Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
NHISPVM
Star
Star

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa NHISPVM »

beardie napísal: 04 mar 2022, 12:54 Presne, aj telku môžu pozerať pri sviečkach!
ešte raz, atomova elektráren sa nedá vypnúť tým, že cvingneš s vypínačom... Taktiež tvoje tvrdenie je úplne jalové, pretože rovnako bránili aj černobyl, ktorý je už nejaký ten piatok vypnutý.... Teda ani argument, že by rusi im vypli elektrinu z tejto elektráne neobstojí :P
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

NHISPVM napísal: 04 mar 2022, 12:53 Začínam mať pocit, že Zelinsky nie je o nič lepši ako Putler. Urýchleným vstupom do EU a rečami ako Rusko zaútočí na ďalšie krajiny NATO (aj keď to podľa jasnej situácii je jasné, že to nie je reálne) len vydiera Európu a zvyšok sveta. Taktiež bránenie úplne nepodstatnej elektrárne ako je Černobyl, alebo ďalších mi príde ako len zbytočne eskalovanie už tak napätej situácie s cieľom, aby bol niektorí z reaktorov poškodený. Zo strategického hľadiska brániť elektrárne nemá absolútne žiadny význam. Elektráreň sa aj tak musí vypínať dlhé mesiace, pričom oveľa jednoduchšie je zničiť elektrické vedenia v okolí mesta ako obsadzovať elektráreň. Takže absolútne nechápem aký to má zmysel
Zelinsky bojuje za svoju krajinu ako len moze. Vie, ze vojensky sa neudrzi naveky. tak hlada ine cesty.

Co sa tyka Ukrajinskej propgandy, ano to si vsimam aj ja, ze mediami prudia bombasticke informacie a casto nepotvrdene, viem, ze je to na udrzanie moralky potrebne a bolo to v kazdom konflikte. Ale od toho co uz dlhodobo robia Rusi je to daleko.

Mne najviac boji do oci uspecha Anonymous, ktori zazrakom hekli ruske staleity alebo ziskali zoznam tajnych agentov... pricom nase media prezntuju tieto tweety, bez jedineho dokazu (napr. ukazky dat) ako keby slo o istu vec, aspon v nadpisoch, zvysok clanku uz nik necita.

Inac zaujimavy fakt, v roku 2007 sirila ruska strana a alternativne media narativ, ze vlada v Estonsku su fasiti a Estonsko treba denacifikovat plud podporovala protesty Ruskej mensiny a ich radiklizaciu. No vtedy to nevyslo.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Len aby kremel pri tej denacifikacii nezabudol na seba.
NHISPVM
Star
Star

harrison314 napísal: 04 mar 2022, 13:04 Zelinsky bojuje za svoju krajinu ako len moze. Vie, ze vojensky sa neudrzi naveky. tak hlada ine cesty.

Co sa tyka Ukrajinskej propgandy, ano to si vsimam aj ja, ze mediami prudia bombasticke informacie a casto nepotvrdene, viem, ze je to na udrzanie moralky potrebne a bolo to v kazdom konflikte. Ale od toho co uz dlhodobo robia Rusi je to daleko.

Mne najviac boji do oci uspecha Anonymous, ktori zazrakom hekli ruske staleity alebo ziskali zoznam tajnych agentov... pricom nase media prezntuju tieto tweety, bez jedineho dokazu (napr. ukazky dat) ako keby slo o istu vec, aspon v nadpisoch, zvysok clanku uz nik necita.

Inac zaujimavy fakt, v roku 2007 sirila ruska strana a alternativne media narativ, ze vlada v Estonsku su fasiti a Estonsko treba denacifikovat plud podporovala protesty Ruskej mensiny a ich radiklizaciu. No vtedy to nevyslo.
viem, že Zelinsky sa snaží bojovať ako sa dá (aj keď boj je prehraný) len zničí svojú krajinu a následne zdrhne niekde do exilu. Ale bránením ničích nepodstatných elektrárni ako je napr. Černobyl len naschvál eskaluje situáciu len preto, aby vydieral európu. To mi nepríde správne. Myslím, že práve Zelinsky je ten typ človeka, ktorý je ochotný poškodiť elektráreň sám, len aby z toho mohol obviniť rusov...

