Tatra Banka - diskusia/rady/problemy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Tatra Banka - diskusia/rady/problemy

Príspevok od používateľa mLuks »

kompi napísal: 06 mar 2022, 23:32 z tb som sa porucal po tom co mi stiahli 160e na poplatkoch za platby do tipsportu....
to je chyba banky, ze rad stavkujes? vzdy si treba precitat vop aj cennik. TB nie je jedina co ma spoplatneny prevod na hazard.

pokial viem tak mali 3,5 za prevod, to si kolko nastavkoval? 😄
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

BTW. Revolut pýta niečo za hazard?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na jednej strane, klienti ktorí pravidelne stavkuju su najlepsi kienti lebo nechavaju vela penazi na poplatkoch. Na druhej strane, takyto klienti su aj pochopitelne rizikovejsi a potom kazda banka ma aj nejaky eticky kodex kde je zahrnuty aj hazard.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

mLuks napísal: 07 mar 2022, 8:12 to je chyba banky, ze rad stavkujes? vzdy si treba precitat vop aj cennik. TB nie je jedina co ma spoplatneny prevod na hazard.

pokial viem tak mali 3,5 za prevod, to si kolko nastavkoval? 😄
ten ucet som v podstate vyuzival len na to lebo tipsport posielal z tb takze najrychlejsie pripisanie penazi. stalo sa mi to v prvy mesiac po zmene cennika predtym to bolo free seriozna banka ked vidi ze klient pravidelne pouziva urcitu sluzbu a zrazu ju spoplatnili je slusnost zavolat a upozornit klienta dobry den neviem ci ste si vsimli ale zmenil sa nam cennik a tento mesiac ste uz urobil xxx platieb za xxx eur. Ale otravovat a volat aj 4 krat do dna koli predschvalenej ponuke kreditky alebo uveru to vedeli ci som si vsimol v ib....
160e by som radsej dajakej sikovnej amaterke a nie tejto najlepsi idu za nami banke
mLuks
Addict
Addict

no daj príklad serioznej banky, ktorá bežnému klientovi zavolá, že sa mení cenník za operacie, ktoré on využíva, tak nech si dáva pozor. Bežnému klientovi, nie privatnemu/premiovemu klientovi, ktorí majú osobných bankárov. Zmenu VOP či cenníku isto poslali do appky vopred, resp. na mail. Že to nečítaš nie je ich problém.

Nepracujem v TB ani sa za nich nebijem, ale nie je to ich chyba. Marketingové telefonáty sú bežné u hockoho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

marketingova ponuka robi biznis, ale aky by malo zmysol pre banku volat klientovi ze mu zdvihli poplatky :)
kompi
Medium Professional
Medium Professional

No napriklad 365 posiela mail zo zmenami VOP. Kde tie najdolezitejsie zmeni pekne vyznacia do riadku a zvysok pekne PDF kto ma 365 tak vie toto je za mna seriozny pristup.

ono áno neznalost neospravedlnuje ale myslim si ze taka pokroková a inovativna banka by mohla urobit nieco na spôsob 365tky ale mozno som naivny kazdopadne pre 160e stratili omnoho viac ale tak najlepší idú za nami a ja som sa nikdy nemal potrebu umelo citit ako najlepší. :)
Dnes je na výber kopu bank takže každý si vie najst tu najlepsiu :)

inak pani na pobocke mi pri rusení uctu zúfalo núkala moznost podať reklamaciu no neviem načo keby to prislo urcite zamietnuté lebo je to predsa vo VOP :) Ale tak asi má v naplni práce zdržať klienta pri zatváraní učtu :)
btw nejde mi o 160e (samozrejme by som tie transakcie neurobil v takom počte keby viem kolko ma to bude stáť) ide o princip. Mna možu dostať len raz je naozaj otázka či im stojí pre taku blbosť príst o klienta a x dalsich penazi ktore mu zarobi :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

