Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 13 nov 2021, 22:39Je nejaký dovod neockovat tych -60r, povedzme od 30+?
hospitalizacii zdravych ludi pod 50 su desiatky az nizke stovky, to zvladaju nemocnice ako BAU
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ja som nehovoril pod 50, hovoril som pod 60, si to pleties.
Je ich asi tak polovica tych co su nad 60r, co nie je nezanedbatelny pocet. Hovoril som o ludoch co by tak neboli hospitalizovani ak by boli ockovani a nie su to ani desiatky ani par stoviek ale nieco okolo 2000 a za celu vlnu to bude nasobne viac.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

retkvic: Z práce "Hospitalizácie počas pandémie SARS-CoV-2" z nášho ministerstva zdravotníctva, ktorá bola publikovaná 23.2.2021, vyplýva že pri počte 30 661 hospitalizovaných bol mediánový vek hospitalizovaných 69rokov. Toto je viacej smerodajný údaj, keďže v tomto období sa len rozbiehalo očkovanie, oproti tvojej tabuľke kde už je uvedené očk, neočk. Inak vedú sa tabuľky hospitalizovaných s kolónkou aj typu chronickej choroby?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Pisali sme si o mutaciach a o tom ako delta dostava do nemocnic male deti a mladych dospelych. Tupy bot udrie median v marci ako “smerodatny”. To je teda krajina zazrakov, kde virus nemutuje.

beardie, co ta NHS a pozitivne testy?
beardie
Redeemer
Redeemer

Už vieš preco to robia?

Vies aký je vekový median pre deltu?
jackb
Redeemer
Redeemer

Netusim, preco to robia. Ty to vies, tak mi to a vsetkym ostatnym prosim prezrad.

Viem aky je median v UK. Aj si pozriet ake vekove skupiny boli hospitalizovane alebo zomreli za posledne zverejnene obdobie. Na to, ze clovek pod 60 nema ani len tusit, ze daky virus ho nakazil, ich je v nemocniciach a marniciach velmi vela.
retkvic
Addict
Addict

M4jk1:-) napísal: 14 nov 2021, 1:16 retkvic: Z práce "Hospitalizácie počas pandémie SARS-CoV-2" z nášho ministerstva zdravotníctva, ktorá bola publikovaná 23.2.2021, vyplýva že pri počte 30 661 hospitalizovaných bol mediánový vek hospitalizovaných 69rokov. Toto je viacej smerodajný údaj, keďže v tomto období sa len rozbiehalo očkovanie, oproti tvojej tabuľke kde už je uvedené očk, neočk. Inak vedú sa tabuľky hospitalizovaných s kolónkou aj typu chronickej choroby?
Smerodatny udaj je ten aktualnejsi, teda ta augustova tabulka z nczi. Na statistiky su z nczi dost skupy, ma to 200 zamestnancov a clovek by si myslel, ze aspon polovica je tam viac nez sekretarka.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 nov 2021, 11:05 Netusim, preco to robia. Ty to vies, tak mi to a vsetkym ostatnym prosim prezrad.
ved skus ponúknuť nejaké alternatívy
Viem aky je median v UK. Aj si pozriet ake vekove skupiny boli hospitalizovane alebo zomreli za posledne zverejnene obdobie. Na to, ze clovek pod 60 nema ani len tusit, ze daky virus ho nakazil, ich je v nemocniciach a marniciach velmi vela.
nože, povedz nám aký je median v UK
kto kedy písal, že človek pod 60 o covide nemá ani len tušiť?
jackb
Redeemer
Redeemer

vcera som pisal "opatrnost" no a ty si to ignoroval

ty neustale opakujes percento ludi, ktori maju mat mierny alebo asymptomaticky priebeh. vcera si aj mne napisal, ze som uz urcite chory bol, len so o tom ani nevedel.
Professional
Professional

jackb napísal: 14 nov 2021, 7:05 Pisali sme si o mutaciach a o tom ako delta dostava do nemocnic male deti a mladych dospelych. Tupy bot udrie median v marci ako “smerodatny”. To je teda krajina zazrakov, kde virus nemutuje.

