Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

ludia to hrotia lebo FOMO a hype.
Hensym napísal: 14 jan 2022, 16:04 Kels: No tu to ako tak chápem, lenže ak máš ten "first print", alebo prvé vydanie komixu, tak ho reálne držíš v ruke, je napr. zabalený, zachovalý a hodnotu má na základe toho. Ostatní majú komixy reálne fyzicky vytlačené neskôr, často dokonca s tlačovými zmenami (ako známky), alebo nedokonalosťami (ktoré často môžu paradoxne spraviť cenu).

Pri NFT ten komix, kartičku, figúrku máš úplne rovnakú ako 1000 ďalších, akurát ty jediný od nej držíš "papier". Čiže kým pri tých tlačených komixoch, kartičkách, alebo známkach tú hodnotu fakt reprezentujú fyzické parametre, pri NFT nie.

Páči sa mi to prirovnanie, že NFT je ako mať krásnu ženu, ktorú t*tká celá republika, ale ty jediný máš manželský certifikát. :D
toto je presne to ze ty mas ten "original". ja to poznam z magic the gathering kde karta z prvej edicie bude mat vacsiu hodnotu ako ta ista karta z neskorsej edicie.
aj ked je pravda ze to nie su vzdy nejake zavratne rozdiely.

pri NFT ako zberatelskom artikle si treba uvedomit 2 veci:
1) kto je cielova skupina. zatial co first print spidermana bude mat pre zberatela obrovsku hodnotu, beznemu cloveku to nic nepovie a pokial si moze kupit za 10 eur reprint toho isteho komixu s presne tym istym obsahom tak mu to bude stacit, nebude snivat (a urcite nie platit obrovske peniaze) za original.
2) nie vsetko bude mat hodnotu len preto ze je to original alebo ze je to jedinecne. aby nieco malo hodnotu, musi o to byt zaujem. a nie zaujem po uvedeni na trhu ale zaujem s odstupom casu.

v pripade 99% NFTs je ten zaujem skratka len aktualny a nemyslim si ze bude dlhodoby. ludia saleju a maju to tak trocha pomylene, lebo nakupuju vsetko rad radom nie preto ze maju pocit ze je to hodne niecoho, ale preto ze dufaju ze na tom zarobia.
no a na druhej strane je prave ta virtualita, koho bude ozaj zaujimat ze ty si vyhradny vlastnik nejakeho gifka, ked mu stale nic nebrani si to gifko stiahnut a pouzivat. ved sme na internete, tu nema nic skutocneho vlastnika. filmy su licencovane, vies kto je vyhradny vlastnik a napriek tomu ti absolutne nic nebrani si ho stiahnut a pozriet. preco by to malo byt s NFTckami inak?
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Spixy »

aacid napísal: 14 jan 2022, 22:37filmy su licencovane, vies kto je vyhradny vlastnik a napriek tomu ti absolutne nic nebrani si ho stiahnut a pozriet. preco by to malo byt s NFTckami inak?
Hm toto ma inspirovalo si o tom nieco vygooglit a niektori filmari planuju predavat filmy ako NFT. V podstate NFT je iba sposob distribucie a platby, takze sa nim daju predavat napriklad aj apky a hry (NTF by asi bola url k install zipu), mozno v buducnosti bude namiesto rocneho predplatneho nejakeho dennika aj moznost NFT mikrotransakcii pre jednotlive clanky dennika.
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Ako vravi Spixy.

