Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

retkvic napísal: 02 mar 2022, 11:47 Aha, takze ty hovoris o tom, ze si pacifista a že na zasahovanie do medzianodnych zalezitosti maju rovnake pravo rusi ako aj americania, a mi by sme mali zostat nestranni, ked evidentne nie sme, alebo ako to mam chapat? Pripadne sa ma ta neutralita prenies ze sa ma vplyv ruska a ameriky nejako vybalancovat? Vzdy budes musiet byt na niekoho strane ak nie si neutralny.
V prvom rade sme my nemali zasahovať do suverenity iných štátov. Tak by sme mali vôbec právo sa vyjadrovať k iným krajinám. Takto je len vidieť, akí sme pokrytci a ide nám len o vlastné záujmy. To je ten princíp, keď zlodej kričí chyťte zlodeja. Tak to jednoducho je a pri hlbšom zamyslení nálepku pokrytci jednoducho máme. Ale zasa máme aj veľmi veľkú morálnu flexibilitu. Tak, ako si zlodej vie morálne odôvodniť, prečo je jeho správanie v poriadku, tak si my vieme teraz odôvodniť, prečo sme sa my správali primerane a len Rusi sú tí zlý.
A teda ako osoba s veľkou morálnou flexibilitou a zároveň ako osoba, ktorá je veľký sebec hovorím, že sankcie voči Rusku sú v poriadku a ja osobne som čakal ešte väčšiu podporu Ukrajiny. Lebo si uvedomujem, že sme v NATO, je teda v našom záujme vedieť, na ktorej strane sme a je teda len v našom záujme, aby bol vplyv NATO a EÚ čo najväčší.

Ale áno viem, to je také to bezohľadné správanie, no aj keď sa človek správa bezohľadne dlhodobo, tak s takým správaním nemôže prestať zo dňa na deň, lebo jeho správanie určilo spôsob reakcií na jeho správanie. Tak hádam sa začneme správať ohľaduplnejšie aspoň postupne, aby sme určili smer politickej kultúry.

A nie nebudem musieť byť na nikoho strane. Lebo mne je jedno do akej krajiny budem patriť. Prečo by mi malo záležať na Slovensku. S prepáčením. Ukrajina je jedna z najviac skorumpovaných krajín. Majú jednu z najnižších životných ulrovní v EÚ a sú na tom horšie ako v afrických štátoch. Za to môžu ich politici. A Ukrajinci teraz zomierajú len za nich, za politikov čo im svojou nekompetentnosťou toto spôsobili. Čo by sa pre bežného Ukrajinca (robiaceho v korporátne alebo ako drobný živnostník) zmenilo, keby Jkrajina patrila pod Rusko? Vobec nic. To je z iba vojna len za to aby sa politici udržali pri koryte.

