Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 28 sep 2021, 9:38 na urovni diskusneho partnera. ked nemozno citat Krcmeryho alebo Brazinovu, lebo sa ti nepacia, tak mne sa nepaci clovek, ktory ignoruje medicinu postavenu na vede.
ja som viackrat vypisal klamstva, preco nie je Brazinova ci Krcmery doveryhodny clovek
ty blaboces o cinskom samanizme, neponukas ziadne argumenty
ako pacham ekonomicku samovrzdu? tym, ze pisem, ze sa ma urobit vsetko preto, aby deti ani ich rodicia chori neboli a deti dostali vzdelanie (ktoreho za poslednych 20 mesiacov mali malo) a rodicia chodili do prace a nebali sa ako uzivia rodinu?
1. ockovanie neimunizuje telo voci covidu, len zmiernuje priznaky, takze ten tvoj prvy pseudoargument o nechorych detoch a rodicoch je lichy a nespravny
2. deti by dostavali vzdelanie, keby nebola umelo obmedzovana dochadzka
3. ak by deti chodili do skoly, ich rodicia by nemuseli byt umelo izolovani a mohli by chodit do prace
mal by si sa poucit hlavne ty. lebo najdolezitejsi aspekt premorenie, imunitna pamat, sa nedostavuje tak casto ako chces verit. ak by nakazenie ludi, ktori mozu skoncit v nemocnici, alebo zomriet ci mat aspon vazne problemy aj prekonani, nebola hlupost, tak je este aj zbytocnost, lebo imunitny system si vobec nemusi pamatat, ze sa so SARS2 stretlo.
v jednotkach pripadov, co zase ignorujes
drviva vacsina nakazenych ziadne problemy nema
ano. ked sa musis izolovat, tak mas kamaratov alebo su tu dobrovolnicke organizacie na ten ciel urcene. alebo si potraviny kupis cez web retazca. teda ak nahodou trafis volny dorucovaci slot, nakupis aspon za 50 libier a chces sa ti na to cakat styri dni... alebo je este click and collect, takze urobis nakup a svoj kod posles cloveku, ktory ti tasky necha pred dverami. ci je to niekto blizky alebo dobrovolnik. tak sa to v izolacii moze robit. teda nie je hned nutne zvysovat sancu na roznos virusu.
skvele, otravujme dalsie desiatky ludi len preto, ze ja som mylne izolovany a nemozem si ist nakupit
a potom vyplakavas, ze su prazdne regaly :D
to vsetko v pripade, ked to chori zaockovani roznasaju bez obmedzeni :lol:
ma si sestricka z ockovacieho centra nahrat instastorku ako musi vylievat vakciny?
tymto reagujes na moju vyzvu podlozit to niecim relevantnym?
argumenty jackb, argumenty, skus to niekedy, rozsiruje to obzory
pravda to byt nemoze kvoli pomeru 28:12k. ak vypocits IFR pri mutacii, ktora zabije 28 ludi tak je dost od veci riadit sa nim aj po tom co na dalsiu mutaciu virusu zomrie 12k v tej istej krajine.
takze kolko je tvoje IFR?
random som si vybral datum po prvej vlne - 3.6.2020, pocet oficialne nakazenych 1525, pocet mrtvych 28, IFR 0,2, vyhovuje?
ved prave. nie stat, sukromny podnik chce, aby si mu doniesol peniaze.
stat v tom obyvatelstvu uspesne brani
maximalne pat. tak ako to vyskumali britski vedci. teda aspon na alfu.
skvele, nutene izolujme zdravych ludi len 5 dni :)
este mi prosim povedz, ako casto sa to moze konat? pri zlom nacasovani aj 4x do mesiaca alebo su tam nejake limity?
teraz, po ockovani a zmene pravidiel, ze moje zdravotne problemy nebudu problemom pre moje okolie nie je dovod na izolaciu.
BINGO
takze uz prestanes otravovat ostatnych nezaockovanych?
ano. lenze kvoli hlupej vacsine ten koncert zrusia, kinosalu zavru a jedlo daju len plastovej krabicky pri okienku. keby vacsina na Slovensku nebola hlupa, zaockovala by sa a nemuselo by sa zatvarat tak vela ak vobec.
viz prechadzajuca citacia, ved ti ostatni su zaockovani, v com je problem otvorit vsetko a dodrziavat len bezne epidemiologicke opatrenia?
takze deti, ktore rozhadzu hracky nie su zodpovedne za to, ze nemozu ist do ZOO
opakujem znova, nie, nie je zodpovedne dieta, zodpovedny je rodic, kedze nastavil pravidla, teda v nasom pripade stat, kedze ti, co sa chceli zaockovat, sa uz dali
vdaka hlupoludom sa nemocnicne plnia...
len to problem len tych ludi, preco ich chces zachranovat?
preco sa chces neustale starat do zivota cudzich ludi?
od 5.6. vydieras tym, ze ak sa da nerizikovy zaokovat, inde rizikovy zomrie.
za co sa mam teda ospravedlnit? za to, ze pises, ze ak som sa dal zaockovat, lebo ty si ma oznacil za nerizikoveho, tak niekde zomrie babka lebo jej sa mala vakcina poslat skor? mimochodom, ty si mal obe davky skor skor ja :smt006
lebo, ako musim znova zopakovat, spolocnost nuti ockovat aj ludi, pre ktorych je to zbytocne
to je ochrana pred hospitalizaciou so SARS2. co takto nerozvlacat virus?
si naozaj mentalne spomaleny alebo mas problem pochopit, ze respiracne virusy sa sirili, siria a budu sirit v populacii bez ohladu na tvoje obmedzene priania?
ja odbornik? lekari od marca 2020 hovoria ako SARS2 vsetkym co vidia nespada do kategoie "bezny virus" a ty sa ma opytas cim? tak ked studujes lymfocity, tak si pridaj aj to aky klinicky priebeh covid ma.
pouc ma pan odbornik, aky klinicky priebeh ma?
je to rovanke ako ked ide Maduar riesit, ci SARS2 existuje a ci ma na jeho liecbu predpisat zubar kilo lieskovcov.
zase antivax spam? nedas si s tym pokoj?
takze znova, nejake argumenty alebo mozeme tuto oblast nadobro opustit?
kde sa stratilo to citove vydieranie?
myslis to tvoje? ze ked sa nenaockuje cely svet, tak vymrieme?
mozem toto citovat, ked budes nabuduce mavat s grafmi umrti vo Svedsku a v UK? dakujem.
hned ako im budes schopny pochopit, takze ani nie
este raz: doktor, s ktorym rozhovor si tu vcera dal, hovori, ze nakazit sa je hlupost. necital si to? preco rozporujes co sam zdielas s tym, ze tam je pravda?
to je zase tvoje ubohe klamstvo
keby si nebol taky neschopny manipulator, tak by ti niekto aj vedel uverit, lenze ty na to nemas schopnosti
ten doktor napisal, citujem: "Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy"
si mentalne sposobily rozlisit medzi prirodzenym nakazenim a cielenym nakazenim?
ano, to ze lekar svojej rodine nezavlecie infekcne ochorenia z ordinacie a zo sluzby v LSPP je ubohe, lebo sa ti to nepaci. okej. pokojne preskakuj vsetko co sa ti nehodi do tvojej predstavy o realite :smt006
ako ta tak citam, mam pocit, ze si zase nepochopil
alebo podla britskych odbornikov to nefunguje pri velmi miernom ale aj velmi tazkom priebehu. link a klucove slovo video niekde na predchadzajucich stranach.
percentualne to vychadza kolko?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Famine napísal: 27 sep 2021, 13:49 za všera len 121 novych prípadov a to nas Lekvar strašil 3000 denne koncom septembra! Načase ODnahubkovať slovensko!! 17: NOVEMBER treba už konečne zvrhnuť tuto hnusnu totalitnu vládu a hygienikov ako vypasenemu Mikasovi a Krčmerymu ktorím nikto nedal mandat na to aby riadili naše životy!!!
Ako som ti pisal, po pondelku je to 1012 nakazenych, pretoze sa testuje viac ako v nedelu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 28 sep 2021, 10:39 ja som viackrat vypisal klamstva, preco nie je Brazinova ci Krcmery doveryhodny clovek
ty blaboces o cinskom samanizme, neponukas ziadne argumenty
ja som napisal: Prymula zriadil v nemocnici, ktorej sefoval, pracovisko cinskej mediciny. ta nie je zalozena na vede. nemam dovod verit tomu co hovori, ked dotuje pavedecke pracovisko a dava ho na rovinu vedou podlozenej medciny.
