Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

ad 1) si proti izolovaniu ludi, ktori su pozitivne testovani. chces, aby osobne chodili ku lekarom. po ceste, v cakarni a v ordinacii mozu nakazit ovela viac ludi, ako ked budu doma pokym im to zdravotny stav dovoli.
ad 2) propagujes tu premorenie. takze nakazit co najviac ludi, lebo veris, ze to ich urobi zdravsimi.
ad 3) premorenie a tvoj plan proti ruskam a optreniam, kedy sa zo spolocnosti vylucia ohrozeni a ti, ktori podla tabulky ohorzeni byt nemozu sa budu musiet nakazit.
ad 5) vonku to, samozrejme zmysel nema. v interieroch ano. mohli by sme porazit chripku a ine respiracne choroby a mat o nich uz navzdy pokoj. ale nie. "ať vír zůstáva s touhle krajinou"
ad 6) vid bod 1. trvas na tom.
ad 7) ak sa sukromny prepravca rozhodne, ze jeho vlakom pojdu len ludia s ruskou; ked v restaurater poda cloveku, ktory vsade mimo stola ma na nose rusko a nascanuje QR kod pre lokator; ked do realitnej kancelarie alebo banky pustia len cloveka s ruskou na tvari nie su to totalitarne obmedzenia. podnikatelia sa rozhodli vybrat si zakaznikov ci klientov. je to medziach zakona, rovnako ako ked na diskoteku v klube nepustia cloveka v teplakoch.

do dnesho dna ti pre-peer-reviewed publikacie nerobili ani zamak problemu. okrem toho, na konci videa je aj ukazane, co maju ockuju robit, aby sa ujistili, ze vakcinu podavaju spravne. to sa pri takych izraelskych poistencoch dokazuje tazko, vsak?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ad 1) tvoje "ty si proti izolovaniu chorych od zdravych." vs prenesene moje "si proti izolovaniu ludi, ktori su pozitivne testovani" :slap:
ad 2) tvoje "nakazit co najviac ludi" vs moje "vsetkych okrem rizikovych" :slap:
ad 3) tvoje "tvoj plan proti (...) optreniam" vs moje "zavadzanie adekvatnych opatreni" :slap:
ad 5) tvoje "mohli by sme porazit chripku a ine respiracne choroby a mat o nich uz navzdy pokoj" vs realita o zabraneni prenosu respiracneho virusu a jeho eradikacii :slap:
ad 7) tvoje "podnikatelia sa rozhodli vybrat si zakaznikov ci klientov" vs realita, kde opatrenia zavadza stat :slap:

clovek ti rok dookola opakuje svoje nazory a ani po doslova stovke vysvetleni nie si mentalne schopny absorbovat ich :smt006
do dnesho dna ti pre-peer-reviewed publikacie nerobili ani zamak problemu
iba tie, ktore sa nevymykaju realite :|
jackb
Redeemer
Redeemer

:aasmile10:
ad 1) od kedy ludstvo zacalo pouzivat rozum izoluje ludi, ktori maju podozrenie na ochorenie. v roku 2021 na to zabudneme a moznych prenasacov nechame volne pobiehat. isto si sa stretol s povodom slova "karantena"
ad 2) preto som napisal "co najviac ludi". lebo do toho chces este diskriminovat podla veku a dlhodobeho zdravotneho stavu.
ad 3) najadevkatnejsie opatrenie je izolovat chorych a podozrivych na ochorenie od zdravych. snad uz cele tisicrocie. vylucit ludi zo spolocnosti podla veku a dlhodobeho zdravotneho stavu je nieco co napisal Čapek v Bíle nemoci. a nepisal to ako navod.
ad 5) co sa stane s virusom, ked nema hostitelov, lebo ich nema ako ziskat?
ad 7) rusky a kody v UK uz polroka stat nevyzaduje :smt006

mozes aj dalsi rok svoje nazory opakovat. pokym budu nadalej z cesty, proti realite a vede tak s nimi suhlasit nebudem.
aby si mal dovody na urazanie, tak moj nesuhlas beries ako nepochopenie. to je z cesty uplne najviac. lebo to premorenie je super napad aj to izolovanie dochodcov, aby si mladi mohli zit nudne zivoty. lenze oboje su neeticke. to prve nema ani po roku zaklad vo vseobecne uznavanej vede. to druhe sa malo aplikovat len do prichodu ockovania. to tu je uz 10 mesiacov.

vid predosly odstavec, a este pridam pana zo Stanfordu a jeho vypocty pocas prvej vlny.
beardie
Redeemer
Redeemer

ad 1) ano, ale nemozes izolovat statisice ludi kvoli hrozbe, ktora neohrozi drvivu vacsinu populacie - nastudovat slovo adekvatny (to plati aj pre bod 3 a slovo najadekvatnejsi, slovotvorny zaklad nie su ziadne devky)
ad 2) ak to chces nazvat pozitivnou diskriminaciou, aby nezomreli, tak samozrejme ze ano, ak existuje moznost znizit pocet umrti, tak by malo byt v zaujme vsetkych vyuzit to, podotykam v spojitosti s bodom 1 a 5
ad 3) uz zrazu rozlisujes chorych a podozrivych, no niekam sa snad dostaneme
ad 5) lenze on bude mat hostitelov, lebo siria aj zaockovani, ktori su vsade okolo, meskas s tym takmer 2 roky od uvolnenia virusu vo Wuhane, je nemozne zabranit sireniu, ak nebude vytvorena vakcina ci liek, ktora vytvori voci virusu sterilizujucu imunitu
ad 7) tak sa pozri na slovensky semafor

