Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

NOW: takze nemalo zomriet ani tych 600.
UK: ved ale ludia stretavali, "koledovali", nakupovali darceky, stromceky mali sa premorit. a stale nic. lavicova opozicia chcel zatvorit uz pred jesennymi prazdninami...
Florida: takze ani ziadne obmedzenia nie su riesenim proti delte. je to tak?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Norsko: ludia na choroby zomieraju, nizky pocet je preferovany, nula je nerealna
UK: ano, koledovali na konci jesene a na zaciatku zimy, kedy je imunita najslabsia, ale dalej to nebudem rozpitvavat, lebo by som sa opakoval, znova; P.S.: ide mi samozrejme od prvy lockdown v aprili ci maji 2020, kedy otocili o 180 stupnov, z kontextu to mohlo byt jasne, ale...
Florida: maju sa dodrziavat desatrociami preverene epidemiologicke opatrenia, uz som to dnes pisal, pisem to teda znova
jackb
Redeemer
Redeemer

Norsko: co tie tabulky, ktore editoval brm? Ak zomreli ti pod 65, oznacil si ich o tlstych a aj tak chorych. Ak aj ich Nori izolovali, tak by bolo ocakavane 0.
UK: vid, teda pocuj podcast Guardianu: Sve hovori: budeme robit vsetko preto, aby nase nemocnice nemali problemy fungovat. v marci 2020 zacali mat problemy. este vikend pred tym ludia chlastali v puboch, hrala sa dedinska liga. ako lepsie na jar sirit respiracnu chorobu? a ked malo cely NHS problem s podzamestnanostou, tak nebolo lepsie riesenie. ci? okrem lockdownu sa uplatnovala len vzdialenost, z celej tej skaly "preverenych epidemiologickych opatreni".
Florida: takze to, na co trva guverner nie je spravne?
beardie
Redeemer
Redeemer

Norsko: vysvetlene + nikto 0 neočakáva
UK: vysvetlene
Florida: nie je to optimálne
jackb
Redeemer
Redeemer

Norsko - takze kampan na samoizolaciu: "ked si stary a chory, izoluj sa, lebo zomries". Zomru mladi a inak zdravi. Ako bohajis, ze tvoje opatrenie nefungovalo ale ludi sa zbavili svojich prav a slobod v prospech "nikto nezomrie"?
UK - pre teba mozno ano, no ja si stale neviem predstavit, ze by si ludia citali v appke novin, ze vcera zomreli stovky ludi, lebo sa nic nerobi a oni sedia v peak time v metre a nemaju nic na hube.
Florida - dakujem, ze si schopny kritizovat ludi, ktori su na tvojom nazorovom spektre.
beardie
Redeemer
Redeemer

Norsko: mladych a zdravych zomiera tak malo, ze je to nepodstatne, keby si si aspon raz pozrel tu brmovu tabulku, tak by si to pochopil
UK: rovnako ako v Svedsku, vidis, kam to dotiahli
Florida: neni zac
jackb
Redeemer
Redeemer

Norsko - priblizne 600 z 5.5M. nie je to vela na "nepodstatne malo"?
UK - pred rokom sa v podcaste hovorilo o protestoch za opatrenia ked im prebiehala "reforma dochodkoveho systemu". plus od marca to konca roka dostali work from home, sa tam hovori tiez. su aj timelines, kde su pocty pripadov a zatvaranie strednych skol v tom Svedsku "bez opatreni"
takze co urobila UK na zaciatku pandemie inak? okrem toho, ze politici sa zachovali ako ti slovenski a v lockdowne sa vozili pod roznymi zamienkami krizom-krazom cez krajinu co ludi rovnako demotivovalo nieco dodrziavat.
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, 600 z 5,5M je nepodstatne malo, na ine choroby (mnohe z nich preventibilne) im umiera nasobne viac ludi a teba absolutne vobec nezaujimaju, lebo trpis medialnou hysteriou a neuvedomujes si, co je dolezite, to je smutne

