Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Muffi »

Prečo je tak ťažko pochopiteľné, že s pokrokom technológií, väčším objemom poznatkov a všeobecne pokrokom vedy sa dajú dnes robiť veci rýchlejšie, efektívnejšie a lepšie, než kedysi?

Podľa všetkých dát sú tieto vakcíny bezpečnejšie a účinnejšie, než "staré" vakcíny spred 30tich rokov.
Ale samozrejme dáta treba ignorovať, radšej konšpirovať, lebo veď náročne nastavená byrokracia k tomu dáva príležitosť.

Výrobca vakcíny má dnes oproti minulosti lepšie laboratória, lepšie mikroskopy, výkonnejšie počítače, omnoho viac zozbieraných poznatkov atď., tak je hádam celkom logické, že vakcínu dokáže urobiť jednoducho povedané rýchlejšie a lepšie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tomu ze ma Peter00 strach z niecoho noveho comu nerozumie je pochopitelne, vezie sa na vlne konšpiracii.
To, že bola vakcina schvlanena v USA mu nestaci, potrebuje aby bola schvalena aj v EU, je mozne, ze neexistuje vakcina v celej historii, ktora by bola pouzita na vecsej testovacej skupine ako tato od pfizeru, moderny. Vsetci co sa dali zaockovat pred schvalenim v Europe a vsade na svete, okrem usa su iba pokusne kraliky :) miliardy podanych davok nestacia, kedze nevieme ake to bude mat z dlhodobeho hladiska dopady na nasu dna, kedze ini vedia lepsie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vakciny pre deti 12-15r. od Pfizeru su v Europe normalne schvalene (nie len na nudzove pouzitie).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

s vzostupom omikronu by sme mohli ulozit vysledky ankety a hlasovanie restartovat
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

a pridat moznost - povinne pre vybrane skupiny
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Bol som, som aj budem PROTI povinnému očkovaniu v tomto čase a priestore.

Aj napriek - alebo práve skrz takýmto faktom:

https://blog.sme.sk/janciga/spolocnost/ ... st?ref=tit

https://mobile.facebook.com/jozef.kubik ... rdc=1&_rdr

(Som tri krát očkovaný a verím, že štvrtú už nebudem potrebovať)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Sa chystáš umrieť alebo presťahovať niekde na samotu do brazílskej džungle.... alebo sa z teba stal antivax?
Ak nič z toho, štvrtú dávku dostaneš najneskôr na jeseň...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

:D
Nič z toho - len predpokladám, že ak výrazne prevládne Omikron a potvrdí sa jeho podstatne nižšia "škodlivosť" - ďalšie preočkovanie nebude potrebné.
brm
Darca
Darca

Už o delte špekulovali, že vzhľadom na jeho infekčnosť sa jedná o posledný variant covidu........

Inak.....
nahoda-nemyslim_si.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prelozeny preprint z Medrxivu -

"Dánsky výskumný tím sledoval 11 937 dánskych domácností zasiahnutých covidom-19 medzi 9. a 12. decembrom 2021. Skúmali, aké veľké je riziko nákazy delta variantom a omikrónovým variantom v domácnostiach a aký veľký vplyv maju 2 a 3 dávky vakcíny u oboch variantov.

1) Nezaočkovaní mali 1,4-krát vyššiu pravdepodobnosť šírenia choroby a 2,3-krát vyššiu pravdepodobnosť nakazenia v domácnosti ako očkovaní a prirodzene imúnni (prekonaní). To platí pre ľudí infikovaných Omikronom aj Deltou.
(Ak prvá infikovaná osoba v domácnosti dostala Omikron a nie Deltu, riziko nákazy medzi neočkovanými sa zvýšilo 1,2-krát. Ide však len o veľmi malý rozdiel, ktorý je na hranici štatistickej významnosti.)

2) 3.dávka vakcíny poskytla 28 percent vyššiu ochranu proti ďalšiemu prenosu a 62 percent vyššiu ochranu proti infikovaniu v porovnaní s očkovanými a prirodzene imúnnymi.

3) Medzi očkovanými a prirodzene imúnnymi (prekonanými) bolo 2,3-krát vyššie riziko získania prelomovej infekcie (reinfekcie) v domácnosti Omikronu ako v domácnosti Delta.
Ak prvá infikovaná osoba v domácnosti dostala Omikron a nie Deltu, u plne zaočkovaných bolo 2,6-násobne zvýšené riziko nakazenia.

