Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa Terepin »

No keby som sa mal toho držať tak nevyjdem ani na prechádzku do lesa, keďže už aj pri nej mám tep srdca cez 140.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Terepin napísal: 26 sep 2021, 11:08 No keby som sa mal toho držať tak nevyjdem ani na prechádzku do lesa, keďže už aj pri nej mám tep srdca cez 140.
do obchodu vies dojst? do prace ako chodis? vozia ta vrtulnikom vo vlastnej posteli?
Terepin, chces vediet preco ta zeny nechcu?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako píše gogo... na začiatku ti stačí každý druhý deň okolo vežiaku... druhý týždeň dáš každý druhý deň 2 kolečká okolo vežiaku, tretí týždeň 3 kolečká a po mesiaci sa možno dopracuješ aj k tomu polhodinovému intervalovému behu, ktorý si si začal dávať hneď na začiatku.
Terepin
Addict
Addict

Mesiac som tak bežal a nič sa nezmenilo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin napísal: 26 sep 2021, 11:48 Mesiac som tak bežal a nič sa nezmenilo.
preto bolo "najrozumnejsie" sa po tom mesiaci na to uplne vykaslat, ze? pravdepodobne aj programovat si sa ucil tak, ze ked si to do mesiaca vsetko nevedel tak si to nechal tak..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zmenilo sa, spálil si trochu tuku, miesto neho ti narástlo trochu svalov a trochu si začal získavať kondičku....
Terepin
Addict
Addict

To bolo fakt len trochu, lebo váhou som šiel dole len v rámci štatistickej odchýlky a kondička sa zlepšila o všeho-všudy o jednu minútu.

Autoeditácia príspevku po 1 min 49 sek:
gogo956 napísal: 26 sep 2021, 11:52 preto bolo "najrozumnejsie" sa po tom mesiaci na to uplne vykaslat, ze? pravdepodobne aj programovat si sa ucil tak, ze ked si to do mesiaca vsetko nevedel tak si to nechal tak..
Učil som sa sieťarinu a áno, šlo mi to tak po masle, že som sa to za necelé tri mesiace naučil bez problémov a získal som certifikát. Viem za 3 mesiace zhodiť 15 kíl? Ťažko.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Terepin

ale ty si tomu cviceniu 3mesiace nedal. Mesiac je uplne nič, ked dovtedy si vobec necvicil. Za 3mesiace vies v pohode zhodit 5-6kg tuku a nabrat nejake svaly /ak budes cvicit aj silovo/. Ubehlo 6mesiacov, keby si cvicil a drzal aspon trochu dietu tak ku dnesnemu dnu mas dolu aspon 10kg tuku.. Ale lepsie bolo sa na to vykaslat ze?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Terepin napísal: 26 sep 2021, 12:42To bolo fakt len trochu, lebo váhou som šiel dole len v rámci štatistickej odchýlky a kondička sa zlepšila o všeho-všudy o jednu minútu.
Ake je potom zhrnutie? Sport je pre debilov lebo tebe sa nedari? Alebo ako sam seba ospravedlnujes?

Progres ma zmysel riesit po 6 mesiacoch. A je vseobezne znama vec ze pre ludi z vacsou nadvahou beh nie je idealny. Su ine moznosti
gogo956
Redeemer
Redeemer

O tom ze pri svojej vahe nema zacat behom som mu hovoril odzaciatku, samozrejme ze si nechal poradit ako vzdy..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Terepin, vzdal si to príliš skoro.

Ja som zhodil minulý rok asi 30 kg, bol som mierne obézny v podstate odkedy som vychodil strednú a žil s tými kilami potom cez 10 rokov. A poviem ti, že môžem ľutovať, že som neschudol už dávno, malo to mnoho pozitívnych vplyvov a som si istý, že aj tebe by veľmi pomohli.

Okrem zjavných zdravotných benefitov:
- zhodenie váhy ti takmer zaručene zodvihne aj sebavedomie a to potrebuješ, budeš si pripadať atraktívnejší
- zhodenie váhy ti otvorí cestu pre nové koníčky ktoré súvisia so športom a pohybom, možno si popri tom niektoré aj obľúbiš
- s novými koníčkami môžu prísť nové sociálne kontakty
- začneš sa na svet dívať trochu inak, keď vieš, že sa nespotíš a nezadýchaš pri bežnej činnosti.

Takže áno, schudnutie určite je cesta, ako skúsiť riešiť niektoré tvoje problémy. Výhovorky sa vždy nájdu, prečo s tým nezačať a potom aj prečo sa na to vykašľať, ale je tvrdou pravdou, že to nie je nič nevykonateľné ani pre teba a nie je za tým žiadna veda, telo sa práveže vie prekvapivo rýchlo adaptovať na nejaký nový režim, základom však je vydržať a nevzdať to po prvom mesiaci.

