Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa aacid »

podla mna je to velmi individualne, nasa rodina bol super priklad, 3 rocny syn mal pol dna teploty a potom uz nic, zene bolo 3 dni horsie a horsie, druhy syn, 7 rokov to nechytil vobec (bol aj na pcr a nic) a ja to bud nemam alebo mam velmi lahky priebeh. som nachladnuty, ci je to ozajsne nachladnutie alebo covid neviem, v nedelu rano som dal ziadost o pcr a stale nemam ani termin (asi su uz fakt totalne pretazeni). Ag test bol negativny.

ale ked popisem ako bolo zene, najprv to bolo ako klasicka chripka, akurat ze ked uz jej bolo tak zle ze len lezala a spala tak na druhy den jej bolo zase o nieco horsie. najcastejsie spominala ze ju boli cele telo. a ako som pisal na 4 den sa to zrazu zacalo zlepsovat.
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dasti555 »

Chytil som ho s mamou aj ja. Podľa PCR mám vírusovú nálož nejakých 35.6 čo by mala byť teda už kategória nižšia nálož.
Ale neviem odkedy to mám počítať. Už v nedeľu som mal teplotu, dnes som bol na PCR (zo slín). Viac menej je mi fajn, asi ako chrípka, sem tam si musím odkašlať (ale také ako keby hlienový kašeľ), cítim nejaké tie svaly, pri určitom pohybe (hlavne rýchlejšom) ma rozbolí hlava (čelo), teplota zatiaľ rekord že 38.7C, inak mi je ale fajn, občas ešte príde dával zimy / tepla.
Ale teda tým že priebeh môže byť akýkoľvek tak asi ťažko povedať že či mám čakať nejaké bomby ešte alebo toto je peak a bude už len dobre alebo že čo.

Mamin priebeh je taký že niekedy v piatok na večer už cítila dačo že sa deje v sobotu ešte ako tak zvládala a nedeľa bola v posteli a mne v nedeľu na večer začalo byť už divnejšie,teplota, počas dňa som cítil trochu bolesť hlavy.

Uvidíme čo sa udeje teda ešte (:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

aacid: Ono to nie je az tak ako pises. Staci si pozriet rozhovor s doktorom Sabakom, ktory opisuje popis a podavanie liekov, ktorych je az 19: https://dennikn.sk/2612696/vakcina-aleb ... /?ref=list

dasti555: Clankov zo skusenosti ludi je neurekom, hodi si do Googlu a citaj: opisal priebeh covidu
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ak myslel aacid monoklonalne protilatky, ktore davali aj trumpovi, jeden liek tusim vyse 4tisic eur, tak tie podavaju, ak teda podavaju hlavne rizikovym pacientom nad 60r a mali by sa podavat v pocitaocnom stadiu, ci ich dostanu iba vyvoleny to netusim, ale predpokladam kedze sme na slovensku, ze ano.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal: 23 nov 2021, 21:05 aacid: Ono to nie je az tak ako pises. Staci si pozriet rozhovor s doktorom Sabakom, ktory opisuje popis a podavanie liekov, ktorych je az 19: https://dennikn.sk/2612696/vakcina-aleb ... /?ref=list
zamknuty je, neprecital som cele. asi to nebude take tajne, to som skor zartoval. vacsina z toho boli doplnky bezne dostatelne vsade (vitC, vitD, acc long, melatonin, zinok), vsetko ale obrie davky, bol tam ten ivermektin (k tomu sa ozaj neviem vyjadrit) a co nas teda zarazilo boli antibiotika a tie antidepresiva, to je samozrejme na predpis normalne.
este tam bol nejaky isoprinosine, co je vraj nieco na imunitu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ivermektin :slap:
Ja mám s ivermektinom dobré skúsenosti. Keď mal môj potkan svrab, tak na veterine mu ho dávali injekčne. Pomohol.
Bohužiaľ ivermektin ani isoprinosine nemajú na covid žiaden účinok.

