nie
a potom uz nebola.
nie, skor smerovanie
s niektorymi ich nariadeniami nesuhlasim, tak som sa vyjadril viackrat, ale principy mali dobre
len nie vsade vo svete ziju Svedi.
spytaj sa NCZI, ktori ich maju zbierat
v jednotlivych nemocniciach ale urcite su
ano, Slovensko je ta najlepsia krajina na svete co sa tyka zberu a poskytovania dat :D
museli ist do nemocnic a mnohi tam aj zomreli
a?
IFR je pre celu populaciu, vratane lokalnych specifik
pre teba nie. pre cloveka, ktory nie je cynik tak tam nebolo dobre a dva krat po sebe. teda: premorenie sa nedostavilo.
ano, presne tak sa vypocitavaju globalne hodnoty
ak by ludia obyvali viacero planet, tak by bolo vhodne zahrnut i tie, samozrejme akceptujuc lokalne specifika
a preto to nemoze odrazat realitu ani nahodou.

nic take nepisem, zavadzas a manipulujes, je velmi smutne, aky si ubohy
moje slova boli:
uz to tam vidis alebo mam pisat zase nieco o debiloch?
po tej influencerke ty mne napises, ze ja zavadzam a manipulujem?
UK otvorila viac nez dva mesiace pred Svedskom, takze mala byt premorena. ale nie je. sa s tym zmier.
nemam nejak extra problem s dodrziavanim navrhnutych doporuceni WHO, kam sa pocitaju aj obmedzenia masovych akcii
z 24 akcii na tejto prvej stranke su zrusene 2, vsetky su planovane na najblizsie dni, na dalsich stranach na dalsie tyzdne, mozes si spravit statistiku, kolko ich je zrusenych
kedze nie si matematik, tak ti s tym pomozem, spolu ich tam je spomenutych asi 155, z toho zrusene 3, to mi nepride ako nieco hrozostrasne
si predstav, na konci juna este presuvali: post2380848.html#p2380848
ak ti to pomoze, pokojne
tie vyjadrenia su dostatocne jasne, ak chapes kontextu a slova z neho nevytrhavas
bud je UK premorena, alebo nie je. 0 alebo 1. ziadne filozoficke rozpravy.
ked napises, ze nie je premorena, nemozes s premorenim pocitat to percenta ludi s protilatkami.
problematika bola viackrat dostatocne vysvetlena, odkaz sa na moje predchadzajuce posty :)
mohol to tu prist vysvetlit niekto kto medicinu studoval :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Veru mohol už pred 200 stranami :)..mne vždy slnko prišlo biele aj ked na Zš som ho maloval žltou. Mne sa premorenie nezdá ako alternatíva nikde na svete vzhladom na vyťaženosť nemocnic, pád ekonomiky, atd
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A pritom uz od vedcov z roznych stran idu info ze deltou sa nakazia v podstate vsetci a neda sa tomu z principu zastavit. Skor ci neskor.
beardie
Redeemer
Redeemer

