Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa heker »

Keby som vedel, ze ide o 25 eur, tak si nenicim displej telefonu kym som natukal odpoved :(
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Keď neide o život - ide o hovno.
No občas o princíp.
A nik ťa nenútil, sorry.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

lukas9206 napísal: 11 dec 2021, 16:36 Čo sa stane ak vám z hotelového parkoviska ukradnú auto? Nesie za to zodpovednosť hotel?
na nejakom voľnom verejnom parkovaní pred hotelom určite nie a v prípade parkoviska za rampou/pod kamerami si myslím, že tiež nie. Rovnako nie je zodpovedné ani nákupné centrum, keď ti z podzemnej garaže NC vykradnú auto, alebo keď ti ho aj ukradnú. Navyše aby ti ukradli auto z NC garaže musel by si nechať parkovací lístok v aute čo je hneď prvý problém, lebo každé NC píše na lístkoch, že ho nemáš nechavať vo vozidle.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zase mnohé podzemné garáže už rozoznávajú EČV vozidla a teda ťa pustia von aj bez toho lístka - samozrejme pokiaľ si neprekročil čas parkovania zadarmo (resp. si uhradil cenu parkovného).

Určite to bude individuálne a bude to závisieť od poistky, ktorú má hotel uzavretú. Môže totiž mať pokryté aj parkovisko.

Ako príklad môžem uviesť autoservisy. Ak máš u nich auto kvôli oprave a niečo sa mu stane (príde krupobitie), zvyčajne sa škoda platí z poistky autoservisu. Asi nebude platiť pre garážové servisy, ale autorizáky to určite majú ošetrené. To s tým krupobitím mám aj overené, kamarát tak mal auto v jednom autorizáku počas krupobitia a škodu hradil autorizák zo svojej poistky.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

s parkoviskom je to tak, ako som písal vyššie. Tak je to podľa slovenského občianskeho zákonníku. Ostatné sú už len pocity a dohady. A teda pravda, z občianskom zákonníku sa nedočítate o tých rozdieloch medzi nájomnou zmluvou a zmluvou o úschove, ale tam mi už musíte veriť, alebo si otvoriť lepší komentár k zákonu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Zase mnohé podzemné garáže už rozoznávajú EČV vozidla a teda ťa pustia von aj bez toho lístka - samozrejme pokiaľ si neprekročil čas parkovania zadarmo (resp. si uhradil cenu parkovného).
to hej, robím to zvyčajne tak, že aj keď viem, že som neprekročil čas parkovania zadarmo, tak si označím lístok v platobnom automate, napíše mi cena 0€ a možte opustiť parkovisko do 20 min. Vtedy ma výstupná rampa pustí bez toho aby som znovu dával lístok pod čítačku na rampe.

Ale neskúšal som, či ma pustí aj keď vynechám ten krok s platobným automatom a len rovnom pôjdem ku rampe, vrámci času zadarmo.

Autorizáky áno. Keď som nechával auto v servise, tak mi vravel, že nech zaparkujem do areálu. Lebo pokiaľ je auto v areáli, tak zodpovedajú za neho oni.
brm
Darca
Darca

Funguje to samozrejme aj bez označenia. Akurát označením si myslím môžeš predĺžiť čas parkovania grátis práve o tých cca 20min (asi každé parkovanie bude mať iné časy ba opustenie garáže). Povedzme o 5min ti končí parkovanie grátis, ty si označíš lístok v automate, ten ti povie cenu 0€ a že máš 20min na opustenie garáže. Čiže si si predĺžil čas parkovania grátis o 15min. Na jednom parkovisku som to už vyskúšal presne takto, neviem, či to funguje všade. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravím, mate niekto skusenost s BAREFOOT PONOŽKOTOPÁNKY resp Skinners? Samozrejme v lete, nie teraz v zime :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

gogo956 napísal: 13 dec 2021, 12:16 Zdravím, mate niekto skusenost s BAREFOOT PONOŽKOTOPÁNKY resp Skinners? Samozrejme v lete, nie teraz v zime :D
vyhladavanie hovori, ze v teme Behanie sa cinges vyjadril v duchu, ze skusenosti ma. ale teda v lete 2017
gogo956
Redeemer
Redeemer

mne sa ta samotna myslienka paci, len cena je dost vysoka aj vzhladom na to, ze zivnotnost asi nebude velka
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ja mam ich druhu generaciu, prva mi sedela lepsie, ale nie je v tom velky rozdiel. Zalezi na co to chces. Na bezne chodenie to urcite nie je, na turistiku tak tiez nie. Je to, ked sa chces plne venovat barefoot behaniu, ked fakt dokonale citis nohu, nic ta netlaci, je to ovela pohodlnejsie a prirodzenejsie nez akakolvek ina barefoot topanka. A potom je to na to, ked idete niekam na hory a vecer si ich das miesto tazkych topanok. Vydrzi to relativne dlho, ja mam prve 2-3 rok a pouzivat sa daju bez problemov.
Kamos ich zase nosi deno denne miesto normalnych topanok.. zalezi uz na tebe.. Hipsterska blbost to zrovna nie je, nevidel som ziadneho blbecka to nosit len tak :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Preco je K-pop definovany ako samostatny zaner, a vo svete je z toho taky osial, ked je to doslova len tuctova popova hudba ako kazda ina (ci dobra ci zla nech posudi kazdy sam)?