1. ockovanie neimunizuje telo voci covidu, len zmiernuje priznaky, takze ten tvoj prvy pseudoargument o nechorych detoch a rodicoch je lichy a nespravny
2. deti by dostavali vzdelanie, keby nebola umelo obmedzovana dochadzka
3. ak by deti chodili do skoly, ich rodicia by nemuseli byt umelo izolovani a mohli by chodit do prace
ad 1: takze dieta a jeho rodicia budu doma pat dni a nie tri tyzdne.
ad 2: ona bola obmedzena, aby sa nenakazili oni a ich ucitelia a aby sa znizila sanca zavliect virus rodicom a starym rodicom
ad 3: hell yes! takze ak deti budu tri tyzdne chrlat doma, rodicia nepojdu do prace.
v jednotkach pripadov, co zase ignorujes
drviva vacsina nakazenych ziadne problemy nema
tak to pocuvaj aj 24 hodin az kym nepochopis co vedci hovoria.
skvele, otravujme dalsie desiatky ludi len preto, ze ja som mylne izolovany a nemozem si ist nakupit
a potom vyplakavas, ze su prazdne regaly :D
to vsetko v pripade, ked to chori zaockovani roznasaju bez obmedzeni :lol:
preco by si bol mylne izolovany a preco desiatky ludi?
tymto reagujes na moju vyzvu podlozit to niecim relevantnym?
argumenty jackb, argumenty, skus to niekedy, rozsiruje to obzory
toto je tvoj problem: informacie z prvej ruky odmietas. co hovoria zdravotnici z oddeleni a ockovacich centier ta nezaujima.
takze kolko je tvoje IFR?
random som si vybral datum po prvej vlne - 3.6.2020, pocet oficialne nakazenych 1525, pocet mrtvych 28, IFR 0,2, vyhovuje?
ak by to nebolo trapne, aj by som sa zasmial. vypocitaj za vcera. aj Slovensko aj UK.
stat v tom obyvatelstvu uspesne brani
nie. hlupi brania mudrym. lebo pre hlupych ludi stat musel zatvorit.
skvele, nutene izolujme zdravych ludi len 5 dni :)
este mi prosim povedz, ako casto sa to moze konat? pri zlom nacasovani aj 4x do mesiaca alebo su tam nejake limity?
tak zdravy, ze ma vo vzorke virus?
BINGO
takze uz prestanes otravovat ostatnych nezaockovanych?
ako ja, do psej matere, otravujem neocovanych?
viz prechadzajuca citacia, ved ti ostatni su zaockovani, v com je problem otvorit vsetko a dodrziavat len bezne epidemiologicke opatrenia
aki ostatni? 30% ludi na Slovensku, z ktorych 90% robi 16 hodine zmeny v nemocniciach a je im uprimne jedno co je otvorene, lebo su radi, ze su dari? nebud smiesny.
opakujem znova, nie, zodpovedny je rodic, teda v nasom pripade stat, kedze ti, co sa chceli zaockovat, sa uz dali
nie. dieta je zodpovedne, lebo vie, ze ak bude splnena podmieka bude odmena. ak podmienka splnena nie je, tak dieta nie ze nema odmen ale aj jeho surodenec, ktory si hracky upratala do ZOO nepojde.
len to problem len tych ludi, preco ich chces zachranovat?
preco sa chces neustale starat do zivota cudzich ludi?
a tych, ktori sa o nich musia starat. niekto sa stara do zivota clenov mojej rodiny.
lebo, ako musim znova zopakovat, spolocnost nuti ockovat aj ludi, pre ktorych je to zbytocne
super. takze by som nemal mat narok na ockovanie, lebo je to podla teba zbytocne. takze napriklad by som cas na navstevu rodiny stravil v karantene.
budes uz tak dobry a prestanes sa starat do zivotov cudzich ludi?
si naozaj mentalne spomaleny alebo mas problem pochopit, ze respiracne virusy sa sirili, siria a budu sirit v populacii bez ohladu na tvoje obmedzene priania?
preto je nas ciel je ulahcit im to a pomoct este rychlejsie mutovat.
pouc ma pan odbornik, aky klinicky priebeh ma?
ja? ved ty si za 20 mesiacov docent epidemiologie. ze si si ku tomu este nedal aj docenturu z interny.
ale tam je asi problem, ze odmietas informacie z prvej ruky: od ludi, ktori sa tych pacientov dotykaju.
zase antivax spam? nedas si s tym pokoj?
takze znova, nejake argumenty alebo mozeme tuto oblast nadobro opustit?
ja a antivax? ja pisem, ze pre niekoho je ockovanie zbytocne?
myslis to tvoje? ze ked sa nenaockuje cely svet, tak vymrieme?
nie, ako si sam napisal: je zbytocne vacsinu ludi ockovat, lebo sa nebudu ockovat babky niekde inde :smt006
hned ako im budes schopny pochopit, takze ani nie
no ty im tiez nerozumies, lebo lokalne specifika pri nich ignorujes. takze to budem velmi rad pouzivat. dakujem.
to je zase tvoje ubohe klamstvo
keby si nebol taky neschopny manipulator, tak by ti niekto aj vedel uverit, lenze ty na to nemas schopnosti
ten doktor napisal, citujem: "Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy"
si mentalne sposobily rozlisit medzi prirodzenym nakazenim a cielenym nakazenim?
kto je neschopny manipulator? ignorovat dve predchadzajuce vety, lebo aby potvrdil svoje bludy?
Mnozí si závěry vaší analýzy mohou přeložit tak, že je tedy lepší se nechat nakazit než si nechat píchnout do těla vakcínu.

A přesně to bych si vůbec nepřál, aby to někdo takto interpretoval. Sám bych před tím důrazně varoval. Zatímco očkování je vždy řízený proces, který většinu lidí nijak nezatíží, máme jej pod kontrolou. Onemocnění a jeho průběh pod kontrolou rozhodně nikdo nemá. Je tu vždy velké riziko komplikací a fatálních důsledků. Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy, zcela nekontrolované, protože to ti lidé budou tajit, nebudou to nikam hlásit.
nebuduce bude aj cervenou.
ako ta tak citam, mam pocit, ze si zase nepochopil
ale ja som pochopil, ze teba ziadne info z prvej ruky netrapi. hlavne ked to ide proti tvojim fixnym ideam.
percentualne to vychadza kolko?
urcite je pri videu aj link, kde sa na to mozes opytat.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 sep 2021, 11:10 ja som napisal: Prymula zriadil v nemocnici, ktorej sefoval, pracovisko cinskej mediciny. ta nie je zalozena na vede. nemam dovod verit tomu co hovori, ked dotuje pavedecke pracovisko a dava ho na rovinu vedou podlozenej medciny.
hovorim, ziaden argument ku covidu
uz som ti to viackrat vysvetloval v spojitosti so zakladnym scitanim a Ficom, stale tomu nerozumies
ad 1: takze dieta a jeho rodicia budu doma pat dni a nie tri tyzdne.
ad 2: ona bola obmedzena, aby sa nenakazili oni a ich ucitelia a aby sa znizila sanca zavliect virus rodicom a starym rodicom
ad 3: hell yes! takze ak deti budu tri tyzdne chrlat doma, rodicia nepojdu do prace.
sme v tretej stvrtine roku 2021, akekolvek covidove obmedzenia tykajuce sa skolskej dochadzky po auguste su neodovodnene
nie, ze by predtym mali vyznam, ale dali sa pochopit
tak to pocuvaj aj 24 hodin az kym nepochopis co vedci hovoria.
mas sem dat jedno cislo, miesto toho vidim len zvasty
preco by si bol mylne izolovany a preco desiatky ludi?
preco izolujete ludi, ktori boli v nespravnom case na spravnom mieste?
preco by do tvojho nakupu mali byt zapojene desiatky ludi napriek tomu, ze si zdravy?
toto je tvoj problem: informacie z prvej ruky odmietas. co hovoria zdravotnici z oddeleni a ockovacich centier ta nezaujima.
uz 3 dni sa okolo toho obsmietame a to najblizsie, co sa malo tvarit ako argument, boli instagramove storky sestier
skus nieco aspon na mentalnej urovni takiho
ak by to nebolo trapne, aj by som sa zasmial. vypocitaj za vcera. aj Slovensko aj UK.
0,3
dobre vies preco :)
nie. hlupi brania mudrym. lebo pre hlupych ludi stat musel zatvorit.
nechaj hlupych byt hlupymi, nech aj zomru
prestan sa starat do cudzich zivotov, tvoje nazory nikoho nezaujimaju
tak zdravy, ze ma vo vzorke virus?
ano, dovod vies, teda za predpokladu, ze si to po 3 tyzdnoch znova nezabudol
ako ja, do psej matere, otravujem neocovanych?
adorovanim vsemocneho semaforu, obmedzovanim nezaockovanych a tym aj zaockovanych
prestan sa starat do cudzich zivotov, nechaj samovrahov umriet
ved by si mal byt rad, ze sa populacia zbavi blbych ludi, ci nie?
co tie potraty?
aki ostatni? 30% ludi na Slovensku, z ktorych 90% robi 16 hodine zmeny v nemocniciach a je im uprimne jedno co je otvorene, lebo su radi, ze su dari? nebud smiesny.
ti ostatni, ktori sa dali zaockovat
nie. dieta je zodpovedne, lebo vie, ze ak bude splnena podmieka bude odmena. ak podmienka splnena nie je, tak dieta nie ze nema odmen ale aj jeho surodenec, ktory si hracky upratala do ZOO nepojde.
lebo si rodic vymyslel absurdne poziadavky, presne tak
a tych, ktori sa o nich musia starat. niekto sa stara do zivota clenov mojej rodiny.
to su ocakavatelne straty, ktore budu trvat asi 2 mesiace vdaka rychlosti sirenia delty
super. takze by som nemal mat narok na ockovanie, lebo je to podla teba zbytocne. takze napriklad by som cas na navstevu rodiny stravil v karantene.
budes uz tak dobry a prestanes sa starat do zivotov cudzich ludi?
narok maj, nikomu ho neuberam
ak sa bojis, chod sa zaockovat
vsetkych ostatnych neotravuj
preto je nas ciel je ulahcit im to a pomoct este rychlejsie mutovat.
je to nevyhnutelne
ja? ved ty si za 20 mesiacov docent epidemiologie. ze si si ku tomu este nedal aj docenturu z interny.
ale tam je asi problem, ze odmietas informacie z prvej ruky: od ludi, ktori sa tych pacientov dotykaju.
dalsia citacia bez argumentu
nabuduce to budem preskakovat
ja a antivax? ja pisem, ze pre niekoho je ockovanie zbytocne?
napisal si antivax spam, nabuduce si to odpusti
nie, ako si sam napisal: je zbytocne vacsinu ludi ockovat, lebo sa nebudu ockovat babky niekde inde :smt006
zase nepochopil
no ty im tiez nerozumies, lebo lokalne specifika pri nich ignorujes. takze to budem velmi rad pouzivat. dakujem.
rado sa stalo
kto je neschopny manipulator? ignorovat dve predchadzajuce vety, lebo aby potvrdil svoje bludy?
wow, si neschopny pochopit i text, ktory sam odcitujes
ale ja som pochopil, ze teba ziadne info z prvej ruky netrapi. hlavne ked to ide proti tvojim fixnym ideam.
