Ano to bola ako mimovojenska odnoz v 2014, potom sa zaclenila do ukrajinskej armady a teraz uz nepredstavuje to tvrde fasisticke jadro ako v 2014, rusi si na tom vystavali celu tu svoju hitlerovsku invaziu. Urcite su aj teraz sucastou jednotlivic s tymto pozadim co popisujes, no nie je to gro sucasneho batalionu.eMPiko napísal: 21 mar 2022, 11:25 Batalion Azov je nacisticka (uplne otvorene nacisticka, sami sa k tomu hlasia) milicia, ktorej aj vysetrovanie OSN pripisuje viacero vojnovych zlocinov - rabovanie, mucenie, znasilnenia a pod. Neviem ci by som zrovna tychto ludi oslavoval.
https://dennikn.sk/2776536/vyvoj-bojov- ... /?ref=tit1Mariupol bráni aj pluk Azov, ktorý vznikol v roku 2014 ako menšia dobrovoľnícka jednotka mimo štruktúr ukrajinskej armády. Dnes je už Azov oveľa väčší a začlenený do pravidelného vojska, ale pre Rusov je symbolom, že Ukrajinu ovládajú nacisti. V roku 2014 v jednotke naozaj bojovali aj pravicoví radikáli a extrémisti, ale dnes už ide o inú jednotku. Aj keď v nej dodnes určite sú aj pôvodní radikálni členovia, neznamená to, že Ukrajina je fašistický štát, ako tvrdia Rusi.
Ja by som skor poukazal na diverznych ludi ako je tento clovek vo videu, co sa po putinovom vzore vydajavju za bojovnikov proti fasizmu ako je tento anglican, v jeho videach vidiet skutocnu diverznu stranku ruskej propagandy.