Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
tu sa 65% ludi preockovalo tretou davkou medzi oktobrom a Vianocami. mozno aj to pridalo ku vlastnostiam omikronu a malo by byt lepsie. tak snad to na Slovensku nebude tak zle. mozno bolo dolezite nacasovanie na Vianoce. niektore spoje zrusene, tovary dorucene neskor, ale to az tak nevadi, lebo vies, ze si ludia dovolenky beru. tak snad skutocnost, ze ucitelia, alebo cele triedy deti, ci cele vyrobne zmeny budu chore nesposoby na Slovensku este viac problemov.
tam sa ukaze, ze nie je dolezita mala umrtnost, ekonomike, zdravotnictve a vzdelavaniu vadi vacsia umrtnost minialne. problem je, ked su ludia v produktivnom veku mimo pracoviska/obchodu, deti nemozu do skoly, lebo su chore/je chory ich ucitel alebo nie su zdravotnici a postele pre nekovidovych. to robi rizkovymi vsekych a preto je vhodne ockovat kazdeho. nie len darcek na 65. narodeniny.
o longocovide na vychode si niekto pytal clanok v marci. v rovnakom case mi o krvych zrazeninach sposobenych prekonanim hovorili ludia z oblasti zdravotnictva. pre diskutujuceho boli problemy dva: lekari nedali presne cislo longcidovych. dostal linky na blog Harvardskej mediciny a Lancet, vypytal si cas. potom dostal BBC, kde sa pisalo, ze najviac ludi boli hlava a od vtedy pise, ze longcovid nie je problem. ak je ta "bolest hlavy" taka fajna migrena, kde clovek prestane vidiet a zvracia, tak s tym sa musi pracovat a nakupovat skutocne veselo.
okrem ruska v interiery, ktore ludia nie vzdy respektuju, tu v Anglicku neplatia obmedzenia na pocet ludia a na plochu a snad ani covidpassy na akcie a do nocnych klubov nepresli. takze od jula tu to malo byt lepsie ako vo Svedsku, kde stale dake pravidla platia. no tak sa pozriem na excess mortality tu https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoi ... IsImMiOjh9
v lete sice malo, ale potom opat excess. ergo, v tom Svedsku naozaj musia ludia nieco dodrziavat, lebo tu aj pred koncom opatreni malo mat 90% ludi po prekonani a po ockovani a na excess mortality to ziadny ocakavany dopad nema.
tam sa ukaze, ze nie je dolezita mala umrtnost, ekonomike, zdravotnictve a vzdelavaniu vadi vacsia umrtnost minialne. problem je, ked su ludia v produktivnom veku mimo pracoviska/obchodu, deti nemozu do skoly, lebo su chore/je chory ich ucitel alebo nie su zdravotnici a postele pre nekovidovych. to robi rizkovymi vsekych a preto je vhodne ockovat kazdeho. nie len darcek na 65. narodeniny.
o longocovide na vychode si niekto pytal clanok v marci. v rovnakom case mi o krvych zrazeninach sposobenych prekonanim hovorili ludia z oblasti zdravotnictva. pre diskutujuceho boli problemy dva: lekari nedali presne cislo longcidovych. dostal linky na blog Harvardskej mediciny a Lancet, vypytal si cas. potom dostal BBC, kde sa pisalo, ze najviac ludi boli hlava a od vtedy pise, ze longcovid nie je problem. ak je ta "bolest hlavy" taka fajna migrena, kde clovek prestane vidiet a zvracia, tak s tym sa musi pracovat a nakupovat skutocne veselo.
okrem ruska v interiery, ktore ludia nie vzdy respektuju, tu v Anglicku neplatia obmedzenia na pocet ludia a na plochu a snad ani covidpassy na akcie a do nocnych klubov nepresli. takze od jula tu to malo byt lepsie ako vo Svedsku, kde stale dake pravidla platia. no tak sa pozriem na excess mortality tu https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoi ... IsImMiOjh9
v lete sice malo, ale potom opat excess. ergo, v tom Svedsku naozaj musia ludia nieco dodrziavat, lebo tu aj pred koncom opatreni malo mat 90% ludi po prekonani a po ockovani a na excess mortality to ziadny ocakavany dopad nema.
tuAbstract
Importance Multisystem inflammatory syndrome in children (MIS-C) is associated with recent or current SARS-CoV-2 infection. Information on MIS-C incidence is limited.
Objective
To estimate population-based MIS-C incidence per 1 000 000 person-months and to estimate MIS-C incidence per 1 000 000 SARS-CoV-2 infections in persons younger than 21 years.