kompi
asi im to za to stoji, oni maju tisice klientov ktorym to zvysenie poplatkov vadit nebude a na nich budu zarabat dalej. V praxi to funguje, tak ze vo vedeni bánk su ludia iba na urcite obdobie, im staci zvysit zisky iba na tu chvilu /typicky 2roky/aby dokazali svoju "kompetentnost" a potom časom ked zacnu klienti viacej odchadzat a zisky preto klesat tak aj tak tam uz nebudu, takze im je to jedno. V bankach /interne/je to castokrat iba o hrani a manipulovani s excelovskymi statistikami..
mLuks
Addict
Addict

kompi napísal: 10 mar 2022, 1:01 No napriklad 365 posiela mail zo zmenami VOP. Kde tie najdolezitejsie zmeni pekne vyznacia do riadku a zvysok pekne PDF kto ma 365 tak vie toto je za mna seriozny pristup.
to iste robi aj TB akurat v aplikacii. mas spravu v aplikacii aj s dokumentami v sprave je urobeny vycuc a v dokumentovh je cele znenie. aplikacia ti posle push notifikaciu na telefon (cize ako mail) a po otvoreni ta este aj upozorni na to. Takze je tam seriozny pristup.

ty si ale vravel o zavolani, zavolat ti nezavola ziadna banka so zmenou vop, pokial nie si privatny klient.

To ze ty sa citis byt ublizeny a dotknuty lebo si si sam nepozrel zmenu vop, pritom ta o tom museli informovat ci cez apku alebo mail nie je ich problem. A este sa tvaris jak si celu banku vytrestal, lebo si od nich odisiel a uz nezarabaju na tebe. No chudaci.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

kompi napísal: 10 mar 2022, 1:01 No napriklad 365 posiela mail zo zmenami VOP. Kde tie najdolezitejsie zmeni pekne vyznacia do riadku a zvysok pekne PDF kto ma 365 tak vie toto je za mna seriozny pristup.

...ale myslim si ze taka pokroková a inovativna banka by mohla urobit nieco na spôsob 365tky ale...
Dobre, vyplakal si sa, teraz si utri soplík a zamyslí sa nad sebou.

V TB som od 2006 roku, za posledné 3 roky som ich prémiový klient s osobným bankárom. A nikdy sa mi nestalo, že by som nevedel o akejkoľvek zmene poplatkov. V prvých rokoch mi chodila na adresu pošta, keď sa čokoľvek v banke menilo (poplatky, služby ktoré som využíval, konto...). Neskôr začali posielať e-mail, kde bol stručne napísaný hlavný "výcuc" a v prílohe PDF s kompletnými podmienkami a novým cenníkom. Za posledných pár rokov príde táto správa priamo na IB, kde si ju viem prezrieť či už cez IB v prehliadači PC/NTB, alebo priamo v aplikácii v telefóne. Všetko je absolútne prehľadné, nič tam nie je zamlčané.

Takže tie tvoje reči, že ťa o tejto zmene neinformovali, sú len tvoj ničím nepodložený výmysel. Tie informácie o zmene akýchkoľvek podmienok, posielajú každému klientovi bez rozdielu.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Presne tak, je na to dokonca aj zákon. Každá banka to musí posiela, bez rozdielu. Je to len chyba tvojej nepozornosti.
Posielajú to buď emailom, alebo do schránky správ v IB.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Noobsz DJ napísal: 10 mar 2022, 10:05 Dobre, vyplakal si sa, teraz si utri soplík a zamyslí sa nad sebou.

V TB som od 2006 roku, za posledné 3 roky som ich prémiový klient s osobným bankárom. A nikdy sa mi nestalo, že by som nevedel o akejkoľvek zmene poplatkov. V prvých rokoch mi chodila na adresu pošta, keď sa čokoľvek v banke menilo (poplatky, služby ktoré som využíval, konto...). Neskôr začali posielať e-mail, kde bol stručne napísaný hlavný "výcuc" a v prílohe PDF s kompletnými podmienkami a novým cenníkom. Za posledných pár rokov príde táto správa priamo na IB, kde si ju viem prezrieť či už cez IB v prehliadači PC/NTB, alebo priamo v aplikácii v telefóne. Všetko je absolútne prehľadné, nič tam nie je zamlčané.