zase si predviedol, ze nie si schopny spracovat 2 rozne vstupy a na ich zaklade vybrat ich kombinaciou optimalny vystup (specialne pre teba - vybrat mieru dopadu na celu spolocnost), podobne sa spraval Matovic, ked bol premohnuty emociami, spiatocnicke binarne myslenie
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 1) lenze na rozdiel od dlhych mesiacov, ako to malo byt pred rokom podla tvojho planu, na klinicke prejavy staci pat dni. dnes v podcaste slovensky pan doktor hovoril, ze delte staci este aj menej "aby sa predviedla". takze tych podozrivych na virus staci izolovat na este menej, aby sa ukazalo ci chori su, alebo nie.
ad 2) pozitivna diskriminacia tohoto druhu ale nie je cast nasej kultury. o starych a chorych sa stareme a nevyzenieme ich do lesa, nech sa s nimi deje co chce.
ad 3) lebo rozumiem tvojim vyhradam ku testom. takze by sme opat krutili a ty by si zase chrlil o nerozumeni a neviem com vsetkom.
ad 5) ja som myslel taky virus ako je bezna sezonna chripka. jasne, ze mat ucinny liek proti SARS2, alebo aj liek proti chripke by bolo najlepsie. do vtedy im mozeme len branit sirit sa.
ad 7) nema byt prave on naviazany na preockovanost okresov? teda, stat jasne povedal kedy sa zavrie, a ked sa zatvara mozu za to ti, ktori sancu tomu ockovanim sa zabranit nevyuzili.

netusim ako sa lisi multicriteria evaluation v krizovom manazmente a v geografii. asi tam rozdiel bude, lebo odstrihnut istu cast obyvatelov a zvysnu vystavit riziku by mne ako optimalne riesenie nevyslo.
beardie
Redeemer
Redeemer

ad 1) ano, mozes ich izolovat na menej, aby im zase dosla sprava, ze sa nachadzali nedaleko niekoho, kto mohol byt falsi positive, zase zle; pritom existuju alternativy
ad 2) vyzenieme do lesa, zase si uplne mimo - extrem bez miernejsich moznosti
ad 3) no ved, blabolis o vyhanani ludi zo spolocnosti, co nikto nikdy nechcel, vies ako to vyzera v kupeloch? - extrem bez miernejsich moznosti
ad 5) ziadne respiracne virusy rozsirene v spolocnosti nie je mozne skrotit, zase opakovanie sprostosti, ktore nevies opustit
ad 7) nie len a k tomu blabolu o neposlusnych detoch sa snad uz znova nedostanes

v skratke, dalsie priklady neschopnosti zamysliet sa nad suvislostami a opat sme mohli byt svedkami dalsej davky klamstiev a zavadzani, pripadne ignoracie reality v bode 5
daj este nejaky blabol, nech mozem ist spat
jackb
Redeemer
Redeemer

ad 1) nechat ludi, ktori su podozrivi, ze mozu prenasat virus behat medzi ludmi a nechat ich nakazit co najviac alternativa nie je
ad 2) miernejsia moznost nie je. stale ide o diskriminaciu ludi.
ad 3) akych kupelov? chces znarodnit majetok? tak to este menej ako diskriminacia. pekny liberalizmus.
ad 5) ked sa ku vsetkemu stavas ako to mozne nie je, tak to mozne nikdy nebude.
ad 7) na Slovensku vidis, ze je to pravda do poslednej ciarky

no lebo ty uz rok skvele dokazujes ako sa zamyslas nad suvislostami. zakaznikov, klientov ale hlavne ludi, ktori by problem mohli vyriesit vylucis zo spolocnosti, len aby si nemusel robit nieco navyse. budes skusat, kolko z toho zvysku bude mat smolu a aj napriek nizsiemu veku zomrie, alebo sa uz do prace nevrati. kto bude pracovat a kto budu zakaznici a klienti vyriesene nie je vobec.
beardie
Redeemer
Redeemer

Jasne, znarodnit :-D

vôbec neexistujú iné možnosti, len extrémy
Ďalší príklad ako si odtrhnuty od reality, dokazujes to v každom jednom poste, ak sa neuchylis k zavadzaniu alebo priamo klamstvam :slap:
jackb
Redeemer
Redeemer

No a ako chces do kupelov, ktore su sukromny majetok a maju svojich zabookovanych hosti, natlacit miliony ludi, ked na to ani kapacita nestaci? Chces obmedzovat podnikatelov? Zaplatis za kazdeho izolovaneho to iste co by zaplatili hostia, ktorym si sa zastaral do zivota?

