hojko napísal: 26 nov 2021, 18:32
Aky prospech maju lekari z toho, ze tahaju milion hodin na JISke alebo ARE pri covidovych pacientov, kde sa musia rozhodnut, ze koho zoberu a koho nie, kto im zomrie a kto nie??? Nie su to prave ti lekari, ktori najviac appeluju na ockovanie, aby sa tymto situaciam predchadzalo??? Ci dostavaju peniaze od Pfizeru, aby tlacili na ockovanie???
Pardon, ale z tejto časti komentáru, na ktorú si reagolva je zrejmé, že reč je o ničom úplne inom. Ak sa budeš pýtať aspoň trochu k téme ku ktorej sa vyjadrujem, rád odpoviem
Autoeditácia príspevku po 55 min 33 sek:
harrison314 napísal: 26 nov 2021, 20:34
Obratil, vo videu sa hovoi (parafrazujem), ze ti co siria bludy maju casto na tom osobny profit alebo slavu a nik s nich nerobil na Covid oddeleni.
A nie: kto nelieci covid, tak siri buludy.
Týmto som vravel úplne niečo iné, než ty teraz interpretuješ. Písal som len o tom, že každý cieene zvyšuje dôležitosť svojho odboru. Tí, čo liečia COVID nie sú výnimkou. To je všetko. Odporúčam prečítať ešte raz a s porozumením
To je normalne, ze sa nechu vyjadrovat. Ja ako dotnet programator sa tiez nechcem vyjadrovat k programovaniu v PHP. A ano dobry lekar sa celozivotne vzdelava.
Ale zas pri ockovani panuje dost silny konsezus. A pri tych datach s inych krajin a nasich nemocnic, to musi byt jasne aj cloveku co vie porovnat dva udaje s percentami.
Tak vidíš, nakoniec súhlasíš, že každý lekár na to nie je odborníkom na túto tému. V prechádzajúcom príspecku si ale tvrdil, ako 5 rokov študujú, sú atestovaní, musia vedieť ako funguje vakcína... Som rád, že diskusia sa teda niekam posúva. Čiže asi sa zhodneme na tom, že nie každý lekár je kompetentný sa vyjadrovať ku vakcínam a teda názor radového lekára nie je veľmi smerodajný.
Co takto priklad, ze argumentacia "pravda je niekde uprostred nefunguje" - ked niekto niekoho osoci, ze spava s muzmi. Potom pride niekto iny a povie, ze pravda je niekde uprostred... tak vlastne spava s transexualom?
Prepáč ale dosť hlúpy príklad dovedený do extrému a argumentáciu štýlom "ad absurdum" musíš robiť už dosť opatrne, ak sa tou cestou vyberieš. Hlavne nevidím dôvod riešiť to, kto s kým spáva, ale ak by už toto bola téma dňa, tak by ma zaujímali argumenty pre a proti, kde osočenie je max vyslovenie názoru. Ak by následne bolo podložené to, že sa s chalanmi bozkáva a robí im handjob, ale nejdedo ďalších "mét", tak tam by sa dalo zistiť, že pravda je uprostred, viac ku chalanom inklinuje ale nespáva s nimi.
Ale poviem ti čo je pri COVIDe pravda niekde uprostred. Na COVID nepochybne zomiera množstvo ľudí, ale zďaleka to nie je len na COVID, pretože patríme v úmrtiach medzi najhoršie krajiny (aj v dobe pred vakcináciou). Čiže do veľkej miery za to môže naše zdravotníctvo ako celok, ktoré ale paradoxne patrí medzi nadpriemerne dobre financované. Čiže treba asi zvýšiť vzdelanie lekárov aby sa nesprávali, ako keby robili na patológii a možno by bolo vhodné sa pozrieť aj na to, či nemáme horšie zdravie ako priemer sveta, čo samozrejme tiež vypovedá o stave zdravotníctva. Je teda zrejmé, že za za viac ako polovicu úmrtí nemôže len COVID, keďže máme minimálne o polovicu viac úmrtí, ako je priemer EÚ a zdravotníctvo podfinancované nemáme.
Zároveň je pravda niekde uprostred s vakcínou. Najprv sa hovorilo ako vakcína vymaže COVID a bude sloboda a návrat do bežného života, dnes je zrejmé, že toto bola dezinformácia šírená lekármi a politikmi. Pritom vedci sa už predtým vyjadrovali, že niečo také sa očakávať len tak nedá. Teraz vidíme tú pravdu uprostred. Vakcína nespochybniteľne účinná je, ale nie tak ako sa to tvrdilo. Čiže v COVIDe nám rozhodne pomôže (sám som očkovaný), ale aj v krajinách kde sú nad 80% zaočkovanými sa nedá ani teoreticky hovoriť o návrate k životu ako pred COVIDom
Ale vyskytuje a je zakladom vedeckeho badania.
