Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
retkvic... tie ich čísla hospitalizovaných z 29.8. sú po prepočte na počet obyvateľov rovnaké ako sme mali my hneď po novom roku. A v podstate máš pravdu, u nás sa vtedy tiež nič nedialo, vôbec to nebolo hrozné, keďže všetci veselo silvestrovali a dokonca aj novoročné omše sa konali...
Len by som ti rad pripomenul, ze este tu nie je ani Papez, ktory bude dobra vyhovorka pre antivaxerov, ale na Slovensku krivka rapidne rastie. Urcite si zachytil zatvorene triedy, cervene okresy na Slovensku a podobne. Nie je to Papezom, ale rodicmi antivaxermi a tak deti na skolach roznasaju covid dalej.Famine napísal: 09 sep 2021, 10:24 čísla mierne rastu ... čoskoro príde pápež a ten to dokonávyskuša sa učinnosť vakcín
verme že funguju spravne a tak ako maju
skôr či neskôr by muselo dojsť k podobnej situacií tak prečo sa tomu braniť
dôjde nasledne k premoreniu a potom bude hadam dobre
![]()
Deti by roznasali covid aj bez antivaxerov, rovnako ako všetci očkovaní aj neockovani
Roznasali. Ale roznasat ho budu najma po otvoreni skol a najma cez neockovanych rodicov sa to bude sirit dalej po kolegoch a rodine. Pockaj si na grafy a potom uvidis, ze to schytaju najmenej ockovane okresy.
Som si vedomý toho, ze sa to bude šíriť aj naďalej, ale na tom dopade sa asi nezhodneme
Chceš si tipnut počet mŕtvych 3. vlny k 31.3.2022?
Hlavná skupina roznášačov sú nezaočkovaní. Pri očkovanom je 9x menšia šanca že ten covid chytí. A stým čo napísal heker sa stotožnujem, to zase bude výhovoriek že ako prišiel a odišiel pápež začala 3 vlna, budú to mať na koho hodiťbeardie napísal: 10 sep 2021, 7:18 Deti by roznasali covid aj bez antivaxerov, rovnako ako všetci očkovaní aj neockovani
Tak nech sa zaockuju a ostatným dajú pokoj
beardie si uz tipol, som si poznacil, uviedol ze to bude maximalne 2000 dusi, pripadne este menej, kedze nevieme ci bude tretia vlna koncit koncom marca.beardie napísal: 10 sep 2021, 8:40 Som si vedomý toho, ze sa to bude šíriť aj naďalej, ale na tom dopade sa asi nezhodneme
-
starysomar
Hardcore addict
Moja skúsenosť z posledných dní - rúška u prdele v reštikách aj v banke. Ono aj - pri bezvetrí majú vonku aj vo vnútorných priestoroch zmysel "nula-hovno-nič".
"Sranda" začne, až sa schladí, začne fúkať a bude podstatne vyššia vlhkosť vduchu.
"Sranda" začne, až sa schladí, začne fúkať a bude podstatne vyššia vlhkosť vduchu.
V pripade, ze IFR vypocitana podla prvych vln plati, tak to tak bude
Working Age Population 3,668,954 67.19%
Elderly Population 940,525 17.22%
https://population-pyramid.net/en/pp/slovakia
4,7M*0.3% je 14,1K, ak som zase neurobil chybu. takze cokolvek medzi momentalnym poctom umrti a tou hodnotou by este teoreticky malo zomriet.
ja sa bojim, ze to bude viac.
Working Age Population 3,668,954 67.19%
Elderly Population 940,525 17.22%
https://population-pyramid.net/en/pp/slovakia
4,7M*0.3% je 14,1K, ak som zase neurobil chybu. takze cokolvek medzi momentalnym poctom umrti a tou hodnotou by este teoreticky malo zomriet.
ja sa bojim, ze to bude viac.
pre sirenie je tusim lepsie ak je vlhkost prave nizsia, ak bude fukat, tak sa vzduch rychlejsie rozptyli, teda lepsie pre nenakazenie. Samozrejem, ak by si sedel v restike a bol by tam niekto nakazeny a klima by ten vzduch fukala rovno na teba, tak tam by to bolo horsie.starysomar napísal: 10 sep 2021, 17:36 "Sranda" začne, až sa schladí, začne fúkať a bude podstatne vyššia vlhkosť vduchu.
Vonku si myslim, pokial sa s niekym nerozpravas dlhsiu dobu, tak sa nemas ako nakazit.
Delta variant ma 1000x vyssiu virusovu naloz a nakazat sa da ovela jednoduchsie, tu je odkaz:
Sabaka: Neočkovaní si už len vyberajú medzi vakcínou a covidom. Delte sa totiž nedá vyhnúť (podcast) | Aktuality.sk
Taktiez boli rozne informacie o tom, ako dlho prezije virus na roznych povrchoch, ako je to pri delta variante, su rizikove napr. potraviny, ovocie, zelenina a pod.?
