Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Ďakujem za tvoju odpoveď.
Pokiaľ by som teda hľadal slúchadlá primárne na použitie k notebooku, bez káblu (či už BT alebo fungujúce na rádiovom signály), s dobrým zvukovým prednesom a veľkými mušľami kvôli pohodlnosti nosenia, po čom konkrétnom by som mohol pozerať?
Čo som tak hľadal slúchadlá podľa toho čo si napísal, tak ako vhodná voľba mi vyšli práve Sennheiser HD 450SE. V popise slúchadiel je napríklad písané, že majú Bluetooth 5.0 a podporujú AptX low latency codec. Poprípade ak máš lepší tip, tak budem za neho len rád.
Pokiaľ by som teda hľadal slúchadlá primárne na použitie k notebooku, bez káblu (či už BT alebo fungujúce na rádiovom signály), s dobrým zvukovým prednesom a veľkými mušľami kvôli pohodlnosti nosenia, po čom konkrétnom by som mohol pozerať?
Čo som tak hľadal slúchadlá podľa toho čo si napísal, tak ako vhodná voľba mi vyšli práve Sennheiser HD 450SE. V popise slúchadiel je napríklad písané, že majú Bluetooth 5.0 a podporujú AptX low latency codec. Poprípade ak máš lepší tip, tak budem za neho len rád.
-
Ryan Giggs
VIP
HD450SE urcite nie.
Zvukovo top v cene okolo 200€ (nejakych 40€ nad) su Philips Fidelio L3.
Pripadne Audio-Technica ath-m50xbt2. Len tie su bez ANC.
Zvukovo top v cene okolo 200€ (nejakych 40€ nad) su Philips Fidelio L3.
Pripadne Audio-Technica ath-m50xbt2. Len tie su bez ANC.
Díki moc. Philips je moja obľúbená značka, dokonca mám od nich asi 12 ročné slúchadlá SHP2500. Tie Audio-Technica ATH-M50X BT2 som našiel iba na Amazon-e, no odoslanie prebieha v časovom horizonte 1-2 mesiace. Tie Philips Fidelio L3 by som mohol mať v horizonte 22 - 28. decembra, čo je OK. Ešte raz, vďaka moc, vyskúšam tie Philips 
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, no pozeram ze momentalne je u M50x problem s dostupnostou.
Vtedy robil Philips sluchadla pre sluchadla, SHP2500 su strasny crep. Vtedy tam nemali ludi co rozumeli zvuku. Aktualna ponuka Philipsu je po zvukovej stranke o X galaxii inde. To len tak na margo.
Vtedy robil Philips sluchadla pre sluchadla, SHP2500 su strasny crep. Vtedy tam nemali ludi co rozumeli zvuku. Aktualna ponuka Philipsu je po zvukovej stranke o X galaxii inde. To len tak na margo.
Sluchadla s dobrym noise cancelling a pohodlne na dlhsie nosenie. Ktore z tychto by ste odporucili? Dakujem
1. Panasonic RB-M700B - https://www.alza.sk/panasonic-rb-m700b- ... .htm#popis
2. Philips TAH6506BK - https://www.alza.sk/philips-tah6506bk-d6449244.htm
3. Sony Noise Cancelling WH-CH710N - https://www.alza.sk/sony-wh-ch710n-cier ... .htm#popis
4. Pioneer SE-S6BN-H - https://www.alza.sk/pioneer-se-s6bn-h-s ... .htm#popis
1. Panasonic RB-M700B - https://www.alza.sk/panasonic-rb-m700b- ... .htm#popis
2. Philips TAH6506BK - https://www.alza.sk/philips-tah6506bk-d6449244.htm
3. Sony Noise Cancelling WH-CH710N - https://www.alza.sk/sony-wh-ch710n-cier ... .htm#popis
4. Pioneer SE-S6BN-H - https://www.alza.sk/pioneer-se-s6bn-h-s ... .htm#popis
-
Ryan Giggs
VIP
Audio-Technica ATH-ANC700BT maju v tejto cene asi najlepsie ANC. A zvuk je tiez dobry. Alebo Jays Q seven, len neviem aka je dostupnost.
K pohodliu je zbytocne cokolvek pisat, tam je to tak vysoko individualne, ze tam ti je akakolvek rada, recenzia niekoho ineho uplne k nicomu.
