Ten limit 12 mesiacov tam síce istú dobu bol, ale už dávnejšie bol zrušený a aktuálne to nie je obmedzené.brm napísal: 13 nov 2021, 10:09 Na Slovensku si stále plne zaočkovaný 12 mesiacov po druhej dávke. Ale do januára je ďaleko a všetko sa môže zmeniť.
Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Ten limit je 12 mesiacov..info od pána Klusa.
Citujem...
Dobry vecer, u nas zatial 12 mesiacov. Odporuca sa ale reflektovat pozvanie na 3 davku.
Citujem...
Dobry vecer, u nas zatial 12 mesiacov. Odporuca sa ale reflektovat pozvanie na 3 davku.
neviem ci tu, alebo vedla sa ma pytali na tretiu davku u osob mladsich ci nerizkovych.
moj byvaly lektor, okolo 40, mozno 45, ktory sa stara o starsich rodicov, dostal dnes tretiu davku. netusim ci je sam o sebe rizkovy. nedokazem dedukovat, ci po polroku po druhej davke pozvu uplne kazdeho, alebo nie.
moj byvaly lektor, okolo 40, mozno 45, ktory sa stara o starsich rodicov, dostal dnes tretiu davku. netusim ci je sam o sebe rizkovy. nedokazem dedukovat, ci po polroku po druhej davke pozvu uplne kazdeho, alebo nie.
Nie je, Klus má zjavne chybné informácie, pretože aktuálna vyhláška nič také nehovorí.taki7 napísal: 13 nov 2021, 16:40 Ten limit je 12 mesiacov..info od pána Klusa.
Citujem...
Nakoniec som sa preklikal na nejaké vyhlášky z polovice októbra a tam naozaj pri definícii plne očkovanej osoby už chýba to ohraničenie 12 mesiacov. Takže je z toho taký chaos, že riešiť teraz január je úplne zbytočné. 
//Human. ma predbehol
Famine... áno, očkovať sa bude každý rok, kým tu budú antivaxeri zaťažovať už aj tak zdevastované zdravotníctvo. Opak mohol tvrdiť iba niekto naivný, kto si myslel, že sa dajú zaočkovať všetci hneď ako bude dostupná vakcína. Vtedy by naozaj neboli potrebné ďalšie dávky. A neviem, kde máš zdroj tých tvojich informácií o horúčke po každom očkovaní. Ja som mal príznaky iba po jednej dávke. A pravdepodobnosť úmrtia z vakcíny je omnoho nižšia ako tá, že ťa zajtra zrazí autobus.
//Human. ma predbehol
Famine... áno, očkovať sa bude každý rok, kým tu budú antivaxeri zaťažovať už aj tak zdevastované zdravotníctvo. Opak mohol tvrdiť iba niekto naivný, kto si myslel, že sa dajú zaočkovať všetci hneď ako bude dostupná vakcína. Vtedy by naozaj neboli potrebné ďalšie dávky. A neviem, kde máš zdroj tých tvojich informácií o horúčke po každom očkovaní. Ja som mal príznaky iba po jednej dávke. A pravdepodobnosť úmrtia z vakcíny je omnoho nižšia ako tá, že ťa zajtra zrazí autobus.
Celkom sa to ockovanie rozbieha po tom co vlada spravila v cakarni su prevazne rocniky 20 - 55
do konca roka 60% zaockovanych tipujem
mozme uz potom KONECNE ODNAHUBKOVAT Slovensko???? = to uz bude zaockovanost ako teraz v madarsku kde uz NAHUBKY nenosia a to sa vo velkej miere ockovali cinskymi smejdami a ruskymi Sputnikmi ziadne take ako na slovensku ockovanie mercedesmi medzi vakcinani ako phizer
rocniky 60+ na to nadalej dlabu
sak do roboty nechodia a dochodok pride a aj davky pridu taktiez na cas
potom ked aj tak budu koncit v nemocnici starcekovia a zaplnovat co potom? Pohodicka ne lebo my ostatni sme sa zaockovali koli praaci
sak mali sa zaockovat dezolati mame v pazii
Odruskujme slovenskooo
rocniky 60+ na to nadalej dlabu
Je možné, že platnosť covid pasu sa skráti z jedného roka na deväť mesiacov, povedal minister hospodárstva Richard Sulík. Ešte sa o tom podľa Sulíka rokuje. (rtvs)
https://e.dennikn.sk/minuta/2610514/
https://e.dennikn.sk/minuta/2610514/
si smíesnyFamine napísal: 14 nov 2021, 6:56 sak mali sa zaockovat dezolati mame v paziiOdruskujme slovenskooo
A vies, ze to aby si ty konkretne nezomrel na vakcinu zalezi do urcitej mieri/a mozno aj hlavne od zdravotnika, ktory ti tu vakcinu pichol? Vecsina ak nie vsetky umrtia po vakcine, ak sa nejake dokazali, pripadne vazne vedlajsie ucinky vakciny boli spôsobene jej nespravnym podanim, teda vakcinu ti nevstrekli do svalu, kde ma vyvolat zapal ale strekli ju do cievy, kde moze putovat v krvnom riecisti a vsade tam kde sa dostane moze/pripadne vyvola podobnu zapalovu rekaciu ako v tom svale, kde mala byt pichnuta, nedavno o tom bola diskusia u dr. compbela, ktory uz dlhu dobu advokuje spravne podavanie vakciny do svalu, kedy zdravotnik po vpichu ihli najprv potiahne a az potom zatlaci, nerobi sa to instatnte, ale aby zdravotnik vedel ci nenasal krv.
