Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa jackb »

ved ja viem velmi dobre. od skoly som na na MacBook a potom na iMac daval Windows, lebo robim GIS a LiDAR.
na GIS je snad len QGIS, ale instalovat vsetko okolo na Mac je na cely vecer a aj tak to to nebude aktualne.
na pracu s LiDARom su len obskurne appky a ked som chcel pisat daky navod pre ludi, ktori su Mac only, tak to bolo opat o nizsich verziach a nedostupnosti vsetkych funkcionalit.
ale mat vykon M procesorov na tieto cinnosti, to by bolo
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Tak je alternatíva ako parallels ktorý na M1 funguje skvelo. Som veľmi zvedavý na testy Max a Pro v Parallelse v hrách. Keď teraz GTA V na MacBooku Air ide na nejakých 20FPS čo nie je veľa ale na to, že to je tenký notebook s pasívnym chladením.
Chápem je to už skoro 10 ročná hra ale (tvl dobre som starý :D ) ale ono to bude len lepšie.
Ešte keby tak Apple nešiel svojim smerom a napríklad Vulkan bol funkčný plnohodnotne na macu tak programy ako Crossover

Podľa mňa úplne bomba kam sa veci hýbu.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

ob3l1x napísal: 18 okt 2021, 12:02 skor to bude chyba v yeelight apke musis pockat na update
Nakoniec sa to fixlo akosi samé, bez updatu iOS alebo Yeelight appky.

Kúpil som si ale Apple Watch a okrem iného som sa tešil na intuitivitu, čo sa týka Siri príkazov. Cez Raise to speak funkciu iba zdvihnúť hodinky k ústam, povedať (napr. moje skratky na Yeelight svetlá) a ovládať to takto.

Na iPhone to funguje super, podržím power button (Siri), poviem príkaz a v priebehu 1-2 sekúnd je hotovo, aj ak bola predtým Yeelight appka vypnutá. Všetko stabilne, rýchlo.

Ono by to bolo super aj na hodinkách, ale:

Keď poviem príkaz, tak to celé trvá hádam 5-10 sekúnd, najskôr to zaregistruje príkaz, vypíše ho na displeji, potom sa tam krúti niečo ako "Checking with the app", alebo také dačo, potom sa na hodinkách otvorí appka Skratky, zobrazí sa animácia scrollovania medzi uloženými skratkami na tú, ktorú som povedal (úplne zbytočne), a potom sa ten odkaz spustí a zobrazí sa výzva, či ho skutočne chcem spustiť (možnosti Zrušiť a Urobiť), ako wtf? A nakoniec ešte aj appka Skratky zostane otvorená a musím sa vracať na homescreen hodiniek.

Toto je úplne mimo a stráca to účel. Skratka má byť skratka, nie obchádzka. Nemáte niekto tip, ako to obísť?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

dasti555 napísal: 23 okt 2021, 12:21 Tak je alternatíva ako parallels ktorý na M1 funguje skvelo. Som veľmi zvedavý na testy Max a Pro v Parallelse v hrách. Keď teraz GTA V na MacBooku Air ide na nejakých 20FPS čo nie je veľa ale na to, že to je tenký notebook s pasívnym chladením.
Chápem je to už skoro 10 ročná hra ale (tvl dobre som starý :D ) ale ono to bude len lepšie.
Ešte keby tak Apple nešiel svojim smerom a napríklad Vulkan bol funkčný plnohodnotne na macu tak programy ako Crossover

Podľa mňa úplne bomba kam sa veci hýbu.
gta 5 ide uplne super aj na m1 chipe, mam parallels 17 a rovnako aj crossover, prave pod druhym menovanym mas bez problemov 60fps a nemusis ficat cez virtualizaciu

co sa tyka temy hrania na m1 chipe je to viacmenej take polovicne, vela hier nejde ani pod emulaciou na windows 11 arm, problem su hlavne anticheat ochrany roznych hier, napr. take pubg nieje mozne aktualne nijako na m1 procesoroch rozbehnut, za to fortnite ide super, no kto by to hral, ze ano :D
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

ahojte. Prosim vas mate niekto skusenosti kedy vam iphone zamrzal a nasledne restartoval uz aj pocas odomykania obrazovky? Mam iphone 12 skoro rok a uz po mesiaci mi zamrzal. Ked som ho reklamoval tak sa vratil zo Swissu s vysledkom ze sa zavada neprejavila. Vyskusal som DFU. Vytvoril som si aj nove apple ID aby sa mi nestahovalo nejake nastavenie (alebo neviem co :D ) z icloud ktore by mohlo sposobovat tieto mrznutia.

Chcem ho ist reklamovat znova do Orange ale uz fakt neviem co napisat do protokolu s ktorym ho poslu do servisu. Mam uz take nervy ze mam chut sa vratit spät k androidu
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Nikdy som nepočul a nezažil tebou opisovaný problém. A to mám iPhone väčšinu života.

On sa sám reštartuje po tom zamrznutí ? Alebo zamrzne a ty ho musíš reštartovať cez tlačidlá.
Stilo
Star
Star

To je cca 10 sekundove zamrznutie obrazovky a nasledne restart. Aj pocas toho ako ho mam na stole polozeny a nic s nim nerobim sa mi na obrazovke neustale zobrazuje logo apple z tych restartov.

