Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ahojte. Máte tu niekto Asus Zenfone 8 (nie verziu Flip) a viete mi napísať niečo o skúsenostiach s výdržou batérie?

Nakoľko mi prestal fungovať môj terajší telefón (ASUS ROG), som nútený pozerať po nejakom inom telefóne.
Podmienky sú, aby mal ako taký výkon na najbližšie 3 roky (poprípade kým sa mi ho nepodarí nejakou nešťastnou náhodou rozbiť), a hlavne aby mal kompaktné rozmery. To znamená, veľkosť telefónu do 150mm na výšku. Do tejto kategórie spadá práve Asus Zenfone 8 s jeho výškou 148mm a veľmi slušným výkonom. No ešte hodne pokukujem aj po Google Pixel 5, ktorého výška je 151mm a výkon telefónu je celkom obstojný. Práve pri Google Pixel 5 ma veľmi láka čistý Android bez akéhokoľvek balastu, prísľub minimálne 3 veľkých aktualizácií, a hlavne jeho výdrž na 4080mAh baterku, ktorá pri bežnej prevádzke zvláda 2 dni.

Z recenzií na Asus Zenfone 8 mám veľmi zmiešané pocity. Výkon telefónu je síce naozaj skvelý, no telefón vydrží tak 1 deň na plne nabitú batériu.

Zhrnul by som to do nejakých plusov a mínusov oboch telefónov.

Asus Zenfone 8
:plus: kompaktné rozmery
:plus: vynikajúci výkon
:minus: výdrž na jedno nabitie batérie
:minus: nemá bezdrôtové nabíjanie
:minus: čítačka odtlačku prstov v displeji

Google Pixel 5
:plus: kompaktné rozmery
:plus: aj napriek (iba) 12MP fotoaparátu, veľmi pekné fotky
:plus: bezdrôtové nabíjanie, čo je u mňa veľké plus kvôli nabíjaniu v aute
:plus: čítačka odtlačku prstov na zadnej strane telefónu
:minus: oficiálne sa už nepredáva (no aj napriek tomu sa mi ho ešte v tomto momente podarilo nájsť na nemeckom Google Store)

Ak máte niekto skúsenosti či už s jedným alebo druhým telefónom, podeľte sa prosím o svoje skúsenosti. Hlavne ma zaujíma tá výdrž na batériu. V ruke som mal už oba telefóny, keďže som ich bol už v Mediamarkt pozerať (vystavené mali oba telefóny, no Pixel 5 už nepredávajú, nakoľko nemajú na sklade ani jeden jediný kus, ale vystavený ho majú stále :roll: ). Do ruky mi lepšie padol práve Pixel 5, no Zenfone 8 bol veľkosťou tiež skvelý, no bol taký viac klzký :| .
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ahoj. Mam ho od launchu. Pokial si narocnejsi uzivatel, je to 1 dnovy telefon. (U mna je to 2 aktivne sim, wifi/datal/bt on stale, 120hz on a dostanem sa pocas dna na 5 hod SOT). Ked len sem tam kuknes na telefon na net, email atd..2 dni das s tym ze SOT bude dake 3 hod.

V podstate je tu takmer cisty android, asus nema vlastnu nadstavbu ani launcher. Chybaju len cisto Pixel vychytavky. Mal som aj Pixel 4A ale vymenil som za Asus. Keby ma wireless charge tak mu nemam co vytknut.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ahoj a ďakujem za odpoveď. Potvrdil si mi len to, čo som si myslel a čo bolo jasné aj z recenzií.
Ja v práci používam telefón dosť často. X krát počas dňa riešim nejaké telefonáty, e-maily, študujem plány v rámci práce, dohľadávam cez internet elektrikárske normy, keď si nie sme s kolegami v niečom istý. Počas práce je telefón nonstop cez BT pripojený na rádio, keď nás prestane baviť počúvať nemecké rádia. No cez telefón a príslušnú aplikáciu viem aj dané rádio ovládať. Veľa krát sa stávalo, že aj počas dňa som musel dať predošlý telefón (ASUS ROG a ešte pred ním ASUS Zenfone 3) aspoň na pol hodinu nabíjať. Jeden z kolegov má Samsung S21 Ultra s čítačkou odtlačkov prstov v displeji. A v ochrannom skle má výrez, aby vedel prstom odblokovať telefón. Toto mi príde ako problém, keď je displej v určitom mieste nechránený tým tvrdeným sklom.

A keďže som mal možnosť si oba telefóny reálne chytiť do ruky, tak som sa viac priklonil k tomu Pixelu 5. Ten som aj dnes objednal na nemeckom Google Store, kým bolo možné ho objednať. Ak aj nebudem spokojný s telefónom, tak ho viem do 14 dní bez problémov bez udania dôvodu vrátiť. Čo predpokladám ale, že sa nestane.

A aby som nezabudol. Asus mal tiež svoju nadstavbu, ZenUI. Mal som ju aj v Zenfone 3 a tiež aj v ROG. A po pravde, bola to asi najlepšia nadstavba, akú som kedy používal. Ak ju už na Zenfone 8 nepoužívajú, tak je to veľká škoda.
mukel
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mukel »

Som vlastnikom Huawei Ascend P6, mám ho už asi 8my rok a fungoval bez zavad. Dnes sa mi stalo, ze sa mi telefon stále dookola reštartuje. Musel som ho vypnúť, lebo mi to ide na nervy ako sa stale dookola reštartuje. Neviem v čom môže byť problém, ale znalí problematiky asi vedia.