Co sa tyka ale cieloviek - ak sa teda bavime o popkulturnych komiksovych veciach okolo VEVE (tz. Marvel, DC ...) - tak tomu velmi pomohol podla mna filmovy priemysel - to co sa podarilo Marvelu spravit v ramci filmov nema moc obdobu - komiksy a vsetky tie postavy okolo nich uz davno niesu zalezitost iba nejakych geekov alebo nerdikov - cize ten pojem "bezny clovek ktoremu to nic nepovie" nieje podla mna uplne accurate, ci ? - inak na tej appke je myslim vyse pol miliona aktivnych uzivatelov (a funguje tusim ani ne rok) a vela z nich su prave "bezni uzivatelia".
aacid napísal: 14 jan 2022, 22:37 preco by to malo byt s NFTckami inak?
Podla mna by to s nimi ani nemalo byt inak... Ale presne tak ako to je vo fyzickom svete. Chces si stiahnut film zadarmo ? alebo si kupit limitku zberatelsku ediciu ? Mas na vyber. NFT je to iste. Mozes si nejake gifko okopcit - ano - alebo si ho kupis ako NFT a budes mat ten pocit ze to vlastnis ty a ze to je "prave" a budes s nim v tej virtualnej realite vediet nejak pracovat, lebo sa to bude dat verifikovat ... Podla mna to iste ako s komiksami - kupis si nejakeho spidermana jednu komiksovu stranku kde sa prvy krat objavil black suit za tri miliony dolarov ? Alebo si ju len stiahnes a napriklad vytlacis na cisty papier? Chapes, podla mna to je ten isty "zberatelsky" princip.

Rozumiem, ze niekto moze namietat ze pri NFT su tie veci obe "len" virtualne ... Ale ked si dobre pozries ako funguje to VEVE a akym smerom sa vlastne ubera cela ta META virtualna realita - tak ked budes mat proste okopcene gifko - tak ho do tej svojej virtualnej reality asi nijak nedostanes... Ludia to neuvidia, vlastnis len nejaku kopiu ktoru maximalne mas v nejakom pocitaci ...

Nehovorim ze sa mi nejak extremne paci a ze by som to extremne zastaval ... Len mam taky pocit, ze to bude docela zasadne v buducnosti a podla mna to aj dava zmysel ... Tak uvidime asi casom. Kazdeho pol roka potom dam vediet kolko maju ti batmani - co som len tak z prdele kupil - hodnotu (inak kupil som to za cca 385 eur) Teraz je to skoro 20tisic eur. Ten narast sa udial za priblizne 10 mesiacov.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ale ta hodnota je teoreticka (ze ju odhadujes na zaklade niecoho), alebo si to za taku sumu aj realne predal?
Kels
King
King

Je to realna hodnota na aukcii vo vnutri appky. A napriklad jeden Batman (ktoreho som kupil za 89 eur) bol vcera na aukcii za 10 tisic eur. Predal sa dnes. Teraz je najnizsia hodnota 13500 eur :D (to len keby niekto namietal ze to tam nikto nekupuje)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

takze si zarobil 10 tisic na nom?

k virtualnej realite a metaverziu... ozaj veris tomu ze ludia si budu kupovat gifka za 10 tisic eur aby ho mohli mat vo virtualnej realite?
ja proste nechapem co by sa muselo stat aby sme z aktualnej reality, kde uz funguje trh s virtualnymi vecami v hrach, ale za normalne ceny, dostali do sveta kde ludia vyhadzuju tisice eur za virtualne blbosti len preto aby ich mali...

co mi bude branit zobral to iste gifko co si kupil ty za 10 tisic eur, zmenit tam 2 pixely v jednom frame a vymintovat ho a tym padom budem validny owner toho gifu a mozem ho pouzivat v metaverze presne ako ty ten svoj?

ja samozrejme nijak nepieram vyhody NFT a verim ze v buducnosti budu pouzivane, ale nikto ma nepresvedci o tom ze aktualny osial ohladom toho je cokolvek viac nez FOMO a ze batman ktoreho si ty predal za 10 tisic eur bude mat o 10 rokov akukolvek realnu hodnotu.
Kels
King
King

aacid napísal: 17 jan 2022, 11:33 takze si zarobil 10 tisic na nom?

k virtualnej realite a metaverziu... ozaj veris tomu ze ludia si budu kupovat gifka za 10 tisic eur aby ho mohli mat vo virtualnej realite?
ja proste nechapem co by sa muselo stat aby sme z aktualnej reality, kde uz funguje trh s virtualnymi vecami v hrach, ale za normalne ceny, dostali do sveta kde ludia vyhadzuju tisice eur za virtualne blbosti len preto aby ich mali...

co mi bude branit zobral to iste gifko co si kupil ty za 10 tisic eur, zmenit tam 2 pixely v jednom frame a vymintovat ho a tym padom budem validny owner toho gifu a mozem ho pouzivat v metaverze presne ako ty ten svoj?

ja samozrejme nijak nepieram vyhody NFT a verim ze v buducnosti budu pouzivane, ale nikto ma nepresvedci o tom ze aktualny osial ohladom toho je cokolvek viac nez FOMO a ze batman ktoreho si ty predal za 10 tisic eur bude mat o 10 rokov akukolvek realnu hodnotu.

