Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
uz si napisal pani, ze klame? ze svedska vlada nechcela od zamestnavatelov, aby pracoval z domu kazdy kto moze? ved ty vies lepsie.
a ani ten citovany text si nepochopil. pred tym podciatknutym stoji, ze triedy boli v karantene ak tam ochorel co i len jeden ziak. takze vo Svedsku, ktore ma mat vysoke desiatky ludi, ktori uz chori boli, minimalne za cely rok a pol nemalo v jednej triede nakazene ani jedno dieta. normalne zazrak.
daj prosim ten link na to, aku maju aktualnu seroprevalenciu a na tych 5%, ktorym sa po SARS2 imunitna pamat nevytvara.
ten spam si nechaj pre svoj interny monolog.
a ani ten citovany text si nepochopil. pred tym podciatknutym stoji, ze triedy boli v karantene ak tam ochorel co i len jeden ziak. takze vo Svedsku, ktore ma mat vysoke desiatky ludi, ktori uz chori boli, minimalne za cely rok a pol nemalo v jednej triede nakazene ani jedno dieta. normalne zazrak.
daj prosim ten link na to, aku maju aktualnu seroprevalenciu a na tych 5%, ktorym sa po SARS2 imunitna pamat nevytvara.
ten spam si nechaj pre svoj interny monolog.
to chcela aj Ceska a Slovenska republika
rozdiel je v tom, ze ty trepes, ze "vacsina populacie nemusela chodit do prace", pritom realita je taka, ze vacsina populacie pracujucej v kancli nemusela chodit do prace a ta nechodila podla moznosti ani v zbytku sveta
prosit mozes
Autoeditácia príspevku po 2 hod 12 min 53 sek:
'vakcina je sloboda' po lotyssky
davno sme si nepripomenuli nejake dalsie totalitne nariadenie, tu ho mame:
rozdiel je v tom, ze ty trepes, ze "vacsina populacie nemusela chodit do prace", pritom realita je taka, ze vacsina populacie pracujucej v kancli nemusela chodit do prace a ta nechodila podla moznosti ani v zbytku sveta
pozitivne testovane, ze anominimalne za cely rok a pol nemalo v jednej triede nakazene ani jedno dieta. normalne zazrak
prosit mozes
Autoeditácia príspevku po 2 hod 12 min 53 sek:
'vakcina je sloboda' po lotyssky
a aby sme u nas neboli smutni, tak Krcmery zvazuje lockdown aj na SlovenskuLotyšská vláda vyhlásila lockdown do polovice novembra, zatvoria sa obchody, reštaurácie a čiastočne aj školy, dostupné budú len základné služby. Platiť bude nočný zákaz vychádzania. Premiér a minister zdravotníctva sa pri tejto príležitosti ospravedlnili všetkým očkovaným.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 10 min 52 sek:Takže budete obmedzovať mobilitu aj budúci týždeň na Dušičky, prípadne na Vianoce?
Ja si myslím, že na Dušičky to nebude potrebné, lebo to nebude také zlé. Zhoršovanie je postupné, takže nepredpokladám, že bude obmedzenie ako minulý rok. Čo sa týka Vianoc, tiež si nemyslím, lebo je to politicky ťažko priechodné. A tu zvíťazí politika, takže ak sa budú správať ako tesne pred voľbami, tak nebude žiadne obmedzenie. Pokiaľ však zistíme, že obsadenosť nemocníc a počty mŕtvych sú také, že to ľuďom začne prekážať, tak vtedy bude možno tlak väčší ako obava nesúhlasu. A môže dôjsť medzi Vianocami a Novým rokom ku kroku, ktorý obmedzí cestovanie alebo zhromažďovanie.
davno sme si nepripomenuli nejake dalsie totalitne nariadenie, tu ho mame:
takze typek, co doteraz kontroloval plesnive pomarance v Kauflande a ocuchaval hnile maso v Tescu, ma pravomoc zakazat odvolit pozitivne testovanym ludom, no nadheraVoliči, ktorí budú mať na základe rozhodnutia regionálneho hygienika nariadenú domácu izoláciu, nebudú môcť podľa MV voliť ani osobne vo volebnej miestnosti, ani prostredníctvom prenosnej volebnej schránky. Informáciu o týchto voličoch bude mať okrsková volebná komisia uvedenú v zozname voličov.
