Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti
Re: Najlepšie internetové obchody | e-shopy | Vaše skúsenosti
Mňa tipli.sk dosť sklamalo. Uvádza že na AliExprese je cashback do 10%, ja som pri viacerých nákupoch mal okolo 2,5% aj to nie pri každom nákupe. V prípade že som spravil na Ali povedzme dve platby za sebou, zarátalo mi bonus len z prvej....
Chlapci, tahate sa tu o centyz pritom jedine na tom zaraba akesi Tipli alebo PlnaPenazenska na zaklade refferallov. Podla mna to za tie centy nestoji.
V prvom rade sa nauč čítať, presné % máš uvedené na stránke, pre mobily je to napríklad 1.5%. Pozri si odsek podmienky nákupu.Mirrorion napísal: 09 mar 2021, 10:02 Mňa tipli.sk dosť sklamalo. Uvádza že na AliExprese je cashback do 10%, ja som pri viacerých nákupoch mal okolo 2,5% aj to nie pri každom nákupe. V prípade že som spravil na Ali povedzme dve platby za sebou, zarátalo mi bonus len z prvej....
Nie vždy ide o centy, na drahšie veci používam cashback od 365 banky, ktorá "dáva" 4% na všetko bez rozdielu.
Takže 200€ mobil mám so "zľavou" 8€....
heker: Neviem čo obnáša to Tipli pre zákazníka. Ak stačí mať aktívny addon v prehliadači a pri nákupe odkliknúť nejaký button, tak prečo nie. Ak to napr. dokáže zbierať centy z cashbacku celý rok, a na konci roka si uplatníš zľavu na Ali za dvacku, tak to znie fajn. Ale vravím, neviem ako to funguje.
baldorex: čítať viem a nemám problém ani s pochopením. ide o ten klasický o*eb kde v reklame sľubujú "cashback do 10%" ale reálne sa na to nedá ani len siahnuť. áno konkrétne na mobily sa tam uvádza do 1,5%, ale uvádza sa tam aj:
heker: áno je to jednoduchý addon ktorý sa ti rozbliká, keď si v eshope ktorý ponúka cashback, alebo zľavový kupón. stačí si kliknúť na button "získať odmenu z nákupu" a idú ti nejaké percentá naspäť.
hneď ten prvý riadok hovorí o 10%, ale nie je uvedené kde sa reálne dá k tým 10% dostať. ja som v rozmedzí 1,7%-3,2% na veciach pre deti (nálepky, DIY hračky) a nejaké oblečenie.Peniaze späť z nákupu až 10 %
Príslušenstvo k mobilom, móda, záhrada, domácnosť až 5 %
Ostatné až 3,5 %
Mobilné telefóny, tablety, PC, notebooky, audio & video až 1,5 %
heker: áno je to jednoduchý addon ktorý sa ti rozbliká, keď si v eshope ktorý ponúka cashback, alebo zľavový kupón. stačí si kliknúť na button "získať odmenu z nákupu" a idú ti nejaké percentá naspäť.
Ale však dokopy to máš 10% cashback. 5% domácnosť + 3,5% ostatné + 1,5% mobily, tablety, pc, notebooky... Keď to spočítaš, dostaneš sa na ten cashback "až 10%". Takýmto podobným spôsobom fungujú aj iné produkty. Tych 10% dostaneš, ale rozkúskovanych v rôznych kategóriách.
Aha takže ak je na Alze zľava 20% na notebooky, 20% na telky, 20% na vysavače, 20% na mobily a 20% na drogériu, a kúpim si z každého niečo, tak mám podľa tejto logiky zľavu 100%? 
Niekto tu chybal na ZS ked sa preberali percenta...
Hensym: a ak si kúpiš ešte niečo ďalšie v zľave, tak ti nakoniec budú oni dlžní 
Lenže tu nejde o logiku, ale o to, aby získali spotrebiteľov/užívateľov, ktorý využijú ich službu. A nalákať niekoho na 10% cashback nie je také ťažké. Reálne sa k tým 10% aj tak nedostane.
Podobný systém mala aj jedna nemenovaná banka, že pán Milan môže mať svoje úspory vyššie, vyššie, ešte vyššie... Vtedy bola reč o cca 5% na bežnom účte (bolo to asi 7 rokov dozadu). Ex vtedy tiež pracovala v banke a študovala tie produkty. Reálne sa človek k tým 5% nemal šancu dostať.
Podobným spôsobom funguje aj toto s tým cashback-om z nákupov.
Podobný systém mala aj jedna nemenovaná banka, že pán Milan môže mať svoje úspory vyššie, vyššie, ešte vyššie... Vtedy bola reč o cca 5% na bežnom účte (bolo to asi 7 rokov dozadu). Ex vtedy tiež pracovala v banke a študovala tie produkty. Reálne sa človek k tým 5% nemal šancu dostať.
Podobným spôsobom funguje aj toto s tým cashback-om z nákupov.
Noobsz DJ.. pri tipli nie je problém sa dostať k euričkam.. mne už boli 2x vyplatené. Síce celková suma nič moc, ale vďaka nej som si kúpil ďalšiu blbosť na aliexpresse 
Nepoužívam tipli za účelom stať sa milionárom... je to len doplnok, ktorý ma nič nestojí, len 2-3 kliky navyše. Ak by to dnes zrušili, vôbec mi nebude chýbať tých pár ďalších ešte nevyplatených €, ktoré tam mám..
Nepoužívam tipli za účelom stať sa milionárom... je to len doplnok, ktorý ma nič nestojí, len 2-3 kliky navyše. Ak by to dnes zrušili, vôbec mi nebude chýbať tých pár ďalších ešte nevyplatených €, ktoré tam mám..