Napríklad. Ak by si Maďari na juhu Slovenska v referende schválili,že sa chcú pripojiť v Maďarsku. A zároveň by to dané územie bolo oddelitelné na základe nejakých geografických a ekonomických väzieb bez veľkých tažkostí, tak ja nevidí žiaden dôvod, prečo by sa im v tom malo brániť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Peter00
korupcia na Ukrajine znama vec, ale je to dosledok toho, že ludia su chudobni, maju nizke prijmy, preto sa snazia si pomoct ako sa da. A preco su chudobni? To je otazka ktora si vyzaduje komplexnu odpoved, je v tom viacero dovodov a jednym z nich je, ze Ukrajina je geograficky umiestnena v oblasti kde ani okolite staty nie su bohate naviac su totalitné /Rusko, Bielorusko/. Peniaze generuju peniaze ale ked ich je malo, tak bohatstvo z toho nikdy nevznikne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Peter00 napísal: 02 mar 2022, 11:58Čo by sa pre bežného Ukrajinca (robiaceho v korporátne alebo ako drobný živnostník) zmenilo, keby Jkrajina patrila pod Rusko? Vobec nic. To je z iba vojna len za to aby sa politici udržali pri koryte.
to je otazka na ktoru vieme odpovedat iba pohladom do historie. co sa zmenilo pre bezneho cloveka ked nas v roku 68 obsadilo ZSSR? ako sme dopadli vdaka 20 rocnej okupacii? kam sa stihli pohnut za tych 20 rokov zapadne krajiny?
Peter00 napísal: 02 mar 2022, 11:58Napríklad. Ak by si Maďari na juhu Slovenska v referende schválili,že sa chcú pripojiť v Maďarsku. A zároveň by to dané územie bolo oddelitelné na základe nejakých geografických a ekonomických väzieb bez veľkých tažkostí, tak ja nevidí žiaden dôvod, prečo by sa im v tom malo brániť.
podla mna je tych dovodov vela. krajina patri statu, celemu statu. to ze by sa nejaka cast oddelila by malo dopad na celu krajinu.
hlavne ty ako obcan vlastnis tak maximalne svoj pozemok, pokial sa ti nepaci kde si tak mas pravo odstahovat sa ale nie ze si zoberies kus krajiny so sebou.
to ako keby si dal v praci vypoved s tym ze uz pre vas nepracujem, teraz pracujem pre inu firmu, ale rozhodol som sa ze stale budem za tymto stolom, pouzivat vas pocitac, kuchynu a zachody...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Peter00 - pre bežného Ukrajinca by sa mohlo zmeniť sakramentsky veľa, keby makal pod dohľadom súdruhov z Ruska a keby makal ako občan členského štátu EÚ. Pozri sa na Pobaltie, kde sú tie krajiny teraz a kde boli kým ich mali v područí Rusi.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Peter00 napísal: 02 mar 2022, 11:58 ako osoba s veľkou morálnou flexibilitou a zároveň ako osoba, ktorá je veľký sebec hovorím, že sankcie voči Rusku sú v poriadku a ja osobne som čakal ešte väčšiu podporu Ukrajiny. Lebo si uvedomujem, že sme v NATO, je teda v našom záujme vedieť, na ktorej strane sme a je teda len v našom záujme, aby bol vplyv NATO a EÚ čo najväčší.

A nie nebudem musieť byť na nikoho strane. Lebo mne je jedno do akej krajiny budem patriť. Prečo by mi malo záležať na Slovensku. S prepáčením.
Ak chceš byt neutralny nemožeš povedat, že suhlasiš s jednou aj druhou stranou, tak neutralita nefunguje. Chyba mi tam nejaka tvoja vnutorna integrita, potom mi tam zostava uz iba to s velkým sebcom, ale tak to je.
Peter00 napísal: 02 mar 2022, 11:58 Ukrajina je jedna z najviac skorumpovaných krajín. Majú jednu z najnižších životných ulrovní v EÚ a sú na tom horšie ako v afrických štátoch. Za to môžu ich politici. A Ukrajinci teraz zomierajú len za nich, za politikov čo im svojou nekompetentnosťou toto spôsobili.
No netreba za tym vidiet nekompetentnost politikov, oni boli voci Rusku dost kompetentni. Ukrajinci teraz zomierajú za svoje presvedcenie v lepsí zivot vo vlastnej krajine, nie za život vo vyhnanstve, alebo pod vladou naroda, ktory ich ako narod neuznava, ani my sme nechceli zit pod navdladou madarov, ktori nas ako narod neuznavali ale potlacovali, ak by sme sa vtedy nespravali ako teraz ukrajinci, tak dnes sa tu rozpravame po madarsky a hlavne mesto by bola Budapest. Kazdy sme mozno mali prastarkych rodicov, teda aspon ja som mal a obidvaja medzi sebou rozpravali po madarsky, pritom cely zivot zili na severe slovenska, taka silna bola predvojnova madarizacia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Kremel je pripraveny na dalsie rokovania. Myslim, ze toto bude ich taktita, urobit mensi postup, hodit niekde bombu a donutit Zelenskeho kapitulovat v zaujme zachrany krajiny. Toto uz bude psychologicka hra, ani Zelensky asi nie je pripraveny polozit celu Ukrajinu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak minimalne hlavnespravy su uz nedostupne, super. Len tak dalej. Takato cenzura tychto stranok tu mala byt uz daaaaaavno. Pamatam si, ako som sam, este na strednej skole, 15 rokov dozadu chodieval obcas na stranku zvedavec.org. Tiez sa mi uz vtedy zdalo, ze nejake cudne clanky tam su a cudni ludia v diskusiach. A funguje to doteraz (ak ich CR nevyplo). Cisto proruska, antizapadna stranka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Vzdejte se, nebo to tu srovnáme se zemí, vyhrožují Rusové v průmyslovém Konotopu
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