mas nieco konkretne? len sa tocime v kruhoch, lebo odmietas definicie a zname fakty
jackb napísal: 12 aug 2021, 23:51ja mam hladat clanky na podporu tvojich hypotez? :D
ak ti nevyhovuju, mozes
a ako si vysvetlujes funguvanie mRNA vakciny ty?
chcel si vakcinu, ktora znici virus presne mierenou ranou, taku nemame
ak by sme mali, kazdy by sa po nakazeni vyliecil a nesiril by virus dalej
preto ho pcuvajme ked sa hovori o imunite.
nevidim od "neho" data
a premoreni su dokedy?
podla vyskumov minimalne rok, mozno dlhsie, tolko su v telach skumanych ludi protilatky, nasledne nastupuje imunita, takze je mozne, ze ludia budu "imunni" viac rokov (imunni v zmysle len miernych priznakov - bez hospitalizacii ci nebodaj smrti)
vzhladom na to, ako je dobre delta variant prenositelny, nizke davky virusu budu kolovat v populacii neustale a neunavne budu stimulovat imunitu
Kim Inverson je ta infuencerka, od ktorej je ten obrazok s tabulkou. na svojej stranke zdiela,"vakcina je genocia zo strany Demokratickej strany" a podporovala superspreader event pri utoku na Capitol. ta zdroj relevatnych informacii nikdy byt nemoze.
the figures are taken from the Official Statistics of Sweden (SCB)
ospravedlnis sa za lzi na moju osobu?
priniesol si do diskusie antivaxerske OT, miesto overenia dat alebo poskytnutia inych si spochybnoval autorku, to sa nerobi
takze minule leto sa dokoncil vyvoj a vakciny sa zacali schvalovat. kde sa tam stratili roky na vyrobu?
presne tak, za rok sa nestihlo vyrobit dostatok davok pre vsetkych obcanov EU, nieto pre vsetkych Europanov
pred mesiacmi!
ano, od zaciatku, iba mesiace ti trvalo pochopit to
tak isto ako v pripade studii - preco mam ja dohladavat, ze ty mas pravdu? :D
lebo s tym nesuhlasis, chces to rozporovat, ci?
tak co tu tahas OT?
ciastocne to bol OT, isty suvis to malo, ten som vysvetlil
takze ten konkretny clanok je podpora ockovania. v paralelnej realite urcite ano.
nie, upozornuje na mozny vyvoj, ktory nemusi byt vzdy pozitivny
svet nie je ciernobiely
neznamena to, ze sa to bude tykat priamo covidu, ale treba byt na pozore
vyssia rychlost sirenia tiez neznamena, ze bude smrtelnejsi (na jednotku obyvatelstva)
preco na tom nie je v odbornych kruhoch konsezus? preco ma opoziciu v Iniciative Sníh? okrem toho, je to 7.4. 2020 ked sa o viruse nevedelo skoro nic a tieto zbozne zelanie boli na mieste. ale nie v auguste 2021 ked vidime, ze to nefunguje.
a ten navrhol kto?
chcel si epidemiologa, dostal si epidemiologa
nemozem za to, ze vacsina krajin zacala zavadzat totalitne riesenia po vzore Ciny, ktore sa uplne lisia od standardnych opatreni preverenych casom
a potom uz nebola.
nic tomu nenasvedcuje, svedske seroprevalencne studie hovoria napriklad o 70% pritomnosti protilatok
vypocet IFR je logicky dolezite robit na populacii, ktora sa s virusom este nestretla, ak sa s nim stretne vo vacsom rozsahu, tak data mozu byt a aj budu ovplyvnene
len nie vsade vo svete ziju Svedi.
mozno keby zili, tak je zaporna excess mortalita aj tam
ano, Slovensko je ta najlepsia krajina na svete co sa tyka zberu a poskytovania dat :D
zial, nie je
pre teba nie. pre cloveka, ktory nie je cynik tak tam nebolo dobre a dva krat po sebe. teda: premorenie sa nedostavilo.
konkretne v Manaus - presne z toho dovodu rastie pocet umrti uz len veeeeelmi pozvolne
pripadne v inych oblastiach, ktore su zasiahnute virusom, po case si virus povie, ze bali sakypaky a zdrha, tak nejak?

spytam sa inak, ak sa bude virus v populacii sirit a populacia sa bude priebezne ockovat, ako sa bude po case virus spravat? budu pocty pozitivne testovanych rast, klesat alebo stagnovat?
lebo presne to iste sa deje pri prechode virusu populaciou, rozdielny je len sposob ziskania protilatok

stale nerozumiem, s cim mas taky problem, ak sa ludia nakazia a vyliecia, su pred dalsim nakazenim aspon docasne imunni, nie je to tak?
a preto to nemoze odrazat realitu ani nahodou.
IFR je globalna hodnota
UK otvorila viac nez dva mesiace pred Svedskom, takze mala byt premorena. ale nie je. sa s tym zmier.
sice rozvolnila o 2 mesiace pred Svedskom, ale je potrebne pamatat aj na obdobie, kedy bolo Svedsko vyrazne otvorenejsie ako UK
asi aj preto maju uz od zaciatku roka zapornu excess mortalitu
si predstav, na konci juna este presuvali: post2380848.html#p2380848
ano, lebo sa riadia doporuceniami svedskych epidemiologov
teraz je situacia dobra, tak sa mozu konat aj akcie s vacsim mnozstvom ludi, ak sa situacia zhorsi, je mozne, ze budu akcie obmedzovat
presne podla nariadeni WHO
bud je UK premorena, alebo nie je. 0 alebo 1. ziadne filozoficke rozpravy.
seroprevalencne studie hovoria, ze 90 % dospelej populacie ma protilatky
kedze je momentalne zaockovanych len 70 % (alebo ake je aktualne percento) dospelej populacie, zbytok obyvatelstva bol vystaveny virusu a protilatky si vytvorili sami
ked napises, ze nie je premorena, nemozes s premorenim pocitat to percenta ludi s protilatkami.
preto vzdy pisem premorena a zaockovania ako v pripade UK, alebo iba premorena ako v pripade Svedska
mohol to tu prist vysvetlit niekto kto medicinu studoval :)
niekoho si pokojne pozvi, len neviem, ci ho nebudes odmietat, ak nebude hovorit presne to, co ziadas

Autoeditácia príspevku po 50 sek:
wladas napísal: 13 aug 2021, 0:42 A pritom uz od vedcov z roznych stran idu info ze deltou sa nakazia v podstate vsetci a neda sa tomu z principu zastavit. Skor ci neskor.
presne tak, uz dlhodobo hovorim, ze virus zostane kolovat v populacii a zabranit sa tomu neda

@javatar: tu studiu som poskytol na konci roka 2020, skus pohladat niekde okolo tych datumov, posledne decembrove tyzdne, mozno sa k tomu este dostanem
Napísať odpoveď