Takze opat tie zamena. Ty si uplne v susednej dimenzii. Od vylucenia starych ludi zo spolocnosti, po zmeny z taborov na kupele, len aby si bol za pekneho az po premorenie zvysku, co je neeticke a nerealne.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 16 okt 2021, 10:30Zaplatis za kazdeho izolovaneho to iste co by zaplatili hostia, ktorym si sa zastaral do zivota?
bingo, ty asi nevies, kto plati za kupele, ze?
nie si az taky vypatlany, ked sa rozhodnes zacat premyslat

hlavne v pripade, ze by museli byt hotely zavrete, bola by to podpora majitelov, v pripade lockdownu maju len cistu stratu
"zabookovani hostia" - ako keby ich nezrusili tak ako tak po natlaku statu :lol:

fascinuje ma, ze stale povazujes premorenie obyvatelstva za neeticke a hlavne nerealne, ked sa to v skutocnosti deje a je to pristup vacsiny krajin sveta :D

P.S.: 'vylucenie' by bolo plne dobrovolne, ale to som ti uz vysvetlil minimalne 5x a stale tomu nechapes :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

opat postavis celu scenu od zakladu, aby si nemusel priznat ako absolutne blbosti pozadujes:
uz namiesto taborov mas kupele. zabudol si, ze tych ludi chces nutene (dobrovolne si pridal az ked ti doslo, ze ako liberal by si nemal nikoho nutit, ale povodne to bolo povinne) vylucit zo spolocnosti, aby sa ziadny hotel ani ina prevadzka nemusela zatvorit. teraz uz vies, aky deravy tvoj plan je. takze kupelny hotel namiesto hosti, ktori tam donesu peniaze by musel snad na svoje naklady zivit ludi, ktorych sa stat rozhodol vylucit zo spolocnosti, aby.... hotely nemuseli byt zatvorene a podnikatelia neboli poskodeni.
nakazit umyselne cloveka chorobou, hlavne ked proti nej neexistuje liecba, je neeticke. kde na svete su ludia umyselne vladami nuteni nakazit sa? kde policia tresta ludi za to, ze su zodpovedni aj ked uz vlada nechce? takze opat si absolutne mimo ako s tymi koncetrakmi pre dochodcov.
beardie
Redeemer
Redeemer

ake tabory? ved o taboroch si blabotal len ty, ked som sa ta pytal na skolsku dochadzku cez letne prazdniny
ze to bolo dobrovolne od zaciatku si nepochopil zase len ty, napriek tomu, ze som pisal o moznosti zostat doma pre tych, ktori su sebestacni a nemaju okolo seba mladsie rodiny
kupelny hotel by samozrejme dostal kompenzaciu od zdravotnej poistovne, cize od statu, pre kupele ci hotely win-win

nakazenie nie je umyselne, prave naopak, mozes zostat doma v izolacii do konca sveta :-D

uz neblaboc, kazdym jednym postom ukazujes, ze nie si schopny pochopit ani len ten predchadzajuci s vysvetlenim a stale tocis o tych tvojich nepravdach (v tvojom poslednom to bolo konkretne o: taboroch, nuteni, vlastne naklady, umyselne nakazenie) - 4 vylozene klamstva v jednom poste napriek tomu, ze si dostal dostatocne detailne vysvetlenie

nezabudni v dalsom poste zase pisat o vyluceni casti populacie zo spolocnosti a o umyselnom nakazeni, i ked som ti to v tomto prave vyvratil
pod, zabav ma :)
jackb
Redeemer
Redeemer

o dobrovolnost a kupele/horske hotely si to updatoval az na jar. povodna verzia minulu jesen bola nutena a v taboroch. ale mas pravdu, je to ako pri letnych taboroch pre deti: vymyslis nieco uplne z cesty a detaily pridas az neskor ked ta ja, alebo v pripade vylucenia ludi zo spolocnosti, ini na to upozorinia.
takze vo verzii "vylucenie starych zo spolocnosti, aby sme mohli mat svoje nudne zivoty naspat" nesmu mat kupelne hotely svojich platiacich hosti, musia prijat dochodcov za almunznu od statu. plus ma este stat povinnost sa postarat o ludi, ktori do hotela na dobu neurcitu ist nechcu. krasa.
nakazenie sa pri premoreni je umyselne. a zaroven uplne zbytocne, lebo sa musi opakovat priblizne kazdeho polroka. takze kazdych sest mesiacov je sanca, ze aktualna mutacia nakazeneho zabije. na priklade skol a chrchlajucich deti sme si ukazali, ze microdosing tiez nefunguje ako by teoreticky malo, lebo deti boli chore aj pred lockodownami a nikto im nebranil stretavat sa s patogenmi. SARS2 ma byt taky zazracny, ze cim viac sa mu vystavis, tym odolnejsi voci nemu si. o komunitach, kde maju celu skalu chorob a aky dopad to na ich zdravie ma som sem dal podcast.
zamotavas sa do svojich vlastnych bludov, len aby si nepriznal, ako mimo si.

Autoeditácia príspevku po 2 hod 56 min 41 sek:
Ako to bolo s nosením rúšok a respirátorov? Na Slovensku dodnes mnohí hlásajú, že ide o porušovanie ľudských práv, nosenie náhubkov a nulitné opatrenie.

Celý švédsky boj proti korone je postavený na báze dôvery. Tu sa nikdy nehovorilo, že ľudia niečo musia. Oni sami vedia, že ak o niečo vedenie krajiny poprosí, tak to treba urobiť. Tu dokonca za nedodržiavanie protipandemických opatrení občanmi neboli zavedené ani pokuty.

Pokutovať sa mohli len právnické osoby, napríklad reštaurácie, ak nezavreli vtedy, keď mali, alebo obchody, ak sa nedodržala voľná plocha 10 metrov štvorcových na jedného zákazníka.