Ja nie, ja som to nepredal - ja to stale drzim - predavaju to podla mna ludia, co toho kupili viac - ja mam tohto konkretneho len jedneho, takze najblizsie este asi tri roky len hodlim .) Potom napisem, za kolko som ho predal :psssst:

Neviem comu verit uprimne, ale to co pises sa uz deje (ze to kupuju za take prachy) ... Takze otazka je skorej - bude to takto udrzatelne ? Bude to len rast a budu to kupovat ludia za este vacsie prachy? Splasne to nakoniec a nic z toho nebude ? Na to odpoved nemam, asi nikto.

Samozrejme, zobrat dane gifko a zmenit tam 2 pixely, nasledne ho vymintovat nanovo pod "sebou" a uviest ho na trh asi mozes - ale bude to pod "tebou" a pravedpodobne to nikto nebude chciet kupit, lebo je to skratka fake... bude to podla mna nieco podobne ako ked si kupis bud Adidas mikinku v oficialnom store - alebo Adidads mikinku na Mileticke :)

Napriklad co sa tyka toho VEVE - tak tam take cosi ani nemozes urobit. Musis kupit dane NFT priamo u nich a nasledne ho mozes skenovat do priestoru, pripadne si s nim zdobit svoj virtualny priestor.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Kels napísal: 17 jan 2022, 12:27Neviem comu verit uprimne, ale to co pises sa uz deje (ze to kupuju za take prachy) ... Takze otazka je skorej - bude to takto udrzatelne ? Bude to len rast a budu to kupovat ludia za este vacsie prachy? Splasne to nakoniec a nic z toho nebude ? Na to odpoved nemam, asi nikto.
ozaj tomu veris? ozaj veris tomu ze veci ktore doteraz mali realnu hodnotu 20-100 dolarov, budu mat hodnotu tisice len preto ze su zrazu NFT? lebo ked chcem originalny obrazok/gif/video, tak zaplatim umelcovi nech mi ju spravi, pojdes na deviantart alebo fiverr alebo nieco podobne a dohodnete sa na realnej cene prace.

pokial mas ozaj batmana ktoreho si kupil za 90 dolarov a teraz ma hodnotu 10 tisic dolarov a drzis ho, tak wow. na jednej strane gratulujem, na druhej strane sa mi rozum zastavuje ze si to este nepredal. teda nehovorim teraz okamzite ale ze to planujes drzat 3 roky.
ja ked sa snazim urcit hodnotu niecoho tak sa skusim dat do pozicie potencionalneho kupujuceho. a veru si neviem predstavit ziadnu inu poziciu kde by som kupil digitalny obrazok batmana za 10 tisic dolarov iba ze by som veril ze to pojde este vyssie a predam to za viac. a to mi hovori ze je to bublina ktora skor ci neskor praskne, pretoze nikto tie veci nenakupuje preto ze to chce ale len preto aby sa na tom nabalil.

inak poznatie niekto historiu Beanie Babies? tak to je podla mna to co sa stane s dnesnymi NFTckami.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

navrhujem oddelit diskusiu o NFT od krypta, sice sa to prelina, ale povazujem to za samostatne oblasti
Kels
King
King

aacid napísal: 17 jan 2022, 12:51 ozaj tomu veris? ozaj veris tomu ze veci ktore doteraz mali realnu hodnotu 20-100 dolarov, budu mat hodnotu tisice len preto ze su zrazu NFT? lebo ked chcem originalny obrazok/gif/video, tak zaplatim umelcovi nech mi ju spravi, pojdes na deviantart alebo fiverr alebo nieco podobne a dohodnete sa na realnej cene prace.

