V prvom rade sme my nemali zasahovať do suverenity iných štátov. Tak by sme mali vôbec právo sa vyjadrovať k iným krajinám. Takto je len vidieť, akí sme pokrytci a ide nám len o vlastné záujmy. To je ten princíp, keď zlodej kričí chyťte zlodeja. Tak to jednoducho je a pri hlbšom zamyslení nálepku pokrytci jednoducho máme. Ale zasa máme aj veľmi veľkú morálnu flexibilitu. Tak, ako si zlodej vie morálne odôvodniť, prečo je jeho správanie v poriadku, tak si my vieme teraz odôvodniť, prečo sme sa my správali primerane a len Rusi sú tí zlý.retkvic napísal: 02 mar 2022, 11:47 Aha, takze ty hovoris o tom, ze si pacifista a že na zasahovanie do medzianodnych zalezitosti maju rovnake pravo rusi ako aj americania, a mi by sme mali zostat nestranni, ked evidentne nie sme, alebo ako to mam chapat? Pripadne sa ma ta neutralita prenies ze sa ma vplyv ruska a ameriky nejako vybalancovat? Vzdy budes musiet byt na niekoho strane ak nie si neutralny.
A teda ako osoba s veľkou morálnou flexibilitou a zároveň ako osoba, ktorá je veľký sebec hovorím, že sankcie voči Rusku sú v poriadku a ja osobne som čakal ešte väčšiu podporu Ukrajiny. Lebo si uvedomujem, že sme v NATO, je teda v našom záujme vedieť, na ktorej strane sme a je teda len v našom záujme, aby bol vplyv NATO a EÚ čo najväčší.
Ale áno viem, to je také to bezohľadné správanie, no aj keď sa človek správa bezohľadne dlhodobo, tak s takým správaním nemôže prestať zo dňa na deň, lebo jeho správanie určilo spôsob reakcií na jeho správanie. Tak hádam sa začneme správať ohľaduplnejšie aspoň postupne, aby sme určili smer politickej kultúry.
A nie nebudem musieť byť na nikoho strane. Lebo mne je jedno do akej krajiny budem patriť. Prečo by mi malo záležať na Slovensku. S prepáčením. Ukrajina je jedna z najviac skorumpovaných krajín. Majú jednu z najnižších životných ulrovní v EÚ a sú na tom horšie ako v afrických štátoch. Za to môžu ich politici. A Ukrajinci teraz zomierajú len za nich, za politikov čo im svojou nekompetentnosťou toto spôsobili. Čo by sa pre bežného Ukrajinca (robiaceho v korporátne alebo ako drobný živnostník) zmenilo, keby Jkrajina patrila pod Rusko? Vobec nic. To je z iba vojna len za to aby sa politici udržali pri koryte.
Napríklad. Ak by si Maďari na juhu Slovenska v referende schválili,že sa chcú pripojiť v Maďarsku. A zároveň by to dané územie bolo oddelitelné na základe nejakých geografických a ekonomických väzieb bez veľkých tažkostí, tak ja nevidí žiaden dôvod, prečo by sa im v tom malo brániť.