žiadny lockdown! Ruška dole! Kto sa chcel tak sa predsa zaočkoval alebo zaočkovať mal!!! Kôli tomu že sa k tomu ludia nemaju nebudeme všetko zatvarať! Ja ako zaočkovany si idem buduci mesiac na koncert a budeme tam bez rušiek je mi jedno koho nakazím cestou z koncertu lebo sa dávno mal zaočkovať! Však ak sa nezaočkoval tak asi je to prenho len chrípočka, nech lapí doma alebo covid prenho neexistuje alebo ma zásoby Ivermectinu a Isoprinosinu
Alebo čakaju na neaku lepšiu vakcínu ? ja neviem...
Celoslovenský lockdown veru nie, možno v lokálnych oblastiach možno bude. Rozhodne ziadne celoplošné slovenské testovanie, to by situáciu zhoršilo tak ako aj naposledy.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Famine: uz si ako obohrata platna, kolkokrat to sem chces zopakovat? Co keby si radsej prispel k diskucii?
Ako celoplosne testovanie zhorsilo situaciu naposledy? Kolko ludi sa nakazilo pri opatreniach, ktore tam platili (policajti a vojaci, rozostupy 2 metre, dezinfekcia, ruska)?Blastbit napísal: 19 okt 2021, 14:46 Rozhodne ziadne celoplošné slovenské testovanie, to by situáciu zhoršilo tak ako aj naposledy.
heker.. problém bol v tom, že ľudia získali falošný pocit istoty... dostali papier, že sú negatívni a tak sa začali aj správať akoby boli negatívni, pritom kopec z nich už bolo pozitívnych, len Ag test ich nezachytil. Po každom kole celoplošného testovania sa situácia nakoniec zhoršila.
To su len nepodlozene spekulacie. Navyse dnes pri delte, ktora je masivne rozmnozena u nas, tak su velmi presne aj Ag testy, pretoze pri delte je toho virusu daleko visc v tele cloveka.
Zbytocna panika s celoplosnym testovanim. Naco ked prirastky hospitalizovanych klesaju?
-
daniel.daniel
Medium Star
inac mal tu niekto koronu aj po ockovani? Ja som mal druheho pfizera tak 3 mesiace dozadu. Asi 5 dni som mal nadchu. Pracoval som dost v prasnom prostredi, a mavam alergiu takze mi to neprislo cudne. Ale jeden den som stratil cuch a aj chut, cola mi chutila ako kysle stanky. Na druhy den som mal pozitivny antigen. Ale mozem povedat ze chut som nemal jeden, a cuch 3 dni a palilo ma vnose. Inac nemal som ziadny tazky priebeh.
wladas - Neklesaju, naopak, stupaju. V nemocnici je 1056 hospitalizovanych. Posledny tyzden pribuda tak 1200 az 2000 nakazenych, z nich hospitalizovanych bude nadalej pribudat.
Este raz. Pocty hospitalizovanych v % klesaju. Bodka.
https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... %2CO%2CP-R
To su denne prirastky, pripadne tyzdenne ako sa pise v grafe. Celkovy pocet hospitalizovanych stupa. Opravujem cislo vyssie, momentalne je ich 980 hospitalizovanych. Ako vidiet v grafe, tak pocet ludi v nemocniciach stupa. Ak si to chces brat na denne ci tyzdenne pridavky, tak kludne. Ale ako sa pozerat na tvoj graf, tak aj v Presove to stupa, aj v Ziline, aj v Trencine a Trnave. O par ludi je to posledny tyzden menej v Kosiciach, Bystrici, Bratislave a Nitre.
Nam moze byt ukradnute ci pocty hospitalizovanych v percentach klesaju. Dolezite je absolutne cislo a to je, ze je tam 980 pacientov a to je o 700 pacientov viac ako pred mesiacom.
Nam moze byt ukradnute ci pocty hospitalizovanych v percentach klesaju. Dolezite je absolutne cislo a to je, ze je tam 980 pacientov a to je o 700 pacientov viac ako pred mesiacom.
momentalne je to len lokalny extrem, este to chvilu stupat bude, na dvojnasobok
Staci citat s porozumenim.wladas napísal: 19 okt 2021, 19:26 Zbytocna panika s celoplosnym testovanim. Naco ked prirastky hospitalizovanych klesaju?
Denne prirastky su hlavne meritko na predikciu od nepamati.
Cize opakujem je zbytocne robit paniku.
Cim nam pomozu denne prirastky s klesajucou tendenciou, ked v novembri moze byt 2000 - 3000 ludi hospitalizovanych a nemocnice obmedzia rezim, porusia operacie a ine? Vidiet to uz teraz, ze 25 percent zrusili a sme len pri 1000 hospitalizovanych.