pokial mas ozaj batmana ktoreho si kupil za 90 dolarov a teraz ma hodnotu 10 tisic dolarov a drzis ho, tak wow. na jednej strane gratulujem, na druhej strane sa mi rozum zastavuje ze si to este nepredal. teda nehovorim teraz okamzite ale ze to planujes drzat 3 roky.
ja ked sa snazim urcit hodnotu niecoho tak sa skusim dat do pozicie potencionalneho kupujuceho. a veru si neviem predstavit ziadnu inu poziciu kde by som kupil digitalny obrazok batmana za 10 tisic dolarov iba ze by som veril ze to pojde este vyssie a predam to za viac. a to mi hovori ze je to bublina ktora skor ci neskor praskne, pretoze nikto tie veci nenakupuje preto ze to chce ale len preto aby sa na tom nabalil.

inak poznatie niekto historiu Beanie Babies? tak to je podla mna to co sa stane s dnesnymi NFTckami.
Vdaka. Ja som tomu veril od zaciatku, ked tu apku pouzivalo par tisic ludi, prislo mi to ako nieco co ma velky potencial - hlavne ked som zistil ze to vsetko maju oficialne licensovane. Jedine co teraz lutujem, ze som ich nekupil viac :D Drzim to preto, lebo chcem vidiet ako taky cyklus u nich bude vyzerat, najma teda co sa ceny tyka. Na zaklade coho to pojde hore, dole ... Alebo ci to nakoniec zakape na niecom. Zatial to vyzera, ze to az tak zasadne na BC nereagovalo tak uvidime. Dlhsie som tu apku nepouzival, ja som ani nevedel, ze to ma taku hodnotu. Teraz je ta appka v stave kedy pri drope nejakeho NFT nemas najmensiu sancu si cosi kupit - vsetko je v stotine vypredane. Dost frustrujuce, ale zas na druhej strane je to dobry ukazatel toho, ze to ludia hrotia. Akurat zacala migracia OMI na ethereum siet, myslim ze to moze byt dalsie drievko do ohnika, celkom zasadne. Logol som sa tam po dlhom case a vykupil som z aukcie vsetky komiksy s cislom 1 - su tam za smiesne ceny par stoviek. Napr Amazing Spiderman 1 v hodnote teraz cca 250 eur je nieco co je podla mna extremne undervalued. Ja si osobne dokonca myslim, ze prideme do doby kedy NFTs budu hodnotnejsie ako fyzicka kopia (napriklad daneho komiksu). Uvidime.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Z tej appky sa nedajú vybrať peniaze :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Kels napísal: 20 jan 2022, 13:45Ja si osobne dokonca myslim, ze prideme do doby kedy NFTs budu hodnotnejsie ako fyzicka kopia (napriklad daneho komiksu).
preco?

casovo obmedzenemu poblazneniu rozumiem, ale z dlhodobeho hladiska?
Kels
King
King

Z pohladu cloveka, ktory sa vela presuva a cestuje mi pride strasne fajn mat svoje dajme tomu komiksy na jednom digitalnom mieste. Napr ja som zbieral komiksy a je ich tolko, ze ked sa presuvam neni sanca to vsade brat a “uzivat si ich” - vlastne to len “hnije” zapadajuce prachom a zaberajuc celkom dost miesta. Bavi ma minimalizmus.
Myslienka, ze mas nieco ako NFT - hocikde pouzitelne, zaberajuce ziadne fyzicke miesto a je to “origos” sa mi paci. Aj to, ze s tym vies v sekundach dalej pracovat, predavat to a pod. Ale to je len moj pohlad, mozno to fakt bude bublina ktora splaskne , ale zatial tomu nic nenasvedcuje podla mna, skorej naopak .

Tie peniaze sa z appky nedaju vyberat zatial - pracuju na tom - ale predavat na markete zatial normalne mozes.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pri cennostiach, ktoré majú čisto zberateľskú hodnotu (dovolím si ich prirovnať k investičným NFTs) je často práve to "fyzično", čo udáva ich hodnotu. Tj. ten vek, zachovalosť, autenticita. Nič z toho ti nejaký hash v blockchaine nedá...