Ano konkretne opatrenia su kompromisom vedeckych poznatkov, ekonomiky a politickej vypoctavosti. Ale tu sa bavime o ockovani, tam je to uplne jednoznacne.
Tak sa bavme len o očkovaní. Ako mohlo byť očkovanie diskusiou vedcov, keď seriózny vedec vyjadruje svoj názor po niekoľkoročnom výskume. A liekové agentúry schvaľujú vakcíny a lieky až po tom, čo sa spravia opakovane ich nezávislé klinické štúdie. U nás sa k vakcínam vyjadrovali "vedci" bez toho aby takéto štúdie existovali. Existovali pri zavádzaní vakcín maximálne klinické štúdie výrobcov vakcín a často ani tie nie. Asi rovnako zodpovedné, ako keby si si dal postaviť automobil firme, ktorá si porobí všetky testy (nárazové, revíziu, STK) iba u seba a nikto to po nich neskontroluje. Vyjsť to môže ale aj nemusí.
Pri vakcínach boli porušené všetky bežne používané kontrolné mechanizmy. A preto aj bolo vidno, ako sa vyskytli rôzne nežiadúce účinky, ktoré sa následne bagatelizovali, tiež bolo vidno ako sa xy krát upravovala účinnosť vakcín a menila sa odporúčaná prestávka medzi vakcínami. Práve pre tie nevedecké metódy a keďže si tých nevedeckých metód a rizikovosti konania boli bol vedomí aj samotní výrobca vakcín, odmietol aj niesť zodpovednosť za nežiadúce účinky.
Čiže tu si všetci "vedci" len cucali z prsta ako si myslia, že to bude, lebo nemali a dodnes nemajú o vakcíne dostatok infomrácií, lebo nezávislé klinické štúdie sa ani nerobia, hoci by na tom mali participovať liekové agentúry a aj v tejto téme bolo veľa protichodných názorov a práve vedci, ktorý napríklad spochybňovali aj účinnosť vakcín a upozorňovali, že vakcína nič nevyrieši, boli označovaný za dezinformátorov. Dnes je to mainstreamový názro.
Tak uz to nepovedali veci, ale politici?
Kto to povedal, to je vonkoncom jedno keďže bežný človek predpokladá, že čo tie hovädá vo vláde vypustia z úst, je podložené vedeckými štúdiami. Hlavne však rúška spochybňovala samotná WHO, čiže asi najväčšie mozgy z oblasti medicíny. A to hlavne v dobe, kedy hrozil ich nedostatok. Potom sa povedalo, že sú dobré všetky rúška. Neskôr, keďže už bolo rúšok dosť, tak sa povedalo, že tie doma šité sú zlé atď.
No a teda názor nepolitika:
https://dennikn.sk/1734502/ruska-vas-ne ... onaviruse/ článok z januára 2020
Neskor siel na antivax vlnu. A napriklad v slavnom videu hovoril, ze ockovanie zabija nenarodene deti, ich malicke telicka a rucicky... On je vyslovene clovek co pouziva cheripicking.
Tak tu sa môžeme baviť, že to je dezinformácia pritiahnutá za vlasy. Zároveň je ale dezinfomrácia tvrdiť, že vakcína je pre malé deti bezpečná. Lebo k tomu žiadna štúdia neexistuje. A to neexistovala teda ani v dobe, kedy som sa dával očkovať ja, ale ja si za svoje zdravie zodpovedám sám a zodpovedám len za seba. Svojmu malému dieťaťu by som vakcínu nedal.
K tomuto sa vyjadril napríklad aj Český miniter zdravotníctva, že očkovanie detí od 5 rokov je experiment, ktorý sa testuje na Slovensku a on to neodporúča (je MUDr. a CSc. PhD.)
https://www.mojevideo.sk/video/359d3/to ... iment.html
Aj vetereinarne lieky sa daju zohnat, ked mas znamosti tak aj lieky na predpis. Ale to stale neospravelnuje odporucanie lieku na liecbu covidu, o ktorom sa vie, ze na Covid fakt nezabera a ani nikedy nezaberal.
Navyse liek proti parazitom sa nikdy nensie sam, zvycajne ti ktomu povedia aj plno inych dristov.
Všetko sa dá zohnať. Neboj sa viem o ľuďoch čo si dávajú konské lieky na kĺby a podobné veci. On ale odporúčal ľudské lieky aj chápem správne. A tam považujem za úplne samozrejmé, že ak to odporúča, tak to odporúča pod dohľadom lekára. Veď ak ti niekto povie, že mal by si na tuberkulózu dať antibiotiká, tak si ich nezoženieš predsa pokútnym spôsobom a nebudeš dávať liečbu hala bala podĺa seba. To je podľa mňa už tuposť konkrétneho človeka a za to nenesie zodpovednosť. Tak isto ako kulturista odporúčajúci anaboliká nenesie zodpovednosť za to, že si nimi zničím zdravie.