Ešte aj fašisti ako Dietrich von Choltitz sa vzdali vo francúzsku, len aby nebolo zrovnane mesto so zemou... Lenže zjavne Zelisnky je väčší hrdina
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

harrison314 napísal: 04 mar 2022, 13:04 Inac zaujimavy fakt, v roku 2007 sirila ruska strana a alternativne media narativ, ze vlada v Estonsku su fasiti a Estonsko treba denacifikovat plud podporovala protesty Ruskej mensiny a ich radiklizaciu. No vtedy to nevyslo.
V Estonsku a v Helsinkach som bol v 2011 a rusov tam teda v laske nemaju. Ale nemyslim si, ze ta ich nelaska ma nejaky etnicky podton, ako v pripade nacizmu a zidov. Skor su to prakticke skusenosti este z cias vojny.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Cernobyl branit bolo treba, lebo pokial viem tade sa stale vedie nejaka elektrina/energia.
Zelinsky urcite nie je ako Putin, je ovela normalnejsi.

Tie reci ze podme do Unie, bezletova zona...atd, su samozrejme len kecy, ale tak skusa. Aj ty by si skusal, keby si stal proti 10 nasobnej presile. Moze s tym pripadne operovat pri vyjednavaniach s Ruskom, nieco akoze ok, ustupime v tom, ze nebudeme chciet ist do Unie! (akokeby to bolo realne :D ).

A propaganda urcite je aj z ich strany, ale ako pisu ini, na Rusko sa to nechyta ani nahodou. Tie veci co som videl v ich oficialnych spravach, to je skoro neuveritelne. Ked si predstavim, ze take veci by sli u nas v RTVS, Markize, na SMEcku...uf uf. Posledne slobodne medium by zostalo Hojko :D

Autoeditácia príspevku po 5 min 16 sek:
Frco napísal: 04 mar 2022, 10:59 Mimochodom, nasiel som taketo nieco ohladom dezinfowebov, len nie je tam ziadna metodika, vysvetlenie...:
https://www.gerulata.com/docs/gerulata_ ... No3iCQ6T1Y
Tak uz to zverejnili aj s metodikou:
https://dennikn.sk/minuta/2752227/
NHISPVM
Star
Star

Frco pokial viem, tak elektráreň je už dávno vypnutá, teda neviem či nejaká elektrina / energia z tadiaľ ide... A aj keby nebolo by pre rusov pováľať niekde na poly stĺpci vedúce k mestám, ktoré chcú obsadiť ako obsadzovať elektráreň a prakticky nemôcť ju aj tak vypnúť najbližšie 2 mesiace ?
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

mLuks napísal: 03 mar 2022, 18:05 Štát nekoná protizákonne, štát mení/vytvára zákon, ktorý mu umožní konať zákonne. Pokiaľ je tá zmena, resp. nový zákon v súlade s ústavou a medznárodnými dohovormi, nie je čo riešiť.

Nie je to okrajový problém v dnešnej dobe hybridných vojen, snaha o zmenu verejnej mienky, vyvolať nepokoje a podobne. Na to všetko sú dobré dezinformácie.

A nie, nešíria sa na slovensku LEN internetom. Radio frontinus má aj klasické rozhlasové frekvencie. Zem a Vek je printový konšipračný a dezinformáčný časopis, ktorý si môžeš kúpiť v stánkoch.
Internet, nie je len web, internet sú sociálne siete, internet sú podcasty, internet je stream. Slobovný vysielač a ďalšie internetové rádia. TV Slovan ako internetová televizia a čo je najpodstatnejšie je FB kde cez zdiaľanie postov, dokážeš šíriť informáciu/dezinformáciu rýchlejšie než print/rozhlas/tv.

Presne ako bolo napísané, mnoho ľudí nečíta ceé články, vidí nadpis a hneď komentuje, hneď zdieľa a toto je najľahšia cesta pre dezinfo.

