Nakoľko mi prestal fungovať môj terajší telefón (ASUS ROG), som nútený pozerať po nejakom inom telefóne.
Podmienky sú, aby mal ako taký výkon na najbližšie 3 roky (poprípade kým sa mi ho nepodarí nejakou nešťastnou náhodou rozbiť), a hlavne aby mal kompaktné rozmery. To znamená, veľkosť telefónu do 150mm na výšku. Do tejto kategórie spadá práve Asus Zenfone 8 s jeho výškou 148mm a veľmi slušným výkonom. No ešte hodne pokukujem aj po Google Pixel 5, ktorého výška je 151mm a výkon telefónu je celkom obstojný. Práve pri Google Pixel 5 ma veľmi láka čistý Android bez akéhokoľvek balastu, prísľub minimálne 3 veľkých aktualizácií, a hlavne jeho výdrž na 4080mAh baterku, ktorá pri bežnej prevádzke zvláda 2 dni.
Z recenzií na Asus Zenfone 8 mám veľmi zmiešané pocity. Výkon telefónu je síce naozaj skvelý, no telefón vydrží tak 1 deň na plne nabitú batériu.
Zhrnul by som to do nejakých plusov a mínusov oboch telefónov.
Asus Zenfone 8
Google Pixel 5
Ak máte niekto skúsenosti či už s jedným alebo druhým telefónom, podeľte sa prosím o svoje skúsenosti. Hlavne ma zaujíma tá výdrž na batériu. V ruke som mal už oba telefóny, keďže som ich bol už v Mediamarkt pozerať (vystavené mali oba telefóny, no Pixel 5 už nepredávajú, nakoľko nemajú na sklade ani jeden jediný kus, ale vystavený ho majú stále