Rusové pozabíjeli na Ukrajině přes 2000 civilistů
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz

Peter00
Medium Star
Medium Star

aacid napísal: 02 mar 2022, 13:19 to je otazka na ktoru vieme odpovedat iba pohladom do historie. co sa zmenilo pre bezneho cloveka ked nas v roku 68 obsadilo ZSSR? ako sme dopadli vdaka 20 rocnej okupacii? kam sa stihli pohnut za tych 20 rokov zapadne krajiny?

podla mna je tych dovodov vela. krajina patri statu, celemu statu. to ze by sa nejaka cast oddelila by malo dopad na celu krajinu.
hlavne ty ako obcan vlastnis tak maximalne svoj pozemok, pokial sa ti nepaci kde si tak mas pravo odstahovat sa ale nie ze si zoberies kus krajiny so sebou.
to ako keby si dal v praci vypoved s tym ze uz pre vas nepracujem, teraz pracujem pre inu firmu, ale rozhodol som sa ze stale budem za tymto stolom, pouzivat vas pocitac, kuchynu a zachody...
Nie to skutočne nevidíme. To bola ideologická vojna dvoch ideológií. Doslova sme tu mali zločineckým režim a preto porovnávanie supčasnej situácie s komunizmom a nacizmom nie je na mieste (ani pri Ukrajine ani pri Iraku atď.). Za najsledovanejším to malo uzatvorenie krajín aj ekonomicky a aj pokiaľ ide o pohyb osôb. To dnes nehrozí. Okrem toho, ak porovnáme ekonomický rast Ukrajiny a Ruska, tak Ukrajina je na tom oveľa, oveľa horšie a to na ňu neboli roky uvalené sankcie.
A už keď je možnosť opustiť krajinu, tak je to pre mňa dostatočná sloboda. Ak sa mi napáči vláda v danej krajine, tak sa zoberiem a odídem preč.

K druhej časti. Záleží ako to vnímaš, je to nevnímam, že všetko patrí štátu ako vrchnej autorite, ktorá mi určuje ku komu patrím. Ja to vnímam tak, že všetko vlastnia ľudia, lebo tí to zaplatili. Tiež potom záleží na tom, či je pre teba dôležitejšie územie (majetok) alebo obyvateľstvo (ľudia). Pre mňa sú to ľudia. Čiže ak si maďarskí Slováci zaplatili cesty, tak sú ich. Videľovanie na centy sa aj tak nedá rátať. Zrovna my na Slovensku by sme takéto veci mali chápať, lebo inak by sme sa neoddelili ani od Uhorska. Tam tiež boli vybudované ekonomické väzby a podobne. To je vždy a nie je to argument ktorý by mal byť smerodajný. To by sme sa potom museli pýtať, ako mohlo vzniknúť také Kosovo ale aj rôzne iné štáty.

A áno môže prísť k určitým situáciám, kedy by to bol problém. Napríklad na území sa nachádza veľká elektráreň dodávajúca energiu do celej krajiny. Ale na to je diplomacia aby dohodla rozumné podmienky na odstúpenie územia. Napriklad ze budu energiu dodávať za taku a taku cenu aspon 20 rokov aby sme mali moznost vybudovať novu elektráreň. A podobne. Iba dnes sa kazdy radsej postavy na hlavu a zamietne tu moznost, ze ludia su ti, kto by mali rozhodovať o tvorbe statov
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

retkvic napísal: 02 mar 2022, 11:47 Aha, takze ty hovoris o tom, ze si pacifista a že na zasahovanie do medzianodnych zalezitosti maju rovnake pravo rusi ako aj americania, a mi by sme mali zostat nestranni, ked evidentne nie sme, alebo ako to mam chapat? Pripadne sa ma ta neutralita preniest do stavu, ze sa ma vplyv ruska a ameriky nejako vybalancovat? Vzdy budes musiet byt na niekoho strane ak nie si neutralni a mi niesme neutralni.
Podla mna skor myslel, ze najlepsie by bolo si vzdy vypocut 2 strany a snazit sa pochopit aj jednu aj druhu. Nie automaticky skatulkovat a povedat ty si dobry a ty zly, pokial do toho vidime len skrz media.
Osobne sa mi nepaci, ak je clovek sikanovany automaticky, ak sa jeho nazor co i len trocha lisi od nazoru, ktory je ,,spravny''