Autoeditácia príspevku po 4 min 44 sek:
riešiš lajky, keď lajky na klasicke media dajú aj trolly aby im stránka vybiehala v newsfeede a mohli okamzite trollovať v komentároch, rovnako ako pri politikoch
No ci je legislatíva v sulade so zakonom sa dufameste ukaze. Lebo ulozit niekomu devastačný trest (vypnutie stranky) bez riadne odôvodneného (nepreskumaténeho) rozhodnutia mi v súlade s ústavnými princípmi nepríde. Toje asiako kebyzatebou prisli policajti a zobrali ti vodicak, zenemozes soferovat bez toho aby si vedel, co si spravil.
Ze nejakulegislativu prijali, Ok, ale zasa, mimo riadneho legislatívneho procesu ato z viacerych pohľadov.
Takáto zbraň v rukách štátu je už úplne mimo. Skorumpovaným politikom neverím v ničom a pri takýchto veciach už vôbec nie. Stačí sa pozrieť na politikov v demokratickom Slovensku, že koľkým z nich by človek veril. A teraz si predstavme, že čo je cenzúra bude rozhodovať politik podobný Klementisovi Gottvaldovi.

Dezinformácie tu boli vždy. Len kedysi sa šírili rozhlasovými vlnami (komunisti vraveli o rádiu slobodná Európa ako o dezinformačnom rádiu) alebo sa vešali plagáty. Nezvárme sa, že ide o nový vynález preboha. Ale aj keby si mal pravdu. Štát má proti dezinformáciám bojovať informačnými kampaňami. A ak má slabé argumenty a ľudia veria viac dezinformáciám, tak je niekde reálny problém

Kde viem dnes kúpiť Zem a Vek? Napíš mi tie siete a počet kusov čo vydávajú prosím pekne. To rádio čo píšeš, napíš kde všade sa dá chytiť a ani tam isto nevysiela celý čas. To ešte aj niektorí rádio amatéri majú asi väčší dosah. To ak takéto smiešne príklady píšeš, kde je dosah maximálne na desiatky ľudí, tak to už musíš veľmi tápať v obhajovaní toho brutálneho dosahu dezinformácií.

Že dezinformácie sú aj sociálne siete (napísal som tu podľa počtu lajkov priblizny dosah dezinfo webov) Podcasty atd. To sup vsetko veci, kde maju ovela vacsie dosahy bežné médiá. Znova, otvor si svoju podcastovu aplikaciu a pozri si najpočúvanejšieho podcasty. Robis tu ako keby internet využívala len dezinfo scéna. A zniva pripomínam. Vacsina obyvateľov Slovenska informacie čerpá z TV a radia.

Ze ludia čítajú len nadpis a zdieľajú. Ak to pises ako argument, to sa deje len pri dezinfo weboch, alebo aj pri klasických mediach? Ja viem totiz o tom, ze sa to deje aj pri klasických mediach a kedze klasicke media viac ludi číta aj na internete (vid pocty fanúšikov), tak ich aj viac ludi zdieľa. A teda tento argument znova velmi nechapem. To su tie take reci neziskoviek co chcu prachy za boj z dezinformaciami. Kde povedia ze vplyv dezinfo webov rastie a podložia to len tym, ze to povedali a zdoraznia vsetky platformy, ktore využívajú. Pritom ich ovela viac využívajú klasicke media. To su argumenty pre ludi co sa nechcu nad tym zamysliet

Autoeditácia príspevku po 13 min 31 sek:
heker napísal: 03 mar 2022, 20:28 Vratim sa k tomu co si pisal poobede. Zoznam dezinformacnych a konspiracnych webov najdes na konspiratori.sk, staci si to pozriet, stovku tam hravo napocitas. Mozes to volat ako chces, ci dezinformacny, konspiracny, nazorovo opacny alebo alternativny web, vacsina ludi to oznaci ako dezinformacny web. Ale nebudem sa teraz natahovat za slovicka, teraz mi o to nejde.