Sabaka: Neočkovaní si už len vyberajú medzi vakcínou a covidom. Delte sa totiž nedá vyhnúť (podcast) | Aktuality.sk
Je toto pravda? Nejak sa mi tomu nechce verit, to uz by bol asi nakazeny kazdy. Ak to je pravda, ako sa situacia meni, ked ma nakazeny rusko alebo respirator a ak ma respirator nenakazeny? Tieto informacie chybaju, ako chrani rusko, resp. respirator, ak ho ma nenakazeny a ak ho ma prip. aj nakazeny prenasac.„Akýkoľvek veľmi krátky kontakt stačí, aby sa človek infikoval.Napríklad, ak by bol infekčný človek v uzavretom priestore a o niekoľko hodín tam príde neimúnny človek, infikuje sa," vysvetľuje silu deltavariantu.
Taktiez boli rozne informacie o tom, ako dlho prezije virus na roznych povrchoch, ako je to pri delta variante, su rizikove napr. potraviny, ovocie, zelenina a pod.?
Dneska Dansko ruší všetky opatrenia, ruškiadu i covidpassy .... halooooooo budíček dokedy mame čakať ??? Kto chcel tak sa zaočkoval a mal dosť času na očkovanie a skoro nikto nieje v čakarni najvyšší čas zahodiť nahubky aj na slovensku
beardie - stále neviem si za očkovanie či nie si?
retkvic- ja som tvrdil že cca 2000 mrtvych budeme mať, neviem ci aj beardie to tvrdí.
Famine - ak budú plné nemocnice v SR pojdeš pomáhať zdravotnikom?
retkvic- ja som tvrdil že cca 2000 mrtvych budeme mať, neviem ci aj beardie to tvrdí.
Famine - ak budú plné nemocnice v SR pojdeš pomáhať zdravotnikom?
Infikovať v zmysle nakaziť sa a byť chorý, to nie
secondary attack rate, čiže prenos na ďalšieho, v rámci domácnosti / rodiny (!) je u delty iba 12,3 %!
Žiadna genocída sa nekoná Pre otravnych ignorantov, ktorí nevedia guglit, link:
https://assets.publishing.service.gov.u ... ing_15.pdf
Autoeditácia príspevku po 48 sek:
písal som to viackrát
Ked si písal ze nech sa zaočkuju a nech ostatným daju pokoj. Sak okej nech je dobrovolnosť pri očkovaní ale potom nech sa najdu aj dobrovolnici ktorý budu zdravotnikom pomahať ked budu plne nemocnice. Niečo za niečo, verejné zdravie štatu je doležitejsie ako ego ludí.
Správne, ti, co sa boja, nech sa zaockuju, ostatným nech dajú pokoj
A tí čo sa teraz neočkuju plnia nemocnice. Inak ten datum 31.3.2022 do tohto dátumu možu vzniknuť aj také mutácie ktoré budu horšie ako tie co doteraz. Moj hrubý odhad za vyše pol roka ze pribudne cca 2000 mrtvych ale zalezi od mutácii. Horšie - infekčnejsie,smrtnejšie od pôvodneho čínskeho bola britská,juhoafrická,brazilska mutácia. Zaručí niekto že nevzniknu ešte horšie, ktoré budú napádať najviac deti?
Preco by mali vznikať mutácie špeciálne pre deti?
Autoeditácia príspevku po 2 min 15 sek:
Ale zo sociologickeho hľadiska je lepšie, keď sa nezaockovanym zaockovani:
- nevysmievaju
- nevyhrazaju
- pozitívne motivujú
Na Slovensku sa deje presny opak
Autoeditácia príspevku po 2 min 15 sek:
to budú, áno
Ale zo sociologickeho hľadiska je lepšie, keď sa nezaockovanym zaockovani:
- nevysmievaju
- nevyhrazaju
- pozitívne motivujú
Na Slovensku sa deje presny opak
Nie že špeciálne, ale je maximálne vylúčené že vznikne covid mutácia ktorá by primárne ohrozovala zdravie detí? Garantuje to niekto?
To suhlasim malo to tu ist pozitivnou cestou bez delenia ludí na očkovaný neočkovaný ale mať spoločný ciel poraziť neviditeneho nepriatela ktorý 1. sa može prejavit ako chripka, 2. može sa prejavit v ťažšom priebehu ako chripka, 3. človek skončí v nemocnici na plucnej ventilacii ale prežije to, 4. skončí v nemocnici ale neprežije to.
To suhlasim malo to tu ist pozitivnou cestou bez delenia ludí na očkovaný neočkovaný ale mať spoločný ciel poraziť neviditeneho nepriatela ktorý 1. sa može prejavit ako chripka, 2. može sa prejavit v ťažšom priebehu ako chripka, 3. človek skončí v nemocnici na plucnej ventilacii ale prežije to, 4. skončí v nemocnici ale neprežije to.