Odkaz pre Famine ked stále píše ze ruška dole.
Za dnešok 3480 PCR testov pozitívnych a to nepocitam este AG testy, uz sa blízime ku 4000 infikovaným denne pri vyššom testovaní.
Famine kde je tých tvojich 1000 denne? Ked teraz ich je 3-4x viac a to je ešte stále len oktober a nie december-január ktoré budú týmto tempom kritické, ako minulý rok tak aj tento rok. Na kolko britský variant z 2.vlny bol menej infekčný ako delta variant teraz.
Za jeden deň, myslím že predvčerom o vyše 90 pacientov pribudlo do nemocníc. Po 2. vlne ich pribudalo denne tak 3-4 v priemere, teraz cca 50 za deň.
Za dnešok 3480 PCR testov pozitívnych a to nepocitam este AG testy, uz sa blízime ku 4000 infikovaným denne pri vyššom testovaní.
Famine kde je tých tvojich 1000 denne? Ked teraz ich je 3-4x viac a to je ešte stále len oktober a nie december-január ktoré budú týmto tempom kritické, ako minulý rok tak aj tento rok. Na kolko britský variant z 2.vlny bol menej infekčný ako delta variant teraz.
Za jeden deň, myslím že predvčerom o vyše 90 pacientov pribudlo do nemocníc. Po 2. vlne ich pribudalo denne tak 3-4 v priemere, teraz cca 50 za deň.
heker
"Minulý rok sme boli z 900 hospitalizovaných na 1500 za 1 týždeň, čo sa tento rok určite nestane a bude to trvať dlhšie.
Veľmi pravdepodobne sa tento rok z 900 na 1500 nedostaneme ani za 2 týždne, ale až po Dušičkách.
Mierny nárast počtu pozitívnych prípadov spolu s postupným presunom DELTY do regiónov s vyššou zaočkovanosťou bude pôsobiť na rast počtu hospitalizovaných pozitívne. Rast bude nižší = krivka oploštená. Starostlivosť o pacientov bude náročná (ťažké stavy JIS+UPV predstavujú 25% z celkového stavu pacientov), ale katastrofické scenáre (4000-5000 pacientov naraz v nemocniciach) sa nenapĺňajú a veľmi pravdepodobne ani nenaplnia.
Napriek vysokým príjmom okolo 100 pacientov denne máme vysoké aj prepustenia (tesne pod 80 denne). Priemerný nárast je menej ako 25 pacientov denne."
Netrdim ze uz mame po 3.vlne alebo ze to bude prechadzka ruzovou zahradou. Ale nebude taka silna ako 2.
"Minulý rok sme boli z 900 hospitalizovaných na 1500 za 1 týždeň, čo sa tento rok určite nestane a bude to trvať dlhšie.
Veľmi pravdepodobne sa tento rok z 900 na 1500 nedostaneme ani za 2 týždne, ale až po Dušičkách.
Mierny nárast počtu pozitívnych prípadov spolu s postupným presunom DELTY do regiónov s vyššou zaočkovanosťou bude pôsobiť na rast počtu hospitalizovaných pozitívne. Rast bude nižší = krivka oploštená. Starostlivosť o pacientov bude náročná (ťažké stavy JIS+UPV predstavujú 25% z celkového stavu pacientov), ale katastrofické scenáre (4000-5000 pacientov naraz v nemocniciach) sa nenapĺňajú a veľmi pravdepodobne ani nenaplnia.
Napriek vysokým príjmom okolo 100 pacientov denne máme vysoké aj prepustenia (tesne pod 80 denne). Priemerný nárast je menej ako 25 pacientov denne."
Netrdim ze uz mame po 3.vlne alebo ze to bude prechadzka ruzovou zahradou. Ale nebude taka silna ako 2.
a čo myslíš že tych tritisíc ludí akože nenosilo ruško ?
však sa nosia všade
a tych tritisíc denne malo byť koncom spetembra! a v stredu je vždy najviac zaznamenanych testov čiže zajtra len cca 2tisíc! To je zbytočne či sa nosia alebo nenosia ruška lebo aj ked sa nosia ruška tak sa ludia nakazuju a ešte viac s ruškami!
toto je doleziteCelkovo v októbri za 19 dní zomrelo "na" kovid 250 pacientov, denný priemer je 13. Denne na Slovensku zomrie približne 150 pacientov a príčina "na kovid" dnes reprezentuje približne 10% celkových úmrtí.
Napríklad na onkologické ochorenia zomrie denne asi 33 ľudí a na choroby srdca a obehovej sústavy asi 66 ľudí.