beardie, co ta NHS a pozitivne testy?
parafrázujem myšlienky berana, ktorý hovorí že pre väčšinu populácie (verím že tomu pochopíš) je lepšie aby sa ich sliznica dostala do kontaktu s vírusom, prekonala ochorenie a tým je človek viacej chránený a nie aby sa 16 ročné deti zbytočne očkovali. Uviedol som preto slovo smerodajný, lebo sa zistilo aká veková kategória končí v nemocnici keďže minimum ľudí bolo očkovaných. Ty určite budeš analyzovať, že prečo v roku 2023 skončil 20ročný chalan v nemocnici, ktorý mal 5 dávok vakcíny oproti 20ročnému ktorý mal 6 dávok neskončil a boli to dvojičky.
jackb
Redeemer
Redeemer

ty mas co pisat o chapani, ked za peniaze zdielas idiotiny iduce proti zdravemu rozumu.
aj to co "parafrazujes" je jedna z nich. lebo ked clovek ochorie, vystavuje sa tazkemu poskodeniu zdravia alebo smrti. a preto kazdy odbornik povie: rob vsetko preto, aby si sa nenakazil. ale tebe nezaplatili, aby si to vobec spracoval. nie je relevatny dokaz na to, ze ak clovek ochorie a lekari ho daju dokopy je potom lepsie chraneny ako po ockovani. to by si srali do huby, lebo akekolvek ockovanie je vzdy lepsie ako sa nakazit. a preco by sa 16 rocne deti neockovali? V UK je to podla zakona uplne dospely clovek a ty mu chces zakazat ockovat sa?
v roku 2023 a pat davok. ty si este vacsi imbecil, ako som sa niekedy nazdaval. o ockovani vies akurat tak hovno a za peniaze tu plodis tieto ciste sracky.
Professional
Professional

Prestaň hoaxovať, toto nie je tvoj blog, máš tu o100 krát viac komentárov ako bežní užívatelia (príspevok sa to nedá nazvať) a keď napíšeš viac ako 3 vety aj tak nikto to nečíta. Beardie si tu od začiatku vytiera s tebou podlahu a k tomu si toxický, pouvažuj nad sebou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Hoaxy zdielas len ty sam a beries za to peniaze. Nemas ziadny argument a tu vymyslas dalsie idiotiny. beardie tu siri nezmysly o premorovaniach a o taboroch pre dochodcov a chorych ludi ci proti ockovaniu aj ked sam si siel ruky-nohy polamat, aby to svoje dostal. to mu je treba rozhovarat, lebo inak je to rozumny clovek. to sa o tebe povedat neda, lebo si len bot na zdielanie a obhajobu idiotin.
retkvic
Addict
Addict

M4jk1:-) napísal: 14 nov 2021, 13:07 parafrázujem myšlienky berana, ktorý hovorí že pre väčšinu populácie (verím že tomu pochopíš) je lepšie aby sa ich sliznica dostala do kontaktu s vírusom, prekonala ochorenie a tým je človek viacej chránený a nie aby sa 16 ročné deti zbytočne očkovali. Uviedol som preto slovo smerodajný, lebo sa zistilo aká veková kategória končí v nemocnici keďže minimum ľudí bolo očkovaných.
O akom minime ockovanych ludi hovoris, to mala byt ironia? Chodiš z extremu, do extremu, najprv hovoriš o večsine populacie, potom o 16r detoch, ockovat by sa mali iba 60r+ a chronicky chori?