Antidepresíva pomôžu možno tak, že dotyčnému je u prdele, že sa cíti hrozne. :D
Antibiotika sa dávajú pod lekárskym dozorom, keď je podozrenie na rozvoj sekundárnej, bakteriálnej infekcie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Monoklonalne podavaju aj v bojnickej nemocnici.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten isoprinosine babke min rok predpisal obvodny na ziadost sesternice lekarky, je to tiez nejake antivirotikum, drahsie, ked uzivala mozno pomohol... netusim. Viem ze istu dobu ho bral aj Klaus ked sa liecil z covidu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Isoprinosine je liek na liecbu poruch imunitneho systemu. Jeho ulohou je nastartovat oslabene bunky. Nie je to drahy liek, cena je 16 eur, polovici preplaca poistovna. Urcite lacnejsie ako monoklonalne latke, kde jedna mala doza stoji 2000 az 2200 eur.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Včera bola zaujímavá reportáž v Správach RTVS: https://streamable.com/a44px5
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mna by zaujimalo kde je teraz Famine stými jeho 1000 infikovanými denne ked teraz ich máme cez 12 tisic,12x horšia situácia.
Navrhy antivaxerov,antirúškarov ako zabraniť odchodu zdravotnikov zo SR zdravotnictva, počuvam návrhy nech sa páči.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja ako provaxerský antirúškar trvám na svojom návrhu spred 2.5týždňa:
post2389123.html#p2389123
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Andi_Cibula napísal: 23 nov 2021, 23:54 Antidepresíva pomôžu možno tak, že dotyčnému je u prdele, že sa cíti hrozne. :D
Antibiotika sa dávajú pod lekárskym dozorom, keď je podozrenie na rozvoj sekundárnej, bakteriálnej infekcie.
Nezaberaju antidepresiva az ked vyvoria urcite hladinu? Takze ak niekto, kto ich nikdy neuzival citi pocit ulavy po prvej tabletke, ci po par dnoch, stacilo by mu dat hroznovy cukor.
Antibiotika sa predpisuju podla hmotnosti a podavaju sa s probiotikami, lebo vacsinou zabiju celu crevnu mikrofloru, ktoru tvoria potrebne bakterie.
Antiparazitika a antibiotika ako primarne lieky v boji proti virusu su hlupost uz len z principu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

k antidepresivam:
https://www.sciencenews.org/article/cov ... -treatment
nejde tam o nejake psychologicke ulahcovanie priebehu ale vraj ta samotna latka ma pomoct liecbe. psychologicke ucinky nastupuju az po niekolko tyzdnoch uzivania, toto ma ucinok okamzity vraj.

antibiotika sa tiez nedavaju aby pomohli v liecbe proti virusu ale ako doplnok, kedze imunitny system je oslabeny bojom s virusom tak aby si este nechytil aj nejaku bakteriu k tomu.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Blastbit napísal: 24 nov 2021, 10:09 Mna by zaujimalo kde je teraz Famine stými jeho 1000 infikovanými denne ked teraz ich máme cez 12 tisic,12x horšia situácia.
Navrhy antivaxerov,antirúškarov ako zabraniť odchodu zdravotnikov zo SR zdravotnictva, počuvam návrhy nech sa páči.
že dnes 10tisíc ludí sa dnes presvedčilo že respiratori nosili zbytočne :smt033 tak isto aj mnohí z nich očkovaní boli a neprinieslo im to ten efekt ktorí im bol slubení že tým ochrania ostatných najma staršich a očkovali sa mnohí kôli tomu že ich deduškovia a babičky sa očkovať nedali :smt063
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

akurat som vytoceny zo skoro dvojdnovej diskusie na FB s nejakym "osvietencom" tak sa sem idem trochu vyventilovat.