Môj názor je, že tieto investičné NFT sú ošiaľ, ktorý opadne, ale technológia si nájde využitie a zostane tu. Možno sa mýlim, možno nie, ale neverím tomu tak, aby som do toho dal nejaké relevantnejšie peniaze. Na krypto mám iný názor od začiatku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

https://beny23.github.io/posts/crypto_w ... ness_stop/

Tento clanok velmi pekne zhrnuje co si myslim o bitcoine a proof of work.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Kels napísal: 20 jan 2022, 14:47 Z pohladu cloveka, ktory sa vela presuva a cestuje mi pride strasne fajn mat svoje dajme tomu komiksy na jednom digitalnom mieste. Napr ja som zbieral komiksy a je ich tolko, ze ked sa presuvam neni sanca to vsade brat a “uzivat si ich” - vlastne to len “hnije” zapadajuce prachom a zaberajuc celkom dost miesta. Bavi ma minimalizmus.
Myslienka, ze mas nieco ako NFT - hocikde pouzitelne, zaberajuce ziadne fyzicke miesto a je to “origos” sa mi paci. Aj to, ze s tym vies v sekundach dalej pracovat, predavat to a pod. Ale to je len moj pohlad, mozno to fakt bude bublina ktora splaskne , ale zatial tomu nic nenasvedcuje podla mna, skorej naopak .

Tie peniaze sa z appky nedaju vyberat zatial - pracuju na tom - ale predavat na markete zatial normalne mozes.
Samotne obrazky nie su ani v blockchaine, v blockchaine je iba URL na obrazok. A teda URL na obrazok si mozes ulozit aj bez blockchain technologie, napr. do zaloziek prehliadaca. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to si podla mna vela ludi vobec neuvedomuje. ze nft je iba nejaky zaznam v blockchaine ze si niecoho vlastnikom, nic viac.
napriklad viackrat tu spominane VEVE, ty im das peniaze a dostanes NFT nejakeho batmana. ten batman je ulozeny niekde na ich serveri a bude tam pokial sa VEVE nerozhodne ze konci alebo ich niekto hackne... potom mas zrazu jednoznacny zaznam o vlastnictve 404 stranky :)
inak som si cital trochu o tom VEVE a ty sice vlastnis 3d model nejakeho batmana ale nevies si ho ani len vyexportovat aby si ho pouzil niekde kde chces... pecka.

samozrejme veve neni jediny predajca nftcok a nie kazdy digitalny asset musi byt ulozeny na nejakom http servri. su blockchainove uloziska ako ipfs alebo filecoin. ale uplne tak isto ako ked to ulozis na http servri, za to ze niekde bezi nejaky software ktory zerie elektrinu treba platit. a kto to bude platit? u veve to platia oni, ale netusis dokedy. pokial to das na filecoin tak tiez za to musis platit.
Kels
King
King

Hensym napísal: 21 jan 2022, 0:03 Pri cennostiach, ktoré majú čisto zberateľskú hodnotu (dovolím si ich prirovnať k investičným NFTs) je často práve to "fyzično", čo udáva ich hodnotu. Tj. ten vek, zachovalosť, autenticita. Nič z toho ti nejaký hash v blockchaine nedá...
Fyzicno ako take je len preferencia nic viac - co sa ale tyka dalsich ukazatelov ako autenticita, zachovalost (pri NFT sa skorej riesi ci mas skorsi mint alebo neskorsi) tak to NFT prave maju.

Vek je dvojsecna zbran - ked si pozries napr komiksy fyzicke - velmi zalezi v akom stave to mas, teda ako je ten komiks zachovany. Na to su take tie cisielka (CGC) no a ked mas to cisielko male, tak aj cena toho komiksu je vyrazne nizsia. Pri NFT co sa tyka veku, staci ze je to komiks z roku 1963 prvy Amazing Spiderman 1. Riesi sa skorej cislo mintu, ktore ovplyvnuje vyslednu cenu resp. hodnotu tvojho NFT komiksu.