Ziadne specificke prvky, nic co by ho odlisilo, dokonca nemusi byt nutne ani po korejsky. Preco potom nema kazda krajina nejaky svoj X-pop, ale ostatne krajiny maju len “pop”?

Iba mne to pride na hlavu? :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

...po maili, v ktorom som vazenu poistovnu informoval, ze mam odlozenu emailovu komunikaciu aj nahravky rozhovorov a overene s pracovnickou banky, ze napriek ich tvrdeniu peniaze neposlali - vratili to okamzite...
Aj (presnejsie) 28 eur su moje peniaze, preco by som im ich mal odpustit?

Pre co sa odrbavanie stava coraz viac systemom prace a pre co sa ludia nedozaduju svojho z principu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hensym

asi sa chcu vymedzit od podobnych kapiel napr z Japonska, lebo europan/american to nespozna
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

podla mna je to cele o tom kolko ludi to pocuva. ved mame aj slovensky pop, rovnako ako korejsky pop to neni nic specialne, akurat oznacenie popu pochadzajuceho z tej krajiny.
pokial by bol slovensky pop popularny celosvetovo urcite by si aj on vysluzil nejake oznacenie, spop ci skpop... ale slovensky pop nezaujima nikoho viac menej ani tu na slovensku, nie to este vo svete.
naopak korejsky pop (rovnako ako predtym jpop z japonska) ma slusnu popularitu aj mimo domovskej krajiny tak ma svoje oznacenie.

inak existuje niekde oficialna "definicia" zanrov? dost o tom pochybujem. myslim ze hudobny zaner je skor spolocne oznacenie pre skupinu tvorcov ktora ma rovnaku posluchacsku zakladnu. preto mozu stale vznikat nove a nove zanre. a hlavne to mozes donekonecna specifikovat.
niekto pocuva metal, niekto pocuva blackmetal co je podmnozina metalu a niekto pocuva pocuva folk black metal co je podmnozina blackmetalu.
a stavim sa ze keby si sa dostal do komunity folk black metalistov tak aj ti by sa nadsene definovali do dalsich podmnozin.
gogo956
Redeemer
Redeemer

osobne si myslim ze v dnesnej dobe to delenie na hudobne styly je castokrat zbytocne, pretoze jednak sa vzajomne prelinaju a zaroven, dnes je bezne ze kazdy album ma skupina v trochu inom zanri z dovodu aby zachytili co najsirsiu fanusikovsku zakladnu
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Peter00 napísal: 11 dec 2021, 21:22 Ak by si si zaparkoval auto na parkovisku, kde niekto na to parkovisko dohliada (kamery, vrátnik, čipová karta...), tak by si s hotelom uzatvoril zmluvu o úschove. A tam by hotel už zodpovedal za tebe vzniknutú škodu, samozrejme ale keďže máme zmluvnú slobodu, som si istý, že aj takúto situáciu by mal hotel upravenú vo svojich obchodných podmienkach.
S tým vyhnutím sa zodpovednosti cez obchodné podmienky podľa mňa nemáš pravdu, lebo v prípade garáže či stráženého parkoviska je daná zodpovednosť prevádzkovateľa za škodu na umiestnenom vozidle podľa § 435 Občianskeho zákonníka, a ide o objektívnu zodpovednosť (bez ohľadu na zavinenie), ktorej sa nemožno zbaviť jednostranným vyhlásením ani dohodou.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Human. napísal: 16 dec 2021, 1:11 S tým vyhnutím sa zodpovednosti cez obchodné podmienky podľa mňa nemáš pravdu, lebo v prípade garáže či stráženého parkoviska je daná zodpovednosť prevádzkovateľa za škodu na umiestnenom vozidle podľa § 435 Občianskeho zákonníka, a ide o objektívnu zodpovednosť (bez ohľadu na zavinenie), ktorej sa nemožno zbaviť jednostranným vyhlásením ani dohodou.
Máš pravdu. Neuvedomil som si to. Skutočne ide o objektívnu zodpovednosť. V obdobných prípadoch, kedy sa podnikatelia snažili obchodnými podmienkami/vyhlásením zbaviť zodpovednosti za odcudzené veci zákazníkom, napríklad v reštaurácií je veľa rozhodnutých aj súdom. Takže aj tento problém je vyriešený
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Prečo ak exportujem RAW fotku na JPG to vytažuje cpu na 100%? Prečo je ten rendering tak náročný na výkon?

Chápem tomu správne, že RAW nie je fotka, ale sú to len dáta? A keď to dám exportovať do JPG tak to vlastne z tých dát skladá tu fotku ktorú vidím na monitore?
brm
Darca
Darca

Veď aj JPG sú len dáta. ;)

Len RAW sú surové nespracované dáta priamo z foťáku, obsahuje kopec informácií a údajov, ktoré sa ti môžu zísť pri následnej úprave fotky - no a JPG sú už spracované, osekané na iba tie najdôležitejšie a skomprimované dáta.

Je to niečo podobné ako keď máš surový audio súbor (wav) a ten si skonvertuješ do mp3.
Napísať odpoveď