Neviem odkial si cerpal navstevnost webu, je to zrejme z dakej slovenskej stranky, ktora sa pouziva na monitoring navstevnosti, nieco ako bol kedysi Genius alebo nieco podobne, ved aj zive.sk pravidelne na mesacnej baze udavalo statistiky. Su to statistiky navstevnosti webu, moze tam byt, ze Aktuality maju 2,8 miliona navstev mesacne, ale akou metoridou sa to pocita? Na zaklade cookies, IP, identifikatora prehliadaca, ich kombinacia? Jedna navsetva denne je len jedna alebo o 4 hodiny sa to zapocita ako dalsia navsteva? Mobil a pocitac sa pocitaju zrejme ako dve navstevy, vsak? Cize ak ja ako citatel aktuality.sk pridem 30x mesacne na ich web, tak tam zaratany ako 1 navstevnik alebo ako 30 navsetvnikov, ci dokonca pri troch navstevach denne ako 90 navstevnikov? Za predpokladu, ze 1x denne by bolo ako 30x, tak zrazu mame z 2,8 miliona 93 333 unikatnych osob, ktore citali web. To je uz rozdiel, vsak?

Na porovnanie vyberiem Facebookovych konspiratorov a tarajov, prvym Lubos Blaha so 172 tisic sledovatelmi, za nim Stefan Harabin so 139 tisic sledovatelov, Milan Uhrik 133 tisic sledovatelov, Hlavne spravy 55 tisic sledovatelov, Slovenske hnutie obrody 48 tisic sledovatelov. Kludne tam mozem dat Igora Bukovskeho so 61 tisic sledovatelmi. A takychto pseudotarajov by som nasiel este vela.

Kym media, ci je to televizia alebo noviny/weby typu Sme, Dennik N, Pravda, Aktuality a neviem co dalsie pisu desiatky clankov denne o roznej teme, pocnuc covidom, cez zdravotnictvo, sport, historiu, kulturu, technologie, automobily az po vojnu na Ukrajine, tak dezinformacne weby a tie facebookove profily sa venuju len tomu vybranemu, cize 1 prispevok denne s jasnym cielom. Staci sa pozriet na Blahov profil, mohol napisat hocijaku sracku, aj tak tam dostal tisic zdielani, niektore dokonca mali cez 10 tisic zdielani. A to sa potom dalej komentovalo, zdielalo a podobne.

Takze ked ty tvrdis, ze dezinformacne weby tvoria percento, tak ja tvrdim, ze ten dopad je daleko vacsi a sirsi. A hlavne pri tom pocte dezinformacnych webov je ten dopad obrovsky.
Otvorím si ten zoznam. Prvy problem. Mieša slovenské aj české weby dokopy. Cielene teda ideš po tom, aby si rozsah vzorky zväčšil o 200%, aby si mohol mať pravdu. Uvedom si však, že potom môžem aj ja porovnávať klasické média pokiaľ ide o dosah aj s tými českými.
Druhým problém vidím v tom, že množstvo webov, sa už len podľa názvu venuje len zdraviu a dávajú tam také tie babské rady. Čiže asi sa nebavíme a žiadnych hybridných hrozbách.
Tretí problém je,že tam rátajú aj absolultne okrajové weby. To je vidieť aj z toho, že množstvo z nich nemá ani len vlastnú doménu :D
Štvrtý problém čo v tom vidím, je ten, že absolultne netuším, čo to má dokazovať :D
Ak by tam bol uldaj aj o návštevnosti (čo už vieme, že nebude akurát veľká) tak by to aspoň dačo povedalo. Ak ide ale o počet, ak by som zrátal všetky klasicke weby na Slovensku a Česku (lebo ty si tam zahrnul aj Česko) tak pri koľkých tisícoch by som sa podľa teba zastavil, ak by teda vôbec bolo v luxusných silách tieto médiá porátať. Lebo tam patria aj všetky regionálne médiá a očividne aj stránky s infoŕaciami, ktoré nemajú ani len na zaplatenie vlastnej domény :D peniaze z Ruska tam asi použili na drogy, lebo aj kvalita niektorych stránok je taka, ze ide ocividne o kupene najlacnejšie šablóny :D

