Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Facebook

Príspevok od používateľa Dreamer »

OK, dakujem za odpovede.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym napísal: 26 feb 2022, 21:13 Mne ešte NIKDY fb v nahlásení nevyhovel, a to nie som "bojovník za pravdu" čo nahlasuje všetko, ale len fakt okaté extrémy.
To ani mne a to som nahlasoval nozaj toxicky odpad, parkrat aj jasny rasizmus a fasiszmus. Vzdy vsetko v najlepsom poriadku.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mozno skuste nahlasit na stranke slovenskej policie.

Napr. Harabin by si zasluzil ist do basy za svoj status na fb.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mne vyhoveli pri nahlaseni hoaxov asi v 20% pripadov, aj to az po tyzdni. V ostatnych pripadoch "obsah neporusoval podmienky pouzivania", takato odpoved mi prisla taktiez po tyzdni, ked kazdy uzivatel ten text uz davno cital. Napriklad prispevok, kde niekto hanlivo oznacil prezidentku som nahlasil ako hate speech a podla nich to bolo v poriadku.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Prečo stále v roku 2022 keď pošlem hocikomu video cez messenger to tak pokazí kvalitu?

To isté aj keď pridám video na instagram (ktoré sa prsí s tým že je video sociálna sieť), či už príbeh/príspevok alebo reels.

S tým nikto nemá problém?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

vies ako sa hovori, darovanemu konovi na zuby nepozeraj.

tie videa musia byt niekde ulozene a priestor stoji peniaze. ber to tak ze facebook/instagram ti dava zadarmo neobmedzeny priestor na ukladanie videi. jedina nevyhoda je znizena kvalita.
ano, youtube ti dovoli aj vo vysokej kvalite tam ukladat videa ale zase budu prerusovane reklamami.

tiez myslim ze zrovna instagram a facebook beru tie videa ako nieco docasne, konzumne. uprimne 95% videi na instagrame su typu "caute, dnes som sa vysral", "toto su moje nove saty" alebo "haha, macka za zlakla svojho odrazu v zrkadle"... v tychto pripadoch asi nikoho netrapi ze to je iba 720p a nie 4k :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Instagram je konzum - snáď nechceš považovať sieť, kde sa video prakticky nedá ani približiť a je v podstate obmedzené šírkou displeja za niečo, kde by si sa mal 2x zamýšľať nad kvalitou. Instagram je o ceckoch, autách a plážach.

Messenger, FB, zrejme aj IG (ale asi menej) veľmi silno komprimujú aj fotky, je to práve preto, čo píše aacid, to množstvo dát je proste nepredstaviteľné, a keďže 99% je totálny balast a zbytočný hnoj, nemá zmysel tam tlačiť na kvalitu - na to sú iné cloudové platformy, a buď sú zdarma, alebo stoja pár eur. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Na posielanie suborov je okrem roznych stranok vhodny napr. aj TeamViewer, ktory sa da zapnut aj v rezime zasielania dat, bez zobrazenia plochy.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

prosím ako si nastavím z appky messengeru, aby mi neukazovalo online ľudí ktorým som písal možno raz pred rokmi? skúšal som odstaviť konverzáciu, ale to nepomohlo.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Paťko: píše mi to "Nemáte žiadne importované kontakty." :(
aj na PC, aj na mobile.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mňa by zaujímalo, že keď kliknem na niekoho profil a vidím tam len profilovku, žiadne info a nemôžem toho človeka ani požiadať o priateľstvo, tak čo to znamená? To je nejaké ultra prísne nastavenie súkromného profilu alebo ma ten človek zabanoval? :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

V nastaveniach pri ziadosti o priatelstvo su len moznosti "vsetci" a "priatelia priatelov", takze ak je to priatel niekoho z tvojich priatelov, tak to moze byt blokovanie uzivatela.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Môže to byť buď ultra prísne nastavenie súkromia alebo tam jednoducho žiadne informácie neuviedol. Skoro pri všetkých info v profile sa dá nastaviť kto to môže vidieť. Ako píše Dreamer, v nastaveniach súkromia sa tiež dá nastaviť, kto môže posielať žiadosti o priateľstvo, a sa mi zdá, že tá možnosť požiadať o priateľstvo zmizne aj vtedy, keď dotyčnému pošleš žiadosť o priateľstvo a on ju odmietne. Blokovanie to asi nebude, lebo to by sa profil nezobrazil vôbec.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj, ak by ťa blokol, jeho profil cez svoje konto vôbec nenájdeš. Sú to len bežné obmedzenia súkromia v nastaveniach, tiež to tak mám nastavené...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Casto sa hovori ze tiktok je konkurent FB. Ze mladi su ovela viac na tiktoku.
Sice tiktok pouzivam kratko ale vsak to je uplne iny typ platformy. To sa neda porovnavat.
Vie mi to niekto vysvetlit?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A čo chceš vysvetliť? Platforma typu FB jednoducho nie je pre mladých zaujímavá. Nebaví ich vypisovanie, pre nich je väčšia prča natočiť video s rôznymi efektmi. A ak sa chcú s niekým dohovoriť, majú x iných kecálkov miesto Messengera...

Z FB sa bohužiaľ stala žumpa starých dezolátov a mladí nemajú záujem riešiť nezmyselné veci starcov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som FB nikdy nepouzival, ale taky Tik tok sa mi zda pre mladych zaujimavejsi, lebo tam su vlastne "zabavne domace hudobne klipy" tak by som to laicky definoval a niektore musim povedat ze su fakt zaujimave a to teda mladý davno nie som
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Kto čo hľadá - to aj nájde. Na FB je množstvo záujmových skupín, mnohé užitočné. Záleží na tom, čo človek sleduje, čomu venuje pozornosť, s kým ako a o čom komunikuje. Aj koho, koľko a akých ľudí si pridáva.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ved ja som za, nech sleduju FB ti, co chcu. Ini nech sleduju Twitter, ini IG a ostatni TikTok.

Comu ja ale nerozumiem je, preco tolko ludi pouziva napr IG na chatovanie, ked je polovoca planety na Messengeri. Preco si to komplikovat? Ta platforma nikdy nebola na chatovanie mienena...

Co sa tyka obsahi na TikToku, k tomu sa radsej nejdem vyjadrovat.

Co sa tyka tvrdenia ze na FB su starci a dezolati - na FB je to, co ty explicitne sledujes, nic viac. Dokonca aj reklamy su prisposobene tebe.

Cela pointa je, ze FB je diametralne odlisny typ platformy ako IG alebo TikTok a ponuka toho podstatne viac. Je to taka fullservisova socialna siet, zatial co IG a TikTok su prudko specificke. Hrusky a jablka.
Napísať odpoveď