Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: USA vs Rusko

Príspevok od používateľa retkvic »

Informacie su verejne dostupne
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jefim_Fištejn
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Dobre, a co z toho z neho robi odbornika na vojnu? Ze sa narodil v Kyjeve?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Na vojnu možno nie, ale na režim komunizmu a Rusko áno.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ľady sa pohli, NATO doda dalsie zbrane, napr zbrane protivzdušnej obrany

ropman
je to jeho nazor a kazdeho je osobna vec ci sa s nim clovek stotozni alebo nie. Je normalne ze niektore nazory sa nam pozdavaju viac a ine menej. Je obohajuce pocut nazory ktore sa lisia od tych nasich, inak by clovek zil iba vo svojej vlastnej informacnej bubline. Ja si tiez nemyslim ze by mal vo vsetkom co povedal pravdu.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

To je vporiadku ze je to jeho nazor, aj ja mam svoj nazor. Rozdiel je len v tom ze ja sa nejdem pretrcat do medii a vyjadrovat sa k veciam ktorym nerozumiem (tj. nemam v danej oblasti vzdelanie a prax)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 25 feb 2022, 19:06 To je vporiadku ze je to jeho nazor, aj ja mam svoj nazor. Rozdiel je len v tom ze ja sa nejdem pretrcat do medii a vyjadrovat sa k veciam ktorym nerozumiem (tj. nemam v danej oblasti vzdelanie a prax)
mas pravo ist do medii ako kazdy iný a urcite by sa nasli ludia ktori by si tvoje nazory radi vypoculi, mozno aj ja
ropman
Medium Professional
Medium Professional

gogo956 napísal: 25 feb 2022, 19:16 mas pravo ist do medii ako kazdy iný a urcite by sa nasli ludia ktori by si tvoje nazory radi vypoculi, mozno aj ja
Tak pravo samozrejme mam ale to nezmamena ze je to spravne, ist do medii prezentovat svoj laicky nazor, dokonca to moze byt niekedy pre spolocnost aj nebezpecne. Na nieco take by som musel mat nulovu sebareflexiu a ego vo vesmire.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ropman
Urcite dobre chapes,/nevieme kolko mas rokov/ ze dovod preco ten clovek takto verejne vystupil je, ze jeho rodna krajina pravdepodobne krvavo prehra v nerovnej vojne s ovela silnejsim agresorom, preto sa snazi urobit aspon to co moze a apeluje na co najvacsie mnozstvo ludi, aby vytvorili tlak a snazili sa Ukrajine viacej pomoc. Ved si prosim uvedom, ze tam sa deje strasna tragedia, predsav si seba na jeho mieste.
Keby Slovensko napadol ovela vacsi protivnik a zabijal by tvojich vlastnych, nesiel by si keby si mal moznost do medii a nepovedal-prosim vas pomozte im nejako?
Chapes co tam nastane, ked Ukrajina padne a vsetko ovladnu pro ruske sily, pre ktorych zakon nic neznamena, budu sa mstit, zabijat atd.?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Prosimta ja som za co najvacsiu pomoc ukrajine ale nie sposobom ,,bububu" ked teraz nenasadite svojich vojakov na ukrajinu tak potom aj vas vsetkych putin napadne. Pretoze kazdy racionalne uvazujuci clovek vie co by to sposobilo -> globalny jadrovy konflikt, ktory nepomoze nikomu, ani ukrajine.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_hend

Už sa vyhráža Švédsku a Fínsku. Bodaj by ich hneď prijali do NATO nech Putina aj roztrhne.
ibidaba
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ibidaba »

ropman napísal: 25 feb 2022, 19:33 Prosimta ja som za co najvacsiu pomoc ukrajine ale nie sposobom ,,bububu" ked teraz nenasadite svojich vojakov na ukrajinu tak potom aj vas vsetkych putin napadne. Pretoze kazdy racionalne uvazujuci clovek vie co by to sposobilo -> globalny jadrovy konflikt, ktory nepomoze nikomu, ani ukrajine.
Len aby to raz nebola ina krajina/y, ktora bude vymenena za odvratenie jadroveho konfliktu.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Paťko napísal: 25 feb 2022, 19:48 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_hend

Už sa vyhráža Švédsku a Fínsku. Bodaj by ich hneď prijali do NATO nech Putina aj roztrhne.
To už ani nie je vyhrážanie, to je už bezočivosť. Ako dobre, bavíme sa o Rusku, ale čo si myslí kto je on, že môže ostatným suverénnym krajinám prikazovať čo majú a čo nenemajú robiť ako sa mu zachce? Vravím, toto už nie je vyhrážka, to je egoizmus na ntú zmiešané s maximálnou bezočivosťou.

Ináč NATO presúva svoje jednotky na východ.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

NATO posilní východné krídlo tisíckami vojakov síl rýchlej reakcie, povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Posily zahŕňajú aj viac ako 100 stíhačiek, ktoré budú nasadené v stave najvyššej pohotovosti na 30 rôznych miestach.

Ako píše agentúra AP, sily rýchlej reakcie NATO celkovo pozostávajú z približne 40-tisíc vojakov. Stoltenberg však uviedol, že Aliancia ich na svoje východné krídlo nevyšle všetkých.