Ja ale nikde netvrdím, že sa ti z toho nič nevráti späť. Ono, celé to tu začalo na tých 10% z Aliexpress. Že v priemere to robí v skutočnosti len pár percent a nie tých sľubovaných až 10%. A tam tvrdím, že v realite sa k tým 10% na nákup, ani nedostaneš.
A čo som si čítal podmienky, tak cashback sa vzťahuje vlastne na hodnotu, od ktorej je odpočítaná hodnota DPH a doprava. Takže tie % na výslednom cashback-u, sú ešte nižšie, respektíve pripísaná suma. A tiež aj samotný predajca si určuje zvlášť, či poskytne alebo neposkytne nejaké to %.
A čo som si čítal podmienky, tak cashback sa vzťahuje vlastne na hodnotu, od ktorej je odpočítaná hodnota DPH a doprava. Takže tie % na výslednom cashback-u, sú ešte nižšie, respektíve pripísaná suma. A tiež aj samotný predajca si určuje zvlášť, či poskytne alebo neposkytne nejaké to %.
Tak asi som zle pochopil..
Pozerám svoje odmeny z AliExpressu.. hneď druhý nákup bol za 9,99%, potom bolo jedno obdobie s 5-7% a minuloročné zľavy sa už pohybovali medzi 3-4%.
Ma niekto skusenost s www.eletech.sk ?
Hodnotenie na heureke maju celkom OK. Nemaju ale vobec vlastne sklady. Vseko riesia cez dodavatela a preto logicky dlhsie cakacie doby (dopredu oznamene). Ceny maju ale velmi prijatelne.
Vyskusal som mensiu objednavku tak uvidim
Hodnotenie na heureke maju celkom OK. Nemaju ale vobec vlastne sklady. Vseko riesia cez dodavatela a preto logicky dlhsie cakacie doby (dopredu oznamene). Ceny maju ale velmi prijatelne.
Vyskusal som mensiu objednavku tak uvidim
V reklamačnom poriadku uvádzajú, že sa jedná o výrobky z EÚ distribúcie a prípadnú reklamáciu nevyriešiš v slovenských autorizovaných servisoch, ale musíš kontaktovať priamo tento eshop. Čiže drobnosti by som nejak neriešil, ale serióznu elektroniku/spotrebiče by som ja odtiaľ neobjednal.
Ktore konkretne znacky takto nejde vyriesit? Ved u byva klasika, ze pokial je to EU distribucia, tak ju viacmenej vies reklamovat vsade v ramci EU. Tak som sa s tym stretol u Lenova, Garminu, Dellu. Ale je mozne, ze daky Whirpool alebo Bosch ma ine podmienky.
Ak máš skúsenosť s reklamáciami EU distribúcie, nemáš čo riešiť. Ja som len čítal ich reklamačný poriadok, v ktorom sami uvádzajú, že v slovenských autorizákoch ich tovar nevyreklamuješ a ani nie si oprávnený riešiť poruchu s iným strediskom okrem eletechu.
Spoiler
Kupujúci nahlasuje reklamáciu prostredníctvom e-mailu priamo predávajúcemu,
E-mail: [email protected]
Reklamácie rieši predávajúci a predávajúci určuje nasledujúci postup reklamačného konania.
Tovar, ktorý predávajúci predáva prostredníctvom e-shopu, je z distribúcie EÚ, preto nepodlieha autorizovaným servisným strediskám v Slovenskej republike.
Kupujúci zasiela tovar predávajúcemu (ak nie je predávajúcim určené inak).
Kupujúci nie je oprávnený sám ohlasovať poruchu iným servisným technikom-strediskám,
v prípade zásahu technikom iným ako určil predávajúci, bude reklamácia zo strany predávajúceho zamietnutá
záručný list (opečiatkovaná faktúra) bude doručený spolu s tovarom. Pre uplatnenie reklamácie je potrebné uchovať všetky dokumenty, ktoré boli doručené spolu s tovarom.
E-mail: [email protected]
Reklamácie rieši predávajúci a predávajúci určuje nasledujúci postup reklamačného konania.
Tovar, ktorý predávajúci predáva prostredníctvom e-shopu, je z distribúcie EÚ, preto nepodlieha autorizovaným servisným strediskám v Slovenskej republike.
Kupujúci zasiela tovar predávajúcemu (ak nie je predávajúcim určené inak).
Kupujúci nie je oprávnený sám ohlasovať poruchu iným servisným technikom-strediskám,
v prípade zásahu technikom iným ako určil predávajúci, bude reklamácia zo strany predávajúceho zamietnutá
záručný list (opečiatkovaná faktúra) bude doručený spolu s tovarom. Pre uplatnenie reklamácie je potrebné uchovať všetky dokumenty, ktoré boli doručené spolu s tovarom.
Praveze skusenost mam a nevidim v tom problem. O tom je EU distribucia. Ked si niekto kupil napriklad notebook Lenovo a doniesol ho na Slovensko, tak mal smolu, lebo nemal zaruku u nas. Mam za to, ze EU distribuciu mozes reklamovat aj u predajcu, aj v oficialnom servise. Nieco o distribuciach sa pise tu - https://www.vasmobil.sk/cl/21/co-znamen ... bucia.html
Nemám pochybnosti, že kvalita výrobku EÚ a SK distribúcie je rovnaká. Lenže aj v tom linku píšu, že reklamáciu majú riešiť s predajcom, čiže s vasmobil.sk a nie v oficiálnych autorizovaných servisoch. Prečo nenapíšu, že môžu reklamovať v hociktorom servise?
Netusim, treba sa ich opytat. Pretoze reklamaciou priamo v servisnom stredisku danej znacky setris cas, zaroven obchodu odpadaju starosti s reklamaciou a s tym spojene naklady na postovne.