Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja som mal dakedy dáku 6-ku či 7-čku (nepamätám), predtým ešte 3Gs tuším a 4-ku. Medzitým a potom som mal dlho Androidy (Samsung, LG, Xiaomi...) prakticky vždy takú strednú triedu. Teraz mám iPhone XS, čo som kúpil tu na fóre. Lebo som chcel stabilný telefón, ale nie drahý (takže nie nový). Zaujímavé sú tým, že jednoducho od toho mobilu niečo chcem, tak to spraví a spraví to hneď. Všetko je rýchle, stabilné, spoľahlivé, svižné, premakanejšie, vyladenejšie. Tie Samsungy vždy fičali parádne keď boli nové, po roku sa to už ale povedať nedalo, a po dvoch to bola proste katastrofa. Ak niekto volá a občas odpíše na Messengeri, tak OK. Ale ak tam má niekto rôzne appky čo používa v robote, a chce aby mu to bežalo naraz s X kartami v Chrome, mailami, Messengerom a všetko svižne a intuitívne, tak to je proste úplne iná liga. Nevravím, že high-end Androidy nie sú po*iči, ale mal som aj S8-čku keď to bol stropový mobil a po čase to bolo cítiť aj tam. A ak niekto argumentuje, že raz za rok spraviť hard reset, tak nie. Tam ide o to, že keď ja mám ten zoznam appiek a nastavení syncnutý na Google účte a natiahnem si to aj na nový telefón, tak to proste začne lagovať po veľmi krátkej dobe.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

starysomar, za mna asi "ekosystem". ked ma clovek viac ako jedno zariadenie, tak si pekne ziju spolu.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Basic ipad v pohode, dali tam novsi procesor z iphone11, zvacsili tam ulozisko na dvojnasobok a zlepsili prednu kameru z 1.2 na 12 mpx pre videohovory...za tu istu cenu je to fajn update..a stale lepsi nez akykolvek iny android tablet.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

najvacsi trapas ipadu basic je ze stale bude mat lightning connector a nie usb-c.

starysomar:
apple zije vdaka ekosystemu. niektore veci maju fakt premakane, airpody, apple watch, tam konkurencia nesiaha. tablety maju tiez fajn. telefony su popravde priemerne (jedine cim ozaj vynikaju je fotak a ako bolo vyssie spominane dlhodobe pouzivanie).

musim priznat ze predstava toho ze si schopny mat komplet ekosystem (telefon, tablet, notebook, hodinky, sluchadla, telku, smart repraky) od jedneho vyrobcu a vediet ze vsetko bude aspon nadpriemerne je fajn. pre mna najvacsia nevyhoda je cena, niekto to mozno neriesi, ale keby som chcel teraz presedlat na apple ekosystem tak by ma to stalo tisice eur a to skratka nedam.
druha nevyhoda je prave ten telefon. pre mna je to asi najdolezitejsie zariadenie z celeho ekosystemu (mozno po notebooku) a tam ma skratka iphone nicim nelaka. telefon menim kazde 2-3 roky, takze ci bude stabilne bezat po 5 rokoch mi je ukradnute a inak nemam pocit ze by niecim iphone vynikal. tato konferencia bol skvely priklad. iphone 13 nic zaujimave nepriniesol, 120hz displej iba pri najdrahsom modely (osobne cely osial ohladom 120hz displeju nechapem, mam taky telefon, je to pekne, ale ze by to bolo nieco podla coho by som vyberal telefon, to asi nie), lepsi procak, lepsi fotak a to je vsetko. na druhu stranu samsung teraz predstavil galaxy fold 3 a flip 3 co su proste telefony pri ktorych ozaj clovek uvazuje ze spravi upgrade. fold 3 je sklapaci telefon co by som fakt ze bral, jedine co ma odradza je cena a flip 3 je zase konecne cenovo dostupny sklapaci telefon a prave je asi riesenie pre vsetkych co neustale pistia ze im nevyhovuju dnesne obrie telefony.
keby vedla seba postavim iphone 13 a flip 3, co su cenovo porovnatelne telefony a nepozeram na nic ine (ekosystem) tak ani na sekundu neuvazujem.
ale realita je ina a chapem kazdeho kto neriesi financie a ide do applu.
ja radsej ostavam pri androide, sice smart hodinky co mam na ruke su bieda a BT sluchadla nedosahuju komfortu airpodov a tablet na ktorom vela aplikacii nie je prisposobenych ale zase mam telefon kde si nainstalujem co chcem, upravim co chcem a mam tam vymozenosti ktore bude mat apple o par rokov.
a kolko penazi som usetril za tie roky :D
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Musím ťa opraviť ohľadom toho foťaku, čo sa týka fotiek rozhodne nevynikaju pred konkurenciou, ale čo sa týka videa, tam sa musí uznať, že nemajú konkurenciu
jackb
Redeemer
Redeemer