1. viackrat som ti vysvetlil, ze infa z prvej ruky mozu byt obmedzene a nemusia ponukat realny obraz
2. za posledny mesiac si bol schopny dodat az jedno video, na ktore som reagoval jednou studiou na relativne velkej vzorke populacie
ked to prejde peer review, priznas, ze je to pravda?
alebo si najdes nejaky iny dovod preco to ignorovat?
vies, ono je to celkom logicke, kedze imunita reaguje na cely virus, nie len na jeho spiky, ale pokojne zi v nevedomosti, napriek realite vsade okolo
urcite je pri videu aj link, kde sa na to mozes opytat.
takze nevies, fajn
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 sep 2021, 13:11 hovorim, ziaden argument ku covidu
uz som ti to viackrat vysvetloval v spojitosti so zakladnym scitanim a Ficom, stale tomu nerozumies
covid a opatrenia voci nemu su vedecky a medicinsky problem. pna Prymula ukazal despekt voci vede a zapadnej medicine. je irelevantny.
sme v tretej stvrtine roku 2021, akekolvek covidove obmedzenia tykajuce sa skolskej dochadzky po auguste su neodovodnene
nie, ze by predtym mali vyznam, ale dali sa pochopit
teraz sa neobmedzuje dochadzka deti do skoly, ale dochadzka ich rodicov do prace. lebo deti si doniesli suvernir.
mas sem dat jedno cislo, miesto toho vidim len zvasty
je vo videu: imunitna pamat sa pri slabom ale aj velmi silnom priebehu ochorenia nemusi vytvorit? Y/N?
preco izolujete ludi, ktori boli v nespravnom case na spravnom mieste?
preco by do tvojho nakupu mali byt zapojene desiatky ludi napriek tomu, ze si zdravy?
a ta citacia appky, ze ak som plne ockovany a bol som v nespravnom case na spravnom mieste nemusim sa izolovat, ale urobit si test?
ty mas papiere z logistiky, ja som mal len par skusok na geografii, ale dovolim si tvrdit, ze aj ked si zdravy a nemusis sa izolovat su to tvojho nakupu zapojene desiatky ludi. ak sa mas izolovat, tak je to len jeden clovek extra. a ten sa v tom dave vstrebe.
uz 3 dni sa okolo toho obsmietame a to najblizsie, co sa malo tvarit ako argument, boli instagramove storky sestier
skus nieco aspon na mentalnej urovni takiho
ty chces podkladat info o vylievani vakcin z prvej ruky. tak som sa pytal ako to urobit a ci instastorky budu stacit.
0,3
dobre vies preco :)
robis aj stand up comedy? lebo tvoje vtipy su na rovnakej urovni ako u vacsiny zacinajucich "komikov".
nechaj hlupych byt hlupymi, nech aj zomru
prestan sa starat do cudzich zivotov, tvoje nazory nikoho nezaujimaju
no keby mali rakovinu, alebo by skakvali do rieky, tak prosim. neohrozuju moju rodinu a neobmedzuju moj zivot.
ano, dovod vies, teda za predpokladu, ze si to po 3 tyzdnoch znova nezabudol
ano tri tyzden a stale su vedci tupi imbecili a beardie vie vsetko najlepsie.
adorovanim vsemocneho semaforu, obmedzovanim nezaockovanych a tym aj zaockovanych
prestan sa starat do cudzich zivotov, nechaj samovrahov umriet
ved by si mal byt rad, ze sa populacia zbavi blbych ludi, ci nie?
co tie potraty?
akym adorovanim? ako som zase urobil to?
kym blbi ludia blbnu, ja nemozem bez problemov testovat. to by bolo fajn, lebo je to problem moj.
no tym, ze vysledkom blbnutia je aj moznost karanten pre moje okolie, tak to problem je.
ti ostatni, ktori sa dali zaockovat
tie nizsie desiatky tisic ludi, ktori su ockovani a nie su lekari?
lebo si rodic vymyslel absurdne poziadavky, presne tak
je absurdne podmienit navstevu ZOO poriadkom v izbe? ak by to napisal hugo, tak ok, ale ty?
to su ocakavatelne straty, ktore budu trvat asi 2 mesiace vdaka rychlosti sirenia delty
takze opat prevelit sestry napr. z detskeho na covidove a nechat ich opat behat v skafandroch 16 hodin je fajn.
narok maj, nikomu ho neuberam
ak sa bojis, chod sa zaockovat
vsetkych ostatnych neotravuj
neuberas? a tie hlupe reci nie su uberanie?
ty otravujes ludi, ktori sa dali ockovat.
je to nevyhnutelne
nie, nie je. je to neziaduce, lebo ten virus asi 20 mesiacoch nie je len soplikom.
dalsia citacia bez argumentu
nabuduce to budem preskakovat
presne tak, nemas ziadny argument voci pozorovaniu lekarov z prvej linie.
ak sa prave teraz objavi SARS3 a budu ho pozorovat tak sa tiez tresnes o zem a budes hucat: mna nezaujima co pozoruju a budes cakat na dalsiu pandemiu?
wow, si neschopny pochopit i text, ktory sam odcitujes
zase tie osobne zamena. davaj si na ne pozor.
doktor povie: nakazit sa nie je vhodne, je to nebezpecne a moze skoncit fatalne.
ty napises: doktor povedal, ze sa mame nakazit.
1. viackrat som ti vysvetlil, ze infa z prvej ruky mozu byt obmedzene a nemusia ponukat realny obraz
2. za posledny mesiac si bol schopny dodat az jedno video, na ktore som reagoval jednou studiou na relativne velkej vzorke populacie
ked to prejde peer review, priznas, ze je to pravda?
alebo si najdes nejaky iny dovod preco to ignorovat?
vies, ono je to celkom logicke, kedze imunita reaguje na cely virus, nie len na jeho spiky, ale pokojne zi v nevedomosti, napriek realite vsade okolo
ano. na oddeleniach, na momkach, v ockovacich centrach ziju v matrixe a ty na permanentnej WFH jediny vies co je pravda.
aky je, prosim ta, rozdiel medzi pozorovanim jedneho pracoviska niekde na svete a tym co vidi jeden lekar pocas sluzby? lebo jeden automaticky vytvoril dogmu, druhy nezije v realite.
bude znamenat peer review jednej studie, ze to tak bude vsade na svete a bude na tom konsenzus odbornikov? lebo ked nie, tak len niekto potreboval publikovat a nic to nemeni na skutocnosti, ze sa imunitna pamata po prekonani SARS2 vytvori viac-menej nahodou a premorenie ako je teoreticky opisane nemoze prakticky nikdy nastat, lebo len par jedincov tu imunitnu pamata bude mat. a aj to len na mutaciu, ktoru prekonali a pri podpore sirenia a mutacie to aj tak bude jedno.
ano, pokojne si v confirmation bias.
takze nevies, fajn
takze si sa neopytal. dobre
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 sep 2021, 14:10 covid a opatrenia voci nemu su vedecky a medicinsky problem. pna Prymula ukazal despekt voci vede a zapadnej medicine. je irelevantny.
bez argumentu ani po vyziadani
teraz sa neobmedzuje dochadzka deti do skoly, ale dochadzka ich rodicov do prace. lebo deti si doniesli suvernir.
nespravne, cele triedy su davane do karanteny i v pripade, ak je co i len 1 ziak pozitivne testovany
je vo videu: imunitna pamat sa pri slabom ale aj velmi silnom priebehu ochorenia nemusi vytvorit? Y/N?
cislo, daj mi tu hodnotu, u kolkych z nich sa to deje? jednotky pripadov nie su relevantne pre celu populaciu
a ta citacia appky, ze ak som plne ockovany a bol som v nespravnom case na spravnom mieste nemusim sa izolovat, ale urobit si test?
ked ti teda potom vyjde pozitivny test, musis zostat v karantene?
ty mas papiere z logistiky, ja som mal len par skusok na geografii, ale dovolim si tvrdit, ze aj ked si zdravy a nemusis sa izolovat su to tvojho nakupu zapojene desiatky ludi. ak sa mas izolovat, tak je to len jeden clovek extra. a ten sa v tom dave vstrebe.
zbytocne vynalozene naklady, ktore mohli byt vyuzite ucelnejsie
ty chces podkladat info o vylievani vakcin z prvej ruky. tak som sa pytal ako to urobit a ci instastorky budu stacit.