———————————-
Summa summarum:
Tretia dávka poskytla 62 percent dodatočnú ochranu pred infekciou v porovnaní s tými, ktorí prekonali COVID alebo dostali dve injekcie. Pravdepodobnosť šírenia infekcie sa po tretej injekcii znížila o 28 percent.
Neočkovaní ľudia sa infikovali vo väčšej miere ako očkovaní ľudia. Keď sa zohľadnili faktory ako vek, pohlavie a veľkosť domácností, riziko šírenia infekcie u neočkovanej osoby bolo 1,4-krát vyššie ako u očkovanej osoby alebo u osoby s prirodzenou imunitou. Nezaočkovaní ľudia mali tiež 2,3-krát vyššiu pravdepodobnosť infikovania omikrónovým aj delta variantom."
beardie
Redeemer
Redeemer

som presvedceny, ze nejde prave o tu tretiu davku, ale o akukolvek davku podanu v kratkej dobe pred nakazenim

predpokladam tiez, ze tak po pol roku od 3. davky klesnu protilatky u starych a bude im doporucena 4. davka, podobne ako v Izraeli, kde to momentalne robia skor preventivne
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na odlahcenie,
tak ako existuju antivaxeri tak zjavne existuju aj vaxerofili :D
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/i ... .seznam.cz

https://es-us.noticias.yahoo.com/histor ... 24245.html
retkvic
Addict
Addict

Tak dnes som skusil mega vakcinacne centrum v Ziline, ked o tom boli dokrutky aj na markize a zial bez terminu sa neda zaockovat, iba s nczi terminom, v telke povedia jedno a skuocnost je trochu ina. Aj rada bola celkom fajna, odhadom vonku na mraze cakalo tak vyse 100 ludi, a vsetci samozrejme termin mali.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ten OP+ je nedomyslený... Ako môžem mať 3.dávku ak som týždeň po 2.?
Čiže čerstvo zaočkovaný človek sa v niektorých prevádzkach berie ako neočkovaný
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Predvcerom som bol na tretom Pfajzeri, doobeda. V ten den uplne v pohode, iba obcas trochu zabolelo miesto vpichu. Lekarka mi pred vpichom povedala, ze mam pit vela tekutin, tak som to dodrziaval. V noci o druhej som sa zobudil na zimnicu, zvysenu teplotu, bolesti klbov a svalov, teplota okolo 38. Napil som sa vody poriadne a dal si paralen, a uz bolo lepsie. Vcera este teplota a unava bola, ale inak diametralne lepsie. Dnes uz ostala len ta unava, skoro ako v beznom stave :D Toz take su moje skusenosti s tretou davkou.
Inac, ked som sa chcel objednat na presny cas, vyskocila mi hlaska, ze nie su ziadne terminy. Nasiel som si na stranke ministerstva zdravotnictva, kedy ockuju bez registracie v zdravotnom stredisku, ktore mam najblizsie, a v tomto termine som isiel. Ludi bolo malo, oplatilo sa.
Ockovaci preukaz mi isiel stiahnut az na druhy den zo stranky korona.gov.sk. V prvy den vecer mi uz sice svietil na stranke, ale ked som ho stiahol, bolo to PDFko o velkosti asi 130 bajtov, a vnutri JSON s hlaskou "nepodarilo sa stiahnut data" :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aspoň to značí, že vakcína zabrala. Po oboch Astrách a treťej Pfizer som nemal absolútne žiadne príznaky. Zato posledný týždeň-dva ako dobre prechladnutý, no viem z čoho.
brm
Darca
Darca

tyler91... na splnenie podmienok OP+ ti stačí o týždeň ísť na Ag/PCR test...

Neočkovaný aj keby mal PCR, aj tak nespĺňa podmienky OP+....
beardie
Redeemer
Redeemer

konzilium ocividne zabudlo, co je cielom opatreni
nasierat populaciu to nie je
retkvic
Addict
Addict

Mek napísal: 12 jan 2022, 19:26 Inac, ked som sa chcel objednat na presny cas, vyskocila mi hlaska, ze nie su ziadne terminy. Nasiel som si na stranke ministerstva zdravotnictva, kedy ockuju bez registracie v zdravotnom stredisku, ktore mam najblizsie, a v tomto termine som isiel. Ludi bolo malo, oplatilo sa.
Ja som sa rozhodol dnes, hoci vo vekovej skupine 30-39 je ockovany iba kazdy 6-7, akurat som celkom necakal tak skory termin.
Na stranke korona.gov pri moznosti priameho vyberu na priblizny cas ukazovalo najskorsi termin az 27.1, dal som teda nech mi prideli termin random a za minutu mi prisla sms ze 13.1 mi pridelia termin, a hned na to dalsia sms aj s pridelenym terminom, taku rychlost som teda fakt necakal, mohli trochu pockat :)
Uvidim teda aka bude ta tretia, pri druhej ma asi 2 tyzdne bolela noha, ak by to bola iba teplota so zimicou a unava, tak by som to bral.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic - dufam a zaroven verim, ze je to posledne potrebne ockovnie.
Napísať odpoveď