Ak si však napríklad niekto nedal rúško tam, kde to bolo odporúčané, napríklad v hromadnej doprave, jeho trestom bolo to, že ostatní naňho škaredo zazerali. Inými slovami, samotná spoločnosť mu naznačovala, že nie je normálny.

Prvá vec, s ktorou vláda prišla, bolo odporúčanie, aby sa zamestnávatelia snažili nechať z domu pracovať všetkých, ktorí môžu. A tak sa aj stalo, väčšina úradníkov aj iných zamestnancov okamžite ostala doma. Ja sama som pracovala z domu 527 dní. Za ten čas som jediný raz nevstúpila do električky ani do autobusu.
Plus je tam par viet na temu, ktora je tu ale OT. Kto chce, precita si.
beardie
Redeemer
Redeemer

samozrejme, blaboly "o vyluceni casti populacie zo spolocnosti a o umyselnom nakazeni" nemozu chybat :smt033
jackb napísal: 16 okt 2021, 15:03 o dobrovolnost a kupele/horske hotely si to updatoval az na jar. povodna verzia minulu jesen bola nutena a v taboroch.
viz koniec
ale mas pravdu
viem, dik
je to ako pri letnych taboroch pre deti: vymyslis nieco uplne z cesty a detaily pridas az neskor ked ta ja, alebo v pripade vylucenia ludi zo spolocnosti, ini na to upozorinia.
ja som vymyslel nieco z cesty? ty si bol prvy, co porovnaval tabory s beznou skolskou dochadzkou
takze vo verzii "vylucenie starych zo spolocnosti, aby sme mohli mat svoje nudne zivoty naspat" nesmu mat kupelne hotely svojich platiacich hosti, musia prijat dochodcov za almunznu od statu.
vzhladom na to, ze vsetky hotely boli povinne zavrete z rozhodnutia vlady, nevidim dovod, preco by stat nemohol platit ohrozenym skupinam ubytovanie a stravu a tym kompenzovat danych hotelov straty, rizikove skupiny ochranene, turisticky ruch zachraneny, naklady vyrazne nizsie ako vsetky testovania
plus ma este stat povinnost sa postarat o ludi, ktori do hotela na dobu neurcitu ist nechcu. krasa.
nie, nikto nikdy nic take netvrdil, to je len tvoj vymysel
nakazenie sa pri premoreni je umyselne.
umyselne by to bolo, keby ti niekto z xichtu stiahol vsemocne rusko a nakaslal ti do ust
zaroven uplne zbytocne, lebo sa musi opakovat priblizne kazdeho polroka.
to je prave ta krasa microdosingu, ze by bola imunita stimulovana neustale, nie len umelo kazdeho pol roka
takze kazdych sest mesiacov je sanca, ze aktualna mutacia nakazeneho zabije.
to tazko, kedze maju tela vytvorene protilatky alebo imunitu voci chorobe
kedze vieme, ze prirodzene ziskana imunita po nakazeni je trvacnejsia ako imunita vpravena vdaka vakcine, nenastal by ziaden problem
na priklade skol a chrchlajucich deti sme si ukazali, ze microdosing tiez nefunguje ako by teoreticky malo, lebo deti boli chore aj pred lockodownami a nikto im nebranil stretavat sa s patogenmi.
zase ignores narasty sposobene covidovymi obmedzeniami, ktore boli dovodom, preco som ten clanok postoval
SARS2 ma byt taky zazracny, ze cim viac sa mu vystavis, tym odolnejsi voci nemu si.
je jedno kolkokrat sa mu vystavis, ak mas dostatocnu imunitu, cize presne to iste ako pri opakovanom vystaveni virusu nadchy, pre drvivu vacsinu populacie maximalne soplik
zamotavas sa do svojich vlastnych bludov, len aby si nepriznal, ako mimo si.
:lol:
Ja sama som pracovala z domu 527 dní.
presne tak!
treba to povedat vsetkym sefom vo fabrikach, ze slovenski robosi maju zostat doma a Kie ci Volkswageny skladat za pocitacom!
este to aj zvyrazni, aby to malo pre proexportne nastavenu ekonomiku vacsi dopad :lol:
ked poviem, ze je odtrhnuty od reality, tak sa zacne hadzat o zem a blabotat o "zamotavani sa do vlastnych bludov" a ako su ostatni "mimo" :D