A este zaujimave ze to obcas aj tri dni ziadne zamrznutie a ked to zacne znova tak za jeden den je tych zamrznuti aj 20. Nie som uplny technicky antitalent. precital som si uz mnoho na internete. Vsade pisu ze pomoze DFU ale uz som ho robil za posledny rok 5x a zamrznutie za objavi po hodine a to je ten iphone cisty bez ziadnej nainstalovenej aplikacii - ako novy.
dasti555
Professional
Professional

Vyskúšaj CCC.sk namiesto swissu. Taktiež keď ho tam budeš dávať tak bez DFU. Je možné že z logov sa im dačo podarí vyčítať (to nie som si úplne istý či vedia dačo také spraviť). Kľudne by som im nadiktoval tento tvoj posledný post.
Mi napadlo či to nemôže byť SIMkartou. Úplná šialenosť ale tipujem že v autorizovanom to neskúšajú so simkou a teda to by som videl jediný dôvod prečo sa to im nedeje. Ale to len skúšam realne som taký prípad nepočul.
Stilo
Star
Star

dik vyskusam ccc

ked bol iphone v swiss tak sa mi vratil s protokolom kde bolo uvedene ze bol testovany zo servisnou SIM kartou s tym ze zavada sa neprejavila.
dasti555
Professional
Professional

aha tak potom aj moja teoria sa vylúčila ;D ale skús aj ten druhý ... ale nechápem to ani ja
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Neviete kde by som vedel na SK objednať náhradné náušníky na Airpods Pro?

Neviem nikde nájsť tieto konkrétne originály https://www.apple.com/shop/product/MY3W ... sets-large ..
dasti555
Professional
Professional

ccc.sk napríklad

akurát tá cena je taká no ...
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Caute, zvazujem upgrade hodiniek a vsimol som si, ze napr v takom cesku su 2 verzie, GPS a GPS + cellular. Co som sa docital, tak sa s tym na Slovensku momentalne nepocita, no o rok to moze byt realne.
Zaujima ma teda, ci viem dostat tuto verziu hodiniek aj na SK, aby som o rok nemusel menit hodinky, alebo je to totalne vylucene? Pripadne je mozne to objednat z Ceska a pockat uz len na podporu pre SVK trh?
Neriesili ste to niekto? Vdaka
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Oficialne v SR ich nedostanes, ale kludne mozes objednat cellular z CR/DE/AT a budu ti potom neskor fungovat aj na Slovensku, ide o to, ze hodinky budu podporovat europske pasma.(keby kupis z US, tak nebudu fungovat) Ja to tak tiez planujem, kedze som svoje teraz rozbil :D
phatres1994
Star
Star

Ako ale rozlisim verziu cellular od NON cellular? kedze som videl zopar obchodov aj na SVK, ktore to maju v popise, ale ci je tomu ozaj tak, to si nemam ako overit :D
dasti555
Professional
Professional

Cellular majú červené kolečko na digitálnej korunke.
To či to bude budúci rok je otázne … keďže sa to očakáva, že to bude spustené v podstate odkedy sú na trhu.
Ale tým, že to česko už má tak by teoreticky aspoň jeden slovenský operátor to zvládnuť mohol …
phatres1994
Star
Star

dasti555 napísal: 03 feb 2022, 12:28 Cellular majú červené kolečko na digitálnej korunke.
To či to bude budúci rok je otázne … keďže sa to očakáva, že to bude spustené v podstate odkedy sú na trhu.
Ale tým, že to česko už má tak by teoreticky aspoň jeden slovenský operátor to zvládnuť mohol …
rozumiem, ale pre mna ako cloveka, ktory si kupuje zariadenie na 3 roky cca, bude asi predsa len vyhodnejsie pozhanat cellular verziu. Dakujem za objasnenie :)
dasti555
Professional
Professional

Myslíš, že ten cell až tak využiješ? Nehovoriac o tom, že pri pripojení na sieť tie hodinky vydržia znateľne menej.
phatres1994
Star
Star

dasti555 napísal: 03 feb 2022, 21:59 Myslíš, že ten cell až tak využiješ? Nehovoriac o tom, že pri pripojení na sieť tie hodinky vydržia znateľne menej.
to je dobra otazka....skor mi ide o to, ze budem moct vyuzivat spotify pri behu bez toho, aby som musel so sebou nosit telefon. Viem, ze sa da taktiez ulozit hudba do hodiniek, ale to sa mi nechce zakazdym, rad si pustim nejake radio a neriesim. Je to ale na prehodnotenie. Priplatok je tam celkom dost za verziu cellular.
Zaujima ma este verzia nike, co som postrehol, tak rozdiel je najskor asi len nike appka, alebo sa mylim? Je mozne tuto appku taktiez stiahnut do regular?
Vdaka :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

rozdiel je vo facoch, ktore si mozes nahodit. Appku si mozes dat aj do normalnych. Nike faces su pekne, priplatok ziadny, cize je lepsie ist do nike, o nic neprides, len mas navyse faces.
Napísať odpoveď