K pohodliu je zbytocne cokolvek pisat, tam je to tak vysoko individualne, ze tam ti je akakolvek rada, recenzia niekoho ineho uplne k nicomu.
Vdaka, zvazujem aj tieto. Co som pozeral, tak ANC mali velmi chvaleny pri tychto Sony Hi-Res WH-1000XM3. Da sa nejako referencne povedat, aky je pri ANC rozdiel medzi tymito dvoma modelmi AT a Sony?Ryan Giggs napísal: 20 dec 2021, 5:09 Audio-Technica ATH-ANC700BT maju v tejto cene asi najlepsie ANC.
-
Ryan Giggs
VIP
Je to na podobnej urovni. AT aj Sony patria k špičke čo sa ANC tyka.
Takže, tie Philips Fidelio L3 dnes prišli. Nejakú dobu som ich nevedel spárovať s telefónom (Pixel 5), ale pre google to nebol žiadny problém. Takže slúchadlá fungujú aj s telefónom. Čo sa týka toho oneskorenia pri filmoch, seriáloch atď, tak tam nie je badateľné. No pri FPS hrách je to celkom razantné. V balení bol aj prepojovací 3,5mm → 3,5mm kábel. Takže to oneskorenie je aspoň takto vyriešené. Mušle sú menšie, ako som očakával. Síce mi komplet celé uši nedokážu obopnúť, ale nikde ma nič ani po 2 hodinách netlačilo. Takže nič, na čo by som si nezvykol a čo by mi vadilo. So zvukom som nadmieru spokojný. Vnímal som ďaleko viac zvukov, ako keď som mal pustené reproduktory (skúšané na Crysis 2 Remastered). Neskôr ešte otestujem pri nejakej hudbe.
Ale aby som nebol tak moc off topic, bola by tu ďalšia požiadavka na bezdrôtové slúchadlá. Tento krát to bude pre mamu. Ideálne by boli štuple.
Podmienky by boli snáď len tie, aby to malo dobrý zvuk, vstavaný mikrofón a možnosť prijať prichádzajúci hovor. Samozrejme, cenovo tak okolo 100€.
Čo mám napozerané recenzie ohľadom mobilných telefónov a príslušenstva, tak často sa spomínajú slúchadlá Huawei FreeBuds (nespomeniem si, ktorý konkrétny model), Samsung Galaxy Buds2 (ale tie sú už nad limit čo som dostal) alebo ešte Niceboy HIVE Pods 3 PRO. Ja som našiel model FreeBuds 4i, ktorý sa drží v cenovej hladine cca 78€. Tie Niceboy HIVE Pods 3 PRO sú za nejakých 65€.
Je v tej cene okolo 100€ ešte niečo lepšie, nad čím by sa oplatilo uvažovať? Alebo mám vziať tie FreeBuds 4i?
Ale aby som nebol tak moc off topic, bola by tu ďalšia požiadavka na bezdrôtové slúchadlá. Tento krát to bude pre mamu. Ideálne by boli štuple.
Podmienky by boli snáď len tie, aby to malo dobrý zvuk, vstavaný mikrofón a možnosť prijať prichádzajúci hovor. Samozrejme, cenovo tak okolo 100€.
Čo mám napozerané recenzie ohľadom mobilných telefónov a príslušenstva, tak často sa spomínajú slúchadlá Huawei FreeBuds (nespomeniem si, ktorý konkrétny model), Samsung Galaxy Buds2 (ale tie sú už nad limit čo som dostal) alebo ešte Niceboy HIVE Pods 3 PRO. Ja som našiel model FreeBuds 4i, ktorý sa drží v cenovej hladine cca 78€. Tie Niceboy HIVE Pods 3 PRO sú za nejakých 65€.
Je v tej cene okolo 100€ ešte niečo lepšie, nad čím by sa oplatilo uvažovať? Alebo mám vziať tie FreeBuds 4i?
-
Ryan Giggs
VIP
Poslužiť to isto posluži, a mame možno aj bude stačiť, ale u žiadnych z tych sluchadiel sa o dobrom zvuku neda hovoriť.
A dalo by sa nájsť v danej cenovej kategórií aj niečo lepšie? Alebo tie FreeBuds od Huawei bude to najlepšie, čo v tej kategórií je?