data, znic ma datami
vies ako trapne sa za teba citim, ked ti dookola vysvetlujem zakladne informacie a ty si schopny vyhrazat sa maximalne tak "informaciami z prvej ruky", pricom malokedy nejake dodas?
robis aj stand up comedy? lebo tvoje vtipy su na rovnakej urovni ako u vacsiny zacinajucich "komikov".
opat bez hodnoty
no keby mali rakovinu, alebo by skakvali do rieky, tak prosim. neohrozuju moju rodinu a neobmedzuju moj zivot.
ako ohrozuju tvoju rodinu, ked je plne zaockovana?
ano tri tyzden a stale su vedci tupi imbecili a beardie vie vsetko najlepsie.
dostal si argumenty, mas ich vyvratit alebo akceptovat, mna do toho netahaj, ja som len posol
akym adorovanim? ako som zase urobil to?
chces obmedzovat ludi, aj ked to oni nechcu, nechaj ich tak
kym blbi ludia blbnu, ja nemozem bez problemov testovat. to by bolo fajn, lebo je to problem moj.
no tym, ze vysledkom blbnutia je aj moznost karanten pre moje okolie, tak to problem je.
to je problemom statu, nie ludi!
tie nizsie desiatky tisic ludi, ktori su ockovani a nie su lekari?
nie, vsetci zaockovani
ak su zaockovani, kde je problem? preco by mali brat nejaky ohlad na nezaockovanych?
je absurdne podmienit navstevu ZOO poriadkom v izbe? ak by to napisal hugo, tak ok, ale ty?
su to nesuvisiace veci neprenositelne na riadenie statu
je to absurdny priklad
takze opat prevelit sestry napr. z detskeho na covidove a nechat ich opat behat v skafandroch 16 hodin je fajn.
bude to narocne a nezavidim im to
neuberas? a tie hlupe reci nie su uberanie?
nie, neuberam a nie su; kazdemu, kto ho vyzaduje, ockovanie doprajem, chapes tomu? kazdy sa moze dat zaockovat, len nechcem aby k tomu boli ludia priamo ci nepriamo nuteni, bez ohladu na ich vek, povolanie alebo akykolvek iny vstup, plna dobrovolnost
ty otravujes ludi, ktori sa dali ockovat.
ja? ja len chcem, aby sa rozvolnilo a dodrziavali sa bezne epidemiologicke opatrenia relevantne pre velkost hrozby, tuto vetu opakujem neustale od zaciatku pandemie
co na nej nechapes?
nie, nie je. je to neziaduce, lebo ten virus asi 20 mesiacoch nie je len soplikom.
aj ked sa postavis na hlavu a budes robit break dance, je to realita, kazdy jeden clovek sa s virusom stretne, skor ci neskor, ale kazdy jeden
nie je to pravda?
presne tak, nemas ziadny argument voci pozorovaniu lekarov z prvej linie.
ak sa prave teraz objavi SARS3 a budu ho pozorovat tak sa tiez tresnes o zem a budes hucat: mna nezaujima co pozoruju a budes cakat na dalsiu pandemiu?
vychadzam striktne z logiky a vyskumov, zaujimaju ma data, nie pocity
ziaden hypoteticky SARS3 ma nezaujima
doktor povie: nakazit sa nie je vhodne, je to nebezpecne a moze skoncit fatalne.
ty napises: doktor povedal, ze sa mame nakazit.
zase klamstva
doktor pise, ze cielene nakazenie je nebezpecne, uvedomuje si, ze k virusu sa dostanu postupne vsetci obyvatelia, ale netreba to silit
nevies si spojit 2 zakladne informacie - od zaciatku sa hovori, ze sa ma splostit krivka, nikto nikdy (okrem teba) nechcel vynulovanie krivky, vsetci vedia (okrem teba), ze niektore choroby maju iste mnozstvo obeti, to je realita, treba to zacat akceptovat
ano. na oddeleniach, na momkach, v ockovacich centrach ziju v matrixe a ty na permanentnej WFH jediny vies co je pravda.
ja som schopny si tie data dohladat
aky je, prosim ta, rozdiel medzi pozorovanim jedneho pracoviska niekde na svete a tym co vidi jeden lekar pocas sluzby? lebo jeden automaticky vytvoril dogmu, druhy nezije v realite.
obmedzenost vzorky
je rozdiel porovnavat data jednoho lekara pocas sluzby s vysledkami polrocnej studie na 105 000 ludoch
Spoiler
62,883 were eligible for the study group of unvaccinated previously infected individuals and 42,099 individuals were eligible for the study group of previously infected and single-dose vaccinees.
bude znamenat peer review jednej studie, ze to tak bude vsade na svete a bude na tom konsenzus odbornikov?
nie, jedna studia nie je priekazna, ale kedze vysledky dalsich vyznamne neodlisuju od tejto a zaroven od poznania ci logiky, je vhodne jej prikladat vahu
lebo ked nie, tak len niekto potreboval publikovat a nic to nemeni na skutocnosti, ze sa imunitna pamata po prekonani SARS2 vytvori viac-menej nahodou a premorenie ako je teoreticky opisane nemoze prakticky nikdy nastat, lebo len par jedincov tu imunitnu pamata bude mat.
realita je presne opacna, len par ludom sa imunita nevytvori, to hovoria viacere studie
v opozicii im je jedno video, ak som spravne pochopil
ano, pokojne si v confirmation bias.
:lol:
takze si sa neopytal. dobre
nemam dovod, ty mas za ulohu ponuknut protiargumenty, nebudem predsa rozporovat sam seba

Autoeditácia príspevku po 1 hod 39 min 37 sek:
dlhy, ale zaujimavy rozhovor o imunite: https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/ ... oru-x.html
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 sep 2021, 15:08 bez argumentu ani po vyziadani
lebo ako osoba vystpujuca voci vede ani argument podat nemohol.
nespravne, cele triedy su davane do karanteny i v pripade, ak je co i len 1 ziak pozitivne testovany
to places na zlom hrobe. tak ako som ta na jar prosil, aby si zasobil urgenty zalaminovanou tabulkou u kolkych pacientov podla veku mozu vykazat covid, tak teraz vsetkym odosli svoje zistenie, ze pozitivne testovany je zdravy ako ryba.
cislo, daj mi tu hodnotu, u kolkych z nich sa to deje? jednotky pripadov nie su relevantne pre celu populaciu
tak si najdi kolko ludi malo mierny a kolko tazky pribeh a mas cislo...
ked ti teda potom vyjde pozitivny test, musis zostat v karantene?
netusim
zbytocne vynalozene naklady, ktore mohli byt vyuzite ucelnejsie
naklady na dobrovolnika? :smt017
data, znic ma datami
vies ako trapne sa za teba citim, ked ti dookola vysvetlujem zakladne informacie a ty si schopny vyhrazat sa maximalne tak "informaciami z prvej ruky", pricom malokedy nejake dodas?
a ja sa citim trapne za teba, ked kazdy z prvej linie pre teba zije v Matrixe a pravda zije len Exceli. ci to bol lekar z Brazilie, ci su to slovenski lekari a postcovidovi pacienti. alebo su to sestricky pri ockovani, ktore musia vylievat vakciny.
opat bez hodnoty
suhlasim. to, ze odmietas vypocitat IFR, ked pocet umrti stupol takmer 430-krat je naozaj bez hodnoty.
ako ohrozuju tvoju rodinu, ked je plne zaockovana?
vlastne vobec. len ludom na imunosupresivach ci po rakovinach isto pomoze mat aj mierny covid. a aj epileptici sa budu tesit z horucky...
dostal si argumenty, mas ich vyvratit alebo akceptovat, mna do toho netahaj, ja som len posol
naozaj chces, aby som bol ako hlupoludia a siel vrieskat na lekarov, ze ja som si na google nasiel, ze pozitivny test je vlastne negativny a maju mi dat pokoj?
chces obmedzovat ludi, aj ked to oni nechcu, nechaj ich tak
ja ich? ved kvoli nim bud cestovat nemozem vobec, alebo by to bolo strasne komplikovane.
to je problemom statu, nie ludi!
zle. vid Svedsko. nepotrebovali prikazy, zakazy, pokuty. a maju graf, ktory sem das aspon raz za tyzden.
nie, vsetci zaockovani
ak su zaockovani, kde je problem? preco by mali brat nejaky ohlad na nezaockovanych?
a kto na Slovensku su ti zaockovani, ked okrem lekarov (aj to nie vacsina) nie je ockovany skoro nikto?
su to nesuvisiace veci neprenositelne na riadenie statu
je to absurdny priklad
nie je. lebo presne tak to je so statom a pravidlami.
na jar som pisal o pekny tabulka na verejnych priestranstvach: prosim spravaj sa zodpovedne, lebo nechceme opat ztvarat. vdaka.
bude to narocne a nezavidim im to
mohol si sa za 20 mesiacov naucit obsluhovat ventilator a pri nom kazat, ze ti ludia su len zle testovani, alebo podla veku nemaju lezat v nemocnici, lebo vo svete uz je na ten den prekroceny percentny limit.
alebo viac by si pomohol, keby si nesiril bludy, ktore im pridavaju pacientov. to by asi bolo prospesnejsie.
nie, neuberam a nie su; kazdemu, kto ho vyzaduje, ockovanie doprajem, chapes tomu? kazdy sa moze dat zaockovat, len nechcem aby k tomu boli ludia priamo ci nepriamo nuteni, bez ohladu na ich vek, povolanie alebo akykolvek iny vstup, plna dobrovolnost
ja? ja len chcem, aby sa rozvolnilo a dodrziavali sa bezne epidemiologicke opatrenia relevantne pre velkost hrozby, tuto vetu opakujem neustale od zaciatku pandemie
co na nej nechapes?