V súvislosti s bojmi na Ukrajine šéf NATO poznamenal, že tamojšie ozbrojené zložky statočne bojujú proti útočiacim ruským silám.
„Stále je to nestabilná situácia. Ale vieme, že ukrajinské sily statočne bojujú a sú schopné spôsobiť škody ruským inváznym silám.“ (tasr)
ešte stáe sa nájde niekto, kto si myslí, že by sa NATO vysralo na niektorú zo svojích krajín?

Mimochodom, názory niektorých ľudí sú, že usa su agresor, že usa chcú zaútočiť na rusko, že usa chcú vojnu atď ale tí istí ľudia zároveň tvrdia, že by sa NATO (teda aj usa) vysralo na obranu slovenska (alebo inej krajiny), ak by bolo napadnuté. Čiže USA by mali legálny a legitímny dôvod zaútočiť na rusko, lebo napadlo spojenca a oni by sa na to vysrali a povedali by si, že šak to je malá krajina to nám nestojí zato. wtf? Kde chodia ľudia po túto logiku?
retkvic
Addict
Addict

ropman napísal: 25 feb 2022, 19:33 Prosimta ja som za co najvacsiu pomoc ukrajine ale nie sposobom ,,bububu" ked teraz nenasadite svojich vojakov na ukrajinu tak potom aj vas vsetkych putin napadne. Pretoze kazdy racionalne uvazujuci clovek vie co by to sposobilo -> globalny jadrovy konflikt, ktory nepomoze nikomu, ani ukrajine.
Hadam si počul prejav Putina, požaduje stav do alebo pred r. 1997, on sa pri Ukrajine nezastavi, ukrajincom treba poslat zbrane, netreba sa tvarit, ze im ich poslat nechceme, mozno ich aj dostanu, ale kedy o tyzden, dva, mesiac.
Za dalsie swift, pred konfliktom bol na stole, ked sa konflikt zacal je zo stola, aky signal to vysiela pre hocikoho, doteraz co Putin povedal bolo, on ma ciel jasny, my nevieme co chceme, teraz vyzera ze chceme zdanlivo zachranit samych seba, hoci je to mylna predstava.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Swift brzdi hlavne Nemecko, ale su tam aj dalsie staty ktore váhajú.

----
Ruské síly přišly během invaze o 2800 vojáků, tvrdí ukrajinské ministerstvo obrany. Podle serveru Ukrajinska pravda jde o zabité, raněné a zajaté. Náměstkyně ministra obrany Hanna Maljarová dále tvrdí, že ruské síly přišly od začátku invaze o zhruba 80 tanků, 516 bojových obrněných vozidel, deset letadel a sedm vrtulníků. Údaje nelze ověřit z jiných zdrojů.
----
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Mna len tak napadlo, ze to co si teraz akoze rusko(putin) narokuje na Ukrajine si moze narokovat madarsko(orban) na Slovensku..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Bojujeme ako sa dá. :D
Prílohy
274778363_3095720743976888_1631528548444178023_n.jpg
retkvic
Addict
Addict

gogo956 napísal: 25 feb 2022, 20:48 Swift brzdi hlavne Nemecko, ale su tam aj dalsie staty ktore váhajú.
Pocul som este o Taliansku, ale to uz sa vyjadrilo, ze v pripade potreby siahne opet k uholnym zdrojom, ktore prestalo pouzivat kvoli eko politike.
Slovensko vraj nema problem so swiftom, co je od Hegera dost odvazne.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zasa nechápem prečo je putin označovaný za šialenca. Myslím si, že putin je pričetný a úplne presne chápe všetky svoje rozhodnutia. Tak či onak, takíto masívny a mesiace planovaný útok nie je z jeho hlavy a isto v Rusku nevládne až tak tvrdo ako napr. hitler, aby si presadil aj úplne pre rusko nevýhodné a zničujúce rozhodnutia.Tým sa nechcem ruska zastávať ale treba si uvedomiť, že toto nie je akt šialenca, ale vyeskalovanie situácie od roku 2013. Rusákov sa nezastávam a myslím si, že UA má právo sama a slobodne sa rozhodnúť, či vstúpi do EU a NATO, alebo nie. Na druhej strane chápem vyjadrenia Ruska. Je to USA a NATO, ktoré sa tlačí stále k ich hraniciam a nie oni. Neviem, to bol taký problém sa dohodnúť, že UA bude neutrálna krajina ako Švajčiarsko a nebude sa pridávať na žiadnu stranu ? Pre ukrajinu nie je žiadna výhoda aby bola narazinkovou zónou Ruska, alebo opačne... Je smutné, že sa tomu dalo predísť a za 8 rokov sa prakticky pre mier nespravilo nič.
gogo956
Redeemer
Redeemer

NHISPVM

vstup Ukrajiny do Nato najblizsich 10-15 rokov bol nerealny, to vedel každý. Putin ale chcel dohodu ze sa tak nestane ani nikdy v buducnosti. Ukrajinci ale dobre rozumejú, ze byt neutralny znamena byt kedykolvek lahkou obeťou Ruska.
Krok Putina napadnut Ukrajinu je velmi nerozumny, lebo to bude mat pre jeho krajinu dlhodobe silne negatívne dôsledky. Porovnavat Ukrajinu so Svajciarskom moze clovek iba vtedy, ked nerozumie hlbsim suvislostiam /politickym, historickym, ekonomickym/
Napísať odpoveď