podme na to "povinne" izolovanie ohrozenych skupin:
beardie napísal: 26 mar 2021, 21:30pricom ochrana ohrozenych skupin by bola vyrazne lacnejsia a dala by sa realizovat nasledovne:
- vyuzitie hotelov, ktore su prazdne, na ubytovanie ohrozenych skupin - ludi, ktori napriklad ziju v 3G domacnostiach, su mobilni a vedia sa o seba postarat, takze by im stacilo vyriesit jedlo
beardie napísal: 03 apr 2021, 16:31od zaciatku (maj/jun 2020) vieme presne definovat ohrozene skupiny, tie mozu byt izolovane, zbytok spolocnosti moze fungovat bez problemov a obmedzeni
beardie napísal: 03 apr 2021, 21:45realita je taka, ze maju byt doma vsetci, nie len stari a chori
namiesto toho, aby zivot existoval a stari a chori by boli chraneni v hoteloch, ktore prezivaju existencnu krizu, tak su doma povinne vsetci
odpoved na otazku co s tymi, ktori pracuju a nechceli by sa izolovat
beardie napísal: 04 apr 2021, 16:34pokojne moze, ale bude to na jeho zodpovednost
pripadne moze dostat nahradu mzdy, ktorej hodnota bude pre stat vyrazne nizsia ako vsetky tie straty na HDP
alebo
beardie napísal: 04 apr 2021, 16:34v praci a doma sa to siri, preto by mohli byt ohrozene skupiny v karantene, aby sa im nic nestalo
odpoved na otazku, ci by som sa siel ako rizikovy izolovat
beardie napísal: 04 apr 2021, 16:34ak by som vedel, ze som rizikova skupina, tak samozrejme, ze ano
doporucil by som to aj vsetkym ostatnym rizikovym
sumar v dalsom poste:
beardie napísal: 05 apr 2021, 18:25"moja" karantena pre ludi neznamena, ze budu 24/7 uzavreti v jednej miestnosti, znamena to, ze sa budu stretavat iba v ramci svojich bublin a ak by mal do nej niekto pribudnut, musi prejst karantenou a testami, samozrejme ludia by mohli ist do prirody a kamkolvek, kde nehrozi ziadne riziko (DSS v sirsom meradle)
hotely by boli kompenzovane statom, co by bolo vyrazne menej nakladne ako kompletne ochromenie ekonomiky statu
kde presne je co i len naznak povinnosti?

len pre info tvoja reakcia na posledny post:
aha. len to si nenapisal, ze ta karantena aku navrhujes by bola bublina a nie je pobyt v hoteloch kym nenastanu lepsie podmienky. ak by existoval realny protiargument proti lockdownu, tak tebou navrhovane by fungovat mohlo a nemal by som s tym vela problemov.
odkaz svojmu druhemu ja, ze je debil, lebo si nepamata ani to, s cim suhlasi :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Pockaj, pockaj, pockaj:
Uz tu s tebou javatar rozoberal izolovanie a jeho logistiku:
post2370153.html#p2370153
Lebo tvoj ciel vtedy bol: izolujeme starych a my ostatni si na ich ukor budeme uzivat zivot a "vyhody premorenia".
Takze ziadny hotel by nebol zatvoreny a nebolo by kam osoby urcene na izolaciu fyzicky dat.
Premorenie sa je umyselne nakazenie, lebo je uprene pravo na zdravie. Protilatky po prekonani klesaju priblizne po polroku, imunitna pamat sa vobec nemusi vytvorit a teda sa nepotvrdilo pozorovanie v Izreali, ze vsetko je naopak. Rovnako ako bezne respiracne problemy v nemocnici v Ostrave. Jedine miesto. Nikde inde sa nic podobne nepozorovalo. Nic ako "dostatocna imunita" voci SARS2 nie je. Tazke priebehy mali aj ludia, ktori sa stravuju zdravo a sportuju. Ti maju mat imunitu uplne najlepsiu. Nadche sa vystavis aspon dva krat rocne. A kychas a soplis. Ak by fungovalo premorenie sa micodosingom, tak by to bolo inak.

Opakovane vypisujes nieco o citani s porozumenim. Dakujem, ze si s porozumenim precital, ze bankovy uradnici vo Svedsku, ktore nemalo mat opatrenia, ludia chodili do prace a zabavat sa, mohli 527 dni pracovat z domu a nepouzit hromadnu dopravu. To nie je navod pre Slovensko. To je jedna z odpovedi, preco ma Svedsko vysledky, ake obdivujes a aj keby sa niekto pokusal ludi umyselne nakazit, musel by im prist kaslat do tvare vo dverach do domu.
Tiez pocas jula daki Cesi plakali, ze pozoruju ludi, ktori su premoreni a po ockovani zomieraju. Preco Svedi pri tak vysokej zaockovanosti nieco take nezaznamenali? Neboli vobec tak premoreni ako sa predklada ako dogma, alebo ludi po prekonani a po ockovani nezomieraju tak velmi ako to opisovalo interview v lete?