ja ako, clovek ktory v ekosysteme viac ako 12 rokov, ta opravim co sa tyka tych penazi:
zariadenia stoja vela, no ak ich clovek pouziva dokym je pre ne podpora, alebo sa nedaju kupit napr. baterky na laptop tak to potom zmysel ma.
SE, ktore som musel v vo februari menit sa prestalo nabijat. malo by v auguste 4 roky u mna a uvedene bolo este skor. stale mal podporu systemu. MacBook Pro, ktory som mal od roku 2010 snad este po vymene baterky, pridani RAM a vymen disku na SSD snad este stale funguje ako pisaci stroj pre osobu, ktorej som ho daroval. iMac, ktory predomnou stoji ma teraz niekedy 4 roky od uvedenia no stale si velmi dobre zahram a po vymene na SSD sa ho nechystam menit, lebo mi nic nechyba. systemy som prestahoval bez problemov a nemusim sa bat ci nieco spolu nebude fungovat a co na to ovladace.
ako Apple je ale velmi vela fanatickych fanusikov, ktori si hned bezia po najnovsie zariadenia. ked na to maju, tak prosim.
takze aj ja som usetril vela penazi, lebo si kupujem nieco co dlho vydrzi.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

lukas9206 napísal: 17 sep 2021, 14:34 Diagonalne foťáky stoja za predobjednanie, hlavne ak vlastníte 12-ku :D.

Mimochodom, podľa mňa to bola najnudnejšia konferencia Applu ktorú som doposiaľ videl. Čo ma ale dostalo, je obmedzenie v nahrávaní videa medzi 128 GB (FullHD) a 256 GB (4K) verziou :roll:.
Prosím pozri si toto vôbec to nie je len o prehodení kamery... ak by na to nebol dôvod tak ten dizaj zostane aj s kameramy tak ako bol.

A taktiež to nahrávanie videa je obmedzené len na ProRes. Tipujem, že tak 2 ľudia z celého fóra by vedeli reálne využiť ProRes.

Taktiež si myslím, že veľa ľudí zaujalo práve ten Cinamatic Mode, ktorý je ale sám o sebe limitovaný na 1080p30FPS. Čiže nechcem si predstaviť čo to musia byť za kalkulácie.
Určite, budúci rok prídu že to dokáže na 60FPS alebo dokonca možno 4K30.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ďakujem za video. Ale vlastním 12ku a videl som celú konferenciu. Ak by neopakovali počas konferencie aspoň 10 krát aký super rýchly a neviem čo ešte je nový Bionic 15 tak by tie "novinky" vedeli stlačiť aj do 30 minút. Tento model sa mal určite volať 12s a nie 13.
Pri ipade mini vraveli ake je usb-c úžasné a kompatibilné s kopou príslušenstva. A pri iphone neukázali ani spodnú časť telefónu, lebo je tam stále ten blbý a zastaralý lighting. Proste s mojej strany to bol strašný prepadák.
A mimochodom, niečo podobné ako ten super nový Cinematic Mode už mal tuším Samsung S10.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

lukas9206 napísal: 19 sep 2021, 12:58 A mimochodom, niečo podobné ako ten super nový Cinematic Mode už mal tuším Samsung S10.

A ľudia to začnú používať až keď to predstaví apple .. Prečo asi? A nieje to jediná vec ktorú predstavil apple ako svoju novinku a konkurencia to mala už dávno a ani sliepka po tom nehrabla. Prečo asi?

tyler91 napísal: 18 sep 2021, 21:22 Musím ťa opraviť ohľadom toho foťaku, čo sa týka fotiek rozhodne nevynikaju pred konkurenciou, ale čo sa týka videa, tam sa musí uznať, že nemajú konkurenciu
Ako spoznáš fanúšika dxomarku? :lol:

...