Inak ten nejaky Batman ma momentalne hodnotu 12599 eur - zatial sa moc neukazuje ze by to nejak reagovalo na sucasny pokles v krypte, vcera napr bol drop prveho farebneho batmana figurky za asi 120 eur - vypredane v jednej sekunde vsetkych 8888 kusov - dnes je najnizsia cena za tento kusok 1900 eur (den po drope). Bude hodnota niecoho coho je 8888 kusov, pri cca viac ako dva a pol miliona uzivatelov klesat ci stupat ? :sly:

Co sa tyka toho co hovori aacid - tak tomu prave podla mna moze pomoct momentalny prechod na ethereum siet. Ale chapem ze veci ako napriklad tato, pripadne to, ze sa sucasne neda "vykesovat" z tej appky moze skeptikov zaujimat - ale tieto veci pravdepodobne budu coskoro mozne, a potom tuto lod uz nechytis ani keby si chcel :) Ja som tieto veci zvazil na uplnom zaciatku, kedy ta appka zacala fungovat. Investicny vstup bol pre mna zanedbatelny s tym aka hodnota toho je teraz (inak uz skoro 30k od posledneho prispevku) - cim chcem len povedat, ze nech si kazdy zvazi pre a proti. Ano moze sa stat, ze to nakoniec zakape - mna to ale moc stvat nebude, niesom ten co toho batmana teraz za 12 a pol tisica bude kupovat :)

Za mna je hlavny dovod preco tomu verim to, ze su to oficialne licensovane NFT - a tie budu prve len jedny.

A to pre mne - minimalne v ramci tychto bluechip kuskov - uplne staci na to aby som to hodlil :smt049
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

co znamena prechod na ethereum? prave v tom clanku co som postoval pisal ze na ethereum sa absolutne neoplati ziadne data ukladat, lebo ze ulozenie 1MB obrazka vychadza cca na 20 ETH...

ale z toho co pises mi vychadza ze ani ty tomu moc realne neveris. pozeras sa iba na tie pozitiva, negativa ignorujes, hovoris si ze sak ti je jedno ci to zakape alebo nie lebo ty si do toho vrazil malo a tiez pises ze ty by si si batmana za 13 tisic nekupil, cim vlastne len potrvrdzujes to co pisem ja ze je to bublina ktora musi skor ci neskor prasknut.

ale aj tak ti drzim palce ze si to hodnotu udrzi alebo ze bude stupat, zaroven ze sa v nejakom momente tvorcovia VEVE nerozhodnu to vypnut ked predaje zacnu padat, ze ich nikto nehackne a v neposlednej rade aj to ze tvoji batmani si zachovaju hodnotu aj ked ich bude mozne realne predavat, nie len vymienat na veve stranke.

zase mi to neda sa zamyslat nad tym ci je toto ozaj to co si ludia predstavovali pod NFT. lebo toho batmana vlastnis len tak akoze, mas napisane v blockchaine ze je tvoj ale realne sa nachadza na VEVE servri o ktorom rozhoduju iba oni a ty nemas ziadne pravo s nim hybat ci pracovat, dokonca ani predat ho nemozes...
Kels
King
King

Ten prechod som myslel tak, ze to mozu byt kroky k tomu, aby sa v buducnosti dali tiet NFT tradovat aj inde ako v ramci appky. Keby toto v buducnosti nenastalo, podla mna by stratili strasne vela uzivatelov, vela z nich tam je prave koli tomu, ze sa to bude dat tradovat aj inde ako na tej appke.

To som nemyslel tak ze tomu neverim - keby som tomu neveril, tak neinvestujem do tej apky od zaciatku - to ze by som si nekupil batmana za 13 tisic je otazka investicnych prostriedkov a preferencii. Asi sa ti zhodnoti aj takato vec - ale pravdepodobne "len" par "X" (jeden, dva mozno tri ?)- ja sa skorej snazim vyhladavat projekty, ktore ti daju tri cifry a viac X. Cize keby idem teraz investovat 13k, tak to diverzifikujem asi trosku inak ako do jedneho batmana. Neznamena to ale, ze tomu neverim. Keby tomu neverim - tak to uz davno predam a cakam kym si to budem moct vykesuvac z appky.

Vsetci asi cakaju na to, ako bude vyzerat ten system prechodu do FIAT a system predaja NFTs mimo appky. To bude pre nich zasadne.
Napísať odpoveď