Občiansky preukaz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Občiansky preukaz

Príspevok od používateľa beardie »

to zdovodnenie znamena, ze pani na prepazke povies, ze chces ist do Iranu a Izraela
druhy pas plati 5 rokov
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Napr. ak by niekto nechcel mat nejaku peciatku statu v pase, asi preto, pripadne ze by vela cestoval, inac som vobec nevedel, ze sa da vybavit viac pasov na jedneho cloveka, to je dost shady.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

od extremne sporovliveho Slovaka viem, ze Izrael uz dva peciatky na papierik, takze sa da letiet do Eliatu a potom sa trmacat do Egyptu ci Jordanska bez problemu a druheho pasu.
ale zit na Slovensku a potrebovat pas pre pripad vojny? Rakusko je neutralna krajina. nie je v NATO a ani byt nemoze, takze ja by osobne by som utekal tam.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

jackb napísal: 04 mar 2022, 11:12 od extremne sporovliveho Slovaka viem, ze Izrael uz dva peciatky na papierik, takze sa da letiet do Eliatu a potom sa trmacat do Egyptu ci Jordanska bez problemu a druheho pasu.
neviem preco by mal byt problem ist do jordanska s izraelskou peciatkou. ved mozes prejst z il cez hranicny priechod do jo. to by co bola za schyzofrenia, keby ta radi pustili, ale iba pod podmienkou, ze nebudes mat v pase peciatku krajiny, z ktorej prave vychadzas :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

do Jordanska a do Taby (nie celeho Egypta) sa da ist aj z Izraela, pricom staci ukazat priepustku (= papier) a pas + zaplatit za vstupne vizum (visa on arrival)
Izrael nedava peciatky preto, lebo ak by si s tym pasom cestoval do krajiny, s ktorou nie su zrovna kamarati, mohli by ta na colnici otocit (horsi pripad), v lepsom pripade by ta ani nepustili do lietadla smer ta destinacia
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 04 mar 2022, 10:17 Lenze bezne ti vystavia len jeden pas. Na dalsi pas treba mat zdovodnenie, kedysi pytali potvrdenie - napriklad vodic dialkoveho autubusu cestujuci na Balkan kde ti na kazdej hranici dali peciatku, pripadne delegat cestovnej kancelarie chodiaci pravidelne vylety Egypt + Izrael. Dnes je mozno situacia ina a v pohode vystavia dva pasy.
Co som pocul, tak dva pasy su skor pre tych cochcu navstivit Servenu Koreu a Iran a potom ist do USA.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa denial »

Znama mi spomenula, ze videla v tv reportaz, ze povinne odtlacky v obcianskom od 1.5. su odlozene na neurcito.
Nikde neviem o tom na webe nic najst.
Poculi ste to tiez niekto ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mám. Občiansky s NFC, v mobile aktívne eIDENTITU aj eDOKLADY - čo treba do PC a ako to čo najlepšie využívať?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar napísal: 19 apr 2025, 8:42 Mám. Občiansky s NFC, v mobile aktívne eIDENTITU aj eDOKLADY - čo treba do PC a ako to čo najlepšie využívať?
Neviemale netreba na ten Op aj citacku?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

S mobilom komunikoval cez NFC - tak so ho pridal do apky... (vodičský sa doplnil sám).
V mobile mi apka ponúka možnosť podpisu dokladov, zaujíma ma to práve pre PC či nebude pýtať čítačku ktorú nemám.
Blbé na tom pre mňa je, že to vyžaduje Chrome v mobile. No to je drobnosť v podstate.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pri obcianskych s NFC netreba citacku, malo by sa stacit prihlasit cez eIdentoty.
Problem je, ze Sutajov obciansky v mobile (na rozdiel od toho ceskeho) momentalne nema prakticke vyuzitie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zatial len predlozit policahtom ak maju citacku.
Viac ma zaujima ZEP no nemam to prezrete.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tam je dolezite to "ak maju citacku" - na co sa nemozes spolahnut. V skutocnosti boli eDoklady EU vymslena na to, aby si cez internet vedel dokaza svoju identitu, napriklad eShopu, alebo, ze uz mas 18 - a to bez toho aby sa dozvedeli len tie potrebne udaje (napri iba datum anrodenia, alebo meno a adresu).