Design, Setting, and Participants
This cohort study used enhanced surveillance data to identify persons with MIS-C during April to June 2020, in 7 jurisdictions reporting to both the Centers for Disease Control and Prevention national surveillance and to Overcoming COVID-19, a multicenter MIS-C study. Denominators for population-based estimates were derived from census estimates; denominators for incidence per 1 000 000 SARS-CoV-2 infections were estimated by applying published age- and month-specific multipliers accounting for underdetection of reported COVID-19 case counts. Jurisdictions included Connecticut, Georgia, Massachusetts, Michigan, New Jersey, New York (excluding New York City), and Pennsylvania. Data analyses were conducted from August to December 2020.
Exposures
Race/ethnicity, sex, and age group (ie, ≤5, 6-10, 11-15, and 16-20 years).
Main Outcomes and Measures
Overall and stratum-specific adjusted estimated MIS-C incidence per 1 000 000 person-months and per 1 000 000 SARS-CoV-2 infections.
Results
In the 7 jurisdictions examined, 248 persons with MIS-C were reported (median [interquartile range] age, 8 [4-13] years; 133 [53.6%] male; 96 persons [38.7%] were Hispanic or Latino; 75 persons [30.2%] were Black). The incidence of MIS-C per 1 000 000 person-months was 5.1 (95% CI, 4.5-5.8 ) persons. Compared with White persons, incidence per 1 000 000 person-months was higher among Black persons (adjusted incidence rate ratio [aIRR], 9.26 [95% CI, 6.15-13.93]), Hispanic or Latino persons (aIRR, 8.92 [95% CI, 6.00-13.26]), and Asian or Pacific Islander (aIRR, 2.94 [95% CI, 1.49-5.82]) persons. MIS-C incidence per 1 000 000 SARS-CoV-2 infections was 316 (95% CI, 278-357) persons and was higher among Black (aIRR, 5.62 [95% CI, 3.68-8.60]), Hispanic or Latino (aIRR, 4.26 [95% CI, 2.85-6.38]), and Asian or Pacific Islander persons (aIRR, 2.88 [95% CI, 1.42-5.83]) compared with White persons. For both analyses, incidence was highest among children aged 5 years or younger (4.9 [95% CI, 3.7-6.6] children per 1 000 000 person-months) and children aged 6 to 10 years (6.3 [95% CI, 4.8-8.3] children per 1 000 000 person-months).
Conclusions and Relevance
In this cohort study, MIS-C was a rare complication associated with SARS-CoV-2 infection. Estimates for population-based incidence and incidence among persons with infection were higher among Black, Hispanic or Latino, and Asian or Pacific Islander persons. Further study is needed to understand variability by race/ethnicity and age group.
nie je zac
Ako je to s tým OP+?
Nemám tretiu dávku iba dve, ale keď som komplet zaočkovaný a spravím si antigén som tiež OP+, to viem.
Moja otázka znie, keď si spravím ten samotest antigén, alebo domáci antigén platí to tiež ? Alebo musím mať nejaký antigén kde mi ho spravia na odbernom mieste a dajú aj "pečiatku"?
Nemám tretiu dávku iba dve, ale keď som komplet zaočkovaný a spravím si antigén som tiež OP+, to viem.
Moja otázka znie, keď si spravím ten samotest antigén, alebo domáci antigén platí to tiež ? Alebo musím mať nejaký antigén kde mi ho spravia na odbernom mieste a dajú aj "pečiatku"?
Podľa mňa neplatí, musíš mať potvrdenie, nebudeš predsa chodiť s tou plastovou chu**** s čiarkou 
-
Daniel9911
Professional
tuším ten domáci AG test platí max len pre školy a zamestnanie, na všetko ostatné treba test odberového miesta.
Tiež mám ten pocit, len nikde som to nenašiel oficiálneDaniel9911 napísal: 17 jan 2022, 15:48 tuším ten domáci AG test platí max len pre školy a zamestnanie, na všetko ostatné treba test odberového miesta.
Niekde ani to nie, ako v mojej praci. Pravne nevedeli poriesit zodpovednu osobu tak x desiatok samotestov hodili do kosa a migaj na statne testovanie.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Podla novych studii sa ukazuje, ze ockovanie velmi dobre funguje aj proti long covidu, ktory ani pri omikrone a dokonca ani u malych deti moze byt vazny problem.
https://www.facebook.com/IniciativaSnih ... 6318352193
https://www.facebook.com/IniciativaSnih ... 6318352193
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Zaujimava vec: https://zive.aktuality.sk/clanok/x519c9 ... ili-vedci/.