Je to biznis:
https://timcast.com/news/leading-covid- ... omers-dna/
Autoeditácia príspevku po 4 min 12 sek:
Očkovanie nemá vplyv na infekčnosť. A pravdepodobnosť úmrtia z COVIDu je omnoho nižšia ako tá, že ťa zajtra zrazí autobus.brm napísal: 13 nov 2021, 17:39 Nakoniec som sa preklikal na nejaké vyhlášky z polovice októbra a tam naozaj pri definícii plne očkovanej osoby už chýba to ohraničenie 12 mesiacov. Takže je z toho taký chaos, že riešiť teraz január je úplne zbytočné.
//Human. ma predbehol
to je pekna blbostTerepin napísal: 15 nov 2021, 23:23pravdepodobnosť úmrtia z COVIDu je omnoho nižšia ako tá, že ťa zajtra zrazí autobus.
Terepin, áno je to sprisahanie veľkých mocností, tu je to potvrdené:
To čo za drísty dávaš a odkiaľ to máš? Posledný prírastok úmrtí je 61 za predvčerajší deň. Chceš povedať, že v nedeľu smrteľne zrazil autobus na Slovensku 61 ľudí?Terepin napísal: 15 nov 2021, 23:23 Je to biznis:
Očkovanie nemá vplyv na infekčnosť. A pravdepodobnosť úmrtia z COVIDu je omnoho nižšia ako tá, že ťa zajtra zrazí autobus.
Máme za posledných 15 mesiacov 13k obetí zrazených busom? Resp. dokonca omnoho viac, keďže je to omnoho vyššia šanca. To by tu museli autobusári jazdiť ako v GTA.
A koľko z nich reálne zomrelo na COVID a koľko z nich malo už existujúce zdravotné problémy, ktoré COVID len zhoršil? Lebo silne pochybujem, že všetci to boli perfektne zdraví ľudia, ktorí za posledné roky nezažili ani len chrípku a z ničoho nič ich skolil COVID.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Takze ked si clovek mohol pozit, este 3-20 rokov a zabil ho covid, tak si povieme, ze je to v pohode? Da sa rovnako obhajit zabitie alebo vrazda? Asi nie.Terepin napísal: 16 nov 2021, 8:59 A koľko z nich reálne zomrelo na COVID a koľko z nich malo už existujúce zdravotné problémy, ktoré COVID len zhoršil? Lebo silne pochybujem, že všetci to boli perfektne zdraví ľudia, ktorí za posledné roky nezažili ani len chrípku a z ničoho nič ich skolil COVID.
100% z nich zomrelo priamo na COVID alebo z pridružených dôvodov, ktoré COVID stimuloval. To znamená, že reálne všetkým z nich privodil smrť COVID a bez ohľadu na to, aké zdravotné problémy mali či nemali ich zabil. Tie zdravotné problémy, kvôli ktorým hovoríš o týchto ľuďoch ako o beztak mŕtvych sa v skutočnosti dajú často regulovať.
Osobne poznám ľudí, čo s problémami žijú normálne životy, zjedia denne 2-3 tabletky a majú pred sebou dlhé roky, pričom COVID ich môže poslať do hrobu dnes či zajtra. A potom príde niekto ako ty a mávne nad nimi rukou, však čo, boli chorí, ochoreli ešte dodatočne covidom, umreli, no je tam toho. Veď hlavne, že ja sa mám ok.
Majú dnes právo žiť len perfektne zdraví jedinci? Vieš, aké ideológie stavali na tejto myšlienke?Lebo silne pochybujem, že všetci to boli perfektne zdraví ľudia
Osobne poznám ľudí, čo s problémami žijú normálne životy, zjedia denne 2-3 tabletky a majú pred sebou dlhé roky, pričom COVID ich môže poslať do hrobu dnes či zajtra. A potom príde niekto ako ty a mávne nad nimi rukou, však čo, boli chorí, ochoreli ešte dodatočne covidom, umreli, no je tam toho. Veď hlavne, že ja sa mám ok.