To, že výsledok po mesačnej snahe ešte nie je do očí bijúci alebo ľahko merateľný ešte neznamená, že ten výsledok neexistuje. A možno si bol už len kúsok od toho, aby si ho mohol aj reálne spozorovať a práve vtedy si to vzdal.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

V práci angličtinu používam takmer výlučne len písmom. Speakovať samozrejme viem, no nie som zrovna vo “forme”. Odhadujem sa tak na B2.
V priebehu tohto týždňa sa ocitneme v situácii, kedy budem za cca 30 min. musieť vysvetľovať procesné synchronizačné grafy rodenému Britovi - native speakerovi. Dosť komplikovaná, technická angličtina.
Myslíte, že sa o to pokúsiť - deň pred sa na 1-2h pripravovať, povedať si to sám pre seba, alebo to je samovražda?
gogo956
Redeemer
Redeemer

za dve hodiny sa na to urcite slušne pripravis, plus si priprav odpovede na otazky ktore asi mozes cakat
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

stary dobry terepin. ludia mu poradia ako by mal zacat cvicit.
on si vyberie nieco uplne ine, absolutne bez vedomosti to zacne robit, samozrejme uplne zle, po par razoch to vzda a je zase naspat vo svojej oblubenej pozicii "ja chudacik na ktoreho nefunguje nic co funguje na bezneho cloveka, lebo ja som specialny a nie je mi pomoci, lutujte ma"...

v jednom mas pravdu, nie je ti pomoci. suhlasim s gogom, mal by si sa vykaslat na zivot obycajnych ludi a zit si plnohodnotne ten svoj, bez zien a socialnych interakcii ale zato plny pocitacovych hier a anime.
Terepin
Addict
Addict

Anime nesledujem.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

- cca od 29.minúty o pozitívnej psychológii
- cca od 45.minúty máš príklad toho, ako sa menia návyky (keď si ich chceš udržať, majú byť postupné, uspokojivé, aby si to cvičenie nevzdal )
Hádam najlepšie by bolo, keby si vieš z toho urobiť zábavu. Čo ja viem, cvič pri zapnutej hudbe/televízore, moje netere tak minule pri prechádzke počítali počet stĺpov, okolo ktorých sme prešli. Alebo si daj rýchlu chôdzu a sleduj teda, koľko pekných báb si stretol. To znie motivujúco, nie?
Terepin
Addict
Addict

Ja som typ človeka, ktorý keď sa už do niečoho rozhodne ísť, tak na plné gule. Žiadne troškarenie, žiadne "ale", "čo ak" alebo "keby". Buď všetko, alebo nič. A úprimne si nedokážem predstaviť spôsobovanie fyzickej bolesti ako zábavu. Na to by som musel byť masochista a ja sa snažím bolesti vyhýbať, nie sa jej dobrovoľne vystavovať. A čo sa motivácie týka, tou je, že čím skôr to zabehnem, tým skôr budem mať to trápenie za sebou. A to ma hnalo až ku dnu svojich síl. Väčšiu motiváciu si ani neviem predstaviť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zacal by som pouzivanim tej veci, co mas na krku

privodit si totalne vycerpanie, to nie je o motivacii, to je o nerozmyslani
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Co sa stane s novym surovym motorom v aute ked mu budes davat hned sody do červených otacok? Skratis mu zivotnost, v horsom pripade ho zadres.

Preco sa snazis "zadret sa"? Nemas rad svoje zdravie?
gogo956
Redeemer
Redeemer

A čo sa motivácie týka, tou je, že čím skôr to zabehnem, tým skôr budem mať to trápenie za sebou.
tu je pes zakopany. Sport, cvicenie, ma byt radost a nie trápenie, potom samozrejme ze ta to nikdy nebude bavit. Osobne pochybujem ci naozaj aj chces nieco na sebe zmenit. Za tie roky co tu nariekas iny dokazali urobit neuveritelný fyzicky sportovy progres. A ty si stale iba na nejakom tom nultom bode. Davno som ti napr pisal ze nemas dobru stravu a tym padom mizernu regeneraciu ale to si vobec nezobral navedomie- ty si ides proste stale len ten svoj "space".
Ja ani nechapem ako moze niekto napisat ze sportovanie je trapenie, ked pritom clovek zaziva tak prijemne pocity, naopak, zle sa citim skor vtedy ked trenovat nemozem.
Napísať odpoveď