Mohol si citovat aj nieco starsie:
post2367448.html#p2367448

Takze pre velky uspech opat: nechces nic zavriet a tak nemas ani hotely ani kupele kam tych ohrozenych ludi das. Hotely si z taborov urobil az o stvrtroka neskor. A kedze "mame bezny zivot" a "mame hotely, ktore potrebuju zaplnit" sa navzajom vylucuju.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Na data bez patosu dnes pisu, ze mame nejakeho poplasneho epidemiologa Pavelku, ktory isiel v druhej vlne ruka v ruke s Krajcim a rad by pokracoval v testovacom osiali, predplatne hn nemam takze presne neviem co sa tam pise.
Prílohy
obr_1.png
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 okt 2021, 1:35 Pockaj, pockaj, pockaj:
Uz tu s tebou javatar rozoberal izolovanie a jeho logistiku:
post2370153.html#p2370153
k comu dospel?
Lebo tvoj ciel vtedy bol: izolujeme starych a my ostatni si na ich ukor budeme uzivat zivot a "vyhody premorenia". Takze ziadny hotel by nebol zatvoreny a nebolo by kam osoby urcene na izolaciu fyzicky dat.
nielen, ze izolujme rizikovych, ale zaroven dodrziavajme bezne epidemiologicke opatrenia
napriklad aj kratkodobe uzavretie skol, alebo vyclenenie priestorov pre izolaciu ohrozenych skupin
teraz budes zase urcite blabotat nieco v zmysle, ze som to nepisal, ale ja som to samozrejme pisal, lenze ty si to nepochopil
Premorenie sa je umyselne nakazenie, lebo je uprene pravo na zdravie.
nie, je jedno kolkokrat to budes opakovat
ty mas moznosti ako sa chranit, ak to nevyuzijes, je to tvoja vina
Protilatky po prekonani klesaju priblizne po polroku, imunitna pamat sa vobec nemusi vytvorit a teda sa nepotvrdilo pozorovanie v Izreali, ze vsetko je naopak.
ze mnozstvo protilatok po istej dobe klesa je adekvatne, ak telo nema pristup k patogenom, je zbytocne, aby v krvi kolovali protilatky proti chorobe, ktoru by patogen sposoboval
to ale neznamena, ze imunitna pamat sa nevytvorila, ta sa nevytvara len vtedy, ak ma clovek imunitne ochorenie a to ma zlomok populacie
Rovnako ako bezne respiracne problemy v nemocnici v Ostrave. Jedine miesto. Nikde inde sa nic podobne nepozorovalo.
sam (alebo tvoje druhe ja) ste akceptovali, ze sa nieco podobne dialo na NZ, zase si zabudol?
Nic ako "dostatocna imunita" voci SARS2 nie je.
logicky je, kedze sa ludia vedia vyliecit, ak by neexistovala, ludia by po nakazeni vzdy zomreli :slap:
Tazke priebehy mali aj ludia, ktori sa stravuju zdravo a sportuju. Ti maju mat imunitu uplne najlepsiu.
samozrejme, nie, uz som to posielal blastbitovi
Naopak neplatí, že by elitní sportovci byli díky své aktivitě téměř imunní vůči infekčním nemocem – opak je pravdou. „Vrcholoví sportovci jsou naopak vůči infekcím velmi citliví, protože extrémní cvičení může mít negativní dopad na náš imunitní systém,“ říká Akbar.
Nadche sa vystavis aspon dva krat rocne. A kychas a soplis. Ak by fungovalo premorenie sa micodosingom, tak by to bolo inak.
vobec nerozmyslas
je to presne naopak ako si prave vyblabolil
kedze sa telo pravidelne stretava s patogenmi, imunita sa posilnuje
ak by sa telo s patogenmi nestretavalo (napriklad pocas covidovych obmedzeni), imunita oslabuje a ludia su chorlavejsi aj voci chorobam, ktore inak bezne prechodia so soplom (presne ako reportovali lekari z CR)
realita je zrkadlovo opacna a toto je tvoja zakladna neznalost, ktora sa bezne prebera este na zakladnej skole, cim ta to diskvalifikuje z moznosti relevantne komentovat, pridavat mozes len svoje bezne blaboly
To nie je navod pre Slovensko. To je jedna z odpovedi, preco ma Svedsko vysledky, ake obdivujes a aj keby sa niekto pokusal ludi umyselne nakazit, musel by im prist kaslat do tvare vo dverach do domu.
to je super, aj ja som pracoval z domu, takze som nikoho nenakazil, aj keby som chcel
ja som vynimka podobne ako zanedbatelne percento populacie, ktore do prace fyzicky chodit musi
mozeme si porovnat mnozstvo ludi pracujucich z domu v UK, SE a SK a potom vovodzovat zavery
ze nejaka jedna pani pracovala z domu rok a pol je irelavantne - anectodal evidence
Tiez pocas jula daki Cesi plakali, ze pozoruju ludi, ktori su premoreni a po ockovani zomieraju.
pics or didn't happen
Neboli vobec tak premoreni ako sa predklada ako dogma, alebo ludi po prekonani a po ockovani nezomieraju tak velmi ako to opisovalo interview v lete?
su premoreni na 75+ %, manual ako to zistit mas

Autoeditácia príspevku po 44 sek:
retkvic napísal: 17 okt 2021, 11:58 Na data bez patosu dnes pisu, ze mame nejakeho poplasneho epidemiologa Pavelku, ktory isiel v druhej vlne ruka v ruke s Krajcim a rad by pokracoval v testovacom osiali, predplatne hn nemam takze presne neviem co sa tam pise.
ma akukolvek seroprevalentnu studiu zo Slovenska? nema, takze blaboli
jackb
Redeemer
Redeemer