Monitoring stranky som bral z IAB, Cize nezávislá metrika. Nie co si samotne stranky merajú a falšujú udaje.je to na Slovensku v tejto oblasti najuznávanejším stranka na ktoru odkazujú aj ine weby. Cize asi tak :)

Ak ine stranky maju menej článkov, tak maju vacsi dosah? Uau. Uau. A to si vymyslel sam? Alebo ti niekto pomohol :D Ale sú aj štatistiky na úrovni čítanosti konkrétnych článkov, no tie si už vedú samotné média. Ani neviem, či sa taktáto štatistika dala niekde dohľadať. Divné ale, že tu píšeš o tom, ako Sme píše aj o iných témach a ty tu k dezinfo zahrnas historiu, zdravie a vsetko (vid stranka konspiratori.sk). A teda celkové statistiky neukazuju akokolvek ani teoreticku moznost, že by aspon v niektorych teach dohnali klasicke media (ak by hlavnespravy boli na 31 mieste v ciatnosti, tak budu mat ani nie 20% citanosti aktualit a to nedozenu ani v ciastkovych uspechoch). Hlavne ide ale len o tvoje nicim nepodlozene fabulacie, a teda nie o argument vo tvoj prospech

A ak chces ratat jednotlivé osoby, ktore síra svoj politicky nazor (eeeeee, oookej, berme to ako dezinfo WEBY) tak mam tu vypisat FB urcity s laikmi vsetkych “normálnych” politikov? Spravime potom kumulatívne a vyjadríme dosah tychto ludi v percentách? Asi zbytocne nie? Len Čaputová a Kiska spolu maju viac ako vsetci tí, čo si ich vymenoval. Z tohi Bukovsky medzi hybridné hrozby nebude asi patriť keby si s aj rozkrájal :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Peter00 - kritizuješ, že sa cenzurujú zdroje propagujúce totalitu, lebo veď sa tu cenzúrou zavádzajú praktiky totality. Tak sme proti tej totalite, alebo nie sme?

Vychádzaš z premisy, že je v poriadku šíriť dezinformácie a že sa voči nim môže bojovať len osvetou.
Nie, nie je v poriadku šíriť dezinformácie. Samozrejme posudzovanie toho, čo je dezinformácia je často tenký ľad, v prípade množstva dezinformačných webov a popredných šíriteľov však bolo mnohokrát veľkým množstvom médií jasne dokázané, že šíria lži a propagandu totalitných režimov. Keďže naša legislatíva sa s tým nedokáže vysporiadať a tak im nič nebránilo napriek dôkazom šíriť lži a propagandu naďalej.
Je pritom absolútne nepodstatné, aká je čítanosť a popularita zdrojov - dezinformácie sú dezinformácie a ich šírenie nie je v poriadku.
Táto tvoja rétorika je v tom duchu, že keď som pacifista a niekto po mne strieľa, ja sa musím brániť len slovne. Nie, ako pacifista môžem v záujme vlastnej ochrany opätovať paľbu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Peter, neviem kde si zil posledne roky, asi v nejakej bubline, ale hovorit, ze dezinfo media maju velmi slaby vytlak mi pride dost hlupe. Online priestor je tym doslova zahlteny.
Ja som velmi rad, ze tu teraz takato legislativa je. Aj ked mam obavy, ze aj tak nebudu mat ludia co o tom rozhoduju gule na to, aby ju poriadne pouzili.
Kludne by si mali sadnut a bloknut zo dna na den 50 takych stranok.
A nech sa ich prevadzkovatelia stazuju...komu? Aj tak sa na nich kazdy vysere, lebo je to specificka situacia :-)

Pripadne nech im kludne neskor "preplatia" sudy usly zisk z reklamy - ktory urcite zas az taky velky nebude, lebo ti ludia to nerobia v prvom rade kvoli reklame (ako refresher/startitup, kde je reklamy viac ako clankov), ale pre presvedcenie, pripadne preto, lebo su to skratka zli ludia. Stale to bude lacnejsie pre spolocnost ako vyrovnavat sa z ich dosahom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