Konečne nejaké podrobnejšie štatistiky k úmrtiam NA covid:
Patológ Palkovič: Prelom novembra a decembra zrejme bude dosť zlý (+video)
https://dennikn.sk/2610935/patolog-palk ... zly-video/
Patológ Palkovič: Prelom novembra a decembra zrejme bude dosť zlý (+video)
https://dennikn.sk/2610935/patolog-palk ... zly-video/
Škoda, že nešpecifikovali aj priemerný vek úmrtí nezaočkovaných. Pripomínam, že od 60+ je priemerná zaočkovanosť nad 50%, čiže ak by vakcína nebola účinná, pomer úmrtí očkovaní/neočkovaní by bol približne 1:1 a nie 15:85.Pri očkovaných, ktorí končia smrťou vplyvom deštrukčného zápalu pľúc, sa treba pozrieť, ako dlho boli od poslednej dávky vakcíny. Časový úsek nám asi bude hovoriť aj niečo o ochrane. Z 429 úmrtí na covid, ktoré sme prešetrovali, bolo 14,22 percenta zaočkovaných. To je 61 ľudí. A 85,78 percenta boli neočkovaní. Z tých 61 zaočkovaných úmrtí 54 malo dve dávky a sedem len jednu. Tých sedem ľudí malo jednu dávku podanú v priemere pred 8,1 mesiaca. To je veľmi dlhý čas. Raz bola dávka podaná pred dva a pol mesiacmi. Priemerný vek bol 78,2 roku, 65 mal najmladší a 90 rokov bol najstarší.
V prípade 54 ľudí, ktorí mali dve dávky, je priemerné obdobie od druhej dávky 6,3 mesiaca. Dve úmrtia boli za menej ako jeden mesiac. Priemerný vek je 63 rokov. Najmladší mal 51 rokov a najstarší bol 102-ročný.
Nepomohlo by nič, ani keby dali podrobnejšie údaje o veku úmrtí nezaočkovaných.
Veď to hlavné posolstvo už musí byť jasné z každej štatistiky. Každá jedna nemocnica hlási pomer prijatých očkovaných k neočkovaným jednoznačne v (ne)prospech nezaočkovaných, rovnako obsadenie JISiek a ventilácií, úmrtia.
Ale stále sa nájde kopa ľudí, čo si to akosi nevie zrátať, pritom je to o porovnaní dvoch čísel.
Partia starých chlapov mastí v krčme mariáš a pri rátaní kariet im to ide, ale zrazu je treba správne si interpretovať čísla z jednej štatistiky a sú stratení.
Zdá sa, že až prekvapivo veľká časť obyvateľstva nerozumie ani základným pojmom z matematiky, inak by sme tu proste už nemohli mať veci ako sú. Ľudia nevedia, čo sú to percentá a relatívne čísla a nemajú potuchy, ako si vyložiť štatistiky, nieto ešte aby pochopili exponenciálnu funkciu atď.
A potom sú takí, čo možno čosi z toho aj pochopiť vedia, ale z princípu tomu neuveria. Informácia, ktoré nezapadá do ich predstavy je pre nich falošná, podhodená, zmanipulovaná.
Veď to hlavné posolstvo už musí byť jasné z každej štatistiky. Každá jedna nemocnica hlási pomer prijatých očkovaných k neočkovaným jednoznačne v (ne)prospech nezaočkovaných, rovnako obsadenie JISiek a ventilácií, úmrtia.
Ale stále sa nájde kopa ľudí, čo si to akosi nevie zrátať, pritom je to o porovnaní dvoch čísel.
Partia starých chlapov mastí v krčme mariáš a pri rátaní kariet im to ide, ale zrazu je treba správne si interpretovať čísla z jednej štatistiky a sú stratení.
Zdá sa, že až prekvapivo veľká časť obyvateľstva nerozumie ani základným pojmom z matematiky, inak by sme tu proste už nemohli mať veci ako sú. Ľudia nevedia, čo sú to percentá a relatívne čísla a nemajú potuchy, ako si vyložiť štatistiky, nieto ešte aby pochopili exponenciálnu funkciu atď.
A potom sú takí, čo možno čosi z toho aj pochopiť vedia, ale z princípu tomu neuveria. Informácia, ktoré nezapadá do ich predstavy je pre nich falošná, podhodená, zmanipulovaná.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
To hovorim uz dlho. Takisto si vsimam, ze ludom chybaju zakladne veci s bilogie. pri diskusiach som sa stretol sj s tym, ze mnohi ani netusili aky je rozdiel medzi virusom a bakteriou, nevedia co je to epidemia a pandemia. A to vsteko sa ucilo na zakladnej skole.Muffi napísal: 16 nov 2021, 9:36 Zdá sa, že až prekvapivo veľká časť obyvateľstva nerozumie ani základným pojmom z matematiky, inak by sme tu proste už nemohli mať veci ako sú. Ľudia nevedia, čo sú to percentá a relatívne čísla a nemajú potuchy, ako si vyložiť štatistiky, nieto ešte aby pochopili exponenciálnu funkciu atď.