javatar dospel ku logickemu zaveru, ze tebou navrhovane riesenie je nerealizovatelne
vyclenenie priestorov je izolovanie ohrozenych je znarodnenie. kratkodobe? medzi prepuknutim pandemie a zaciatkom ockovania na Slovensku je 12 mesiacov.
stat ma povinnost urobit vsetko na moju ochranu a nie opacne. preto mu ja platim dane
o tej imuntinej pamati si odmietas nastudovat prislusne zdroje. tocis sa v nezmysle, ze SARS2 je obycajny virus. aj tvoje zdroje, o.i. Prymula, tvrdia pravy opak. mozno je cas to zacat akceptovat.
na NZ bola zima. vtedy sa kapockove infekcie siria najlepsie.
nie. "nedostatocna imunita voci SARS2" znamena, ze sa nakazi kazdy, kto sa virusu vystavi.
ja som pisal o vrcholovych sportovcoch? tak bud tak dobry a reaguj na to, co som napisal. srdecna vdaka. okrem toho je ten clanok z jari 2020 preto je uplne irelevantny.
ty uz ale nemas ani schopnost pozorovat sameho seba. tym, ze kychas a soplis, tak microdosing nefunguje ako by si chcel. lebo v opacnom pripade by stacilo sa nakazit v skolke ci v prvej triede a potom by mal clovek do smrti pokoj. no a vieme, ze to tak nie je.
pani tvrdi, ze vo Svedsku robili z domu vsetci co mohli a trvalo to rok a pol. dokonca ani ziaci, ak ich trieda bola v karantene, nemali problem s online vyucovanim. pekne precitat clanok, potom blabolit. podciarknute a scitane: ku programovemu premoreniu vo Svedsku nedokazalo. pokojne porovnaj ake percento ludi pracuje v sluzbach. okrem toho tam pani pripomina vec, ktora v strednej Europe ani nie je: vybavovanie vsetkeho vdaka funkcnym webov a aplikaciam institucii. takze ani len ti statni uradnici nemuseli do prace. v UK sa pocas druhej vlny dal kupit byt a zobrat na neho hypoteka a vyriesit vsetko papierovanie bez toho, aby kupujuci musel osobne za pravnikom alebo do banky osobne. povedal by som, ze Svedsko od toho tiez nie je daleko. teda v praci boli len ti, ktori skutocne museli. alebo chceli.
Nech sa ti paci: docent Balik videl cloveka, ktory virus prekonal zomriet po ockovani. preco to nevidia Svedi? zaockovani su, tak logicky nebudu tak premoreni ako sa dufa
post2382660.html#p2382660
Svedi na 75% premoreni rozhodne nie su. Ved by sa logicky nemohli ockovat :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 17 okt 2021, 16:46 ma akukolvek seroprevalentnu studiu zo Slovenska? nema, takze blaboli
No odvolava sa na studiu co robil Jarcuska v Kosiciach este v maji a tam im vyslo nieco cca 24%. No ale to cislo vela nevypoveda, ak to nebolo robene z kostnej drene, iba vysetrenim krvi na protilatky.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 okt 2021, 17:55 javatar dospel ku logickemu zaveru, ze tebou navrhovane riesenie je nerealizovatelne
mozes ho odcitovat?
vyclenenie priestorov je izolovanie ohrozenych je znarodnenie.
ty si vypatlany v poslednom tyzdni uplne alebo to len hras?
ake znarodnenie? co trepes?
ked moze stat zakazat ubytovacie sluzby, rovnako moze poziadat ubytovacie sluzby o prenajom ich priestorov a financne ich za to kompenzovat
medzi prepuknutim pandemie a zaciatkom ockovania na Slovensku je 12 mesiacov.
ano, az kym by nebola premorena nerizikova populacia a zaroven zaockovana ta rizikova, co je od marca 2020 do povedzme juna 2021 rok aj stvrt
stat ma povinnost urobit vsetko na moju ochranu a nie opacne. preto mu ja platim dane
na teba serie pes, keby sa chcel stat tak velmi starat o svojich obcanov, tak zakaze fajcenie, auta, priemysel a mastne jedla
ale statu to vyhovuje, kedze su z toho vsetkeho dane, ci uz spotrebne a/alebo DPH
ide len o mieru obmedzenia
o tej imuntinej pamati si odmietas nastudovat prislusne zdroje. tocis sa v nezmysle, ze SARS2 je obycajny virus. aj tvoje zdroje, o.i. Prymula, tvrdia pravy opak. mozno je cas to zacat akceptovat.
ja si tie prislusne zdroje nastudujem hned ako mi povies, preco chodi virus na dovolenky
na NZ bola zima. vtedy sa kapockove infekcie siria najlepsie.
zase ignoracia pomeru, uz asi siestykrat behom 4 stran
nie. "nedostatocna imunita voci SARS2" znamena, ze sa nakazi kazdy, kto sa virusu vystavi.
takze mas nedostatocnu imunitu aj voci nadche? noze, povedz nam, aky to ma na teba dopad
ja som pisal o vrcholovych sportovcoch? tak bud tak dobry a reaguj na to, co som napisal. srdecna vdaka. okrem toho je ten clanok z jari 2020 preto je uplne irelevantny.
pisal si o ludoch zdravo sa travujucich a sportujucich
ja som ti dal priklad kedy to neplati
taktiez, nikdy som netvrdil, ze by nemohli mat tazke priebehy, ale zase ignorujes pomery, co je u teba typicke
ty uz ale nemas ani schopnost pozorovat sameho seba. tym, ze kychas a soplis, tak microdosing nefunguje ako by si chcel. lebo v opacnom pripade by stacilo sa nakazit v skolke ci v prvej triede a potom by mal clovek do smrti pokoj. no a vieme, ze to tak nie je.
he?
o pol strany vyssie som ti vysvetlil ako to funguje a zase trepes sprostosti
takze znova:
kedze sa telo pravidelne stretava s patogenmi, imunita sa posilnuje
ak by sa telo s patogenmi nestretavalo (napriklad pocas covidovych obmedzeni), imunita oslabuje a ludia su chorlavejsi aj voci chorobam, ktore inak bezne prechodia so soplom (presne ako reportovali lekari z CR)
pani tvrdi, ze vo Svedsku robili z domu vsetci co mohli a trvalo to rok a pol.
ano, vsetci sa odstahovali na svoje vikendove chaty a rok a pol sa v spolocnosti neukazali
teda okrem vsetkych tych, ktori si zili svoje bezne zivoty s minimalnymi obmedzeniami, ako sme mohli vidiet na par videach
ku programovemu premoreniu vo Svedsku nedokazalo.
a kedze k nemu nedochadzalo, tak ma 75+ % populacie pozitivny vysledok na vzorku prekonania virusu, bravo :D
Nech sa ti paci: docent Balik videl cloveka, ktory virus prekonal zomriet po ockovani. preco to nevidia Svedi? zaockovani su, tak logicky nebudu tak premoreni ako sa dufa
zase vztahujes 5 pripadov na celu populaciu? :lol:
v predchadzajucom prispevku som ti popisal anecdotal evidence a ty ju sem bez hanby drbnes znova :D
Svedi na 75% premoreni rozhodne nie su. Ved by sa logicky nemohli ockovat :)
tak to aby si im napisal email, ze maju zle data :)