Budem musieť kvôli tomuto problému sa asi poohliadnuť po novom. Aké značky, prípadne modely by ste mi doporučili? Som nenáročný použivateľ. Mobil používam len na telefonovanie, smsky a počúvanie hudby, sem-tam nejaké foto. Na starom huawei som neinštaloval ani aplikácie, pretože sa kvôli politike huawei-u do telefonu nedal nainštalovať obchod play. (Ale v novom by som potreboval mať podporu inštalovania aplikácii, keďže využívam online bankovníctvo cez aplikáciu smartbanking.) Cena je max 300 eur.

Zaujal ma tento Xiaomi, co na neho poviete?

je to Xiaomi Redmi 9C

Zvládne moje používanie + niekedy net a nejake tie aplikacie? (momentalne len smartbanking) Takisto by som bol rád, kebyže sa rýchlo nevybijal. Nera by som ho mal non-stop v nabijacke.

Ďakujem za rady. Pls poradte len tí, čo máte naozaj skúsenosti. Ď.
Noobsz DJ
Guru
Guru

V cene do 300€ je to len samá "čína", čo pre niekoho nie je prekážka. Ale v tej danej cene by možno stálo za uvažovanie nad týmito telefónmi.

POCO F3 128 GB a tu je na neho aj recenzia
Xiaomi Redmi Note 10 Pro a recenzia tu
Realme 8 5G DualSIM 128 GB a recenzia tu
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ako alternativu k samej cine by som dal samsung galaxy a52.
v niektorych veciach je horsi (aspon papierovo slabsi fotak ci "iba" 90hz displej) a v niektorych lepsi (vodeodolnost).
mukel
Light Expert
Light Expert

aacid napísal: 12 okt 2021, 15:28 ako alternativu k samej cine by som dal samsung galaxy a52.
v niektorych veciach je horsi (aspon papierovo slabsi fotak ci "iba" 90hz displej) a v niektorych lepsi (vodeodolnost).
na heureke je ten samsung za 359e... ja mam limit max 300e, cize v ziadnom pripade
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Co tak Oneplus Nord 12/256GB? V datarte teraz za 313 EUR, len tesne nad limit?

https://www.datart.sk/mobilny-telefon-o ... 01200.html
mukel
Light Expert
Light Expert

Kedze nie som narocny pouzivatel, tak by som ocenil vas nazor na Xiaomi Redmi 9C 64gb. Co na neho poviete. Postacoval by mi na telefonovanie, smsky, nejake aplikacie (hlavne smartbanking, ktory mi na huawei nesiel, kedze zakazali obchod play)... pojde mi to na tom smartfone, lebo ja sa v takych veciach nevyznam?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Xiaomi ma oficialny obchod, takze by mal byt. Pokial nerobi problem pripadny root.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ak čakáš, že ti ho niekto odporučí, tak sa nedočkáš.
Na tak veľký displej iba HD+ rozlíšenie a svietivosť 400 nitov. Pamäťová výbava buď 2/32GB alebo 3/64GB. Podľa recenzií nie je chod telefónu zrovna extra plynulý, čo je očakávané kvôli veľkosti RAM. Kto vie, aký bude chod systému po pár mesiacoch. V telefóne je kopu predinštalovaného balastu, má iba microUSB konektor a nabíjanie trvá cca 2,5 hodiny. Baterka by ale mala vydržať v kľude 3 dni nenáročného používania.
Keď ho chceš, kúp si ho. No ja osobne by som ho nebral ani ako náhradný telefón, ktorý by bol odložený niekde v poličke a čakal na svoju príležitosť.
mukel
Light Expert
Light Expert

A nejaky bazarovi lacnejsi? ci mam kupit novy?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

mukel napísal: 13 okt 2021, 0:13 A nejaky bazarovi lacnejsi? ci mam kupit novy?

Záleží na tebe. Ale dnes keď otvoríš bazoš tak nájdeš veľa nových telefónov ktoré si ľudia prebrali u operátorov a hneď sa ich zbavujú .. takže možno by som skúsil aj tam pohľadať.

Aký je tvoj cenový strop?

Pozrel som si ten spomínaný Xiaomi Redmi 9C 64gb a podľa toho som našiel možno lepšie možnosti napríklad: Nokia 5.3 4GB/64GB, Samsung Galaxy M11 3GB/32GB alebo Samsung Galaxy A12 A125F 32GB ... každopádne, je to málo muziky za málo peňazí.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak mu doteraz stačila P6ka (môj otec dôchodca už pred 2r stratil trpezlivosť s P7), určite nebude náročný používateľ a aj týmito lowendami si polepší vo všetkých smeroch. Možno nie na 8 rokov, ale také 3-4r by mohli slúžiť na požadované základné účely.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

pripadne podla toho aky ma limit vie pozriet na bazosi aj napr iphone 8 / X tie su v dost dobrych cenach (8 najde aj za 150e, X cca od 250 sa uz da najst) nie je tam problem vymenit bateriu, podpora bude este nejakych par rokov ... chod systemu bude urcite dostatocny ...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mukel napísal: 12 okt 2021, 17:54 na heureke je ten samsung za 359e... ja mam limit max 300e, cize v ziadnom pripade
ja ho vidim na heureke za 298 eur
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

s dodaním o mesiac
mukel
Light Expert
Light Expert

vyriesene
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

mukel napísal: 13 okt 2021, 17:57vyriesene
Nenapínaj ... čo si si vybral?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

9C podla mna :D
Napísať odpoveď