Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Muffi »

Pozerám štúdiu k šíreniu Omikronu v Anglicku:
https://www.imperial.ac.uk/media/imperi ... JjJa_VSJI8

Nech pozerám ako pozerám, tak mi z toho vyplýva, že optimizmus ohľadom variantu bol predčasný.

Účinnosť 3. dávky vakcíny je od 55-80%, keďže 3 dávky má len maličká časť populácie tak bieda.

Nižšia imunitná odpoveď organizmu jednak s prekonaním covidu a jednak s očkovaním.

Takmer 5,5 krát vyššie riziko reinfekcie, než u delta variantu.

Nič zatiaľ nenaznačuje, že by bolo riziko hospitalizácie nižšie než u delta variantu (aj keď tam je ešte málo údajov).
We find no evidence (for both risk of hospitalisation attendance and symptom status) of Omicron having different severity from Delta, though data on hospitalisations are still very limited.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Neviem, ci je tej tretej davky "malicko". Vcera vyse 800 tisic podanych davok, celkovo viac ako 47% ludi nad 12 rokov s tretou davkou
https://coronavirus.data.gov.uk/details/vaccinations
Muffi
Addict
Addict

To som myslel na Slovensko :D Jasne, že UK je na tom omnoho lepšie.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak to ano :)
skoda, ze UK je opat vzorkou toho, ako to dopadne na starsiu populaciu, ale aj tak to nic nepovie v krajinach, kde ta starsia cast populacie ma nizku uroven zaockovania.
hospitalizacie ale zatial v UK hore nelezu a dufam, ze to tak ostane.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Osobne verím tomu, čo vidím. Worldometers - koronavirus...ukazuje parádny pokles na Slovensku - v Čechách. Napriek obdobiu sezónnych chrípok. NAd dôvodmi nešpekulujem. Dúfam, že trend poklesu vydrží.
Do Ameriky sa nechystám :)
Muffi
Addict
Addict

Tak na Slovensku ešte Omikron nestihol preraziť, ale netreba sa v tomto klamať. Až to príde, tak ako aj pri ostatných variantoch to príde vo veľkom.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Som optimista - napriek všetkému. Doterajšie info okolo Omikronu nasvedčjú (teda nie potrdzujú), že jeho prejavy a škodlivosť sú podsatne miernejšie. Či to zas nejako nezmutuje, nevie nik - to sa ukáže časom. Historicky ľudstvo prežilo i keď v nejakých obdobiach s veľkými stratami. Dalo by sa meditovť nad tým, či je humánna úvaha typu - silnejšie prežije, minimálne je to "prirodzené".
Osobne som už po tretej vakcne od piatku (po dvoch Astrch Pfizer a až n naozaj mal bolesť v pleci a mierny náznak akoby slabunkej chrípky, inak zatiaľ nič - a moja bambuľka, s ktorou sa otravujeme vyše 36 rokov hoci nie je doteraz zaočkovaná ani prvou a hoci roky maká v špitáli a od počiatku korony šla medzi prvými na koronové oddelenia - tiež doteraz negatívna. Ono ak človek dáva pozor, vie sa chrániť - má akotak solídnu imunitu - nie je ľahké infikovať sa.
Ja som po 60-ke, moja je odo mňa len o pol roka mladšia. Sám som sa prihlásil na očkovanie ihneď, ako som smel (viem pre čo), mojej to pred časom neodporučila jej lekárka a odhadujem, že s odstupom času nevidí dôvod da sa, hoci by už aj mohla.
Staršej dcére to zas lekárky veľmi odporučili vzhľadom k jej autoimunitnej chorobe - dala sa tiež ihneď, ako mohla.
Či je mladšia to netuším, žije svoj život ďaleko od nás.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Som rad ze aspon sme sa zmierili s tym ze tu omikron bude dominantny a neda sa tomu zabranit a nejdeme zatvarat hranice ako v lete Krcmery ked chcel zabranit tomu aby sa na slovensko dostala delta. Aspon male pokroky rozumu v krajine, ktoru vacsina inteligentnych ludi davno opustila.
jackb
Redeemer
Redeemer

to uz ako musi byt spolocnost v prdeli, ked sa za rozumne povazuje to, ze trubirohovia zavlecu chorobu?
snad uz v antickom Grecku sa lode, kde bolo podozrenie na ochorenie nechavali v karantene, aby sa nakaza nerozniesla. v roku 2021 spolocnost degradovala do stadia, ze sa povazuje za inteligentne umoznit chorobu doniest. tisicrocia poznavania uplne v riti. pocity pred faktami.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Krcmery este vymysli nejake sprostosti, nemusis mat obavy.

jackb
ale aby to malo efekt tak by sa musela pouzit armada a tvrda karantena pre kazdeho. Ci je to OK v dnesnej dobe nech si odpovie kazdy sam.
Novy Zeland uz davno pochopil ze totalna izolacia od sveta nema zmysel.
jackb
Redeemer
Redeemer

nebola by potrebna karantena pre kazdeho. ved aspon polovicu milenia su zaznamy o tom, ako isli do karanteny prichadzajuci. ak sa mutacia siri z krajiny A a ohnisko ma v krajine B, tak do karanteny pojdu len ludia, ktori z nich idu. nie kazdy a vsade.
problem je, ze tento psychologicky experiment ma vaznu trhlinu: ludia sice vedia, ze mozu prenasat virus, ktory niekoho aj zabije, ale namiesto toho, aby sa prihlasili, ze boli v ohnisku, ohnu realitu, ze oni len boli na punc na druhej strane hranice a o krajinach A ci B poculi maximane tak na zemepise. za to este dostanu pochvalu, lebo 'si uhajili slobodu'. na nakazenych a lekarov sa vykaslat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb - iste je mnohé z toho, čo píšeš pravda no skús pre seba pochopiť, že nežijeme v ideálnom svete.
Z princípu svet speje k čoraz väčšej neusporiadanosti a ak aj vidíme, že to nie je dobre - vnútorný boj s tým škodí len nám (mne nie - seriem na to).

