Projektor na hry a filmy

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Projektor na hry a filmy

Príspevok od používateľa maco54 »

Zdrvím vás všetkých.
Mám tu pre vás ďalšiu otázku preto že sám si už neviem rady....
Chcel by som kúpiť projektor v podstate viac menej na pozeranie filmov, ale potom ma chytila otázka: "a čo keby som si na tom zahral aj dáke parádne hry"... 120HZ+....PC na to som poskladal pred rokom takže o to že by to nepotiahol sa nebojím...
Teraz moje podmienky.... Jednoznačne chcem aby bol 4K hlavne kvôli filmom. Samozrejme že by som bol rád keby vystrúhal čo najkrajšie farby. HDR10+ oceňujem, nízka odozva je samozrejme pre hry viac ako priatelená, lenže skĺbiť to do kopy tak by mi to vyhovovalo je ťažké. Firmy ktoré by mi chceli ponúknuť produkt na uhasenie mojej vášne sú: BenQ s produktom TK700STi čo sa mi celkom vidí aj keď pri ňom neuvádzajú že by mal dáky lepší refreshate a potom ViewSonic s produktom PX748-4K pri ktorom sa uvádza že mal zvládnuť 240Hz pri 1080 hej zaujala má ja tá skvelá svietivosť lampy akú udávajú 4 000 ANSI lm aj keď tomu moc neverím, ale bol by som veľmi rád keby zvládol osvetliť miestnosť aj pri tom že by miestnosť nebola úplne tmavá(čiže by som nemusel zaťahovať rolety zamurovať okno :D a podobne, aj keď rolety mám a okno nebudem murovať ale chápete :D )
Cenovku som si presne nestanovil, ale vidíte približne v akom rozpätí sú spomínané projektory, ja som nič lepšie nenašiel ani za viacej čo jest 2000€ abo 2500 € ale sledoval som viac menej alzu a YT ale pozeral som aj jednotlivé stránky výrobcov(horšie je už potom čo sa dá kúpiť na Slovensku ) sledujem 3 dni.
Ešte som zabudol povedať o projekčnej vzdialenosti v izbe je to +- 3m ale cez leto by som projektor dal von a premietal na dom s uhlopriečkou čo by dokázal projektor, ....pri večernom grilovaní...
Takže ak sa niekto s vás vyzná do tejto debaty očakávam hlavne konštruktívnu debatu a s radosťou si nechám poradiť. Nebránim sa narážkam čo som vymyslel zle a čo fungovať proste nebude. Poraďte, skúste.
Vopred ďakujem za všetky odpovede a s pozdravom zostávam J.M.
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Projektor na hry a filmy

Príspevok od používateľa wladas »

Nie som odbornik ale daco skusim poradit.
Svietivost - hned po svietivosti lampy je dolezita plocha premietaneho obrazu. Cim vacsi, tym sa svietivost lampy rozlozi na vacsiu plochu - slabne svetlost obrazu. Na nete su na to kalkulacky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie som odbornik na tuto temu, ale nie je rozumnejsie kupit TV napriklad s uhloprieckou 80 palcov (203cm) alebo 86 palcov (218cm)??? Lebo by som ako lajk povedal, ze ten televizor bude mat stale pekne farby a dnes je taka siroka ponuka, ze sa podla mna v pohode vojdes do tvojho rozpoctu o ktorom pises. Cisto hodim TV, ktory mi skocil na Alze, je to dake LG, ma to 218cm, 4K, 100/120HZ, HDR10 a to za 1700 eur: https://www.alza.sk/86-lg-86up8000-d6414728.htm Niektore TV maju dokonca G-Sync/FreeSync. Ponuka je dost siroka: https://www.alza.sk/lacne-televizory-80 ... 876484.htm
maco54
Star
Star

Idem teraz skúsiť posledovať dáke telky a možno nakoniec s projektora upustím. Ale viete no projektor má predsa len svoje čaro :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Inak skus si precitat tuto recenziu: https://www.projectorcentral.com/BenQ-T ... Review.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

maco54 napísal: 10 jan 2022, 14:40 Idem teraz skúsiť posledovať dáke telky a možno nakoniec s projektora upustím. Ale viete no projektor má predsa len svoje čaro :D
Pri uhlopriečke 80+ si priprav tak 3000€. A televizor von na opekačku budeš davať ťažko.
maco54
Star
Star

Ryan Giggs napísal: 10 jan 2022, 17:52 Pri uhlopriečke 80+ si priprav tak 3000€. A televizor von na opekačku budeš davať ťažko.
Presne ako vravíš, pozeral som dnes tie telky kadejaké a televízor nepripadá v úvahu takže voľba je jasná, už len vybrať správneho kandidáta.
Inak skus si precitat tuto recenziu: https://www.projectorcentral.com/BenQ-T ... Review.htm
Ďakujem Hojko tá recenzia pomohla.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

inak kamos teraz nedavno kupoval projektor za skoro 3k tiez na filmy primarne. minuly tyzden ho na bazosi predal so stratou 1k. bolo to nepohodlne, musel mat v izbe tmu ked chcel nieco pozerat, hucalo to ako konzola
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak ak kupujes projektor ako alternativu k televizoru, tak vacsinou tak konci.
Treba to brat ako doplnok k TV, nie ako nahradu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nj, on to tak bral kedze mal len jednu stenu kde by to mohol premietat. keby tam zavesil telku uz by nemal kde dat projektor
Ryan Giggs
VIP
VIP

Da sa zo stropu spustat platno pred TV. Mnoho ludi to tak ma.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no zalezi aky vysoky mas strop a ako vysoko mas osadeny TV. ja mam vrch telky vo vyske cca 1,3m co je viac ako polovica steny a to premietanie by muselo byt az po strop aby to malo zmysel
maco54
Star
Star

No ľudia tak som bol dnes zobrať ten BenQ a veru pravdu musím povedať neviem si ho vynachváliť. Som veru spokojný, za tie peniaze super obraz a tiež plynulosť FullHD a 240Hz som veru ešte neskúšal lebo mi úplne stačí to 4K pri 60Hz no proste spokojnosť.
Napísať odpoveď