nie, len citovo vydieras, ze pre ockovanie cloveka mladsieho ako 65 rokov rozmru babky na Ukrajine. kto je nuteny sa ockovat a kde?
hrozby wuhanu alebo delty?
aj ked sa postavis na hlavu a budes robit break dance, je to realita, kazdy jeden clovek sa s virusom stretne, skor ci neskor, ale kazdy jeden
nie je to pravda?
ano. ja som stretol. dva krat ked som o tom vedel. co to zmenilo na mojom zivote? stale mam sancu, ze skoncim na hadickach ak nie v skatuli od topanok. co mne je uprimne jedno, len ti ludia, ktori budu mat so mnou problemy.
vychadzam striktne z logiky a vyskumov, zaujimaju ma data, nie pocity
ziaden hypoteticky SARS3 ma nezaujima
takze ked je nieco pozorovane, tak to ta nezaujima. az ked to zapisu do Excelu. bud si vyziadaj data z NCZI, ci ako sa to vola, alebo sa spoliehaj na to, co lekari hovoria.
zase klamstva
doktor pise, ze cielene nakazenie je nebezpecne, uvedomuje si, ze k virusu sa dostanu postupne vsetci obyvatelia, ale netreba to silit
nevies si spojit 2 zakladne informacie - od zaciatku sa hovori, ze sa ma splostit krivka, nikto nikdy (okrem teba) nechcel vynulovanie krivky, vsetci vedia (okrem teba), ze niektore choroby maju iste mnozstvo obeti, to je realita, treba to zacat akceptovat
FFS, tak aj cervenou
Mnozí si závěry vaší analýzy mohou přeložit tak, že je tedy lepší se nechat nakazit než si nechat píchnout do těla vakcínu.

A přesně to bych si vůbec nepřál, aby to někdo takto interpretoval. Sám bych před tím důrazně varoval. Zatímco očkování je vždy řízený proces, který většinu lidí nijak nezatíží, máme jej pod kontrolou. Onemocnění a jeho průběh pod kontrolou rozhodně nikdo nemá. Je tu vždy velké riziko komplikací a fatálních důsledků.] Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy, zcela nekontrolované, protože to ti lidé budou tajit, nebudou to nikam hlásit.
ty zije roky v Brne. comu po cesky nerozumies? ochorenie, ci pojdes na party, alebo nie, je nekontrolovatelne a prinasa riziko komplikacii a fatalnych nasledkov.
preco teda pozadujes, aby sa kazdy nakazil? doktor dokonca hovori, ze vakcina je lepsia ako ochorenie. a ten clanok si priniesol ty a nie ja.
vzdy je cielom mat 0 obeti. ak ich je viac ako 0, nieco sa robi zle.
ja som schopny si tie data dohladat
tak sa prosim podel s tym, kolko pacientov prislo plne komunikujucich a do rana skoncili v sacku. dakujem.
obmedzenost vzorky
je rozdiel porovnavat data jednoho lekara pocas sluzby s vysledkami polrocnej studie na 105 000 ludoch
je to jedno porozorovanie. kolko ludi zije na platene? 8mld? kolko z toho je 105k? a kolko % z tych 64k malo vytvorenu imunitnu pamat?
, jedna studia nie je priekazna, ale kedze vysledky dalsich vyznamne neodlisuju od tejto a zaroven od poznania ci logiky, je vhodne jej prikladat vahu
nie je. je to mediana hysteria. jedina studia, ktora nebola ani len peer-reviewed a vsade sa o nej pise, ako by to tak bolo po celom svete. a pritom nie je.
realita je presne opacna, len par ludom sa imunita nevytvori, to hovoria viacere studie
v opozicii im je jedno video, ak som spravne pochopil
ja neviem kto stale opakuje, ze vacsina ludi ma mierny priebeh. a prave pri nom sa pozorovalo, ze sa imunitna pamat nevytvara. ano, video od Britskej Imunulogickej Spolocnosti.
nemam dovod, ty mas za ulohu ponuknut protiargumenty, nebudem predsa rozporovat sam seba
s tym najnovsim clankom na spravyseznam ti to ide velmi dobre :)

Autoeditácia príspevku po 1 hod 33 sek:
som prekvapeny z reflexu. vela som sa dozvedel a suhlasim s prof. Horejším.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 28 sep 2021, 16:53 lebo ako osoba vystpujuca voci vede ani argument podat nemohol.
poskytol ich viacero
opat odkazujem na zakladne pocty a Fica
to places na zlom hrobe. tak ako som ta na jar prosil, aby si zasobil urgenty zalaminovanou tabulkou u kolkych pacientov podla veku mozu vykazat covid, tak teraz vsetkym odosli svoje zistenie, ze pozitivne testovany je zdravy ako ryba.
ja tomuto tvojmu spamu naozaj nerozumiem
ja napisem, ze su kvoli 1 pozitivnemu dietatu poslane do karanteny cele kolektivy, ty odpises, ze mam poslat na urgentne prijmy zalaminovane tabulky
drbe ti uz uplne? ved na to neodpovedz, toto je nevyziadany spam
tak si najdi kolko ludi malo mierny a kolko tazky pribeh a mas cislo...
tieto data su dostupne asi rok a pol
prierezovo cez celu populaciu 60 % asymptoticky priebeh, 30 % mierny, 8 % tazky, 2 % hospitalizacia, 0,3 percenta smrt
posuny podla vekovych skupin, u najstarsej moze nastat smrt az v 5+ % pripadoch, u najmladsej je to v tisicinach promile
konkretne v CR zomrelo na covid 7 deti pod 14 rokov
netusim
mozes to zistit?
naklady na dobrovolnika? :smt017
economics 101 - kazdy cas straveny aktivitou je kvantifikovatelny a ma nejaku hodnotu
v preklade pre teba - ti ludia mohli vytvarat nadhodnotu zamestnavatelovi a dokladat tovar v tvojom oblubenom supermarkete, aby si nemusel vyplakavat, ze nemas co kupit
a ja sa citim trapne za teba, ked kazdy z prvej linie pre teba zije v Matrixe a pravda zije len Exceli. ci to bol lekar z Brazilie, ci su to slovenski lekari a postcovidovi pacienti. alebo su to sestricky pri ockovani, ktore musia vylievat vakciny.
ja ich argumenty beriem, lenze potom ked to porovnam s globalnymi datami, tak vidim vyznamnu hyperbolizaciu z ich strany
nevinim ich za to, je to psychika, ta obmedzuje objektivne vnimanie skutocnosti
preto pozadujem ocistene realne data, nie lokalne extremy
suhlasim. to, ze odmietas vypocitat IFR, ked pocet umrti stupol takmer 430-krat je naozaj bez hodnoty.
v UK je na covid 136 529 mrtvych, populacia ma 67 886 004 obyvatelov, predpoklad je, ze sa virusu vystavilo minimalne 70 % populacie, teda 47520202 ludi => IFR pre UK je 0,287 percenta
rovnaky vypocet pre CZ, kde ale pocitam, ze sa vystavilo 80 % populacie (v tom linkovanom videu sa zhodli na 90 %, ale to povazujem za prehnane vysoke) => 30453/8561421 = 0,35 (resp 0,31)
to iste pre SK s 80 % => 12569/4371248 = 0,28
vyhovuje? citis sa ako idiot?
vlastne vobec. len ludom na imunosupresivach ci po rakovinach isto pomoze mat aj mierny covid. a aj epileptici sa budu tesit z horucky...
zial, to je dan za to, ze virus prenasaju vsetci, vratane plne zaockovanych, vsetkych nezachranime, smutne, ale pravdive
naozaj chces, aby som bol ako hlupoludia a siel vrieskat na lekarov, ze ja som si na google nasiel, ze pozitivny test je vlastne negativny a maju mi dat pokoj?
si posero, takze necakam, ze urobis cokolvek okrem vykrikovania na anonymnom fore :)
nastastie, existuju ludia, ktori proti nepraviu bojuju (nie, nemyslim dezolatov)
ja ich? ved kvoli nim bud cestovat nemozem vobec, alebo by to bolo strasne komplikovane.
spytaj sa javatara, ake to bolo problematicke, ked tu bol pred mesiacom
mam viacero znamych, ktori sa z UK dostali na Slovensko i do ostatnych casti Europy a tie obmedzenia nepovazovali za take strasne
ak chces niekomu nadavat, tak vladam
zle. vid Svedsko. nepotrebovali prikazy, zakazy, pokuty. a maju graf, ktory sem das aspon raz za tyzden.
opat sa ukazalo, ze menej je niekedy viac
a kto na Slovensku su ti zaockovani, ked okrem lekarov (aj to nie vacsina) nie je ockovany skoro nikto?