Svedsko nebolo bez opatreni, Svedi dodrziavali adekvatne opatrenia vzhladom na velkost hrozby, ktore su preverene desatrociami, snad ti tato informacia, kedze som ju napisal dnes uz tretikrat, pomoze
v opacnom pripade by si bol za hlupaka

co urobila UK na zaciatku pandemie inak si kazdy pamata, po naraste otocili o 180 stupnov a prestali dodrziavat nariadenia, ktore boli adekvatne, namiesto toho spravili lockdowny
snad ti tato informacia pomoze
jackb
Redeemer
Redeemer

600 ludi z 5.5M na jedinu pricinu je velmi vela. ze na ine ochorenia zomiera ovela viac ludi, len ze toto je nova choroba, na ktoru sa liecebne postupy stale len skusaju.

https://www.who.int/emergencies/disease ... for-public
UK z tohoto nerobila nic. neviem co je adekvatne podla teba, ked rozoberame marec 2020, ked nebolo IFR aki 0.3% ani nic ine. okrem toho, rusky sa zaviedli az v auguste 2020.

ty si navrhoval testovat desiatky tisic denne a trackovat. naposledy si napisal, ze tracking je pridavok Ciny do odporucani WHO a tvoj nazor na testovanie, aj ked je o.i. v opozicii aj ku WHO pozname.

\\19.3. 2020 Cina vyhlasila, ze 14 dnovy lockodown sposobil 0 novych pripadov. to bolo dovod, preco sa pre neho krajiny rozhodli.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 04 okt 2021, 22:56ty si navrhoval testovat desiatky tisic denne a trackovat.
he? kde som to pisal?

ten obrazok v tomto poste: post2370303.html#p2370303
'not recommended in any circumstances' a 'contact tracing' si vies prelozit

verit v comkolvek Cine je naivne ako ty s tou zelanou nulou
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 mar 2020, 17:09 ved prave, ze nie

zanedbatelne medialne pokrytie a menej paniky

samozrejme, je to vazna choroba, ak ma clovek ine predispozicie, ale ak ma niekto rakovinu a k tomu dalsie 2 vazne choroby, zvalovat vsetko na coronu je krajne nevhodne

nehovorim, ze by sa ludia nemali chranit, drzat od seba odstup, byt na homeoffice, ak sa da, neustale dezinfikovat prevadzky, atd atd, ale znicit ekonomiku vsetkych krajin kvoli "chripke" (fakt vyrazne uvodzovky) nie je najstastnejsie riesenie

a hlavne testovat testovat testovat, desiatky tisic denne je minimum, k tomu dosledne dohladavat zdroje ochoreni a tych ludi izolovat
a to uz bol koniec marca. prave vtedy ked krajiny ziadas, aby robili uplne inak, ako si navrhol.

toto je na temu hysterie po kazdej jednej "prevratnej studii"
beardie napísal: 08 mar 2020, 20:47 to je pri epidemiach bezne, info treba zdielat co najrychlejsie, aj ked nie su uplne vzdy presne
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, to bolo pred Velkou nocou 2020, cize este predtym, ako bolo zname IFR a este predtym, ako som si zistil doporucene WHO opatrenia

dokonca som navrhoval tvrde lockdowny pocas Velkej noci (realne lockdowny, nie tie trapne hry), kedze hodnota smrtnosti 0,3 nebola vseobecne akceptovana a nebol dostatok dat
je tu krasne vidiet ako sa moj nazor vyvija na zaklade faktov a reality, ty si stale zamrznuty kdesi okolo marca 2020 s tymi 50% smrtnostami a longcovidom zabijajucim este nenarodene deti

v ktory den Boris ohlasil otocenie a prvy lockdown?

zdielanie informacii je dolezite, zdielanie vyfabrikovanych klamstiev nie

Autoeditácia príspevku po 42 min 27 sek:
Australia’s international borders to reopen from November. It’s one big step towards living with COVID
“Australia will be ready for takeoff very soon” said Prime Minister Scott Morrison today as he announced the ban on international travel will be lifted some time next month.