-
Ryan Giggs
VIP
O dosť lepšie. Napr. Edifier TWS1 Pro, jays m-five/t-five, Klipsch T2
A to neratam Čiňanov.
A to neratam Čiňanov.
Tie Edifier TWS1 Pro som objednal. Podľa špecifikácii by mali mať najdlhšiu výdrž na batériu (samotné slúchadlá) a ako bonus, ich má Alza na sklade a zajtra ich môžem mať v Alzaboxe. Vďaka moc.
-
Ryan Giggs
VIP
Edifier ma este vyhodu (ak niekto nema jabla) v aptx.
Čo by ste odporučili asi tak do 120€ hlavne na telefonovanie ale teda asi aj hudba bude nejakú rolu hrať. TWS.
Všetci jej odporúčajú nejaké AirPody (čo za mna je asi najjednoduchšie riešenie). Takže dačo aj “dizajnové” jednoduché.
Pozerám tie Edifier ale to je viac menej nevyužitý budget. Či je to taká suma že moc sa tam neposunú veci?
Edit/ čítam že pri hovore je výstup len z ľavého sluchatka?
A taktiež že dotyčná má malé uši “nech to moc netrčí”.
“Happy Plugs tie sú cute”. Takže asi niečo skôr s paličkou bude požiadavka ešte k tomu.
Fakt sa dostávam k záveru že AirPody sú najjednoduchšie riešenie pre väčšinu…
Všetci jej odporúčajú nejaké AirPody (čo za mna je asi najjednoduchšie riešenie). Takže dačo aj “dizajnové” jednoduché.
Pozerám tie Edifier ale to je viac menej nevyužitý budget. Či je to taká suma že moc sa tam neposunú veci?
Edit/ čítam že pri hovore je výstup len z ľavého sluchatka?
A taktiež že dotyčná má malé uši “nech to moc netrčí”.
“Happy Plugs tie sú cute”. Takže asi niečo skôr s paličkou bude požiadavka ešte k tomu.
Fakt sa dostávam k záveru že AirPody sú najjednoduchšie riešenie pre väčšinu…
-
Ryan Giggs
VIP
Tie Edifiery su nadpriemerne sluchadla. Nestratia sa ani v 100 eurovej hladine.
S "paličkou" napr. jays F-five. Zaujať dizajnom môžu Klipsch T2. Všetky spominane su aj zvukovo na urovni.
S "paličkou" napr. jays F-five. Zaujať dizajnom môžu Klipsch T2. Všetky spominane su aj zvukovo na urovni.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ryan, idem tiez otravovat ohladom TWS sluchadiel, aktualne mame lacne alza schpunty, tj. rebrand qcy t1 myslim, do 100eur najdem nieco co bude kvalitativne na urovni napr. airpods pro ? tiez ma zaujali hore spomenute edifier, do ktorych by som eventuelne isiel aj hned, no ak je nieco este lepsie v tejto cenovej hladine v kategorii TWS rad si necham poradit, pouzivam iPhone.
-
Ryan Giggs
VIP
V podstate to čo sa spominalo vyššie, pripadne Sennheiser CX400BT (trošku drahšie). To všetko je v pohode na či nad urovňou airpods. Pripadne ak chceš uplny kvalitativny strop v ramci TWS, tak nejake KZ, CCA. Za malo peňazi najviac muziky.
Autoeditácia príspevku po 1 sek:
V podstate to čo sa spominalo vyššie, pripadne Sennheiser CX400BT (trošku drahšie). To všetko je v pohode na či nad urovňou airpods. Pripadne ak chceš uplny kvalitativny strop v ramci TWS, tak nejake KZ, CCA. Za malo peňazi najviac muziky.
Autoeditácia príspevku po 1 sek:
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
k tym KZ alebo CCA, tu aj teraz nejake zmeny co sa modelov tyka alebo mam vychadzat z tych co sa tu spomenuli niekedy pol roka dozadu ? cital som par stran naspat kde si odporucal konkretne modely, pretoze v tychto cinskych som trocha mimo prehlad, tam jedine asi aliexpress .
-
Ryan Giggs
VIP
Oni to ti kitajci chrlia každy mesiac, takže modely už maju novšie, lepšie. Aktualne od KZ SK10, VX10 su asi top.