41 % populacie
nie je. lebo presne tak to je so statom a pravidlami.
na jar som pisal o pekny tabulka na verejnych priestranstvach: prosim spravaj sa zodpovedne, lebo nechceme opat ztvarat. vdaka.
stat zatvorila ta tabulka?
mohol si sa za 20 mesiacov naucit obsluhovat ventilator a pri nom kazat, ze ti ludia su len zle testovani, alebo podla veku nemaju lezat v nemocnici, lebo vo svete uz je na ten den prekroceny percentny limit.
ziadne denne limity neexistuju, existuje iba predpoklad kolko ludi bude hospitalizovanych, ze ta tato sprostost este drzi :D
alebo viac by si pomohol, keby si nesiril bludy, ktore im pridavaju pacientov. to by asi bolo prospesnejsie.
myslis tie bludy, ze zomrie 50 % populacie, alebo ze 30 % ludi bude mat post covid a podobne sprostosti? tak to si pisal ty, nie ja :)
nie, len citovo vydieras, ze pre ockovanie cloveka mladsieho ako 65 rokov rozmru babky na Ukrajine.
znova nastupuje matematika:
zaockovanych 1000 mladych pod 40 rokov - predisli sme 3 smrtiam
zaockovanych 1000 starych nad 65 rokov - predisli sme 50 umrtiam

mame 2 davky pre celu populaciu? ano
maju na Ukrajine 2 davky pre vsetkych nad 65 rokov? v aprili 2021 urcite nemali
kto je nuteny sa ockovat a kde?
na Slovensku kazdy, kto este nie je, su mu kladene prekazky a hadzane brvna pred nohy, len aby sa dal ockovat, cize aby bolo pre neho vyhodnejsie nechat sa zaockovat a nemusiet si robit testy, atd
hrozby wuhanu alebo delty?
covidu
ano. ja som stretol. dva krat ked som o tom vedel. co to zmenilo na mojom zivote? stale mam sancu, ze skoncim na hadickach ak nie v skatuli od topanok. co mne je uprimne jedno, len ti ludia, ktori budu mat so mnou problemy.
takze uz to mas za sebou 2x, dobre tomu rozumiem?
takze ked je nieco pozorovane, tak to ta nezaujima. az ked to zapisu do Excelu. bud si vyziadaj data z NCZI, ci ako sa to vola, alebo sa spoliehaj na to, co lekari hovoria.
ako hovorim, vychadzam z dat
anekdotalne skusenosti lekarov mozu byt realne, nespochybnujem ich, ale nemusia ukazovat cely obraz, to robia len globalne data

FFS, tak aj cervenou
ta veta za tym, cervenou:
"Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy, zcela nekontrolované"
ochorenie, ci pojdes na party, alebo nie, je nekontrolovatelne a prinasa riziko komplikacii a fatalnych nasledkov.
v konkretnom pocte pripadov
preco teda pozadujes, aby sa kazdy nakazil?
ja to nepozadujem, to pozaduje entropia vesmiru
nie je mozne nevyhnut sa respiracnemu virusu, ktory je rozsireny v populacii, dnes to pisem uz asi tretikrat, treba este viackrat alebo to uz pochopis?
vzdy je cielom mat 0 obeti. ak ich je viac ako 0, nieco sa robi zle.
nie, cielom je mat co najmenej obeti pri adekvatnych nakladoch
cisto hypoteticky je mozne mat 0 mrtvych, to by ale ekonomika skolabovala do tyzdna a nastalo by neovratitelne zrutenie spolocnosti
dovod? vsetci by sa museli izolovat
tak sa prosim podel s tym, kolko pacientov prislo plne komunikujucich a do rana skoncili v sacku. dakujem.
kolko zomrelo do rana neviem, ale viem kolko zomrelo celkovo a viem kolko bolo hospitalizovanych celkovo, budu ti stacit tieto hodnoty? su tu: https://ourworldindata.org/coronavirus
je to jedno porozorovanie. kolko ludi zije na platene? 8mld? kolko z toho je 105k? a kolko % z tych 64k malo vytvorenu imunitnu pamat?
islo o izraelsku studiu, ktora si brala data z izraelskej poistovne, ktora ma registrovanu stvrtinu obyvatelstva, cize asi 2,4M ludi
nie je. je to mediana hysteria. jedina studia, ktora nebola ani len peer-reviewed a vsade sa o nej pise, ako by to tak bolo po celom svete. a pritom nie je.
asi by som ti doporucil pozriet si to linkovane video, tie data su tam potvrdene nazorovymi oponentami
ja neviem kto stale opakuje, ze vacsina ludi ma mierny priebeh. a prave pri nom sa pozorovalo, ze sa imunitna pamat nevytvara. ano, video od Britskej Imunulogickej Spolocnosti.
opakuje to vacsina studii
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 28 sep 2021, 17:56 poskytol ich viacero
opat odkazujem na zakladne pocty a Fica
vzajomne sa to vylucuje. odpor voci vede a vedecke argumenty. okrem toho, nie je pan Prymula politik a tak na vedu ani cas nema?
ja tomuto tvojmu spamu naozaj nerozumiem
ja napisem, ze su kvoli 1 pozitivnemu dietatu poslane do karanteny cele kolektivy, ty odpises, ze mam poslat na urgentne prijmy zalaminovane tabulky
drbe ti uz uplne? ved na to neodpovedz, toto je nevyziadany spam
nie, teraz som ta prosil, aby si poslal na najviac miest tabulku "pozitivny test = si zdravy ako ryba"
tieto data su dostupne asi rok a pol
prierezovo cez celu populaciu 60 % asymptoticky priebeh, 30 % mierny, 8 % tazky, 2 % hospitalizacia, 0,3 percenta smrt
posuny podla vekovych skupin, u najstarsej moze nastat smrt az v 5+ % pripadoch, u najmladsej je to v tisicinach promile
konkretne v CR zomrelo na covid 7 deti pod 14 rokov
super. uz 98% ludia sa teda vobec nemusela vytvorit imunitna pamat.
mozes to zistit?
https://www.nhs.uk/conditions/coronavir ... st-result/
takze: urobim si test doma. bude pozitivny, izolujem sa kym nie je potvrdeny PCRkom. ale moje plne ockovane okolie sa testovat nemusi, len tiez pojde na PCRko
https://www.nhs.uk/conditions/coronavir ... hat-to-do/
economics 101 - kazdy cas straveny aktivitou je kvantifikovatelny a ma nejaku hodnotu
v preklade pre teba - ti ludia mohli vytvarat nadhodnotu zamestnavatelovi a dokladat tovar v tvojom oblubenom supermarkete, aby si nemusel vyplakavat, ze nemas co kupit
velke prekvapenie: click and collect tu bolo pred pandemiou. home deliveries som robil uz aj ja este roku pana v Irsku. takze ti ludia su zamestnani na tu pracu, alebo je to cast ich pracovnej naplne.
dobrovolnik nedoklada tovar, je to osoba, ktora si vybrala, ze bude pomahat komunite, v ktorej zije. nie je zamestnancom ani posty, ani mojho oblubeneho supermarketu. moj oblubeny supermarket nema ani home deliveries, ani c&c. tam sa musi osobne.
ja ich argumenty beriem, lenze potom ked to porovnam s globalnymi datami, tak vidim vyznamnu hyperbolizaciu z ich strany
nevinim ich za to, je to psychika, ta obmedzuje objektivne vnimanie skutocnosti
preto pozadujem ocistene realne data, nie lokalne extremy
tak potom uz len NCZI a kolko vakcin bolo znehodnotenych.
v UK je na covid 136 529 mrtvych, populacia ma 67 886 004 obyvatelov, predpoklad je, ze sa virusu vystavilo minimalne 70 % populacie, teda 47520202 ludi => IFR pre UK je 0,287 percenta
rovnaky vypocet pre CZ, kde ale pocitam, ze sa vystavilo 80 % populacie (v tom linkovanom videu sa zhodli na 90 %, ale to povazujem za prehnane vysoke) => 30453/8561421 = 0,35 (resp 0,31)
to iste pre SK s 80 % => 12569/4371248 = 0,28
vyhovuje? citis sa ako idiot?
nie. snad ani ty nie, ked ti to trvalo tak dlho.
si posero, takze necakam, ze urobis cokolvek okrem vykrikovania na anonymnom fore :)
nastastie, existuju ludia, ktori proti nepraviu bojuju (nie, nemyslim dezolatov)
ty si ... chces aby som odporoval aspon na fore a potom pindas, ze odporujem na fore.
som cudzinec. este stale nemam britske obcianstvo. takze sa mi moze diat skryvodlivost len z titulu, ze som imigrant, ktory prisiel prorusovat zakony.
spytaj sa javatara, ake to bolo problematicke, ked tu bol pred mesiacom
mam viacero znamych, ktori sa z UK dostali na Slovensko i do ostatnych casti Europy a tie obmedzenia nepovazovali za take strasne
ak chces niekomu nadavat, tak vladam
ale ano. letiet do Viedne, Budapesti a Katowic a vyhnut sa testom a karantene. som si az prilis vedomy anamnez mojich blizkych na to, aby som ich vystavil moznemu darceku len aby som ja prisiel "bez problemov". predlzit cestovanie o vyssie jednotky hodin povazujem za problem tiez. pokial to cestovanie nie je cielom.
nech mam pohnutky ake chcem, stale su tie opatrenia lebo ludia roznosili virus nedodrziavanim opatreni. lebo kazdy si mysli, ze vie viac ako odbornici.
opat sa ukazalo, ze menej je niekedy viac
ano. lebo na to maju kulturu a ludi.
41 % populacie
to je aj s detmi 12+ a ludmi, ktori medzitym zomreli z inych dovodov?
je to velmi malo.
stat zatvorila ta tabulka?