Osobne mi pride, ze agresivnejsi a menej tolerantnejsi ludia mi pridu prave ti, ktori sa stitia tym aki su tolerantni :)
Peter00
Medium Star
Medium Star

retkvic napísal: 02 mar 2022, 13:36 Ak chceš byt neutralny nemožeš povedat, že suhlasiš s jednou aj druhou stranou, tak neutralita nefunguje. Chyba mi tam nejaka tvoja vnutorna integrita, potom mi tam zostava uz iba to s velkým sebcom, ale tak to je.
No netreba za tym vidiet nekompetentnost politikov, oni boli voci Rusku dost kompetentni. Ukrajinci teraz zomierajú za svoje presvedcenie v lepsí zivot vo vlastnej krajine, nie za život vo vyhnanstve, alebo pod vladou naroda, ktory ich ako narod neuznava, ani my sme nechceli zit pod navdladou madarov, ktori nas ako narod neuznavali ale potlacovali, ak by sme sa vtedy nespravali ako teraz ukrajinci, tak dnes sa tu rozpravame po madarsky a hlavne mesto by bola Budapest. Kazdy sme mozno mali prastarkych rodicov, teda aspon ja som mal a obidvaja medzi sebou rozpravali po madarsky, pritom cely zivot zili na severe slovenska, taka silna bola predvojnova madarizacia.
A ako neutralita funguje? Aj ked ja by som skor povedal, ze nesúhlasím s obomi stranami teda. Ale vysledok to hadam nemení. Tak mi skús vysvetliť svoj pohľad na neutralitu

V com boli ich politici kompetentný? Ved si pozri ekonomicky rast Ruska a Ukrajiny. Na Ukrajine nikto kompetentný nezvladol. Tam politici akurat tak kompetentne kradli. A teraz tam vojaci tych istých politikov chránia a riskujú pre nich zivot.

BTW. Ak by sme sa naučili po maďarsky, myslíš, že by dnes v 21 storočí Maďari rozoznávali medzi meďarmi a Slovákmi? No ja pochybujem. Nič by sa pre nás nezmenilo a dlhodobo, keďže by sme boli vaˇčsí štát, tak by si na mala možno ani Nemci/Rusi až tak netrúfli
gogo956
Redeemer
Redeemer

Rakusko Uhorska monarchia prehrala vojnu, preto ju vitazne mocnosti rozkuskovali, aby tym znicili jej silu do buducna. Ale do tejto temy to asi nepatri.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Peter00 napísal: 02 mar 2022, 14:55 V com boli ich politici kompetentný? Ved si pozri ekonomicky rast Ruska a Ukrajiny. Na Ukrajine nikto kompetentný nezvladol. Tam politici akurat tak kompetentne kradli. A teraz tam vojaci tych istých politikov chránia a riskujú pre nich zivot.
ja som sa na ten rast pozrel a kym ukrajina pomaly po vojne v roku 2014 stupala, rusko od roku 2014 klesa. a aj ked je na ukrajine silna korupcia, zvalovat to len na vladu je nefer. rusko je sice sankciovane, ale ukrajina bola/je neustale vo vojnovom stave so statom s jednou z najvacsich armad na svete a mala okupovane uzemia. to odradzuje od investovania vsetky vacsie koncerny. a ja teda nevidim dovod aby ti ludia zili horsie len koli tomu, ze susedia so sialencami, ktori neuznavaju medzinarodne dohody a robia si v regione co uznaju za vhodne.

Autoeditácia príspevku po 1 min 58 sek:
retkvic napísal: 02 mar 2022, 13:36 ak by sme sa vtedy nespravali ako teraz ukrajinci, tak dnes sa tu rozpravame po madarsky a hlavne mesto by bola Budapest.
toto by som zrovna netrvrdil, my sme k nasmu statu prisli fakt jak slepe kura ku zrnu :D nemyslim, ze by tu bol velky zaujem o vytvorenie slovenskeho statu, potiahli nas hlavne cesi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