nechapem ako moze byt niekto taky chrapun a tvrdit ze kazdy doktor co tvrdi ze sa mame ockovat je zaplateny a klame. absolutna vacsina odbornikov tvrdi ze ockovanie je najlepsi sposob ako sa vyhnut tazkostiam. ozaj su vsetci zaplateni? to je ozaj take jednoduche uplatit vsetkych? to ozaj s tym nikto z tych odbornikov nema moralny problem?
staci sa pozriet na nemocnice, su preplnene, personalu je malo, robia extra dlhe smeny, potom sa idu na chvilu vyspat a hned zase naspat, lebo keby to nerobili tak ludia zomieraju. nerobia to preto ze maju nejake extra super platy (asi vsetci vieme ako je na tom zdravotnictvo na slovensku), robia to preto ze chcu pomahat. ti ludia si zasluzia obdiv, uctu a vdaku.
a potom pride nejaky chujko z internetu a povie ze oni su vsetci zaplateni sorosom a ockovanie je odrb.. :aasmile19:

najsmutnejsie je to ze nech sa snazis ako chces, po dobrom, po zlom, tak takeho cloveka nepresvedcis o pravde. on by podla mna neprestal verit ani keby lezal s trubicou v krku na plucnom oddeleni a nadaval by na doktorov ze to oni ho otravili.
potom tu mame politikov ktorych viac trapi ci ich ludia budu volit ako ci ludia budu zit a radsej nebudu robit nic aby si nahodou nepohnevali par dezolatov ako by mali spravit nepopularne opatrenie...
dnes som normalne zacal diskutovat so zenou ci by nebolo lepsie utiect do nejakej normalnejsej krajiny. netvrdim ze vsade nie su takyto ludia ale niekde ich je viac a niekde podstatne menej ako na slovensku.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Moje odporúčanie lekárom - odísť pracovať do zahraničných nemocníc, alebo odísť na dochodky, prípadne uplne zmeniť odbor.
Liečenie ostane na Kotlebovi,Republike SS,Smeráckej oligarchie,premudrelemu Pellemu a dalším, ale dobre vieme ze v momente by tiez utiekli do zahraničia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi - tak.
Moja na koronovom 24-ku, den volno (pol prespi), dalsi 12-ku.
Den volno, potom zas 24-ka. A dokola...

Kym nebol net, iba najblizsie okolie o niektorych vedelo, ze su debili.
Takto sa zviditelnuju celosvetovo - ako jeden par postov vyssie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Na FB a podobních diskusiach to je uplne strata času sa baviť s ludmi, či po dobrom či po zlom, najlepšie žiadno.
Nech dostanu výpovede z práce alebo nech ich sami dajú a nech idu makat do zdravotnictva a nech teda vyvrátia to, že covid neexistuje, je to len soplík, čísla sú vymyslené,85% očkovaných ležia na plucnych ventiláciach, atd.
Ani jeden z nich by tam nešiel, ale tliachať polopravdy až klamstvá na to by ich bolo :)
Nech maju lekari/ky,sestričky,zdravoťáci hoc aj 10 tisic eur v čistom na učet ale odrobit mesačne 280-300 hodín celý rok, alebo tie celodennky, to nie je život, nábeh na syndrom vyhorenia.
Najlepšia obrana je niekedy aj útek, budú ošetrovať ludí ktorí sú k nim rozumnejší a tí su často na sever-západ od nás v EU.
Sa mi "páči" ako minulá vláda povie že za tejto vlády odislo 1500 ludí zo zdravotnictva ale že za ich čias 10 tisíce to už nepovedia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na covid zomrel Miroslav Kosariščan, človek ktorý šikanoval zdravotníkov a ľudí v obchodoch. A jeho okolie tvrdí, že to je len vymyslená správa, lebo "na internete sa popíšu všelijaké klamstvá a hlúposti".

Zrazu už majú dezoláti aj kritické myslenie. :D
Napísať odpoveď