Slovensko ci UK?
ziadne denne limity neexistuju, existuje iba predpoklad kolko ludi bude hospitalizovanych, ze ta tato sprostost este drzi :D
ved. "denne zomrie tolko ludi podla vekovych skupin. a kedze na Dalekom Vychode uz dosiahli tieto hodnoty, nemozeme ich kazit"
myslis tie bludy, ze zomrie 50 % populacie, alebo ze 30 % ludi bude mat post covid a podobne sprostosti? tak to si pisal ty, nie ja :)
nie, o vyhodach premorenia, o tom kto je hospitalizovany...
znova nastupuje matematika:
zaockovanych 1000 mladych pod 40 rokov - predisli sme 3 smrtiam
zaockovanych 1000 starych nad 65 rokov - predisli sme 50 umrtiam
toto na ockovanie motivuje, ale od neho odhovara?
mame 2 davky pre celu populaciu? ano
maju na Ukrajine 2 davky pre vsetkych nad 65 rokov? v aprili 2021 urcite nemali
ak by sa kontinualne ockovalo od januara takym tempom ako v UK, mohli byt vakciny v aprili na Ukrajine.
na Slovensku kazdy, kto este nie je, su mu kladene prekazky a hadzane brvna pred nohy, len aby sa dal ockovat, cize aby bolo pre neho vyhodnejsie nechat sa zaockovat a nemusiet si robit testy, atd
"vybral som si tazsiu cestu,
plaval som vzdy proti prudu,
punk-rock je moj zivot"
maju take ake si to vybrali. deti neupratali lego, skriekali, tak zvieratka nebudu ani v knizke. simple.
covidu
len delta je infekcnejsia, dostava viac ludi do nemocnice. hlavne pre malu zaockovanost. to snad aj ti pani povedali pre reflex.
takze uz to mas za sebou 2x, dobre tomu rozumiem?
tak to ani teoreticky. lebo medzi stretnutim sa s prvym a pobytu v dome s druhou boli tri tyzdne. test, ktory som si po prvom stretnuti robil bol negativny. priznaky som nemal. alebo teda, bol by som prvy na svete, ktory covid s priznakmi chripky vyliecil za jediny vecer salkou coldrexu.
ako hovorim, vychadzam z dat
anekdotalne skusenosti lekarov mozu byt realne, nespochybnujem ich, ale nemusia ukazovat cely obraz, to robia len globalne data
tie ale musia byt prepocitane, aby boli pekne. lebo 0.0007 mrtveho Inda na milion denne je vtip. ze to su napriklad desiatky tisic mrtvych uz taka zabava nie je. (je to z brucha, nepocital som to, nie je nutne dva tyzdne o tom cisle hovorit)
ta veta za tym, cervenou:
"Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy, zcela nekontrolované"
skvele. a teraz: aky je rozdiel, ak som prve uvolnenie oslavoval na plazi, kde chodi malo kto a tymi, ktori isli na tie napristupnejsie, kde boli ako sardinky aj ked mali byt len skupiny po 6 a drzat rozostupy? kto sa isiel cielene nakazit?
v konkretnom pocte pripadov
a to? ty vies presne kolko ludi skonci na ventilatore?
ja to nepozadujem, to pozaduje entropia vesmiru
nie je mozne nevyhnut sa respiracnemu virusu, ktory je rozsireny v populacii, dnes to pisem uz asi tretikrat, treba este viackrat alebo to uz pochopis?
kolkokrat len chces. nakazit sa akou kolkvek chorobou a by pritazou pre inych je zle.
nie, cielom je mat co najmenej obeti pri adekvatnych nakladoch
cisto hypoteticky je mozne mat 0 mrtvych, to by ale ekonomika skolabovala do tyzdna a nastalo by neovratitelne zrutenie spolocnosti
dovod? vsetci by sa museli izolovat
ale nezomreli by zamestnanci, zakaznici, zdravotnici ani platcovia dani.
kolko zomrelo do rana neviem, ale viem kolko zomrelo celkovo a viem kolko bolo hospitalizovanych celkovo, budu ti stacit tieto hodnoty? su tu: https://ourworldindata.org/coronavirus
prepac ale nie. ten dramaticky priebeh virusu dolezity.
a jeden z panov vo videu hovori aj o tom, ze SARS2 by musel byt jediny coronavirus, pri ktorom sa imunitna pamat utvara.
islo o izraelsku studiu, ktora si brala data z izraelskej poistovne, ktora ma registrovanu stvrtinu obyvatelstva, cize asi 2,4M ludi
2.4M obyvatelov Izraela malo vytvorenu imunitnu pamat, alebo to bolo vzorka, z ktorej mali tych 105k?
asi by som ti doporucil pozriet si to linkovane video, tie data su tam potvrdene nazorovymi oponentami
ano, hovoria "teraz vysla jedna studia". a ja by som bol tak rad, ak by povedali: Lancet to potvrdil, BMJ suhlasi. "mily denicku, a zase nic"
opakuje to vacsina studii
mohol si dat link na zopar. len neviem ci na mierny priebeh, co podla poctu hospitalizacii bude pravda, alebo na tvorbu imunitnej pamate. ak budes tak dobry na to druhe.
beardie
Redeemer
Redeemer

v skratke:
- Prymula je profesor, takze na vedu cas urcite mal
- pozitivny test nehovori, ci je clovek chory, iba, ze ma na sliznici RNA virusu
- imunitna pamat sa vytvara pri kazdom vystaveni tela virusu, je blabol na urovni naruseneho cloveka tvrdit cokolvek ine
- pojem dobrovolnik si predstavujem s inou konotaciou, ale ok
- kolko vakcin bolo znehodnotenych neviem, ale tvrdis, ze vela, takze je na tebe, aby si to podlozil
- IFR mnou dodane pre UK, CZ a SK je opat podobne bezne prijimanemu IFR, zhodou okolnosti pre Svedsko je to 14821/(10402070*0.7)=0,2 %
- na vyhovorky o cakani na UK obcianstvo som narazal, pokojne pokracuj
- priame lety z EDI som uz ponukal, KRK/BRQ/PRG/VIE/KTW/BUD su vsetko v dojazdovej vzdialenosti od hranic so SK, niekto moznosti hlada, niekto sabotuje, rob ako uznas za vhodne
- zvalovat vsetko na svedsku kulturu a ignorovat premorenie je tvoja volba
- 41 % je malo hlavne z toho dovodu, ze rizikove skupiny su zaockovane na 50-70 %, ale je to ich volba, genofond sa precisti
- zatvaracia tabulka bola k Slovensku
- "denne zomrie tolko ludi podla vekovych skupin. a kedze na Dalekom Vychode uz dosiahli tieto hodnoty, nemozeme ich kazit" => opat, ze ta tato sprostost este drzi
- vyhody premorenia boli spomenute x-krat, hospitalizovana populacia taktiez
- ci to k ockovaniu motivuje alebo odhovara, to necham posudit neockovanych, vieme ale ktore su ohrozene skupiny, motivovane by mali byt tie a nie zvysovat percento stredoskolakmi
- "ak by sa kontinualne ockovalo od januara takym tempom ako v UK, mohli byt vakciny v aprili na Ukrajine." => zi si svoj nerealny sen
- k porovnaniu deti a statu je toto moja posledna reakcia - sprostost na n-tu
- delta je sice infekcnejsia, ale nedostava viac ludi do nemocnic, lebo velka cast populacie je premorena a zaockovana, vedia to pani z Reflexu, ukazuju to aj data
- nie je mozne, aby si sa vyliecil z covidu salkou coldrexu, je mozne, ze si ho prekonal ako 60+ % populacie - asymptomaticky
- pocet mrtvych Indov bude konvergovat k beznemu IFR + nejake percento kvoli spine a - nejake percento vdaka mladej populacii, cize +- IFR
- pod pojmom cielene nakazenie nemyslim zdrziavat sa na plazi vo vacsom pocte, ale ist na party do klubu alebo na byt, kde sa stretnu preukazatelne chori ludia (pun intended)
- neviem kolko presne ludi skonci na ventilatore, vieme to ale priblizne predvidat, cize rovnako ako vsetky ostatne predikcie, co nie su presne cisla, ale pri velkom pocte pripadov su relativne presne, na statistickych odhadoch funguje cely svet, od MHD az po vesmirne sondy
- nakazit sa akoukolvek chorobou sice moze byt pritazou, preto preferujem microdosing virusu a riadene premorenie populacie, co preukazatelne znizi pocty ludi s tazkym priebehom, hospitalizaciou ci nebodaj umrtim
- ak by nastal totalny lockdown, do tyzdna sme bez jedla a do mesiaca mrtvi, nikto pri zmysloch by nikdy nic take neprikazal, ani pri ebole prenosnej vzduchom
- som si isty, ze si jednoho pana z videa zle pochopil
- ano, 105k bola vzorka z 2,4M poistencov danej poistovne
- tych studii je samozrejme viac, je bezne zname, ze postcovid maju aj zaockovani ludia (kedze ho sposobuje choroba) a aj ze imunita sa tvori po prekonani choroby, Sinkora tvrdi, ze asi 2 tyzdne po nakazeni sa, Horejsi, ze okamzite; ani jeden z nich ale nebude tvrdit, ze sa imunita vytvori iba po tazkom priebehu, to je sprostost, nie je potrebne dodavat akekolvek studie, staci si precitat clanok na wikipedii
takze: urobim si test doma. bude pozitivny, izolujem sa kym nie je potvrdeny PCRkom. ale moje plne ockovane okolie sa testovat nemusi, len tiez pojde na PCRko
cinkne mi appka, ze som bol v nespravnom case na nespravnom mieste, musim ist na PCR test (zdarma?), ked si nejaky booknem na dalsi den a je negativny, mozem izolaciu opustit? co sa stane, ak je pozitivny? co sa stane ostatnym v domacnosti, ak je test pozitivny?
diky
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ozaj beardie tvoj tip umrti na delta variant do konca marca 2022 je aký? Mozno som prehliadol tvoju odpoved ked si dal tuto otázku do pléna.