Autoeditácia príspevku po 2 min 19 sek:
retkvic napísal: 17 okt 2021, 18:57 No odvolava sa na studiu co robil Jarcuska v Kosiciach este v maji a tam im vyslo nieco cca 24%. No ale to cislo vela nevypoveda, ak to nebolo robene z kostnej drene, iba vysetrenim krvi na protilatky.
ved prave, nieco, co bolo 5 mesiacov dozadu a este na obmedzenej ploche je vsetko len nie relevantna informacia

retkvic: nieco od ludi, ktori tomu aspon trosicku rozumeju
https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 0502977083
Dávajte si pozor, čo čítate. Psychická pohoda a duševné zdravie sú dôležité❤️
"Tie čísla idú naozaj veľmi zlým smerom, ale žiadnym prekvapením to, žiaľ, nie je."
To nie titulka z tabloidu, to je citát z rešpektovaného denníka. Dovolíme si upozorniť:
- počty pozitívnych sú vysoké - na 2500 denne z PCR+AG, ale napriek tomu sú ostatné čísla prekvapivo nízke
- do nemocníc nejde 9-10% z pozitívnych, ale asi len 5%
- v nemocniciach nemáme tisíce pacientov, ale menej ako 900
- pacienti sa zdržujú v nemocniciach prekvapivo krátko
- obetí máme v priemere 15 denne, čo nie je ani stovka, ani polstovka a ani 30
- z prepustených z nemocníc sme pri rovnakom víruse ako na jeseň v obetiach (percente úmrtí) na tretinových číslach - nie je to takmer 30% z pacientov, ale skôr sa blížime k 10% pacientov
- zaočkovaných nie je 41%, ako pán uvádza, ale dnes plne 44% občanov
- deti a žiaci sa nenakazili všetci a v karanténe je len 5% tried a nie 50% žiakov, do školy sa chodí a žiaci sa učia
- Gemer nezasiahlo a neprehnalo sa ním zatiaľ žiadne delta tsunami (pripúšťami zložité čase, ale nie Tsunami)
Čísla idú očakávaným smerom, ale VŠETKY kritické parametre sú PREKVAPIVO nízke. Dokonca sa možno ukáže, že máme veľmi, veľmi premorené obyvateľstvo hlavne v rurálnych-vidieckych okresoch, čoho dôkazom bude veľmi skoro Orava.
Slovo epidemiológ sa na Slovensku bohužiaľ môže stať konotáciou, ktorá tomuto výrazu neprináleží. Lebo je to krásna veda. Ale tento pán:
- nesprávne rátal a najhoršie je, že aj publikoval reprodukčné čísla, keď bolo fakt zle, opakovane sa mýlil, aj keď klesalo
- ohýbal dáta "smerom dole" a "klesali sme", keď sme fakt stúpali
- bol a veľmi pravdepodobne je pravou rukou bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho, ktorý opäť straší plošným testovaním ako keby doma tlačil peniaze
- veľmi pravdepodobne je za zatváraním škôl, čo malo byť zázračné riešenie, ktoré ako dnes pri "rýchlejšej" delte vidíme: bolo nezmyselné a zbytočné
- bol s pánom Krajčím za nápadmi ako minúť nezmyselne vyše pol miliardy EUR na antigénové testovanie v asi 7-ich vlnách druhého SNP, celoplošného testovania, celonárodného skríningu a nestačilo mu/im
- tvrdil, že 4 týždne po zápasoch v Budapešti uvidíme neblahé dôsledky, ale nič neprišlo
Dnes tvrdí, že čísla idú nie ZLÝM SMEROM, ale VEĽMI ZLÝM SMEROM.
Ešte aj počasie je proti nemu. Je krásne, teploty nad normál, slnečného svitu požehnane, vonku nádherne a v prírode zdravo. Vybehnite von, športujte, zadýchajte sa v lese, zoberte rodinu a netlačte sa do vykúrených interiérov. Dajte si radšej o mikinu viac a zostaňte na terase - ako v Škandinávii.
Nemyslíme si, že by ste si mali kvôli tomuto rozhovore kúpiť predplatné Hnonline.sk a ani si nemyslíme, že by ste mali zháňať prepis tohto dialógu. Ale treba dávať pozor, kedy sa dvojka bez kormidelníka Krajči-Pavelka objavia na scéne a čo komunikujú. Aby sme nezostali prekvapení. Radšej buďme pripravení.
Napísať odpoveď