NHISPVM napísal: 04 mar 2022, 13:03 ešte raz, atomova elektráren sa nedá vypnúť tým, že cvingneš s vypínačom... Taktiež tvoje tvrdenie je úplne jalové, pretože rovnako bránili aj černobyl, ktorý je už nejaký ten piatok vypnutý.... Teda ani argument, že by rusi im vypli elektrinu z tejto elektráne neobstojí :P
atomova elektraren sa neda vypnut lusknutim prsta, ale da sa vypnut generovanie elektickej energie do siete
prve spravit Rusi nechcu, druhe ano

Ukrajinci brania vsetko, kazdy meter stvorcovy svojej krajiny, vratane nefunkcnych elektrarni
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Rusi Cernobyl obsadili, lebo je to uzemie bez akehokolvek obyvatelstva a miest kde by sa skryval nepriatel, nemusia tam v zasade nic dobijat, a je to vychodiskove miesto odkial mozu viest utok na Kyjev, ked si pozries Kyjevsku vodnu nadrz. Elektraren je uz davno vypnuta, a ziadnu elektrinu neprodukuje.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Peter, dezinfo weby maju maly dosah?
Este dva tyzdne dozadu bolo proti obrannej zmluve s USA vyse 40% opytanych na zaklade iracionalnych bludov a klamtiev ktore siria.
Kolko ludi u nas zomrelo, len kvoli tomu, ze sa na zaklade tych istych webov nedali ockovat? Pritom su to tie iste media co podnecovali nenavist voci zenam a lekarom.
Predtym to bol Istanbulsky dohovor. A tak sa da pokracovat dalej.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Frco napísal: 04 mar 2022, 14:11 Peter, neviem kde si zil posledne roky, asi v nejakej bubline, ale hovorit, ze dezinfo media maju velmi slaby vytlak mi pride dost hlupe. Online priestor je tym doslova zahlteny.
Ja som velmi rad, ze tu teraz takato legislativa je. Aj ked mam obavy, ze aj tak nebudu mat ludia co o tom rozhoduju gule na to, aby ju poriadne pouzili.
Kludne by si mali sadnut a bloknut zo dna na den 50 takych stranok.
A nech sa ich prevadzkovatelia stazuju...komu? Aj tak sa na nich kazdy vysere, lebo je to specificka situacia :-)

Pripadne nech im kludne neskor "preplatia" sudy usly zisk z reklamy - ktory urcite zas az taky velky nebude, lebo ti ludia to nerobia v prvom rade kvoli reklame (ako refresher/startitup, kde je reklamy viac ako clankov), ale pre presvedcenie, pripadne preto, lebo su to skratka zli ludia. Stale to bude lacnejsie pre spolocnost ako vyrovnavat sa z ich dosahom.
Ja som tu dal jasné argumenty podkladajúce reálny dosah dezinformácií. Ty si tu zatial napísal, že dezinformácie sú problém, lebo to všetci vedia, že sú problém. Skú však svoje tvrdenie podložiť ako ja, aspoň nejakými reálnymi číslami a nie všeobecnými vyhláseniami.

Napríklad odkazujem aj na rôzne rozhovory, napríklad s bývalým riaditeľom SIS, Pčolinským, ktorý popísal ako fungujú dezinfo weby.
Uvádzam jeden zo zdrojov: https://www.postoj.sk/100511/nbu-zablok ... u-aktivitu

nie je v tomto (ale ani v samotnom rozhovore tak nebolo) spomenuté, že by čokolvek paltili. Čiže išlo o písanie vnútorných názorov redaktorov o ktorých ich argumentačne pri kamarátskych rozhovoroch utvrdili Ruskí diplomati. S prepáčením, to potom môžeme za dezinformácie a propagantu označiť, aj čo píšu média ako sme.sk, dennikn.sk a podobne. Či tam si myslíte, že sa reportéri na rôznych recepciách nestretávajú s veľvyslancami? Ja celkom dobre viem, že stretajú :D

Autoeditácia príspevku po 1 min 9 sek:
Muffi napísal: 04 mar 2022, 14:04 Peter00 - kritizuješ, že sa cenzurujú zdroje propagujúce totalitu, lebo veď sa tu cenzúrou zavádzajú praktiky totality. Tak sme proti tej totalite, alebo nie sme?