Ja by som tipoval cca 2000 ludí že umrie na deltu. Síce je infekčnejšia ale veru umrti by malo byť výrazne menej na základe doterajších dát.
beardie
Redeemer
Redeemer

o 2k naviac voci cislu z augusta alebo kedy som robil tu tipovacku

ja som si to cucal z prsta (rozumej odborny odhad), tito to pocitali cez predikcne modely: https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 1740986626
Ak by sme aj predpokladali, že u nás na Slovensku bude taká špica v úmrtiach celých 5 mesiacov (čo je samo o sebe nereálne, lebo krivka bude mať nástup, špičku a pokles), tak sme na 2️⃣6️⃣2️⃣1️⃣ úmrtiach, ale skôr sa dostaneme len na 2000 za celú vlnu.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Prečo nieje aktualizovaný covid automat na budúci týždeň? Väčšinou sme vedeli už v pondelok ako bude vyzerať budúci týždeň.
jackb
Redeemer
Redeemer

- ja viem, ze Prymula je profesor. otazka znie, ci mal cas na vedu po vstupe do politiky. a co ho viedlo na scestie a ku zriadeniu toho prapodivneho pracoviska.
- ano. mame to percentualne, kedy je false positive?
- ake diagnozy maju vedci z UoE a BIS neviem, ale tvrdia to na svojom webe. bud to akceptuj, alebo nechaj tak. o nevytvoreni pamate po inych corona virusoch hovoria pani pre reflex.
- nuz. aj NHS pise, ze oni maju svojich dobrovolnikov a nemusi ist len o susedov, ktori sa pred 20 mesiacmi dohodli, ze si budu pomahat. aj pri ockovani boli dobrovolnici. ti ockovaci dostali prednostne ockovanie. ci maju ti nakupovaci a postovaci nieco, neviem. je to tu ine ako v Strednej Europe.
- ano. takze pridem o sancu mat britske obcianstvo, lebo som si na webe precital, ze ak mam pozitivny test, som zdravy a musim tym otravovat vsetkych okolo. za tuto ponuku dakujem.
- uprimne mi je jedno ake lety z EDI su. ved uz piaty rok zijem viac ako 260km daleko. to je ako by som tebe radil lety z Budapesti. a aj keby: kvoli hlupym ludom su opatrenia a tak namiesto snazit sa mat vsetky pomocky a papiere a bookovat si testy a rozumiet opatreniam v CR a SR by som este potreboval pridat tretiu krajinu a jej regiony. plus, cestovat z letiska cely den do destinacie (po noci stravenej na letisku, lebo Ryan nelieta ziadne rozumne casove sloty) by len zbytocne zvysoval sancu, ze sa nakazim a virus donesiem clenom rodiny.
- lebo svedska kultura vysvetluje ich vysledky. lebo "premorenie", ktore nefunuguje v celych USA ani v celej Indii a zabudlo sa dostavit v UK aj ked malo krasne podmienky vysvetlenie nemoze byt. okrem toho, mas tu moznost nevytvorenia sa imunitnej pamate po lahkom ale aj velmi tazkom priebehu.
- no a preto, ze sa nedali slovenski rizkovi ockovat, zomru aj oni aj ukrajinske babky.
- na jar si hulakal, ze sa mam pozriet na tabulku ci je mozne, aby bol v poslednom tazeni inak zdravy 40nik. tak aky je rozdiel s tym dennym poctom umrti na svete za den a tvoj vztah ku informaciam z prvej ruky.
- vyhoda premorenia nie je ziadna. lebo podla vsetkeho clovek nema vytvorenu imunitnu pamat a zbytocne riskoval pobyt s hadickami v ustach, alebo smrt.
- pohlad ockujucich je zhruba: preco cakame na starcov, ktori zomru, ked nase deti, ktore na nas budu robit mozu mat po prekonani problemy do smrti?
- takze ak by boli ockovane vysoke percenta populacnych skuoin, tak by sa nemohli vakciny presunut dalej?
- kde to ukazuju data? premorene znamena, ze clovek bol chory, no podla BIS a UoE je to uplne jedno, lebo ho nema co chranit.
- hej, lebo po niekolkych zapaloch pluc by som infekcne ochorenie pluc presiel s usmevom. to radej budem verit na ten coldrex.
- neohybaj. zomru desiatky tisic Indov? ano. to ale nevyzera dobre tak to prepocitas na milion ci na populaciu planety a este zamaskujes za IFR, len aby si nepriznal problem
- povazujes za cielene nakazenie sa sediet v lietadlach, busoch a vlakoch dokopy 20 hodin, len aby sa clovek vyhol jednom druhu opatreni?
- dokazes dat zdroj na to, ze ked ludi vystavujes virusu budu zdravsi? hlavne ked ide o jeden korona virusov?
- preco by si sme boli do mesiaca mrtvi, ked je inkubacna doba 10 dni. to sa ale malo urobit naraz a v marci 2020.
- takze poistovana si dala urobit studiu na vzorke 105k, ze vakcina je zla je lepsie ked sa ludia nakazia. kolko dnes stoji davka vakciny?
- ale nikto netvrdi, ze sa imuntina pamat tvori po tazkom priebehu. "pro lahkom, ale aj tazkom priebehu sa nemusi vytvorit vobec". a jeden z panov (pocuval som, takze neviem ktory) povedal, ze tym je SARS2 atypicky, lebo po korona virusoch ta imunitna pamata neostava ale vobec. takze ten stred spektra nemal dobry priebeh, ale asi imunitu na polroka ma.
- ale ved citat vies aj v angline a mas dva linky. ak ti cinkne appka robis si test doma a sam ho vyhodnotis. ten si kupil. potom ides na PCRko. od NHS zadarmo. ak je to pozitivne, mas to za 10 dni od vyhodnotenia testu a cela tvoja domacnost s tebou.
a este perlicky:
You could be fined if you do not self-isolate after getting a positive PCR test result.
A negative result means it’s likely you are not infectious.
But a negative test is not a guarantee you do not have COVID-19 and there’s still a chance you may be infectious. You should follow advice on how to avoid catching and spreading the virus.
no a teraz: britski odbornici su blbi a prvy vysledok v google najlepsi alebo je pravda inde?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 28 sep 2021, 22:55test nehovori, ci je clovek chory, iba, ze ma na sliznici RNA virusu
Mozno blba otazka. Preco niekto nie je vobec chory (bezpriznakovy) aj ked ma na sliznici RNA virusu? Test zachyti aj mrtvy virus, ci?
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo virusy sa siria respiracne - vzduchom, su vsade okolo nas
test zachyti aj mrtvy virus
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To mi je jasne. Lebo logicky mi z toho vychadzalo ze ak sa virus na sliznici zachyti tak clovek ochorie (obrana imunitneho systemu)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 sep 2021, 9:16 - ale ved citat vies aj v angline a mas dva linky. ak ti cinkne appka robis si test doma a sam ho vyhodnotis. ten si kupil. potom ides na PCRko. od NHS zadarmo. ak je to pozitivne, mas to za 10 dni od vyhodnotenia testu a cela tvoja domacnost s tebou.
super, plne zaockovana domacnost ide do karanteny, skoda, ze sa k vam nedostala Caputovej veta vakcina je sloboda
no a teraz: britski odbornici su blbi a prvy vysledok v google najlepsi alebo je pravda inde?
toto aj vsetko ostatne z bodov vyssie sme presli, vacsinu viackrat, prezri si moje predchadzajuce posty, na vsetko v nich najdes odpoved

Autoeditácia príspevku po 2 min :
wladas napísal: 29 sep 2021, 9:37 To mi je jasne. Lebo logicky mi z toho vychadzalo ze ak sa virus na sliznici zachyti tak clovek ochorie (obrana imunitneho systemu)
ak je virus mrtvy, tak neochorie
ak dostane clovek nizku davku, neochorie, imunita si s tym poradi
ak sa priebezne clovek vystavuje virusu v nizkych davkach (rozumej bezny zivot, kde na teba sem-tam niekto nakasle, ale na sliznice sa ti dostane len male mnozstvo virusu - microdosing), stimuluje ti to imunitu
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 sep 2021, 9:44 super, plne zaockovana domacnost ide do karanteny, skoda, ze sa k vam nedostala Caputovej veta vakcina je sloboda
vidis a mne si pisal, ze som za obmedzovanie ludi, ktori sa ockovat dat nechcu. a pritom nie je vynimka pre ludi, ktori su plne ockovani a prakticky aj negativne testovany rapid lateral flow testom a nasledne PCRkom.
toto aj vsetko ostatne z bodov vyssie sme presli, vacsinu viackrat, prezri si moje predchadzajuce posty, na vsetko v nich najdes odpoved
lenze na "moznost nevytvorenia sa imunitnej pamate" si link dostal. na opacny pripad si dal jednu aj to je pre-print a mam tendenciu konspirovat o tom co je za jej vysledkami. kiezby tych studii bolo viac a uz aj peer-reviewed a publikovanych odbornej tlaci.
jackb
Redeemer
Redeemer

nebol to famine?
Napísať odpoveď