Korona sa časom vyrieši sama.
Bude to stáť nejaké životy zbytočne.
Vesmíru je to u prdele.
Ľudí na Zemi je aj tak čoraz viac.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Boha to už je riadna RETARDACIA

Minuly rok za koronu mohli pendleri atd. Isty pendlér z Prievidzr.... A si podobní Retardi ktorí si zabudli vziať prášky vyvyšovali na nich zlosť "vraj vláčia choroby"

A čo akože ???

Nebyť tych cestovatelov tak by sa to sem nedostalo?

Nechápem :roll:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejeduj sa. Nevieš, že je podstatne jednoduchšie vinníka určiť, než nájsť? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

veru, veru. zase si si zabudol vziat prasky 'na hlavu'.
storocia boli cestujuci z ohnisk nakazy poslani do karanteny. dokonca aj posadky Apollo 11, 12 a 14 boli v karantennej 'vitrine' po pristati a v nej boli aj prepravovani.
ale ked mame od roku 2019 respiracny virus, voci ktoremu sa bojuje uzatvorenim ohniska, tak sa na vsetko vykasleme a co najviac chorych pustime medzi seba. ved nikto nepotrebuje 'bielu medicinu' a zdravotnici 'nemaju do coho pichnut' uz dva roky.
keby uzatvorenie hranic a karanteny neznamenali v roku 2020 len 28 mrtvych, tak je to divenie sa snad aj na mieste. toto uz ale hranici s citaciou Kocnera ku Trnkovi.

starysomar, mas pravdu nezijeme v idealnom svete. ale je do placu, ze ludia sa ho dozaduju, chcu Svedsko ale nedokazu uvazovat a spravat sa ako Svedi.
cim viac ludi zomrie, tym menej zamestnancov, malych podnikatelov a zakaznikov bude. takze ekonomika to stale odskace. a to je dalsia smutna vec: vsetko otvorit, nech ekonomika zije. ale roboty este kavu nerobia, ani si ju nekupuju.
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 19 dec 2021, 15:25cim viac ludi zomrie, tym menej zamestnancov, malych podnikatelov a zakaznikov bude. takze ekonomika to stale odskace. a to je dalsia smutna vec: vsetko otvorit, nech ekonomika zije. ale roboty este kavu nerobia, ani si ju nekupuju.
Nebodaj tvrdis ze mladi ludia v produktivnom veku, baristi umieraju na beziacom pase? Hmm az tak kricis o klamstvach az ho sam aplikujes :)
Nie, nerozporujem celkove umrtia. Su to uz vysoke cisla, ale....
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 19 dec 2021, 15:32 Nebodaj tvrdis ze mladi ludia v produktivnom veku, baristi umieraju na beziacom pase?
mam teraz skriekat ako ty alebo beardie o lziach, ktore mi pripisujes, ale ja som ich nenapisal? dostal si chut na vedro vlastnej mediciny? :)
kedze som nenapisal, ze baristi umieraju ako beziacom pase, je to len slameny panak.
do tajnicky si mozes namiesto kavy dat cokolvek ine co vie stale najlepsie urobit len clovek a ked zomrie, tak uz nebude mat kto robit, lebo ten dalsi potrebuje cas, aby sa to naucil robit rovnako dobre a preto ho robot nahradi len tazko.
wladas
Redeemer
Redeemer

Nic nepripisujem. Pytam sa. Ale klasicky si neodpovedal. Nevadi. Ine som ani necakal.

Strucne. 95% ludi co umru je 75+ rocnych. Ich uz netreba nahradzovat kedze nie su produktivni (az na par vynimiek).
jackb
Redeemer
Redeemer

Odpovedal som, to len ty nechces citat, aby si udrzoval konflikt. V druhom riadku stoji: nenapisal som, ze baristi zomieraju ako na beziacom pase. Ty si to vedel pred tym, ako si sa na to opytal.

OK, to je 95%, ktorych rovno zabije virus. Potom su to ti, ktori zomru na problemy so srdcom, alebo, co je ekonomicky najhorsie ich kardio, psycho, neuro alebo pneumo problemy po prekonani vyradia z pracovneho procesu. Oni maju rodiny... a tak celkovo. Niekto nepovedal, ze bol na lyzovacke v Alpach, lebo ved preco a o dva roky, niekoho rodina nebude mat co ust.
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 19 dec 2021, 16:51nenapisal som, ze baristi zomieraju ako na beziacom pase
Tak co potom? Ze zomrel jeden barista? To potom nedava logiku ked si zacal s tymi chybajucimi profesiami. Ked umrie 1 automechanik z 30000 tak to neznamena ze auta budu musiet opravovat roboty.
Ale nemusis vysvetlovat ze ani takto si to nemyslel :) Aj tak ta nikto nepochopi.
Napísať odpoveď