Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Mňa tipli.sk dosť sklamalo. Uvádza že na AliExprese je cashback do 10%, ja som pri viacerých nákupoch mal okolo 2,5% aj to nie pri každom nákupe. V prípade že som spravil na Ali povedzme dve platby za sebou, zarátalo mi bonus len z prvej....
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chlapci, tahate sa tu o centyz pritom jedine na tom zaraba akesi Tipli alebo PlnaPenazenska na zaklade refferallov. Podla mna to za tie centy nestoji.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mirrorion napísal: 09 mar 2021, 10:02 Mňa tipli.sk dosť sklamalo. Uvádza že na AliExprese je cashback do 10%, ja som pri viacerých nákupoch mal okolo 2,5% aj to nie pri každom nákupe. V prípade že som spravil na Ali povedzme dve platby za sebou, zarátalo mi bonus len z prvej....
V prvom rade sa nauč čítať, presné % máš uvedené na stránke, pre mobily je to napríklad 1.5%. Pozri si odsek podmienky nákupu.

Nie vždy ide o centy, na drahšie veci používam cashback od 365 banky, ktorá "dáva" 4% na všetko bez rozdielu.
Takže 200€ mobil mám so "zľavou" 8€....
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

heker: Neviem čo obnáša to Tipli pre zákazníka. Ak stačí mať aktívny addon v prehliadači a pri nákupe odkliknúť nejaký button, tak prečo nie. Ak to napr. dokáže zbierať centy z cashbacku celý rok, a na konci roka si uplatníš zľavu na Ali za dvacku, tak to znie fajn. Ale vravím, neviem ako to funguje.
Mirrorion
Star
Star

baldorex: čítať viem a nemám problém ani s pochopením. ide o ten klasický o*eb kde v reklame sľubujú "cashback do 10%" ale reálne sa na to nedá ani len siahnuť. áno konkrétne na mobily sa tam uvádza do 1,5%, ale uvádza sa tam aj:
Peniaze späť z nákupu až 10 %
Príslušenstvo k mobilom, móda, záhrada, domácnosť až 5 %
Ostatné až 3,5 %
Mobilné telefóny, tablety, PC, notebooky, audio & video až 1,5 %
hneď ten prvý riadok hovorí o 10%, ale nie je uvedené kde sa reálne dá k tým 10% dostať. ja som v rozmedzí 1,7%-3,2% na veciach pre deti (nálepky, DIY hračky) a nejaké oblečenie.

heker: áno je to jednoduchý addon ktorý sa ti rozbliká, keď si v eshope ktorý ponúka cashback, alebo zľavový kupón. stačí si kliknúť na button "získať odmenu z nákupu" a idú ti nejaké percentá naspäť.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ale však dokopy to máš 10% cashback. 5% domácnosť + 3,5% ostatné + 1,5% mobily, tablety, pc, notebooky... Keď to spočítaš, dostaneš sa na ten cashback "až 10%". Takýmto podobným spôsobom fungujú aj iné produkty. Tych 10% dostaneš, ale rozkúskovanych v rôznych kategóriách.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Aha takže ak je na Alze zľava 20% na notebooky, 20% na telky, 20% na vysavače, 20% na mobily a 20% na drogériu, a kúpim si z každého niečo, tak mám podľa tejto logiky zľavu 100%? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Niekto tu chybal na ZS ked sa preberali percenta...
Mirrorion
Star
Star

Hensym: a ak si kúpiš ešte niečo ďalšie v zľave, tak ti nakoniec budú oni dlžní :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Lenže tu nejde o logiku, ale o to, aby získali spotrebiteľov/užívateľov, ktorý využijú ich službu. A nalákať niekoho na 10% cashback nie je také ťažké. Reálne sa k tým 10% aj tak nedostane.
Podobný systém mala aj jedna nemenovaná banka, že pán Milan môže mať svoje úspory vyššie, vyššie, ešte vyššie... Vtedy bola reč o cca 5% na bežnom účte (bolo to asi 7 rokov dozadu). Ex vtedy tiež pracovala v banke a študovala tie produkty. Reálne sa človek k tým 5% nemal šancu dostať.
Podobným spôsobom funguje aj toto s tým cashback-om z nákupov.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Noobsz DJ.. pri tipli nie je problém sa dostať k euričkam.. mne už boli 2x vyplatené. Síce celková suma nič moc, ale vďaka nej som si kúpil ďalšiu blbosť na aliexpresse :)

