Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kufor
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Kufor »

To som chcel počuť, dík ^^

Teraz ešte dilema, či počkať a skúsiť vychytať nejakú akciu, alebo nešpekulovať a brať kým je či nebodaj kým ešte nezdražie...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je vzdy loteria. Ale tak ku koncu roka to vacsinou ide dole. A hlavne na jar ked prichadzaju nove modely. Kazdopadne momentalne v tejto sialenej situacii tazko povedat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som mal presne takuto dilemu pred rokom. bol phillips oled 65" za 1500 eur. nakoniec som ho kupil a je pravda ze ku koncu roka ho uz nikde nemali, iba drahsie modely ale zase keby som pockal do februara (aj tak mi dovtedy ta telka stala v izbe zabalena v krabici) tak som mohol mal oled od lg za 1300 eur...
ale tak tento rok moze byt situacia uplne ina.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Veď toto, ťažko sa na to spoliehať v týchto podivných koronačasoch. Asi do toho pôjdem radšej. A ak bude pred Vianocami za podobnú cenu 65", tak...tak čo už

Autoeditácia príspevku po 1 deň 1 hod 37 min 29 sek:
Tak zatiaľ som nekúpil a medzičasom zdražel 55" 806 na Datarte o 100€, resp. 50€ pri VIP cenách :)

Čo ma prinútilo rozmýšľať nad doplatením 80€, za čo už viem kúpiť 65" 705. Mínusom je trojstranný Ambilight, HDMI 2.0 a vraj menej inteligentný upscaling. Otázka je, či ten rozdiel je až tak výrazný, alebo iba kozmetický rozdiel medzi generáciami...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je tam rozdiel aj v obrazovom procesore.
Kufor
Light Professional
Light Professional

No a teraz či je ten rozdiel taký, aby prekonal o 10" väčšiu uhlopriečku :D asi dosť subjektívna otázka, skúsim zbehnúť niekam do predajne, či nebudú mať obe vystavené. Aj kedy s tými predajňovými nastaveniami...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ono to je aj o tych ostatnych veciach čo spominaš vyššie. S tym ti nikto neporadi, to si musiš ujasniť ty.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Ešte predsalen jeden dotaz - porovnanie 706 a 855? Sú v rôznych zľavách za zhruba podobnú cenu... 706 má HDMI 2.1 a podľa všetkého lepší upscaling, a keďže 855 je vyššia rada minulej generácie, v čom vyhráva ten? Obrazový čip?

Ktorý radšej vziať?

Povedzme že nové HDMI teraz nebudem riešiť, aktuálna konzola momentálne nie je, a keď bude, prežijem to aj bez 120Hz. Inak sledujem cez Stream Cinema, prípadne satelit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su TV na podobnej urovni. Je to tak nejak jedno. 706 ma novsie vymozenosti co do softveru. Vyberaj skor podla ceny.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Ďakujem za rady, vzal som nakoniec 55" 855, za v prepočte 1060 s 5-ročnou zárukou. Ten príplatok za 65" už som si sám pre seba nedokázal dostatočne ospravedlniť, navyše keď už tak to bude pekný skok zo 40 palcov :-)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

androidak napísal: 14 aug 2020, 15:04 Ahoj Ryan, mám Samsung UE65RU8002. Občas sa mi stane, že sa TV sama zapne. Mám pocit že je to maximálne do pár minút po vypnutí. Môže to byť niečo s nastavením? Alebo je to dôvod na reklamáciu?

Ďakujem
Pridávam menší update. Vtedy si spomenul, že to môže byť diaľkový ovládač. Nedávno som si náhodou všimol, že na ovládači blikla ledka a TV sa hneď zapol. Takže je to stopercentne ovládač. Dá sa s tým niečo robiť? Nechce sa mi z neho zakaždým vyberať baterky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Dat opravit, alebo kupit novy. Nic rozumnejsie okrem vyberania bateriek ci nejakeho blokovania signalu asi nevymyslis.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nema ten ovladac funkciu mysi (airmouse)?
mne sa toto dialo na ovladaci ked som zapol airmouse a vypol telku. vtedy akykolvek pohyb ovladaca zapol telku lebo jej zacal posielat polohu mysi.
dlho mi trvalo zistit kde je problem lebo sa mi dialo presne to co tebe, nahodne sa niekedy zapla telka.
odvtedy si davam pozor aby na ovladaci neostala zapnuta air mouse a nedeje sa to.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

androidak napísal: 17 okt 2021, 23:16 Pridávam menší update. Vtedy si spomenul, že to môže byť diaľkový ovládač. Nedávno som si náhodou všimol, že na ovládači blikla ledka a TV sa hneď zapol. Takže je to stopercentne ovládač. Dá sa s tým niečo robiť? Nechce sa mi z neho zakaždým vyberať baterky.
Skus este pozriet, ci nemas v dialkovom ovladaci obycajne AA baterky ak ano, skus ich vymenit za ine AA baterky, ktore maju priamo na obale uvedene, ze su urcene do dialkovych ovladacov. Mal som podobny problem na predoslom TV, kde postupne dialkovy ovladac zacal blnut a divne sa chovat a problem bol v tom ze obycajne AA baterky, mu ako keby prestali "vyhovovat" a potreboval specializovanejsie AA baterky urcene priamo do dialkovych ovladacov - v mojom pripade som tam dal GP Ultra AA (zlto-zlate). Po vlozeni tychto baterii uz dialkovy ovladac zacal fungovat ok.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Zdravím,
objednal som Philips 65oled706. Dočítal som sa že by bolo vhodné dať spraviť kalibráciu obrazu. Je to potrebné? Nestačí keď spravím nastavenie obrazu podľa videa na YouTube? Pripadne ak to má veľký význam, tak viete o niekom kto to robí?

Vďaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nutne to samozrejme nie je.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Týmto by som sa na 100ej stránke po takmer presne 5 rokoch od prvého postu v téme chcel poďakovať Ryanovy, že nám tu všetkým tie roky nezištne radí. Ďakujem (aj keď mne zrovna poradil 2 TV s ktorými som max. nespokojný :D)
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Ahojte, prave mi volala mama, ze jej v Telekome konci viazanost, ponukli jej k televizii telku
Philips 65PUS8535/12

Ona ju nepotrebuje, ma doma 2x samsung. Ja mam doma 58" samsung v obyvacke, ale zvazujem, ze by som si mozno doprial ten philiips.

Nejake nazory alebo skusenosti s tym modelom? Ano viem, ze sa to tam neoplati atd, ale ked sa mi sama ponukla, tak preco nie :)

Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je tam IPS panel, čo nie je prave ideal. Keby to bola 58" alebo 70" verzia tak ok.
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Maju aj 55"
Philips 55PUS7906

Toto mám teraz doma.
Bude v tom velky rozdiel?

Samsung UE58NU7172

Je nejaky problem v tom, ze je 65 a ma ips? Vdaka
Napísať odpoveď