- Ukázalo sa, že v prípade prvej dávky zrejme len tretinu najčastejších symptómov, ako je bolesť hlavy a únava, spôsobuje priamo vakcína. (Ostatne je necebo efekt)
- Po druhej dávke bol nocebo efekt zodpovedný za približne polovicu vedľajších účinkov.
PS: ked niekto bude tvrdit, ze aj Covid je len necebo, tak nech prosim dolozi studiu.
- Ukázalo sa, že v prípade prvej dávky zrejme len tretinu najčastejších symptómov, ako je bolesť hlavy a únava, spôsobuje priamo vakcína. (Ostatne je necebo efekt)
- Po druhej dávke bol nocebo efekt zodpovedný za približne polovicu vedľajších účinkov.
PS: ked niekto bude tvrdit, ze aj Covid je len necebo, tak nech prosim dolozi studiu.
-
starysomar
Hardcore addict
Nocebo 
Takže naša vláda idem očkovať neplnoletých napriek tomu, že od Phizeru neexistujú klinické štúdie o účinnosti a EMA nevydala žiadne odporúčania v tomto smere. Mne z toho vychádza, že naša vláda je banda geniálnych expertov, na ktorých sa nehrabe ani samotný výrobca vakcín. Vau, som taký šťastný, že zdravie našich detí je v rukách odborníkov, ktorí vedie presne, čo robia.
ved opichali morcata a tym sa nic nestalo, tak to predsa ziademu decku nemoze ublizit!
A toto je čo?Terepin napísal: 27 jan 2022, 9:36 Takže naša vláda idem očkovať neplnoletých napriek tomu, že od Phizeru neexistujú klinické štúdie o účinnosti a EMA nevydala žiadne odporúčania v tomto smere.
https://www.ema.europa.eu/en/news/comir ... -aged-5-11
a toto
https://www.gov.uk/government/news/uk-r ... -year-olds
a tu
https://www.cdc.gov/media/releases/2021 ... ccine.html
Ak by si o tom, ako vsetky testy a odporucania presli natocil video v detskej izbe u svojich rodicov preskakujucim hlaskom, az potom by ti uveril. Lebo taky su podla neho ludia, ktori maju rozhodovat o inych
Nič ohľadom tretej dávky.retkvic napísal: 27 jan 2022, 11:03 A toto je čo?
https://www.ema.europa.eu/en/news/comir ... -aged-5-11
a toto
https://www.gov.uk/government/news/uk-r ... -year-olds
a tu
https://www.cdc.gov/media/releases/2021 ... ccine.html
akej tretej davky? pytal si sa na ockovanie deti. klinicke studie si dostal. ospravedln sa za dalsie lzi a nespamuj.
pekny zvysok dna.
pekny zvysok dna.
Tretiu davku u deti davaju napriklad v USA, su z toho aj studie. Taktiez to praktizuju aj v Rakusku. Vzhladom na to, ze vakciny su dostatocne overene, otestovane a tretie davky sa u deti uz pouzivaju, tak aky je problem? Vyrobca vakciny Pfizer zakazal alebo neodporucil tretiu davku u deti?Terepin napísal: 27 jan 2022, 9:36 Takže naša vláda idem očkovať neplnoletých napriek tomu, že od Phizeru neexistujú klinické štúdie o účinnosti a EMA nevydala žiadne odporúčania v tomto smere. Mne z toho vychádza, že naša vláda je banda geniálnych expertov, na ktorých sa nehrabe ani samotný výrobca vakcín. Vau, som taký šťastný, že zdravie našich detí je v rukách odborníkov, ktorí vedie presne, čo robia.
A ty uz si zaockovany tretou davkou? Nezacali deti 5-11 ockovat docela nedavno? Ak by tretiu davku potrebovali teraz nejake deti tak su to mozno max. 12+ ktore su imunodeficitne, ktore by si tu davku radi dali aj bez tvojich vyhrad a obav o ich zdravie.
-
starysomar
Hardcore addict
V Rusku začali tiež očkovať deti - netvrdím, že treťou.
vzhladom na vysledky ich krajiny by som im doveroval16:54Švédsko nevydá odporúčanie očkovať proti covidu detí od piatich do 11 rokov. Prínos vakcinácie podľa tamojších úradov u tejto vekovej skupiny neprevažuje riziká. (reuters)