Nepoužívam tipli za účelom stať sa milionárom... je to len doplnok, ktorý ma nič nestojí, len 2-3 kliky navyše. Ak by to dnes zrušili, vôbec mi nebude chýbať tých pár ďalších ešte nevyplatených €, ktoré tam mám..
Prílohy
Clipboard01.jpg
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja ale nikde netvrdím, že sa ti z toho nič nevráti späť. Ono, celé to tu začalo na tých 10% z Aliexpress. Že v priemere to robí v skutočnosti len pár percent a nie tých sľubovaných až 10%. A tam tvrdím, že v realite sa k tým 10% na nákup, ani nedostaneš.
A čo som si čítal podmienky, tak cashback sa vzťahuje vlastne na hodnotu, od ktorej je odpočítaná hodnota DPH a doprava. Takže tie % na výslednom cashback-u, sú ešte nižšie, respektíve pripísaná suma. A tiež aj samotný predajca si určuje zvlášť, či poskytne alebo neposkytne nejaké to %.
brm
Darca
Darca

Tak asi som zle pochopil.. :) Pozerám svoje odmeny z AliExpressu.. hneď druhý nákup bol za 9,99%, potom bolo jedno obdobie s 5-7% a minuloročné zľavy sa už pohybovali medzi 3-4%.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ma niekto skusenost s www.eletech.sk ?
Hodnotenie na heureke maju celkom OK. Nemaju ale vobec vlastne sklady. Vseko riesia cez dodavatela a preto logicky dlhsie cakacie doby (dopredu oznamene). Ceny maju ale velmi prijatelne.
Vyskusal som mensiu objednavku tak uvidim
brm
Darca
Darca

V reklamačnom poriadku uvádzajú, že sa jedná o výrobky z EÚ distribúcie a prípadnú reklamáciu nevyriešiš v slovenských autorizovaných servisoch, ale musíš kontaktovať priamo tento eshop. Čiže drobnosti by som nejak neriešil, ale serióznu elektroniku/spotrebiče by som ja odtiaľ neobjednal.
heker
Redeemer
Redeemer

Ktore konkretne znacky takto nejde vyriesit? Ved u byva klasika, ze pokial je to EU distribucia, tak ju viacmenej vies reklamovat vsade v ramci EU. Tak som sa s tym stretol u Lenova, Garminu, Dellu. Ale je mozne, ze daky Whirpool alebo Bosch ma ine podmienky.
brm
Darca
Darca

Ak máš skúsenosť s reklamáciami EU distribúcie, nemáš čo riešiť. Ja som len čítal ich reklamačný poriadok, v ktorom sami uvádzajú, že v slovenských autorizákoch ich tovar nevyreklamuješ a ani nie si oprávnený riešiť poruchu s iným strediskom okrem eletechu.
Spoiler
Kupujúci nahlasuje reklamáciu prostredníctvom e-mailu priamo predávajúcemu,

E-mail: [email protected]

Reklamácie rieši predávajúci a predávajúci určuje nasledujúci postup reklamačného konania.
Tovar, ktorý predávajúci predáva prostredníctvom e-shopu, je z distribúcie EÚ, preto nepodlieha autorizovaným servisným strediskám v Slovenskej republike.

Kupujúci zasiela tovar predávajúcemu (ak nie je predávajúcim určené inak).
Kupujúci nie je oprávnený sám ohlasovať poruchu iným servisným technikom-strediskám,
v prípade zásahu technikom iným ako určil predávajúci, bude reklamácia zo strany predávajúceho zamietnutá
záručný list (opečiatkovaná faktúra) bude doručený spolu s tovarom. Pre uplatnenie reklamácie je potrebné uchovať všetky dokumenty, ktoré boli doručené spolu s tovarom.
heker
Redeemer
Redeemer

Praveze skusenost mam a nevidim v tom problem. O tom je EU distribucia. Ked si niekto kupil napriklad notebook Lenovo a doniesol ho na Slovensko, tak mal smolu, lebo nemal zaruku u nas. Mam za to, ze EU distribuciu mozes reklamovat aj u predajcu, aj v oficialnom servise. Nieco o distribuciach sa pise tu - https://www.vasmobil.sk/cl/21/co-znamen ... bucia.html
brm
Darca
Darca

Nemám pochybnosti, že kvalita výrobku EÚ a SK distribúcie je rovnaká. Lenže aj v tom linku píšu, že reklamáciu majú riešiť s predajcom, čiže s vasmobil.sk a nie v oficiálnych autorizovaných servisoch. Prečo nenapíšu, že môžu reklamovať v hociktorom servise?
heker
Redeemer
Redeemer

Netusim, treba sa ich opytat. Pretoze reklamaciou priamo v servisnom stredisku danej znacky setris cas, zaroven obchodu odpadaju starosti s reklamaciou a s tym spojene naklady na postovne.
Napísať odpoveď