Zosilovač BD DT 990 Pro

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Zosilovač BD DT 990 Pro

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nie je možne aby si mal Win na 100% a X6 skoro na max. To by ti odtrhlo hlavu.
Sluchadla stihaju. Nemaš nejake nečistoty v membrane? Vlas alebo tak.

Chrapčať to nemôže, je možne že je to vadny kus, alebo ti tam lezie nejaky elektro bordel z PC (zemna slučka...).

Skusil by som to pripojiť k inemu PC alebo notebooku.
jepeto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jepeto »

No hra to fakt hlasno to je pravda, ale neviem ci až tak ako vravíš ty. Každopadne celé mi to pride trošku divné, skúsil som ešte 1 vec, a to pripojiť zosilňovač na BT a tam sluchadla idu veru tižšie ako cez USB, no ale zas tam nechrapčia keďže ako som už spominal vyššie ak je amp na 95% a windows nad 80% a je pripojeny na USB do PC tak pri určitých typov skladieb je počuť niečo, neviem to vyjadriť či je to chrapčanie, alebo nestihanie tych sluchadiel ale niečo čo proste mi nerobí pri nižšich volume. A stala sa mi zas ta vec kde zosilovaču prepne a začne všetko chrapčať aj sluchadla aj domáce kino, a prestane až keď zosilňovač vypnem. Zároveň som prišiel na náhodnú vec, keď mi to začalo chrapčať jak blaznivé vymienil som z USB na BT a prestalo, to iste aj keď som to dal na conexial, takže to robí iba u USB, lebo akonahle som to prepojil cez BT chrapčanie prestalo a zas keď som dal na USB tak pokračovalo, neviem fakt či to neni nejaký vadný kus. Každopádne večer ešte skúsim pripojiť zosilňovač na NTB a uvidím ako to bude tam.
A jack som kukol aj 3,5 aj 6,5 ktory bol čistý, s tým že fakt netuším čo je elektro bordel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Moze byt vadny, ale taktiez to nemusi byt vina X6. Problem moze byt na strane PC. Alebo zemna slucka. Preto je dobre to pripojit k inemu PC aby si zistil ci je problem s X6 alebo inde.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Podobne mi blbne Fiio USB DAC so slúchadlovým zosilňovačom pod Win11
Aj v prostred skladby začne chrčivý zvuk alebo po prepnutí zdroja zvuku - stanice inetových rádií, videá na Youtube - silný šummiesto zvuku.
Po vypnutí-zapnutí "zdroja zvuku" zas začas normálny.
jepeto
Amateur
Amateur

No skusil som to pripojiť na NTB a neviem to zistiť na 100% ale môj odhad je že na PC to hrá hlasnejšie ale tým pádom aj "chrčí" viac, ale neni som si tým istý jedine či som si na 100% istý že na NTB to isto nechrčí tak, ale s tým že to hra hlasnejšie to je iba moje presvedčenie keďže oboje je dosť hlasno ale verim že na PC to je o kus viac. Mimochodom neni niečo kde zistim presne ako to hrá nejaka appka alebo take niečo na db ? Lebo týmto štýlom si zničím uši za chvíľku :lol:
A čo sa týka toho vypadávania a náhodného len tak chrčania to by asi bolo najlepšie keby ten NTB používam kľudne aj 2 dni a podľa toho to zistiť či to spraví aj tam, či je aj nejaka iná cesta, lebo fakt netuším kedy to vypadáva, mne to príde ako random, kedy sa mu zachce. Niekedy 2x za hodinu niekedy ani po 15h nič. Po pripade kludne hodim popisok svojho PC ak by to nejako vedelo pomôcť.

Autoeditácia príspevku po 2 hod 15 min 34 sek:
Ok to neznáme random šuštanie od nikial bolo na 80% zemnou slučkou,keďže som mal prepojený PC z Domacim kinom 2x 1. pripojenie cez stary digital, a 2. pripojenie do zosilňovača, takže si myslím že by v tomto mohla byť chyba, a čírou náhodou ako som zapol domace kino tak hned do 30 min to šuštalo, takže je to dosť pravdepodobné. Uvidím čil po odpojení či sa to fixlo.
jepeto
Amateur
Amateur

Po napísani príspevku, mi zvuk začal chrapčať takže som nakoniec spravil čo mi bolo poradené a to zapojiť zosilňovač do iného ziariadenia, zapojil som ho do 2-hého NTB na ktorom sa to vôbec nedialo, takže na 100% je to v mojom PC ale neviem fakt v čom, keďže som tento týždeň RR Windows. Viete niekto v čom by mohol byť háčik ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skusal si to pichnut aj do inych usb-ciek co mas na PC, alebo iba do jedneho? Mozno sa tak sprava len jedno, tak vyskusaj vsetky.
jepeto
Amateur
Amateur

Ano skušal som do prednych pripojek aj do zadných s tym že som aj skusil či nechce namiesto USB 3.0 iba 2.0 ale stále to isté.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak potom to bude niečo s doskou alebo nejaky elektricky bordel.
jepeto
Amateur
Amateur

A dá sa to nejako vyriešiť ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. Skusit pripojit sietovy kabel toho DACu do inej zastrcky, vymenit adapter za nejaky iny, skusit kupit nejaky galvanicky oddelovac (RCA) atd.
jepeto
Amateur
Amateur

A keď viem že toto rušenie signalu alebo čo to je mi robí iba pri USB pripojeni ale pri digitalnom vôbec vie sa tym nejako zredukovať možné príčiny ? Lebo ja fakt to nechápem, dam USB do PC a začne robiť čo chce a akonahle to zmenim z USB na Digital tak všetko ide ako ma.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Stale to moze byt vela veci. Ale fak najskor nejaky problem s usb.
Napísať odpoveď