Mám tu pre vás ďalšiu otázku preto že sám si už neviem rady....
Chcel by som kúpiť projektor v podstate viac menej na pozeranie filmov, ale potom ma chytila otázka: "a čo keby som si na tom zahral aj dáke parádne hry"... 120HZ+....PC na to som poskladal pred rokom takže o to že by to nepotiahol sa nebojím...
Teraz moje podmienky.... Jednoznačne chcem aby bol 4K hlavne kvôli filmom. Samozrejme že by som bol rád keby vystrúhal čo najkrajšie farby. HDR10+ oceňujem, nízka odozva je samozrejme pre hry viac ako priatelená, lenže skĺbiť to do kopy tak by mi to vyhovovalo je ťažké. Firmy ktoré by mi chceli ponúknuť produkt na uhasenie mojej vášne sú: BenQ s produktom TK700STi čo sa mi celkom vidí aj keď pri ňom neuvádzajú že by mal dáky lepší refreshate a potom ViewSonic s produktom PX748-4K pri ktorom sa uvádza že mal zvládnuť 240Hz pri 1080 hej zaujala má ja tá skvelá svietivosť lampy akú udávajú 4 000 ANSI lm aj keď tomu moc neverím, ale bol by som veľmi rád keby zvládol osvetliť miestnosť aj pri tom že by miestnosť nebola úplne tmavá(čiže by som nemusel zaťahovať rolety zamurovať okno
Cenovku som si presne nestanovil, ale vidíte približne v akom rozpätí sú spomínané projektory, ja som nič lepšie nenašiel ani za viacej čo jest 2000€ abo 2500 € ale sledoval som viac menej alzu a YT ale pozeral som aj jednotlivé stránky výrobcov(horšie je už potom čo sa dá kúpiť na Slovensku ) sledujem 3 dni.
Ešte som zabudol povedať o projekčnej vzdialenosti v izbe je to +- 3m ale cez leto by som projektor dal von a premietal na dom s uhlopriečkou čo by dokázal projektor, ....pri večernom grilovaní...
Takže ak sa niekto s vás vyzná do tejto debaty očakávam hlavne konštruktívnu debatu a s radosťou si nechám poradiť. Nebránim sa narážkam čo som vymyslel zle a čo fungovať proste nebude. Poraďte, skúste.
Vopred ďakujem za všetky odpovede a s pozdravom zostávam J.M.