Indukčná varná doska

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Indukčná varná doska

Príspevok od používateľa STomko »

Hensym napísal: 13 jan 2022, 23:25 Pri sklokeramike ma strašne je*be ten štýl ohrevu, že to vlastne nevie držať teplotu konzistentne, ale teplotu to reguluje vypínaním ohrevu napr. v 15 sekundových intervaloch a je to otravné a ťažko sa na to zvyká.
Nechcem ta strasit ale tak isto funguje aj indukcia. Preto aj v dTeste pred nejakym casom robili test pripravy palaciniek, ako rovnomerne dokaze ta ktora platna drzat teplotu.
Niekto tu spominal spojenie varnych zon, prip. Vselijake flexi zony - tie tiez nedopadli v teste dobre. Teraz mam na mysli nie spojenie 2 platni ale zona napr. Na polovicu plochy, kde ale vykon mimo platni bol zalostny.

Za mna co je top pri indukcii je jednoduchost umytia - kedze platna je horuca len od hrnca, nebyvaju na nej prihorene veci tak ako napriklad na sklokeramike/plyne. A este minutka a hlavne casovac vypnutia nezavisle na kazdu jednu platnu, skvela vec.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

To cyklovanie v pár sekundách som registroval na našom iba ak je nastavené 500 Watt. Od 800 po 2000 nie. Aspoň pri varení vody.
Zas podivne funguje či skôr poriadne nefunguje to nastavenie na nejakú konkrétnu teplotu, to je podľa mňa dosť nepresné.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

STomko napísal: 14 jan 2022, 9:38Za mna co je top pri indukcii je jednoduchost umytia - kedze platna je horuca len od hrnca, nebyvaju na nej prihorene veci tak ako napriklad na sklokeramike/plyne. A este minutka a hlavne casovac vypnutia nezavisle na kazdu jednu platnu, skvela vec.
tak nasa doska ze zasvinena riadne a prave aj ked ju vydrhnes tak tam ostanu take akokeby flaky co proste nechcu ist prec. ale nejak nas to netrapi, je to detail.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

tak nevravim ze nasa je tip top vylestena, ale ak sa ti nieco vyleje z hrnca, na plyne/sklokeramike to prihori na platni, indukcia je tepla len od hrnca, ale je to ine ako ked vylejes nieco na sklokeramike a tam sa to skratka priskvari.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

wladas napísal: 14 jan 2022, 9:13 + je dana minimalna velkost hlnca. Elektronika zisti ze je hrniec uz moc maly a nepusti platnu.
Neviem aku znacku indukcie tym mas na mysli, ale ja som skusal na nasej Siemens indukcii aj 14cm mini hrniec a pokial mal hrniec poriadne kompaktibilne dno pre indukciu tak sa aj mala aj velka platna na indukcii vzdy zapla bez ohladu na velkost hrnca.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

A 14cm je nejak obzvlast malo? Nic vynimocne (hovorim o hrnci). :D

Oni skor mali na mysli nejake 5cm hrnceky, ak si chce niekto zohriat mliecko alebo tak (mozno aj taky priemer niektore dosly zhltnu, neviem).
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Hensym napísal: 16 jan 2022, 22:18 A 14cm je nejak obzvlast malo? Nic vynimocne (hovorim o hrnci). :D
Po spravnosti vraj nejde o velkost ale o techniku... :D Takze ked sa pouzila nespravna technika polozenia "hrnceka" na indukciu a nedalo sa na to "spravne" miesto, tak potom necudo, ze to nefunguje... :D
Napísať odpoveď