Koniec koncov, asi pre niečo tie telefóny a všetky zariadenia sú TOP v predajoch a apple ich vydáva každý rok ... keby to ľudia nebrali tak by to asi tak dobré nebolo ... change my mind.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako vieš, že to ľudia nepoužívajú? To je taky argument že...
Každopadne môj názor je, že toto tiež nebude funkcia ktorú budú ľudia masovo používať. Kúpia si to, vyskúšajú, a tým to skončí. Ten kto bude chcieť nahrávať "kvalitnejšie" videa, nebude na to používať iphone.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

fildinko napísal: 19 sep 2021, 16:19Koniec koncov, asi pre niečo tie telefóny a všetky zariadenia sú TOP v predajoch a apple ich vydáva každý rok ... keby to ľudia nebrali tak by to asi tak dobré nebolo ... change my mind.
toto si inak hovoria podla mna vsetci volili smeru. ved keby ich tolko ludi nevolilo tak asi by tak super neboli :D

najkvalitnejsie a najpopularnejsie nie vzdy uplne spolu koreluje.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

fildinko napísal: 19 sep 2021, 16:19 A ľudia to začnú používať až keď to predstaví apple .. Prečo asi? A nieje to jediná vec ktorú predstavil apple ako svoju novinku a konkurencia to mala už dávno a ani sliepka po tom nehrabla. Prečo asi?

Ako spoznáš fanúšika dxomarku? :lol:

...
Počuj Ty iOvca, podľa Teba má Iphone o triedu lepší foťák ako s21?
fildinko
King
King

tyler91 napísal: 19 sep 2021, 20:37
Počuj Ty iOvca, podľa Teba má Iphone o triedu lepší foťák ako s21?
Kde som to napísal, ťamťungáč? :D Kde som napísal niečo o tom že kto má o koľko tried lepšiu kameru? :D
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte, aj ked toto nie je poradna pri kupe, snad mi pomozete. Momentalne mam iphone xs, predtym som mal xko, 8,6,5 a tak dalej. Aktualne xs vypovedalo sluzbu a tak premyslam co nove si kupit. Predtym som sa nahanal aby som mal stale najnovsi, no teraz to uz priorita nie je a preto sa neviem rozhodnut.
Mobil budem brat z alzy, no ked som si pozrel ceny, novsich, starsich, tak rozdiel su len male sumy.
Mobil vyuzivam primarne na volania, internet a fotky. Hry nehram a videa neupravujem. Vacsia vydrz baterie potesi, ale standardne mi telefon stale vydrzi den az dva.
Co by bol vas kandidat v pomere cena/vykon?
Dakujem
fildinko
King
King

iPhone 11 64 GB - 569,00 € Datart
phatres1994
Star
Star

a vies aj nejako upresnit preco prave 11 a nie pro, pro max alebo 12?
jackb
Redeemer
Redeemer

12 mini: je maly, ma 5G a kedze je vlanajsi, da sa ocakvat podpora na dlhsiu dobu. aj po tme to foti obstojne, IMHO
len neviem ako si stoji cenovo.
fildinko
King
King

Cena. 11 vs 12 je rozdiel skoro 200 eur rozdiel. Čo môže byť pre teba celkom zbytočné vzhľadom na tvoje využitie.

Batéria. Už model XR bol výborný na batériu, 11 tka (resp. XR S) mal ešte o niečo lepšiu batériu.

12 mini má slabú batériu, v 13 mini to trochu vylepšili.
phatres1994
Star
Star

a pozerat sa po 11 alebo 11 pro max? Ci aj to je v principe zbytocne vzhladom na vyuzitelnost?
fildinko
King
King

phatres1994 napísal: 05 okt 2021, 14:25 a pozerat sa po 11 alebo 11 pro max? Ci aj to je v principe zbytocne vzhladom na vyuzitelnost?

Podľa mňa si si odpovedal.

Nevidím dôvod ísť do maxka keď to naozaj nevyužiješ. A keď si porovnám cenu 11 pro max tak to už by som šiel radšej do iPhone 13 (nie pro ani mini).

A aj vysvetlím prečo do 13 tky: lepší procak, dlhšia podpora, lepšie foťáky, lepší display ... teoreticky všetko o dva roky lepšie ako 11 (klasika/pro alebo pro max).
Napísať odpoveď