Vychádzaš z premisy, že je v poriadku šíriť dezinformácie a že sa voči nim môže bojovať len osvetou.
Nie, nie je v poriadku šíriť dezinformácie. Samozrejme posudzovanie toho, čo je dezinformácia je často tenký ľad, v prípade množstva dezinformačných webov a popredných šíriteľov však bolo mnohokrát veľkým množstvom médií jasne dokázané, že šíria lži a propagandu totalitných režimov. Keďže naša legislatíva sa s tým nedokáže vysporiadať a tak im nič nebránilo napriek dôkazom šíriť lži a propagandu naďalej.
Je pritom absolútne nepodstatné, aká je čítanosť a popularita zdrojov - dezinformácie sú dezinformácie a ich šírenie nie je v poriadku.
Táto tvoja rétorika je v tom duchu, že keď som pacifista a niekto po mne strieľa, ja sa musím brániť len slovne. Nie, ako pacifista môžem v záujme vlastnej ochrany opätovať paľbu.
Presne podobné argumenty by vo svojich začiatkoch mal aj Klement Gottvald s celou komunistickou stranou, Adolf Hitler, pán Stalin ako aj všetky ďalšie dikrátorské vzory :)
Je fajn, keď má niekto monopol na pravdu a rozhoduje, aké názory sa môžu šíriť :) To sme tu ešte nemali, prečo neskúsiť, ako to bude fungovať :D Budem sa modliť, aby do NBU nedávali nikdy nominanta ĽS NS
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Peter to co siria bludweby nie je nazor, su to vyslovene lzi (napriklad nacitsi na Ukrajine so sfalsovynymi fotkami), alebo pri utecnejskej krize svoje strasidelne pribehy podkladali videami, co s tym nemaju nic spolocne.

Nie mi nepotrebujeme ministertvo pravdy, lebo lzi idu dokazat lahko, casto staci 5 minut googlenia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak pozor, Batalion Azov su nackovia, odkazuju sa na banderovcov

to ale neznamena, ze cela ukrajinska vlada je plna nacistov
NHISPVM
Star
Star

beardie napísal: 04 mar 2022, 14:43 tak pozor, Batalion Azov su nackovia, odkazuju sa na banderovcov

to ale neznamena, ze cela ukrajinska vlada je plna nacistov
Azov bol / je podporovaný ukrajinskou vládou, tak teda ? Vagnerová armáda teda nie je ruská ? Rusi taktiež neanektovali krym, keďže tam boli neoznačené jednotky ? Prosím používaj rovnaký meter. Ani všetci ssaci neboli fašistami. Nebudeme však kvôli jednotlivcom vravieť, že s tým všetci nemajú nič spoločné.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Peter00 - mnohé z tých webov šíria bohapusté lži, ktoré boli mnohokrát vyvrátené. Napr.:
https://www.omediach.com/hoaxy/15215-ze ... rikaturach

Keď je niekto raz úplne zjavne prichytený pri lži, aké konkrétne majú byť tie dôvody, pre ktoré by mu malo byť dovolené šíriť lži ďalej?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

NHISPVM napísal: 04 mar 2022, 15:00 Azov bol / je podporovaný ukrajinskou vládou, tak teda ? Vagnerová armáda teda nie je ruská ? Rusi taktiež neanektovali krym, keďže tam boli neoznačené jednotky ? Prosím používaj rovnaký meter. Ani všetci ssaci neboli fašistami. Nebudeme však kvôli jednotlivcom vravieť, že s tým všetci nemajú nič spoločné.
takze ak je azov podporovany ukrajinskou vladou, tak to znamena, ze aj vlada je fasisticka?
NHISPVM
Star
Star

M142 napísal: 04 mar 2022, 15:16 takze ak je azov podporovany ukrajinskou vladou, tak to znamena, ze aj vlada je fasisticka?
Ak krym anektovali neoznačené jednotky znamená to, že to neboli rusi ?
Napísať odpoveď