Ak chces podpisovat mobilom pomocou OP cez NFC, tak na to uz funckan apka davno je - https://play.google.com/store/apps/deta ... l=sk&pli=1
jackb
Redeemer
Redeemer

Suhajova appka ma (aspon na iphone) rovnake podpisovanie dokumentov ako Autogram od Slovensko.digital
Ten je aj ako plugin do desktop prehliadaca, aj samostatna desktop appka. Ale ta potrebuje tie certifikacne utility a IIRC aj citacku.
Telefonny Autogram si len pyta kody, ako pri vydani obcianskeho a isiel aj bez ten eIdentity.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Sutajova apka to mala mat ale (este?) nema. S tu eIdentitu vraj povodne robilo SlovenskoIT este za Remisovej.
Autogram a SD radsej ani nespominaj, oni ho vyrobili na zaklade nejakej studentskej prace (plus s castami veci, co tam chceli dat boli legislativne problemy) a dali tomu pekne UI. Co sa tyka SD, tak oni sa zmenili zacali v podstate lobovat a potom na tych veciach podnikat. Hlavne za Matovica/Hegera ripali do kazdej apky, mali siahodlhe diskusie ako je vsteko zle, hoci tie apky sa robili za normalne sumy. Teraz za Ficovej vlady su ticho, obcas su znepokojeni, ale to je tak vsetko, hoci vsetky tendre vyhrava firma, ktoru vlastni clovek casto objavujuci sa Pelegrinym a za vec, co stoji desiatky tisic stat plati tazke miliony a konzultacie za miliony. Ale SD sa tiez uslo, cez MV im pritiekli eurofondy na integraciu na MV.

Ale nechem to tu rozpisovat, lebo maju nejaky skrpit, ktory hlada vyskyty SD na nete, a ked niekde na nich spustis kritiku, tak okamzite je na fore niekto registrovany a siri "praudy".
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kalenie vody im ide dobre ako jediné.
Za LINK na apku dík, možno sa bude hodiť.
Moja idea je nemusieť behať po úradoch ak to nebude celkom nevyhnutné.
A tiež presvedčenie, že je 21. storočie no u nás čoraz viac pochybujem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Tak ja som sa vo fungovani SD nerypal. Mna potesilo, ze prislo 21. storocie a ja pre podpis nemusim cestovat stovky mil za stovky libier na vevyslanectvo a spat, alebo na predlzeny vikend v BA, co na peniaze vyjde rovnako.
Zda sa, ze Suhaj to ma rovnake a som prekvapeny, ze oba doklady tam sli dat v pohode, aj ked extra appka len na jedinu funkciu je otrava. Ja by som to cez UAT nepustil.
Snad teda nebudem musiet vyhadzovat peniaze, len aby som nieco podpisal.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

starysomar napísal: 19 apr 2025, 8:42 Mám. Občiansky s NFC, v mobile aktívne eIDENTITU aj eDOKLADY - čo treba do PC a ako to čo najlepšie využívať?
Čo bolo dôvodom prečo chceš mať OP v mobilnej aplikácií? Len zvedavosť?

Lebo toto mi príde ako otázka že, kúpil som si auto, čo s ním mám robiť?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohodlnosť - a 21. storočie. Čo sa dá mám elektronicky, Aj bločky z viac obchodov kde to ide prídu na mail, škoda papiera.
Ak to raz bude fungovať ako má bude to k niečomu. zatiaľ je to k... lebo policajt by si ma mal vedieť overiť ak mu poviem meno, adresu a rodné číslo aj bez toho.
Ak by v tom vedeli byť viceré - všetky potrebné doklady/údaje (zdravotný preukaz, doklady k autu) a fungovalo to aj offline, bolo by to zaujímavé. Zatiaľ len zvedavosť a fandenie pokroku.

Dodatok - sken všetkých dôležitých dokladov ako obrázky alebo PDF pre prípad potreby v mobile mám - v zaheslovaných 7-zipoch.
Napísať odpoveď