Returning Australian citizens and permanent residents will be able to quarantine at home for seven days if fully vaccinated with a TGA-approved vaccine.

The recognised vaccines include those already approved for use in Australia by Pfizer, AstraZeneca, Moderna and Johnson and Johnson/Janssen, as well as Sinovac and Covishield (Covishield is AstraZeneca’s vaccine made in India).

Unvaccinated returnees will still need to enter managed hotel quarantine for 14 days until Australia moves beyond Phase C of the National Plan.

Those who can’t be vaccinated, including young children and those with a medical exemption, will be counted as vaccinated for travel.

Arrival caps will also be abolished for fully vaccinated returnees.
zatial pre domacich, dufam, ze coskoro aj pre turistov

dost otocenie oproti planu otvorit az v 2023, tentokrat ale k dobremu
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 05 okt 2021, 10:14 ano, to bolo pred Velkou nocou 2020, cize este predtym, ako bolo zname IFR a este predtym, ako som si zistil doporucene WHO opatrenia

dokonca som navrhoval tvrde lockdowny pocas Velkej noci (realne lockdowny, nie tie trapne hry), kedze hodnota smrtnosti 0,3 nebola vseobecne akceptovana a nebol dostatok dat
je tu krasne vidiet ako sa moj nazor vyvija na zaklade faktov a reality, ty si stale zamrznuty kdesi okolo marca 2020 s tymi 50% smrtnostami a longcovidom zabijajucim este nenarodene deti

v ktory den Boris ohlasil otocenie a prvy lockdown?

zdielanie informacii je dolezite, zdielanie vyfabrikovanych klamstiev nie
Boze dobry, konecne! Len desat mesiacov to trvalo. Opatrenia a lockdowny boli prijate pred tym ako boli zname rizikove skupiny a IFR. Kedze hrozba nebola znama, tak opatrenia boli adekvatne.

Ano, tym, ze v UK bol nakoniec essential worker skoro kazdy, kto nemohol sediet pred obrazovkou doma, aj ten prvy lockdown bol len parodiou.

Na zaklade faktov? Ked britski imunologovia zverejnia, ze pri SARS2 sa nemusi utvorit imunitna pamat, tresnes sa o zem a kricis, ze ini vedci, ktori sa ti pacia viac hovoria a ine a preto maju pravdu. Tak isto ignorujes informacie z prvej linie.
Ty si zdielal, ze ludia maju kardiovaskularne problemy po prekonani. Kolko z nich zomrie na ne? Len sa to nezapocita ako smrt na SARS2, co je chyba. Lebo ak by sa nenakazili, nemuselo sa im rozpadat plucne tkvanivo a bludit krvym rieciskom... Slameneho panaka s tymi nenarodenymi detmi si prosim zober do zahrady. Dakujem.

https://www.instituteforgovernment.org. ... wn-web.pdf
16.3. zacal otacat, 23. oznamil opatrenia a 26. zacali platit. mozes si pozriet aj otvaranie a vyhodnotit sance na premorenie. hned po tom skoncil na kysliku v nemocnici.
tu je vsetko aj vo svetovom kontexte
https://bfpg.co.uk/2020/04/covid-19-timeline/