moj laicky, osobny tip je, ze Rusi budu pokracovat v masivnych delostreleckych utokoch az straty civilistov budu take enormne, ze Zelensky bude takto nuteni sa vzdat, aby zachranil co najviac ludi pred smrtou.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/an ... .seznam.cz
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Peter00 napísal: 02 mar 2022, 14:48 Ak sa mi napáči vláda v danej krajine, tak sa zoberiem a odídem preč.
Aj túto možnosť si môžeš povedať ako nadutý európan vrámci šengenu. Inak by tvoj prestup na "lepšie" miesto podmieňovali víza.
Peter00 napísal: 02 mar 2022, 14:48 je to nevnímam, že všetko patrí štátu ako vrchnej autorite, ktorá mi určuje ku komu patrím. Ja to vnímam tak, že všetko vlastnia ľudia, lebo tí to zaplatili.
Podľa tvojej logiky asi 60% ornej pôdy na juhozápade Slovenska už nie je SR, ale Dánsko. Nie nemáš pravdu, pôdu si nestačí kúpiť, treba si ju aj ubrániť, však možno čoskoro budeš mať príležitosť.
Peter00 napísal: 02 mar 2022, 14:48 ludia su ti, kto by mali rozhodovať o tvorbe statov
V parlamentnej demokracii si ľudia volia svojich zástupcov. Ak chceš priamu demokraciu, mal by si sa odsťahovať, alebo čakať na "lepšie" časy. No a tu je druhý aspekt, že pokiaľ nemáš v parlamente yebnutých nacionalistov niektorej z národnostných menších, tak žiadne "odtrhnutie" nehrozí, lebo však každý žije tam, kde chce a ak sa mu nepáči, môže sa kedykoľvek odsťahovať, v prípade mobilného domu si môže vziať aj kúsok svojho "štátu".
Peter00
Medium Star
Medium Star

M142 napísal: 02 mar 2022, 15:18 ja som sa na ten rast pozrel a kym ukrajina pomaly po vojne v roku 2014 stupala, rusko od roku 2014 klesa. a aj ked je na ukrajine silna korupcia, zvalovat to len na vladu je nefer. rusko je sice sankciovane, ale ukrajina bola/je neustale vo vojnovom stave so statom s jednou z najvacsich armad na svete a mala okupovane uzemia. to odradzuje od investovania vsetky vacsie koncerny. a ja teda nevidim dovod aby ti ludia zili horsie len koli tomu, ze susedia so sialencami, ktori neuznavaju medzinarodne dohody a robia si v regione co uznaju za vhodne.

Autoeditácia príspevku po 1 min 58 sek:

toto by som zrovna netrvrdil, my sme k nasmu statu prisli fakt jak slepe kura ku zrnu :D nemyslim, ze by tu bol velky zaujem o vytvorenie slovenskeho statu, potiahli nas hlavne cesi.
Vo vojnovom stave je odkedy? 2014 tusim. Cize mame minimalne 24 ročnú vzorku vládnutia. Velmi sa tam nepredviedli za to obdobie. Za takych politikov by som v iste nebojoval. Ani za tých našich a to sme na zo isto oveľa lepšie ako Rusko či Ukrajina pokiaľ ide o korupciu. Rusko klesalo, to je fakt; ale jednak Rusko asi nebude pre veľa ľudí vzor a tiež na nich boli uvalené veľmi veľké sankcie.
Posledný prezident čo tam bol -Porošenko, známy bývalí mafián, ktorý v minulosti na znak svojho vplyvu ešte nosil aj zlaté zuby. To bol skvelí prezident. Ved on sa nikdy ani netajil tym ze je mafián. Za takych politikov (porosenko sa k vojne aktívne vyjadruje ako politik) tam Ukrajinci bojujú aby ich udržali pri koryte. A potom este pisu, ako je prezident odvážny, ze neutiekol z Ukrajiny :D a Preco by mal utekať? Co je nadčlovek? Co mu spravia? Zabijú ho ako akéhokoľvek ineho vojaka. Pre neho asi nepredstaviteľne.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Od 91 do 2014 vladla Ukrajine prevazne prokremelska chunta. Preto tam bol euromajdan, ktory bol pre nich dost vyznamnou revoluciou. Napriek tomu mali do 2008 porovnatelny rast HDP s RF. Zastavila ich az hospodarska kriza v 2008. To, ze tam bol v 2014 prevrat neznamena, ze Ukrajina sa okamzite zbavila prokremelskych oligarchov. Prave naopak, od 2014 prebiehali na Ukrajine silne boje o ziskanie vplyvu. Myslis si, ze Putin to chcel prvoplanovo urobit vojensky? Nie, nechcel, lenze vsetky ine cesty mu Ukrajina zavrela. Dokonca to doslo do takych extremov, ze zakazovali sirenie ruskej kultury a ruskych autorov. Preto ich dnes Putin nazyva neonacistami. Rusi sa zasekli v minulosti, pokusaju sa vzkriesit rezim, ktory im uz raz krachol. Nemyslim, ze Ukrajina ide nespravnym smerom. Prave naopak, Rusko ich chce nasilu vtiahnut do potemkina na sposob Sovietsky zvaz 2.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Peter00
celkom nie je jasne, co si chcel svojimi prispevkami vlastne povedat. Ze je na Ukrajine korupcia a oligarchovia to vsetci vieme, a btw Slovensko z tohto pohladu nie je zase na tom az o tolko lepsie.
Peter00
Medium Star
Medium Star