Takže tie tvoje reči, že ťa o tejto zmene neinformovali, sú len tvoj ničím nepodložený výmysel. Tie informácie o zmene akýchkoľvek podmienok, posielajú každému klientovi bez rozdielu.

povedal som si svoj nazor plne si uvedomujúc ze to je moja vina ze som si neprestudoval kompletne cele pdfko co chodilo do apky ako je to teraz netusim kedze uz tb nemam ale vtedy chodilo do schranky cele pdfko ziaden strucny mail ala 365 za tým si stojim mozes si rozpravat co len chces! Jedna vec je fakt nebol to moj primarny ucet pouzival som ho len na túto jednu konkretnu cinnost preto som pravidelne ani nestudoval cele pdfko...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

kompi napísal: 11 mar 2022, 21:46
ako je to teraz netusim kedze uz tb nemam ale vtedy chodilo do schranky cele pdfko ziaden strucny mail ala 365 za tým si stojim mozes si rozpravat co len chces!
Keby si si aspoň nevymýšľal. Ešte keď tie zmeny VOP chodili poštou na adresu klienta, tak v sprievodnom liste bolo rovnako napísané, čoho sa tie zmeny týkajú! Tak isto to bolo aj keď tie VOP posielali na e-mail, a rovnako je to aj teraz, keď to posielajú priamo do aplikácie, viď príloha. Ale áno, určite tam nebol "výcuc", čoho sa tie zmeny VOP týkajú. To, že ty si neschopný si prečítať aspoň ten začiatok tej správy, je tvoja neschopnosť.
Prílohy
Screenshot_20220311-215201.png
Screenshot_20220311-215228.png
Screenshot_20220311-215250.png
taki7
Professional
Professional

Dnes prevod z VÚB na Revolut trval asi 45 minút.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ako okamzita platba?

divne ved to by malo trvat pár sekund 24/7....
taki7
Professional
Professional

Áno, ale asi kvôli tomu, že je dnes nedeľa.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ajtak je to divne malo by to byt do par sekund aj cez vikend alebo sviatok.....
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Podla tohto clanku by to malo fungovat okamzite:

"Zdôrazňujeme, že tým, že sa Slovensko zapojí do jednotného riešenia, budú fungovať okamžité platby aj medzi ďalšími krajinami. Ak napríklad využívate online banky N26 či Revolut, ktoré instantné platby ponúkajú, rovnako aj pri platbe zo slovenskej či do slovenskej banky prídu prostriedky hneď. Obe však musia podporovať okamžité platby."

Inak pre ostatne banky je tu tato tema:

Banky (vseobecna tema) - www.hojko.com
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ahojte, netyka sa to iba Tatrabanky, ale vseobecne bánk a "okamžitých platieb". Kedysi v bankach to fungovalo tak, ze sa peniaze posielali raz denne a to rano resp doobeda do nejakej hodiny. Tj uctaren musela rano vsetko skontrolovat. Ako to teraz priblizne moze fungovat, ked by platby mali byt okamzite skoro kedykolvek? Rozumiem ze asi na to priamo nikto neodpovie, lebo je to know how kazdej banky, len mozno naznacit by stacilo. Alebo sa proste zjednodusili nejake kontrolne mechanizmy? Moja skusenost je uz starsieho data, ale vtedy s tym co trochu viem, bolo dost vela roboty predtym ako sa to definitívne potvrdilo a zaslalo./nie som uctovnik ani nic podobne/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kontrolne mechanizmy su pri platbach nad 10k
Napísať odpoveď