Ockovat by sa mala hlavne populacia v produktivnom veku a vyssie, pre mna za mna nech niekto vyhodnoti ci je rozumne ockovat ludi od 20-30r alebo nie, pripadne nech sa v tejto kategorii ockuju iba ty s chronickymi choromai, peripadne ty co si myslia, ze by boli nachylny, no uz od 30+ zacinaju pribudat pacienti a su aj na pl. ventilacii a vsetci rodicia, ktori maju svoje ocko/neocko deti v skolch su virusu vystaveny ako ich deti, tak nevidim dovod, preco by ta hranica mala byt iba 60+ a chronicke choroby, za to ze je to vecsina tych co zomrie? To musi clovek naprv zomriet aby to davalo nejak zmysel? Nestaci, ze sa dostane do nemocnice, alebo ma nejaky priebeh, ktory ho moze zdrvotne poznacit, aj ked sa do nemocnice nedostane?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 nov 2021, 12:24ty neustale opakujes percento ludi, ktori maju mat mierny alebo asymptomaticky priebeh. vcera si aj mne napisal, ze som uz urcite chory bol, len so o tom ani nevedel.
statistika
dozvieme sa to len v pripade, ak pojdes na test protilatok

covid =/= rozsudok smrti ani zapal pluc, ide len o mnozstvo virusu
malo virusu a dobra imunita => asymptomaticky az mierny priebeh

heh
jackb napísal: 14 nov 2021, 14:11beardie tu siri nezmysly o premorovaniach a o taboroch pre dochodcov
reality check: Rakúsko od pondelka zavedie celoštátny lockdown pre nezaočkovaných, rozhodla vláda. Po novom budú osoby bez očkovania obmedzované aj pri nakupovaní. Opatrenie v krajine zasiahne zhruba dva milióny ľudí.
retkvic napísal: 14 nov 2021, 14:25ockovat by sa mali iba 60r+ a chronicky chori?
a tlsti k tomu
spolu tvoria drvivu vacsinu rizikovej populacie
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, ale v krajine, kde som platcom zdravotneho poistenia, stale ist nemozem:
https://www.nhs.uk/conditions/coronavir ... ronavirus/
Getting an antibody test
The test is not available to everyone yet.

You can get a free antibody test if you:

did a PCR test for COVID-19 and had a positive result
work in primary care, social care or education
are taking part in research
tiez by objetivitu vysledku mohlo narusit, ze som plne ockovany

jasne. preto opakujem, ze ten festival mrtvych nie je objektivny ukazovatel, lebo tie covidove zapaly pluc nezabiju, len znicia zdravie do konca zivota. cim mladsi, tym dlhsie trapenie sa.
a zaroven pri asymptomatickom az miernom priebehu najvyssia sanca pre nevytvorenie sa imunitnej pamate.
prispustme, ze som vo februari SARS2 prekonal a ani som si nevysimol. ak budem mat teraz priznaky a pozitivny test, tak aj pre statistiky budem vedeny ako infikovany prvy krat, lebo nikto, ani ja, nevie, ze som chorobu uz prekonal.

no, autoritativne Rusko snad dalo svojim agentom citat tvoje posty a maju dochodcov v izolacii. preco take nieco nenapadlo demokraciam? alebo take staty ako Texas ci Florida?
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 14 nov 2021, 14:42 a tlsti k tomu
spolu tvoria drvivu vacsinu rizikovej populacie
drvivu vecsinu tvoria tych co sa ocitnu 2m pod zemou, nie tych co skoncili v nemocnici, trochu rozdiel.
beardie
Redeemer
Redeemer

je tam silna korelacia
jackb napísal: 14 nov 2021, 14:54autoritativne Rusko
si mimo, ako obvykle
jackb
Redeemer
Redeemer

v tom, ze Rusko je autoritativne, alebo v tom, ze je to jedina krajina svete plniaca tvoje sny?
https://www.reuters.com/world/europe/ol ... 021-10-19/
beardie
Redeemer
Redeemer

nepochopil, izolacia mala nastat, ked neexistovala ina moznost chranit sa
ta uz takmer rok existuje - vakcina
v sucasnosti nevidim dovod obmedzovat kohokolvek

provaxeri by mali mat rovnaky nazor, populacia sa zbavi tych slabsich, ci uz mentalne alebo fyzicky, no nie?
Napísať odpoveď