kayko napísal: 02 mar 2022, 15:36 Aj túto možnosť si môžeš povedať ako nadutý európan vrámci šengenu. Inak by tvoj prestup na "lepšie" miesto podmieňovali víza.

Podľa tvojej logiky asi 60% ornej pôdy na juhozápade Slovenska už nie je SR, ale Dánsko. Nie nemáš pravdu, pôdu si nestačí kúpiť, treba si ju aj ubrániť, však možno čoskoro budeš mať príležitosť.

V parlamentnej demokracii si ľudia volia svojich zástupcov. Ak chceš priamu demokraciu, mal by si sa odsťahovať, alebo čakať na "lepšie" časy. No a tu je druhý aspekt, že pokiaľ nemáš v parlamente yebnutých nacionalistov niektorej z národnostných menších, tak žiadne "odtrhnutie" nehrozí, lebo však každý žije tam, kde chce a ak sa mu nepáči, môže sa kedykoľvek odsťahovať, v prípade mobilného domu si môže vziať aj kúsok svojho "štátu".
Ako osoba, ktorá mimo iného má celkom slušný prehľad o vízovej problematike (kedysi som mimo iného klientom vybavoval pobyty v určitých krajinách) ti môzmem nenaduto povedať, že vybaviť si víza alebo pobyt vo väčšine krajín nie je až taký problém a aj bez Schengenu by som sa ľahko presťahoval a to úplne legálne. No a isto by to nebolo do krajiny EU. (Dovolím si drobnú poznámku, kde mňa označujeme za nadutéhona podobne a seba nie. Pekne to vystihuje ego osobnosti. Asi máš sebareflexiu priemerného politika)

Keby bolo pravdivé tvrdenie, že na juhozápade Slovenska je 60% obyvateľov z dánska a zároveň chcú samostatnosť. Tak by som uvažoval nad tým, že ti dám za pravdu. Ani jedno z týchto tvrdení však asi nebude pravdivé. Zároveň si cielene vynechal niekoľko kolektívov, ktoré som k tejto téme uviedol.

Problém je, zme ty si myslíš, že vieš najlepšie určiť, kto má v akom štáte žiť. Ja si to o sebe nemyslím. Ešte že si nežil v Rímskej ríši. Tá by sa do dnes nemohla deliť, veď toľko infraštruktúry tam postavili :D

Autoeditácia príspevku po 3 min 38 sek:
gogo956 napísal: 02 mar 2022, 16:24 Peter00
celkom nie je jasne, co si chcel svojimi prispevkami vlastne povedat. Ze je na Ukrajine korupcia a oligarchovia to vsetci vieme, a btw Slovensko z tohto pohladu nie je zase na tom az o tolko lepsie.
Ze na tom Slovensko nie je o toľko lepšie som aj sám napísal.
Čo som napísať chcel som napísal. Smer diskusie udali už osoby, ktoré mi oponovali. Sám vidíš, že si napiśsal reakciu, na ktorú viem reagovaťlen tak, že odchádzam od témy.
Moja hlavná myšlienka. To čo sa deje na Ukrajine sa dialo aj v Iraku a iných krajinách. Len to sme robili my a nevadilo nám to. Teraz sa zrazu tvárime ako svätý a hovoríme o zverstvách vojny pritom sme robili ešte horšie veci.
Napísať odpoveď