no a kedze studia pre izraelsku poistovnu nie je peer-reviewed, tak je nutne sa ku nej spravat ako ku faktom?
aj o masticke na svrab vysla studia, ze je to prevencia SARS2. no a vysledok pozname. preto nechapem tej hysterii okolo kazdej takejto senzacie. ci je to IFR vypocitane po prvej vlne, alebo spor vedeckych vyskumov ked jedni tvrdia, ze imunitna pamat sa vytvorit nemusi a dalsi, ze sa snad aj prenasa na vnucata.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 05 okt 2021, 10:47 Boze dobry, konecne! Len desat mesiacov to trvalo. Opatrenia a lockdowny boli prijate pred tym ako boli zname rizikove skupiny a IFR. Kedze hrozba nebola znama, tak opatrenia boli adekvatne.
na jesen 2020 bolo vsetko z toho zname a aj napriek tomu sa pristupovalo k opatreniam, ktore boli v priamom rozpore s desatrociami preverenych doporuceni
Na zaklade faktov? Ked britski imunologovia zverejnia, ze pri SARS2 sa nemusi utvorit imunitna pamat, tresnes sa o zem a kricis, ze ini vedci, ktori sa ti pacia viac hovoria a ine a preto maju pravdu. Tak isto ignorujes informacie z prvej linie.
pretoze studia britskych imunologov popiera logiku a realitu, naopak, studia inych vedcov realitu potvrdzuje

ak ti bude britsky vedec tvrdit, ze na semafore su modra, hneda a ruzova a izraelsky bude tvrdit, ze na semafore su cervena, oranzova a zelena, tak budem verit izraelskemu
nejde o superenie studie s inou studiou, ide o superenie jednej studie s realitou
Ty si zdielal, ze ludia maju kardiovaskularne problemy po prekonani.
ja som zdielal aj vyssiu sancu na kardiovaskularne problemy u ockovanych deti a nezda sa, ze by si to pochopil :)

zbytok bol vysvetleny, viackrat
jackb
Redeemer
Redeemer

iste si obe time lines a zdovodnenie za nimi precital. ak nie, mozem to sem postnut. nie je problem

nic nepopiera. ani logiku ani realitu. opakovanim, ze SARS2 je ako kazdy iny respiracny virus popieras realitu len ty sam. a to uviedol aj Prymula, ktoremu ty veris.
podla mna ide o superenie berdieho s lekarskou komunitou, kde jeden vie, ze vyhrat nemoze.

kde v tomto vidis deti, fakt neviem
post2387129.html#p2387129
beardie
Redeemer
Redeemer

pokojne zi vo svojej bubline, mne je to uprimne uplne jedno :)

Autoeditácia príspevku po 2 min 42 sek:
jackb napísal: 05 okt 2021, 11:07kde v tomto vidis deti, fakt neviem
post2387129.html#p2387129
casovu suvislost som sa snazil vysvetlit ti, ocividne neuspesne
jackb
Redeemer
Redeemer

tu neide o moju bublinu.
tu cely cas ide o to, co sa ti to stalo, ze tebou zemeta DK a nemas problem drzat stranu aj tym najvacsim hoaxerom a bludwebov ked hovoria to, co sa ti paci.

uz mas link na to "ze si tvrdil, ze len deti". si sa chvalil svojou pamatou, tak som cakal, ze sa nebudes opat zahrabavat do 0.162%
beardie
Redeemer
Redeemer

ak ti moje vysvetlenie vyssie nevyhovuje, nuz :)
jackb
Redeemer
Redeemer

preto som sa opytal, preco to vyskocilo v lete, ked sa ockuje od decembra a stale. nie ako na Slovensku.
kde su ti zdravotnici a dochodcovia, ktori maju mat po ockovani problem so srdcom?

ty odmietas vidiet, ze prekonanie je problem a tocis sa v antivax kruhu - len najst dalsi dovod preco neockovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak teda skusim znova
zacne to vyskakovat az vtedy, ked je zaockovana nemarginalna skupina obyvatelstva
uk_vac.jpg

ja neodmietam, ze prekonanie je problem, ja odmietam trvale nasledky viac ako u zlomku populacie
prestan zo mna robit antivaxera, viackrat som svoj postoj vysvetlil, ze sa ty drzis svojho choreho binarneho videnia sveta nie je moj problem, konzultuj to s odbornikmi
vopred dakujem
Napísať odpoveď